|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
masakra jest przy kąpieli,bo jak tylko ją wyciągam to od razu ryk kąpanie w dużej wannie się jej spodobało
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
|
|
|
|
#963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
a ja wróciłam nie dawno z galerii
![]() ![]() ![]() pierwszy raz z niunką tam pojechałam i mame zabrałam.Wiadomo, szału zakupowego nie było ale kupiłam sobie sandałki z przeceny z CCC za 20zł i okulary przeciwsłoneczne za 9,99zł w h&m![]() z Jagodą nic tylko po sklepach łazic, aż jestem w szoku wysiedziała we wózku od 10 do 14![]() Tamlin no ba pewnie,że będzie zjadliwe ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
|
|
#964 |
|
Zadomowienie
|
I znowu upał.
Zrobiłam na obiad spaghetti bez mięsa i jak dla mnie wyszło niesmaczne, ale mąż wchłonął. W ogóle mąż mnie przed chwilą powiadomił, że będziemy mięli nową lampę... ja oczywiście wielkie oczy bo jak to tak on wybrał i kupił lampę nie pytając mnie o zdanie ![]() No cóż, kupił lampę z wiatrakiem |
|
|
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Wybrałam już
dzięki ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje że jak zmienie maluchowi wózek to zmieni sie to u nas na lepsze
|
|
|
|
|
#966 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Czesc dziewczyny,2 dni temu w trakcie nadrabiania złapał mnie taki nerwoból,ze ledwo się do łożka doczłapałam i tym sposobem znów mam dzis do czytania 6 stron. Tak po kótce,bo średnio na bierząco: Tamlin przykro mi z powodu pieska, Lewek śliczna sukienka, Iwoncia może rzeczywiście otwórz sklep internetowy,pojedyncze ciuszki tak Ci schodzą?Lilka mam nadzieję,ze takie stresy przy karmieniu już się nie powtarzają,nam tez się miesiąc temu tak zdarzyło i się nieźle zdenerwowałam.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
2.obcinam na żywca,czasem protestuje i obcinak po 1 paznokciu,a czasem jak dzis w ogole nie reaguje 2.u lekarza na golasa się waży ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- nadrpbilam ide usypiac malego ![]() milego wieczorku |
||||
|
|
|
#967 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Jagódki za cierpliwość ![]() A jak mama? Lepiej już? i jaki wzięłaś? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 201
Cytat:
tak, najczęściej pojedyńcze ciuszki Kolor zielony, ale jeszcze nie kupiłam bo baba wprowadziła w błąd pisząc na aukcji że wszystkie kolory są dostępne i do tego folia przeciwdeszczowa, moskitiera, poduszka, torba i parasolka. A jak zapytałam czy na pewno jest kolor zielony to powiedziała że po 22 sierpnia bedzie ten kolor i że torby i parasolki nie ma w zestawie tylko trzeba dokupić na jej innych aukcjach ![]() ![]() No więc jutro jedziemy do sklepu i jak będzie ten co chce to od razu biore a nie bede sie bawić w kupowaniu na all Padam na nos już, a mały ostatnio nie chce w dzień za bardzo spać i ciągle przy czymś staje a ja latam za nim. Tż też ![]() Gorąco strasznie na dodatek
|
|
|
|
|
#969 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A się zepsuły . Nie wiem czemu...![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
JAk ja sie źle czuje... wymiotować mi się chce, kręci mi się w głowie. ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
JA też właśnie w takich. spróbuję jeszcze raz... Wydawało mi isę, że jest ok, że się zassały wieczka. |
|||
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cześć Kobiety
![]() Mały śpi więc ja na forum. W ciągu dnia jakoś nie mam czasu. My mieliśmy w zasadzie po mszy, takie warunki gdy się jest bez ślubu. Msza była długa bo to było akurat święto jakieś, po mszy modlitwa za pielgrzymów, i sam chrzest też jakiś długi, jeszcze ksiądz nam życzenia składał. Nie przeszkadzałoby mi to gdyby nie późna godzina. A Tż po prostu jest nerwowy i mi się to udziela i się klocimy... Ale urlop udany w sumie, Misiek w miarę grzeczny, gorąco jest jak wszędzie a pokój mamy na poddaszu. Dziecko mi się przestawilo i chodzi późno spać. Co do Wit D to ja ciągle zapominam... fon mój słodki fon ;-) |
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od 3 dni mam to samo! Mdli mnie, że co chwilę lecę do łazienki, ale jeszcze nic z tego nie było. Co jakiś czas ciemno robi mi się przed oczami i kręci mi się w głowie. Mam problem, żeby cokolwiek przełknąć, tak fatalnie się czuję. No normalnie, jakbym w ciąży była.
|
#973 |
|
Wtajemniczenie
|
Też nie za dobrze się dziś czułam
nie dość, że brzuch mnie napierdzielał jak na okres to jeszcze właśnie mnie mdliło i kręciło mi się w głowie ![]() To z gorąca chyba ![]() Jaktam Antoś? Kaszla jeszcze? |
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeej!
![]() W końcu dostęp do neta ![]() dzisiaj pod wieczór Nam podłączyli mieli być we wtorek ale Pan z tp coś się nie śpieszył ![]() U Nas dobrze.. Fabiś ma już 3 zabki,wczoraj wyszła mu druga górna jedyneczka a wcześniej dolna jedyneczka ![]() w domku remoncik prawie skończony,podwórko jeszcze ogarniamy bo pracy sporo aby to jakoś wyglądało a czasu brakuje .Tutaj dni jakoś inaczej Nam lecą ![]() postaram się ponadrabiać troszkę tyle ile mi się uda a teraz ide spać
|
|
|
|
#975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za troskę. ![]() Cytat:
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Anusia - Jakbys miala chwile, i checi, to napisz mi tutaj, prosze, jak to sie stalo, ze sie wyprowadziliscie. No i gdzie teraz mieszkacie
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Dzień dobry
![]() Zapomniałam wczoraj pogratulować wszystkich ząbków, u nas nic nowego w tym temacie. fon mój słodki fon ;-) |
|
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Wyremontowalismy go po swojemu i mieszkamy sobie w Nim Na dzień dzisiejszy jeszcze Nas nie stać aby go kupić więc mamy umowę,że kupić musimy go do roku czasu i tak tez zrobimy. Albo uskładamy potrzebną kwote albo wspomożemy się kredytem Dzień dobry ![]() To ja mogę się przywitać przy kawce .Ale w nocy trzaskało u Nas! Burza była jak nie wiem co .A ja sama z chłopcami pod tym lasem bo mąż na nocce był ale nie było źle .Ide coś nadrobić |
|
|
|
|
#979 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie no to pewnie z upałów ![]() Cytat:
Kupiłam wczoraj w Biedrze 7 książek po 7,99 ![]() ![]()
|
|||||
|
|
|
#980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, ze Ci się udadzą następne, bo faktycznie gotować się nie chce jak się psują![]() Cytat:
![]() U nas w nocy Isia pierwszy raz w życiu nie chciała NIC zjeść, jak wypiła mleko (ledwo 50 ml) przed spaniem, ok.21ej, tak obudziła się o 3ej i z rykiem, ale pić nie chciała, normalna, pogodna była, spać nie chciała i słyszałam, ze tż gdzieś do 53j z nią buszował na łóżku, potem znowu chciał jej dać mleko i znow to samo ryk, ale się nie napiła, poszła spać i spała do 8.35, dałam jej kaszę jak zwykle i zjadła normalnie. Nie wiem czy to zęby czy coś ją bierze Wiecie jak się załatwiłam z allegro....babie pakę wysłąłąm z zabawkami, a wczoraj wieczorem znalazłam 3 jeszcze w koszu z ciuchami do prasowania - prałam je i zapomniałam wsadzić do paki ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Iwoncia - lipa z tym wózkiem
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam od 26 strony
![]() wiec mniej więcej wiem co się u Was dzieje ![]() gratuluje zabkow bo wysyp był widziałam ![]() ![]() u Nas dzisiaj pochmurno no i dobrze bo chłodniej w końcu troszkę
|
|
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Ma 100% pozytywów a tam w opisie pisze że to wszystko jest, a nie że trzeba dokupywać osobno.
Musiałabym jej zaraz napisać niech poprawi opis bo ludzi w błąd wprowadza. Niby przeprosiła ale co mi z tego jak sie napaliłam jak pies na burą suke, a tu Cytat:
![]() A parasolka i torba w żadnym zestawie standardowym do tego wózka nie ma na allegro bo specjalnie za tym patrzyłam ![]() Niestety trza osobno kupować. No a że ten babor miał napisane że ma w komplecie to ja cala szczęśliwa byłam - do czasu ![]() Mężul pojechał teraz sam do sklepu bo malutek śpi i sprawdzi czy ten wózek mają i co jest w zestawie i mi zadzwoni. Jak bedzie to co chce to kupi od razu, a jak nie to pojedziemy jeszcze w inne miejsce na bank nie bedzie parasolki ani torby, no ale to sobie dokupie ewentualnie U nas pogoda zelżała troche Słonko świeci czasem zza chmur ale nie ma już tak ciepło strasznie. Już dwa prania zrobione i sie na balkonie suszy. Pisałyscie że coś niektóre mają zawroty głowy i mdłości... ja mam bardzo często te same objawy i też obstawiam upały bo ostatnio są nie do zniesienia. Dzisiaj miala być burza, zobaczymy czy sie sprawdzi
|
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też pochmurno a my akurat dzień na plaży zaplanowaliśmy a wczoraj w ukrop latalismy po mieście. Jutro wracamy i dla mnie to chyba wystarczy.
Dziewczynki czy mam się niepokoić tym, że Misiek prawie nie sika w nocy? W te upały pije raptem 150 i cyca raz lub dwa. Kiedyś mu się to zdarzyło nadoil dopiero rano, a jak się obudził to sucha była, a czasem naleje tyle ze przecieka. A ostatnich kilka nocy sucho. fon mój słodki fon ;-) ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Pięknie, siedzimy na plaży a tu deszcz spadł... i pada. A My pod drzewami. fon mój słodki fon ;-) |
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 201
Cytat:
![]() Uuuuu, niefajnie że pogoda nie dopisała akurat teraz A u nas zaś sie rozpogodziło widze... Wyszłam na balkon patrze, a tu bezchmurne niebo sie robi ![]() Kurrrrrrr, kiedy ten mój chłop zadzwoni!!!! Musze esa mu chyba napisać bo sie nie doczekam
|
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jak bocian w wodzie i na plaży stoi na jednej nodze :-D
fon mój słodki fon ;-) |
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Ciuuuuup, esa nawet nie słyszał
Oczywiscie kutwa koloru zielonego nie ma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie kupił wózka
|
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- no i mała ma katar ![]() niech to szlag!!!! pożarłam się ostro z tż, to jego wina, bo menda ją zaraził! nie umie zatkać gęby jak kicha i prycha, łap po smarkaniu nie myje, nosz kurrrrr.wa ! stary chłop a taki debil skończony
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Hey kochane, ufff u nad dziś chłodno i pada. Jaka przyjemna odmiana
my już po spacerze i lumpeksowych lowach za wiele nie kupiłam, czarne lniane spodenki i spodniczke śliczna ale za duza,więc muszę teścia o zwężenie poprosić jak wroci![]() Monarika, a miło, że pytasz. Właśnie jest u mnie. Ma nowy zastrzyk i super na nim funkcjonuje nie ten człowiek ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Anusia to super, że wreszcie macie internet gratuluję zabkow! Czekamy na foty domu!super, że remont dobiega końca![]() Aaaa i zapomnialam Wam napisac, że Jagoda wczoraj i dziś dziecko anioł! To napewno były przez zęba nerwy. Wczoraj bez cyca zasnela na noc o 20. Wstała standardowo o 5 ![]() Iwoncia masakra z tym wózkiem na all. Jak tak można ludzi oszukiwac dobrze, że zapytalas!---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Baoabek oj wspolczuje dużo zdrowka dla Isi! Oby szybko jej przeszło![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Iwoncia wiesz chyba będzie ciężko znaleść spacerowke z torba i parasolka w zestawie, bynajmniej ja sie nie spotkałam ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Lewek hehe faktycznie jak bocianek stoi
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny te objawy to od gorąca i niedopicia. WYpijcie sobie raz dziennie potas z magnezem, bo tracimy te mikroelementy z potem.
Co do mokrej pieluchy w nocy to zależy jak później jest w dzień. Jeśli pielucha jest mokra to spokojnie, a jeśli jest zmniejszona ilość w dzień to dopajać mocno i obserwować. Baobabek dużo zdrowia dla Isi Iwoncia lipa z tym wózkiem. Ale na pewno jeszcze coś znajdziesz ![]() Mój tez uwielbia wodę i jak Go za każdym razem wyciągamy to jest ryk. Ostatnio uwielbia myć ręce pod kranem
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-08-09 o 13:08 |
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabek przykro mi że mała chora, a chłop taki nieodpowiedzialny. Niedługo i u Ciebie się ochlodzi bo wszędzie zapowiadają.
Nas co chwile dopada deszcz, co tu robić w taką pogodę... fon mój słodki fon ;-) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

chciałabym to pisać częściej 
kąpanie w dużej wannie się jej spodobało

. A się zepsuły