![]() |
#961 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fotelik kupiłam to się okazało, że ma małą czerwoną wstążeczkę. I jej nie zdejmuję, tak sobie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślałam, że może mniej to bym jakoś wypiła za jednym zamachem ![]()
![]() |
#962 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ebay.co.uk/itm/Baby-Sit-m...item3cd836b49b Cytat:
Mysle, ze z tym czekaniem dwa miesiace to stanowczo za dlugo Cytat:
u nie ciezarna, ktora ma stwierdzona cukrzyce ciezarnych robi pomiary cukru po jedzeniu dostaje skierowanie do dietetyczki lekarza diabetologa oraz pielegniarki diabetologicznej, ktora uczy ja wszystkiego, co wiedziec powinna jest pod scisla kontrola od dnia stwierdzenia cukrzycy na pewno tez widuje czesciej ginekologa, ma wiecej usg, aby ocenic wielkosc dziecka i czesto porod jest wywolywany wczesniej, np od 37 tygodnia, jesli dziecko jest bardzo duze po porodzie dziecko rowniez ma kontrolowany poziom cukru i jest pod intensywnym nadzorem na oddziale noworodkow przez kilka dni Cytat:
![]()
![]() |
#963 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() edit: ojej 60 zł ![]() Jutro zadecyduję co dalej, jak juz odwiedze moja doktor, bo ona kumata jest i fajna, więc może co poradzi ![]()
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2013-11-12 o 19:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jestem po kursie leczenie bólów kręgosłupa metodą McKenziego i sobie chwalę ![]()
Mikołajek ![]() 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2013-11-12 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, litości, ale stukacie!
Staram się czytać na bieżąco w telefonie w każdej wolnej chwili, ale na cytowanie czasu brak. W domu dwoje chorych dzieci - małż i corka, wiec resztę sobie możecie wyobrazić ![]() Jutro mam wizytę u gina, to postaram się coś więcej napisać. Pewnie też mi juz zleci glukozę. Pamiętam, ze ostanio miałam tylko jedno kłucie po godzinie. Dało się przeżyć. Co do kapania malucha, to ja sobie nie umiem wyobrazić tego wiaderkowania. My przy Ewci mieliśmy wanienke z Ikei. Jest mniejsza od tych standardowych z dzieciowych sklepów, ale ma świetne antyposlizgi na dnie. Komuś ja wydaliśmy i raczej juz nie wróci, wiec prawopodobnie kupimy znów tam, chociaż kolorystyka teraz kiepska (poprzednio mieliśmy przezroczysto niebieska, a teraz są tylko białe).
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2013-11-12 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakup super, pościel śliczna ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Wiesz jeszcze takie znamiona może są chociaż ociupinkę racjonalne ale kadzenie dziecka, albo krzyżowanie palców jak ktoś je chwali (bo rzuci urok) albo nakładanie ubranek na lewą stronę (z tego samego powodu) itp. to już dla mnie czysta głupota. To czy moje dziecko będzie spokojne czy nie, nie zależy chyba od rzuconego nań uroku a raczej od jego charakteru, genów itd. Chyba, że działa to na zasadzie samospełniającej się przepowiedni. Jak się w coś wierzy, to ponoć się spełnia. Dziękuję ![]() Cytat:
Brawa dla Jasia! ![]() A niektórych ludzi już się po prostu nie zmieni, wiedzą swoje i koniec kropka. Ja już po wizycie. Raczej będzie dziewczynka ale to jeszcze nic pewnego. Wiedziałam, że uparciuch /uparciucha potrzyma mnie w niepewności. Ziewnęła (ziewnął?) sobie podczas badania ![]() Kilka ale do wizyty - trwała b.krótko, lekarz nie pytał nawet czy czuję już ruchy itp., wgl mało mówił, spytał tylko o grupę krwi i samopoczucie (za to o kasę się upomniał, bo z wrażenia wyszłabym bez płacenia). Jakość USG kiepska - o filmiku mogę chyba tylko pomarzyć a i na zdjęciu mało widać. No i jeszcze gin skrytykował moją wagę. Przytyłam 3,5kg w 5 tyg (w sumie 6 od początku), wiem, że sporo (zwłaszcza ostatnio), ale na prawdę się nie objadam i uważam na to, co jem ale odniosłam wrażenie, że gin wie lepiej ![]() Trochę jestem zjadliwa, wiem. Ale to dlatego, że się zasmuciłam, zniechęciłam, rozczarowałam. W domu nikt, NIKT mnie nie zapytał o wizytę, jakby w ogóle nie było tematu..... I jak mam nie czuć się odrzucona? Ponadto był u mnie dziś mój eks-eks i został powitany z takimi honorami, że o-ho-ho. No bo wg mojej rodziny to oczywiście ja jestem winna rozpadowi związku, chociaż to ja na niego nie mogłam liczyć (a nie odwrotnie), chociaż mnie zdradzał (o czym dowiedziałam się oczywiście po fakcie), nic to, w oczach mojej rodziny zasługuje na więcej serdeczności niż ja. A może rzeczywiście ja taka do d. jestem? .......... Się wyżaliłam znów, sorry. Może i rzeczywiście będzie dziewczynka jak ja taka rozemocjonowana.
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
koziemleko, Ela87, mmhym dzieki za info
![]() Edytowane przez teklaaa Czas edycji: 2013-11-12 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Moderator
|
Nacytowalam sie i wszystko szlag trafil
![]() Pamietam tylko tyle: Ela -masakra z tym NFZ ![]() ![]() Koziemleko - na ten sam zestaw sie czaje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykro mi,ze Twoja rodzina stoi bardziej po stronie ex niż Twojej, ale moze w końcu przejrzą na oczy. Głowa do góry ![]()
![]() |
#970 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Jeśli masz blisko to chyba możesz iść, chodzi oto żeby się za dużo nie ruszać Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |||||
Zakorzenienie
|
3,5 dnia i tyle stron do nadrobienia!
![]() ![]() dziś 10 godzin byłam w pracy, padam... od grudnia już nakładam na siebie obowiazek l4. pewnie jeszcze będe pojawiać się w pracy, porobię rozliczenia, wynagrodzenia, faktury, ale czas na zwolnienie i nabranie sił. tym bardzij, że coraz gorzej się czuje i coraz mniej sił mam. brzuszek ostatnio mocno twardnieje. wczoraj 3 nospy forte niewiele pomogły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze gdyby polityka prorodzinna była ekstra rozwinięta, państwo płaciłoby za podręczniki itp, bo wówczas rozumiem roszczenia do podejmowania takich decyzji. ale teraz: 1 tys.zwrotu podatku za dziecko, który nawet na roczny zapas pieluch nie wystarczy, podatek na ubranka, książki i wszystko, co dotyczy malucha i to aż 23% czyli traktowanie jako dobro luksusowe bez którego można się obyć, brak możliwości wyboru szczepionki w ramach dwóch refundowanych (myślę obecnie o śwince odrze i różyczce, gdzie i priorix i mmrII są refundowane przez NFZ a rodzic nie ma możliwości wyboru, tylko musi brać co ma przychodnia lub iść prywatnie). przy takim "wkładzie" państwa w pomoc w finansowaniu dziecka w dupie mam ich pomysły i chęć decydowania o losie mojego dziecka. Szlag mnie trafia, że nie mam nic do powiedzenia i jestem tak bezczelnie ignorowana przez "władzę" Cytat:
![]() Cytat:
ze swojej strony jeszcze raz szczerze polecam staniki z alles mama. są wytrzymałe, nie deformują się i nie wyglądają jak standardowe aseksualne do karmienia ![]() Cytat:
nadrabiam dalej...
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może te uroki rzucają złe babcie i dlatego się niektóre sprawdzają ? ![]() Co do wagi, to się nie przejmuj. Ja przytyłam już 13 kg, a lekarz co wizytę o to pyta i NIGDY nie pisnął nawet słówkiem, że za dużo. Każda kobieta tyje indywidualnie. Ja stwierdziłam, że jak będę tyła 1kg tygodniowo to do końca przytyję łącznie 30 kg, czyli żadnego rekordu nie pobiję ![]() A co do rodziny, to zawsze najbliżsi nie widzą tego co powinni. Niestety ![]() Jeśli mogę tak napisać, to "srał ich pies" ![]()
![]() |
#974 | ||
Zakorzenienie
|
wiecie co.. teraz zauważyłam, że mam AŻ 22 strony do nadrobienia
![]() Cytat:
![]() już się boje na myśl, że jutro idę na glukozę. Coś czuje, że może skończyć się podobnie, bo też mimo 6mca nadal mdłości rulez ![]() gratu;acje!! Teqiba, dopisz mi prosze wizytę na 15.11 To, co Obstawiamy, jaka płeć? ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#975 |
Raczkowanie
|
Trochę się pożalę..
![]() Nie wiem czy mam siedzieć, leżeć, chodzić, turlać się.. brzuch mi rozrywa, masakra jakaś ![]() Tak się zastanawiam... z jakiej firmy planujecie kupować dzieciaczkom pampersy? Wiele dobrego słyszałam o dadach z biedronki i tak się zastanawiam ![]() Nie mogę się doczekać marca ![]() Też jesteście takie niecierpliwe? ![]()
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem cholernie niecierpliwa ![]()
![]() |
#977 |
Moderator
|
Ja tez Dade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już prawie wychodzę z siebie ![]() Powiem szczerze, że od niedawna tak niecierpliwa się zrobiłam. Jakieś 3 tyg temu pokupowałam ubranka do szpitala i od tego czasu mi odbiło. ![]() Te dni się tak dłuuuużą, marzę już żeby był chociaż styczeń. Tego marca już w sumie nie liczę. Nie mogę się doczekać kiedy już będzie tylko tydzień, dwa do terminu.. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Moja noc też nie należała do najłatwiejszych. Córcia obudziła się nad ranem i przyszła do mnie do łóżka. Po czasie zaczęło się jej coś śnić i kopnęła mnie w brzuch, jakoś tak w poprzek łóżka się ułożyła, ale kiedy to nie wiem ![]() ![]() ![]() ![]() tak wogule to brawa dziewczyny za dobre wiadomości z wizyt u doktorków. Aha miałam napisać jeszcze o tych zabobonach. Coś musi w tym być. Moja babcia ma na twarzy takie plamki czerwone bo jej mama złapała się za buzię jak palił się dom. Szwagierka złapała się za nogę jak podkładała pod centralne bo myszę zobaczyła i córcia jej ma myszkę na nodze. No i ja będąc w pierwszej ciąży zostałam ukąszona przez osę w nogę. Moja córcia ma dziurkę nad lewym uchem jak by jej ktoś igłę wbił i ślad został. i trzymam kciuki za Wasze wizyty jutro dziewczyny, bo jest was sporo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Ja się jeszcze porodu nie boję, a chyba powinnam
![]() ![]() ![]()
#981 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() PS często robisz badania tarczycowe, ja raz na miesiąc, dwa, zależy jak endo-gin zleci Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Szkoda, że w domu niezbyt wesoło, ale będzie lepiej. Wypij kakao, pogłaskaj brzuszek i pomyśl jak będziesz stroić swoją córeczkę ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#982 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przekażcie Jej proszę moje najgłebsze wyrazy współczucia ![]() Bardzo mocno wierzę, że kolejna ciąża będzie przebiegała bezproblemowo i szybko doczeka się zdrowiutkiego maluszka ![]() kurcze.. wyć mi sie chce... Cytat:
bardzo trzeszczą po krótkim użytkowaniu, jednej złamał się plastik przy budce, także odpada całkowicie z jednej strony.. mi sie te wózki bardzo wizualnie podobały i generalnie xlander - super marka, ale akurat ten model im nie wyszedł.. chyba kupowałabym starszego xlandera zamiast x move Cytat:
56 0-5 miesiące 62 6-9 miesiące 68 9-12 miesięcy 74 aktualnie 15 miesięcy nosi jeszcze 74
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
uparta czyli już bijatyki między rodzeństwem ?
![]()
#984 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie to chciałabym chyba tak trochę mieć cesarkę.. Wtedy chyba jedzie się z większym spokojem na porodówkę. W ogóle moja znajoma dziwnie wychowuje swoje dziecko.. Siedzę i tak dziś rozmawiam z mamą i nie możemy się nadziwić. Najbardziej nas fascynuje to, że mała ma 11 miesięcy a CAŁY CZAS śpi bez przykrycia chociażby kocykiem ![]() ![]() Co o tym sądzicie? Nie przykrywa się dziecka? Nawet jak ma te 11 miesięcy? To co, ma spać na samym materacu jak ta mała od znajomej? Dziiiwne. I dziwne jest to, że mimo 11 miesięcy dalej pije tylko kaszki i czasami jakiś pognieciony ziemniak z marchewką. Wcale jej jedzenia nie wprowadzają tak jak to być powinno. Owocka jakiegoś utartego te dziecko na oczy nigdy nie widziało... ![]() Ale może to ja jestem dziwna? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zadomowienie
|
Aleście się rozpisały przez cały dzień... zaraz będę nadrabiać.
Wróciłam padnięta po całodniowym 'shoppingu' ![]() ![]() ![]() ![]()
#986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do znajomej, może ona ciepło ubiera dzieciaka? Może w śpiworek specjalny do spania? Jak powinno być to nie wiem.
![]() |
#987 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to jest chore, pierwsze widzę takie cyrki. Wszyscy co w rodzinie i wśród znajomych mieli dzieci to normalnie przykrywali, a po urodzeniu maleństwo śpi w rożku, a ona w grudniu po urodzeniu spała zwinięta w kłębek w samym body i śpioszkach. Teraz się dziwią, że ciągle ma katar. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#988 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale niźle się zaczyna ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z tego co pamietam tego wlasnie nie mozna wypic duszkiem, tylko pomalu ok 2-3 minuty Jak sie myle, to niech mnie ktoras poprawi ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do rodziny to przykre to bardzo, ze po takim czyms jeszcze Ciebie winia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
...a ja sobie siedzę i beczę, że nikt nami się nie interesuje (maleństwem i mną)...
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.