![]() |
#961 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wypadające włosy cz. V
Cytat:
![]() Wychodzi na to że trzeba się pogodzić z tymi 100-200 włosami dziennie i koniec. Ja już próbuje bo buta nie zjem, nic nie pomaga ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie wszyscy lekarze albo pukają się w czoło albo bezradnie rozkładają ręce, bo badania idealne, poza mini-mini-minimalnie obniżonym DHEA-S i trochę skaczącym TSH, ale ciągle w granicach przyzwoitości. Więc co leczyć, jak zdrowa. A że włosów coraz mniej? Przecież ludzie mają gorsze problemy. Nic tylko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że zapytam, ale pytam wszystkich. Jakie dokładnie to TSH jest? Bo normę laboratoryjną bodajże do 4,2, można o kant tyłka potłuc. Powinnaś mieć góra 2.
![]() |
![]() |
#964 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ze mnie w ogóle jest chodzące dziwadło. Mam np. prawie wszystkie możliwe objawy anemii, poza niskim żelazem (144 przy normie do 145 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Od jakiegoś czasy (2-3 miesięcy) strasznie wypadają mi włosy. Nie wiem dlaczego, od prawie roku piję codziennie po 2 kubki skrzypu lub pokrzywy, na przemian (gdy skrzyp się skończy pije pokrzywe itd), łykałam też wit. B bo skrzyp ją wypłukiwał i to bardzo odbijało się na moim zdrowiu (zmęczenie, w ciągu dnia miałam co najmniej 3 razy krwotok z nosa). Był też czas gdy piłam drożdże, ale jedyne co zauważyłam to małe krotski na twarzy, zero przyrostu. Na różnych blogach czytałam że od picia siemienia lnialego rosną baby hair i zgadzam się przy skroniach pojawiły się włoski. Ale co jest powodem tego okropnego wypadania? Co umyję włosy to na rękach, wannie i na ciele mam pełno włosów.. Czy jest coś co mogę jeszcze wypróbować? czy może musze sobie na jakiś czas odpuścić picie tej pokrzywy... co myślicie?
TO JAK? POMOŻE KTOŚ? Edytowane przez PureHeart Czas edycji: 2013-11-10 o 20:12 Powód: brak odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Taa olewające podejście lekarzy znam, to jest najgorsze, no tak, bo przecież włosy to nie koniec świata, tylko żaden z tych medyków nie pomyśli, że mogą one rujnować też psychikę i powodować dalsze problemy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, proszę Was bardzo o pomoc. Jaka odżywka jest dobra na łysienie typu męskiego u mężczyzn? Wiem, że mogła ona u Was nie zadziałać, ale czy wiecie, które mają najwięcej dobrych opinii? chciałabym kupić na prezent
![]() Swoją drogą to przeczytałam dzisiaj, że olej z wiesiołka jest korzystny przy wypadaniu włosów. Możecie spróbować ![]() Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2013-11-10 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
Hmm nie wiem co jest dobre na łysienie typu męskiego, ale może poszukaj na allegro czy na forach o łysieniu męskim.
A olej z wiesiołka piję już od 2 miesięcy. Co zauważyłam? Na wypadanie nie wpłynął, ale za to włosy są gładsze tak samo jak i skóra. Uważam, że mimo braku wpływu na wypadanie warto go pić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wow, można powiedzieć że ograniczylas wypadanie praktycznie do zera, co nieczesto sie zdarza ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A propos lojotoku - czy polecacie jakies tanie, nieapteczne szampony przeciwko lojotokowi wlasnie? Jakies Farmony, Fitomedy, Barwa itp? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie jakby sie poprawialo, wcieram teraz Alpicort co 2 dni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze.. to normalne ze mi kolor wlosow tak drastycznie sie zmienia? Rok temu ze sredniego brazu przyciemnialy prawie do czarnych ,potem znowu do sredniego a teraz rozjasnily mi sie do jasnego brazu.. nie wiem od czego tak sie dzieje. Wyglada jakbym sie farbowala, co juz kilka ososb pyta co robie z kolorem. Siostra nie widziala mnie przez miesiac i zszokowala sie ze mam tak jasne wlosy.. nie powiem ze jestem zadowolona bo jednalk najlepiej wygladalam i czulam sie w ciemniejszych :/ a zafarbowac sie nie moge bo wole nie ryzykowac
![]()
![]() |
#971 |
Raczkowanie
|
Jej, mi też wypadają włosy. Ale tylko te najdłuższe, z cebulkami. Za to rośnie mi masa nowych. Mam wrażenie, że posiadam więcej nowych włosów, niż tych długich. Cóż to może oznaczać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Ciesze się, że jest tyle kobitek, które wiedzą co to za ból.. i to wcale nie jest tak, że jak się przejdzie po pokoju i wszędzie są włosy, to to jest ignorowane i wcale się nie denerwujemy... ![]() Mój problem z wypadającymi włosami rozpoczął się 2 lata temu ( ok ) Przez rok ignorowałam to. Miałam gęste włosy i w niczym mi to nie przeszkadzało. Pewnego dnia chciałam uczesać się na wesele... ale.. nie dało się ! Bo tych włosów było za mało. Nie musze mówić, co się działo dalej.. Zaczęło się niewinnie, od tabletek - vitapil brałam przez 4 miesiące, ale nie pomogły, więc od razu je odstawiłam. Przebadałam się- duży spadek żelaza. Jak widac, był to jeden z głownych problemów. Oczywiście od razu się za to zabrałam, ok kwietnia wyniki były w normie (badania w styczniu). W międzyczasie stosowałam loxon 5% który według mnie nic mi nie dał. Dermatolodzy rozczarowali mnie, nie dając żadnych konkretnych porad. Przepadałam się drugi raz, hormony, generalne badania. Wszystko w normie (wrzesień) Od wakacji biorę biotebal. Brałam również długi czas merz special, ok 3 miesięcy, jednak poprawił tylko same włosy, nie za wiele zdziałał z wypadaniem. Aktualnie stosuję alpicort E i dalej biorę biotynę. Zdrowo się odżywiam, nie wiąże włosów, staram się myć je delikatnie, nie codziennie, nie susze, nie szarpie przy czesaniu, nie prostuje, nie obciążam, piję pokrzywę. Jestem załamana i straciłam nadzieję. Chyba kupie sobię czapke, bo niedługo będe łysa. Nie musze mówić, co to za dyskomfort psychiczny, kiedy ktoś rok czeka na efekty, a ich po prostu brak... Będe starała się na bierząco zdawać relację ze swojej dalszej walki z włosami. Mam nadzieję, że w końcu się uda. Jeśli macie jakieś porady, pomysły, albo chociażby słowa pociechy, chętnie ' posłucham ' miłej nocy, trzymajcie się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Raczkowanie
|
Cynia, a stres?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Raczkowanie
|
Nie, stres w moim wypadku nie jest przyczyną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cofam niestety to co napisalam w poprzednim poscie, dzis znow b. duzo wypadlo przy myciu... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a któraś z Was walczy z wypadaniem na tle stresowym? Bo coraz bardziej podejrzewam, że to u mnie główna przyczyna - która nasila też łojotok. Niestety nie denerwować się nie umiem, jestem kłębek nerwów, wszystko bardzo, bardzo przeżywam.
Od tygodnia chodzę w związanych włosach, przynajmniej w ciągu dnia nie wyciągam kłębów, tylko rano przy myciu. W poniedziałek umówiłam się do fryzjera, chyba mocno skrócę włosy, bo te wiszące smęty tylko mnie dobijają. ![]() Cytat:
![]() Ja naprawdę polecam Paraderm. Jest tani, włosy mam po nim bardzo ładne, błyszczące, nie plącze bardziej niż inne (mam bardzo podatne na kołtunienie). Jedyny minus to duszący smrodek - po prostu podczas mycia jest czadowo. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A u mnie obecnie, odpukać w niemalowane, zauważalna poprawa...chyba to pora roku, jesień i zima to zawsze najlepszy czas dla moich włosow ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Raczkowanie
|
fluoxetine, zapraszam do wątku, który niedawno założyłam o stresie i jego wpływie na włosy
![]() Cynia, nie mów, że niedługo będziesz łysa, proooszę! Jak słyszę coś takiego, to odzywa się we mnie współczucie i mam ochotę taką osobę przytulić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 | |
Raczkowanie
|
Biotebal brałam 3 miesiące, miesiąc przerwy, teraz drugie opakowanie. 5mg
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Cynia03;43719512]Biotebal brałam 3 miesiące, miesiąc przerwy, teraz drugie opakowanie. 5mg[COLOR="Silver"]
Ja brałam 3 miesiące bez przerwy 3 opak. Uważam, że warto go brać. powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Raczkowanie
|
To wypadanie to kiedykolwiek się zatrzyma?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Wtajemniczenie
|
U mnie ostatnio same gorsze dni.
![]() ![]() Catacomb_Kitten, czyli dermatolog jak większość się nie popisała... Gelacet to moim zdaniem jedna z najgłupszych metod na wyrzucenie pieniędzy w błoto, bo skład zupełnie niewspółmierny do ceny. Dobrze, że uspokajacz się sprawdza. Ja chyba też wrócę, choć do ziołowych, bo wydawało mi się ostatnio, że działają. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Wtajemniczenie
|
Myślałyście kiedyś o stosowaniu 'biostyminy' na skalp? Wczoraj mi się przypomniało, że ostatnio derma chciała mi to przepisać i wczoraj tak mnie naszło do szukania informacji odnośnie tego specyfiku ... kupiłam dziś opakowanie, zamówiłam roller i będę rolować skalp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
inverso
Ja stosowałam na skalp biostyminę.Wlewałam ampułki do Seboradinu(Niger) i jeszcze dodawałam witaminę A+E,to był przepis mojej dermatolog,ale efektów za bardzo nie widziałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Raczkowanie
|
Empressofshadows jak Twoje włosy? Stosujesz coś teraz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Wtajemniczenie
|
Znalazłam BARDZO fajny artykuł , wydaję mi się ,że warto przeczytać.
http://slawomirambroziak.pl/w-zdrowy..._mniej_wlosow/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.