|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Efekty olejowania paznokci
Wydaje mi się, że tak - u mnie też przyrost pojawia się najpierw jako ciemniejszy pasek między "białym" i "różowym"
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
A czy przyrost nie tworzy się naturalnie, po prostu, jak rosną paznokcie i nie grzebie się pod nimi? Tak czytam i czytam ten wątek od kilku dni i się zastanawiam na ile to zasługa olejków.
Nie zrozumcie mnie źle, nie neguję dobroczynnego działania olejów. Sama zabiorę się za olejowanie jeśli to jest skuteczne. Zmagam się z małą płytką od lat ![]() Mam jeszcze jedno pytanie. Niektóre z Was olejują pomalowane paznokcie. Z pewnością to dobrze wpływa na stan skórek ale jak u lich poprawia stan paznokci skoro są umalowane? |
|
|
|
#963 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#964 |
|
Rozeznanie
|
o co chodzi z tym Ph Nestie?
|
|
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie, coś nie teges z tym pH... Im większy wynik pH, tym bardziej alkaliczne pożywienie (czyt. tym mniej kwaśne, tj. tym zdrowsze), więc idąc tym tropem to Nestea byłaby zdrowotnym hitem
![]() Ja tu pierwszy raz, ja przepraszam, że się wymądrzam, jak chylę czoła przed olejomaniaczkami, jesteście the best, korzystam w Waszych rad nieustannie
|
#966 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#967 |
|
Raczkowanie
|
Piszac o diecie tluszczowo-węglowodanowej mam na mysli 'uzywki' typu czipsy i cola
![]() Sorry,1,65 tester do gleb tyle pokazywał. Kupiłam, sprawdziłam Nestea 2,97 i znalazlam to http://www.ekonsument.pl/a66494_nest...ony_krwia.html Ciary mnie przeszly. Dziewczyny, olejek z pestek malin to cud<3 Edytowane przez zuzawpaski Czas edycji: 2013-08-30 o 14:22 |
|
|
|
#968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie jestem specjalistką i nie znam się na tym w ogóle, ale tak właśnie jest, że oleje poprawiają kondycję nie tylko dłoni i skórek, ale i całych paznokci, nawet pomalowanych. Tak jak mówiłam, odkryłam to przez przypadek podczas olejowania włosów. To znaczy nacierałam włosy olejami, resztę wcierałam w dłonie i szłam spać. Już po krótkim czasie zauważyłam dużą poprawę stanu dłoni i paznokci, wtedy też zaczęłam szukać informacji na temat paznokci (bo skorą są ładne, to dlaczego nie miałyby być ładniejsze? ) i trafiłam na wątek "Sposoby babuni na mocne i zdrowe paznokcie". Na temacie już wiele lat temu polecana była oliwa, olejek rycynowy itd. Postanowiłam więc kontynuować olejowanie pazurków i głębiej zainteresować się pielęgnacją paznokci (kształtem, malowaniem itd.).A teraz sedno: ponieważ nie wprowadziłam żadnych innych zmian ani w pielęgnacji, ani w diecie (moja dieta jest do d***), a paznokcie zaczęły się zmieniać na lepsze, stąd wniosek, że to zasługa samego olejowania. I to pomimo malowania. Bo zmiany są, są udokumentowane i nie wzięły się z kosmosu Dla mnie było to prawdziwe odkrycie.Skórki około paznokcia, skóra pod spodem, paznokieć pod spodem, to wszystko są miejsca, gdzie oleje docierają. Przecież paznokieć rośnie, jego nowa cześć będzie coraz zdrowsza i ładniejsza, bo odżywiona i nawilżona. I nie zapominajmy o olejowych kąpielach po zmyciu lakieru, kiedy cała powierzchnia jest saute
Edytowane przez Majowa Rosa Czas edycji: 2013-08-30 o 14:18 |
|
|
|
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
Nareszcie mogę się pochwalić efektami olejowania, choć nie ukrywam, że dużo dobrego zrobiła u mnie znienawidzona przez większość odżywka z formaldehydem.
![]() Jednak głównie olejowanie poprawiło kondycję moich paznokci i skórek. Oczywiście zrobiłam swoją mieszankę : oliwka, olejek arganowy i kapsułka, którą codziennie wcieram w paznokcie( głownie w macierz, bo zazwyczaj mam pomalowane,ale myślę, że olejki wchłaniają się również przez warstwę lakieru). Paznokcie po kilku tygodniach olejowania zrobiły się twarde i o dziwo żaden się nie złamał (wcześniej było to na porządku dziennym) Olejowanie stało się nawykiem, bez tej czynności nie kładę się spać( to tak jak z myciem zębów |
|
|
|
#970 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy myślicie, że jedwab do włosów bedzie się nadawał do paznokcci i przynosił oczywiście efekty??
|
|
|
|
#971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#972 |
|
Raczkowanie
|
Hmm dzięki kochane wytropię jakiś lakier, bo zapragnęłam wymalować sobie czarne krzyzyki na lakierku nude i łazi to za mną, i się nie chce odczepić
![]() Jutro w końcu cyknę pazurki saute jak zmyję lakier i musicie mnie pogonić do olejowania bo bardzo się opuściłam w tym Chcę ale nie mogę się zebrać
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#974 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Efekty olejowania paznokci
Kurcze, przepraszam, to nie miało być złośliwe :P Jestem na nogach od 6 rano, po nocach nie sypiam, to potem wypisuję głupoty :P Generalnie chodziło mi o to, że u mnie nie pojawia się ten taki jakby brunatny pasek między różową częścią płytki a wolnym brzegiem - jak to opisują dziewczyny, tylko od razu różowe. U Ciebie zdjęcie jest na tyle mało wyraźne, że ciężko ocenić, czy to przyrost. Przepraszam, że tak głupio wyszło :P Poza tym paznokcie wyglądają na bardzo zadbane
|
|
|
|
#975 |
|
Przyczajenie
|
Za mną miesiąc olejowania,paznokcie mocniejsze,płytka gładsza,rozjaśniona,skórk i odżywione,paznokcie szybciej rosną.....olejuję dalej i czekam na przyrost
![]() Zakupiłam Silice,suplement diety,a nóż pomoże? P.S zdjęcia od lewej: lewa ręka na początku olejowania,lewa ręka po miesiącu olejowania,prawa ręka na początku olejowania,prawa ręka po miesiącu olejowania. Edytowane przez Tuninek Czas edycji: 2013-08-31 o 08:36 |
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Majowa Rosa, Lavi92, dziękuję za wyjaśnienia
![]() Dobra, wchodzę w to Mam na stanie Alterrę, oliwkę Hipp i jakąś mieszankę oleji z BU. Postanawiam codziennie przed snem wcierać toto w pazurki a dwa razy w tygodniu przy zmywaniu lakieru robić im ciepłą olejową kąpiel.Dokupię jeszcze rycynowy. |
|
|
|
#977 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, dziewczyny, zgłaszam się i ja, przeczytałam wątek (nie, żebym miała egzamin poprawkowy w poniedziałek, gdzie tam
![]() Olejuję od kilku dni, głównie dzięki Jukabie ( Ale zamierzam o nie zadbać i kiedyś będą piękne . Z odżywek mam Parico Micro Cell 2000, kosztował mnie strasznie dużo, a ma "2% formaldehydu", który jest niekoniecznie polecany w produktach tego typu, co mnie bardzo smuci. Jeśli zobaczę jakieś niekorzystne zmiany, to odstawię. Niech nasze paznokcie rosną zdrowe i ładne!
"Na statek zaciągnąłem się, gdym dzieckiem jeszcze był. Żeglować chciałem pośród mórz do końca moich dni. A okręt najpierw piekłem był, Lecz niebem mi się stał..." 55 - 57 - ... - 67 - 69 - 71 - 73 - 75 ![]() Tańczę salsę! Trening siłowy ![]() Żeglarstwo |
|
|
|
#978 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i płytka też taka błyszcząca, rozjaśniona. super!
|
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
edi1980 naprawdę super efekty
![]() Tuninek bardzo zadbane pazurki
|
#981 | |
|
Raczkowanie
|
Blue sky dziękuję
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#982 |
|
Przyczajenie
|
Cześć kochane!
![]() Po przeczytaniu tego wątku oraz przeglądnięciu zdjęć waszych pazurków przed i po olejowaniu, rzuciłam się w pogoń za olejami na moją mieszankę. Olejuje paznokcie niecałe 2 tygodnie. Zaczęłam 20.09.2013 i z wtedy są pierwsze zdjęcia. Drugie są z dnia dzisiejszego. Powiem wam, że nie spodziewałam się, że tak szybko będą widoczne efekty. Co prawda są to minimalne poprawy ale ja je zauważam! Jedyne co mnie martwi to te dziwne plamki przy wolnym brzegu u środkowych palców obu rąk. Wczoraj tego nie było.
Edytowane przez Aleksandraa08 Czas edycji: 2013-08-31 o 12:20 |
|
|
|
#983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myśle że te rekawiczki to dobry pomysł, nawet są kuracje (maski/parafiny itp) w trakcie których właśnie sie zakłada bawełnaiczki bo efekt lepszy |
|
|
|
|
#984 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny- efekty macie super! Zazdroszczę takiej gładkiej płytki :-(
U mnie niedługo mijają 2 miesiące olejowania. W najgorszym przypadku (czyli na środkowym palcu lewej ręki) zostało mi 5 mm płytki zniszczonej żelem Paznokcie odrastają co raz twardsze i to mnie straasznie cieszy!
|
#985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Linanna Czas edycji: 2013-08-31 o 20:16 |
|
|
|
|
#986 |
|
Konto usunięte
|
Hej, specjalnie dla tego wątku założyłam konto
odkąd udało mi się zakończyć wieloletnie obgryzanie paznokci, szukam sposobu na wydłużenie płytki i utwardzenie paznokci.zafascynowana waszymi efektami popędziłam do rossmanna po alterrę i babydream fur mama.Alterry używam głównie na noc a za dnia BD fur mama.Smaruję paznokcie od około 3 tygodni. Jeszcze żaden się nie złamał i już samo to jest dla mnie sukcesem Jednak patrząc na wasze fotki dochodzę do wniosku, że nie ma tu nikogo z tak beznadziejnie mikroskopijną płytką jak moja.Muszę mieć bardzo długi wolny brzeg, żeby uzyskać przyzwoity wygląd paznokci.Dlatego mam nadzieję że olejowanie pomoże ją wydłużyć.postaram się wrzucić zdjęcia na potwierdzenie moich słów
|
|
|
|
#987 |
|
Zadomowienie
|
[1=d5b8657d233dd8561165538 22027d50f8da9b6c6;4256553 4]Hej, specjalnie dla tego wątku założyłam konto
odkąd udało mi się zakończyć wieloletnie obgryzanie paznokci, szukam sposobu na wydłużenie płytki i utwardzenie paznokci.zafascynowana waszymi efektami popędziłam do rossmanna po alterrę i babydream fur mama.Alterry używam głównie na noc a za dnia BD fur mama.Smaruję paznokcie od około 3 tygodni. Jeszcze żaden się nie złamał i już samo to jest dla mnie sukcesem Jednak patrząc na wasze fotki dochodzę do wniosku, że nie ma tu nikogo z tak beznadziejnie mikroskopijną płytką jak moja.Muszę mieć bardzo długi wolny brzeg, żeby uzyskać przyzwoity wygląd paznokci.Dlatego mam nadzieję że olejowanie pomoże ją wydłużyć.postaram się wrzucić zdjęcia na potwierdzenie moich słów [/QUOTE]Hej na pewno się uda, wrzucaj zdjęcia ![]() Ja niestety miałam prawie miesięczną przerwę w olejowaniu i to w dodatku przebywałam w fatalnych dla paznokci warunkach... wykopaliska nie sprzyjają urodzie niestety... ale malowałam paznokcie dzielnie na szalone kolory, co kilka dni nowy, i to (4 warstwy lakieru) mnie chyba uratowało przed łamaniem i zdzieraniem płytki przy ciągłym kontakcie z ziemią. Ale skórki są w tanie opłakanym, po prostu obrzydliwe, wysuszone, nie mogę na nie patrzeć Ale już naolejowałam i przywracam do przyzwoitości
|
|
|
|
#988 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Efekty olejowania paznokci
Ja dziś ubolewam. Nawet przy sprzątaniu, zakupach i używaniu paznokci jako narzędzi nic im nie było
dopiero nóż dał jednemu radę wymalowalam dziś babeczki na paznokciach![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
aaa zapomniałam dodać, że pomimo całej tej brudnej roboty na wykopach (szpadel i inne mało przyjemne narzędzia) nie złamał mi się ani jeden pazur, a są już dłuuugie
także wcześniejsze olejowanko zrobiło swoje |
|
|
|
#990 |
|
Konto usunięte
|
dobra wrzuce fotki nie padnijcie na zawał :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

) i trafiłam na wątek 

Olejuje paznokcie niecałe 2 tygodnie. Zaczęłam 20.09.2013 i z wtedy są pierwsze zdjęcia. Drugie są z dnia dzisiejszego. Powiem wam, że nie spodziewałam się, że tak szybko będą widoczne efekty. Co prawda są to minimalne poprawy ale ja je zauważam!