|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Śliczne ciuszki
|
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#963 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
U nas na połówkowym lekarz ocenił płeć w 100% zarówno przy pierwszym jak i drugim synku. Dostaliśmy osobne zdjecie antenki i jajek w mega powiększeniu i pamiętam że u starszego to mój mąż nie mógł pojąć co jest gdzie na tym zdjeciu i jak mu tłumaczyłam to mówił że nie możliwe żeby takie duże było
nie pomogło tłumaczenie że to takie makro zrobione. Teraz mamy fotkę z profilu i nawet tata nie ma wątpliwości co jest gdzie
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Muminek:
Nie, tyle tylko, że przeważnie torbiele się wchłaniają jeszcze w trakcie ciąży i że nie są niebezpieczne dla dziecka i żeby lekarz prowadzący zwracał na nie uwagę na usg. JUtro mam wizytę u swojego gina, więc go jeszcze popytam.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-09-18 o 13:35 |
|
|
|
#965 |
|
Zadomowienie
|
Jestem nienormalna, taka zaziębiona, wczoraj mnie drapało gardło, tantum verde pomogło i zamiast to docenić to ja się opiłam zimnego soku rano i teraz z nowu mnie drapie wrrrr....
|
|
|
|
#966 |
|
BAN stały
|
Witam Was
![]() dziś byłam na badaniach na obciążenie glukoza to było okropne Najgorsze było pierwsze 15minut czekania potem już poszło z góry a mój dziec do tej pory ma jakieś adhd całą drogę się ze mnie śmiał |
|
|
|
#967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() Kapuśniaczek U mnie dziś krupnik
|
|
#968 |
|
Raczkowanie
|
ja też się boje tej glukozy... chociaż przed ciążą byłam okropnym łakomczuchem to teraz jakoś mnie do słodkiego nie ciągnie... no ale jak trzeba to trzeba...
a dziewczęta kiedy poczułyście ruchy dzidziusia? ja mojego synka już czuję wyraźnie ale mój mąż jeszcze nic nie czuje jak kładzie rękę na brzuszek... |
|
|
|
#969 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mam dzisiaj krupnik od wczoraj, ale już mi smaka na kapuśniak zrobiłyście, a jeszcze barszcz ukraiński za mną chodzi... |
|
|
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
|
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, nareszcie Was nadrobiłam, tylko nie ma szans, abym odniosła się do tylu postów
![]() Na początek witam nowe mamusie Oczywiście zaciskam mocno kciuki za wszystkie wizyty i czekam na wieści ![]() Poza tym Muminku, Hosenko, zobaczycie, że wszystko będzie dobrze Dziewczynki, ja też w końcu po połówkowym. Dzieciątko tańczyło jak szalone, przebierało nóżkami i przemieszczało się z miejsca na miejsce, aż lekarz się śmiał. Wygląda na to, że wszystko jest w porządku ...no i ma być dziewczynka A, no i mąż wyczuł maleństwo ...jak to określił "lekko zapulsowało pod ręką". Ja czuję cały czas jak się kręci, on póki co, tylko raz i tylko tego najmocniejszego kopniaczka i to tak ledwo, ledwo.
|
|
#972 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a glukozy jeszcze nie mam a jestem w 21tc. Cytat:
![]() Ja też technik usług fryzjerskich ![]() Cytat:
![]() ja czuje od 19tc ale mój TŻ też nic jeszcze nie czuje...
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
a byliśmy dzisiaj z TŻ w sklepie wyprzedażowym znaleźć mu jakieś spodnie do roboty ale zamiast tego kupilismy to (za całe 4 zł):
|
|
#974 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ooo rany to bardzo wcześnie, fajnie macie ja dziś zaczęłam 23 tydzień i ja czuje już od jakiś 2 tygodni a mój mąż jeszcze nie szkoda mi go trochę bo często się wieczorem wsłuchuje, przykłada rękę i nic... no ale mam nadzieje, że i on poczuje niebawem.a mam właściwie problem słuchajcie z moimi piersiami, a dokładniej z brodawkami.... na prawej piersi w nocy zdarzyło mi się kilka razy, że tak mi brodawka twardnieje i tak to boli że aż się budzę bo czuje to przez sen... pytałam dziś położnej i powiedziała, że muszę lekarzowi o tym powiedzieć bo ona nie wie od czego to może się robić i że trzeba masować ( tego domyśliłam się sama bo to tak jak skurcz nogi- musisz rozmasować bo inaczej nie puści ten ból) czy ktoś miał coś podobnego? |
|
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie słodkie
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Nic mi się nie chcę , pranie do składania woła mnie już od 2 dni
![]() Mąż pewnie też późno wróci muszę zrobić spaghetti i też mi się nie chcę ruszyć mimo , ze pogoda jest CUDOWNA ! Kopnijcie mnie w tyłek żebym się ruszyła ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cherubinka gratuluję dziewczynki Ja już z zakupami nie mogłam dłużej czekać przecież pierwsze rzeczy kupiłam dzień przed wizytą bo już wytrzymać nie mogłam
|
|
|
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
Macie może pomysł na danie które może być zarówno kolacją jak i obiadem, coś co się w miarę szybko robi, co nie jest oklepane, co raczej nie zawiera mięsa. Chodzi mi o zmianę smaków bo zup, kurczaka w 100smakach, naleśników, ziemniaków, bigosów mam już wszystkiego dość a zjadłabym COŚ.
Coś nowego, smacznego- jakieś takie kulinarne odkrycie, ale równocześnie żeby składniki nie były ciężko dostępne no i żeby gotowanie było w miarę przyjemne i nie polegało na sterczeniu 10h przy garach.Ja ogólnie bardzo lubię gotować siedzę teraz cały czas w domu wiec możliwości na eksperymenty mam tylko pomysłów brak, wiszę cały dzień na blogach kulinarnych ale nic do mnie nie przemawia. Może macie jakiś przepis na coś pysznego co pałaszujecie w swoich domach? Rozleniwiłam się strasznie i pora teraz na działanie jakieś, muszę sobie i mężowi dogodzić ![]()
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super i gratuluję córci
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki przypominam jutro w lidlu będą bawełniane rajstopy ja specjalnie jadę po nie na zimę będą idealne a cena też spoko bo 15zł. Do tego jakieś golfy i buty z ciekawości też jadę zobaczyć potrzebuje jakiś botków niedrogich a w sklepie nic nie znalazłam więc może akurat
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
standardowe pytanie- co na obiad? u mnie spagetti z gipsowym pyłem
|
|
#983 |
|
Rozeznanie
|
wczorajsza kwaśnica, na czwartek nie mam planów a w piątek spagetti, weekend pewnie mięsny ;/
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Ja w pracy zjadłam brokulową i naleśniki ze szpinakiem. A w domu czeka barszcz na kolacje
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Danie chińskie , mrożonka z mieszanką chińską do tego ryż leczo zapiekanka warzywna u mnie zawsze z mięsem mielonym do tego bakłażan , cukinia, pieczarki, pomidory (sos pomidorowy ) na to wszystko beszamel lub po prostu zapiec ser Makaron z patelni ten z winiary "pomysł na " bardzo dobre Zapiekanki , pizza ja zapiekanki robię na chlebie tostowym i też pyszności wychodzą .jakieś warzywa w cieście francuskim . Ja robię z kurczakiem , papryką , pieczarkami i serem zawsze można dać do środka łososia lub tylko warzywa placek po wegiersku ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- U mnie bez gipsowego pyłu to samo
|
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj TŻ wykończył pomidorową a ja zjem sobie zupkę mleczną z ryżem ...
![]() a na jutro nie mam pomysłów więc czekam na wasze dzisiejsze dania i może coś podkradne
|
|
#987 |
|
Zadomowienie
|
Tez popieram pomysł wszelakich zapiekanek
![]() A na obiad ze wzgledu na totalne rozwalenie przeziębieniowe upolowałam pizze w biedronce korzystając z ostatniego dnia -40%, dokupiłam salami, pieczarki i ser żeby ją stuningować wiec się nie wysiliłam. Do domowej pewnie będzie jej daleko ale co tam |
|
|
|
#988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wierze , żadna dziś nie ma pomidorówki :szok:
A nie sorry moja mama dziś robiła pomidorówkę
|
|
|
|
#990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.

poniżej kilka upolowanych dzisiaj w lumpku ubrań dla młodej. Poszłam po kurtkę dla siebie ale oczywiście nic nie było

16.06.2012
szkoda mi go trochę bo często się wieczorem wsłuchuje, przykłada rękę i nic... no ale mam nadzieje, że i on poczuje niebawem.