![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Wlasnie wstalismy
![]() Dzieki Linka za wskazowki. Moze uda mi sie raz je zrobic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej, my też wstaliśmy
![]() Powoli trzeba się szykować na imprezkę ![]() TŻ przyszedł wczoraj o 17 z grilla, wyszedł przed 20 i do tej pory nie wrócił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Mamy marudnych dzieci - powinni Was beatyfikować!!! Ja mam dziś marudę od rana (idą zęby) i mam dość. Jestem wykończona jakbym zaorała hektar pola ![]() jak czytam o imprezach roczkowych to już się nie mogę doczekać u nas właśnie się obudziła z wrzaskiem jakbym go obdzierała ze skóry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas dziś znów piękna pogoda ![]() ![]() Za godzinę jedziemy na chrzciny do znajomych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 | ||||
Rozeznanie
|
Cześć,
Wczoraj spędziliśmy miłe popołudnie i wieczór u znajomych. Koleżanka jest w 7 miesiącu ciąży i będzie miała córeczkę - Jagódkę. Gosia była bardzo grzeczna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sol, ale patafian z niego. Wiem, że na pewno będzie tego kiedyś żałował. Szkoda tylko, że będzie wtedy za późno... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baw się dobrze!!!!!!!!!!!!! No i podrzucaj coś na insta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas noc totalnie nieprzespana, mała ma znowu gigantyczny katar, a dziś zaczął się kaszel, więc i inhalacje ![]() ![]() Teraz poszła z tatą na spacer, a ja odpoczywam. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() u Nas troszkę lepiej, wczoraj porządne czyszczenie noska i zakropienie Nasivinem przyniosło efekty-humor wrócił ![]() popołudniu wybraliśmy się na festiwal światła i balowaliśmy ze znajomymi do 22.30-wszyscy wychwalali Lilkę, że taka radosna, przyjazna, grzeczna i spokojna ![]() ![]() ![]() no i rano spała do 9.40 ![]() ![]() Vicki-współczuję ząbkowania ![]() Blue-super prezenty-od razu wygooglowałam rowerek-Tyńka wie jak go obsługiwać ![]() my właśnie nie wiemy co Małej kupić na urodzinki-rowerek biegowy, trójkołowy czy jeszcze coś innego?? Sol-udanej imprezki ![]() ![]() ![]() Pumcia-współczuję;-* możesz mi napisać jaki macie inhalator i jak Małą inhalujecie??
![]() ![]() Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-07-14 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() ostatnie kilka dni spędziłam na czytaniu forum o długim karmieniu piersią i odstawianiu, mam wrażenie że te fora Linka już dawno przeczytała ![]() ![]() ![]() wczoraj miałam wychodne, nie było mnie tylko 2 h a moje dziecko (i małżon) ciężko to przeżyło, płakał strasznie przez 40 min, minutkę przysypiał na rękach żeby wybudzić się z krzykiem, jak tylko wzięłam Małego na ręce błoga cisza, wychodzi że Młode do odstanowienia piersi nie jest kompletnie gotowe widać też lęk separacyjny, no i co mnie najbardziej martwi chwilowo jestem totalnie uwięziona - przynajmniej na wieczorne wyjścia co jeszcze? aa Młodemu idą czwórki więc ostatnie 3 noce są KOSZMARNE, w dzień dużo łatwiej nie jest, jak nie dostanie tego czego chce to krzyczy czyżby bunt roczniaka też istniał? ide poczytać co u Was ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Wszystkiego najlepszego dla Poli ![]() Blu świetne prezenty! bylismy też na urodzinkach w sali zabaw jako goście, faktycznie pogadać ze wszystkimi nie sposób ale to w końcu imprezka dla dzieci Linka tak zareklamowałaś tę książkę że na pewno ja kupię ![]() Sol nawet nie wiem co napisać więc od razu przytulam ![]() bebe śliczny brzusio ![]() Malwina piękny avatar! ![]() Mandi wielkie wow za dmuchanie! ![]() nela, phdwao udanego wypoczynku ![]() katja mój je hmmm w ciągu dnia mniej-więcej co 2 h a w nocy ostatnio budzi się nawet co 1 h ale część z tych pobudek kończy się ssaniem nieodżywczym a odnośnie wątpliwości co do karmienia to poczytaj np tu a podlinkować mogę Ci dużo więcej:0 dzieci mają intuicje i jeżeli chcą jeść częściej pierś to znaczy że tego właśnie potrzebują bo np organizm walczy z jakimś wirusem pumcia współczuje, nachoruje się bidusia Karolina zdrówka dla M ![]() Viktoria dawno Cie nie było ![]() ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-07-14 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Zadomowienie
|
Hello, hello
![]() Krótka relacja ![]() Mała u dziadków jest bez przerwy śpiąca - niestety nie przekłada się to na ilość snu nocnego, zasypia (jak zazwyczaj) między 21:30 a 22:30 i śpi do jakiejś 5:30 - 6. Tyle że potem pierwsza drzemka o 8-9, druga o 12-13, trzecia po południu... ![]() Sama przestawiła się na BLW ![]() ![]() Ale ponieważ nie miałam co tu z malą zrobić podczas naszych kolacji, to wzięłam ją na kolana. A ona chaps! - kabanosa ukradła, łaps! - pomidorka. ![]() Najbardziej zaskoczyło mnie rzucenie się na boczek gotowany - złapała go z mojej kanapki (uhm, jak jestem w PL, to właśnie takie rzeczy jadam, jak chleb z grubym plastrem gotowanego boczku ![]() Od tego czasu tak tu wygląda każdy posiłek: mała na moich kolanach, przed nią kilka plasterków pomidora, jakaś fasolka, jakiś kawałek mięsa i wędliny, trochę jajka, sera, chleb. Na ogół pochłania wszystko, choć mało tego wcale nie jest ![]() Z pogodą ok, choć szału nie ma: 20 stopni i więcej chmur, niż słońca. Aha, i straszny mamicycek się z Zosi tu zrobił, tylko mama i mama. Mama nie może iść umyć butelek, bo ryk. Mama nie może się wysikać, bo histeria. Mama nie może oddać Zosi na pół minuty swojej mamie, bo wrzask na pół ulicy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Wtajemniczenie
|
bardzo dużo dziś piszecie:P nie dam rady nadrobić
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Rozeznanie
|
HEJ,
dziękujemy jeszcze raz za życzenia ![]() blue-widzę że M. bedzie miała w czym chodzić w zimie ![]() phdwao-udanego wypoczynku! pumas- biedna B.i biedna Ty, i kto zostanie jutro z małą??.P. tez ma katar, i musimy przesunąć szczepienie. victoriajak wyjdą Kubie pierwsze 8 zębów to będziesz mieć chwile spokoju ![]() Linka- brawo za sernik ![]() dziś Polę wzięliśmy nad ranem do siebie, ze niby z nami pośpi, ale gdzie tam, wychlastał nas po buzi i brykała, tak ,że nie dało sie pospać dajecie dzieciom tran? ja kupiłam Poli, bo nie lubi ryb. Mieszam jej z obiadkiem albo z deserkiem. Dziś Pola miała msze zamówioną przez babcie, oczywiście na zewnątrz, bo w kościele to ona nie wytrzyma ani minuty. Potem miałam siostrę z chłopakiem na obiedzie, a później koleżankę na kawie. Zmykam, kąpać małą |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Będę nadrabiać później, ale widzę że z pisaniem szalejecie ![]() My już po imprezie. Było super ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
Sol bardzo ładny
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Nela pisze z "urlopu" że komary nie przeszkadzają dzięki olejkom, pogoda w porządku, tata zajmuje się małym no i pozdrawia sektę i solenizantów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zadomowienie
|
Cześć Kochane
![]() Linka dzięki ![]() Wyszedł nam chyba szósty ząbek ![]() ![]() WVictoria u nas to samo było! Jednego dnia po popołudniowej drzemce, z której zresztą obudził się z rykiem sam już nie wiedział czego chce, cokolwiek nie zrobiłam był ryk, nie było mowy, żeby był u kogoś innego, musiałam być ja i najlepsze... Kazał mi się nosić, za każdym razem jak go postawiłam choć byłam obok on od razu zaczynał płakać... Przez ostatnie dni też mąż go usypiał ![]() Wanilka dzięki ![]() ![]() Soleika ładny torcik, super że imprezka udana, czekamy na relację ![]() A dla Twojego Tż ![]() Blueberry super prezenty! ![]() Mój P. już padł, szybko dziś poszło, ale nie ma co się dziwić, miał tylko jedną drzemkę... ![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-07-14 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Sol ładny torcik. Chciałam POKAzać nasz, ale coś mam problem z załącznikami
![]() Muszę Wam powiedzieć, że jestem w szoku jak M. powtarza, tzn. próbuje powtarzać, nie, no właściwie to powtarza ![]() ![]() ![]() Przeważnie jej umiejętności nie robiły na mnie największego wrażenia ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Wanilka może więcej cyca jest u Was teraz przez ząbkowanie? Pewnie tak. Pociesz się, że cyc pomaga N. przetrwać ten czas no i pobobno cyc jest jedzonkiem które zawsze dziecku dobrze wchodzi - nawet jak nic innego nie może przełknąć ![]() Dep - gratuluję Zosi przejścia na BLW! No i wygodniej Ci będzie. Same plusy ![]() Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-07-14 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
Zdolna dziewczynka z Martynki
![]() Moja doskonali chodzenie, chodzi już po samym domu ale i są upadki, nie rzadko bolesne ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() też myślę że to ząbkowanie (prawa dolna czwórka) bo np dziś zimny jogurt zjadł (i spory kawałek domowej pizzy) Sol smakowity torcik ![]() ![]() Dep córa wie co dobre (nie boczek mam na myśli:P) kot też na pewno się cieszy ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-07-14 o 19:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 | ||||
Wtajemniczenie
|
BYliśmy u chrzestnej K. Jak było cudnie!!! Mały nic a nic nei marudził. bawił się z dziećmi i wszystko mu się podobało. Nawet o zębach chyba zpaomniał
![]() W drodze powrotnej zasnął w aucie i oczywiście po kąpieli i kolacji był problem z zaśnięcie. na szczęście dość szybko zasnął Cytat:
Współczuję B. choróbksa. Oby szybko przeszło ![]() Z nocnikiem różnie. Dziś go w ogóle nie posadziłam bo jak próbowałam to pół miasta słyszało. Ale jak mi sie go uda przekonać to zwykle coś jest ![]() Ja podziwiam Was za kp. Sama poddałam się szybko (chyba po ok. 3 miesiącach) więc naprawdę wielki szacun dla wszystkich karmiących. Tylko, że mnie kp przeszkadzało i jak dla mnie bardziej kłopotliwe było niż mm. Ale wiadomo - co ludź to opinia ![]() A zdaniem innych się nie przejmuj - jesteś mamą i wiesz najlepiej co potrzeba N. Czytam w miarę regularnie ale zwykle zasypiam nad lapkiem i nie daję rady odpisać ![]() A czy pracoholik? Nie, raczej nie. Chociaż przyznaję, że lubię być potrzebna w pracy i robić dużo. Teraz mam na głowie sporo różnych rzeczy ale dobrze mi z tym. Tylko, że wieczorem zasypiam na stojąco ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() przekonałaś mnie i chyba też upiekę ten sernik co Ty na roczek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
Co do rowerka biegowego to nie jest prezent na teraz. Za to trojkolowiec tak.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Hej, dotarlismy nad morze, jest chlodno ale nie pada, maly ool drogi przespal, a druga polowe ogladal bajki, pod koniec byl bardzo marudny, juz mial doscy siedzenia, gdy dojechaliwmy i zobaczyl plac zabaw i dzeci to rwalo go tam a my musielismy sie zameldowac, w koncu padl szybko a my lezymy i wypoczywamy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dalej karmię ![]() ![]() Koleżanka mnie ostatnio pytała jak długo chcę karmić, na co ja niezmiennie odpowiadam, że dopóki się sama nie odstawi ![]() ![]() Widzę, że mniej je-nie jestem jej w stanie całkiem zastąpić posiłku piersią. Ale zwykle po czymś stałym daję jej pierś-ale teraz w te upały chyba tylko pragnienie zaspokaja. Ostatnio zainteresowała się kubkiem Dorotki-takim ze słomką i nawet nieźle dawała sobie radę z piciem ![]() ![]() Byliśmy u znajomych na chrzcinach ich córci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzieciaki po dniu pełnym wrażeń padły ![]() Pogodę mamy rewelacyjną-szkoda tylko, że nie mieliśmy takiej w Polsce... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
przeczytałam coś co dało mi siłe do przetrwania nocnych pobudek mojego malucha, pomyślałam że może komuś tutaj też potrzebna takie wsparcie więc wklejam cytat
Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-07-14 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | ||||||||
Rozeznanie
|
Byliśmy dzis u prababci Gosi i akurat podczas naszej wizyty urodził się piękny, mały cielaczek
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Olejki zdają egzamin ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-07-14 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
Hej! Fabi śpi, ale jakoś niespokojnie...
Impreza udana, w większości dostał kasę. Z prezentów dostał mądrą kulę Ninę i sorter taki, tylko w kształcie kraba. Wolałabym, żeby w cenie tych dwóch dupereli dostał jedną porządną zabawkę, ale wybrzydzać nie będę, bo będzie, że niewdzięczna jestem ![]() Idę Was nadrobić |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Dorotka odstawiła się jak miała 15 miesięcy...
Potem musiałam się zastanowić kiedy ostatni raz ją karmiłam... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.