![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Anglia :)
Ja świeta tutaj spedzam, beda to moze 3 swieta, spedzam je z bracmi czyli raczej rodzinnie bedzie. Ale mimo wszystko to nie to samo co w Polsce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Ja i mój Tż lecimy na świeta z Anglii do Irlandii do jego siostry i męża .
A szczerze mówiąc wolałabym przylecieć na Świeta do Polski - bo my mamy takie pysznośco na wigili . Ależ mi tego będzie brakowało |
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysylam te papiery, o ktore prosilas i przepraszam - jak zawsze - za poslizg.
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zadomowienie
|
Po pierwsze -
![]() A Swieta - w Polsce - wylatujemy 20 grudnia! Juz sie nie moge doczekac! ... ale sylwester w UK - domowka ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Vedma bardzo dziekuje za @
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do Swiat to jedziemy z TZ do Polski, swietowac razem z rodzinka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W tym roku,albo spédzimy je w gronie znajomych, albo spédzimy Swiéta troszke w inny sposób-mianowicie mam ochote pojechac do Paryza na jakies 3 dni. Ale co z tego wyjdzie -zobaczymy. Ogólnie uwielbiam Swiéta Bozego Narodzenia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Raczkowanie
|
Vedma, Camomile, powtorzymy, powtorzymy
![]() ![]() Moze w wiekszym gronie ![]() Aaliyah, to bylo takie ,,regionalne spotkanie'' ![]() ![]() A ja tradycyjnie, spedzam swieta w Uk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zadomowienie
|
ja jak zawsze lece do Polski na caly miesiac
![]() ![]() szkoda ze nie mieszkam gdzies kolo was bo tez bym wyskoczyla na jakies spotkanko ![]()
#971 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaliyah ![]() ![]() Z londynskimi wizazankami tez chetnie bym sie spotkala, ale to tak daleko dla mnie, a wyglada na to, ze niedlugo bede mieszkac jeszcze dalej od Londynu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja chciałam się przywitać z Manchesteru i gdyby coś kiedyś zaczęło się rodzić odnośnie spotkania to proszę o mnie pamiętać ![]() ![]()
![]() |
#973 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki ja jak co roku święta spędzam w londynie. Przygotowuję wszystkie potrawy , piekę ciasta, próbuję wszystko zrobić żeby nasze Boże N. niczym nie rózniło się od PL, ale rodziców rodzeństwa i śniegu nie jestem w stanie załatwić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nastepnym razem bedziemy globalnie informowac ![]() Ja tez odliczam dni do Swiat - wyjezdzamy nad ranem 20 grudnia: 2h na lotnisko, 2h w powietrzu i 2,5h w samochodzie taty iiii.... ![]() Szkoda, ze ze wzgledu na prace TZa mozemy zostac tylko tydzien ![]() .... i czeka mnie pierwsza przymiarka sukni slubnej :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
Haya GIRLS!! (tutAj tak mówią cześć)
zgadnijcie skąd sobie kilkam? Na pewno nie z biblioteki NARESZCIE MAM NETA W DOMU!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czego to polak nie wymyśli! tak długo szukaliśmy rozwiązania i się w końcu znalazło. 3 wprowadziła możliwość korzystania z neta za 5 funtow miesiecznie plus do tego telefon jako skejpofon. ale jak sie podlaczy telefon do laptopa i zainstaluje z zalaczonej plyty sterowniki to na laptopie tez dziala. Moze nei ma zawrotnej predkosci ale wazne ze jest staly dostep. oł jeeee teraz na bieżąco będę mogła z wami klikać. I szukać pracy również. Vedmo moje gratulacje z powodu slubu, gdzieś przeoczyłam moment jak o tym wspominałaś. Zazdroszcze wam tych świąt w polsce. ![]() nie będziecie miały nic przeciwko jak poniżej zamieszcze kilka zdjęć z mojej okolicy?? ![]()
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
Zamieszczaj zdjecia, ja kiedys na Wizazu zamisciłam zdjecia z cmentarza z blisko mojego domu sie znajdującego.
Fajnie że masz internet ![]() A choinke mozna kupić ![]() Vedma a kiedy ten slub jesli mozna wiedziec ![]() A na spotkanie w Londynie tez bym pojechała, bo chyba tam najwiecej dziewczyn mieszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ciesze sie ze masz neta w domu, ja tez mialam z Orange - jak ja ich nienawidze!!!server down od ponad 2 tyg, ciagle jak dzwonie to mi mowia ze testuja linie juz chyba z 5 raz i kaza dzwonic za 5 dni. a jak chcialam zerwac umowe to mi powiedzieli ze musze zaplacic £55 ![]() ![]()
![]() |
#978 |
Wtajemniczenie
|
Ja też na święta jadę z Tż-em do Polski
![]() ![]()
#979 |
Zakorzenienie
|
miasto=-newcastle
zdjecia zielonej wioseczki= Pelton gdzie mieszkam Plany na zwiedzanie= zamek i katedra w Durham i klify nad morzem w South Shields ![]()
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
przepraszam ze w dwoch postach zdjecia ale niebiasko wolno mi sie loadują
#981 |
Zadomowienie
|
Olka jaka ładna okolica.Słyszałam, że Newcastel jest barzdo ładne. Nawet mój TZ kiedys coś wspomniał, ze chciałby mnie tam zabrać kiedyś na weekend. dlaczego wy wszystkie mieszkacie ode mnie tak daleko? Co? Nikt, kompletnie nikt nie jest stąd. A tu przecież mieszka tylu Polaków. Jedno z iwększych skupowisk Polaków w Anglii i nikt nie jest wizażanką. Jestem bardzo rozczarowana. Ale ciągle mam cichą nadzieję, ze kiedyś się ktoś znajdzie.
#982 |
Zakorzenienie
|
Olka ale masz fajnie
![]() a to moje z cmentarzem https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=131629 |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
zmijka pamiętam twoje zdjęcia, bo sama je z zachwytem oglądałam, nawet wtedy sobie powiedziałam ze na pewno muszę tu przyjechać i zobaczyć tą sławetną i prawdziwą anglię.
Newcastle owszem jest bardzo ładne ale to takie miasto bardziej z barami niż sklepami, aczkolwiek jest nieco do pozwiedzania. Zdziwiło mnie tylko to że ulice tu są bardziej zaśmiecone niż w polsce.
#984 |
Zadomowienie
|
Slub we wrzesniu w przyszlym roku, wiec prosze sie nie goraczkowac
![]() Olka - choinke rzeczywiscie mozna kupic! My w tym roku bedziemy musieli cos na ten temat pomyslec - bo jakos dziwnie byloby obchodzic Nowy Rok bez zapachu jedliny. Moze jakis stroik wykombinuje ![]() Sylwunia - na pewno ktos sie znajdzie! Trzeba tylko dobrze poszukac :P iwONKA - ty ciagle jeszcze walczysz z tym orange?? Oooojeny! Serdecznie wspolczuje, bo wiem, ze bez netu - to jak bez reki. Zimno sie zrobilo... No nie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zadomowienie
|
olka bardzo ladne zdjecia, z jednej str takie swojskie klimaty a z drugiej takie Miasto
![]() sylwunia az spojrzalam gdzie mieszkasz no i ode mnie to 1,5 godz takze tez nie jest blisko , ale pociesz sie z mijej okolicy jest chyba 1 osoba. ![]() zmijka ladne zdjecia, ale w nocy nie chcialabym sie tam znalezc ![]()
#986 |
Zakorzenienie
|
ja iwem że to nie jest problem, ale ze mieszkamy wspólnie z 3 innymi osobami to chcialam zebysmy sie zlozyli postawili ja w salonie żeby jakoś ta wigilie spedzic razem, w miare przyzwoicie. No ale nikt nie wyraził chęci, wiec rzeczywiście pozostaje wykombinwanie jakiejs malutkiej choineczki do pokoju bo pokoj nie mamy niestety duzy (chcociaz najwiekszy w porownaniu z innymi) Najlepiej żywej żeby pachniała świętami. W miescie jest targ wiec pewnie cos beda sprzedawali.
Jeszcze troche czasu mi zostało, a tymczasem znalazlam kurs bliziutko, darmowy języka angielskiego 9 h w tygodniu i na pewno sie zapisze. A i wiecie co?? Tutaj ogólnie nikt śniegu nigdy nie widział, a wczoraj płatki śniegu padały, takie piękne i błyszczące w przeróżnych kształtach. Jak w PL
#987 |
Wtajemniczenie
|
Olka bardzo ladne zdjécia
![]() PS: Snieg??? Ale Ci zazdroszcze. Ja w zeszlym roku w Londynie widzialam 3 razy snieg co bylo dla mnie szokiem,ale niestety szybko sie roztopil ![]()
~SZCZÉSLIWA ![]() Edytowane przez Lovely_Girl Czas edycji: 2007-11-13 o 10:26 Powód: zapomnialam cos dopisac;) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
Ola mieszkasz w bardzo ładnym miejscu
![]() Vedma ślub bierzesz w Anglii czy w Polsce ? |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Raczkowanie
|
Ola mieszkasz w pieknej okolicy. Bylam raz w Newcastle, wracajac ze Szkocji. Zachwycilo mnie to miasto.
Vedma gratulacje z okazji slubu!!!!! Sysunia_d a gdzie bedziesz mieszkac? Ja mieszkam w okolicach lasu sherwood, niedaleko rowniez do jednego z najpiekniejszych zakatkow Anglii The Peak District. Bardzo chcialabym zwiedzic jeszcze poludnie i zachod. Edytowane przez monikao Czas edycji: 2007-11-13 o 13:13 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
a las sherwood to zdaje się że to tam gdzie robin hood mieszka tak??
![]() No niestety nie byłam w innych miastach w anglii i nei mam porównania co do ładności newcastle. Miasto Durham też jest ładne ale widziałam tylko w przelocie na zakupach. A dzisiaj normalnie przełamałam strach i zapytałam się w bootsie jak dostać ich karte i czy jest za darmo. Ot wielki wyczyn. Tylko najsmieszniejsze jest to że nie wiem kto był bardziej zestresowany. Ja bo sie pytałam czy Pan który mi odpowiadał. Może to jego pierwszy dzień w pracy a moja pierwsza angielska rozmowa??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.