Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz.3 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-01, 21:34   #961
Zosienieczka
Rozeznanie

Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz.3

Anuszka czyzby z przepisu ba kotlet.tv pt rolada chlebowa? :-D robie z tz od dobrych kilku miesiecy ale ze skladnikow co nam pasuja :-P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Zosienieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-01, 21:48   #962
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zosienieczka Pokaż wiadomość
Anuszka czyzby z przepisu ba kotlet.tv pt rolada chlebowa? :-D robie z tz od dobrych kilku miesiecy ale ze skladnikow co nam pasuja :-P

nie nie, zwykły ciemny chleb

zjadlam pol garnka rosołu i co? 1,5kgwiecej, ja piertole po pizzy by tyle nie bylo ;/;/

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-02-02 o 08:54
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-02, 16:15   #963
nadalka
Zakorzenienie

Z makaronem czy sam?
I na czym ten rosół?

No pół garnka to sporo ;-)

________
Wysłane z acera. Przepraszam za błędy!
Stary 2014-02-02, 16:51   #964
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Z makaronem czy sam?
I na czym ten rosół?

No pół garnka to sporo ;-)

________
Bez makaronu. Paczka włoszczyzny. Na kostce rosołowej.
Stary 2014-02-02, 22:48   #965
ogolnie
Zakorzenienie

Anuszka to kiepsko trochę, jak zajdziesz w ciążę mając już kilkunastomiesięczne dziecko, a mąż tak ciągle w delegacji? Nie będzie Ci ciężko?
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-03, 09:09   #966
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Anuszka to kiepsko trochę, jak zajdziesz w ciążę mając już kilkunastomiesięczne dziecko, a mąż tak ciągle w delegacji? Nie będzie Ci ciężko?
On za jakies pol roku juz nie bedzie jezdzil lub ja wyjade
Stary 2014-02-03, 10:44   #967
sunshine16
Zakorzenienie

Cześć

Wracam do Was z podkulonym ogonkiem Całe szczęście nadwyżki jakiejś nie mam - 0,8 kg do mojej najniższej wagi jaką osiągnęłam Jestem mega zmotywowana do walki W zimowo-wiosennych miesiącach najłatwiej jest mi się odchudzać więc do dzieła

A teraz spadam się uczyć - jeszcze dwa egzaminy w tej sesji
sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-03, 10:47   #968
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunshine16 Pokaż wiadomość
Cześć

Wracam do Was z podkulonym ogonkiem Całe szczęście nadwyżki jakiejś nie mam - 0,8 kg do mojej najniższej wagi jaką osiągnęłam Jestem mega zmotywowana do walki W zimowo-wiosennych miesiącach najłatwiej jest mi się odchudzać więc do dzieła

A teraz spadam się uczyć - jeszcze dwa egzaminy w tej sesji
to zostaniesz z nami na dłużej? Bo wątek nam zamiera
Stary 2014-02-03, 11:02   #969
sunshine16
Zakorzenienie

Cytat:
to zostaniesz z nami na dłużej? Bo wątek nam zamiera
zostane dopoki nie zrzuce swojego balastu! Tym razem chce się już ostatecznie z tym rozprawić
sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-03, 11:24   #970
Joanna XL
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]U mnie waga pięknie spada i oby tak zostało.
Mam -5,9kg od 2. stycznia
Wielkie gratulacje W ogole bardzo Cię podziwiam za silną wolę - czyli coś czego właściwie nie posiadam To pewnie już jesteś blisko "6" z przodu ?

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Nadalka zróbmy tak, przeddzień będziesz pisała jakie masz menu na kolejny dzień i będę jadła to samo, okiiiii?
Oczywiście żartuję.
Ach, każdy zna bardzo dobrze swój organizm i jako weteranki odchudzania powinnysmy juz dawno byc fit! A tu do fit to jeszcze daleko...Chociaz niektórym z Was bliziutko
Anuszka

U mnie generalnie chodzi tylko o trzy rzeczy:
-kolacja
-słodycze
-regularne jedzenie.

Nie jadając słodyczy, nie przeginając z kolacja (co jak co ale ja super sie czuje nIE JEDZAC kolacji, nawet jesli kłade sie z małym głodem) i trzymajac sie regularnych pór jedzenia to efekt mam po miesiacu gwarantowany. Tylko czemu tak trudno czasem tego dotrzymac
Teraz nie jem słodyczy, w ogóle mało jem przez angine. Regularnością nie powalam, wczoraj jedzenie skonczyłam o 16.30 (śniadanie, obiad i potem jedna muffinka...menu powalajace), a o 22 mnie zaczeło ssać.
Mam te same punkty - i jeszcze jedzenie imprezowe Uwielbiam życie towarzyskie i bardzo trudno mi go sobie odmówić A niestety na obecnym etapie imprezy startują od jedzenia w restauracji/wyzerki w domu, ja niestety nie potrafię nie jeść Wystarczy łyk wina a puszczają mi hamulce

Oczywiście wiem jakie jest wyjście z problemu - ale qurcze trudno mi

No a poza tym wróciłam po weekendzie w domu z mocnym postanowieniem ogarnięcia się Zobaczymy na jak długo starczy mi mobilizacji

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Anuszka nie obraź się ale wydaje mi się że staranie się o dziecko prosto z diety to kiepski pomysł. Powinnaś zacząć jeść normalnie (zdrowo), suplementować się kwasem foliowym i żelazem (to podobno nawet do pół roku przed ciążą jest zalecane). Bo niestety mało która z nas odchudza się tak rozsądnie żeby nie miała żadnych niedoborów ...
Tak sobie mysle ale powiedzmy sobie - jestem teoretykiem

A co do rosołku - no to nic dziwnego że ci dużo przybyło - kostka rosołowa to sama sól - zatrzymałaś wodę więc spoko zejdzie
Generalnie jednak skłaniałabym się do rezygnacji z kostek i innej zbędnej chemi
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-03, 11:29   #971
nadalka
Zakorzenienie

Asia, teraz mam 72,6 (0.3 nadwyżki mam)

________
Stary 2014-02-03, 11:50   #972
Zosienieczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
On za jakies pol roku juz nie bedzie jezdzil lub ja wyjade
na jak dlugo twoj wyjezdza w delegacje? Mojego nadluzej nie bylo 3tyg ale potem zrobili awanture w firmie, ze dawno nie mieli dnia wolnego i w kolko ich do pracy wysylaja bez dnia wolnego wiec jezdzili na 2tyg, a teraz jak robi w nowej firmie mial wiecej wolnego w styczniu przez te sniezyce i mozliwe, ze dopiero teraz pojedzie do pracy.

ogolnie Mnie zastanawia jak to bedzie ze mna, ciaza i delagacjami tz ale mam czas jeszcze na produkcje dzidziusia.
A

Tata tz w weekend po alkoholu nas sie czepil w sumie bardziej tz, ze zyjemy tak sobie bez slubu, a temat mu sie nawil przez to, ze brat tz z narzeczona gadali o problemach z druzbami i stad tata nas sie czepil. Wiecie jacy to sa ludzie starej daty na wsi. Tak na co dzien nie ma lipy, ktory jak sie napi to raz na jakis czas sie czepi. Mnie cieszy fakt, ze tesciowa jest po naszej stronie i czesto cos ojcu nagada jak sie mnie czepi o nic, bo akurat jakis zly dzien bedzie mial, a ja bede pod reka akurat.

Wczoraj tez przypadkiem cos zwojowalam wieczorem w lozku. Weszlam w zaklad z tz kto wiecej schudnie do czerwca i wchodzi w zaklad hehe A ja palnelam te slowa tak po prostu w zartach. Pozniej wyszlo na powaznie i zaklad aktualny ale nie wiadomo o co i start zakladu czyli komisyjne wazenie robi jak wymienimy baterie w wadzie na nowki. I tak wiem, ze to ja wygram

Stary 2014-02-03, 12:25   #973
Psotka87
Zakorzenienie

Anuszka ja też się nie dziwię że po kostce rosołowej taki skok

Zosienieczka, sama ciąża spoko, gorzej w ciąży plus starsze dziecko jak się jest samemu
No i ja ani starej daty ani ze wsi i też nie uznaję mieszkania bez ślubu ale każdy robi co uważa i tyle

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-03, 12:28   #974
ogolnie
Zakorzenienie

Anuszka co do tego rosołu to popieram Asię - już dawno chciałam Ci o tym napisać Jeśli uważasz, że rosół z kostki jest zdrowszy niż gotowany na korpusie czy choćby piersi z kurczaka to masz problem
Te kostki zawierają super-hiper-mega dużo soli. A sól to cholerstwo.

Asia co z tego, że znamy sposób na wyjście z problemu skoro mamy inny problem, większy - niemożność wdrożenia powyższego sposobu w życie

Ja dziś mam dzień luzu i pozwoliłam sobie na kilka cukierków czekoladowych i bolognese na obiad. Teraz do wieczora tylko płyny, a na kolację planuję dwa wafle ryżowe. Wiem, że niezbyt dobre rozwiązanie, ale ja po kolacji czuję się taaaaka pełna Nieważne co zjem. Nie nadaję się na wieczorne jedzenie. Jak kończę dzień jedzeniowy o 17 to wtedy czuję się zayebiście.
Stary 2014-02-03, 12:34   #975
nadalka
Zakorzenienie

Wiem z doświadczenia że ciąża to absolutnie żadna przeszkoda w wyjazdach partnera - a może na odwrót :-D i chyba że ciąża jest zagrożona to co innego.

Jedno dziecko też, można dzieciaczka w wózek i na zakupy,

No ale drug ciąża i dwójka maluchów to już spore wyzwania.
dlatego też nie decydujemy się, bo ja tu nie mam nikogo do pomocy by nawet zakupy zrobić jak tż wyjedzie.

________
Stary 2014-02-03, 14:04   #976
Zosienieczka
Rozeznanie

Nadalka do sklepu mam daleko ale nim ja bede w ciazy i urodze to do tego czasu juz bede miala wlasne auto albo bede jezdzic tz, bo on tylko do biura jezdzi autem, a potem sie przesiadaja w Stara i autko stoi przez ten czas na parkingu.
Prawko mam w polowie zdane wiec kwieciec/maj juz bede jezdzic

Psotka zalezy kto kiedy sie urodzil, gdzie i jakich mial rodzicow ;-) Z reszta nie siedzimy ciagle przyklejeni do siebie tylko on ma swoje zajecia, ja swoje, a czasem wspolnie mamy zajecie jak przykladlowo jechanie do hurtowni po towar.

Stary 2014-02-03, 14:29   #977
anuszka21
Zakorzenienie

Zosienieczka, 5/6tygodni.

Joanna, kwas foliowy biore od miesiaca. A moje odchudzanie, to jest własnie normalne jedzenie. Bo ja całe zycie się przejadałam. A za jakies 2kg waga sie zatrzyma.

Ogolnie, nie uwazam ze jest zdrowszy! wiem, ze to świnstwo, ale jakis korpus, czy cos w tym stylu brzydzi mnie ;p

ZObaczymy jak to wszystko wyjdzie Jutro i w srode mam rozmowe o prace mam nadzieję dostac jedną z dwóch ;p

Czas edycji: 2014-02-03 o 14:31
Stary 2014-02-03, 16:07   #978
Joanna XL
Zakorzenienie

Anuszka korpus nie jest dobrym rozwiązaniem bo podobnie jak porcja rosołowa to prawie sam tłuszcz (choć przynajmniej naturalny)... Rosól najlepiej gotować na piersi lub nóżkach (obranych przedtem ze skóry) ... Pierwszy jest chudszy , drugi lepszy

A to spoko jak się suplementujesz ...

Co do mieszkania bez ślubu - to jestem zdania że jeśli się myśli o kimś poważnie to warto pomieszkać razem minimum 6 miesięcy zanim się powie tak na zawsze ... Znam wiele par które nie przetrwały tej próby -a lepiej zweryfikować plany przed ślubem a nie po. Natomiast nie przekonuje mnie mieszkanie razem przez 5-6 lat bez jakiegoś konkretnego planu...

Argument o niemieszkaniu bez ślubu przekonuje mnie tylko i wyłącznie w sytuacji gdy para , najczęsciej z powodów religijnych, nie sypia ze sobą przed ślubem w ogóle. Bo to seks bez ślubu jest grzechem a nie mieszkanie razem Wszystko inne to hipokryzja...

Oczywiście każdy robi jak uważa Temat mi trochę podnosi ciśnienie bo rodzice znajomych potrafią np naciskać na ślub przed zamieszkaniem ale już seks bez slubu akceptują -normalnie gdzie logika i jakaś uczciwość? Dla mnie to podwójna moralność.

Na szczęście moi rodzice są odmiennego zdania. Moja teściowa też - tyle że ona wolałaby żebyśmy wcale ślubu nie brali

Ogólnie masz absolutną rację Ja dziś daje radę - na obiad łosoś na szpinaku a teraz pomykam po zakupy na cały tydzień dietowania

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Anuszka trzymam kciuki Zdobadź obie - będziesz miała wybór
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-03, 16:54   #979
Zosienieczka
Rozeznanie

Anuszka to o wiele wiecej niz moj.

Asiu Tez wlasnie sobie tego nie wyobrazam, a tym bardziej widzenia sie raz na wiele na przyslowiowe 5min biorac pod uwage tryb, dlugosc pracy tz, dystans km jaki nad dzieli i fakt, ze tylko jedno z nas ma auto i prawko oraz tez fakt, ze nie bezprosredniego busa do niego i godziny w jakich te busy, ktorymi czasem jezdze kursuja oraz mozna tez bradz wydatki na dojazdy pod uwage.
Haha niezli rodzice znajomych.

Stary 2014-02-03, 17:09   #980
anuszka21
Zakorzenienie

Joanna, to wy nie macie ślubu?
My jestesmy po cywilnym. Koscielny- temat rzeka.
Zgodze sie z Tobą Joanna, ze to totalna hipokryzja. Mieszkanie razem, seks, a potem do kościółka na ślub. I moze jeszcze dziecko w drodze? ;p Albo wierzący, niepraktykujący ;p
Dziecka tez nie ochrzciłam, samo zdecyduje.

A tak poza tym- macie jakies fajne pomysły na szpinak?
Stary 2014-02-03, 17:45   #981
ogolnie
Zakorzenienie

Ja to szpinak mogę wtranżalać prosto z grządki
Więc wiele w tym temacie nie pomogę.
Odnośnie mieszkania przed ślubem to bym nie chciała. Co innego jak TŻ u mnie zostaje na parę dni (weekendy i święta, urlopy etc.) albo ja u niego, to mieszkanie wspólne jednak nie jest, ale już jakiś maleńki pogląd się tworzy jak to by kiedyś mogło czy będzie wyglądało.

No dobra przyznaje, że korpus z kury jest tłusty ale z dwojga złego lepiej tłusty korpus niż chemia w kostce
Ja gotuję rosół na cyckach albo na nóżkach bez skóry. Poza tym dla mnie kura mogłaby sie składać tylko z cycków i nóg ale jak do tej pory nic się jeszcze nie zmutowało, żeby do takiego stanu kurę doprowadzić
Stary 2014-02-03, 17:47   #982
Zosienieczka
Rozeznanie

Nalesniki, pieczone paszteciki, zupa, pierogi, omlet...

Ja jestem nie wierzaca, a u tz nie przejdzie slub cywilny chociaz jak przyjdzie moment zareczyn i planu slubu moze jakos przejdzie cywilny. Innego sobie nie wyobrazam, bo nagle nie zaczne chodzic na nauki, nie pojde do spowiedzi ani tym bardziej co niedziela nie bede lazic do kosciola, bo tak trzeba. Kiedys mialam przymus ale tylko do bierzmowania choc i tak ostro oszukiwalam z nabozenstwami itp. dzieki podrabianym podpisom. Jestem tego zdania nic na sile i jak ktos nie poczuje takiej potrzeby to sie nie zjawi. U tz niestety chodze z przymusu jego rodzicow ale nie co tydz i sie ograniczam do stania oraz siedzenia i nic pozatym
Moze komus to sie wydaje dziwne ale w koncu mamy wolnosc wyznania i pogladow i kazdy decyduje o swoim losie sam.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Choc jestem niewierzaca to kilka tradycji i wierzen uznaje ale na tym sie ogranicza moj ateizm.

Stary 2014-02-03, 17:54   #983
ogolnie
Zakorzenienie

Zosienieczka a święta obchodzisz? Jeśli tak, to ja uważam, że to już pachnie podwójną moralnością troszkę... I nie broń się, że to tradycja :p

Ja w Boga wierzę, ale nie uznaję za bardzo instytucji kościoła. Raz w miesiącu idziemy z TŻ na mszę, czasem człowiek taką potrzebę ma - u nas zdarza się to ot, raz w miesiącu Osobiście uważam, że lepiej iść do kościoła raz na rok, ale szczerze i z pewną chęcią niż co niedzielę z "przymusu"?
Stary 2014-02-03, 18:18   #984
Zosienieczka
Rozeznanie

Ogolnie dla mnie kura tez by mogla miec same cyce ale z drugiej strony jakby wtedy chodzila, latala i sie rozmnazala hehe

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Swieta to dla mnie obiadokolacje na wypasie :-P tez jestem zdania ze lepszy raz na rok niz przymus

Stary 2014-02-03, 18:25   #985
Psotka87
Zakorzenienie

My jesteśmy wierzący praktykujący, od wielu lat (ja 10, mąż od studiów, więc też coś koło tego) należymy do wspólnot i seksu przed ślubem oczywiście też nie uznajemy

Szpinak dla mnie tylko na surowo - na kanapki albo do sałatki, koktajlach (pycha: szpinak plus banan plus ananas albo szpinak, ogórek, jabłko, cytryna, mięta, imbir).

Stary 2014-02-03, 19:29   #986
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Pokaż wiadomość
My jesteśmy wierzący praktykujący, od wielu lat (ja 10, mąż od studiów, więc też coś koło tego) należymy do wspólnot i seksu przed ślubem oczywiście też nie uznajemy .
woow chyba nie znam takich ludzi no poza moimi dziadkami ;p

a szpinak w koktaju hmmm nie ;ppp ale taki w ciescie z serem, mmm ;p ale to mało dietetyczne ;p

wow, ogolnie, dopiero zobaczyłam jak ci włosy urosły!! nie chciałabys zmienic koloru?

Czas edycji: 2014-02-03 o 19:35
Stary 2014-02-03, 20:26   #987
Psotka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
woow chyba nie znam takich ludzi no poza moimi dziadkami ;p
Hahaha dzięki a tak serio to ja znam takich mnóstwo

Stary 2014-02-03, 20:30   #988
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Pokaż wiadomość
Hahaha dzięki a tak serio to ja znam takich mnóstwo
Bo jak piszesz że jesteście bardzo wierzący z zasadmi, wiec podejrzewam że część waszego towarzystwa też ma takie zasady.

Ja też nikogo takiego nie znam.

________
Stary 2014-02-03, 21:23   #989
Psotka87
Zakorzenienie

nadalka, oczywiście, że tak. Powiedziałabym nawet, że większa część. ALE jednak jesteśmy zwyczajnymi ludźmi żyjącymi w zwyczajnym świecie, czyli siłą rzeczy mamy mnóstwo znajomych spoza własnego kręgu, również niewierzących. Więc oni nas, takich dziwnych, znają I wbrew pozorom jest takich osób jak my całkiem dużo, czasem można się zdziwić. Ja już nie raz i nie dwa spotkałam inne naprawdę wierzące osoby w miejscach zupełnie neutralnych: trzy (również nieznające się wcześniej) kobiety z dzieciowego forum trójmiejskiego z rocznika mojego synka (na około 30 osób, to chyba całkiem spory odsetek, żeby mieć szansę kogoś takiego spotkać?), znajoma z placu zabaw, znajoma z zajęć synka w bibliotece... (pracuję w domu, więc z nowymi ludźmi gadam głównie w sytuacjach dzieciowych, sorry ). W klasie w liceum też były nas trzy niezależne od siebie osoby.
Może nawet nie wiecie, że takich znacie, przecież nie każdy opowiada wszystkim dookoła, że nie śpi z facetem

Stary 2014-02-03, 21:38   #990
nadalka
Zakorzenienie

Psotka , ale dla mnie to nie jest dziwne ;-)

________

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości