|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
|
|
|
|
#962 |
|
Zadomowienie
|
to ja swój także ujawnię
)
Niebo jest limitem...! ________Włosomaniaczka 9.01.14 Zuzanka 1.03.18 Igusia Edytowane przez marieee Czas edycji: 2013-08-21 o 17:17 |
|
|
|
#963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczywaj i niech Ci porobią wszystkie badania. Najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarską ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
ha ha ha sala to sala a jaka to już nie ważne
|
|
|
#964 |
|
Zadomowienie
|
hihi, tj. nie mozna przechodzić pod czymś - znak drogowy, sznurek itd.
albo patrzeć przez okienko w drzwiach..
|
#965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już widzę jak lecisz na porodówkę z garem grzybowej lub barszczu a w kieszeni pierogi z grzybami ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
teściowie mają taki sam w jednym pokoju to pokój gościnny i jak ktoś przyjedzie to tam śpi a kupili ten narożnik kilka lat temu i jest OK. Dość twardy jest ale mi to np odpowiada
|
|
|
#966 |
|
Wtajemniczenie
|
Też już ładnie wyglądasz. Maluszek rośnie jak na drożdżach.
|
#967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
ja cie ale brzucho superbiedny kotek- a czemu zjadł żwirek? może to jakiś objaw czegoś?...
|
|
|
#968 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale fajne macie brzuchatki
![]() Dzisiaj szef do mnie powiedział, że nic po mnie nie widać, a wręcz wydaje mu się, że chudnę i powinnam jeść dużo "stejków" :P
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi też- jestem orlicą he he ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- o jaki malutki fajnykurde jesteś miesiąc więcej niż ja a ja mam kałduna tłustego
|
|
|
#970 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#971 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja już po wizycie u położnej. Pobrała krew, mocz, zmierzyła ciśnienie, zważyła itp. posłuchaliśmy serduszka maluszka
USG w tym tygodniu lub początek przyszłego. Następna wizyta za 2 tygodnie 11.09 o 14.00 ![]() TŻ śpi przed pracą, a ja się lenie
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
fajny, poważnie już ciążowy
![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- jeszcze niekoniecznie Cię gdzieś przepuszczą ![]() też bym swój wrzuciła, bo trochę "ruszył", ale nie opanowałam jeszcze zdjęć z lustra, więc poczekam na wekend i męża
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#974 |
|
Zadomowienie
|
|
#975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A spałaś z mężem na nim?? Bo się zastanawiam czy wygodne dla dwóch osób bo dość wąski po rozłożeniu. Podoba mi się i ma przystępną cene, chyba zaryzykujemy
|
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno jest większy od wersalki---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Laski bo my wszystkie takie lotne i mądre jesteśmy jak orlice
|
|
|
#978 |
|
Zadomowienie
|
magnusia -
ja mam łożysko z przodu, może to dlatego ![]() Właśnie jem..... chleb ze smalcem.... i cebulką.. mama stwierdziła że w piątek kiece odbieram, a jeszcze będą mi ja musieli poszerzać ![]()
|
#979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
język do pupy aż mi uciekł, ide przetrzepać lodówkę
|
|
#980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sukienką się nie przejmuj, tak od razu się ten smalec nie odłoży... ale dobry pomysł, ja też mam w zamrażarce składniki, więc już chyba znam swoje plany na jutro )a żeby nie było- właśnie czekam na grandera z kfc (mąż wraca z pracy ))
|
|
#981 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Co za pogoda, leje cały czas.
Jestem tak padnieta, przespałam dziś prawie 3 godziny i nadal czuje się zmęczona ![]() Jutro wizyta u ginka. Zobaczymy czy wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#982 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do tej pory zapłaciłam tylko za genetyczne, ktorego na NFZ nie udało mi się zrobić i za zalecane badania krwi, nieobjęte nfztem. A co do kosztów lekarza - jeszcze mi się nie zdarzyło, zebym dostała "pAragon" lub wypisany rachunek z gabinetu prywatnego. A z tego co czytałam, Agata pisała, ze lekarz przyjmuje w szpitalu, wiec eksploatacją swojego sprzętu też się nie kłopocze. Może nawet przyjmuje pacjentki w godzinach, w ktorych placi mu szpital pensję, w ramach której powinien byc dyspozycyjny w tym czasie dla pacjentek szpitalnych - ordynator, kto mu zabroni? A jeśli ma swój gabinet - są dotacje i inne tego typu fundusze, które zakup sprzętu refinansuja lub dofinansowują. Jak dla mnie to nadal za dużo. Zreszta moja mama pracuje w szpitalu, widze co sie dzieje i jak to działa, ręka rękę myje. Są lekarze w porządku i są kombinatorzy - jak wszędzie. Moze na watku co jakiś czas będziemy rzucać hasło "mięśnie Kegla" i wtedy czytając je, każda zaczyna ćwiczyć Cytat:
Cytat:
Ja mam termin też na 06.01. Wg ostatniego USG, zobaczymy jaki wyjdzie na kolejnym. W kazdym razie czuję, ze urodzę jeszcze w 2013r. 13 to moja szczęśliwa liczba wiedziałam, ze wydarzy się coś wyjątkowego, ze to nie będzie rok jak co rok. I nie jest ![]() A jak u Was? Nadal po rozmowie jest OK? ![]() I ja też, test chyba przekłamany ![]() Zaliczyłam dziś kardiolożkę, 3 h czekania pod gabinetem, przeprowadziłam interesującą konwersację z uroczą starszą Panią, która rozmawiała ze mną jak rodzona babcia naprawdę, byłam mega pozytywnie zaskoczona jej osoobą, fajna kobieta, chciałabym też być taka na stare lata - rozumna, otwarta, obiektywna, rozmowna, pogodna i szczera. Tyle mogę o niej powiedzieć po tych 3h. I chociaż pewnie więcej się nie spotkamy, to jedno z tych spotkań, których się nie zapomina.
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
Ja też orlica
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Na NFZ na wizycie byłam raz w trakcie ciazy. Czekałam godzinę pod gabinetem, w środku byłam 2 minuty. Poza ta wizytą NFZ zapłacił mi tylko za echo serca - to akurat było bardzo miłe. Dobre, dobre
|
|
#985 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
|
|
|
|
#986 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciężarna koleżanka powiedziała mi ostatnio, że ona ćwiczy mięśnie Kegla nawet podczas stosunku z mężem
![]() Gorzej jak się chłop zakleszczy w środku
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
tak to jakiś przesąd ale jaki to nie wiem i koleżanka też nie wie jaki ale pamięta że mieć nie można...
|
|
#988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i też słyszałam historie, jak to dziewczyny specjalnie chodziły do lekarzy ze szpitali w ktorych rodziły a Ci akurat wtedy mieli urlopy lub wolne z kolei innej mojej koleżance z medicoveru "poradzili" żeby zmieniła lekarza na prywatnego właśnie ze szpitala. to już jest dla mnie podwójnie chore, bo uważam, że jak nam tyle tych składek zabierają co miesiąc, czy chodzimy czy nie, że jeszcze płacić na trzecią instytucję zajmujacą się tym samym to już po prostu marnotractwo edit. i na rozchmurzenie ![]() http://demotywatory.pl/4192315/Gadaj-kim-jestes
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-08-21 o 19:28 Powód: skleroza |
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodzę prywatnie bo nie miałam już wyjścia - brak terminów na nfz (byłam w maju - dostępne terminy i zapisy na październik
Przeniosłam się do męża a to totalne zad.... jest i z lekarzami ciężko, szczególnie dobrymi. Gdyby nie to pewnie chodziłabym na nfz. Jestem po wczorajszej wizycie u gin. Miałam wizytę na 13:30, do gabinetu weszłam po 15stej. Ogólnie na poczekalni zawsze bajzel, bo niby wyznaczają na godziny jest różnie i przeważnie wchodzi się tak jak ktoś przyjdzie i zajmie kolejkę. Wczoraj nawet draka z tego powodu była bo jeżeli chodzi o młode laski to każda czekała na swoją kolej a starsze kobiety wryły się na chama do kolejki - bo one już tyle czekają i nie odpuszczą..... jak się potem okazało miały na 16-17stą ![]() Jeszcze po wyjściu z gabinetu w samochodzie zauważyłam że źle wypełniła l4 i się wracałam. Ogólnie od gin wyszłam po 16 stej Czy jak chodzicie prywatnie to też tyle czekacie, czy to ja mam pecha? Z młodym wszystko ok, fikał na usg aż się gin śmiała. Co do tarczycy potwierdziła Hashimoto, biorę eutyrox i pod koniec ciąży będę miała zwiększane dawki. Standardowo dostałam listę badań: morfologię, mocz, toxo, hormony, potas i krzywą cukrzycową. Nie wiem czy też miałyście ale prosiła bym zgłosiła się do lekarza rodzinnego z kartą ciąży gdzie mam wpisaną konsultacje u internisty z EKG. Tylko boję się że mój nie zrobi, bo on jak kasy nie ujrzy to nie ma szans na skierowanie do specjalisty czy wypisanie badań. ![]() Miałam już z nim przejścia a przepisać się nie bardzo jest do kogo. Wracając od gin kupiliśmy wreszcie do łazienki szafkę i umywalkę i zamówiliśmy lustro bo akurat nie było na stanie. Tyle dobrego
|
#990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ma brzuszek identyczny, a co najlepsze wmawiam sobie że nie widać go, a tu koleżanka w autobusie do mnie który masz miesiąc...Tak sobie tłumacze bo noszę luzniejsze bluzki...ehhh muszę się przyzwyczaić do pytań niepoinformowanych
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

16.06.2012
termin zaczynam od 23.12. (Wg usg termin 6.01) już widzę jak przy kolacji u moich rodziców zaczyna się dziać... Ale byłaby panika... Jeszcze na porodówkę wezmę tylko tż, moi rodzice czy ktokolwiek inny w tym momencie to niepotrzebny stres dla mnie.
super

język do pupy aż mi uciekł, ide przetrzepać lodówkę