W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-08, 16:26   #961
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Maja poszła z tatą na spacer, a ja ide sobie robic paznokcie chciałabym to pisać częściej

Moja córka szaleje za woda, szczególnie morze jej się wczoraj podobało!
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Anesh ja się tego obawialam, dlatego mroze wszystkie zupki dla Mai
Jagoda też uwielbia wodę masakra jest przy kąpieli,bo jak tylko ją wyciągam to od razu ryk kąpanie w dużej wannie się jej spodobało

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 16:28   #962
gda
Zakorzenienie

W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Jagoda też uwielbia wodę masakra jest przy kąpieli,bo jak tylko ją wyciągam to od razu ryk kąpanie w dużej wannie się jej spodobało
Nasz to samo. Kąpiel, basen, basenik mały, kran z wodą i umywalka - cały czas mógłby być w wodzie!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 16:34   #963
angel166
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

a ja wróciłam nie dawno z galerii
pierwszy raz z niunką tam pojechałam i mame zabrałam.Wiadomo, szału zakupowego nie było ale kupiłam sobie sandałki z przeceny z CCC za 20zł i okulary przeciwsłoneczne za 9,99zł w h&m
z Jagodą nic tylko po sklepach łazic, aż jestem w szoku wysiedziała we wózku od 10 do 14i nawet godzinna jazda przy 33st autobusem w jedną i drugą strone jej nie wyprowadziła z równowagi

Tamlin no ba pewnie,że będzie zjadliwe

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez iwoncia81 Pokaż wiadomość
dziewczyny doradźcie który kolor??
Pliiiiis :d
zielony czy czerwony??
Dla chlopca czerwony pasuje???
Tż mówi że to ferrari dla małego ten czerwony

http://www.allegro.pl/showitem2.php?item=3456591906
czerwony

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Nasz to samo. Kąpiel, basen, basenik mały, kran z wodą i umywalka - cały czas mógłby być w wodzie!
hehe ja ostatnio Jagodę coraz częściej w umywalce myję,bo jak je sama to ufajdana cała,a nie będę za każdym razem ją do wanny brała

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
hehe ja ostatnio Jagodę coraz częściej w umywalce myję,bo jak je sama to ufajdana cała,a nie będę za każdym razem ją do wanny brała

Jagódka
Stary 2013-08-08, 17:42   #964
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

I znowu upał.

Zrobiłam na obiad spaghetti bez mięsa i jak dla mnie wyszło niesmaczne, ale mąż wchłonął.

W ogóle mąż mnie przed chwilą powiadomił, że będziemy mięli nową lampę... ja oczywiście wielkie oczy bo jak to tak on wybrał i kupił lampę nie pytając mnie o zdanie
No cóż, kupił lampę z wiatrakiem nie jestem pewna czy jestem zadowolona z tego pomysłu, ale niech będzie. Do tego pilot z możliwością przyciemniania - Alusia będzie miała zabawkę
Stary 2013-08-08, 18:29   #965
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Iwoncia bierz ten, który tobie bardziej się podoba
Wybrałam już

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Gra, gra.
Polecam bardzo

dzięki

Cytat:
pierwszy raz z niunką tam pojechałam i mame zabrałam.Wiadomo, szału zakupowego nie było ale kupiłam sobie sandałki z przeceny z CCC za 20zł i okulary przeciwsłoneczne za 9,99zł w h&m
z Jagodą nic tylko po sklepach łazic, aż jestem w szoku wysiedziała we wózku od 10 do 14i nawet godzinna jazda przy 33st autobusem w jedną i drugą strone jej nie wyprowadziła z równowagi

czerwony
Jezuuuuu ale Ci zazdroszcze tych spacerow z małą
Mam nadzieje że jak zmienie maluchowi wózek to zmieni sie to u nas na lepsze
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 20:03   #966
salud
Zadomowienie

Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Czesc dziewczyny,2 dni temu w trakcie nadrabiania złapał mnie taki nerwoból,ze ledwo się do łożka doczłapałam i tym sposobem znów mam dzis do czytania 6 stron. Tak po kótce,bo średnio na bierząco: Tamlin przykro mi z powodu pieska, Lewek śliczna sukienka, Iwoncia może rzeczywiście otwórz sklep internetowy,pojedyncze ciuszki tak Ci schodzą?Lilka mam nadzieję,ze takie stresy przy karmieniu już się nie powtarzają,nam tez się miesiąc temu tak zdarzyło i się nieźle zdenerwowałam.
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Jeeeeeeee, Alan już staje sam w łóżeczku !!!!!!!!!
Wstał już z 7 razy i tak stał póki go nie położyłam bo zmęczony strasznie. Za pierwszym razem jak wstał to stał 10 minut i sie śmiał
Tralalalalalllllaaaaa
grarulacje dla Alanka

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:

Dziewczyny mam do Was kilka pytań...tak każde z innej beczki ale tak mnie nachodzą:

1. Dajecie dzieciom vit D?
2. Jak obcinacie paznokcie dzieciaczkom? Podczas snu? Czy dają sobie obcinać "na żywca" ?
3. Jak ważycie dzieci u lekarza to na golasa? Czy w ubranku i w pampersie?

I to chyba tyle Z góry dzięki za odp
1.daję
2.obcinam na żywca,czasem protestuje i obcinak po 1 paznokciu,a czasem jak dzis w ogole nie reaguje
2.u lekarza na golasa się waży

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Hej

Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi ja też daję wit d razem z kwasami omega ale rozmawiałam ostatnio z koleżanką i ona twierdziła, że jej w aptece babka powiedziała "takiemu dużemu dziecku wit d pani daje??" A jej Zosia ma 1,5 roku i się tak zastanowiłam
a czytałam ostatnio, że wit d nawet do 18 roku życia trzeba dawać prawda to?
wit D 3 do ok 2 rż,a w okresie zimowym do 18 rż,są nawet takie opinie,że w zimę do końca życia ze względu na duży odsetek osteoporozy w populacji

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Cześć Laski!
My juz w Augustowie. Jest całkiem ok. Pokój mały i łazienka na korytarzu, ale jest w miarę czysto i przyjemnie. No poza tym ze gorąc niesamowity.

Chrzest jak dla mnie średnio udany. Msza o 18 miała być krótka, wyszła bardzo długa i dopiero o 19.30 zladowalismy w knajpie na kolacji. Mały marudny był już trochę w kościele, potem też. Dostał cyca ale spać nie poszedł, jednak jakoś przetrwal. Impreza krótka, goście zaczęli się zwijac, zapomnieliśmy o zamówionym torcie, na szczęście o dziwo nie kazali nam za niego płacić. A na koniec poklocilam się z Tż tem. I tak to. Kończę bo trzeba iść spać. Buzka.

fon mój słodki fon ;-)
szkoda,że tak wyszło z tym chrztem

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

nadrpbilam
ide usypiac malego
milego wieczorku
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 20:09   #967
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
dla Jagódki za cierpliwość
A jak mama? Lepiej już?

Cytat:
Wybrałam już
i jaki wzięłaś?

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
wit D 3 do ok 2 rż,a w okresie zimowym do 18 rż,są nawet takie opinie,że w zimę do końca życia ze względu na duży odsetek osteoporozy w populacji
dzięki
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 20:42   #968
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 201

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,2 dni temu w trakcie nadrabiania złapał mnie taki nerwoból,ze ledwo się do łożka doczłapałam i tym sposobem znów mam dzis do czytania 6 stron. Tak po kótce,bo średnio na bierząco: Tamlin przykro mi z powodu pieska, Lewek śliczna sukienka, Iwoncia może rzeczywiście otwórz sklep internetowy,pojedyncze ciuszki tak Ci schodzą?Lilka mam nadzieję,ze takie stresy przy karmieniu już się nie powtarzają,nam tez się miesiąc temu tak zdarzyło i się nieźle zdenerwowałam.

grarulacje dla Alanka
Dziękuje

tak, najczęściej pojedyńcze ciuszki

Cytat:

i jaki wzięłaś?
Kolor zielony, ale jeszcze nie kupiłam bo baba wprowadziła w błąd pisząc na aukcji że wszystkie kolory są dostępne i do tego folia przeciwdeszczowa, moskitiera, poduszka, torba i parasolka.
A jak zapytałam czy na pewno jest kolor zielony to powiedziała że po 22 sierpnia bedzie ten kolor i że torby i parasolki nie ma w zestawie tylko trzeba dokupić na jej innych aukcjach
No więc jutro jedziemy do sklepu i jak będzie ten co chce to od razu biore a nie bede sie bawić w kupowaniu na all

Padam na nos już, a mały ostatnio nie chce w dzień za bardzo spać i ciągle przy czymś staje a ja latam za nim. Tż też
Gorąco strasznie na dodatek
Stary 2013-08-08, 20:59   #969
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Mała buszuje już od 6.30 a wczoraj jak musiałyśmy wcześniej wstać bo na rehabilitację jechałyśmy to musiałam ją obudzić o 7.45 bo spała w najlepsze

Teraz poszła za kanapę robić kupę bo coś stęka strasznie

Szkoda, że chrzest się nie udał no strasznie długa ta msza a tym bardziej, że na tygodniu i jeszcze z małym dzieckiem to ksiądz powinien się sprężyć

Oby wypoczynek się udał

A na pewno były złapane? Miały wklęśnięte wieczka?

za zębolka
Mi się wydaje, że miały. A się zepsuły. Nie wiem czemu...

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość

A w jakich słoiczkach robiłaś?Zwykłych małych szklanych jak po koncentracie?Wieczka były wklęsłe?
W takich zwykłych właśnie.

JAk ja sie źle czuje... wymiotować mi się chce, kręci mi się w głowie.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a zassały Ci się wieczka do środka?? Ja ładuję w słoiczki po koncentracie pudliszek, jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby jakiś był zepsuty

JA też właśnie w takich. spróbuję jeszcze raz... Wydawało mi isę, że jest ok, że się zassały wieczka.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 21:10   #970
colds
Zakorzenienie

NAdrobilam, dzieki Bogu!!!
Stary 2013-08-08, 21:51   #971
Lewek
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cześć Kobiety
Mały śpi więc ja na forum. W ciągu dnia jakoś nie mam czasu.

Cytat:
Lewek a Wy ze msza mieliscie chrzciny?
Bo u nas ze msza to 2h trwały
My mieliśmy w zasadzie po mszy, takie warunki gdy się jest bez ślubu. Msza była długa bo to było akurat święto jakieś, po mszy modlitwa za pielgrzymów, i sam chrzest też jakiś długi, jeszcze ksiądz nam życzenia składał. Nie przeszkadzałoby mi to gdyby nie późna godzina.
A Tż po prostu jest nerwowy i mi się to udziela i się klocimy...

Ale urlop udany w sumie, Misiek w miarę grzeczny, gorąco jest jak wszędzie a pokój mamy na poddaszu.
Dziecko mi się przestawilo i chodzi późno spać.

Co do Wit D to ja ciągle zapominam...

fon mój słodki fon ;-)
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 21:58   #972
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Ja od 3 dni mam to samo! Mdli mnie, że co chwilę lecę do łazienki, ale jeszcze nic z tego nie było. Co jakiś czas ciemno robi mi się przed oczami i kręci mi się w głowie. Mam problem, żeby cokolwiek przełknąć, tak fatalnie się czuję. No normalnie, jakbym w ciąży była.
Stary 2013-08-08, 22:21   #973
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Też nie za dobrze się dziś czułam nie dość, że brzuch mnie napierdzielał jak na okres to jeszcze właśnie mnie mdliło i kręciło mi się w głowie
To z gorąca chyba

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja od 3 dni mam to samo! Mdli mnie, że co chwilę lecę do łazienki, ale jeszcze nic z tego nie było. Co jakiś czas ciemno robi mi się przed oczami i kręci mi się w głowie. Mam problem, żeby cokolwiek przełknąć, tak fatalnie się czuję. No normalnie, jakbym w ciąży była.
Jaktam Antoś? Kaszla jeszcze?
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 22:33   #974
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Heeeej!
W końcu dostęp do neta
dzisiaj pod wieczór Nam podłączyli mieli być we wtorek ale Pan z tp coś się nie śpieszył

U Nas dobrze..
Fabiś ma już 3 zabki,wczoraj wyszła mu druga górna jedyneczka a wcześniej dolna jedyneczka
w domku remoncik prawie skończony,podwórko jeszcze ogarniamy bo pracy sporo aby to jakoś wyglądało a czasu brakuje .
Tutaj dni jakoś inaczej Nam lecą
postaram się ponadrabiać troszkę tyle ile mi się uda a teraz ide spać

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 23:12   #975
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Też nie za dobrze się dziś czułam nie dość, że brzuch mnie napierdzielał jak na okres to jeszcze właśnie mnie mdliło i kręciło mi się w głowie
To z gorąca chyba

Jaktam Antoś? Kaszla jeszcze?
Widzę, że te mdłości to epidemia na wątku.

Dziękuję za troskę. Antek pokasłuje, ale bardzo sporadycznie, to chyba rzeczywiście było od tych górnych jedynek, które się wybijały, bo odkąd przebiły się przez dziąsło to od razu było lepiej.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Heeeej!
W końcu dostęp do neta
dzisiaj pod wieczór Nam podłączyli mieli być we wtorek ale Pan z tp coś się nie śpieszył

U Nas dobrze..
Fabiś ma już 3 zabki,wczoraj wyszła mu druga górna jedyneczka a wcześniej dolna jedyneczka
w domku remoncik prawie skończony,podwórko jeszcze ogarniamy bo pracy sporo aby to jakoś wyglądało a czasu brakuje .
A tak myślałam wczoraj o Was, że wtorek dawno minął, a Ty się nie odzywasz.
Stary 2013-08-09, 00:07   #976
colds
Zakorzenienie

Anusia - Jakbys miala chwile, i checi, to napisz mi tutaj, prosze, jak to sie stalo, ze sie wyprowadziliscie. No i gdzie teraz mieszkacie
Stary 2013-08-09, 07:19   #977
Lewek
Zakorzenienie

Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Dzień dobry
Zapomniałam wczoraj pogratulować wszystkich ząbków, u nas nic nowego w tym temacie.

fon mój słodki fon ;-)
Stary 2013-08-09, 07:49   #978
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Anusia - Jakbys miala chwile, i checi, to napisz mi tutaj, prosze, jak to sie stalo, ze sie wyprowadziliscie. No i gdzie teraz mieszkacie
Kochana do tej pory wynajmowaliśmy mieszkanko w miescie ale znalelezlismy domek na wsi do kupienia,który stał pusty .
Wyremontowalismy go po swojemu i mieszkamy sobie w Nim .
Na dzień dzisiejszy jeszcze Nas nie stać aby go kupić więc mamy umowę,że kupić musimy go do roku czasu i tak tez zrobimy.
Albo uskładamy potrzebną kwote albo wspomożemy się kredytem .

Dzień dobry
To ja mogę się przywitać przy kawce .
Ale w nocy trzaskało u Nas! Burza była jak nie wiem co .
A ja sama z chłopcami pod tym lasem bo mąż na nocce był ale nie było źle .
Ide coś nadrobić

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-08-09, 09:26   #979
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
W ogóle mąż mnie przed chwilą powiadomił, że będziemy mięli nową lampę... ja oczywiście wielkie oczy bo jak to tak on wybrał i kupił lampę nie pytając mnie o zdanie
No cóż, kupił lampę z wiatrakiem nie jestem pewna czy jestem zadowolona z tego pomysłu, ale niech będzie. Do tego pilot z możliwością przyciemniania - Alusia będzie miała zabawkę
Też bym chciała taki fyrtak

Cytat:
Kolor zielony, ale jeszcze nie kupiłam bo baba wprowadziła w błąd pisząc na aukcji że wszystkie kolory są dostępne i do tego folia przeciwdeszczowa, moskitiera, poduszka, torba i parasolka.
A jak zapytałam czy na pewno jest kolor zielony to powiedziała że po 22 sierpnia bedzie ten kolor i że torby i parasolki nie ma w zestawie tylko trzeba dokupić na jej innych aukcjach
No więc jutro jedziemy do sklepu i jak będzie ten co chce to od razu biore a nie bede sie bawić w kupowaniu na all

Padam na nos już, a mały ostatnio nie chce w dzień za bardzo spać i ciągle przy czymś staje a ja latam za nim. Tż też
Gorąco strasznie na dodatek
To co ta baba se jaja robi????Dobrze,że nie kupiłaś

Cytat:
.
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Hm.....
nie no to pewnie z upałów

Cytat:
Heeeej!
W końcu dostęp do neta

U Nas dobrze..
No witaj z powrotem

Kupiłam wczoraj w Biedrze 7 książek po 7,99
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 09:31   #980
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Mi się wydaje, że miały. A się zepsuły. Nie wiem czemu...

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

W takich zwykłych właśnie.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

JA też właśnie w takich. spróbuję jeszcze raz... Wydawało mi isę, że jest ok, że się zassały wieczka.
hmmmm, a może miałaś przyciapane obiadkiem zakrętki, czy tam na brzegach słoiczka??bo czasem od tego się może słoik popsuć mam nadzieję, ze Ci się udadzą następne, bo faktycznie gotować się nie chce jak się psują

Cytat:
Kochana do tej pory wynajmowaliśmy mieszkanko w miescie ale znalelezlismy domek na wsi do kupienia,który stał pusty .
Wyremontowalismy go po swojemu i mieszkamy sobie w Nim .
Na dzień dzisiejszy jeszcze Nas nie stać aby go kupić więc mamy umowę,że kupić musimy go do roku czasu i tak tez zrobimy.
Albo uskładamy potrzebną kwote albo wspomożemy się kredytem .

Dzień dobry
To ja mogę się przywitać przy kawce .
Ale w nocy trzaskało u Nas! Burza była jak nie wiem co .
A ja sama z chłopcami pod tym lasem bo mąż na nocce był ale nie było źle .
Ide coś nadrobić
ale wam super! gratuluję domku

U nas w nocy Isia pierwszy raz w życiu nie chciała NIC zjeść, jak wypiła mleko (ledwo 50 ml) przed spaniem, ok.21ej, tak obudziła się o 3ej i z rykiem, ale pić nie chciała, normalna, pogodna była, spać nie chciała i słyszałam, ze tż gdzieś do 53j z nią buszował na łóżku, potem znowu chciał jej dać mleko i znow to samo ryk, ale się nie napiła, poszła spać i spała do 8.35, dałam jej kaszę jak zwykle i zjadła normalnie. Nie wiem czy to zęby czy coś ją bierze tż ma katar i mała mi odkąd wstała co rusz kicha jezu oby tylko nie złapałą kataru, bo u niej to 3 tyg jak w mordę strzelił

Wiecie jak się załatwiłam z allegro....babie pakę wysłąłąm z zabawkami, a wczoraj wieczorem znalazłam 3 jeszcze w koszu z ciuchami do prasowania - prałam je i zapomniałam wsadzić do paki dzisiaj tż musi jechać na pocztę i wysłać....także stratna będę, bo wiadomo, ze na mój koszt

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Iwoncia - lipa z tym wózkiem parasolki nie ma w zestawie...jasne, a patrzyłąś na innych aukcjach, tych wózków jest sporo ale jak nie chcesz, to faktycznie podejdź do sklepu, obejrzysz na żywo a może jeszcze inny Ci w oko wpadnie

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 09:38   #981
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Nadrobilam od 26 strony
wiec mniej więcej wiem co się u Was dzieje

gratuluje zabkow bo wysyp był widziałam

u Nas dzisiaj pochmurno no i dobrze bo chłodniej w końcu troszkę

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-08-09, 09:50   #982
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
To co ta baba se jaja robi????Dobrze,że nie kupiłaś
Ma 100% pozytywów a tam w opisie pisze że to wszystko jest, a nie że trzeba dokupywać osobno.
Musiałabym jej zaraz napisać niech poprawi opis bo ludzi w błąd wprowadza. Niby przeprosiła ale co mi z tego jak sie napaliłam jak pies na burą suke, a tu ... wrrr

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Iwoncia - lipa z tym wózkiem parasolki nie ma w zestawie...jasne, a patrzyłąś na innych aukcjach, tych wózków jest sporo ale jak nie chcesz, to faktycznie podejdź do sklepu, obejrzysz na żywo a może jeszcze inny Ci w oko wpadnie
Przeleciałam caluteńkie allegro z tym wózkiem i w zestawach standardowych jest folia przeciwdeszczowa, ochraniacz przed wiatrem na nóżki i chyba moskitiera. Tej moskitiery teraz pewna nie jestem bo już tyle wózków różnych oglądałam że mi sie myli to
A parasolka i torba w żadnym zestawie standardowym do tego wózka nie ma na allegro bo specjalnie za tym patrzyłam
Niestety trza osobno kupować.
No a że ten babor miał napisane że ma w komplecie to ja cala szczęśliwa byłam - do czasu

Mężul pojechał teraz sam do sklepu bo malutek śpi i sprawdzi czy ten wózek mają i co jest w zestawie i mi zadzwoni. Jak bedzie to co chce to kupi od razu, a jak nie to pojedziemy jeszcze w inne miejsce na bank nie bedzie parasolki ani torby, no ale to sobie dokupie ewentualnie

U nas pogoda zelżała troche
Słonko świeci czasem zza chmur ale nie ma już tak ciepło strasznie.
Już dwa prania zrobione i sie na balkonie suszy.

Pisałyscie że coś niektóre mają zawroty głowy i mdłości... ja mam bardzo często te same objawy i też obstawiam upały bo ostatnio są nie do zniesienia. Dzisiaj miala być burza, zobaczymy czy sie sprawdzi
Stary 2013-08-09, 10:02   #983
Lewek
Zakorzenienie

U nas też pochmurno a my akurat dzień na plaży zaplanowaliśmy a wczoraj w ukrop latalismy po mieście. Jutro wracamy i dla mnie to chyba wystarczy.

Dziewczynki czy mam się niepokoić tym, że Misiek prawie nie sika w nocy? W te upały pije raptem 150 i cyca raz lub dwa. Kiedyś mu się to zdarzyło nadoil dopiero rano, a jak się obudził to sucha była, a czasem naleje tyle ze przecieka. A ostatnich kilka nocy sucho.

fon mój słodki fon ;-)

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Pięknie, siedzimy na plaży a tu deszcz spadł... i pada. A My pod drzewami.

fon mój słodki fon ;-)
Stary 2013-08-09, 10:08   #984
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
U nas też pochmurno a my akurat dzień na plaży zaplanowaliśmy a wczoraj w ukrop latalismy po mieście. Jutro wracamy i dla mnie to chyba wystarczy.

Dziewczynki czy mam się niepokoić tym, że Misiek prawie nie sika w nocy? W te upały pije raptem 150 i cyca raz lub dwa. Kiedyś mu się to zdarzyło nadoil dopiero rano, a jak się obudził to sucha była, a czasem naleje tyle ze przecieka. A ostatnich kilka nocy sucho.

fon mój słodki fon ;-)

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Pięknie, siedzimy na plaży a tu deszcz spadł... i pada. A My pod drzewami.

fon mój słodki fon ;-)
U mojego też sie tak kiedyś stało że pielucha sucha była przez noc, ale potem już szczał normalnie
Uuuuu, niefajnie że pogoda nie dopisała akurat teraz

A u nas zaś sie rozpogodziło widze...
Wyszłam na balkon patrze, a tu bezchmurne niebo sie robi

Kurrrrrrr, kiedy ten mój chłop zadzwoni!!!! Musze esa mu chyba napisać bo sie nie doczekam
Stary 2013-08-09, 10:11   #985
Lewek
Zakorzenienie

Moje dziecko jak bocian w wodzie i na plaży stoi na jednej nodze :-D

fon mój słodki fon ;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1376035860050.jpg (68,7 KB, 30 załadowań)
Stary 2013-08-09, 10:23   #986
Iwoncia81
Zakorzenienie

Ciuuuuup, esa nawet nie słyszał
Oczywiscie kutwa koloru zielonego nie ma
Nie kupił wózka
Stary 2013-08-09, 12:17   #987
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Ciuuuuup, esa nawet nie słyszał
Oczywiscie kutwa koloru zielonego nie ma
Nie kupił wózka

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

no i mała ma katar niech to szlag!!!! pożarłam się ostro z tż, to jego wina, bo menda ją zaraził! nie umie zatkać gęby jak kicha i prycha, łap po smarkaniu nie myje, nosz kurrrrr.wa ! stary chłop a taki debil skończony teraz ja mam jazy, bo jeść nie chce, płaczliwa, marudzi...kur.wa nie dość, ze na polu 35 stopni, w domu duchota, ona cała spocona to jeszcze katar mam ochotę sobie w łeb strzelić

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 12:31   #988
angel166
Zakorzenienie

Hey kochane, ufff u nad dziś chłodno i pada. Jaka przyjemna odmiana my już po spacerze i lumpeksowych lowach za wiele nie kupiłam, czarne lniane spodenki i spodniczke śliczna ale za duza,więc muszę teścia o zwężenie poprosić jak wroci

Monarika, a miło, że pytasz. Właśnie jest u mnie. Ma nowy zastrzyk i super na nim funkcjonuje nie ten człowiek

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Anusia to super, że wreszcie macie internet gratuluję zabkow! Czekamy na foty domu!super, że remont dobiega końca

Aaaa i zapomnialam Wam napisac, że Jagoda wczoraj i dziś dziecko anioł! To napewno były przez zęba nerwy. Wczoraj bez cyca zasnela na noc o 20. Wstała standardowo o 5

Iwoncia masakra z tym wózkiem na all. Jak tak można ludzi oszukiwacdobrze, że zapytalas!

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Baoabek oj wspolczuje dużo zdrowka dla Isi! Oby szybko jej przeszło

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Iwoncia wiesz chyba będzie ciężko znaleść spacerowke z torba i parasolka w zestawie, bynajmniej ja sie nie spotkałam

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Lewek hehe faktycznie jak bocianek stoi

Jagódka
Stary 2013-08-09, 13:06   #989
kraven
Zakorzenienie

Dziewczyny te objawy to od gorąca i niedopicia. WYpijcie sobie raz dziennie potas z magnezem, bo tracimy te mikroelementy z potem.

Co do mokrej pieluchy w nocy to zależy jak później jest w dzień. Jeśli pielucha jest mokra to spokojnie, a jeśli jest zmniejszona ilość w dzień to dopajać mocno i obserwować.

Baobabek dużo zdrowia dla Isi

Iwoncia lipa z tym wózkiem. Ale na pewno jeszcze coś znajdziesz

Mój tez uwielbia wodę i jak Go za każdym razem wyciągamy to jest ryk. Ostatnio uwielbia myć ręce pod kranem

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2013-08-09 o 13:08
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:08   #990
Lewek
Zakorzenienie

Baobabek przykro mi że mała chora, a chłop taki nieodpowiedzialny. Niedługo i u Ciebie się ochlodzi bo wszędzie zapowiadają.
Nas co chwile dopada deszcz, co tu robić w taką pogodę...

fon mój słodki fon ;-)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości