|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#961 | |||
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 290
|
Dot.: Odp: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Cytat:
Wi璚ej chleba tzn. ca造 wielki bohen? Nie musisz odpokutowywa za wczoraj!To menu, kt鏎e poda豉, mo瞠 by dobr baz. Ale powinno by tego wszystkiego WI犴EJ. Do rogala trzeba by這 zej嗆 np. twaro瞠k z owocami i orzechami. Do jogurtu te dorzuci jaki owoc. Je郵i pa趾a z kurczaka by豉 ma豉, to mog豉 zje嗆 i ca陰 獞iartk. W Twoim obiedzie koniecznie powinny pojawi si w璕lowodany z這穎ne: kasze, makaron, ry lub ziemniaki. Je郵i jagodzianka by豉 ma豉, to kolacja powinna by zdecydowanie wi瘯sza ni幢i tylko p馧 makreli. Zjedz ca陰, dorzu do tego jak捷 sa豉tk warzywn. Mo瞠sz te zje嗆 jak捷 kanapk. Cytat:
. A oliw polej sur闚k te na oko... Tak si w豉郾ie walczy z ortoreksj. Staraj si zapomina o wa瞠niu, maniakalnym sprawdzaniu etykiet itd. A na kolacj spokojnie mo瞠sz zje嗆 2 ca貫 jaja, pomimo tego, 瞠 s XL. Jesz naprawd fajne, zdrowe rzeczy. Masz ju wyrobione dobre nawyki, wi璚 mo瞠sz sobie pozwoli na odrobin fantazji i wi璚ej luzu .Cytat:
.Prawda jest taka, 瞠 na utrzymaniu mo積a si mniej pilnowa, ni na redukcji. Na redukcji szczeg鏊nie warto pami皻a o regularnych posi趾ach, o nie przesadzaniu w ilo嗆 zar闚no w jedn, jak i w drug stron. Syc帷e 郾iadanie, bia趾owe kolacje, du穎 warzyw, codziennie NNKT... Organizm ma spala t逝szcz, a to jakby nie patrze troch szok dla niego, dlatego mocno trzeba pilnowa, 瞠by proces ten mia harmonijny przebieg. Ja czasem na U zjem mniej, a zdarza si, 瞠 w weekend nadrobi to z nawi您k. Twoje menu bardzo mi si podoba . Kolacja jak najbardziej mo瞠 by taka, jak przewidujesz .
|
|
#962 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 148
|
haha w豉snie rozkminia豉m Pani Bylino
Tw鎩 nick poruszy dawno nieu篡wane zakamarki mego umys逝, mys豉豉m p馧 dnia i przypomnia豉m sobie 瞠 poa annua to wiechlina roczna i st康 ta pomy趾a, a Ty jestes alpina <k豉nia si w pas i przeprasza> taak.... robi豉m in篡niera z dendroflory a Ty co masz wsp鏊nego z 豉ci雟k taksonomi i nazewnictwem ro郵in? dzi瘯i za ocen jad這spisu
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 855
|
Cytat:
Czy ja dobrze zrozumia豉m chcesz jednocze郾ie odzyska okres, od篡wi organizm i schudn望?? to si k堯ci ze sob, nie wspominaj帷 ju o tym co napisa豉 dalej...
|
|
#964 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 405
|
t璚zowadolinka: Oczywi軼ie, 瞠 nie chce chudn帷! (38/162) Oznaczm m鎩 jad這spis jako r/U dlatego, 瞠 na takim jedzeniu waga albo leci w d馧 albo stoi w miejscu. Na bia這: Odk康 do這zy豉m po przerwie aktywno軼 fizyczn schud豉m w豉snie.. Ale przeciez rusza si musze
Og鏊nie chce tak jak napisa豉s: odzywic organizm po kilku miesiacach katowiana uboga, niskokaloryczna diet i nadmiernym ( o wiele wiekszym niz obecnie) wysi趾iem fizycznym - oraz odzyskac okres a przede wszytskim unormowa swoje podejscie do jedzenia na bardziej naturalne bo "stare demony" odzy造 powr鏂i這 ED a teraz ta ortoreksja.Przepraszam, 瞠 tak sie rozpisa豉m. Jednoczesnie bardzo, naprawd bardzo bede wdzi璚zna jesli bedziecie dalej ocenia moje jad這spisy. Ja niestety jeszcze nie umiem na nowo patrzyc na nie obiektywnie.. (
Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-09-27 o 19:47 |
|
|
|
#965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Staram si walczy. Naprawd.. Dla rozladowania atmosfery powiem, 瞠 tak walka dzisiaj np przejawi豉 sie tym, 瞠: na podwieczorek zamiast "zdrowszej Ritter z orzechami " (ah te nnkt
Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-09-27 o 19:46 |
|
|
|
|
#966 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mia豉m na studiach takie przedmioty jak botanika czy 陰karstwo, wi璚 co w g堯wce zosta這.Cytat:
Tu potrzeba leczenia moja droga. Wirtualne kole瘸nki z forum nie uratuj Twojego zag這dzonego organizmu... Wida, 瞠 si starasz, ale obawiam si, 瞠 sama sobie z tym wszystkim nie poradzisz... A m鎩 cytat w Twoim podpisie... No kurcz, to tylko zwyk貫 s這wa... Zawstydzi豉m si![]() Dzisiejsze U I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi z: dwoma nektarynkami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy II Grahamka z serem emmentaler, kie豚as krakowsk such, pomidorem i sa豉t; jab趾o III Dzwonko z 這sosia gotowane na parze, ponad p馧 woreczka ry簑 parboiled, broku造 gotowane na parze Przek御ka: banan IV Ma造 talerzyk leczo z makaronem; kilka pszennych placuszk闚 z jab趾iem i cynamonem sma穎nych na oleju rzepakowym (wszystko to made by Te軼iowa )Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, 3x zielona herbata
od 10.7.2005 - T od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR IN ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2013-09-27 o 19:54 |
||
|
|
|
#967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wed逝g regulaminu tego w徠ku literka przy naszym jad這spisie oznacza nasz cel, wtedy wiadomo jak ocenia. Nie wcale nie musisz tyle si rusza to ju jaka paranoja normalny cz這wiek nie 獞iczy dwa razy dziennie, nie 獞iczy nawet raz dziennie, Twoje jad這spisy s s豉be, bardzo s豉be, nie odbudujesz na nich swojego organizmu, nie wspominaj帷 nawet o okresie. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
czyli jednak jeszcze bardzo d逝ga droga przed Tob....
|
|
#968 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 79
|
Dzi瘯uj za ocen.
U (?) 08:00 3 kromeczki chleba 篡tniego z mas貫m, ok. 7 dag p馧t逝stego twarogu + 2 造瞠czki 鄉ietany 12 % (r闚nie m鎩 debiut od kilku miesi璚y ze szczypiorkiem oraz kawa INKA na mleku 3,2 %12:00 jogurt naturalny 180 g + 1 造磬a otr瑿闚 篡tnich 15:00 zupa cebulowa (miseczka) z 2 grzankami z 篡tniego chleba 18:30 ma貫 jab趾o + kostka gorzkiej czekolady (pr鏏owa豉m na Boga zje嗆 wi璚ej tej czekolady i ju nie mog豉m; a raz uda這 mi si nawet zje嗆 nale郾ika z nutell! :[ ) 21-22 1/2 w璠zonej makreli + .. co wymy郵
|
#969 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 177
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Cytat:
Nie my郵a豉, 瞠by jednak zg這si si gdzie po pomoc...?
|
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 221
|
U/P (?)
I. du篡 kawa貫k mocno s這dkiego, fasolowego brownie podanego z jogurtem greckim II. serek wiejski z jab趾iem oraz migda豉mi III. kluski szare z boczkiem podane z podduszonym porem oraz papryk + marchewki z mas貫m orzechowym IV. kanapki z chleba s這necznikowego z kie豚as krakowsk, li嗆mi szpinaku i gruszk posypane rozmarynem i tymiankiem |
|
|
|
#971 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 580
|
Dzisiejszy dzie by dla mnie wa積y.
Nie liczy豉m. Nic. Nie mam poj璚ia, ile kalorii dzisiaj zjad豉m. Nie planowa豉m niczego, s逝cha豉m tylko i wy陰cznie 穎陰dka, bo teraz on jest chyba najm康rzejszy. Wszystkie miarki (造磬i/plasterki) wynikaj z wygody nak豉dania czy przypadku. U (jak byk )I jogurt naturalny 180g 0%, 3 造磬i orzechowego musli, 造磬a suszonej 簑rawiny, nektarynka; kromka chleba ko這dziej z serkiem Turek rzodkiewkowym 5%, sa豉t, pomidorkiem, kawa趾iem papryki, cienkim plastrem 鄴速ego sera i po這w plastra pol璠wicy sopockiej; herbata z czarnej malwy II jab趾o III 1/2 bu趾i wiejskiej (od kiedy je odkry豉m, zawsze dziel je na 2; s gigantyczne i mo積a nimi zabija ) z sa豉t, pomidorkiem i drug po堯wk pol璠wicy sopockiejIV danie w restauracji: rolada drobiowa ze szpinakiem i serem feta (ca豉), sa豉tka z serem feta, ry (tu troch zostawi豉m...) V kawa貫k sernika orzechowego z m彗i graham VI 1/2 bu趾i wiejskiej z 2 plastrami pol璠wicy sopockiej, sa豉t, pomidorkiem i kawa趾iem 鄴速ej papryki; sa豉tka z 3 pomidork闚, sa豉ty, pestek dyni i s這necznika; herbata z czarnej malwy Przezi瑿ienie i pogoda nie nasilaj apetytu, ale staram si to ogarnia. Jako.
|
|
|
|
#972 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, 瞠 choroba powr鏂i豉, 瞠 mam coraz mniej czasu 瞠by si jeszcze odbi, zdecydowa豉m si wi璚 na terapi i w przysz造m tygodniu id na wizyt.i wiem, 瞠 wirtualne kole瘸nki mnie nie uratuj, ale naprawd cenie sobie Wasze wskaz闚ki/rady musze tylko z wi瘯sz restrykcja sie do nich stosowa, tak瞠 prosz krzyczcie na mnie! ![]() Odno郾ie podpisu: wlasnie te Twoje proste s這wa bardzo do mnie trafi造 i dlatego go wstawi豉m sobie, mam nadzieje, 瞠 nie masz nic przeciwko ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
Z tym ruchem.. : Po prostu ostatnie tygodnie ciagle siedz w domu, wi璚 poza "zwyk造mi czynno軼iami domowymi" nie wychodz praktycznie nigdzie, dlatego ten rower 30-40min to czasami moj jedyny ruch dziennie. Zawsze by豉m osoba bardzo aktywn, pozniej z powodu braku si i depresji zaprzesta豉m wszelkich 獞icze a teraz jak psychicznie troche si odbi豉m od dna jakos nie moge usiedzie Zauwazy豉m, tez ze po takiej zwyklej przeja盥盧e na rowerze, d逝窺zym spacerze czy nawet Skalpelu Ewki, mam wi瘯szy apetyt Gdybym tylko jeszcze faktycznie jad豉 wi璚ej.. Eh musz przesta WYLICZA i WA玆 a zacz帷 s逝cha swojego organizmu....---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Nie bede umia豉 ca趾owicie zaprzesta 獞icze Psychicznie wtedy wysi康e.. Tak jak pia豉m wy瞠j- zg豉szam si do psychologa w przysz造m tygodniu. Dziekuj Wam dziewczyny, naprawde ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
Chyba zaczne sobie robi dni wg poaalpiny i bede je嗆 tak jak Ty ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to potwierdzam, zreszt ca陰 wypowiedz Anio趾u Poa alpina i Tobie to m闚i s造szysz bo si martwi o brak Twojego @. Ty jeste bardzo rozs康na i uwierz 瞠 warto nabra troszk t逝szczyku by poczu si kobiet, NIE 灣ICZY, WI犴EJ JE汎, TROCH PRZYTY <---to tyczy si wszystkich chc帷ych by okres wr鏂i. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Ja to potwierdzam, zreszt ca陰 wypowiedz Anio趾u Poa alpina i Tobie to m闚i s造szysz bo si martwi o brak Twojego @. Ty jeste bardzo rozs康na i uwierz 瞠 warto nabra troszk t逝szczyku by poczu si kobiet, NIE 灣ICZY, WI犴EJ JE汎, TROCH PRZYTY <---to tyczy si wszystkich chc帷ych by okres wr鏂i. Jeszcze ma造 Edit: Bo瞠 dziewczyny czemu wy nie s逝chacie rad innych, nie uczycie si na cudzych b喚dach, sama mia豉m problemy z okresem i wiem! Po prostu chc wam pom鏂, nie ma innej drogi, pieprzenie z takim waszym jedzeniem, wszystko powyliczane, zdrowiusie鎥ie, chudziusie鎥ie, tak si nie da!!! I ci庵le odk豉danie to najwi瘯sza g逝pota jaka mo瞠 by, ka盥y cykl jest wa積y,ka盥e jajeczko, opami皻ajcie si ...bo za kilka lat b璠zie lament i zgrzytanie z瑿ami i p豉cz .... ..nie wiem jak tu dotrze do niekt鏎ych, wszystkie pisz 瞠 si prze豉muj, to jedz i tamto jedz i t逝szczu si nie boj i w璕li i sobie pozwalaj na "grzechy" a tu nie o to chodzi, ja nie mam ju si造 uprzedza i ostrzega, je瞠li dla kogo wa積iejszy jest p豉ski brzuch i szczup貫 uda od tego by za rok, dwa, pi耩 mie dzieci.....przykre ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
04.03.2011 25.06.2014 , 21.12.2014 ![]() 15.08.2015 ![]() 13.03.2016 https://mkuchara.blogspot.com/ Edytowane przez teczowa dlolinka 21 Czas edycji: 2013-09-28 o 12:09 |
||
|
|
|
#974 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 266
|
Cze嗆 dziewczyny!
Mam 163cm wzrostu i wa瞠 ok 48kg. Chcia豉bym przyty ok 3-4 kg. Jest mi bardzo ci篹ko przyty, zawsze wa篡豉m tyle i mam szybki metabolizm. Ale mam nadzieje, 瞠 z Wasz pomoc co sie uda zaradzi. M鎩 wczorajszy jad這spis: P 好iadanie: 5 kanapek chleba pszennego z twaro磬iem, pomidorami, w璠lina, jab趾o II 郾iadanie: jogurt naturalny z orzechami w這skimi, jab趾ami,郵iwkami Obiad: talerz roso逝, talerz makaronu z sosem pomidorowym (z grzybami, papryka i cebula) Podwieczorek: sa豉tka z tu鎍zyka (tu鎍zyk, jajka, cebula, kukurydza, majonez) z chlebem pszenno- razowym Kolacja: talerz p豉tk闚 kukurydzianych, 3 kanapki z twaro磬iem, papryk,rzodkiewk. My郵e, ze powinnam wi璚ej je嗆 i zmodyfikowa ten jad這spis zeby byl zdrowy, syc帷y i jednocze郾ie smaczny. Zwykle staram sie je嗆 jakie mi瘰o (zazwyczaj schab lub piersi z kurczaka) ale akurat wczoraj tego zabrak這, nie jem 瘸dnych kasz (bo nie lubie), jem tak瞠 ry, makaron i ziemniaki. Jakie produkty mog造by軼ie mi zaproponowa 瞠by przyty i w jakich ilo軼iach? Z g鏎y dziekuje!
|
#975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czas ucieka. Eh, poczu豉m sie staro, 24 lata, a wyglad 13 latki |
|
|
|
|
#976 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 148
|
heja m鎩 R na dzi (w ko鎍u si wyspalam! ale jestem z豉 bo przez okrutne zakwasy nie moglam isc crossfit
mimo wielkich ch璚i)12.00 - kawa z mlekiem, owsianka 5 造瞠k z mlekiem, gar軼i 簑rawiny i du膨 ilo軼i cynamonu 15.30 - miseczka kremu z dyni z pestkami, 200 g indyka duszonego z owocami i czerwonym winem, 2 造磬i marchewki z groszkiem gotowanej (wiem wiem.. ;p) 3 造磬i ry簑 gotowanego kawa z kardamonem 18.30 - miseczka chili con carne (z wo這winy z fasol, pomidorami, chilli, papryk, bardzo piknatne) 22.00 - jajko gotowane z po這w papryki pozdrowienia i milego weekendu!
Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2013-09-28 o 16:23 |
|
|
|
#977 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie / lekkie Przytycie:
I. owsiany krem bananowy z serkiem wiejskim i przyprawami korzennymi podany z orzechami brazylijskimi II. pe軟oziarniste placuszki z kawa趾ami gruszek i syropem klonowym + mas這 orzechowe; surowa pietruszka (jedzona na surowo marchew ma ju swojego konkurenta )III. ry bia造 z duszonym porem, papryk oraz szpinakiem z serem feta i podsma穎nymi kawa趾ami kurczaka IV. twar鏬 z gruszkami i nap璚znia造mi suszonymi 郵iwkami (najprawdopodobniej )Jestem z siebie dumna, bo jest ju troch wi璚ej warzyw na og馧. No i dzisiejszy obiad robi豉m sama i wyj徠kowo udana improwizacja by豉 ;d. Og鏊nie dzisiaj wszystko co jad豉m ch皻nie zjad豉bym jeszcze raz... Edytowane przez blax5 Czas edycji: 2013-09-28 o 16:46 |
|
|
|
#978 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 137
|
Hej, prosz bardzo o ocen mojego P:
好iadanie: *2 kromki chleba z mas貫m, serem 鄴速ym salami, pomidorem i papryk *herbata z cytryn i 3 造瞠czkami cukru II郾iadanie: *Nutridrink czekoladowy, *paczka (100g) ciastek czekoladowych *nektarynka Obiad: *pomidorowa zabielana z ry瞠m *ziemniaki, 2 pulpety w sosie grzybowym, buraczki z cebulk *kompot wieloowocowy Podwieczorek: *Nutridrink czekoladowy, *grahamka z marmolad Kolacja: *grahamka z mas貫m, pol璠wic drobiow, sa豉t i og鏎kiem *jogurt Ale pitny truskawkowy IIkolacja: *2 nale郾iki z twarogiem s這dkim, *kubek kakao na mleku 3,2%
|
|
|
|
#979 | ||
|
Zadomowienie
|
blax5, odk康 pami皻asz o warzywach, Twoje jad這spisy mia盥膨 system
![]() .Shariana - oby takich dni by這 coraz wi璚ej Cytat:
. Ale je瞠li moje wypowiedzi mog komu cho troch pom鏂, troch zmobilizowa - to cieszy mnie to!A z tymi 獞iczeniami to czasem nie jest tak, 瞠 gdzie w Twej 鈍iadomo軼i tkwi prze鈍iadczenie, 瞠 musisz 獞iczy aby utrzyma form? Ok, Skalpel jest lekkim programem, ale nie musisz go wykonywa codziennie. Chod na spacery, podziwiaj jesie. Przecie nikt Ci nie ka瞠 le瞠 plackiem. Ale od ka盥ego mocniejszego treningu po prostu... padniesz. Nie wydolisz. Musisz si wzmocni, ale od 鈔odka. Od篡wi si i naprawi psychik. Czas. I brawo za decyzj o psychologu. Oby trafi豉 na dobrego specjalist, kt鏎y naprawd Ci pomo瞠. Nie ukrywaj nic przed nim, wygadaj si z wszystkich swoich w徠pliwo軼i. Cytat:
Co do problem闚 z p這dno軼i - dlatego ja wysy豉m dziewczyny do lekarzy. Sama widz, jak moja doktor wiele mi pomog豉 (pomimo tego, 瞠 nadal nie mam naturalnych cykli...). Bez niej by豉bym bezradna.
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
U
I owsianka z serkiem wiejskim, brzoskiwni ufo i orzechami II Twarogowa jajecznica z mas貫m orzechowym III Pe軟oziarnista wegetaria雟ka pizza z patelni IV Jab趾o zapiekane w cie軼ie dro盥穎wo-francuskim z mas貫m orzechowym V Zupa z czerwon soczewic
|
#981 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i stiwerdzi豉m wlasnie ze zostane przy Skalpelu i lekkich 獞iczeniach rozciagajacych zeby trzymac w ryzach psychike bo faktycznie masz racje- tymi cwiczeniami chce niejako "usprawiedliwic sie", albo samej przed soba udowodnich "Hej, przeciez jestes normalna jesz, cwiczysz, zyjesz" ![]() ALE mimo wszystko jakas tam kondycje jednak zachowalam skoro z taka waga mog jezdzic po 10km.. (wiem, to chore). Ciekawe ile w tym faktycznej kondycji a ile samozaparcia... ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
jak sie robi twarogowa jajecznice? :brzyda: |
||
|
|
|
#982 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale super, dobrze, 瞠 dbasz o bia趾o b璠帷 wegeCytat:
A samozaparcie mo瞠 zdzia豉 wiele. Ja dawa豉m rad par lat temu po ca造m dniu na uczelni przebytym na postnym jedzeniu i嗆 na godzinny bardzo intensywny aerobik i k豉嗆 si po nim bez kolacji spa. Nie ma si czym chwali... I to nie jest odrobina pracy, aby wszystko unormowa. To jest walka, kt鏎a trwa kilka lat. I ja trzymam kciuki za Ciebie...
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 35
|
sobotnie U/P
好iadanie:3 kromki razowca z mn鏀twem ziaren z mas貫m bia造m serem i miodem latte cynamonem 2 好iadanie:serek wiejski z rzodkiewka,miseczka 郵iwek,pasek gorzkiej czekolady Obiad; chi雟kie( ry bia造,pier kurczaka,sos:babmus,kie趾 i,grzyby mungg,sa豉ta peki雟ka,marchew,pietrusz ka,fix) miska Podwieczorek :budy czekoladowy na mleku z gar軼i orzech闚 w這skich,jab趾o KOlacja:2 nale郾iki ze szpinakiem,polane sosem jogurtowym po:paczka nachos serowych z dipem pomidorowo-bazyliowym i jak??
|
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
Cytat:
A jajecznica w zamierzeniu mia豉 by omletem ale nie mog豉m odwr鏂i i wysz豉 jajecznica ![]() A zrobi豉m tak: 2 jajka 100g twarogu Oddzieli豉m bia趾a od 鄴速ek. Twar鏬 rozgniot豉m z jajkiem na g豉dko. Bia趾a ubi豉m ze szczypta soli na sztywn piane i delikatnie po陰czy豉m z 鄴速kami. Potem na patelni i sma篡豉m na ma造m ogniu ok. 5 minut. a jak owraca豉m to mi sie porozlatywa這 i potem tak smazy豉m kazdy kawa貫czek zeby by wypieczony.. na ko鎍u wy這篡豉m na to mas這 orzechowe i poczeka豉m az sie rozpu軼i
|
|
#985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do okresu.. Ruch ma na prawd a tak wielkie znacznie? Lekkie 獞iczenia i aktywno嗆 dla podtrzymania kondycji (u osoby, kt鏎a ma prawid這we BMI oczywi軼ie (!)) chyba mog dzia豉 negatywnie w tym temacie? Czy si myl?
|
|
|
|
|
#986 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 79
|
U (dla mnie to du穎 wi璚ej ni przedtem, szczeg鏊nie ta cha趾a, stopniowo przechodz w P)
I 3 kromki chleba 篡tniego z mas貫m, 2 plastry p馧t逝stego twarogu + zielony og鏎ek, 1 jajko na mi瘯ko, szczypiorek II banan O zupa, taki roso貫k z warzywami z kasz mann, 1/4 piersi z kurczaka P O_O 3 kromki domowej cha趾i przenno-orkiszowej z mas貫m!!! K 15 - 20 dag p馧t逝stego twarogu + ma造 zielony og鏎ek
jesiennie szcz窷liwa Edytowane przez buty_na_plaskim Czas edycji: 2013-09-28 o 23:24 |
|
|
|
#987 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alpinko to nie by post stricte do Ciebie, cho o Ciebie si martwi wyj徠kowo bo d逝瞠j Ci "znam" i mo瞠 to zabrzmi dziwnie ale w pewien spos鏏 Ci polubi豉m przez internet ![]() Zdr闚ka ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
Je瞠li Ty przy wadze 38kg 獞iczysz 3-4 razy w tygodniu + prawie co dziennie rower 40min. na dzie, to jeden wielki brak s堯w, masakra... nawet nie wiem co napisa,i czytam Tw鎩 jad這spis i nawet nie chc napisa tego co mo瞠 w ka盥ej chwili si sta, to jest jaki maksymalny stopie wyniszczenia organizmu, wiesz 瞠 z t wag kwalifikujesz si do szpitala?? ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
Tak na prawd dzia豉 negatywnie, u os鏏 z prawid這wym BMI. Przy walce o @ najlepiej zaprzesta 獞icze. ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Pyszno軼i!
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#988 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 565
|
Widz, 瞠 dyskusja do嗆 ostra na temat @ si rozpocz窸a. Hmm, mnie te dotyczy ten problem niestety.
Borykam (-a豉m?) si z r騜nymi problemami, cz窷 z Was mnie pewnie kojarzy, cho niekoniecznie pozytywnie. ![]() Wpadam po d逝giej przerwie, by wstawi sw鎩 jad這spis do oceny, zar闚no pod k徠em od篡wczym jak i walki o powr鏒 @. Od razu zaznacz, 瞠 nie 獞icz (zaprzesta豉m tego do嗆 dawno temu). Widz, 瞠 to by dobry wyb鏎, przynajmniej pod k徠em braku @. M鎩 dzisiejszy ruch to chwilowe wyj軼ie do sklepu. Nie ma to jak sobota. ![]() I tost (2 du瞠 kromki chleba 篡tniego - takie prostok徠ne) z serem 鄴速ym i do tego sporo sur闚ki z burak闚, jab趾a i cebulki z majonezem II co a la lasagne (zamiast p豉t闚 makaronu domowe placki tortilla) z warzywami (broku造, fasola, kukurydza, domowy sos pomidorowy i co tam jeszcze by這) i fet III nieca豉 szklanka kefiru i du篡 kawa (nie przesadzam ) cukiniowego ciasta czekoladowego (pe軟oziarnistego) - uwielbiam je ![]() IV ryba po grecku (chyba tilapia), z marchewk, cebulk sma穎n - no wiecie ![]() Og鏊nie zaznacz, 瞠 porcje s naprawd du瞠, najadam si, czasem mo瞠 za bardzo .Ale zale篡 mi, by odzyska @ i kilka kg, kt鏎e zgubi豉m jaki czas temu. Prosz 郵icznie o ocenk. Aaa... I jeszcze jedno pytanie - przy jakiej warto軼i BMI mo積a liczy na okres? Podejrzewam, 瞠 minimalne 18,5 to jednak mo瞠 by za ma這? Niestety, ale nie pami皻am przy jakiej wadze go straci豉m.
|
#989 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 358
|
R
2h marszu... ocenicie mnie?
|
|
|
|
#990 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 177
|
Cytat:
Nie chc nikogo straszy- daleka jestem od tego, ale widz, 瞠 to nie s wyizolowane, pojedyncze przypadki. W 瘸dnej poprzedniej dekadzie nie odnotowywano a takiej ilo軼i problem闚 hormonalnych u kobiet (oczywi軼ie powodem jest nie tylko odchudzanie czy sport, tych czynnik闚 jest znacznie wi璚ej i s bardzo rozleg貫), jak obecnie. Tylko w wi瘯szo軼i przypadk闚 krzywd robimy sobie na w豉sne 篡czenie, bardzo nieraz 鈍iadomie. ![]() Przepraszam za wielgachny post i mo瞠 do嗆 dosadny momentami ton, ale chcia豉m troszk wspomnie na temat, kt鏎y aktualnie w w徠ku kwitnie, a kt鏎y mi samej nie jest obcy, jak ju wy瞠j napisa豉m. Przy okazji BARDZO POLECAM ten artyku. W豉軼iwie ca貫go bloga. Kobita ma niesamowit widz i mo積a znale潭 tam troch info o zale積o軼iach mi璠zy od篡wianiem, sportem, dietami i funkcjonowaniem naszego organizmu, w tym oddzia造waniu na hormony. Na koniec: 軼iskam zar闚no wszystkie walcz帷e o @, jak i te, kt鏎e mog si nim cieszy; wszystkie, kt鏎e mo瞠 ju psychik maj zdrow, ale cia這 choruje i te, u kt鏎ych kuleje jedno i drugie- bardzo mocno trzymam za wszystkie z was kciuki i mam nadziej, 瞠 nie braknie wam si, 瞠by walczy o to, co naprawd wa積e- o siebie, swoje 篡cie i zdrowie.
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - g鏎a 21.03.2013 - d馧 + wyci庵i Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2013-09-28 o 22:24 |
|
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Dietetyka
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

o) - jogurt naturalny 180g + ok 25 g pestek s這necznika
Wi璚ej chleba tzn. ca造 wielki bohen? 
. A oliw polej sur闚k te na oko... Tak si w豉郾ie walczy z ortoreksj. Staraj si zapomina o wa瞠niu, maniakalnym sprawdzaniu etykiet itd. A na kolacj spokojnie mo瞠sz zje嗆 2 ca貫 jaja, pomimo tego, 瞠 s XL. Jesz naprawd fajne, zdrowe rzeczy. Masz ju wyrobione dobre nawyki, wi璚 mo瞠sz sobie pozwoli na odrobin fantazji i wi璚ej luzu
.
.
. Kolacja jak najbardziej mo瞠 by taka, jak przewidujesz 

Og鏊nie chce tak jak napisa豉s: odzywic organizm po kilku miesiacach katowiana uboga, niskokaloryczna diet i nadmiernym ( o wiele wiekszym niz obecnie) wysi趾iem fizycznym - oraz odzyskac okres a przede wszytskim unormowa swoje podejscie do jedzenia na bardziej naturalne bo "stare demony" odzy造 powr鏂i這 ED a teraz ta ortoreksja.

)