|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Ja kupiłam
Huggies, Natural Care Sroka je chwali ![]() Tylko ja jedną paczkę kupiłam, bo w domu i tak wody będę używała, a chusteczki do szpitala i na wyjścia gdzieś. Nie zauważyłam wcześniej, że w netto są też dobre, ale w sumie po same chusteczki nie opłacałoby mi sie jechać ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- koziemleko Ja kupię chyba jedną paczkę Dady. Znajomy mi mówił, że kupił pampersy kiedyś największą paczkę i młody wyrósł z pampków tych i połowę paczki oddał. Tylko to była chyba mega paka. Ja kupię Dadę, bo chyba taniej wychodzą ![]() a po kupie to trzeba zawsze chyba zmieniać nie wiem ![]()
#962 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt..
Mmhym.. pisz co u Ciebie, ściskam kciuki żeby ok. było ![]() Virginia.. mi najbardziej podoba się Natalka, później Ola i Hania.. Limonka super zakupy. Ja dzis byłam i tradycyjnie nic nei przytachałam. No nie potrafie robic tych zakupów. Nie wiem co się przyda, jakiee rozmairy ile sztuk co jest dobre ![]() ![]() ![]() A co do kosmetyków i pielęgnacji. Też nie zamierzam przesadzać, przegotowana woda do przemywania a po kąpieli zwykla parafina z apteki zamiast oliwek (które często uczulają) Chociaż nei wiem jak to będzie ... ja uczuleniowiec straszny. MAma musiała mi wodę odkażać bo odpażenia miałam ![]() ![]() Zamierzam z tż rodzić.. Zawsze to ktoś kto się upomni i porozmawia z lekarzem.. sama nie wstanę i nie pójdę po coś jak będę już rodzić ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Wtajemniczenie
|
Limonka ale fajne te reniferki
![]() ![]() Cytat:
Zapodajcie no ze blog tego albo tej sroki ![]() A ktoras kiedys wrzucala taki ranking najlepszych i najgorszych chusteczek wilgotnych, wiecie moze czy to bylo tez z tego bloga ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#964 | ||||||
Zakorzenienie
|
myślałąm ,że się do fryzjera wybierasz
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nam ostatnio wyszła tydzień przed rozwiązaniem, bo się zagapiłam z terminem, ale teraz planuję własnie na 8mc się umawiać. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() od rana umieram - tak mnie boli głowa i nie wiem, czy to z tego bólu znów zaliczyłam spotkanie z szuwarkiem ![]()
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Troche się wystraszyłam bo położna mówila.. bo ona to badanie robiła, że globulki dostanę, pytała który tydz itp.. Nieleczone podobno może prowadzić do przedwczesnego porodu i dzidzia przy porodzie może się zarazić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak chusteczki to były u Sroki ![]() Chyba o tym myślisz ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja od początku ciąży mam więcej wydzieliny ![]() ![]()
![]() |
#967 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my od początku na dadach jedziemy. kilka razy zdarzyło mi się kupić papmpers sleep&play ale różnicy nie widzę. kilka razy dady też przeciekły, ale to jakieś pojedyńcze pieluszki. w szpitalu miałam od koleżanki kilka huggiesów z wycięciem na pępuszek i po pierwszej pieluszce Zu takiego uczulenia dostała a dziwne, bo husteczki mamy hugges pure i są genialne
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
A i zapomniałam się pochwalić.
Przekroczyłam 80 kg ![]() W sumie już od 70ciu przestałam się przejmować, ale całkiem możliwe, że do 90 dojadę ![]() ![]() ![]() Ale po porodzie jak wrócę do swojej wagi, to będę się chwaliła ile to ja nie schudłam ![]() ![]() ![]()
#969 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja się chyba zajadę na śmierć. Niby nic nie robię ale jednak zrobienie czegoś sensownego z domem na święta i jeszcze przy moim lekkim pedantyźmiem na prawdę tylko lekkim i chęci przyozdobienia wszystkiego jak najładniej to ja już
![]() ![]() Dziś skończyłam kuchnię tj mycie szafek w środku bo dom był w remoncie to się i wszystko skurzyło, mycie lodówki, piekarnika...generalnie wszystkie prace tam zakończone. Weszłam do sypialni i też zaradziłam wszystkim gratom jakie tam leżały. Posegregowałam pranie. Powkładałam wszystko na swoje miejsce, wyprałam pościel, założyłam nową, teraz mama prasuje mi zasłony bo mam welurowe i pierwszy raz je prałam i nie doczytałam że wolno to robić tylko w zimnej wodzie i nie wiem co z nich będzie, a były drogie ![]() Już jutro zaczynam duży pokój bo nawet nie mówię jak wygląda łazienka...wczoraj mąż do późna ładnie ze mną posprzątał komórkę którą mamy przy mieszkaniu i która służy jako schowek na dosłownie wszystko i wynieśliśmy rękami męza 7 gigantycznych niebieskich toreb tych z Ikei z gratami na śmietnik. Teraz zrobiło się więcej miejsca na wyniesienie tego co zalegało w mieszkaniu. Chcę jeszcze wieczorem postawić choinkę na stojak któa zalega na balkonie bo zawsze jak się ubiera choinkę to igieł trochę naleci i syfku się zrobi więc wolę to mieć za sobą zanim ogarnę salon. Mąż też robi ciągle coś do późna tzn prace końcowe remontowe i daje z siebie wszystko że muszę go już sama stopować i tak wygląda oszczędzający się tryb życia jaki mi zalecono. Ale nie umiem, nie umiem siedzieć na tyłku po prostu! Nie chce mi się ale święta już za rogiem i jakoś daje mi to chyba power podskórnie ![]() tez tak macie?? Ela87- ja nie staję na wadze od dwóch tygodni bo boję sie że dojechałam do 10kg na plusie. W piątek idę do lekarza to tam zawsze mają okropną wagę która mi dodaje ale już na starcie mi dodała bo nie jest elektroniczna tylko taka ze wskazówką, to zawsze na nastęny dzień z rana mam motywację żeby stanąć na swojej i zobaczyć ile tak na prawdę przytyłam. Tez nie mogę się doczekać aż się tego pozbędę choć przyznam że u mnie chyba wogóle nic w tyłek nie idzie i biodra tylko coraz więsze pysie na buzi jak u chomika który schował sobie jedzenie na zimę ... Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-12-18 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
Masz jeszcze prawie tydzień czasu na ogarnięcie wszystkiego. Rozłóż sobie na raty.
Chociaż ja jak zaczynam coś sprzątać, to sprzątam całe ![]() No mi na początku fajnie tylko brzuch rósł i piersi, a teraz już wszystko. ![]()
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A miałaś to badanie robione? JA żadnych objawów infekcji nie miałam, żadnych wiekszych upławów ani świadu. To podobno standardowe badanie które wykonuje się w III trymestrze.. No zobaczymy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |||||||
Zadomowienie
|
Melduje się po wizycie
![]() U nas wszytsko w najlepszym porządku. Na ktg żadnych niepotrzebnych skurczy, mała fikała koziołki i w ogóle luzik. Moge jechać samochodem do Polski. Szyjka długa, twarda bez śladów rozwierania. Mała trochę ponad 50 percentyl- 1400g w 29 t 3d ( wiem, że waga dla mmhym- ale poczekam jak wróci ze szpitala- wierze, że z jej szyjka będzie ok.) W ciągu 3,5 tygodnia 1,5 kg do przodu. I tak nawet nie dobijam średniej z moimi marnymi 6,5 kg. Dzięki za wszystkie kciukaski ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A owsianki uwielbiam- zawsze dodaje inne dodatki i zawsze smakuje trochę inaczej. Cytat:
![]() Moja babcia zmarła 3 miesiące przed moim urodzeniem, więc siła rzeczy u mnie było to samo. Nawet mnie w mróz na zewnątrz opatulona w śpiwory wystawiali na kilka godzin. Całe dzieciństwo nie wiedziałam, co to choroba. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szybko skrobiecie ![]()
Emilka 25.02.2014 Leon 19.04.2016 Edytowane przez Trisdom Czas edycji: 2013-12-18 o 13:24 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#973 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio tylko lekarz mnie zbadał i powiedział, że wszystko ok. Ja czasami nie wiem co on robi ![]() Cytat:
![]() Ja się łudzę cały czas, że zrzucę ![]()
![]() |
#974 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() a czemu miałoby tak nie być?!
![]() |
#975 |
Zadomowienie
|
Czesc
![]() ![]() Gratuluje wszystkich wczorajszych i dzisiejszych wizyt - trochę Was przeleciałam, ale kiepsko mi, bo mam stary telefon :p : |
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja spakowałam wszystkie prezenty ostatnio i teraz już zalegają w salonie, mama przyniosła swoje i mam góóóórę prezentów ![]() ![]() ![]() Co do wymazu z pochwy to trzeba to pilnować, nawet jeśłi lekarz nie zleci to się upominać bo ostatnio znajoma opowiadała mi że jej koleżanka urodziła zdrowe dziecko tylko zarażone w czasie porodu i pół roku małą już leczą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Tak dużo przytyje, że mogę mieć problem
![]() Cytat:
![]() Pewnie po kilku dniach nikt nie będzie miał wątpliwości, że jest dobrze ![]()
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
No to świętujemy
![]() Cytat:
Ooo... jesteś lepsza ode mnie ![]() Ja dzisiaj nic nie robię, bo nie mam wody. Ale się wkurzyłam, bo nawet nie było to nigdzie napisane ![]() ![]() Przejrzałam więc ciuszki jakie mam dla maleństwa i porównując z pierwszą stroną, wychodzi mi , że mam wszystkiego 3 razy za dużo ![]() Wszystko przez te lumpy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 | ||
Zadomowienie
|
mmhym- na pewno po kilku dniach odpoczynku wszyscy będą pewni, że jest dobrze
![]() Cytat:
![]() Co do wymazu- świeta prawda. Synek koleżanki przez gronkowce wylądował z zapaleniem płuc na intensywnej terapii. Nie zrobiła wymazu. A mogła, dostałaby dawke antybiotyku w czasie porodu i nie byłoby problemu. Cytat:
Z tą woda to głupio. Ja po wizycie zdążyłam juz posprzątać chatkę.
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mąz zabronił mi tez kupowania już kolorowych rzeczy dla małego bo mówi że kupuję same rzeczy dla bobasa i potem facet nie kształtuje w sobie charakteru prawdziwego faceta ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No dość leniwie, mój właściwie niedawno się zaczął, wstałam o 13.15 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie stosowałam po każdej kąpieli, ale raz na jakiś czas robiłam delikatny masaż oliwką, dzieci to lubią ![]() ![]() Cytat:
2. Prawda. Sterylne warunki musi mieć człowiek po przeszczepie szpiku, a nie zdrowy noworodek ![]() Cytat:
![]() Rany, jest wpół do czwartej a ja jeszcze w piżamie ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam gorsze dni, bo zarazilam sie od Antosia i kaszle tak, ze o malo pluc nie wypluje.
Wczoraj nie mialam w ogole nastroju, bo mialam spiecie z Mezem o jego brak empatii ![]() Jutro mam kolejna wizyte, trzymajcie kciuki ![]() Mmhym, trzymam kciuki, mam nadzieje, ze to nic powaznego ![]() Virginia, gratuluje wizyty ![]() Bralabym pod uwage ten pierwszy termin porodu ![]() koziemleko, fajna ta szkola rodzenia, dokladnie to samo radze i robie u siebie ![]() Nadrobilam pierwsza strone reszte jak znajde czas wieczorem ![]()
#983 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szalona ![]() Teraz to juz Ci sie nie oplaca przebierac ![]() Ja wlasnie w drodze do pracy - ze zwolnieniem i czekoladami... Trzeba sie troche podlizac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja mam pytanie, czy Wy wszystkie ciuszki wrzucacie razem do pralki bez względu na kolor?
No bo ja mam i czerwone, i różowe, i białe ![]() ![]() mariola ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Najgorsze jest to, że nawet nie mogę nic słodkiego na pocieszenie zjeść ![]() Ale jutro jade po mandarynki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#985 | |
Moderator
|
Cytat:
I do tej pory wszystko razem pralam - np. granat z biela. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
to ja mam pytanie
![]() jak robię badanie moczu to powinno mi wykazać że mam jakieś bakterie tak ?? czy powinnam w trzecim trymestrze robić ten wymaz u ginekolog tak ?? nie pamiętam jak to było podczas pierwszej ciąży, czy robiłam jakiś wymaz w tym trzecim trym. czy nie a mam jeszcze inne pytanie z całkiem innej beczki. być może kupimy mieszkanie w styczniu i na co zwracać uwagę przy oglądaniu mieszkania, wypytywać o coś konkretnego właściciela ?? jak byście mogły podpowiedzieć była bym wdzięczna a ja założyłam światełka w pokoju nad firanką i kolędy puszczam aby jakiś nastrój się robił, w sobotę lub niedzielę ubieramy choinkę jeżeli tż zdąży to napewno będzie przy porodzie, nie odbiorę mu tej przyjemności ![]() I sorki dziewczyny że nie cytuję ale czytam a potem odpisuję, fatalne się czuję więc zaglądam aby być na bieżąco, bo inaczej to bym was napewno nie nadrobiła mmhym trzymam za was kciuki virginia mi sie hania podoba ale tż coś o basi wspomina ale nie wiem czy serio mówi
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Proszek kupuję i tak tylko do kolorów, do białego nawet nie kupuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Moderator
|
Cytat:
Wlasciciel nigdy Ci nie powie ze np. sasiad z gory ciagle zalewa mieszkanie, a ten z boku lubi imprezki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#990 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to przy chodzeniu mnie zaczyna boleć krocze delikatnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja rozdzielam osobno ciemne, kolorowe i białe, ale do kolorowych daję chusteczkę taką specjalną co chroni ubrania przed farbowaniem. można kupić takie w rossmanie, naprawdę działają |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.