|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Osobiście zamiast kupować gazety wolałabym zakupić jakąś wartościową książkę np o rozwoju dziecka itp ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie kupuję. Jest tyle fajnych porali dla kobiet w ciąży i z nich korzystam.
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wczoraj dostałam od kuzynki 3 książki o ciąży i maluchach i mnóstwo gazet
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
W tych gazeta nic ciekawego nie ma oprócz mnóstwa reklam drogich akcesoriów i gadżetów. Wolę kupić jakąś książkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Wtajemniczenie
|
moja dotychczasowa gin ma bardzo złe opinie jeśli chodzi o prowadzenie ciąży, podobno sprawdza się tylko wtedy jeśli jest wszystko w porządku, a jak są jakieś problemy to nie można na nią liczyć. Mnie zraziła do siebie tym, że na pierwszej wizycie zrobiła mi wodę z mózgu i wręcz wmówiła ciążę pozamaciczną, nie wykazała żadnego wsparcia, ani nie wyjaśniła co mam robić. Na kolejnej wizycie już miała inne podejście, ale jak do niej chodzę tyle lat to często była opryskliwa. Od zawsze planowałam, że na czas ciąży zmienię lekarza i muszę zrealizować ten plan
![]()
#966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny mam jeszcze pytanie do tych z Was, które pracują- jak myślicie kiedy należy powiedzieć w pracy szefowi o tym, że jest się w odmiennym stanie? nie chce jakoś za wcześnie z tym wyskakiwać, tym bardziej że sama myśl o tej rozmowie jakoś mnie stresuje... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, szukam chętnych do udziału w projekcie Baby Concierge.
Jeśli znajdzie się odważna oferuję swoją pomoc w zakupach przygotowawczych dla dziecka( wózek, meble, wyprawka, torba do szpitala i inne wspólnie ustalone kwestie) . Wszystko oczywiście bezpłatnie ![]() Więcej informacji udzielę w wiadomościach prywatnych. Zapraszam |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
http://www.mamazone.pl/ http://parenting.pl/portal http://www.edziecko.pl/edziecko/0,0.html http://www.babyboom.pl/ http://www.kalendarzciazy.com/
#969 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Im mocniejsza ciąża to krwiaki są mniej szkodliwe. W środę mam genetyczne i zobaczymy co inny lekarz powie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#970 |
Wtajemniczenie
|
Ja myślę, że najwcześniej w 10 tygodniu powiem o ciąży. Też mnie to stresuje bardzo, no ale zwlekać za długo też nie można, bo wiadomo że pracodawca jakoś się musi przygotować na naszą dłuższą nieobecność.
#971 |
Zadomowienie
|
Ja powiedziałam od razu jak się dowiedziałam, to był 6 tydzień. Chciałam z tym trochę poczekać ale ze względu na charakter pracy nie było szans, żeby donosić na poprzednich warunkach. Od razu mi zmienili stanowisko na siedzące i mniej obciążające a i tak wylądowałam z krwiakiem i ryzykiem poronienia w szpitalu. Od dzisiaj siedzę w domu, obawiam się, że już mi lekarz nie pozwoli wrócić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Zadomowienie
|
Yupii nareszcie jestem po wizycie
![]() Już wiem że to 7 tydzień i 2 dzień ![]() ![]() ![]() Badania itd na 24 styczeń do położnej ![]() ![]() Szczęśliwa zajadam się serkiem danio ![]()
![]() |
#973 |
Przyczajenie
|
angelika ja też mam krwiaka, na razie się zmniejszył ale na następnej wizycie się okaże czy się zmniejszy czy zwiększy.
kasiula trzymaj się, będzie dobrze do mamusiek, które już były w ciąży, czy któraś miała tak, że nie mogła nic jeść, bo ciągle wymiotowała?
#974 |
Rozeznanie
|
ZUKEN nie przejmuj sie ze twoja gin nie podala ci dokladnego tygodnia i dnia ciazy bo najlepiej jest to zrobic I wyliczyc date porodu ok 12 tygodnia ja w ostatniej ciazy miałam date z OM na 12 maja a w 10t0d na usg pokazywało 24 maja a w 12t3d pokazywało juz 15 maja i tak mi wpisali w papiery a mała i tak się urodziła 12 maja tak jak z OM wyszło
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Ostatnio pisałam ze słyszałam serduszko mojego maluszka przez doppler który sobie kupiłam a okazało się ze cały tydzień leżałam i wsuchiwalam się z zachwytem w bicie SWOJEGO serca ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Ja po 1 wizycie u położnej trafiłam na fajna babkę (Belgijkę) wypełniała ze mną cała księgę ciążowa (poprzednia położna kazała mi samej wypełniać) poinformowała mnie o wszystkim szczegółowo zrobiła badania krwi w tym tarczyce jak ja prosiłam i zaproponowała szczepionkę na grypę i właśnie nie wiem czy warto ja robić i czy to bezpieczne? Usg genetyczne mam na 24 stycznia w tym przeziernosc karku i badanie z krwi na ryzyko zespołu Downa u maluszka.... ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- A co do witamin ja od początku ciazy łykam Pregnacare Max bo ma juz w sobie kwas foliowy i witaminę D3 no i ja miałam skłonność do niedoboru witamin także nie powinno zaszkodzić a dzięki temu wszyscy wokół są przeziębieni a ja zdrowa jak ryba ![]() ![]() Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-01-09 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() Widzę, że 3 dni mnie nie było, i mam spore zaległości... ![]() Ale mdłości i zmęczenie nie dają normalnie funkcjonować; do tego Krzyś straaasznie marudny ostatnio, kiepsko sypia (więc ja też...) i mniej czasu na forum. Może jutro uda mi się Was nadrobić i poodpisywać ![]() Na razie miłej nocki i duuuużo zdrówka dla Was i Maluszków! ![]()
#976 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Pisze po raz drugi , ale teraz juz z dobrymi wiesciami- moj babelek jest i ma sie bardzo dobrze! Ma 13mm.Na pierwszej wizycie lekarz nastraszyl mnie ze pecherzyk jest pusty i ze to nie dobrze..zmienilam lekarza na przemila i kompetentna P. Doktor ![]() Mam tylko pytanie bo wedlug kalendarzyka ciazy na telefonie mam juz 9 tydzien,a wedlug P. Doktor to 7t6d , na ktory ma zwracac uwage? Bo juz sama nie wiem.. Pozdrawiam! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co mnie wczoraj napadło na kasztany jadalne.. zjadłam kilka ale później się zastanawiałam czy oby dobrze zrobiłam. czy nie zaszkodziło to maleństwu? jak narazie mi nic nie dolega więc może nie potrzebnie się zamartwiam ![]() w nocy strasznie bolały mnie piersi.. czyżby już mi rosły? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja np termjn z OM powinnam miec na 9.08 ale wedlug usg mam na 23 I teego sie trzymam bo na bank mi sie wszystko poprzesuwalo ![]()
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama. Igor ur. 16.09.2011 Mia ur. 13.08.2014 Edytowane przez AgnesD Czas edycji: 2014-01-10 o 07:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ten przeskok wynika z jakichś zaburzeń i z faktu, że owulacja musiała się mocno opóźnić. Z tego powodu w ogóle jestem w ciąży, bo w wyliczone dni płodne bardzo uważaliśmy, a po spodziewanej owu już nie uważaliśmy i niespodziewanie doszło do zapłodnienie ![]()
Edytowane przez anius_7 Czas edycji: 2014-01-10 o 07:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zadomowienie
|
anius to rozumiem że nie planowaliście maleństwa?
ja też wyliczałam że teraz mam 6 tydzień a okazało się że to już 7 tydzień i 2 dzień bo tak pisało właśnie na usg;P
![]() |
#982 |
Raczkowanie
|
A ja lubiłam w ciąży czytać M jak mama.Dużo sie dowiedziałam z tego czasopisma Np.nowinki Dot.pielęgnacji dziecka czy nowości dla mam w prawie pracy.
#983 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale wczoraj miałam kiepski dzień. Rano wymioty, cały dzień mdłości, ból głowy (nie wzięłam czapki i mnie owiało) a wieczorem znowu wymioty. Niedawno chwaliłam się, że chyba najgorsze za mną a tu niespodzianka ![]() Dziś póki co czuję się lepiej.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny a czy Wam ginekolog po pierwszej wizycie chciał dać od razu L-4 mimo że wszystko było ok z ciążą? Mnie to troche zdziwiło szczerze mówiąc, bo czuję się dobrze, mam jedynie poranne mdłości, ale jakoś znalazłam swoje sposoby by łagodzić te dolegliwości, więc daje rade. Nie wiem czy jestem przewrażliwiona, ale pamiętam że dwukrotnie zasugerował mi czy nie chce zwolnienia ![]() Czy uważacie, że to może w jakiś sposób mi zaszkodzić że chodzę do pracy? Dodam że mam pracę umysłową, siedzącą, pracuję przed komputerem ale oczywiście mogę robić przerwy na inne czynności, jest to mała firma, w której nie stykam sie z całym tabunem ludzi. Jak myślicie?
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Raczkowanie
|
Myślę, że część kobiet oczekuje zwolnień i część lekarzy zwłaszcza prywatnych chcąc być frontem do klienta
![]() Jeszcze jest drugi powód który przychodzi mi do głowy. Ponieważ robi nam się powoli ameryka i właściwie o wszystko do sądu można pozwać to ona się zabezpiecza. W razie poronienia (które jak wiadomo się zdarzają) nie możesz jej zarzucić że to jej wina bo zwolnienia Ci nie dała. Mój poprzedni gin zawsze pytał i zawsze w karcie wpisywał że nie wzięłam. Takie czasy smutne |
![]() ![]() |
![]() |
#986 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Spróbuję Was pocytować ![]() Cytat:
![]() Oprócz papierosów i alkoholu (bezwzględnie) można właściwie wszystko (poniżej cytuję twin-maid, która napisała czego się też raczej nie powinno). Sery pleśniowe te nasze, polskie np. Turek można ![]() ![]() Kawa rozsądnie, ze 2 nie-siekiery dziennie są ok. Herbata tak samo, nie za mocna; można przerzucić się na owocowe. No i oczywiście starać się nie jeść chemii, żywności przetworzonej, gotowych dań. Ale jak czasem coś zjemy, (np. kebaba ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lecę dalej ![]()
![]() |
#987 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz zwolnienie wzięłam od razu, z dwóch powodów: cały czas praktycznie albo wymiotuje albo mnie mdli więc nie wyobrażam sobie kontaktu z ludźmi, poza tym bałam się, że znowu będę łapać wszystkie choroby. Jeżeli nie stresujesz się w pracy i nie wracasz wykończona to myślę, że śmiało możesz chodzić, zawsze jakieś zajęcie i towarzystwo jest ![]() Hej dziewczyny Witam wszystkie nowe mamusie oraz gratuluję udanych wizyt ![]() Ja wczoraj też miałam wizytę i wszystko jest dobrze, dzidzia się ruszała i ma już 3 cm ![]() Z moim samopoczuciem w kratkę raz jest lepszy dzień, raz gorszy, ale już się chyba przyzwyczaiłam Jak wstanie mój krasnal to pojedziemy po prezenty dla dziadków Wieczorem postaram się wszystko nadrobić, bo czytałam raczej z doskoku Miłego dnia ![]()
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
pozdrawiam ze szpitalnego łozka
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zadomowienie
|
Ja sama proszę o zwolnienia ale nie tylko z powodu moich mdłości i wymiotów. Drugi powód jest taki, że prowadzę działalność gospodarczą i będąc na chorobowym nie muszę płacić ZUSu (a to koszt ok 1000zł miesięcznie) i dodatkowo dostaję na konto tyle od Zus-u. A firmę w tym czasie mogę prowadzić bo mam pracowników i męża upoważnionych do wystawiania faktur.
Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-01-10 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() twin--maid no dokładnie ![]() ![]() kasiuulad , to przykre że twoja dziecinka się tak zachowouje, tęskni za tobą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Dziś to ja mam wyjątkowe te mdłości ;( jak coś widzę w reklamie :P big mak albo pizza to zaraz ślinka mi leci ...a jak się reklama kończy to zaś mdłości wracają ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.