Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 11:02   #961
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Oo, ja mam jeszcze takie pytanie do dziewczyn które mają już starsze pociechy
Czy możecie mi polecić body jakiejś dobrej firmy? Bo mnie już szlag trafia. Jak kupuję w smyku to nie wiem czemu, ale mi się w praniu zawsze kurczą. Po około 4 praniach body są nagle o rozmiar mniejsze. Kupowałam też pakowane po kilka sztuk w tesco. Te były dobre ale tylko do czasu jak Emilka leżała. One nie mają zatrzasków przy szyji tylko takie jakby hm.."zakładki"? Nie wiem jak to nazwać więc wklejam foto, wygląda to tak http://img16.tablica.pl/images_tabli...eci_rev002.jpg
No i póki Emilka leżała to sprawdzały sie rewelacyjnie. Ale teraz ona pełza – nie raczkuje..tylko pełza. Właściwie cały dzień spędza na brzuchu. W związku z tym to jej się tak naciąga, że po chwili takiego pełzania widać jej pół gołej klaty.
Zamawiałam też jakieś przez neta jakiejś tam firmy..też okazały się do niczego. Nosz kurka..polećcie jakieś body, co by nie miały dekoltu po pas, zapinały się przy szyi i nie kurczyły przy praniu
Ja nienawidzę body z tymi zakładami, bardzo zwracałam uwagę zawsze kupując żeby miały zatrzaski, bo Hance się robił dekolt do pępka przy tym tak jak u Emilki i ciągle bardzo uważam na to, jeszcze latem co innego jak gorąco było, ale teraz to już musi mieć zatrzaski przy szyjce
My mamy różne: h&m, reserved, coccodrillo, pepco, dużo mam firmy batyr, ale to u nas w lokalnym dziecięcym kupione i się sprawdzają dobrze
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:02   #962
Magdi555
Rozeznanie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez bejb200 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie! czy mogę dołączyć do wątku? jestem co prawdą kwietniową mamusią, ale nie mogę odnaleźć takiego wątku a tu widzę parę dziewczyn z kwietniową datą porodu;-) przyjmiecie mnie?
Witaj Jest wątek mamuś marcowo-kwietniowych

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=718097

U nas też jesteś mile widziana

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
A ile tego kiwi?
Ja jadłam 2 dziennie

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:04   #963
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Witam serdecznie! czy mogę dołączyć do wątku? jestem co prawdą kwietniową mamusią, ale nie mogę odnaleźć takiego wątku a tu widzę parę dziewczyn z kwietniową datą porodu;-) przyjmiecie mnie?
Witaj )

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Nie nadrobię co u Was (to znów w temacie byczenia się na l4).
Byłam na wizycie w poniedziałek. Wszystko ok, ciąża rośnie. Mam leżeć, ale lekarz nie przedłuży mi zwolnienia, bo boi się kontroli. W sumie to bardzo wprost sugerował prywatną wizytę i wtedy zwolnienie da.
We wtorek idę do pracy, a w środę do innego lekarza.

Mamy jazdy ze żłobkiem. Chcą się wszystkimi możliwymi sposobami pozbyć mojego "problematycznego dziecka". Codziennie jak go odbieram ma podobno gorączkę, codziennie rano przed żłobkiem wiozę go do przychodni, dostaję zaświadczenie że jest zdrowy a po południu powtórka.
W przychodni już komentują że wyjątkowo ktoś się na mnie uwziął.

Wczoraj spędziłam cały dzień w Międzylesiu. Są wyniki powtórnych badań, moje dziecko nie ma jednak tej choroby metabolicznej.
Usiłowałam go zapisać do poradni genetycznej (ma skierowanie z adnotacją PILNE).
Dziś dostałam maila od pani profesor, ze nie widzi podstaw do wizyty, za to mnie poleca zrobienie testu PAPPA. Ciekawe czy taki mail będzie podstawą do refundacji tego badania przez NFZ.

Jednym słowem nerwy, gonitwa. Nie ma czasu przysiąść, a co dopiero byczyć się.

Udało mi się zapisać na koniec listopada do kardiologa i na drugą połowę listopada wepchnąć dziecko do innego ośrodka rehabilitacyjnego. Zajęcia oczywiście w dzień, bo to Ośrodek Dziennej Rehabilitacji neurologicznej. I jak ja mam to połączyć z pracą i leżeniem??
czekałam na wiadomości od Ciebie
No masakra co mówisz ze żłobkiem A mały chodzi do integracyjnego?

A co ten twój gin sie boi kontroli, toć Twój interes nie jego. Przeciez on ma jak najbardziej podstawy wystawić to zwolnienei!

Dzięki dziewczyny za opinie ale przyznam jestem w szoku :p Wszystkie mówicie żeby zostawiać i chyba tylko ja jestem przeciw :p Kurcze te dwa tygodnie jak razem siedzimy jest nam tak super
No chodzi o to że Olis ledwo półtora roku skończył, jeżeli w gre wchodziłoby przedszkole to bym sie nie zastanawiała. A teraz to mi nawet nie powie jak tam jest. Tylko jak mówicie o problemach z pójściem potem to się faktycznie zastanawiam... Myślałam o spróbowaniu z przedszkolem od września jak będzie miał 2,5 roku, ale jak ma być jeszcze gorzej...
Ale z kolei jak już będzie dzidzia to przez pierwszy miesiąc albo Tż będzie go woził albo nie wiem bo ja nie dam rady przecież...

Karolak tylko widzisz Misia na 2-3 godziny, tak bym też chciała a u nas w żłobku jest system min 6,5 h ja i tak na max 6 zostawiałam od października, bo wcześniej mniej jak był okres wdrażania...

Magdi też się boje poniedziałku i powrotu do żłobka, Olaf już teraz nie chce iść w tamtą stronę na spacer A bym musiała sama bo Tż znów delegatuje :p

Nooo macie wszystkie racje ale jednak ciężko mi...

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:04   #964
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Dzisiaj w ogóle jestem umówiona z mężem, że po jego pracy zaraz jedziemy na grzyby, Hanie weźmie w nosidło na plecy a ja będę zbierać, bo on i tak się nie zna ciekawe czy nam się uda podjechać do lasu i coś znaleźć w ogóle, bo podobno ludzi tyle, że zaparkować nie ma gdzie
Stary 2013-10-23, 11:04   #965
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam na wizycie w poniedziałek. Wszystko ok, ciąża rośnie. Mam leżeć, ale lekarz nie przedłuży mi zwolnienia, bo boi się kontroli. W sumie to bardzo wprost sugerował prywatną wizytę i wtedy zwolnienie da.

Mamy jazdy ze żłobkiem. Chcą się wszystkimi możliwymi sposobami pozbyć mojego "problematycznego dziecka". Codziennie jak go odbieram ma podobno gorączkę, codziennie rano przed żłobkiem wiozę go do przychodni, dostaję zaświadczenie że jest zdrowy a po południu powtórka.
W przychodni już komentują że wyjątkowo ktoś się na mnie uwziął.

Wczoraj spędziłam cały dzień w Międzylesiu. Są wyniki powtórnych badań, moje dziecko nie ma jednak tej choroby metabolicznej.
Usiłowałam go zapisać do poradni genetycznej (ma skierowanie z adnotacją PILNE).
Dziś dostałam maila od pani profesor, ze nie widzi podstaw do wizyty, za to mnie poleca zrobienie testu PAPPA. Ciekawe czy taki mail będzie podstawą do refundacji tego badania przez NFZ.

Jednym słowem nerwy, gonitwa. Nie ma czasu przysiąść, a co dopiero byczyć się.

Udało mi się zapisać na koniec listopada do kardiologa i na drugą połowę listopada wepchnąć dziecko do innego ośrodka rehabilitacyjnego. Zajęcia oczywiście w dzień, bo to Ośrodek Dziennej Rehabilitacji neurologicznej. I jak ja mam to połączyć z pracą i leżeniem??
faktycznie uwzieli sie chyba na was :/ no,ale zeby wszystko poszło po Twojej mysli!

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:06   #966
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Oo, ja mam jeszcze takie pytanie do dziewczyn które mają już starsze pociechy
Czy możecie mi polecić body jakiejś dobrej firmy? Bo mnie już szlag trafia. Jak kupuję w smyku to nie wiem czemu, ale mi się w praniu zawsze kurczą. Po około 4 praniach body są nagle o rozmiar mniejsze. Kupowałam też pakowane po kilka sztuk w tesco. Te były dobre ale tylko do czasu jak Emilka leżała. One nie mają zatrzasków przy szyji tylko takie jakby hm.."zakładki"? Nie wiem jak to nazwać więc wklejam foto, wygląda to tak http://img16.tablica.pl/images_tabli...eci_rev002.jpg
No i póki Emilka leżała to sprawdzały sie rewelacyjnie. Ale teraz ona pełza – nie raczkuje..tylko pełza. Właściwie cały dzień spędza na brzuchu. W związku z tym to jej się tak naciąga, że po chwili takiego pełzania widać jej pół gołej klaty.
Zamawiałam też jakieś przez neta jakiejś tam firmy..też okazały się do niczego. Nosz kurka..polećcie jakieś body, co by nie miały dekoltu po pas, zapinały się przy szyi i nie kurczyły przy praniu
ja właśnie używam z tesco i sa ok, tylko tak jak mówisz że czasami duży dekold się robi Bartek już biega to to tak się nie naciąga, ale jak mała pełza to masz racje że się naciąga. Ja jeszcze w pepco czasem kupuje i one mają z boku zatrzaski, albo w lidlu czy biedronce jak mają akcje promocyjne

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:11   #967
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Magdi555 właśnie dzisiaj robię pierwsze zamówienie Chcę przetesotwać A słuchaj, czy tam można płacić tylko i wyłącznie kartą kredytową? Nie można normalnie zrobić przelewu?
Ja zawsze płacę kredytową, ale można też zwykłą - debetową Przelewu, jako takiego nie da się zrobić. Podajesz dane z karty.

U mnie najlepiej sprawdziły się body właśnie z zatrzaskami A na zakładkę to tylko z tych z Tesco byłam zadowolona, bo one właśnie się tak nie rozciągały. Najlepsze body jakie miałam to były z firmy Fixoni, Minymo i Next

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-10-23 o 11:13
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 11:14   #968
ilkas
BAN stały

Monita01 z h&m mam kilka rzeczy i faktycznie super, ale to mam właśnie spodnie, bluzę (z batmanem – tatuś kupił Emilce hahaha ). Ale body chyba mi jeszcze nie wpadły stamtąd w ręce.
Kasian86 ołł noł zmiana czasu? Będę musiała przestawić Emilkę hehe
Martusiaaa21 właśnie te tescowe zawsze mi się dobrze sprawdzały. Duża paka np po 5-7 sztuk, niedrogie, nic się w praniu z nimi nie działo itd. Ale teraz przy tym pełzaniu to jest nie do ogarnięcia. Dekold po pas i często usmarowany jakimś jedzeniem które jej tam zostaje haha
U nas w biedrze to jest walka o dziecięce rzeczy jak tylko rzucą haha.Zazwyczaj już nic nie mogę dostać
Kasian86 a te z h&m i reserved po praniu dobrze się sprawują? Pewnie jakością są dobre tylko znowu ceny wyższe. Jakoś na inne ciuchy dla małej tak nie żałuję kasy..ale na body to mi cholerka szkoda, bo to zazwyczaj są rzeczy do tarzania..brudzenia..ślin ienia haha. W większości jej body są umazane przy szyji jakimś jedzeniem które nie da się potem sprać No ale cóż...chyba muszę zainwestować..bo strasznie mnie to denerwuje.

Madziuuula ja Cię rozumiem, że Ty chciałabyś teraz ten czas spędzić z synkiem. Ja też bym wszystko dała żeby siedzieć z Emilką dzień w dzień. Ale niestety..3 dni w tyg musi zostawać z nianią
Tylko, że właśne ja też bym się obawiała tego o czym piszą dziewczyny, że jak nagle pójdzie do przedszkola po urodzeniu drugiego dziecka to może czuć się odrzucony. Miał mamę 24 na dobę..pojawiła się dzidzia i on nagle idzie do przedszkola. Ciężko będzie mu to zrozumieć czemu ktoś mu nagle "zabrał mamę".

Magdi555 kurcze, tylko właśnie jak przeglądałam te z nexta to też większość na zakładkę
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:17   #969
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
No ja mam tak samo, głupio mi że źle się czuję, że nie mam siły na pracę chociaż mam do tego prawo, bo pracuję na nocki i w sumie w ogóle nie powinnam pracować, ale z drugiej strony jestem dopiero w 6 tyg, a ja już mam takie problemy...
obecnie jestem w 10 i jak na razie najgorzej przeżywałam właśnie 6 tydzień, więc jest nadzieja że szybko poczujesz się lepiej, myślę że jednak jeśli pracujesz na nocki to warto chociażby wziąć zaświadczenie od lekarza o ciąży i przedłożyć u pracodawcy
Cytat:
witaj
Cytat:
współczuję problemów ze żłobkiem
a co do lekarza to pewnie łasy na kasę - a jak prywatnie wystawi ci L4 to już nie będzie się bał kontroli

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:21   #970
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Martusiaaa21 właśnie te tescowe zawsze mi się dobrze sprawdzały. Duża paka np po 5-7 sztuk, niedrogie, nic się w praniu z nimi nie działo itd. Ale teraz przy tym pełzaniu to jest nie do ogarnięcia. Dekold po pas i często usmarowany jakimś jedzeniem które jej tam zostaje haha
U nas w biedrze to jest walka o dziecięce rzeczy jak tylko rzucą haha.Zazwyczaj już nic nie mogę dostać

Madziuuula ja Cię rozumiem, że Ty chciałabyś teraz ten czas spędzić z synkiem. Ja też bym wszystko dała żeby siedzieć z Emilką dzień w dzień. Ale niestety..3 dni w tyg musi zostawać z nianią
Tylko, że właśne ja też bym się obawiała tego o czym piszą dziewczyny, że jak nagle pójdzie do przedszkola po urodzeniu drugiego dziecka to może czuć się odrzucony. Miał mamę 24 na dobę..pojawiła się dzidzia i on nagle idzie do przedszkola. Ciężko będzie mu to zrozumieć czemu ktoś mu nagle "zabrał mamę".
a na body z krótkim rękawem jakąś bluzeczkę z długim taką zapinaną przy szyjce?? czy mała na krótki śmiga??

ja też się boję jak to będzie za rok, Bartek od września własnie pójdzie do przedszola jako 3-latek, a drugie urodzi się w maju, niby 4 miesiące będzie na przyzwyczajenie do nowej sytuacji, na niedanie poczucia odrzucenia, ale pewnie początku będą cieżkie. DLatego też myślałam o jakimś klubie malucha, ale nie ma niestety u nas/

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2013-10-23, 11:22   #971
Seleniti
Zadomowienie

Zamyslona kpiny sobie urządzają w tym żłobku czy co? Czytać tam nie potrafią opinii lekarza, że dziecko jest zdrowe, widać, że wszyscy tam pewnie jeszcze po medycynie są współczuję, ale nie daj się, jak mnie denerwują tacy ludzie to meksyk po prostu, po jakiego kończą pedagogikę i zatrudniają się w żłobkach, przedszkolach itd skoro później nie chcą się dzieckiem zajmować, normalnie, aż się we mnie teraz zagotowało.

To proszę kasianku zdjęcie małej Pandy ale uprzedzam, że mało wyraźne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1894.jpg (39,5 KB, 36 załadowań)

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 11:23   #972
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Zdjęcia naszych bobasów są coraz "cudniejsze"

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:24   #973
monita01
Zakorzenienie

Dziewczyny te co siedza wpracy, chyba czas na jakis lunczyk, co? Ja wyciaga kanapeczke
Stary 2013-10-23, 11:30   #974
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny te co siedza wpracy, chyba czas na jakis lunczyk, co? Ja wyciaga kanapeczke
Heh, ja już zjadłam sałatkę z surimi (właśnie czy to można jeść? ), banana i jeszcze czekają na mnie naleśniki z serem i inna sałatka, a pożarłabym już to teraz heh w tej chwili kawkę piję
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:33   #975
carolyna86
Zakorzenienie

ja wciągam jogurt z muesli

Stary 2013-10-23, 11:33   #976
monita01
Zakorzenienie

Wow, jak Ty masz czas to wszystko sobie uszykowac? Czy kupne? Surimi chyba mozna Ja mam juz za soba ciasteczko i jablko, teraz czas na kanapke, na potem mam jeszcze jogurt
Stary 2013-10-23, 11:36   #977
paulka0212
Wtajemniczenie

A ja wcinam bułeczki maślane

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:38   #978
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Dzięki dziewczyny za opinie ale przyznam jestem w szoku :p Wszystkie mówicie żeby zostawiać i chyba tylko ja jestem przeciw :p Kurcze te dwa tygodnie jak razem siedzimy jest nam tak super
No chodzi o to że Olis ledwo półtora roku skończył, jeżeli w gre wchodziłoby przedszkole to bym sie nie zastanawiała. A teraz to mi nawet nie powie jak tam jest. Tylko jak mówicie o problemach z pójściem potem to się faktycznie zastanawiam... Myślałam o spróbowaniu z przedszkolem od września jak będzie miał 2,5 roku, ale jak ma być jeszcze gorzej...
Ale z kolei jak już będzie dzidzia to przez pierwszy miesiąc albo Tż będzie go woził albo nie wiem bo ja nie dam rady przecież...
A no właśnie miałam pisać, że ja się (niestety) zgadzam z dziewczynami w tym temacie. Wiem, że to ciężkie, ale później może być jeszcze trudniej.. ja w ogóle sobie nie wyobrażam jak to będzie jak Hania pójdzie do przedszkola, już będzie taka dorosła u nas w mieścinie nie ma żłobka, więc tego nawet nie biorę pod uwagę

Cytat:
Kasian86 ołł noł zmiana czasu? Będę musiała przestawić Emilkę hehe

Kasian86 a te z h&m i reserved po praniu dobrze się sprawują? Pewnie jakością są dobre tylko znowu ceny wyższe. Jakoś na inne ciuchy dla małej tak nie żałuję kasy..ale na body to mi cholerka szkoda, bo to zazwyczaj są rzeczy do tarzania..brudzenia..ślin ienia haha. W większości jej body są umazane przy szyji jakimś jedzeniem które nie da się potem sprać No ale cóż...chyba muszę zainwestować..bo strasznie mnie to denerwuje.
No niestety zmiana czasu, ja tego bardzo bardzo nie lubię

Wiesz co no dobrze się sprawują, ale o dziwo te z pepco też nie są w tragicznym stanie z tych z reserved trochę nadruk zszedł wiadomo jak to jest, że body zazwyczaj przy szyi ufaflunione coccodrillo są bardzo dobrej jakości ale one chyba jeszcze droższe

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
a na body z krótkim rękawem jakąś bluzeczkę z długim taką zapinaną przy szyjce?? czy mała na krótki śmiga??
/
To pewnie przy czołganiu by się materiał zwijał na brzuszku ja Hanię też ubierałam po domu w same body dopóki się nie nauczyła normalnie siedzieć i chodzić potem. No chyba, że za zimno było, ale to wiadomo teraz zazwyczaj jej ubieram właśnie body z krótkim i na to bluzeczkę z długim albo body z długim i na to koszulkę z krótkim rękawem

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Oj tam wszystko widać śliczne maleństwo

Cytat:
To smacznego

Nie wiem co się dzieje - Hania śpi od 10.50 - nie mam co ze sobą zrobić normalnie a boję się za cokolwiek zabrać, bo zaraz się odezwie - mogę się założyć
Stary 2013-10-23, 11:39   #979
ilkas
BAN stały

Martusiaaa21 tzn to zdjęcie było z neta, tylko przykładem. Ona śmiga w body z długim rękawem U nas w domu jest bardzo ciepło, więc body z krótkim + koszulka to raczej już nie wchodzi w grę bo za gorąco. Jeszcze przy tym jak ona wariuje to zaraz by cała upocona była Choć czasem zakładam koszulkę, ale wtedy pod to body bez rękawków – ale wtedy mam więcej prania

Monita01 ja sobie dzisiaj wzięłam do pracy naleśniki które usmażyłam wczoraj i mam zamiar zjeść je z dżemem
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:40   #980
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Wow, jak Ty masz czas to wszystko sobie uszykowac? Czy kupne? Surimi chyba mozna Ja mam juz za soba ciasteczko i jablko, teraz czas na kanapke, na potem mam jeszcze jogurt
Ostatnio mam lenia na gotowanie jedną sałatkę przyniosła koleżanką, drugą przyniosła inna, a naleśniki zrobiła moja babcia także nic nie robiłam heh
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:40   #981
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Dzisiaj mam ochotę na kebaba ale chyba sobie daruję, bo wczoraj już tyle zjadłam, że w piątek na wizycie pewnie gin się zdziwi jak można tak przytyć w tak krótkim czasie
Stary 2013-10-23, 11:45   #982
kasiab91
Zakorzenienie

Hej piękne mamusie

Powiem Wam, że mam dziś zły dzień Miałam miec badania. Poszłam więc rano do przychodni na tym moim wywiejewie Wyczekałam tam w kolejce godzinę Po czym wchodzę do gabinetu, daję mocz i proszę o zrobienie mi prywatnie badań hormonalnych związanych z moją tarczycą. A ona mi na to że nie mogą pobierac krwi prywatnie i że muszę dymac do miasta 30 km żeby krew pobrali. No aż się zagotowałam tam Wizytę u endo mam w sobotę i ciekawe jak ja te badania odbiorę.
Jak ktoś z miasta marzy o mieszkaniu w wiosce to niech bierze pod uwagę nawet takie rzeczy Już nie wspomnę o przedszkolach i żłobkach... Ręce, cycki opadają
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:48   #983
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
To pewnie przy czołganiu by się materiał zwijał na brzuszku ja Hanię też ubierałam po domu w same body dopóki się nie nauczyła normalnie siedzieć i chodzić potem. No chyba, że za zimno było, ale to wiadomo teraz zazwyczaj jej ubieram właśnie body z krótkim i na to bluzeczkę z długim albo body z długim i na to koszulkę z krótkim rękawem

Nie wiem co się dzieje - Hania śpi od 10.50 - nie mam co ze sobą zrobić normalnie a boję się za cokolwiek zabrać, bo zaraz się odezwie - mogę się założyć
no tak pewnie masz racje, nie pomyślałam o tym zwijać przy czołganiu

a Ty korzystaj póki Hania śpi i odpoczywaj
Cytat:
Martusiaaa21 tzn to zdjęcie było z neta, tylko przykładem. Ona śmiga w body z długim rękawem U nas w domu jest bardzo ciepło, więc body z krótkim + koszulka to raczej już nie wchodzi w grę bo za gorąco. Jeszcze przy tym jak ona wariuje to zaraz by cała upocona była Choć czasem zakładam koszulkę, ale wtedy pod to body bez rękawków – ale wtedy mam więcej prania
na linka nawet nie patrzyłam ale rzeczywiście jak śmiga tylko w samym body to by musiała mieć bardziej pod szyjką

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2013-10-23, 11:48   #984
monita01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Ostatnio mam lenia na gotowanie jedną sałatkę przyniosła koleżanką, drugą przyniosła inna, a naleśniki zrobiła moja babcia także nic nie robiłam heh
Szczesciara!

Ja chyba zaczne sobie przynosic do pracy slataki czy jakies resztki z obiadu, bo mam dosc kanapek... kanapka na sniadanie, kanapka na luncz, jakos mi ten chleb bokiem wychodzi....
Stary 2013-10-23, 11:48   #985
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj mam ochotę na kebaba ale chyba sobie daruję, bo wczoraj już tyle zjadłam, że w piątek na wizycie pewnie gin się zdziwi jak można tak przytyć w tak krótkim czasie
też obawiam się takiej reakcji, pomimo iż zaczynałam od niskiej wagi i jeszcze jak nie byłam w ciąży to bardzo chciałam troszkę przytyć by nie mieć pociągłej buźki (a nie mogłam bo taki metabolizm i już), teraz się nieco zaokrągliłam i wszyscy mi mówią że dużo lepiej

Stary 2013-10-23, 11:49   #986
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo... kebabka to i ja bym wciągnęła Ale i tego na wsi nie mam Tzn mam ale nie jem z takich miejsc gdzie mięso nie kręci się na tej rolce
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:50   #987
JJJustynAAA
Zakorzenienie

dzień dobry wszystkim, u mnie za oknem znów słoneczko ja i maleństwo mam sie dobrze. Chciałam wam wrzucić fotkę mojego brzusia na maila ale przez telefon się nie udało. Wieczorem zrzucę zdjęcia na laptopa to podeślę...

Dzięki NIki89

VwVampirka; nie słuchaj teściowej... I nie martw sie nie potrzebnie.
Poza tym akcja u gina mega

Kasha współczuje sytuacji z Tż... Jakoś nie podoba mi się jego podejście do pewnych spraw. Może spróbuj z nim spokojnie porozmawiać, ale sie nie narzucaj... miej swoją godność

madziula gdybym była w twojej sytuacji też bym chciała jak najwięcej czasu spędzić z synkiem. A ile ma latek??? Poza tym jak się pojawi rodzeństwo już nie będziesz mogła mu poświęcić tyle uwagi.

Co do teściowej - ja też nie mogę narzekać. Mama mnie częściej drażni i irytuje niż ona. Ma troszkę inne podejście do życia zbliżone do naszego, więc może dlatego tak dobrze się dogadujemy.

Dark lady no czasem tak jest że teściowie z tej radości nie potrafią trzymać jeżyka za zębami. 3mam kciuki za działalność.

Selenti musisz myśleć pozytywnie. WAżne że kropcio ma się dobrze. Ja w ogóle nie wymiotowałam i też troszkę się obawiałam czy to nie oznacza że jest coś nie tak. I okazuje się że wszystko jest ok. Nie martw się na zapas. Odpoczywaj relaksuj się i dbaj o siebie.

ab_cd aż wstyd się przyznać ale ja odkąd jestem w ciąży wcale nie mam jakoś parcia żeby o siebie jakoś szczególnie dbać nie mogę używać większości kosmetyków bo mnie uczulają. Staram sie smarować kremem na rostępy co dziennie - ale jakoś mi to nie wychodzi. Poza tym standardowo iwostin na twarz i balsamy... także bez jakiś przesadnych dbałości niestety...

Seksta moim zdaniem zachowujesz się jak kobieta w ciązy.
Nie wydaje mi się żeby kierowniczka swoje uwagi mówiła przeciwko Tobie, ona poprostu stwierdza fakt. Fajnego masz pracodawce że chce ci dać umowę... Nie każdy by sie na to zdobył...
Zobaczysz jutro spojrzysz na to wszystko inaczej

Martusia ja się zarejestrowałam w tamtym tygodniu i andalk nic mi nie przyszło

ANTERIA każdej z nas zależy na pracy... ale bez przesady... To jak się czujesz w dużej mierze nie zależy od ciebie.

pikaso faktycznie jakiś dziwny lekarz ci się trafił...

ilkas to ci się mąż rozpędził na to powiększanie rodziny

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 11:51   #988
Nikii89
Zakorzenienie

Mala to mieliscie niezłą niespodziankę Koleżanka też była w ciąży i mówiła mi że będzie miała syna Nikodema , aż dostałam sms z wiadomościa „urodziłam Julkę „

Madziula a jak Olaf się czuje? Jest już poprawa?
Cięzka decyzja Cię czeka .
Ale jeżeli zamierzacie posyłać Olafa do żłobka jak się dziecko urodzi , to posyłajcie go nadal , bo jak zostawicie go w domu teraz a poślecie znowu dopiero jak pojawi się dzidzia to może poczuć się odtrącony.
Znów jeśli nie chcecie potem kontynuować żłobka to może warto pomyśleć o zostawieniu go w domu już.
Ale tutaj też musisz patrzeć na siebie w tej decyzji.

Pallas Ril ja bez problemu goliłam się do końca ciąży nogi , jak i bikini – dla mnie no problem :P

Vampirka toż to totalna głupota. I nie wiem po co teściowa Ci takie brednie opowiada. Mądre to nie było bo potem Ty się stresujesz.

Seleniti dlatego TP raczej nie określa się przez USG bo on wtedy jest ruchowy w zależności od wzrostu maluszka
A to na oddział z powodu tego bólu brzucha ?
Najważniejsze że się pojawił

Ab_cd jakie wiadomości o dodanie do listy ?? dostałam i dodałam może nie zauważyłaś

Martuszka cera się podobno niszczy na dziewczynkę bo „córa zabiera mamie urodę” chociaż ja w to nie wierzę :P

Pikaso co za dupek !!! zero zainteresowania pacjentką z tego co piszesz

Karolak oby szybko Misia wyzdrowiała i fajnie że mąż dał Ci pospać

Bejb200 jasne zapraszamy i witaj

Zamyslona dziwny lekarz przecież w ciąży może Ci dawać zwolnienie do końca.
A co do żlobka to brak słów, jak można być tak podłym!!

Ilkas fajne body są w H&M , w sumie ja nigdy nie kupowałam , bo zawsze jakoś dostajemy od kogoś w prezencie i sA naprawdę super

U Nas piękne słoneczko , tak więc zaliczyliśmy 2godz spaceru . Mój syn postanowił drogą iść na czworakach (załoga z ambulansu się uśmiechała - przyjechali do sąsiadów) , potem powrót do domu i umyłam wszystkie okna

Teraz dziecię śpi ja ogarnę trochę kuchnie i też się chyba położę , a co mi tam pobyczę się :P
Stary 2013-10-23, 11:59   #989
Seleniti
Zadomowienie

Nikii i tego, że ten ból z krzyża promieniuje, aż do podbrzusza.

I z tego wszystkiego zapomniałam Wam podziękować za trzymanie kciuków DZIĘKUJĘ

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 12:00   #990
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
U Nas piękne słoneczko , tak więc zaliczyliśmy 2godz spaceru . Mój syn postanowił drogą iść na czworakach (załoga z ambulansu się uśmiechała - przyjechali do sąsiadów) , potem powrót do domu i umyłam wszystkie okna

Teraz dziecię śpi ja ogarnę trochę kuchnie i też się chyba położę , a co mi tam pobyczę się :P
za okna ja to oszczędnie po jednym codziennie

Emilka ur. 05.05.14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości