|
Notka |
|
Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Perfume Lover
|
Dot.: Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum część II
O, a z pogrubionym akurat ciężko mi się zgodzić. W przypadku, gdy cena za ml bardzo niska, to jest to dla mnie zrozumiałe, że organizatorka narzuca limity, bo odpsikiwać do sampli zapachy za 0.40gr za mililitr, to faktycznie lekka przesada, ale nic mnie bardziej nie dziwi, niż cena normalna (choć zdarzały się i takie za 5-6 zł za ml) i warunki, że "mam tylko trzy atomki takie, dwa takie i tyle". Nie rozumiem: gdy chce się zostać organizatorką, trzeba mieć komplet różnych atomków, gdy ktoś ma za mało musi domówić, a jak tylko dana osoba zostanie wpisana na listę organizatorek - wolna amerykanka, niektóre panie rozbierają flachy z trzema atomkami na krzyż. Pisałam już na ten temat z Bellą i wiem już, że takie sytuacje nie powinny mieć miejsca i powinny być zgłaszane. Jeszcze mi się nie zdarzyło nikogo podkablować, ale chciałabym zwrócić na to uwagę w tym wątku, bo to jest niesprawiedliwe, albo wszyscy są zobowiązani do tych kilku atomków więcej, albo zlikwidujmy ten wymóg przy pierwszych trzech weryfikacyjnych rozbiórkach.
![]() |
#962 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
myślę, że przychodzimy się tu odstresować w miłym towarzystwie ja jako jedynie udziałowiec do tej pory jedynie, mam nadzieję że będziecie dziewczyny zapachy rozbierały w dalszym ciągu bo uratowało mnie to od bankructwa- zanim się tu znalazłam kupowałam całe flaszki i masę nietrafionych później rozdawałam jeśli chodzi o koszty wysyłki bo od tego się zaczęło- nigdy nie przyszło mi do głowy liczyć wartości znaczków na kopercie jeśli koszt wysyłki ustalony przez organizatorkę by mi nie odpowiadał- nie brałabym udziału w rozbiórce mam świadomość tego ile zajmuje to czasu, że na pocztę trzeba dotrzeć i najważniejsze, że to czasem organizatorka jest stratna bo przepsikując do atomków często kilka ml popłynie po palcach dziewczyny kurcze mam nadzieję, że nie zepsuje to atmosfery na długo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam wklejać zdjęcie książki nadawczej, oczywiście bez nazwisk i adresów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
zaraz się z tego zrobi obowiązek ![]() A foto flachona po zużyciu też będziesz zapodawać ? ![]()
![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Okazuje sie, ze nie - ale odpowiedzi na pytanie, jaki jest wobec tego czas, w jakim moge wymagac sprawdzania watku, nie otrzymalam. A uwazam, ze raz na dobe to w dzisiejszych czasach nie jest wymaganiem z kosmosu - bierzemy udzial w rozbiorce, to nalezy w niej aktywnie uczestniczyc, a nie zagladac jak mi sie przypomni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, straty (czasami kilka ładnych ml) przy odpsikiwaniu powinnyśmy może liczyć i współrozbierający powinni partycypować w kosztach?...
![]() Daff, poważnie z tym zdjęciem piszesz? No bez przesady... każdy zobaczy jak odbierze przesyłkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#969 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Na chwilę obecną Daff szuka świadków, że Ona to Ona, ma już 1 z 10 ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak jest drogi, to może nie zebrać kompletu, ale jak zapach wyczekiwany i to po 10ml zbierze ![]() Ja tam akurat robię po 10ml przy tańszych, bo atomki zamawiam na okrągło, nałóg mną kieruje ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() JA nie raz widziałam niższy koszt niż płaciłam, ale nie pomyślałabym, aby się dopominać ![]() Zwłaszcza, ze wiem jak czasami trzeba dokładać JA np liczę koperte ... za 1,5, bo koperty zwykle kupuję po 1,20, ale zdarzało mi się kupić za więcej ... Bąble tez różnie, ale już nie będe się na pewno bawić w pisanie, że proszę mi podopłacać po x groszy :P
https://www.youtube.com/watch?v=u58T0dvpxcs Edytowane przez pozzzziomka Czas edycji: 2014-05-08 o 19:27 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tylko w maju ![]() edyta : a tak poważnie - mnie jakoś nie oburzają pytania, dlaczego są takie, a nie inne koszty przesyłki. Ludzie płacą i mają prawo wiedzieć za co. Wysyłam ludziom numery nadania na PW i czasem widziałam, że na stronie śledzenia widnieje gab.A, chociaż ja placiłam za B. i nie wiem, czy pani sobie wzięła do kieszeni różnicę naklejając tańsze znaczki, czy to tylko błąd na stronie. Nikt się dotychczas nie dopytywał, więc zakładam, że było OK. Ale może też być tak, że się wstydził zapytać
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2014-05-08 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
może lepiej jak szybciej wszystko wróci do normy
![]() VI4 jeśli organizatorka zakłada zbieranie wpłat do np. poniedziałku a dziś jest czwartek, to wg. Ciebie też powinnam codziennie zaglądać? czy wystarczy jak napiszę "przelew i dane poszły" a w pn sprawdzę czy organizatorka mnie odhaczyła? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A może Una ![]()
![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
no właśnie, to codzienne śledzenie wątku to jakaś paranoja, czekam na rozliczenie, wpłacam i czekam na odlewkę, co tu do śledzenia? śledzić to trzeba było kiedy wątek był jeden, a rozbiórki były zaznaczane różnymi kolorami
![]() Daff ![]() Edytowane przez kriss_de_valnor Czas edycji: 2014-05-08 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale czasami są rozbiórki, które są robione błyskawicznie i wtedy wydaje mi się, że to logowanie w miarę często ma cel taki, aby odbiór był potwierdzony od razu, bo jak widać niektórzy potrafią 2tyg potwierdzać odbiór, albo w ogóle nie uraczyć wątku swoją obecnością po odbiorze ![]() Dlatego ja korzystam z zapisu, że współzakupująca podaje dane i nr tel w razie w
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć zdarzały się wątki, gdzie flakon nie był od razu kupiony i np okazywało się, że go nie ma i że bierze się z innego źródła ...i wtedy oczekuje się od razu decyzji reszty, to wtedy brak obecności może być uciążliwy Ja miałam np podwyzszenie cen flakonów z galilu i były dopłaty i chyba do tej pory nie mam wszystkich ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo, że np. proszę o to (z pogrubieniem i podkreśleniem) w PW z danymi do przelewu
![]() |
![]() |
#981 |
Czekam na Ragnarok
|
Mało kto śledzi wątki. Często muszę pisać PW, a i wtedy po kilka dni czekam na odpowiedź.
Uważam, że uczestnicy rozbiórki powinni śledzić na bieżąco wątek (np. włączyć subskrypcję), ale niekoniecznie codziennie zaglądać - po prostu śledzić i brać aktywny udział (jak o coś pytam to wolę napisać raz w wątku niż wysyłać kilkanaście PW - ale muszę, bo odpowie mi w wątku "1/5"). A najgorsza sprawa to brak adresów. Do niektórych trzeba pisać po kilka razy PW, żeby się doprosić o adres. Jak wysyłam dane do przelewu to zawsze proszę o adres w PW zwrotnym i tylko połowa osób go wysyła (no może 3/4). Potem się stresuję, bo chcę iść w dany dzień na pocztę, a nie mam adresów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziwię się osobom nie monitorującym wątki bo ja jak wpisuję się na jakiś zapach to z niecierpliwością śledzę wątek czy już się rozebrał, kiedy przyjdzie i kiedy zostanie wysłany.
![]() |
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się nie zgadzam, zeby oragnizatorki traktować jak urzędników, że płacę na nich to wymagam, to nie urząd i nie sklep, że nasz klient nasz pan. W restauracji czy hotelu jak płacimy za posiłek to nie płacimy tylko za sam towar jaki właściciel kupił w Tesco czy na targu, płacimy za przygotowanie, za podanie, z rozbiórkami jest tak, że organizatorka też poświęca dużo czasu i i dużo wkłada pracy w rozbiórkę a współrozbierający nie wychodząc z domu płaci a odlewka sama mu puka do drzwi i nie płaci nic więcej niż za sam towar w cenie zakupu. Czemu zatem siada i zaczyna liczyć, nie rozumiem ![]() ![]() Przecież nikt nie ukrywa kosztów, nie unika odpowiedzi... Wiecie co, wcale się nie zdziwię jak nam wspólne zamkną w p.....du ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() A co do drugiego to też się dziwię. Ja lubię wiedzieć co, jak i kiedy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
ja nie mówię żeby wcale nie zaglądać ale czemu co-dzien-nie? a może co godzinę albo najlepiej odświeżać co 10 sek. i jeszcze te restrykcje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie zaglądam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 | |
Spod wody.....
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Czekam na Ragnarok
|
Codziennie nie ma potrzeby, ale na PW jednak maksymalnie na dzień następny powinno się odpowiadać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.