|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Wlasnie wstalismy
![]() Dzieki Linka za wskazowki. Moze uda mi sie raz je zrobic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej, my też wstaliśmy
![]() Powoli trzeba się szykować na imprezkę TŻ przyszedł wczoraj o 17 z grilla, wyszedł przed 20 i do tej pory nie wrócił Jak jakiś gówniarz bez obowiązków...
|
|
|
|
#964 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Mamy marudnych dzieci - powinni Was beatyfikować!!! Ja mam dziś marudę od rana (idą zęby) i mam dość. Jestem wykończona jakbym zaorała hektar pola Na szczęście teraz śpi ale ja nie byłam w stanie go uśpić. Musiał mąż wkroczyć do akcji bo wymiękałam - w łóżeczku źle, na podłodze źle, na rękach źle... co bym nie zorbiła to był wrzask. A oczy mu się zamykały. Padam.jak czytam o imprezach roczkowych to już się nie mogę doczekać u nas właśnie się obudziła z wrzaskiem jakbym go obdzierała ze skóry
|
|
|
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas dziś znów piękna pogoda I w końcu mój mąż ma wolne Za godzinę jedziemy na chrzciny do znajomych
|
|
|
|
#967 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Wczoraj spędziliśmy miłe popołudnie i wieczór u znajomych. Koleżanka jest w 7 miesiącu ciąży i będzie miała córeczkę - Jagódkę. Gosia była bardzo grzeczna .Cytat:
Cytat:
za udaną imprezkę! Cytat:
.Cytat:
|
||||
|
|
|
#968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sol, ale patafian z niego. Wiem, że na pewno będzie tego kiedyś żałował. Szkoda tylko, że będzie wtedy za późno... |
|
|
|
|
#969 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baw się dobrze!!!!!!!!!!!!! No i podrzucaj coś na insta ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas noc totalnie nieprzespana, mała ma znowu gigantyczny katar, a dziś zaczął się kaszel, więc i inhalacje Pewnie przez kilka dni nie pójdzie do żłobka, ehh i co ja zrobię Wkurza mnie taka wieczna szarpanina. Teraz poszła z tatą na spacer, a ja odpoczywam. |
|||||
|
|
|
#970 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
u Nas troszkę lepiej, wczoraj porządne czyszczenie noska i zakropienie Nasivinem przyniosło efekty-humor wrócił popołudniu wybraliśmy się na festiwal światła i balowaliśmy ze znajomymi do 22.30-wszyscy wychwalali Lilkę, że taka radosna, przyjazna, grzeczna i spokojna ahh pękaliśmy z dumy nawet się zdrzemnęła koło 18 w chuście, a potem była twarda i do powrotu do domu (24!!!) nie spała![]() no i rano spała do 9.40 Vicki-współczuję ząbkowania Blue-super prezenty-od razu wygooglowałam rowerek-Tyńka wie jak go obsługiwać ![]() my właśnie nie wiemy co Małej kupić na urodzinki-rowerek biegowy, trójkołowy czy jeszcze coś innego?? Sol-udanej imprezki ![]() Pumcia-współczuję;-* możesz mi napisać jaki macie inhalator i jak Małą inhalujecie??
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-07-14 o 14:12 |
|
|
|
#971 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
mam straszne zaległości zaraz zabiorę się za nadrabianie ostatnie kilka dni spędziłam na czytaniu forum o długim karmieniu piersią i odstawianiu, mam wrażenie że te fora Linka już dawno przeczytała czytałam w poszukiwaniu pomocy bo moje Małe nie je ostatnio nic z wyjątkiem cyca, dowiedziałam się że to normalne i wielu innych bardzo ciekawych rzeczy i doszłam do wniosku że jeszcze trochę pokarmię ciesze się niezmiernie że jest wśród nas tutaj jeszcze tyle mam karmiących, jesteście dla mnie ogromnym wsparciem dzięki temu nie czuje się jakbym robiła coś czego nikt nie akceptujewczoraj miałam wychodne, nie było mnie tylko 2 h a moje dziecko (i małżon) ciężko to przeżyło, płakał strasznie przez 40 min, minutkę przysypiał na rękach żeby wybudzić się z krzykiem, jak tylko wzięłam Małego na ręce błoga cisza, wychodzi że Młode do odstanowienia piersi nie jest kompletnie gotowe widać też lęk separacyjny, no i co mnie najbardziej martwi chwilowo jestem totalnie uwięziona - przynajmniej na wieczorne wyjścia co jeszcze? aa Młodemu idą czwórki więc ostatnie 3 noce są KOSZMARNE, w dzień dużo łatwiej nie jest, jak nie dostanie tego czego chce to krzyczy czyżby bunt roczniaka też istniał? ide poczytać co u Was ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Wszystkiego najlepszego dla Poli Blu świetne prezenty! bylismy też na urodzinkach w sali zabaw jako goście, faktycznie pogadać ze wszystkimi nie sposób ale to w końcu imprezka dla dzieci Linka tak zareklamowałaś tę książkę że na pewno ja kupię Sol nawet nie wiem co napisać więc od razu przytulam szkoda kasy na prezent dla takiego... co do papek to mój Maluch tez miał taki etap, potem miał etap na tylko kawałki a teraz ma etap na tylko mleko, nie nadążam już za tymi zmianami bebe śliczny brzusio Malwina piękny avatar! Mandi wielkie wow za dmuchanie! ja próbowałam nauczyć ale bezskutecznienela, phdwao udanego wypoczynku ![]() katja mój je hmmm w ciągu dnia mniej-więcej co 2 h a w nocy ostatnio budzi się nawet co 1 h ale część z tych pobudek kończy się ssaniem nieodżywczym a odnośnie wątpliwości co do karmienia to poczytaj np tu a podlinkować mogę Ci dużo więcej:0 dzieci mają intuicje i jeżeli chcą jeść częściej pierś to znaczy że tego właśnie potrzebują bo np organizm walczy z jakimś wirusem pumcia współczuje, nachoruje się bidusia Karolina zdrówka dla M Viktoria dawno Cie nie było pracoholik :P (to z zazdrości )
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-07-14 o 15:15 |
|
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
Hello, hello
![]() Krótka relacja ![]() Mała u dziadków jest bez przerwy śpiąca - niestety nie przekłada się to na ilość snu nocnego, zasypia (jak zazwyczaj) między 21:30 a 22:30 i śpi do jakiejś 5:30 - 6. Tyle że potem pierwsza drzemka o 8-9, druga o 12-13, trzecia po południu... ![]() Sama przestawiła się na BLW Ale ponieważ nie miałam co tu z malą zrobić podczas naszych kolacji, to wzięłam ją na kolana. A ona chaps! - kabanosa ukradła, łaps! - pomidorka. ![]() Najbardziej zaskoczyło mnie rzucenie się na boczek gotowany - złapała go z mojej kanapki (uhm, jak jestem w PL, to właśnie takie rzeczy jadam, jak chleb z grubym plastrem gotowanego boczku ), jakby całe życie nic innego nie jadała. I choć niemały był ten plaster - pożarła go całego.Od tego czasu tak tu wygląda każdy posiłek: mała na moich kolanach, przed nią kilka plasterków pomidora, jakaś fasolka, jakiś kawałek mięsa i wędliny, trochę jajka, sera, chleb. Na ogół pochłania wszystko, choć mało tego wcale nie jest ![]() Z pogodą ok, choć szału nie ma: 20 stopni i więcej chmur, niż słońca. Aha, i straszny mamicycek się z Zosi tu zrobił, tylko mama i mama. Mama nie może iść umyć butelek, bo ryk. Mama nie może się wysikać, bo histeria. Mama nie może oddać Zosi na pół minuty swojej mamie, bo wrzask na pół ulicy.
|
|
|
|
#973 |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo dużo dziś piszecie:P nie dam rady nadrobić
|
|
|
|
#974 |
|
Rozeznanie
|
HEJ,
dziękujemy jeszcze raz za życzenia ![]() blue-widzę że M. bedzie miała w czym chodzić w zimie ![]() phdwao-udanego wypoczynku! pumas- biedna B.i biedna Ty, i kto zostanie jutro z małą??.P. tez ma katar, i musimy przesunąć szczepienie. victoriajak wyjdą Kubie pierwsze 8 zębów to będziesz mieć chwile spokoju ![]() Linka- brawo za sernik ![]() dziś Polę wzięliśmy nad ranem do siebie, ze niby z nami pośpi, ale gdzie tam, wychlastał nas po buzi i brykała, tak ,że nie dało sie pospać dajecie dzieciom tran? ja kupiłam Poli, bo nie lubi ryb. Mieszam jej z obiadkiem albo z deserkiem. Dziś Pola miała msze zamówioną przez babcie, oczywiście na zewnątrz, bo w kościele to ona nie wytrzyma ani minuty. Potem miałam siostrę z chłopakiem na obiedzie, a później koleżankę na kawie. Zmykam, kąpać małą |
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Będę nadrabiać później, ale widzę że z pisaniem szalejecie ![]() My już po imprezie. Było super goście już poszli a my siedzimy u mojej mamy. W załączniku macie tort ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Sol bardzo ładny
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Nela pisze z "urlopu" że komary nie przeszkadzają dzięki olejkom, pogoda w porządku, tata zajmuje się małym no i pozdrawia sektę i solenizantów
|
|
|
|
#977 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane
![]() Linka dzięki Wyszedł nam chyba szósty ząbek P. miewa humory, ale ostatnio była masakra...WVictoria u nas to samo było! Jednego dnia po popołudniowej drzemce, z której zresztą obudził się z rykiem sam już nie wiedział czego chce, cokolwiek nie zrobiłam był ryk, nie było mowy, żeby był u kogoś innego, musiałam być ja i najlepsze... Kazał mi się nosić, za każdym razem jak go postawiłam choć byłam obok on od razu zaczynał płakać... Przez ostatnie dni też mąż go usypiał ![]() Wanilka dzięki poczytam sobie, ale już samo to, że wiem, że i u Was jest podobnie mnie pociesza, widać to normalne ![]() Soleika ładny torcik, super że imprezka udana, czekamy na relację ![]() A dla Twojego Tż ![]() Blueberry super prezenty! ![]() Mój P. już padł, szybko dziś poszło, ale nie ma co się dziwić, miał tylko jedną drzemkę...
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-07-14 o 20:17 |
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Sol ładny torcik. Chciałam POKAzać nasz, ale coś mam problem z załącznikami
![]() Muszę Wam powiedzieć, że jestem w szoku jak M. powtarza, tzn. próbuje powtarzać, nie, no właściwie to powtarza po nas słowa I to trudne słowa, dziś np. "oddawaj" Akurat słyszało to kilka osób (znajomi) i byli pod wrażeniem! Ona chyba zacznie szybciej mówić niż chodzić.Przeważnie jej umiejętności nie robiły na mnie największego wrażenia ale tym razem mi zaimponowała!---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Wanilka może więcej cyca jest u Was teraz przez ząbkowanie? Pewnie tak. Pociesz się, że cyc pomaga N. przetrwać ten czas no i pobobno cyc jest jedzonkiem które zawsze dziecku dobrze wchodzi - nawet jak nic innego nie może przełknąć ![]() Dep - gratuluję Zosi przejścia na BLW! No i wygodniej Ci będzie. Same plusy
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-07-14 o 20:15 |
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Zdolna dziewczynka z Martynki
![]() Moja doskonali chodzenie, chodzi już po samym domu ale i są upadki, nie rzadko bolesne
|
|
|
|
#980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też mam czasem takie wrażenie ale mojemu jedyne co wychodzi to "nieeeeee" w każdym razie stara sięteż myślę że to ząbkowanie (prawa dolna czwórka) bo np dziś zimny jogurt zjadł (i spory kawałek domowej pizzy) Sol smakowity torcik czekam na relacje na blogu![]() Dep córa wie co dobre (nie boczek mam na myśli:P) kot też na pewno się cieszy
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-07-14 o 20:42 |
|
|
|
|
#981 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
BYliśmy u chrzestnej K. Jak było cudnie!!! Mały nic a nic nei marudził. bawił się z dziećmi i wszystko mu się podobało. Nawet o zębach chyba zpaomniał
![]() W drodze powrotnej zasnął w aucie i oczywiście po kąpieli i kolacji był problem z zaśnięcie. na szczęście dość szybko zasnął Cytat:
Współczuję B. choróbksa. Oby szybko przeszło Z nocnikiem różnie. Dziś go w ogóle nie posadziłam bo jak próbowałam to pół miasta słyszało. Ale jak mi sie go uda przekonać to zwykle coś jest ![]() Ja podziwiam Was za kp. Sama poddałam się szybko (chyba po ok. 3 miesiącach) więc naprawdę wielki szacun dla wszystkich karmiących. Tylko, że mnie kp przeszkadzało i jak dla mnie bardziej kłopotliwe było niż mm. Ale wiadomo - co ludź to opinia ![]() A zdaniem innych się nie przejmuj - jesteś mamą i wiesz najlepiej co potrzeba N. Czytam w miarę regularnie ale zwykle zasypiam nad lapkiem i nie daję rady odpisać ![]() A czy pracoholik? Nie, raczej nie. Chociaż przyznaję, że lubię być potrzebna w pracy i robić dużo. Teraz mam na głowie sporo różnych rzeczy ale dobrze mi z tym. Tylko, że wieczorem zasypiam na stojąco ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla M.przekonałaś mnie i chyba też upiekę ten sernik co Ty na roczek
|
||||
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Co do rowerka biegowego to nie jest prezent na teraz. Za to trojkolowiec tak.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dotarlismy nad morze, jest chlodno ale nie pada, maly ool drogi przespal, a druga polowe ogladal bajki, pod koniec byl bardzo marudny, juz mial doscy siedzenia, gdy dojechaliwmy i zobaczyl plac zabaw i dzeci to rwalo go tam a my musielismy sie zameldowac, w koncu padl szybko a my lezymy i wypoczywamy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dalej karmię Dolną granicą jest dla mnie roczek, a to osiągniemy pojutrze Koleżanka mnie ostatnio pytała jak długo chcę karmić, na co ja niezmiennie odpowiadam, że dopóki się sama nie odstawi A koleżanka-myślisz że przyjdzie taki dzień? Widzę, że mniej je-nie jestem jej w stanie całkiem zastąpić posiłku piersią. Ale zwykle po czymś stałym daję jej pierś-ale teraz w te upały chyba tylko pragnienie zaspokaja. Ostatnio zainteresowała się kubkiem Dorotki-takim ze słomką i nawet nieźle dawała sobie radę z piciem Muszę jej taki kubek kupić, tylko jakiś nieduży i z uszkami ![]() Byliśmy u znajomych na chrzcinach ich córci Potem kawa i ciacho (było duuuużo znajomych ). Obiad jedliśmy nad morzem Wybraliśmy się rodzinnie (bo jeszcze ze szwagierką i szwagrem z rodziną) do pubu, a stoliki były też przy nabrzeżu, więc zjedliśmy na wolnym powietrzu A potem msza rocznicowa za Marysię ![]() Dzieciaki po dniu pełnym wrażeń padły ![]() Pogodę mamy rewelacyjną-szkoda tylko, że nie mieliśmy takiej w Polsce... |
|
|
|
|
#985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
przeczytałam coś co dało mi siłe do przetrwania nocnych pobudek mojego malucha, pomyślałam że może komuś tutaj też potrzebna takie wsparcie więc wklejam cytat
Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-07-14 o 22:28 |
|
|
|
|
#986 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Byliśmy dzis u prababci Gosi i akurat podczas naszej wizyty urodził się piękny, mały cielaczek
. Gosia widziała też świnki, owce, barana, kurki, kurczaczki, przepiórki, kaczuszki, gołąbki, kotki i psa. Bardzo jej się podobało Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
żeby ząbki szybko wyszły!Dziękuję Cytat:
dla Zosi za apetyt!Cytat:
.Cytat:
dla Igi za doskonalenie chodzenia!Olejki zdają egzamin .Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-07-14 o 22:30 |
|
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Fabi śpi, ale jakoś niespokojnie...
Impreza udana, w większości dostał kasę. Z prezentów dostał mądrą kulę Ninę i sorter taki, tylko w kształcie kraba. Wolałabym, żeby w cenie tych dwóch dupereli dostał jedną porządną zabawkę, ale wybrzydzać nie będę, bo będzie, że niewdzięczna jestem Wcześniej dostał jeszcze nocnik od mojej sis.Idę Was nadrobić |
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Dorotka odstawiła się jak miała 15 miesięcy...
Potem musiałam się zastanowić kiedy ostatni raz ją karmiłam... Cytat:
Dorotka dostała coś takiego też na pierwsze urodziny Ale zaczęła się tym interesować bliżej drugich urodzin Wkładać klocki pięknie umiała, ale za każdym razem trzeba jej to było otwierać Niestety w jednym miejscu pękła i przy przeprowadzce ją wyrzuciliśmy Teraz dziewczyny mają drewniany sorter.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

Jak jakiś gówniarz bez obowiązków...
Na szczęście teraz śpi ale ja nie byłam w stanie go uśpić. Musiał mąż wkroczyć do akcji bo wymiękałam - w łóżeczku źle, na podłodze źle, na rękach źle... co bym nie zorbiła to był wrzask. A oczy mu się zamykały. Padam.

za udaną imprezkę!
.

ciesze się niezmiernie że jest wśród nas tutaj jeszcze tyle mam karmiących, jesteście dla mnie ogromnym wsparciem
dzięki temu nie czuje się jakbym robiła coś czego nikt nie akceptuje
szkoda kasy na prezent dla takiego... co do papek to mój Maluch tez miał taki etap, potem miał etap na tylko kawałki a teraz ma etap na tylko mleko, nie nadążam już za tymi zmianami
ja próbowałam nauczyć ale bezskutecznie
pracoholik :P (to z zazdrości

I to trudne słowa, dziś np. "oddawaj"