Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum część II - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy > Wspólne zakupy perfumeryjne

Notka

Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-08, 18:41   #961
beyza
Perfume Lover

Dot.: Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum część II

Cytat:
Napisane przez pozzzziomka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że możesz mieć takie zapiski w wątkach, zaznaczasz zasady, bo np nie chcesz robić rozbiórki tygodniami
Tak samo organizatorka może mieć warunki typu zapisuję tylko na 10ml, bo np ma mało atomków, albo bo cena za 1ml bardzo niska ...
O, a z pogrubionym akurat ciężko mi się zgodzić. W przypadku, gdy cena za ml bardzo niska, to jest to dla mnie zrozumiałe, że organizatorka narzuca limity, bo odpsikiwać do sampli zapachy za 0.40gr za mililitr, to faktycznie lekka przesada, ale nic mnie bardziej nie dziwi, niż cena normalna (choć zdarzały się i takie za 5-6 zł za ml) i warunki, że "mam tylko trzy atomki takie, dwa takie i tyle". Nie rozumiem: gdy chce się zostać organizatorką, trzeba mieć komplet różnych atomków, gdy ktoś ma za mało musi domówić, a jak tylko dana osoba zostanie wpisana na listę organizatorek - wolna amerykanka, niektóre panie rozbierają flachy z trzema atomkami na krzyż. Pisałam już na ten temat z Bellą i wiem już, że takie sytuacje nie powinny mieć miejsca i powinny być zgłaszane. Jeszcze mi się nie zdarzyło nikogo podkablować, ale chciałabym zwrócić na to uwagę w tym wątku, bo to jest niesprawiedliwe, albo wszyscy są zobowiązani do tych kilku atomków więcej, albo zlikwidujmy ten wymóg przy pierwszych trzech weryfikacyjnych rozbiórkach.

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 19:02   #962
kamanda77
Rozeznanie

GG do kamanda77

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Nie raz, nie dwa zawiodłam się na ludziach z tego forum. Obgadywanie za plecami, zgłaszanie, traktowanie z góry jest na porządku dziennym.
przykre to, bo przecież nie ma obowiązku siedzenia na forum
myślę, że przychodzimy się tu odstresować w miłym towarzystwie

ja jako jedynie udziałowiec do tej pory jedynie, mam nadzieję że będziecie dziewczyny zapachy rozbierały w dalszym ciągu
bo uratowało mnie to od bankructwa- zanim się tu znalazłam kupowałam całe flaszki i masę nietrafionych później rozdawałam

jeśli chodzi o koszty wysyłki bo od tego się zaczęło- nigdy nie przyszło mi do głowy liczyć wartości znaczków na kopercie
jeśli koszt wysyłki ustalony przez organizatorkę by mi nie odpowiadał- nie brałabym udziału w rozbiórce
mam świadomość tego ile zajmuje to czasu, że na pocztę trzeba dotrzeć
i najważniejsze, że to czasem organizatorka jest stratna bo przepsikując do atomków często kilka ml popłynie po palcach

dziewczyny kurcze mam nadzieję, że nie zepsuje to atmosfery na długo
kamanda77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 19:05   #963
Daffodilka
Zakorzenienie

Ja zaczęłam wklejać zdjęcie książki nadawczej, oczywiście bez nazwisk i adresów Ktoś odbiera paczuszkę, widzi swój numer nadania i ma czarno na białym opłatę
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 19:13   #964
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam wklejać zdjęcie książki nadawczej, oczywiście bez nazwisk i adresów Ktoś odbiera paczuszkę, widzi swój numer nadania i ma czarno na białym opłatę
Daff - jesteś okrutnom,
zaraz się z tego zrobi obowiązek

A foto flachona po zużyciu też będziesz zapodawać ?

BigMama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 19:14   #965
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez pozzzziomka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że możesz mieć takie zapiski w wątkach, zaznaczasz zasady, bo np nie chcesz robić :
Okazuje sie, ze nie - ale odpowiedzi na pytanie, jaki jest wobec tego czas, w jakim moge wymagac sprawdzania watku, nie otrzymalam. A uwazam, ze raz na dobe to w dzisiejszych czasach nie jest wymaganiem z kosmosu - bierzemy udzial w rozbiorce, to nalezy w niej aktywnie uczestniczyc, a nie zagladac jak mi sie przypomni.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 19:16   #966
Asiuuuuula
Zakorzenienie

No właśnie, straty (czasami kilka ładnych ml) przy odpsikiwaniu powinnyśmy może liczyć i współrozbierający powinni partycypować w kosztach?...

Daff, poważnie z tym zdjęciem piszesz? No bez przesady... każdy zobaczy jak odbierze przesyłkę
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 19:19   #967
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
No właśnie, straty (czasami kilka ładnych ml) przy odpsikiwaniu powinnyśmy może liczyć i współrozbierający powinni partycypować w kosztach?...

Daff, poważnie z tym zdjęciem piszesz? No bez przesady... każdy zobaczy jak odbierze przesyłkę
Nie do końca na poważnie, ale wklejam Zaoszczędzę ludziskom liczenia znaczków

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-08, 19:22   #968
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
(...)A uwazam, ze raz na dobe to w dzisiejszych czasach nie jest wymaganiem z kosmosu - bierzemy udzial w rozbiorce, to nalezy w niej aktywnie uczestniczyc, a nie zagladac jak mi sie przypomni.
trochę jest

Stary 2014-05-08, 19:23   #969
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość
Daff - jesteś okrutnom,

Na chwilę obecną Daff szuka świadków, że Ona to Ona, ma już 1 z 10
Cytat:
Okazuje sie, ze nie - ale odpowiedzi na pytanie, jaki jest wobec tego czas, w jakim moge wymagac sprawdzania watku, nie otrzymalam. A uwazam, ze raz na dobe to w dzisiejszych czasach nie jest wymaganiem z kosmosu - bierzemy udzial w rozbiorce, to nalezy w niej aktywnie uczestniczyc, a nie zagladac jak mi sie przypomni.
Ja myślałem, że to jest dla każdego oczywiste
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 19:24   #970
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Daff - jesteś okrutnom,

No jaja se robie, ale tak mnie te ostatnie dyskusje zadziwiły, momentami ubawiły, częściej przeraziły, że kilka razy sobie wkleiłam A co nie mogę, jak mogę?
Stary 2014-05-08, 19:25   #971
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beyza Pokaż wiadomość
O, a z pogrubionym akurat ciężko mi się zgodzić. W przypadku, gdy cena za ml bardzo niska, to jest to dla mnie zrozumiałe, że organizatorka narzuca limity, bo odpsikiwać do sampli zapachy za 0.40gr za mililitr, to faktycznie lekka przesada, ale nic mnie bardziej nie dziwi, niż cena normalna (choć zdarzały się i takie za 5-6 zł za ml) i warunki, że "mam tylko trzy atomki takie, dwa takie i tyle". Nie rozumiem: gdy chce się zostać organizatorką, trzeba mieć komplet różnych atomków, gdy ktoś ma za mało musi domówić, a jak tylko dana osoba zostanie wpisana na listę organizatorek - wolna amerykanka, niektóre panie rozbierają flachy z trzema atomkami na krzyż. Pisałam już na ten temat z Bellą i wiem już, że takie sytuacje nie powinny mieć miejsca i powinny być zgłaszane. Jeszcze mi się nie zdarzyło nikogo podkablować, ale chciałabym zwrócić na to uwagę w tym wątku, bo to jest niesprawiedliwe, albo wszyscy są zobowiązani do tych kilku atomków więcej, albo zlikwidujmy ten wymóg przy pierwszych trzech weryfikacyjnych rozbiórkach.
To mnie akurat nie razi, w sensie jak ktoś ma kilka atomków i chce oddać po tyle ml, to jak mi to nie odpowiada, to przecież nie muszę brać
A jak jest drogi, to może nie zebrać kompletu, ale jak zapach wyczekiwany i to po 10ml zbierze
Ja tam akurat robię po 10ml przy tańszych, bo atomki zamawiam na okrągło, nałóg mną kieruje , ale ogólnie nie razi mnie to, że ktoś rozbiera zapach raz na jakiś czas i nie chce zakładać za duzo atomków i np. zdobywa tylko kilka

Cytat:
Napisane przez kamanda77 Pokaż wiadomość

ja jako jedynie udziałowiec do tej pory jedynie, mam nadzieję że będziecie dziewczyny zapachy rozbierały w dalszym ciągu
bo uratowało mnie to od bankructwa- zanim się tu znalazłam kupowałam całe flaszki i masę nietrafionych później rozdawałam

jeśli chodzi o koszty wysyłki bo od tego się zaczęło- nigdy nie przyszło mi do głowy liczyć wartości znaczków na kopercie
jeśli koszt wysyłki ustalony przez organizatorkę by mi nie odpowiadał- nie brałabym udziału w rozbiórce
mam świadomość tego ile zajmuje to czasu, że na pocztę trzeba dotrzeć
i najważniejsze, że to czasem organizatorka jest stratna bo przepsikując do atomków często kilka ml popłynie po palcach

dziewczyny kurcze mam nadzieję, że nie zepsuje to atmosfery na długo
Często nie tylko kilka, a mi się zdarzyło stłuc odlewkę przy pakowaniu i musiałam dorabiać, ale to wynik mojego roztrzepania i nie ma co się dziwić, ale ostatnio uważam

Cytat:
Wg mnie możesz napisać, ze skreślasz kogoś, jak nie będzie śledził wątku

Cytat:

Wlasnie, widać na na kopercie
JA nie raz widziałam niższy koszt niż płaciłam, ale nie pomyślałabym, aby się dopominać
Zwłaszcza, ze wiem jak czasami trzeba dokładać
JA np liczę koperte ... za 1,5, bo koperty zwykle kupuję po 1,20, ale zdarzało mi się kupić za więcej ...
Bąble tez różnie, ale już nie będe się na pewno bawić w pisanie, że proszę mi podopłacać po x groszy :P

Edytowane przez pozzzziomka
Czas edycji: 2014-05-08 o 19:27
pozzzziomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-08, 19:25   #972
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Na chwilę obecną Daff szuka świadków, że Ona to Ona, ma już 1 z 10

A kto to, ten Un?
Stary 2014-05-08, 19:28   #973
BigMama
Zakorzenienie

Cytat:
No jaja se robie, ale tak mnie te ostatnie dyskusje zadziwiły, momentami ubawiły, częściej przeraziły, że kilka razy sobie wkleiłam A co nie mogę, jak mogę?
jo już dobrze, dobrze - powklejaj sobie dla jaj
ale tylko w maju

edyta : a tak poważnie - mnie jakoś nie oburzają pytania,
dlaczego są takie, a nie inne koszty przesyłki.
Ludzie płacą i mają prawo wiedzieć za co.
Wysyłam ludziom numery nadania na PW i czasem widziałam,
że na stronie śledzenia widnieje gab.A, chociaż ja placiłam za B.
i nie wiem, czy pani sobie wzięła do kieszeni różnicę naklejając tańsze znaczki,
czy to tylko błąd na stronie.
Nikt się dotychczas nie dopytywał, więc zakładam, że było OK.
Ale może też być tak, że się wstydził zapytać

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2014-05-08 o 19:37
Stary 2014-05-08, 19:34   #974
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
jo już dobrze, dobrze - powklejaj sobie dla jaj
ale tylko w maju
może lepiej jak szybciej wszystko wróci do normy

VI4 jeśli organizatorka zakłada zbieranie wpłat do np. poniedziałku a dziś jest czwartek, to wg. Ciebie też powinnam codziennie zaglądać? czy wystarczy jak napiszę "przelew i dane poszły" a w pn sprawdzę czy organizatorka mnie odhaczyła?
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 19:39   #975
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez kamanda77 Pokaż wiadomość
Taa, ja to się tak nerwuję jak zobaczę fajny zapach, napalam się a tu doopa bo ml ni maładny mi odstres

Cytat:
A kto to, ten Un?
A może Una

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 19:45   #976
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

no właśnie, to codzienne śledzenie wątku to jakaś paranoja, czekam na rozliczenie, wpłacam i czekam na odlewkę, co tu do śledzenia? śledzić to trzeba było kiedy wątek był jeden, a rozbiórki były zaznaczane różnymi kolorami

Daff

Edytowane przez kriss_de_valnor
Czas edycji: 2014-05-08 o 19:47
kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 19:49   #977
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
może lepiej jak szybciej wszystko wróci do normy

VI4 jeśli organizatorka zakłada zbieranie wpłat do np. poniedziałku a dziś jest czwartek, to wg. Ciebie też powinnam codziennie zaglądać? czy wystarczy jak napiszę "przelew i dane poszły" a w pn sprawdzę czy organizatorka mnie odhaczyła?
Jak pisze, że do poniedziałku, to wg mnie nie musisz, bo raczej nic się nie zmieni
Ale czasami są rozbiórki, które są robione błyskawicznie i wtedy wydaje mi się, że to logowanie w miarę często ma cel taki, aby odbiór był potwierdzony od razu, bo jak widać niektórzy potrafią 2tyg potwierdzać odbiór, albo w ogóle nie uraczyć wątku swoją obecnością po odbiorze
Dlatego ja korzystam z zapisu, że współzakupująca podaje dane i nr tel w razie w
Stary 2014-05-08, 19:50   #978
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
no właśnie, to codzienne śledzenie wątku to jakaś paranoja, czekam na rozliczenie, wpłacam i czekam na odlewkę, co tu do śledzenia? śledzić to trzeba było kiedy wątek był jeden, a rozbiórki były zaznaczane różnymi kolorami
Ale czasem są problemy i np.Organizatorka chce znać zdanie współ dlatego dobrze jest wątek śledzić. Choć super rozwiązaniem jest podanie Org. nr tel i jak coś się dzieje to daje znać

Stary 2014-05-08, 19:51   #979
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:

Daff
Ale Vi z tego co rozumiem to chodzi nie tyle o sprawdzanie ... tylko rozumiem, że aby wpłata była w terminie i adres dosłany i odbiór od razu potwierdzony, jak rozbiórka trwa długo, to w między czasie wg mnie nie
Choć zdarzały się wątki, gdzie flakon nie był od razu kupiony i np okazywało się, że go nie ma i że bierze się z innego źródła ...i wtedy oczekuje się od razu decyzji reszty, to wtedy brak obecności może być uciążliwy
Ja miałam np podwyzszenie cen flakonów z galilu i były dopłaty i chyba do tej pory nie mam wszystkich
Stary 2014-05-08, 19:54   #980
BigMama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Ale czasem są problemy i np.Organizatorka chce znać zdanie współ dlatego dobrze jest wątek śledzić. Choć super rozwiązaniem jest podanie Org. nr tel i jak coś się dzieje to daje znać
to jest nawet regulaminowy obowiązek, ale nie wszyscy go przestrzegają,
mimo, że np. proszę o to (z pogrubieniem i podkreśleniem) w PW z danymi do przelewu

Stary 2014-05-08, 19:55   #981
Fenris
Czekam na Ragnarok

Mało kto śledzi wątki. Często muszę pisać PW, a i wtedy po kilka dni czekam na odpowiedź.
Uważam, że uczestnicy rozbiórki powinni śledzić na bieżąco wątek (np. włączyć subskrypcję), ale niekoniecznie codziennie zaglądać - po prostu śledzić i brać aktywny udział (jak o coś pytam to wolę napisać raz w wątku niż wysyłać kilkanaście PW - ale muszę, bo odpowie mi w wątku "1/5").

A najgorsza sprawa to brak adresów. Do niektórych trzeba pisać po kilka razy PW, żeby się doprosić o adres. Jak wysyłam dane do przelewu to zawsze proszę o adres w PW zwrotnym i tylko połowa osób go wysyła (no może 3/4). Potem się stresuję, bo chcę iść w dany dzień na pocztę, a nie mam adresów.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 20:00   #982
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Mało kto śledzi wątki. Często muszę pisać PW, a i wtedy po kilka dni czekam na odpowiedź.
Uważam, że uczestnicy rozbiórki powinni śledzić na bieżąco wątek (np. włączyć subskrypcję), ale niekoniecznie codziennie zaglądać - po prostu śledzić i brać aktywny udział (jak o coś pytam to wolę napisać raz w wątku niż wysyłać kilkanaście PW - ale muszę, bo odpowie mi w wątku "1/5").
Ale nie trzeba nic włączać, jak pisze w danym wątku to sam się subskrybuje
Dziwię się osobom nie monitorującym wątki bo ja jak wpisuję się na jakiś zapach to z niecierpliwością śledzę wątek czy już się rozebrał, kiedy przyjdzie i kiedy zostanie wysłany.

Stary 2014-05-08, 20:00   #983
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
edyta : a tak poważnie - mnie jakoś nie oburzają pytania,
dlaczego są takie, a nie inne koszty przesyłki.
Ludzie płacą i mają prawo wiedzieć za co.
Wysyłam ludziom numery nadania na PW i czasem widziałam,
że na stronie śledzenia widnieje gab.A, chociaż ja placiłam za B.
i nie wiem, czy pani sobie wzięła do kieszeni różnicę naklejając tańsze znaczki,
czy to tylko błąd na stronie.
Nikt się dotychczas nie dopytywał, więc zakładam, że było OK.
Ale może też być tak, że się wstydził zapytać
BigMamo, ja się drugi raz zastanawiam do jakiej Edyty piszesz i czemu piszesz imię z małej litery

A ja się nie zgadzam, zeby oragnizatorki traktować jak urzędników, że płacę na nich to wymagam, to nie urząd i nie sklep, że nasz klient nasz pan. W restauracji czy hotelu jak płacimy za posiłek to nie płacimy tylko za sam towar jaki właściciel kupił w Tesco czy na targu, płacimy za przygotowanie, za podanie, z rozbiórkami jest tak, że organizatorka też poświęca dużo czasu i i dużo wkłada pracy w rozbiórkę a współrozbierający nie wychodząc z domu płaci a odlewka sama mu puka do drzwi i nie płaci nic więcej niż za sam towar w cenie zakupu. Czemu zatem siada i zaczyna liczyć, nie rozumiem , trzeba mieć mnóstwo wolnego czasu, być chitrym i ... nie napiszę jakim
Przecież nikt nie ukrywa kosztów, nie unika odpowiedzi...

Wiecie co, wcale się nie zdziwię jak nam wspólne zamkną w p.....du
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-08, 20:04   #984
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Dziwię się osobom nie monitorującym wątki bo ja jak wpisuję się na jakiś zapach to z niecierpliwością śledzę wątek czy już się rozebrał, kiedy przyjdzie i kiedy zostanie wysłany.
U mnie się nie subskrybuje, mam to widocznie wyłączone. Jeśli chcę śledzić wątek to włączam subskrypcję stałą ręcznie
A co do drugiego to też się dziwię. Ja lubię wiedzieć co, jak i kiedy
Stary 2014-05-08, 20:07   #985
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

ja nie mówię żeby wcale nie zaglądać ale czemu co-dzien-nie? a może co godzinę albo najlepiej odświeżać co 10 sek. i jeszcze te restrykcje dosłownie brakuje łoża madejowego, mąk piekielnych i zbója z pałą, kruca fuks

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 20:08   #986
kamanda77
Rozeznanie

GG do kamanda77

Cytat:

Wiecie co, wcale się nie zdziwię jak nam wspólne zamkną w p.....du

wypluj to słowo
kamanda77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 20:12   #987
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mówię żeby wcale nie zaglądać ale czemu co-dzien-nie? a może co godzinę albo najlepiej odświeżać co 10 sek. i jeszcze te restrykcje dosłownie brakuje łoża madejowego, mąk piekielnych i zbója z pałą, kruca fuks

Ja nie zaglądam Jak zrobię przelew i wyślę adres, to już tylko czekam na odlewkę. Przypominam sobie o rozbiórce dopiero, jak długo nic nie przychodzi
Stary 2014-05-08, 20:12   #988
HABANITA 72
Spod wody.....

Cytat:

"Gdy długo patrzysz w otchłań, otchłań zaczyna patrzeć w Ciebie"
HABANITA 72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 20:12   #989
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm... jak się zagalopujesz i bierzesz udział w 10 rozbiórkach na raz, każdą masz opłaconą to omijasz komputer w weekend, żeby nie wsiąść udziału w kolejnych 10 ale jeśli zmieni się cena czy coś, to organizatorka faktycznie może mieć problem....
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 20:12   #990
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Codziennie nie ma potrzeby, ale na PW jednak maksymalnie na dzień następny powinno się odpowiadać.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości