|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Jakim cudem taka cisza tutaj dzisiaj?
Wyjeżdżam na bierzmowanie, wracam, a tu nawet nie powstała cała jedna strona od mojego wyjazdu. Zaraz zrobię TŻowi zdjęcie i wstawię do klubu.
|
|
|
|
#962 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Oby
Ale to raczej niemożliwe bo wstaje o 5 codziennnie jak zasypia między 18 a 19 ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#964 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
brawo!i też dla Dorci Szajki ![]() Moja dziś też jadła jarzynówkę i oczywiście zjadła cały słoiczek - małż mówił, że w dwie minuty poszedł ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Piszecie, że niektóre dzieciaczki tylko cycusia chcą i nic więcej, a ja.... wczoraj i dziś próbowałam małej dać pierś - miałam nadzieję, że może znowu będzie ją chciała, bo coś tam mleka jeszcze mam, ale nic z tego Jak ją zassała to od razu się tak jakby skwasiła i w płacz ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#965 | ||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
To już nie przelewki-teraz słoik jutro cały garnek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Masz złoto w domu!!!! Ano, to pewnie jest miły dzień dla nauczyciela![]() Zaciśnięte Cytat:
Dzieć poszedł spać już o 19.30 więc ja ogarnęłam jeszcze co było do ogarnięcia a teraz się pięknie Jutro znajoma zalewa mi naturalne paznokcie żelem-ciekawa jestem co z tego wyjdzie ![]() Black poka poka ![]() Marsi Również proszę o przepis na zupkę. |
||||
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Wy nie film, tylko siatkowka, polacy graja
![]() Eff, na szczepieniu Pietraszko mial 7720, z tego co kojarze to kilogram przybral, ale chyba 7tyg minelo od ost wazenia ![]() Illusion, kurcze, wiesz, ze nie zwrocilam uwagi? jak dorwe sie do neta (chyba juz w poniedzialek beda nam instalowac ![]() Black dawaj fote ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, wstawiłam TŻa do klubu.
|
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Masz rację Lady. U mnie szybko nastąpiła zmiana repertuaru. Siatkówka zawsze jest u mnie number one!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
I znowu, niestety, coś im nie idzie
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nadrobiłam wszystko, ale się nie odnoszę, bo jakoś mam humor beznadziejny; idę zaraz spać; odezwę się w niedzielę wieczorem ku.rwa, mam stresa przed przyjazdem własnego męża
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia
|
|
|
|
|
#972 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziwczyny, ja znowu nie ogarniam, zmeczona jestem, non stop z Boryskiem, czasem meczy mnie to juz strasznie, moze jutro skorzystam z pomocy tesciowej, bo TZ jedzie do pracy wiec sama jak ten palec bede pol dnia w domu, a tak chociaz pospie troche w dzien.
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- na szczescie malo dzisiaj naprodukowalyscie
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
ellmi, kiedy przyjezdza?
Lady, dzieki za przypomnienie o meczu ![]() U nas z TZ dzis wojna, gesta atmosfera, siekiere mozna bylo w dzien wieszac. Fochy mi na ulicy strzelal!! Ale chyba "juz" mu przechodzi, bo sie przymila i kolacje mi robi. Wystarczylo nie zrobic mu obiadu ![]() Kuba drugi wieczor bez mm ![]() Mam do Was pytanie. Potrzebuje wyslac 2 marynarki poczta, a nie mam zadnego kartonu. Cos kojarze, ze chyba hope tez chciala wyslac jakies ciuszki i pakowala je w folie, tak? Jak to zrobic? I jak wtedy napisac adres? Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-06-28 o 21:54 |
|
|
|
#974 |
|
Wtajemniczenie
|
P.S. rozmyte bo się skacze jak szalony w tym łóżeczku
|
#975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A adres piszesz na takiej specjalnej katce na pczake - na poczcie dostaniesz ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- illusion - jest szał! mały slodziak
|
|
#976 |
|
Wtajemniczenie
|
Poszłabym spać
ale młody ani myśli o spaniu
|
#977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a scenkę oczywiście, że pamiętam... ehhh... jak ja dawno nie oglądałam przyjaciół ![]() Cytat:
![]() dla męża, super niespodziankę Ci zrobił ![]() kciuki zaciśnięte ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#978 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pędzę lecę obejrzeć zarutko ![]() Cytat:
Cytat:
dzisiaj mój jęczydełek osiągnął nowy poziom jęczydłowatości, nie wiem o co cho ale nie mam siły klocek swoje waży a jemu najlepiej na rączkach u mamusi.
|
||||
|
|
|
#979 | |
|
Wtajemniczenie
|
O matko
pierdyknął taką kupę że ja nie wiem na jakim świecie żyję że też TŻta to ominęło ![]() Chyba wywalę pieluchę na balkon bo mogę nie przeżyć tej nocy... ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
W worek taki grubszy na śmieci możesz owinąć i zakleić taśmą, albo najpierw folią streczową jak masz a później w worek. I musisz nakleić na to kawałek białej kartki i tam wpisać adres i w miejscu gdzie znaczki to też bo Ci pani na poczcie powie że do folii nie ma jak znaczka nakleić.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-06-28 o 22:37 |
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Elllmi, trzymam kciuki zebyscie sobie z tztem wyjasnili wszystko
swoja droga mega uparta bestia.....Zrobilismy drugie podejscie do kaszki i nawet zassal butle po czym sie skrzywil i poplul wszystko w promieniu metra![]() Jutro jadymy do ikei Mezowi super idzie usypianie Pietraszka wiec wywalilam go do sypialni i usypia ![]() Aaaaaa tak swoja droga M.ma 3tyg urlopu!!!!!!!! 23 dni wolnego Illusion Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuje Już obczaiłam, super wyglada ![]() Ja tam się cieszę że mało nadrabiania bo jest moja mama więc ja szał sprzątania ![]() Oliwka usnęła 20:15 po 20 min usypiania, w łóżeczku, trzymała mnie za palec, ja milion razy kołysanka
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41546326]faaajnie
rok temu szwagierka z facetem i córą do Chorwacji pojechali - w ciemno :d od razu znaleźli miejsce [/QUOTE] w tamtym roku jak byłam w ciąży to pojechaliśmy w ciemno do Chorwacji, i też nie było problemu- ja uwielbiam tak na dziko ![]() no to podobnie jak Ty, dziś dodałam troszkę świeżego groszku bo taki piękny w tych łupinkach się do mnie uśmiechał, małemu bardzo smakowało a jutro robię z brokułem i uwaga.... królikiem, niedaleko mnie można kupić fileciki mieliśmy mieć takie ze wsi od rodziny ale coś się nie odzywają dziady jedne ![]() Cytat:
zjechaliśmy już spory kawałek europy i wyobraź sobie,że bez nawigacji ![]() TZ kocha mapy, studiuje je wcześniej, obmyśla trasy itp na zorganizowanych wycieczkach się zwykle nudziliśmy dlatego bardziej nam się opłacało na miejscu wynająć auto, jeśli nie jechaliśmy swoim i zwiedzanie we własnym zakresie ![]() Black widzę,że przygotowania pełną parą ![]() Lady szalejesz z fryzurami ostatnio ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- mam jeszcze dwa ważne pytania dziewczyny, odnośnie nowej ustawy śmieciowej, co z pampersami????? jak ja mam je segregować? jako odpady biodegradowalne? papier???? i pytanie drugie, chyba ninagg używa combiotic- czy mleko następne czyli z numerem 2 jest gęściejsze od 1? robiłam dziś małemu kaszę i aż musiałam sprawdzić czy to na pewno mleko a nie kaszkę wsypałam, sprawia wrażeniem o wiele gęstszego niż 1, czy to normalne???? Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-06-28 o 23:00 |
|
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#984 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
po prostu - pieluszka + odkryta cewka moczowa u dziewczynek no i niestety często łapią infekcję dróg moczowych. Nic strasznego z reguły, Agatka miała pierwszy raz mając 2,5 mca, szybko wykryta spokojnie leczy się np. furaginem. Teraz też w moczu leukocyty wyszły, ale niewiele i lekarka przepisala żurawit junior, syrop taki słodki. Zbadaj - przed wyjazdem rano w pon.daj i powiedz w labie, że wyjeżdżasz, i bardzo prosisz, że zadzwonisz po wyniki i by ci tel.podaly. Poproś, że to wyjątkowa sytuacja i tyle. Normalnie bez skierowania, ogólny mocz tani jest, chyba nawet nie 10zł kosztuje. Cytat:
Ja na 9dni brałam 5 t-shirtów z krótkim, 9 bodziaków długich i krótkich, z 5 bluzeczek z długim, tyle samo legginsów + chyba 2 pary spodni ciut grubszych niż legginsy (jakieś dresiaki i welurkowe takie), 2 bluzy cieplejsze z kapturem, czapeczka cieńka i z grubszej bawełny,9 par skarpet. No i dużo tetrówek. Cytat:
łooo czyli, że co, zjadz u Silver robimy? Cytat:
![]() Cytat:
Może konsystencja kaszki nie pasuje, spróbuj uczyć łyżeczką czegos innego najpierw. Może być tak też, że łyżeszka nie pasuje kształt inny.Dorotka ze 2 tygodnie załapywała, o co kaman z łyżeczką. Załapała, po czym po tygodniu regres i od nowa teraz już ładnie.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Marsi, o śmieciach to ci powiem, by my odwrotnie - przez kilka lat mama podpisywała umowę z segregacją, ale mnie szlag trafił, bo lkatorzy olewali, ciągle burdel bo natychmiast ktoś ukradł (z zewnątrz pewnie ktoś) stojaki na worki segregacyjne i wory stały (czy. = rozwalały się) w korytarzu dolnym, jedna lokatorka jest tak bezczelna że mamie walnęła: jak mi pani zapłaci 5zł to posprzątam..., a do tego na 22 osoby śmieciarze tylko raz w tygodniu jeździli zbierać normalne śmieci (niesegregowalne, z normalnych podwórkowych śmietników), a te segregacyjne raz na miesiąc! więc od poniedziałku nie będziemy segregować. Ale pampersy do niesegregowalnych, do normalnych śmietników wrzucasz. |
|||||||||
|
|
|
#985 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Marsi ja też rozkminiam co z pampami Przecież tego się nie da zakwalifikować do żadnych odpadów....Black Powiedz TŻtowi, że dziewczyny z wizażu są zachwycone metamorfozą Na pewno się ucieszy
|
||
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Bo mi sie te blond pasemka z takich slonecznych zrobily jakies siwe i niefajne to wyglada. I musze zejsc z objetosci bo przestaly mi tak wlochy leciec i mam na glowie jedna wielka szczotke. Aha, kreca mi sie tez megasnie wiec od paru dni kompletnie z nimi nic nie robie, zostawiam do skrecenia i juz
![]() Marsi, zazdroszcze wam, pozytywnie my w przyszlym roku sie dopiero gdzies wybierzemy. Moi tesciowie wlasnie z booking.com znalezli w Chorwacji rewelacyjny hotel all in i drugi rok z rzedu jada. Kurcze, jak ja bym chciala miec taki zmysl w terenie, bozesz, wracalismy rok temu z wakacji bez nawi ale mielismy google maps na biezaco pokazywalo polozenie i co? Zgubilam nas Wygralismy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
już się widziałam,że rodzę na tych mokradłam
|
|
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pampersów to jest odpad nie nadający się do recyklingu. Pampersy się składuje na składowiskach śmieci, więc to kwalifikujesz jako odpad nie nadający się do segregacji. A teraz mała zagadka: Jak się kwalifikuje katony np. mleku ?? Marysi tak hipp 2 jest dużo gęstszy i tłustszy. Jak przy 1 płynu nie używałam to teraz żeby butelki były czyste to jeleń poszedł w ruch. Ostatnio jak podczytywałam (w chwili przerwy w nauce) to rzuciło mi się w oczy że pisałaś o rybach , że u nas w PL się podaje dzieciom po 9 miesiącu ??? A dlaczego ??? Jak w schemacie pisze że 1-2 razy w tygodniu się daje rybę. Ola je w weekend zawsze rybkę. Jutro planowałam jej zrobić taką swojską, ale czasu brak. |
|
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś m się zdaje,że TZ mi dziś mówił,ze kartony po mleku razem z puszkami ale ręki sobie nie dam uciąć ![]() co do ryb to nie ze schematu wzięłam tylko to teoria mojej pani pediatry, za którą z blogerką średnio przepadamy ![]() też właśnie mi się wydawała rybka bardziej zdrowa- patrz kampanie społeczne, nie robią z hasłami jedz świnie tylko ryby a tak z ciekawości zapytam, jaką rybkę podajesz? co do mleka to dzięki za odpowiedź, już gotowa byłam kupić drugą puszczę bo myślałam,że coś nie halo z nim ale w necie właśnie piszą o tym nadal jesteś zadowolona z tego mleka? mój mały je tylko jedną porcję dziennie ale myślę,że jak odstawię od piersi to spokojnie przy nim zostaniemy |
|
|
|
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.

Wyjeżdżam na bierzmowanie, wracam, a tu nawet nie powstała cała jedna strona od mojego wyjazdu.
Zaraz zrobię TŻowi zdjęcie i wstawię do klubu. 

Ale to raczej niemożliwe bo wstaje o 5 codziennnie jak zasypia między 18 a 19 
Trzymajcie kciuki, żeby to nie było nic poważnego
i żeby w ogóle nas przyjęli, bo dzwoniłam to pani w recepcji powiedziała, że niema już miejśc, ale może ktoś nas przepuści

ciekawe, czy z butli mlody bedzie chcial jesc
Masz złoto w domu!!!! Ano, to pewnie jest miły dzień dla nauczyciela

ale młody ani myśli o spaniu
pierdyknął taką kupę że ja nie wiem na jakim świecie żyję 

22.05.2008
14.08.2011