|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Agusia zdrówka
![]() Aldrin Oskar ucałowany ![]() Madziula wg dzisiejszego mojego snu to chłopczyk ![]() Śniło mi się że mój gin dał mi skierowanie na jakieś USG, więc pojechaliśmy z TŻ , a gabinet mieścił się tak jakby w kiosku. Pacjentki podchodziły do okienka podciągały bluzki a lekarz wyciągał rękę i przez okienko robił te USG. A miał taki wypasiony sprzęt, że na ekranie wyglądało to tak jakby się patrzyło na żywe dziecko, i podjechał między nóżki a tam jąderka Jak ze 3 razy mi się dziewczynka śniła tak dziś chłopczyk ![]() Oskar uwielbia korale zakładać i moje szaliki :P A jak stoisz ciasteczka?? Robisz lukier jakiś ? Jak tak to jak? Bo babcia mi przywiozłą pierniki , ale do strojenia. Pomarańcza gratuluję 19tc
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
21 tydzien
|
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda to nie dla mnie pytanie ale ja robie lukier cytryna z cukrem pudrem lub białko z cukrem pudrem, lubie też polewę czekoladową na pierniczki a zdobienie to kiedyś widziałam ładną stronę jak to można prosto wykonać jak ją znajdę to podrzucę tutaj ![]() http://namiotle.pl/4567/foto-kurs-lu...iernik%C3%B3w/ Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2013-12-18 o 09:05 |
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Konik FP zapłacony oby doszedł do Świąt to Mały też dostanie prezent Na Mikołaja kupiliśmy Mu przzzzepięeekny album dziecka. W empiku był za 55 zł czy jakoś tak.W środku piękne pastelowe kolory,pięknie wykończony,miejsca na zdjęcia i inne wspominki. Na prawdę jestem bardzo zadowolona z niego![]() O taki dokładnie: http://allegro.pl/album-na-chrzest-z...609428565.html Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Dziewczynki
|
|
|
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja siostra tez pokupowała swoim takie albumy, tylko trochę tańsze, tak chyba z 25-30 zł w księgarni, wklejała zdjecia usg, odciski stopki, dłoni, super sprawa później dla takiego malucha ![]() ja też na pewno kupię tylko, jeszcze nie wiem, czy różowy czy niebieski
|
|
|
|
|
#967 | |||
|
Zadomowienie
|
[Cześć!
U Nas nocka lepsza, więc myślę że jesteśmy na dobrej drodze do wyzdrowienia. Witam się z Dzidzią w 22 tc QUOTE=Light Limara;44205907]Witam ![]() Dziś idę do dentysty, ale tylko zrobić przegląd, bo bez znieczulenia nie dam się tknąć ![]() Potem na miasto na zakupy. Wkrzyłam się, bo myślałam, że prezenty kupujemy tylko dziecku- mojegu siostrzeńcowi, tak było mówione, ale moja mama i mój szwagier już nakupowali dla reszty i głupio mi teraz na Wigilię iść z tż z pustymi rękami. Nie wiem co kupić i na siłę będę wybierać jakieś pierdoły.[/QUOTE] Powodzenia Cytat:
dla Oskara i Mamusi Cytat:
Cytat:
Może teraz dla odmiany się dziewczynka pokaże ![]() Gratuluję
|
|
|
#968 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Gratuluję wszystkim udanych wizyt! I nowo rozpoczętych tygodni ![]() Lucynka, a Ty wypoczywaj - wszystko na pewno będzie dobrze Kasian, pytałaś, w czym Kuba pił mleko w nocy... On od 9 tygodnia nie jadł już w nocy Przesypiał całą noc, bo był na mm. Jadł na kolację i dopiero 5/6 rano. Także około roku wyrzuciłam smoki i wszystko pił z kubeczka Lovi a co się dało jadł łyżeczką Niki, dużego masz już kawalera ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Miłego dnia
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj nie miała też zbytnio czasu, by wkleić focię, dziś nadrabiam
![]() Zapowiada sie ładna pogoda, spadam myć okna do zobaczenia później
|
|
|
|
#970 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziś rano mocno mnie bolało gardło... ale wypiłam ciepłą herbatę z cytryną i przeszło. Ale w sumie to ja zawsze miałam problemy z gardłem, nawet przed ciążą... Cytat:
![]() Cytat:
Ale maja dzidzia była obrócona dupcią, ale do dołu i w takim rozkraku, że lepiej pokazać co tam ma nie mogła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mogę to sobie tylko w domu pooglądać.No i kciuki dla: Asiulka_22 Agaaga89 Monijaaa ![]() Gratuluję również rozpoczętych tygodni ![]() Wczoraj TŻ zamówił mi prezent pod choinkę: http://allegro.pl/rogal-poduszka-do-...790233957.html sama wybrałam... tylko czy mi to zdąży dojść do gwiazdki, bo musi całą PL przejechać do mnie (z nad morza do prawie gór)
|
|
|
#971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie strasz, bo ja dopiero prezenty zamawiam i niektóre też całą Polskę muszą przejechać
|
||
|
|
|
#972 |
|
Rozeznanie
|
Nikii no to super, że już nocka spokojniejsze, dziś już na pewno będzie lepiej
i Ty może troszke odsapniesz za nowe tygodnie Ramona_85 słodki dzidziol ![]() A z tym chlebem to masakra, jak można sprzedawać chleb i wmawiać, że to dzisiejszy ale dziś zimno |
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Gosius
za 21tc ![]() Aldrin dzięki ![]() Lolitka fajny ten albumik My do Oskara mamy „Moje pierwsze 5 lat” i teraz też zamierzam taki kupić dla drugiej dzidzi ![]() Ramona śliczna dzidzia |
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
Ramona ale dzidziuś, ślicznie się przytula
|
#975 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę,że siusiaka by było widać bardzo wyraźnie![]() Zazdroszczę,że masz taki album swój Nikusia Pooglądałam go sobie w necie i też pięknie wydany ze zdjęciami dzieci,super! Dla mnie tylko 5 lat to za dużo bo ja nigdy nie byłam systematyczna a ten jest na rok
|
||
|
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
Nikii ja robiłam lukier na te moje pierniczki ze szklanki cukru pudru i dwóch łyżek wody, jesli chcesz gęsty do wzorków to mniej wody, a jeśli taki jak polewa do całej powierzchni to więcej. W zeszłym roku robiłam z cukru pudru i białka jajka, jest twardszy i mocniejszy na wzorki, ale w tym roku się boję surowego jaja. Można też kupić te różne cukrowe śliczne ozdóbki i rzucać je na lukier. Powodzenia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#977 |
|
BAN stały
|
Witam się z pracy
Nikii cieszę się, że Oskarowi lepiej Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty I oczywiście czekamy potem na relacje Milce już całkowicie zeszła wysypka (trwała w sumie 3 dni) także oficjalnie pożegnaliśmy trzydniówkę
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Hania dopiero zasnęła, dzisiaj ciężko było, musiałam szybko lecieć coś zjeść zaraz, bo już z głodu umierałam u nas noc dzisiaj taka sobie, pobudka o 4.40 i potem problem, ale do 5.50 jakoś poleżeliśmy ![]() Dziewczyny dzwonił do mnie ten facet, od którego zamawiałam sukienkę i mówi do mnie, że mi wierzy, że sukienki nie mam odsyłać, a oni mi dzisiaj wyślą nową i że mam sobie spróbować sprać, może zejdzie a jak nie to nie mam się przejmować, bo do piątku powinna przyjść nowa, bo zaraz wysyła. No jestem trochę w szoku, bardzo miło z jego strony, ale myślę sobie, że chyba jednak odeślę mu tą sukienkę, bo po co mi ona. Gorzej jak wyślą komuś innemu potem ![]() Poza tym próbuję się dobić do męża od 9, a on nic – nie odbiera ani nie odpisuje na smsy, no już trochę mnie to stresuje ![]() Light powodzenia u dentysty! ![]() Nikii to gratuluję 19 tygodnia i 20 miesiąca ![]() I cieszę się strasznie, że już widać poprawę! Ramona ale jaja z tym chlebem dobrze, ze my mamy sklep zaraz obok naszego domu ma to swoje minusy, jak np. dostawy o 4 rano, ale ogólnie jak coś jest potrzebne to w kapciach można iść a chlebek świeży od 6 codziennie no poza niedzielą ![]() Świetne zdjęcie ![]() Lolitka, śliczny ten album Magdi to nie ja pytałam ale z tego co piszesz to naprawdę anioł Ci się trafił ![]() Ilkas, super, cieszę się, ze Mili już zeszła wysypka Dziewczyny gratuluję skończonych i jednocześnie rozpoczętych tygodni I trzymam mocno kciuki za wizyty
|
|
|
|
#979 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale Ci się będzie teraz dobrze spało Myślę, że zdąży dojść. Zależy też kiedy poducha będzie wysłana.Ja też jeszcze zamawiam prezenty, ale dzisiaj ostatni już dzień i modlę się, żeby zdążyły dojść ![]() Cytat:
U Nas ząbki szły stopniowo. Pierwsze wyszły jak Misia miała 5,5 miesiąca, a następne co miesiąc. Ostatnie wyszły jak skończyła 2 latka. W miarę bezboleśnie to przeszła
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Gratuluje wszystkich udanych wizyt i Wampirko Tobie prawdopodobnej córeczki ![]() 3 mam kciuki za dzisiejsze ![]() My dziś zakupilismy choinkę, ale czeka jeszcze do weekendu na ubranie. Musze najpierw w domu ogarnąć, bo jestem w proszku...
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej!
Wczoraj padłam, nawet nie zdążyłam powiedzieć "Dobranoc" ![]() Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj i gratuluję udanych wczorajszych wizyt i określeń płci ![]() No i gratuluję zaczętych nowych tygodni ![]() Ja dziś mam w pracy wigilię i włożyłam sukienkę.. Nawet się zmieściłam , a przytyłam 4 kg od początku ciąży (jestem pod koniec 19 tc). Jak piszecie ile Wy przytyłyście to aż mi się smutno robi.. Chyba będę wielorybem!!! A tak poza tym to przygotowałam sobie wczoraj ciucha do pracy (miały to być spodnie i sweterek), a dziś z rana od razu sukienkę włożyłam.. Heh.. Czyli moje wczorajsze strojenie poszło na marne ![]() Spałam dziś z torebką rumianku na oku. Opuchlizna trochę zeszła, ale wcale nie jest za dobrze.. Mam nadzieję, że ten jęczmień zniknie mi do świąt, zwłaszcza, że jeszcze go nie widać, a tylko opuchliznę mam.. Ogólnie źle mi się spało i jestem mega nie wyspana.. Jakoś ostatnio nie mogę się z rana pozbierać. Nie mogę się doczekać kiedy będę miała już wolne ![]() Poproszę o wpisanie wizyty w sobotę (21.12.2014) na godz. 9:00. Obyśmy poznali już płeć ![]() Muszę chyba na kibelek skoczyć.. Dziwne, bo jakoś mnie zapchało od dwóch dni... Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2013-12-18 o 11:09 |
|
|
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamuśki
![]() Mycha superowe te pierniczki Twoje. Ja jeszcze nigdy nie robiłam sama, może w przyszłym roku nadrobię straty LightLimara trochę bez sens, skoro się umawialiście, ze sobie nie kupujecie… Och ja też nie cierpię tak na ostatnią chwilę kupować i w pośpiechu a i tak mi zostało jeszcze kilka prezentów i przede wszystkim nie mam pojęcia co mojemu TZtowi kupić… Nikii to wszystkiego naj naj naj naj Agus7ia co do obsługi na poczcie to pisz skargę bez zastanowienia. Ja też miałam sporo przykrych sytuacji z listonoszem, zrobiłam haje na poczcie to się wszystko pozmieniało. Ja wiem, ze to też ludzie. Sama pracowałam w biurze i naprawdę czasem przy tych papierach nie wiadomo było w co ręce włożyć a ludzie jak przychodzili to pretensje, ze szybciej trzeba itp. No ale bez przesady, karteczki do wypisania powinny leżeć od samego otwarcia. Takie rzeczy to się robi jak automat. Vampirka gratuluję córuchny. Ramona dobrze, ze ja nie musze chodzić do sklepu. Póki co u nas tutaj TZ robi zakupy hehehe. Wstydliwe te Twoje dziecię, ze tak się zasłania rączką hehe Lucynka odpoczywaj i myśl pozytywnie to bardzo pomaga ![]() Kasian fajnie z tą sukienką, widzisz są jednak w porządku sprzedawcy. Ja miałam kiedyś sytuację jak zamawiałam treski do włosów tez było kilka zepsutych i zrobiłam zdjęcie, posłałam na meila i potem mi oddzwonili, ze wyslą nowe a stare (tzn.te zepsute) mam nie odsyłać GRATULUJĘ NOWYCH TYGODNI za dzisiejsze wizyty ![]() Och a mnie czeka reszta pakowania. Poza tym wczoraj musiałam jeszcze kompa naprawiać ach co się nadenerwowałam, mały przy tym wszystkim korzysta bo caly czas na bajki patrzy albo układa puzzle i tak na zmianę heh. Napiłabym się kawy a nie chce mi się robić... toż to mam problem, że hohoh
|
#983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w ogóle jestem w szoku, że te choinki takie drogie, mój tata dał 120zł ![]() Cytat:
wiem jak jest u zwierząt i jak są problemy z oczami to podobno nie można okładać rumiankiem
|
||
|
|
|
#984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#985 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję 17 tygodnia, ja jutro zaczynam ![]() Pytałam wczoraj, ale chyba nie zauważyłyście Na ostatniej wizycie położna powiedziała że będziemy badać tętno dzidziusiów, tzn. że będę miała KTG??
|
|
#986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz to tak jak u mnie z tym sprzedawcą Szczerze mówiąc skoro nie chce, żebym odsyłała to chyba jednak lenistwo weźmie górę i nie odeślę ![]() Chyba, że dziewczyny któraś z Was by chciała się pobawić z tymi plamami, to mogę sukienkę wysłać do którejś? Rozmiar L, ale powiem Wam, że ona jest dosyć mała więc sądzę, że na M też by była dobra ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Nie wiem czy będziesz miała ktg tak by wynikało z tego co położna mówiła, ale ja w ciąży z Hanią miałam 1 raz KTG robione w 20 tygodniu i wtedy ledwo co znalazła to tętno, ja oczywiście zestresowana całkowicie jak ona szukała a nie było i jednak bardzo słabo było słychać ![]() Dlatego ja bym się zdziwiła jakby robili Ci już KTG, ale może przy bliźniakach jest inaczej po prostu
|
||
|
|
|
#987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W piątek zapisy, muszę pamiętać.
|
|
#988 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
A propo wagi.. Już się nie mogę doczekać tej firmowej wigilii ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Choinka średniej wielkosci, nie wiem ile ma cm bo jest obecnie w pozycji pol lezacej i trudno mi ocenic ![]() Co do wazenia to chodzi o przyrost wagi a nie wage sama w sobie to chyba zawsze w ciuchach sie wazymy w przychodni wiec porownanie jest do poprzedniej wagi. Nie no USG to USG, a na Ktg zaklada sie takie pasy na brzuch, jeden mierzy sile skurczow a drugi tetno dziecka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#990 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja idę na łatwiznę bo to ciasteczka rozpuszczoną czekoladą i jakimiś pierdułkami kolorowymi ozdobię ![]() Cytat:
![]() źle się wyraziłam - kruche ciasteczka ![]() Cytat:
Cytat:
Jak się ma do paczek to nie wiem W sumie ja w nd coś zamawiałam ale to gadżecik do prezentu dla mnie jak nie dojdzie to nic tam :pCytat:
Ja bym spróbowała sprac, tylko wtedy mógłby ci tą druga w innym kolorze wysłać, miałabyś dwie ![]() Cytat:
Cytat:
Od 28 tygodnia gdzieś No i nie wiem co ty będziesz miała :p My po spacerze, znów kilku rzeczy zapomniałam kupić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

Na Mikołaja kupiliśmy Mu przzzzepięeekny album dziecka. W empiku był za 55 zł czy jakoś tak.W środku piękne pastelowe kolory,pięknie wykończony,miejsca na zdjęcia i inne wspominki. Na prawdę jestem bardzo zadowolona z niego
Może teraz dla odmiany się dziewczynka pokaże
Przesypiał całą noc, bo był na mm. Jadł na kolację i dopiero 5/6 rano. Także około roku wyrzuciłam smoki i wszystko pił z kubeczka Lovi a co się dało jadł łyżeczką

i że mam sobie spróbować sprać, może zejdzie a jak nie to nie mam się przejmować, bo do piątku powinna przyjść nowa, bo zaraz wysyła. No jestem trochę w szoku, bardzo miło z jego strony, ale myślę sobie, że chyba jednak odeślę mu tą sukienkę, bo po co mi ona. Gorzej jak wyślą komuś innemu potem 

Mam nadzieję, że ten jęczmień zniknie mi do świąt, zwłaszcza, że jeszcze go nie widać, a tylko opuchliznę mam.. Ogólnie źle mi się spało i jestem mega nie wyspana.. Jakoś ostatnio nie mogę się z rana pozbierać. Nie mogę się doczekać kiedy będę miała już wolne