Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-11, 10:10   #961
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Ja wczoraj nabylam eko marchew, brokula, cukinie i szpinak. Z racji tego, ze tu nie ma pojedynczych warzyw w sloiczkach i prawie wszystkie sa albo z glutenem albo z nabialem ( np. cheesy spinach bake od 4mca ) to chcialam, zeby na ten pierwszy raz Sofia sprobowala bez pestycydow... Tlyko mam zagwozdke jak zamrozic szpinak i cukinie. Da sie? Na raz Sofia tego.nie zje wiec przydaloby soe jakos przechowac... Sloiczkow nie mam, z reszta ciezko sie pasteryzuja z tego co piszecie wiec chyba mrozenie.mi pozostaje...
szpinaku nie mroziłam, ale myślę że spokojnie można zamrozić liście lub papkę. cukinię ugotowałam z masłem, zblendowałam i mroziłam w woreczkach na pokarm, żeby było gotowe. wczoraj romzrażałam to trochę się rozdzieliła woda od warzywa i trzeba było wymieszać przed podaniem.mrozić można też w kawałkach.

Cytat:
Vil no ja nie wiem co jest z tymi facetami! Marchewki brat ma racje! Najgorzej dziecko zostawic z tatusiem. To jak w tym rysunkowym filmiku na yt gdzie mama idzie tylko po lody a w tym czasie armagedon rozgrywa sie na placu zabaw
ej no nie mówcie nawet. ja tam twierdzę że najlepszą opieką dla dziecka są rodzice. tylko tatusie się muszą tego nauczyć, ale krzywdy dziecku nie zrobią
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 10:32   #962
karota11
Zadomowienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Po pierwsze: czemu moje dziecko noe ryczy ze smiechu??? Nic wiecej poza gardlowym hyhy nie jestesmy.w stanie z niej wydobyc... Ale.generalnie jest bardzo pogodna i duzo sie usmiecha ale smieje sie.wiciaz praktycznie tylko bezdzwiecznie

Ja choruje ba kindla od paru lat a odkad Sofia sie urodzila i.spedzam godziny karmiac ja to juz w ogole. Tylko wlasnie czytajac opinie, specyfikacje, porownania najbardzij chcialabym miec paperwhite Kindla ale 110funtow mnie przeraza. Niestety nie moge zdecydowac sie na nic tanszego bo caly czas mysle, ze bede zalowac, ze nie mam kindla (a chce koniecznie podswietlenie wiec stary kindle nie wchodzi w gre)bo zamiennikom bedzie brakowac tego czy tamtego... Do kitu z takim zdecydowaniem...Chyba zaloze sobie fundusz kindlowy i bede odkladac co miesiac w tym celu.

za zabek! Moze teraz jedzenie.sie poprawi?

Ja wczoraj nabylam eko marchew, brokula, cukinie i szpinak. Z racji tego, ze tu nie ma pojedynczych warzyw w sloiczkach i prawie wszystkie sa albo z glutenem albo z nabialem ( np. cheesy spinach bake od 4mca ) to chcialam, zeby na ten pierwszy raz Sofia sprobowala bez pestycydow... Tlyko mam zagwozdke jak zamrozic szpinak i cukinie. Da sie? Na raz Sofia tego.nie zje wiec przydaloby soe jakos przechowac... Sloiczkow nie mam, z reszta ciezko sie pasteryzuja z tego co piszecie wiec chyba mrozenie.mi pozostaje...

wszystkiego najlepszego Macia!

TZ wlasnie poszedl na interview. Zaciskamy kciuki dziewczeta i maluszki!
ja cukinię bym pokriła w większą kostkę np. , a szpinak dobrze wymyś, i dobrze osuszyć i na płako do woreczka i siup domrożenia
Cukinię to myślę,z e przy rozmrażaniu trzeba bezpośrendio do zupy dać , bo flaki z niej zostaną, ma dużo wody.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ale ranek ... leżałam sobie jeszcze w sypialni, mąż wziął Przemka do salonu, nagle słyszę huk, wrzask, rozpacz ... Przemek mu spadł z kanapy płakał rozpaczliwie kilka min. nie wiem ile w tym bólu było a ile strachu nie jechaliśmy na pogotowie bo niby zachowywał się potem normalnie, ale nie wiem czy dobrze zrobiliśmy, upadł nie na miękki dywan tylko na twarde panele, pleckami i tyłem główki ;(
ja nie wiem jak to jest że przy mnie nic mu się nie dzieje, mąż już raz uderzył nim o lampę a dziś zaś ....
no ale fakt tak jak go zostawił na kanapie to mi się też czasem na moment zdarzało, bo pionowo a on się obraca tylko na jedną stronę, zanim by się dalej poobracał to normalnie trwało dłużej a mąż odłożył tylko kubek do zlewu, odwrócił się i huk

dzięki
vil ja o mojego męża też się boję, bo my matki bardziej przewidujące jesteśmy,a w facetach tej ostrożności nie ma . i znowu tytuł naszego wątku sie sprawdza
nic Przemciowi nie będzie, jeszcze wiele upadków przed nimi

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ash, no ja chyba wlasnie podobnie jak ty “zachoruje“ na kindla paperwhite z podswietleniem... juz mam pierwsze objawy co wazne, to wlasnie mozliwosc wypozyczania z biblioteki amazona. amazon uk pewnie tez dobrze wyposazony pod tym wzgledem. tutaj rocznie 29 ojro i czytania do woli. to w sumie dobrze wychodzi...

karota, no piesiu mial piekna siersc, ale nie chcieli nam go oddac na dywan, a pasowalby nam idealnie!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
co za chudy byłby ten dywan i za mała sierść

my wczoraj byliśmy w szpitalu o północy, bo Mały miał sporą gorączkę i sapnikowałam ;/ najprawdopodobniej trzydniówka, bo innych objawów brak ;/
na wadze szpitalnej 6820
Stary 2013-11-11, 10:53   #963
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość

my wczoraj byliśmy w szpitalu o północy, bo Mały miał sporą gorączkę i sapnikowałam ;/ najprawdopodobniej trzydniówka, bo innych objawów brak ;/
na wadze szpitalnej 6820

dziś też ma gorączkę?

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 11:31   #964
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

A ja cały czas się zastanawiam czy nie zacząć małej dokarmiać na noc. Ona cały czas budzi się co 3h czyli je koło 23, 2, 5, 7. Mi to jakoś nie przeszkadza bo dość wyspana jestem ale kurcze ten jej brzuszek wcale nie odpoczywa. A nie sądzę, żeby miała mało jedzenia bo w dzień się nie domaga i ładnie przybywa. Myślę o tej jednej butli ale kurcze z drugiej strony nie chcę jej dawać mm jak mam mleko. Może jeszcze ten miesiąc do pół roku i zobaczymy
jesli nie masz z tym budzeniem problemu, to nic nie zmieniaj. malej brzuszek odpoczywa, bo mleko z cyca jest lekkostrawne, wiec o to sie nie martw. a zamiast wprowadzac butle z mm to moze po prostu zacznij rozszerzac diete
Cytat:
Cloche no opcja biblioteki amazona brzmi suprer. Czytasz co chcesz i to na juz. Pewnie tez te opcje wybiore jak juz sie dorobie kindla
moze na swieta jakies promocje beda?

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

6820???
kurde, szaleje mlody... tak na golasa? Florek, do cholery, gon kolege!!!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 11:53   #965
Ashyshqa
Zakorzenienie

hump i karota dzieki za podpowiedzi co do warzyw. jutro sie za nie wezme. dzis musze obiad ogarnac, a jedno i drugie to za duzo na jeden dzien

Cloche ja licze raczej na poswiateczne wyprzedaze. Zobaczymy co z tego bedzie..

TZ zadowolony z przbiegu rozmowy. Mial ja jako pierwszy z trzech kandydatow wiec decyzja zostanie podjeta jakos pod koniec tygodnia. Mam nadzieje, ze sie uda
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 12:35   #966
cloche
Zakorzenienie

ash, ja jeszcze dodam co do warzyw, ze tu szpinak mozna kupic mrozony wlasnie jako luzne liscie albo taki sprasowany juz w kostkach. a cukinie tez w kawalkach bym mrozila i potem do zupki takie zamrozone wrzucila.

a myslisz ze kindle bedzie tanszy po swietach? w niemczech widzialam raczej promocje swiateczne na tego typu gadzety. a poswiateczne wyprzedaze to raczej na to, co ewentualnie zalega w magazynach - ciuchy zimowe, pralki, narty...

moj dziedzic znowu spi... myslalam, ze dluzej wytrzyma po ponad 2godzinnej drzemce przed poludniem... no ale taka maruda, nie wiem czy na zeby czy na pogode zwalic? cycka chce co chwile ale tylko na pare sekund...

Stary 2013-11-11, 12:48   #967
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
na wadze szpitalnej 6820
a dziś jak? zdrówka

Cytat:

TZ zadowolony z przbiegu rozmowy. Mial ja jako pierwszy z trzech kandydatow wiec decyzja zostanie podjeta jakos pod koniec tygodnia. Mam nadzieje, ze sie uda

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 13:00   #968
cloche
Zakorzenienie

ash, bo zapomnialam pytac... gdzie ten interview? bo jesli tam gdzie docelowo chcialabys spedzic nastepne pare lat, to kciuki trzymamy!

mlody znow na cycu wisi, a ja sie ruszyc nie moge...

Stary 2013-11-11, 13:32   #969
Veronic
Wtajemniczenie

hej
nie mam za bardzo czasu i sił
dzisiaj od 1:30 do 5:30 nie spałam...;/

Wojtuś rano też nie chciał spać, ale 30min temu wystawiłam go na balkon i jakoś zasnął...

wczoraj mieliśmy gości, upiekłam drożdżówkę i zrobiłam pizze
Wojtek o dziwo zachowywał się dobrze, "bawił się" z 2 i 3 latką, pełzał za nimi a one uciekały
pierwszy raz miał do czynienia z takimi małymi dziećmi
3 latkę poślinił a 2 latkę pociągnął za bluzkę, dziewczynki były obrażone

co do zabaw- w sumie to nie wiem co mój syn lubi jeden dzień smiał się jak robiłam "blee" a następnego już w ogóle mu się to nie podobało,
na 100% uwielbia laczki (ale to już wiecie) i butelki plastikowe no i samolocik (ale to większość dzieci lubi być podnoszone do góry)
a resztę to różnie, śmiech bardzo ciężko jest z niego wycisnąć, W. to ciężki przypadek

3majcie się ciepło

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaaaaaaa Ziuta kończy dziś 6 msc
sstoo lat !
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 13:36   #970
salviae
Zadomowienie

Cytat:
dzieki dziewczynx za odzew. wlasnie spojrzalam na mozliwosci roznych readerow i przede wszystkim na koszty i obszernosc e-biblioteki. i wychodzi na to, ze przy moim czytaniu najlepszy bylby kindle i wypozyczanie ebookow z amazona.
salviae, wlasnie ten paperwhite kusi, ale 2 razy drozszy... musze sie zastanowic. sa tez takie ze zintegrowanym oswietleniem, chyba nie glupie to?
i dzieki za wyjasnienia z tym krztuszeniem. wychodzi na to, ze trzeba obserwowac, czy dziecko sinieje i jesli nie, to wszystko ok... lo matko, moze byc ciezko... chociaz jak mlody sie krztusi slina czy mlekiem, to rutynowo poklepie go po pleckach czy nawet nic nie robie czekajac, az sam sobie da rade, no i jak dotad dawal...

megusia, to u nas to samo z tym zasypianiem. ciekawa jestem, ile to ma trwac...

jak teraz patrze na ceny to zostałabym classic ta lampka powinna wystarczyc, moze tez sobie kupie bo maz mi nie pozwala światła w sypialni zapalac
no z tym dławieniem własnie tak jest wierze, ze nam sie nie zdarzy, ja tak jakos jak on sie czym zakrztusi to czuje/widze, czy sobie poradzi, czy trzeba pomoc, dzisiaj juz fajnie kapował, ze to co złapie mozna wsadzic do buzi i zjesc, a nie tylko miazdzyc i zrzucac na ziemie, fajnie dzisiaj jadł ziemniaki, miazdzyl w łapce, otwierał ziemniak spadał, a on oblizywał paluszki do tego brokuł i cukinia ugotowana pokrojona w paluszki ja się fajnie je bo sie nie sypie i nie miazdzy tylko trzyma kupy i mozna ssać, no ale dzisiaj tez wycził, ze jak zrzuci zarcie na ziemie to przychodzi Kala i je ten syf, a on sie cieszy, wiec od jutra pies wychodzi na czas posilkow a i zjadł jeszcze jedna poziomke ale ją ja mu z reki podałam, bo by rozwalil i nic nie zjadł
musze zrobic jakies paluszki z miesem mielonym bo boje sie dac takie ugotowane, tylko pojade do sklepu po te wegle bezglutenowe (dzieki za info Vil) faaajne to jest
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
brawooo dolna czy gorna?
.
dolna
Cytat:
moj nie dostal tej pracy , okazalo się, że startowała też znajoma szefowej nie wiem po co takie ujstawki robią i ludziom nadzieje, ale pokazało się ogłoszenie na podobne stanowiko wiec bedzie podejscie nr 2
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 14:11   #971
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej
nie mam za bardzo czasu i sił
dzisiaj od 1:30 do 5:30 nie spałam...;/
oj

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość

moj nie dostal tej pracy , okazalo się, że startowała też znajoma szefowej nie wiem po co takie ujstawki robią i ludziom nadzieje, ale pokazało się ogłoszenie na podobne stanowiko wiec bedzie podejscie nr 2
no to za drugie podejście

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 14:22   #972
vvgh
Wtajemniczenie

hej, ja znów tu wieki temu byłam. Nie wiem co u Was. U mnie tyle, że Mały ze swoim tatą na spacerze
Stary 2013-11-11, 14:25   #973
karota11
Zadomowienie

Cytat:

dziś też ma gorączkę?
dzisiaj rano lekko ponad 37 C, wiec już spoko, dałam mu czopek i narazie ok
Cytat:
jesli nie masz z tym budzeniem problemu, to nic nie zmieniaj. malej brzuszek odpoczywa, bo mleko z cyca jest lekkostrawne, wiec o to sie nie martw. a zamiast wprowadzac butle z mm to moze po prostu zacznij rozszerzac diete

moze na swieta jakies promocje beda?

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

6820???
kurde, szaleje mlody... tak na golasa? Florek, do cholery, gon kolege!!!
na golasa ja nei wiem co on tak zassał, aż sama prawe zemdlałam i to nie był jeszcze tak na full najedzony no jakaś też różnica pomiędzy ustawieniem wagi jest...no ale i tak waga niezła

Cytat:
hump i karota dzieki za podpowiedzi co do warzyw. jutro sie za nie wezme. dzis musze obiad ogarnac, a jedno i drugie to za duzo na jeden dzien

Cloche ja licze raczej na poswiateczne wyprzedaze. Zobaczymy co z tego bedzie..

a co tylko wogóle 3ech kandydatów ? czy akurat w tym czasie ?

Cytat:
ash, ja jeszcze dodam co do warzyw, ze tu szpinak mozna kupic mrozony wlasnie jako luzne liscie albo taki sprasowany juz w kostkach. a cukinie tez w kawalkach bym mrozila i potem do zupki takie zamrozone wrzucila.

a myslisz ze kindle bedzie tanszy po swietach? w niemczech widzialam raczej promocje swiateczne na tego typu gadzety. a poswiateczne wyprzedaze to raczej na to, co ewentualnie zalega w magazynach - ciuchy zimowe, pralki, narty...

moj dziedzic znowu spi... myslalam, ze dluzej wytrzyma po ponad 2godzinnej drzemce przed poludniem... no ale taka maruda, nie wiem czy na zeby czy na pogode zwalic? cycka chce co chwile ale tylko na pare sekund...

mój tez juz padl, bo walczył jeszce chciał się bawić i śmiać, a tu już go łamało i zaczynał marudzić ;/
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a dziś jak? zdrówka

dziękujemy, już lepiej, az tak wysokiej gorączki nie ma ale ten mój akrobata to wczoraj na IP z gorączką i chichrałs iew głos i "śpiewał i gadał" aż lekarka z gabnetu obok przyszła i patrzyła kto tak rozrabia
Stary 2013-11-11, 14:28   #974
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
hej, ja znów tu wieki temu byłam. Nie wiem co u Was. U mnie tyle, że Mały ze swoim tatą na spacerze
hej

Cytat:

dziękujemy, już lepiej, az tak wysokiej gorączki nie ma ale ten mój akrobata to wczoraj na IP z gorączką i chichrałs iew głos i "śpiewał i gadał" aż lekarka z gabnetu obok przyszła i patrzyła kto tak rozrabia
gwiazdor któremu nie straszna gorączka
Stary 2013-11-11, 14:54   #975
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
ash, bo zapomnialam pytac... gdzie ten interview? bo jesli tam gdzie docelowo chcialabys spedzic nastepne pare lat, to kciuki trzymamy!

mlody znow na cycu wisi, a ja sie ruszyc nie moge...

No niestety to wciaz Aberdeen. Z Edynburga poki co jest odzew na duzo nizsze stanowiska (na ktore tz w akcie desperacji tez wysylal aplikacje...)
. Tutaj na polnocy jest mniejsza
konkurencja dlatego lepszy odzew, tak mi sie wydaje. Ale to miasto jeszcze jakos przetrwam, tym bardziej, ze stanowisko idealne dla TZa. Nowo otwierajacy sie hotel wiec budowanie marki, standardow, zespolu od podstaw. No zobaczymy.
A co do wyprzedazy to pewnieasz racje... Bede obserwowac jakie sa oferty swiateczne.

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
jak teraz patrze na ceny to zostałabym classic ta lampka powinna wystarczyc, moze tez sobie kupie bo maz mi nie pozwala światła w sypialni zapalac
no z tym dławieniem własnie tak jest wierze, ze nam sie nie zdarzy, ja tak jakos jak on sie czym zakrztusi to czuje/widze, czy sobie poradzi, czy trzeba pomoc, dzisiaj juz fajnie kapował, ze to co złapie mozna wsadzic do buzi i zjesc, a nie tylko miazdzyc i zrzucac na ziemie, fajnie dzisiaj jadł ziemniaki, miazdzyl w łapce, otwierał ziemniak spadał, a on oblizywał paluszki do tego brokuł i cukinia ugotowana pokrojona w paluszki ja się fajnie je bo sie nie sypie i nie miazdzy tylko trzyma kupy i mozna ssać, no ale dzisiaj tez wycził, ze jak zrzuci zarcie na ziemie to przychodzi Kala i je ten syf, a on sie cieszy, wiec od jutra pies wychodzi na czas posilkow a i zjadł jeszcze jedna poziomke ale ją ja mu z reki podałam, bo by rozwalil i nic nie zjadł
musze zrobic jakies paluszki z miesem mielonym bo boje sie dac takie ugotowane, tylko pojade do sklepu po te wegle bezglutenowe (dzieki za info Vil) faaajne to jest

dolna

Ale sobie Kubus fajnie radzi

A ta.praca to e budzetowce miala byc, prawda? To niestety czeste praktyki ustawiane konkursy, ktore wg prawa musza byc publicznie oglaszane ale od poczatku wiadomo, kto staniwisko dostanie... Mam nadzieje, ze z tym drugim sie uda

Cytat:
dzisiaj rano lekko ponad 37 C, wiec już spoko, dałam mu czopek i narazie ok

na golasa ja nei wiem co on tak zassał, aż sama prawe zemdlałam i to nie był jeszcze tak na full najedzony no jakaś też różnica pomiędzy ustawieniem wagi jest...no ale i tak waga niezła

a co tylko wogóle 3ech kandydatów ? czy akurat w tym czasie ?

mój tez juz padl, bo walczył jeszce chciał się bawić i śmiać, a tu już go łamało i zaczynał marudzić ;/

3ech bo to ostatni etap i tylu wybrali, zeby przedstawic wlascicielom do podjecia ostatecznej decyzji...
Stary 2013-11-11, 15:03   #976
cloche
Zakorzenienie

Ash, a to rozumiem, brzmi super ta robota, zatem trzymam kciuki, mimo ze to Aberdeen a pewnie doswiadczenie sobie zrobi i za jakis czas bedzie z czym startowac do ediego

salviae, widze ciekawe poczatki blw macie ale chyba tak to wlasnie ma wygladac, wiec na dobrej drodze jestescie! a psu tez nie zaluj, nie badz taka...
a co do roboty dla tzta - typowe... musza to rozpisac, oglosic, "zeby nie bylo"... miejmy zatem nadzieje, ze za drugim razem sie uda

co do kindla, to widze tak... zwykly jest teraz w promocji za 49 ojro. ale do tego oswietlenie z etui 40 ojro... bym musiala wziac, no bo jak to a paperwhite z oswietleniem 129 ojro... hmm... a ja dawno prezentu nie dostalam zobaczymy...

Flo dostal wlasnie jablko z malinami i truskawkami z hippa z lyzeczka kaszki manny strasznie mu to smakowalo! nie dziwie sie, slinotok mialam ze hej!
Stary 2013-11-11, 15:34   #977
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
I anegdotka.. gotowałam zupkę malej a TZ przyszedł wącha i pyta "co tak gównem śmierdzi" ?
a dodał chociaż "smacznego corcia?"

Cytat:
ja to często robie tylko w wersji bez pomidorów, za to skrapiam tunczyka sokiem z cytryny i dodaje śmietany.
Kurcze, Diabli, chyba będziemy musieli się napić jak zakończymy laktację, nie sądzisz ?
no baaa. musisz się zapuscic w moje strony

Cytat:
1. Noszenie na rękach
2.Noszenie na rękach
3 Noszenie na rękach
przynajmniej nie musisz wymyslac kolejnych zabaw skoro ta robi taaaka furore!

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
też fajny przepis mega szypki,a takie lubie z serkami tez można pokombinować , różne rzeczy pododawać tylko cholernie tłuste musi to być

szybki i pyszny tez lubie takie z cyklu: tata wraca z pracy, idzie pod prysznic, a obiad gowoty - i najważniejsze sam się robi

a serki fakt, tłuste...ale mascarpone tez jest wielka bombka kaloryczna

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
bo tam jest morze kalorii ale to nic
eee male ssaki wyciagna z nas wszystkie zbędne kalorie

Cytat:
o kochana dobrze ze piszesz bo ja wszystko robiłam nie tak... czyli on/ona ma smoktać lyzeczke jak hmm lizaka?
przeanalizuj w jaki sposób ty zgarniasz jedzenie z lyzeczki i zrob dokładnie tak samo niech pracują wargi. lyzeczke wsuwasz do buzi i pozwalasz dziecku samodzielnie ja oproznic można lekko podnieść ja do góry, ale nie zgarniaj jedzenia dziąsłami. hehe ten opis tak skomplikowanie brzmi odwzoruj swój sposób jedenia i będzie ok

Cytat:
a po co do kardiologa??
pediatra wychwycil jakies szmery na serduszku, pewnie fizjologiczne, ale trzeba to skontrolować.

Cytat:
już widze mine nauczycielki jak jej tlumaczysz, bo wie Pani i na tym forum to zawsze jest taki ranking kto najwiecej postów pisze i ja przez te prace domowe z tego rankingu spadłam!! Niech Pani nie przesadza bo ja nie mam życia i nie wiem co się u dziewczyn dzieje! Tak nie możę być...
i panie z mopsu miałyby dodatkowa prace...

Cytat:
Z najnowszych wieści, Wojtuś zaczął bać się ludzi.. przeraża mnie to strasznie.. Jesteśmy teraz u dziadków na weekened. boi się dziadków.. tzn może u nich siedzieć na rękach czy z nimi zostać ale potrzebuje chwili zeby się zaklimatyzować.. co dla mnie jest ogromym szokiem bo wcześnie to bylo mu zupelnie obojętnie z kim siedział i się bawił.. do każdego się smiał..

Ma też jakieś takie napady leków.. boi się hałasów.. stuków.. Siedzieliśmy z synkiem mojego brata - 3 lata niecałe.. no i jak to dziecko to piśnie to rzuci samochodem zeby się pochwalić.. a Wojtus co raz w placz... a wcześniej nic go nie ruszało...
teraz wyostrzyly im się zmysły, sluch tez przyzwyczai się. a powyżej, jak dla mnie lek separacyjny- mamusia zawsze nr 1

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dom i cały pachnię wędzonką bo Tż dziś wędził jedzenie. Nawet Jula pachniała wędzoną bo TŻ ją nosił ale wykąpana śpi już w łóżeczku.
Ma jakies zapalenie oczek. Wirus z noska przeszedł na oczęta piękne i trze je. We wtorek jak nie minie pójdę z nią do lekarza. Dzwoniłam do położnej to kazała solą fizjologiczną przemywać i robić okłady z herbaty. Z dobrych wieści to katarek nam minął
ktoras z dziewczyn (wybaczcie nie pamiętam która) pisala, ze jej dziecku zaczely ropiec oczka. i tez był stan zapalny, a później wyszla z tego jakas bakteria...dopilnuj tego i lepiej żeby jednak mala zobaczyl pediatra

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Aaaaaaaaaaaaaaaa Ziuta kończy dziś 6 msc
matka, sama jesteś Ziutka! sto lat dla Maci!

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Po pierwsze: czemu moje dziecko noe ryczy ze smiechu??? Nic wiecej poza gardlowym hyhy nie jestesmy.w stanie z niej wydobyc... Ale.generalnie jest bardzo pogodna i duzo sie usmiecha ale smieje sie.wiciaz praktycznie tylko bezdzwiecznie
hehe, niektórzy smieja się bezdźwięcznie lepsze to niż rzenie osiołka

Cytat:
TZ wlasnie poszedl na interview. Zaciskamy kciuki dziewczeta i maluszki!
i jak po rozmowie?

uwaga: tatuś kliknal Neli zyrafe ...bo ciumkala pol dnia paluchy. czekamy na przesylke i dam znac czy dolaczamy do fanclubu.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 15:40   #978
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ale ranek ... leżałam sobie jeszcze w sypialni, mąż wziął Przemka do salonu, nagle słyszę huk, wrzask, rozpacz ... Przemek mu spadł z kanapy płakał rozpaczliwie kilka min. nie wiem ile w tym bólu było a ile strachu nie jechaliśmy na pogotowie bo niby zachowywał się potem normalnie, ale nie wiem czy dobrze zrobiliśmy, upadł nie na miękki dywan tylko na twarde panele, pleckami i tyłem główki ;(
ja nie wiem jak to jest że przy mnie nic mu się nie dzieje, mąż już raz uderzył nim o lampę a dziś zaś ....
no ale fakt tak jak go zostawił na kanapie to mi się też czasem na moment zdarzało, bo pionowo a on się obraca tylko na jedną stronę, zanim by się dalej poobracał to normalnie trwało dłużej a mąż odłożył tylko kubek do zlewu, odwrócił się i huk
biedny Przemus ale tatusia tez mi szkoda...pewnie pluje sobie w brode.

byliśmy wczoraj na "randce" Nelcia została z babcia, a my wyrwaliśmy się na zakupy ciuchowe i do kina. polecamy film "Mój biegun" - tylko nie nastawiajcie się na historie o samej podrozy Jaska na kolo podbiegunowe...bo tego w filmie nie ma jest za to trudna relacja miedzy ojcem i synem. i sporo tam wlasie wyrzutow sumienia ot tyle recenzji hehe. mloda już o 19 spala, a babcia miała "wolny wieczor". wrocislimy kolo polnocy, b0 jak za dawnych czasów trzeba było jeszcze wyskoczyć na goraca czekolade (choc kusilo grzane winko hehe), a dzisiaj obiad u teściowej, ale nie narzekam - było ok. oczywiście kilku szczegolow mogłabym się doczepić, ale zle nie było
Stary 2013-11-11, 15:44   #979
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dziękujęmy z Macią za oklaski ;( taka wielka krowa już jest, chlip chlip

Salviae niestety tak jest z budżetówkami, TŻ startował tutaj do straży rok temu i na jedno miejsced było 50 osób ;/ I nic nie był owiadomo kto jak co ile punktów a pojechał w tymj roku do Wałcza i tam klasa sama w sobie wiadomo kto ile punktów z olejnych etapów, ogłaszają to na stronie etc...
A mój tata też pracował w budżetówce i mówi, że u nas w miescie jak i w jego pracy bez znajomości sie teraz nie dostaniesz...

Diabli no może Was przyjmiemy do fanklubu :cwaniak:

a co do czytników to chyba nigdy go nie zakupię...Chyba, że mi ktoś sprezentuje Wolę książki!

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Vil na zawał bym zeszła I TŻ dostałby reprymendę ... w pięty by mu poszło

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-11, 15:53   #980
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo każdemu może się taki wypadek zdarzyć. My małej na łóżku samej nie zostawiamy chyba że śpi,a nawet wtedy ma tak blisko nianie elektroniczną, że jak się ruszy to już ją słyszę. Ale mam świadomość, że coraz trudniej będzie ją upilnować.
jeśli masz rogala ciążowego to wystarczy go polozyc kolo dziecka wzdłuż brzegu lozka u nas taka "zagrodka" sprawdza się.

Cytat:
A ja cały czas się zastanawiam czy nie zacząć małej dokarmiać na noc. Ona cały czas budzi się co 3h czyli je koło 23, 2, 5, 7. Mi to jakoś nie przeszkadza bo dość wyspana jestem ale kurcze ten jej brzuszek wcale nie odpoczywa. A nie sądzę, żeby miała mało jedzenia bo w dzień się nie domaga i ładnie przybywa. Myślę o tej jednej butli ale kurcze z drugiej strony nie chcę jej dawać mm jak mam mleko. Może jeszcze ten miesiąc do pół roku i zobaczymy
mielismy kupiony bebilon i szkoda mi było go wyrzucić, wiec dawaliśmy butle przed snem. nie zauwazylam żeby mala przez to spala dluzej. butelka o 19 i pobudki były tak jak teraz 24-1, 4-5. także według mnie to nic nie da a po co zastepowac jedno karmienie.
znajomej corka ma 9 miesięcy i tez budzi się co 3 godz. pediatra kazal w nocy zamiast cyca dopajac na początek woda z odrobina glukozy, a później odchodzić od glukozy i dawac sama wode. i malej już nie oplaca się budzic na picie, wiec spi do rana jej chyba bardziej chodzilo o ciumkanie cyca niż jedzenie. patent z glukoza średnio mi się podoba, ale brzusio w ten sposób odpoczywal od pokarmu...

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
na wadze szpitalnej 6820
oj to mieliście udany wieczor...do ilu dobila temperatura?
ooo i widze, ze waga prawie jak u nas
Stary 2013-11-11, 16:00   #981
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Ash, a to rozumiem, brzmi super ta robota, zatem trzymam kciuki, mimo ze to Aberdeen a pewnie doswiadczenie sobie zrobi i za jakis czas bedzie z czym startowac do ediego

salviae, widze ciekawe poczatki blw macie ale chyba tak to wlasnie ma wygladac, wiec na dobrej drodze jestescie! a psu tez nie zaluj, nie badz taka...
a co do roboty dla tzta - typowe... musza to rozpisac, oglosic, "zeby nie bylo"... miejmy zatem nadzieje, ze za drugim razem sie uda

co do kindla, to widze tak... zwykly jest teraz w promocji za 49 ojro. ale do tego oswietlenie z etui 40 ojro... bym musiala wziac, no bo jak to a paperwhite z oswietleniem 129 ojro... hmm... a ja dawno prezentu nie dostalam zobaczymy...

Flo dostal wlasnie jablko z malinami i truskawkami z hippa z lyzeczka kaszki manny strasznie mu to smakowalo! nie dziwie sie, slinotok mialam ze hej!
u nas ten sam smak mają słoiczki babydream z rossamana, gdzieś czytałam że to też produkuje hipp

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
---

ee co 3 godziny to nie tak źle, u nas od tygodnia w nocy mamy min 6 pobudek, z czego niestety tylko cyc pomaga żeby zasnął dalej

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 16:14   #982
karota11
Zadomowienie

Cytat:

Clo nie dziwię się , ja bym sobie wywiązała śliniak i siebie też nakarmiła

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

uwaga: tatuś kliknal Neli zyrafe ...bo ciumkala pol dnia paluchy. czekamy na przesylke i dam znac czy dolaczamy do fanclubu.
ciekawa jestem reakcji Nelci
Stary 2013-11-11, 16:29   #983
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

zobaczymy czy i Nelka pokocha Zosię

Cytat:
byliśmy wczoraj na "randce" Nelcia została z babcia, a my wyrwaliśmy się na zakupy ciuchowe i do kina. polecamy film "Mój biegun" - tylko nie nastawiajcie się na historie o samej podrozy Jaska na kolo podbiegunowe...bo tego w filmie nie ma jest za to trudna relacja miedzy ojcem i synem. i sporo tam wlasie wyrzutow sumienia ot tyle recenzji hehe. mloda już o 19 spala, a babcia miała "wolny wieczor". wrocislimy kolo polnocy, b0 jak za dawnych czasów trzeba było jeszcze wyskoczyć na goraca czekolade (choc kusilo grzane winko hehe), a dzisiaj obiad u teściowej, ale nie narzekam - było ok. oczywiście kilku szczegolow mogłabym się doczepić, ale zle nie było
grzane winko

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość

ee co 3 godziny to nie tak źle, u nas od tygodnia w nocy mamy min 6 pobudek, z czego niestety tylko cyc pomaga żeby zasnął dalej
u nas była trzecia noc z serii 6 pobudek :/ ale nie zawsze daje jeść, czasem wystarczy 5 minut bujania i dziecię zasypia. jak jest wrzask nie do zniesienia przez 10 minut to wtedy robię za smoczek
Stary 2013-11-11, 16:31   #984
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Dziękujęmy z Macią za oklaski ;( taka wielka krowa już jest, chlip chlip

Salviae niestety tak jest z budżetówkami, TŻ startował tutaj do straży rok temu i na jedno miejsced było 50 osób ;/ I nic nie był owiadomo kto jak co ile punktów a pojechał w tymj roku do Wałcza i tam klasa sama w sobie wiadomo kto ile punktów z olejnych etapów, ogłaszają to na stronie etc...
A mój tata też pracował w budżetówce i mówi, że u nas w miescie jak i w jego pracy bez znajomości sie teraz nie dostaniesz...

Diabli no może Was przyjmiemy do fanklubu :cwaniak:

a co do czytników to chyba nigdy go nie zakupię...Chyba, że mi ktoś sprezentuje Wolę książki!

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Vil na zawał bym zeszła I TŻ dostałby reprymendę ... w pięty by mu poszło
mój mąż pracuje w budżetówce i kilka lat temu testy, rozmowy itp. to masakra, strasznie nam zalezało,zeby się dostać, ale było full osób na jedno miejsce ;/

Cytat:
jeśli masz rogala ciążowego to wystarczy go polozyc kolo dziecka wzdłuż brzegu lozka u nas taka "zagrodka" sprawdza się.

mielismy kupiony bebilon i szkoda mi było go wyrzucić, wiec dawaliśmy butle przed snem. nie zauwazylam żeby mala przez to spala dluzej. butelka o 19 i pobudki były tak jak teraz 24-1, 4-5. także według mnie to nic nie da a po co zastepowac jedno karmienie.
znajomej corka ma 9 miesięcy i tez budzi się co 3 godz. pediatra kazal w nocy zamiast cyca dopajac na początek woda z odrobina glukozy, a później odchodzić od glukozy i dawac sama wode. i malej już nie oplaca się budzic na picie, wiec spi do rana jej chyba bardziej chodzilo o ciumkanie cyca niż jedzenie. patent z glukoza średnio mi się podoba, ale brzusio w ten sposób odpoczywal od pokarmu...

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

oj to mieliście udany wieczor...do ilu dobila temperatura?
ooo i widze, ze waga prawie jak u nas
w pupie elektr. to 39,3 C bez odjęcia, ale na śpiąco koło 23:00 zaczełam mu mierzyć dotykowym i wychodziło 40,3 C , w dupe można sobie go wsadzić ;/
Stary 2013-11-11, 17:20   #985
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie myślę, że skrzyp polny zawiera dużo glinu, który jest odpowiedzialny za zaparcia to może u Darka byłby taki efekt, ze nie może się ząłatwić, ale z drugiej strony pokrzywa przeczyszcza, więc bez sensu moja teoria
A widzisz, bardzo dziękuję za wskazówkę, przestanę pić na kilka dni. Bo dziś mamy 5ty dzień bez kupy. Póki co nic nie podaję bo moje dziecko nie płacze z powodu bólu brzuszka, baaa..on nawet nie ma go wydętego ( chyba, że zaraz po jedzeniu). Nie mniej nie zaszkodzi odłożyć na kilka dni skrzyp i sprawdzić. No i ja nie wiem do końca czy to jest zaparcie.
A sama pokrzywa to chyba na siki działa a nie na przeczyszczenie więc może on więcej sika ale jednocześnie go zatyka przez skrzyp. Przetestujemy.

Przesiedlismy się dziś na spacerówkę. Udany był w niej spacer. bo co Młody do niej włożony to kima, więc przespał w niej na dworze 4h

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-11, 17:30   #986
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Przesiedlismy się dziś na spacerówkę. Udany był w niej spacer. bo co Młody do niej włożony to kima, więc przespał w niej na dworze 4h
pięknie pospał a my dalej bujamy się gondolą
Stary 2013-11-11, 18:03   #987
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Witam mam pytanie na szybko, a zaraz nadrobie

Mamuski macie sprawdzonego sprzedawce z all kaszek z holle? Pytalam juz kiedys ale zapomnialam zapisac... A i jakie zamawialyscie rodzaje? Musze dzis zrobic duze zakupy
Stary 2013-11-11, 18:19   #988
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

Mamuski macie sprawdzonego sprzedawce z all kaszek z holle? Pytalam juz kiedys ale zapomnialam zapisac... A i jakie zamawialyscie rodzaje? Musze dzis zrobic duze zakupy
Ja zamawiałam od byrbyr112 i jestem zadowolona
Stary 2013-11-11, 18:21   #989
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

ja mam mleczną orkiszową i jaglaną, ale jeszcze nie dawałam ich małemu. na razie lecimy z glutenem na zwykłej kaszy mannej
Stary 2013-11-11, 18:21   #990
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
pięknie pospał a my dalej bujamy się gondolą
My tez bo do zamowienie na maclarena wdarl sie chochlik i musialam do sklepu doslac mailem wyciag z banku z moim.adresem (ktory musialam specjalnie zamowic.bo wyciagi mam elektroniczne a na nich nie ma adresu pocztowego ) dzis wyslalam im to emaile. Mam nadzeje, ze uda sie jeszcze w tym tyg to zalatwic.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości