Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-30, 13:44   #961
madebyvirginia
Raczkowanie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Rozsiewania plotek o tym jaka nierzadnica jestem, po zobaczeniu mnie przypadkiem w sklepie, kupujaca paczke prezerwatyw. Dzieki temu dowiedzialam sie, ze tylko mezczyzna jest odpowiedzialny za takie rzeczy i kobiecie nie przystoi, ze to zalosne, ze moj facet nie pojdzie i nie kupi.
Serio?
Nigdy nie zrozumiem tego typu zachowan. Co kogo to obchodzi. Mpglabym je kupowac na jednonocne spotkanie, moge kupowac w sklepie, boo akurat w nim jestem, a po co specjalnie moj mezczyzn ma isc. Bezpieczenstwo przede wszystkim i nikomu nic do tego. Ludzie sa dziwni...
madebyvirginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 13:45   #962
WhiteCherry
Zakorzenienie

mnie jeszcze rozwalał szał na siostrę Kate - Pippe nie wiem czym ludzie tak się zachwycali, widocznie nie mają tam ładniejszych.
Stary 2013-04-30, 13:50   #963
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Mnie dziwi jaranie się księżną Kate. Strasznie ją postarzają makijażem a stroje ma takie zwyczajne. Najbardziej mnie zdziwił fakt, że sporo osób kopiowało jej pierścionek zaręczynowy i chciało mieć identyko tylko w wersji dla plebsu .
Mnie w ogóle dziwi intensywne interesowanie się celebrytami.

Cytat:
Napisane przez madebyvirginia Pokaż wiadomość
Rozsiewania plotek o tym jaka nierzadnica jestem, po zobaczeniu mnie przypadkiem w sklepie, kupujaca paczke prezerwatyw. Dzieki temu dowiedzialam sie, ze tylko mezczyzna jest odpowiedzialny za takie rzeczy i kobiecie nie przystoi, ze to zalosne, ze moj facet nie pojdzie i nie kupi.
Serio?
Nigdy nie zrozumiem tego typu zachowan. Co kogo to obchodzi. Mpglabym je kupowac na jednonocne spotkanie, moge kupowac w sklepie, boo akurat w nim jestem, a po co specjalnie moj mezczyzn ma isc. Bezpieczenstwo przede wszystkim i nikomu nic do tego. Ludzie sa dziwni...
Też nie ogarniam takiego podejścia. Skoro seks uprawia się wspólnie, ewentualne dziecko jest wspólne, to dlaczego kwestia antykoncepcji miałaby należeć tylko do jednej osoby Akurat prezerwatywy są taką metodą antykoncepcji, że obie osoby mogą mieć taki sam wkład w jej kupowanie. Nie wiem skąd więc pomysł, że jak kobieta kupuje prezerwatywy, to zawsze robi to tylko ona
Stary 2013-04-30, 13:58   #964
monicar
Zakorzenienie

Monarchia w Belgii i Holandii przez same społeczeństwo jest traktowana wyłącznie symbolicznie. Nie czuje się takiej dumy, związania.
Stary 2013-04-30, 14:16   #965
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
mnie jeszcze rozwalał szał na siostrę Kate - Pippe nie wiem czym ludzie tak się zachwycali, widocznie nie mają tam ładniejszych.
Tak jak jeszcze Kate zdołałm przełknąć to tej Pippy (ło matko, ten przydomek) nie mogłam oglądać. Zjarana na solarium babka, która wygląda na więcej lat niż ma w rzeczywistości i tyle. A tu piękność i piękność.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 14:16   #966
WhiteCherry
Zakorzenienie

dziwi mnie taki pogląd -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=156
Stary 2013-04-30, 14:22   #967
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Uwielbiam to "Nie mam nic do waszego życia, ale jeśli nie robicie tak jak ja, to jesteście głupi i się nie znacie"
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 14:23   #968
201604190949
Konto usunięte

Cytat:

Mnie nie dziwią. Mnie bawią
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 14:47   #969
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
U mnie po ulicach to chodzą.. hmm.. mormoni chyba. Są zawsze ubrani w koszule i garniaki, i mają na koszuli plakietkę z jakimś napisem, ale w sumie nie wiem jakim, bo zawsze ich omijam z daleka
O, coś takiego - http://img118.imageshack.us/img118/6104/fyutm6.jpg [zdjęcie z google grafika]
Latem pełno takich w moim mieście.
Kiedys mieszkałąm w okolicy, w której była ich świątynia, ale nigdy mnie nie zaczepili.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj głęboko zadziwił koleś, który po tym jak poprosił o pieniądze na jedzenie, zapytał:
"Mogę o coś spytać?"[kiedy ja się nauczę odpowiadać na to pytanie NIE...]
"Masz ochotę na seks?"
Padłam, umarłam, nie wstałam.
O ja...

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
W sumie, ja przeważnie też nie omawiam moich kłótni z przyjaciółką. TŻ musi mi wybitnie zajść za skórę, a ja muszę być w naprawdę złym humorze, żebym pogadała z przyjaciółką. Ale to i tak bardziej ogólnikowo.
Ja tak samo mam. Ale też nie dziwi mnie jak ktoś się zwierza przyjaciółce z każdego problemu, o ile w tej złości nie obraża swojego partnera, tylko przedstawia fakty takimi, jakie są.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Nawet mnie to dziwi.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 14:54   #970
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
U mnie po ulicach to chodzą.. hmm.. mormoni chyba. Są zawsze ubrani w koszule i garniaki, i mają na koszuli plakietkę z jakimś napisem, ale w sumie nie wiem jakim, bo zawsze ich omijam z daleka
O, coś takiego - http://img118.imageshack.us/img118/6104/fyutm6.jpg [zdjęcie z google grafika]
Latem pełno takich w moim mieście.

Plakietka- starszy brat itd?

A dziewczyny od nich to już dopiero się rzucają w oczy swoim ubiorem. Spódnice za kolano krój sprzed lat 50, buty płaskie z paskiem.

Nie miałam przyjemności rozmawiać :P

U siebie ich chyba nie widziałam, za to w Warszwie pełno.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 16:21   #971
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba było w nią tym talerzem walnąć, niczym Magda Gessler . A tak serio... zachowanie kelnerki by mnie zamurowało .

Co mnie zdziwiło? Dzisiaj była koronacja nowego króla w NL, bo królowa abdykowała, bo nieczęsto się zdarza w ogóle w monarchiach ostatnio...obserwując polską tv, coś tam bąknęli i tyle. Jakby była taka sama sytuacja, tyle, że w Anglii, to byłby to temat numer jeden przez najbliższy tydzień albo i miesiąc. W końcu ciąża księżnej Kate atakuje wszem i wobec z każdego portalu i to w jakiej kiecce poszła do szpitala dziecięcego, czy jadła hot doga . Nie każę się nikomu jarać ani wychwalać pod niebiosa, tylko dziwi mnie faworyzowanie jednej dynastii a olewanie całej reszty. W czym dynastia w Anglii jest lepsza od dynastii w Danii, Norwegii, Hiszpanii czy Holandii?
Na TVN24 i PolsatNews była nawet obszerna relacja z koronacji
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 16:25   #972
ja i moj kot
Raczkowanie

Cytat:
Ale dlaczego tylko kobieta może być łatwa? A facet to już nie? Toć chyba razem ten seks uprawiają
ja i moj kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 17:10   #973
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
uwielbiam te wszystkie definicje bycia łatwą oraz ramy czasowe, w których można/nie można uprawiać seks z partnerem, bo coś tam coś tam
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 17:14   #974
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Na TVN24 i PolsatNews była nawet obszerna relacja z koronacji
A to przepraszam...ominęło mnie ...pewnie byłam na mieście wtedy.

Pogląd z tym seksem po 3 miesiącach, że niedopuszczalne itd. ... no cóż, różni są ludzie .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 19:56   #975
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
uwielbiam te wszystkie definicje bycia łatwą oraz ramy czasowe, w których można/nie można uprawiać seks z partnerem, bo coś tam coś tam
Bo jakaś laska z wizażu Ci powie, że jesteś łatwa . No cóż, wiele par na tej "łatwości" związek zbudowało, jak ona ma takie zasady to spoko, ale nie rozumiem, co jej do tego kiedy i jak robią to inni.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 20:02   #976
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Zawsze myślałam, że łatwa to jest osoba rzucająca się w szale seksualnym na pierwszą lepszą osobę w barze czy innym miejscu. Nie ważne, jaka płeć. W ogóle, denerwuje mnie to, że kobietę można zwyzywać od łatwych i jeszcze gorszych, a facet, jak robi to samo, to "łoo maczo łaaał" .

Kiedyś była zażarta dyskusja, jaki to islam jest zły, bo stygmatyzuje kobiety, jako gorsze... a my żyjąc w kulturze chrześcijańskiej, doświadczamy tego samego. Wczoraj u Drzyzgi było o facetach bijących kobitki, bo "kobietę trzeba umieć sobie wychować, bo wejdzie na głowę". Jak babka zostawiła szklankę w zlewie - w tubę, jak powiedziała coś nie tak - raz o ścianę, jak jakiejś facet pomógł podnieść pudełko płatków w markecie - facet w ryj, a babka została zrugana od k...rw i też pobita.
Stary 2013-04-30, 20:12   #977
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Kiedyś była zażarta dyskusja, jaki to islam jest zły, bo stygmatyzuje kobiety, jako gorsze... a my żyjąc w kulturze chrześcijańskiej, doświadczamy tego samego. Wczoraj u Drzyzgi było o facetach bijących kobitki, bo "kobietę trzeba umieć sobie wychować, bo wejdzie na głowę". Jak babka zostawiła szklankę w zlewie - w tubę, jak powiedziała coś nie tak - raz o ścianę, jak jakiejś facet pomógł podnieść pudełko płatków w markecie - facet w ryj, a babka została zrugana od k...rw i też pobita.
Pozostałości po dawnym KK. Nawet teraz są tacy, którzy uważają, że żona jest własnością męża, bo Pan Buk tak chciał No niestety, echo dawnych czasów widać wszędzie, czasem nawet ciężko się połapać.

Nawet mi nie przypominaj o kolesiu, który powiedział, że "on to po twarzy nie bije, bo nie do końca jest damskim bokserem"
Stary 2013-04-30, 20:50   #978
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Pozostałości po dawnym KK. Nawet teraz są tacy, którzy uważają, że żona jest własnością męża, bo Pan Buk tak chciał No niestety, echo dawnych czasów widać wszędzie, czasem nawet ciężko się połapać.

Nawet mi nie przypominaj o kolesiu, który powiedział, że "on to po twarzy nie bije, bo nie do końca jest damskim bokserem"
Czasem mam wewnętrzną debatę, kto w takim wypadku jest głupszy. Facet, który bije, czy babka, która wierzy, że "to ostatni raz, on nie jest taki". A jeszcze jak tam któraś była w ciąży i sobie pozwalała na takie traktowanie, to ręce opadają. Skoro faceta wkurza, jak ona zostawi szklankę, to co dopiero, jak będzie dziecko miało fazę wiecznego płaczu albo marudzenia, bo ząb, bo brzuszek, bo cokolwiek. Dziś słyszałam o 21 latku, który pobił 9 miesięcznego malucha w szpitalu . Aż się nóż w kieszeni otwiera normalnie.
Stary 2013-04-30, 20:59   #979
201607231707
Konto usunięte

No, w tamtym odcinku zapytali przecież kolesia, czy dziecko też będzie tak wychowywał, to się zapierał, że nieee, skąąąd >.<

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 21:09   #980
ajah
wańka wstańka

Cytat:

Nie są to tylko pozostałości po dawnym KK.
Rola kobiety generalnie jest postrzegana w wielu miejsach (nadal) jako nizsza i jest uprzedmiotawiana.

Cytat:
Czasem mam wewnętrzną debatę, kto w takim wypadku jest głupszy. Facet, który bije, czy babka, która wierzy, że "to ostatni raz, on nie jest taki". A jeszcze jak tam któraś była w ciąży i sobie pozwalała na takie traktowanie, to ręce opadają. Skoro faceta wkurza, jak ona zostawi szklankę, to co dopiero, jak będzie dziecko miało fazę wiecznego płaczu albo marudzenia, bo ząb, bo brzuszek, bo cokolwiek. Dziś słyszałam o 21 latku, który pobił 9 miesięcznego malucha w szpitalu . Aż się nóż w kieszeni otwiera normalnie.
Serio takie debaty wewnętrzne toczysz ?

To mnie dziwi, ze można się nad tym zastanawiac
Stary 2013-04-30, 21:12   #981
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Nie są to tylko pozostałości po dawnym KK.
Rola kobiety generalnie jest postrzegana w wielu miejsach (nadal) jako nizsza i jest uprzedmiotawiana.
Akurat napisałam w odniesieniu do tej "kultury chrześcijańskiej"

Się dziwisz debatom, też się zastanawiam, jak zobaczę taki 150 wątek na wizażu
Stary 2013-04-30, 21:20   #982
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

No bo... "przecież kocha, przyniósł kwiatka i nie uderzył przez tydzień" a on "już nie będę, serio serio" a potem "tak jakoś wyszło no...niechcący" .

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Ajah ...nie pisałam mega poważnie z tymi debatami. Dla mnie obie strony nadają się do leczenia.
Stary 2013-04-30, 21:25   #983
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Akurat napisałam w odniesieniu do tej "kultury chrześcijańskiej"

Się dziwisz debatom, też się zastanawiam, jak zobaczę taki 150 wątek na wizażu
Cytat:
No bo... "przecież kocha, przyniósł kwiatka i nie uderzył przez tydzień" a on "już nie będę, serio serio" a potem "tak jakoś wyszło no...niechcący" .

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Ajah ...nie pisałam mega poważnie z tymi debatami. Dla mnie obie strony nadają się do leczenia.

Wątków na wizażu takich od groma jest. I w sumie dobrze, nawet jak jedna na 100 takich wizażanek kopnie w zadek takiego kolesia.

Ja się dziwię takim debatom, bo dla mnie to jasne, że sytuacja nie wyglada na zasadzie: dzień dobry będę twoim facetem i d czasu do czasu cię puknę.
To jest długi proces, który zaczyna się oczarowaniem, a później wchodzi w powolne uzależnienie drugiej strony.
Na końcu tej drogi ofiara nie wie kim jest i czy jest kimkolwiek. Jej życie to facet, taki a nie inny.
Poza tym stereotypy typu:
widziały gały co brały
masz co chcesz i co wybierasz
w niczym nie pomagają.

I nie: w większości te kobiety nie są głupie. Nawet jeśli ktoś taki jak Drzyzga, chce by tak wygladały.
Stary 2013-04-30, 21:28   #984
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba ją wysłać na szkolenie do małej czarnej. Ona po 8 dniach miała zaręczyny.
Stary 2013-04-30, 21:30   #985
201607231707
Konto usunięte

"Kto jest głupi" to IMHO spory skrót myślowy, moje rozważania są bardziej na zasadzie "kogo kopnąć w dupę mocniej - ofiarę, żeby się otrząsnęła czy buca, żeby sobie ulzyć"
Stary 2013-04-30, 21:34   #986
ajah
wańka wstańka

Cytat:
"Kto jest głupi" to IMHO spory skrót myślowy, moje rozważania są bardziej na zasadzie "kogo kopnąć w dupę mocniej - ofiarę, żeby się otrząsnęła czy buca, żeby sobie ulzyć"
Jak już kogoś kopnąć albo raczej na kogo wylać kubeł zimnej wody: to na ofiarę
Kopniesz buca, to go ona będzie ratować- bo świat go nie rozumie, bo rany trzeba opatrzyć...
Stary 2013-04-30, 21:35   #987
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
O to mi chodziło .
Stary 2013-04-30, 21:38   #988
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Jak już kogoś kopnąć albo raczej na kogo wylać kubeł zimnej wody: to na ofiarę
Kopniesz buca, to go ona będzie ratować- bo świat go nie rozumie, bo rany trzeba opatrzyć...
Wiadomo, że mocniej ofiarę, aczkolwiek kusi, żeby bucowi wbić jego własne zęby w mózgoczaszkę
Dawno już RwT tak bardzo nie podniosły mi ciśnienia, a największe WTF miałam przy radach tego psychologa (bo to chyba psycholog był, nie?) - "zamień agresję w smiech" i daje im jakies okulary z nosami itp. O.o Tak, na pewno pomoże -.-
Stary 2013-04-30, 21:52   #989
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo, że mocniej ofiarę, aczkolwiek kusi, żeby bucowi wbić jego własne zęby w mózgoczaszkę
Dawno już RwT tak bardzo nie podniosły mi ciśnienia, a największe WTF miałam przy radach tego psychologa (bo to chyba psycholog był, nie?) - "zamień agresję w smiech" i daje im jakies okulary z nosami itp. O.o Tak, na pewno pomoże -.-
Prędzej gość jej wbije w czaszkę te okulary, niż założy i będą się śmiać . To jak z tą parą, gdzie jedno drugie podżegało do bicia, że jak będą się chcieli kłócić, to mają się jakimiś pasami spinać i ciągnąć w przeciwne strony . Już widzę, jak agresywni ludzie tak robią, zamiast wzajemnie dusić się tymi pasami. Nie wiem skąd biorą tych psychologów? Jeśli ktoś ewidentnie ma problem z agresją, to się nadaje na terapię. Jak w parze, obie strony mają problem, to im raczej śmiechoterapia czy gry rekreacyjne nie pomogą .
Stary 2013-04-30, 22:03   #990
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Prędzej gość jej wbije w czaszkę te okulary, niż założy i będą się śmiać . To jak z tą parą, gdzie jedno drugie podżegało do bicia, że jak będą się chcieli kłócić, to mają się jakimiś pasami spinać i ciągnąć w przeciwne strony . Już widzę, jak agresywni ludzie tak robią, zamiast wzajemnie dusić się tymi pasami. Nie wiem skąd biorą tych psychologów? Jeśli ktoś ewidentnie ma problem z agresją, to się nadaje na terapię. Jak w parze, obie strony mają problem, to im raczej śmiechoterapia czy gry rekreacyjne nie pomogą .
Taaak, a juz prawie zapomniałam jaki to głupi program
Kiedyś kręcili program o lolitach - na innym forum mignęło mi kilka dziewczyn stamtąd, niezłe jaja podczas kręcenia

W ogóle mam ważenie, że RwT kiedyś były mądrzejsze, pamięta ktoś te czay?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości