![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Efekty olejowania paznokci
Wydaje mi się, że tak - u mnie też przyrost pojawia się najpierw jako ciemniejszy pasek między "białym" i "różowym"
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
A czy przyrost nie tworzy się naturalnie, po prostu, jak rosną paznokcie i nie grzebie się pod nimi? Tak czytam i czytam ten wątek od kilku dni i się zastanawiam na ile to zasługa olejków.
Nie zrozumcie mnie źle, nie neguję dobroczynnego działania olejów. Sama zabiorę się za olejowanie jeśli to jest skuteczne. Zmagam się z małą płytką od lat ![]() Mam jeszcze jedno pytanie. Niektóre z Was olejują pomalowane paznokcie. Z pewnością to dobrze wpływa na stan skórek ale jak u lich poprawia stan paznokci skoro są umalowane? |
![]() ![]() |
![]() |
#963 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Rozeznanie
|
o co chodzi z tym Ph Nestie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Raczkowanie
|
No właśnie, coś nie teges z tym pH... Im większy wynik pH, tym bardziej alkaliczne pożywienie (czyt. tym mniej kwaśne, tj. tym zdrowsze), więc idąc tym tropem to Nestea byłaby zdrowotnym hitem
![]() Ja tu pierwszy raz, ja przepraszam, że się wymądrzam, jak chylę czoła przed olejomaniaczkami, jesteście the best, korzystam w Waszych rad nieustannie ![]()
#966 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
Piszac o diecie tluszczowo-węglowodanowej mam na mysli 'uzywki' typu czipsy i cola
![]() Sorry,1,65 tester do gleb tyle pokazywał. Kupiłam, sprawdziłam Nestea 2,97 i znalazlam to http://www.ekonsument.pl/a66494_nest...ony_krwia.html Ciary mnie przeszly. Dziewczyny, olejek z pestek malin to cud<3 Edytowane przez zuzawpaski Czas edycji: 2013-08-30 o 13:22 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie jestem specjalistką i nie znam się na tym w ogóle, ale tak właśnie jest, że oleje poprawiają kondycję nie tylko dłoni i skórek, ale i całych paznokci, nawet pomalowanych. Tak jak mówiłam, odkryłam to przez przypadek podczas olejowania włosów. To znaczy nacierałam włosy olejami, resztę wcierałam w dłonie i szłam spać. Już po krótkim czasie zauważyłam dużą poprawę stanu dłoni i paznokci, wtedy też zaczęłam szukać informacji na temat paznokci (bo skorą są ładne, to dlaczego nie miałyby być ładniejsze? ![]() A teraz sedno: ponieważ nie wprowadziłam żadnych innych zmian ani w pielęgnacji, ani w diecie (moja dieta jest do d***), a paznokcie zaczęły się zmieniać na lepsze, stąd wniosek, że to zasługa samego olejowania. I to pomimo malowania. Bo zmiany są, są udokumentowane i nie wzięły się z kosmosu ![]() Skórki około paznokcia, skóra pod spodem, paznokieć pod spodem, to wszystko są miejsca, gdzie oleje docierają. Przecież paznokieć rośnie, jego nowa cześć będzie coraz zdrowsza i ładniejsza, bo odżywiona i nawilżona. I nie zapominajmy o olejowych kąpielach po zmyciu lakieru, kiedy cała powierzchnia jest saute ![]() Edytowane przez Majowa Rosa Czas edycji: 2013-08-30 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Raczkowanie
|
Nareszcie mogę się pochwalić efektami olejowania, choć nie ukrywam, że dużo dobrego zrobiła u mnie znienawidzona przez większość odżywka z formaldehydem.
![]() Jednak głównie olejowanie poprawiło kondycję moich paznokci i skórek. Oczywiście zrobiłam swoją mieszankę : oliwka, olejek arganowy i kapsułka, którą codziennie wcieram w paznokcie( głownie w macierz, bo zazwyczaj mam pomalowane,ale myślę, że olejki wchłaniają się również przez warstwę lakieru). Paznokcie po kilku tygodniach olejowania zrobiły się twarde i o dziwo żaden się nie złamał (wcześniej było to na porządku dziennym) ![]() Olejowanie stało się nawykiem, bez tej czynności nie kładę się spać( to tak jak z myciem zębów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy myślicie, że jedwab do włosów bedzie się nadawał do paznokcci i przynosił oczywiście efekty??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
Hmm dzięki kochane wytropię jakiś lakier, bo zapragnęłam wymalować sobie czarne krzyzyki na lakierku nude i łazi to za mną, i się nie chce odczepić
![]() Jutro w końcu cyknę pazurki saute jak zmyję lakier i musicie mnie pogonić do olejowania bo bardzo się opuściłam w tym ![]() ![]()
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Przyczajenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Efekty olejowania paznokci
Kurcze, przepraszam, to nie miało być złośliwe :P Jestem na nogach od 6 rano, po nocach nie sypiam, to potem wypisuję głupoty :P Generalnie chodziło mi o to, że u mnie nie pojawia się ten taki jakby brunatny pasek między różową częścią płytki a wolnym brzegiem - jak to opisują dziewczyny, tylko od razu różowe. U Ciebie zdjęcie jest na tyle mało wyraźne, że ciężko ocenić, czy to przyrost. Przepraszam, że tak głupio wyszło :P Poza tym paznokcie wyglądają na bardzo zadbane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Przyczajenie
|
Za mną miesiąc olejowania,paznokcie mocniejsze,płytka gładsza,rozjaśniona,skórk i odżywione,paznokcie szybciej rosną.....olejuję dalej i czekam na przyrost
![]() Zakupiłam Silice,suplement diety,a nóż pomoże? P.S zdjęcia od lewej: lewa ręka na początku olejowania,lewa ręka po miesiącu olejowania,prawa ręka na początku olejowania,prawa ręka po miesiącu olejowania. Edytowane przez Tuninek Czas edycji: 2013-08-31 o 07:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
Majowa Rosa, Lavi92, dziękuję za wyjaśnienia
![]() ![]() Dobra, wchodzę w to ![]() Dokupię jeszcze rycynowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Rozeznanie
|
Cześć, dziewczyny, zgłaszam się i ja, przeczytałam wątek (nie, żebym miała egzamin poprawkowy w poniedziałek, gdzie tam
![]() ![]() Olejuję od kilku dni, głównie dzięki Jukabie ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Na statek zaciągnąłem się, gdym dzieckiem jeszcze był. Żeglować chciałem pośród mórz do końca moich dni. A okręt najpierw piekłem był, Lecz niebem mi się stał..." 55 ![]() ![]() Tańczę salsę! ![]() Trening siłowy ![]() Żeglarstwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i płytka też taka błyszcząca, rozjaśniona. super! ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
edi1980 naprawdę super efekty
![]() Tuninek bardzo zadbane pazurki ![]()
#981 | |
Raczkowanie
|
Blue sky dziękuję
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Przyczajenie
|
Cześć kochane!
![]() Po przeczytaniu tego wątku oraz przeglądnięciu zdjęć waszych pazurków przed i po olejowaniu, rzuciłam się w pogoń za olejami na moją mieszankę. ![]() ![]() Jedyne co mnie martwi to te dziwne plamki przy wolnym brzegu u środkowych palców obu rąk. Wczoraj tego nie było. ![]() Edytowane przez Aleksandraa08 Czas edycji: 2013-08-31 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() myśle że te rekawiczki to dobry pomysł, nawet są kuracje (maski/parafiny itp) w trakcie których właśnie sie zakłada bawełnaiczki bo efekt lepszy ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny- efekty macie super! Zazdroszczę takiej gładkiej płytki :-(
U mnie niedługo mijają 2 miesiące olejowania. W najgorszym przypadku (czyli na środkowym palcu lewej ręki) zostało mi 5 mm płytki zniszczonej żelem ![]() ![]()
#985 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Linanna Czas edycji: 2013-08-31 o 19:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Konto usunięte
|
Hej, specjalnie dla tego wątku założyłam konto
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Zadomowienie
|
[1=d5b8657d233dd8561165538 22027d50f8da9b6c6;4256553 4]Hej, specjalnie dla tego wątku założyłam konto
![]() ![]() ![]() Hej ![]() ![]() Ja niestety miałam prawie miesięczną przerwę w olejowaniu i to w dodatku przebywałam w fatalnych dla paznokci warunkach... wykopaliska nie sprzyjają urodzie niestety... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
Odp: Efekty olejowania paznokci
Ja dziś ubolewam. Nawet przy sprzątaniu, zakupach i używaniu paznokci jako narzędzi nic im nie było
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zadomowienie
|
aaa zapomniałam dodać, że pomimo całej tej brudnej roboty na wykopach (szpadel i inne mało przyjemne narzędzia) nie złamał mi się ani jeden pazur, a są już dłuuugie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Konto usunięte
|
dobra wrzuce fotki nie padnijcie na zawał :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.