Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-18, 08:37   #961
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Agusia zdrówka

Aldrin Oskar ucałowany

Madziula wg dzisiejszego mojego snu to chłopczyk
Śniło mi się że mój gin dał mi skierowanie na jakieś USG, więc pojechaliśmy z TŻ , a gabinet mieścił się tak jakby w kiosku. Pacjentki podchodziły do okienka podciągały bluzki a lekarz wyciągał rękę i przez okienko robił te USG. A miał taki wypasiony sprzęt, że na ekranie wyglądało to tak jakby się patrzyło na żywe dziecko, i podjechał między nóżki a tam jąderka Jak ze 3 razy mi się dziewczynka śniła tak dziś chłopczyk
Oskar uwielbia korale zakładać i moje szaliki :P
A jak stoisz ciasteczka?? Robisz lukier jakiś ? Jak tak to jak? Bo babcia mi przywiozłą pierniki , ale do strojenia.

Pomarańcza gratuluję 19tc
Stary 2013-12-18, 08:51   #962
gosius91
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

21 tydzien

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 08:51   #963
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Agusia zdrówka

Aldrin Oskar ucałowany

Śniło mi się że mój gin dał mi skierowanie na jakieś USG, więc pojechaliśmy z TŻ , a gabinet mieścił się tak jakby w kiosku. Pacjentki podchodziły do okienka podciągały bluzki a lekarz wyciągał rękę i przez okienko robił te USG. A miał taki wypasiony sprzęt, że na ekranie wyglądało to tak jakby się patrzyło na żywe dziecko, i podjechał między nóżki a tam jąderka Jak ze 3 razy mi się dziewczynka śniła tak dziś chłopczyk
A jak stoisz ciasteczka?? Robisz lukier jakiś ? Jak tak to jak? Bo babcia mi przywiozłą pierniki , ale do strojenia.

Co prawda to nie dla mnie pytanie ale ja robie lukier cytryna z cukrem pudrem lub białko z cukrem pudrem, lubie też polewę czekoladową na pierniczki
a zdobienie to kiedyś widziałam ładną stronę jak to można prosto wykonać jak ją znajdę to podrzucę tutaj

http://namiotle.pl/4567/foto-kurs-lu...iernik%C3%B3w/

Edytowane przez Aldrin
Czas edycji: 2013-12-18 o 09:05
Aldrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 09:21   #964
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
A i ja następną wizytę też mam 14 stycznia Nikii
Lucynka to znów masz razem ze mną

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
21 tydzien
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 09:36   #965
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Witajcie mamuski poznoa pora

Widze ze dzisaj wszystkie babelki pokazywaly dupcie Vampirka moja dzidzia tez dlatego niewiem kim jest w dalszym ciagu ;(
Tez mam nisko łozysko ale powiedziala ze jeszcze sie wszysko rozwja wiec ma to na spokojnie wziasc !!!!!
Badania moczu zle mim wyszly jutr powtorka !!!!
A tak moj dzidzia to straszna wiercipieta serduszko ok zoladek ok nozki i raczki ok i piekny kregoslup tez
Mykam spac bo siuski tez musza sie wyspac bo jutro ich wazny dzien maja byc ok
Dobranoc ;*
Gosiaczku mój na połówkowych był obrócony dupcią ale siusiaka było i tak widać fest,także...

Konik FP zapłaconyoby doszedł do Świąt to Mały też dostanie prezent Na Mikołaja kupiliśmy Mu przzzzepięeekny album dziecka. W empiku był za 55 zł czy jakoś tak.W środku piękne pastelowe kolory,pięknie wykończony,miejsca na zdjęcia i inne wspominki. Na prawdę jestem bardzo zadowolona z niego
O taki dokładnie:
http://allegro.pl/album-na-chrzest-z...609428565.html

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Dziewczynki
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 09:40   #966
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
O taki dokładnie:

Fajny ten albumik
moja siostra tez pokupowała swoim takie albumy, tylko trochę tańsze, tak chyba z 25-30 zł w księgarni, wklejała zdjecia usg, odciski stopki, dłoni, super sprawa później dla takiego malucha
ja też na pewno kupię tylko, jeszcze nie wiem, czy różowy czy niebieski
Stary 2013-12-18, 09:43   #967
kaorlak
Zadomowienie

[Cześć!
U Nas nocka lepsza, więc myślę że jesteśmy na dobrej drodze do wyzdrowienia.

Witam się z Dzidzią w 22 tc

QUOTE=Light Limara;44205907]Witam

Dziś idę do dentysty, ale tylko zrobić przegląd, bo bez znieczulenia nie dam się tknąć
Potem na miasto na zakupy. Wkrzyłam się, bo myślałam, że prezenty kupujemy tylko dziecku- mojegu siostrzeńcowi, tak było mówione, ale moja mama i mój szwagier już nakupowali dla reszty i głupio mi teraz na Wigilię iść z tż z pustymi rękami. Nie wiem co kupić i na siłę będę wybierać jakieś pierdoły.[/QUOTE]

Powodzenia

Cytat:
Dzień dobry

Dzisiaj mamy co podwójnie świętować
Mama 19tc a synek 20m

Wieczorem Oskar trochę kaszlał , ale noc już spokojniejsza Więc poprawa jest....
dla Oskara i Mamusi

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zapomniałam, wczoraj piekliśmy z młodym ciacha przy kolędach Dziś będzie zdobienie, bo ja w ciąży to działam na raty w razie co
Już ciasta na Święta ? Ja zaczynam jutro od piernika staropolskiego

Cytat:

Ja też poproszę takie usg Może teraz dla odmiany się dziewczynka pokaże

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
21 tydzien
Gratuluję
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 09:49   #968
Magdi555
Rozeznanie

Witajcie

Gratuluję wszystkim udanych wizyt! I nowo rozpoczętych tygodni

Lucynka, a Ty wypoczywaj - wszystko na pewno będzie dobrze
Kasian, pytałaś, w czym Kuba pił mleko w nocy... On od 9 tygodnia nie jadł już w nocy Przesypiał całą noc, bo był na mm. Jadł na kolację i dopiero 5/6 rano. Także około roku wyrzuciłam smoki i wszystko pił z kubeczka Lovi a co się dało jadł łyżeczką
Niki, dużego masz już kawalera

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Miłego dnia

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:01   #969
Ramona_85
Zakorzenienie

Wczoraj nie miała też zbytnio czasu, by wkleić focię, dziś nadrabiam

Zapowiada sie ładna pogoda, spadam myć okna
do zobaczenia później
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA263094.jpg (94,5 KB, 24 załadowań)
Stary 2013-12-18, 10:01   #970
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam

Dziś rano mocno mnie bolało gardło... ale wypiłam ciepłą herbatę z cytryną i przeszło. Ale w sumie to ja zawsze miałam problemy z gardłem, nawet przed ciążą...

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
od paru dni czuję takie łaskotanie w brzuchu, czy to w końcu są ruchy ?, bo się chyba nie doczekam
Myślę, że tak

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Witajcie mamuski poznoa pora

Widze ze dzisaj wszystkie babelki pokazywaly dupcie Vampirka moja dzidzia tez dlatego niewiem kim jest w dalszym ciagu ;(
Tez mam nisko łozysko ale powiedziala ze jeszcze sie wszysko rozwja wiec ma to na spokojnie wziasc !!!!!
Badania moczu zle mim wyszly jutr powtorka !!!!
A tak moj dzidzia to straszna wiercipieta serduszko ok zoladek ok nozki i raczki ok i piekny kregoslup tez
Mykam spac bo siuski tez musza sie wyspac bo jutro ich wazny dzien maja byc ok
Dobranoc ;*
gratuluję wizyty!
Ale maja dzidzia była obrócona dupcią, ale do dołu i w takim rozkraku, że lepiej pokazać co tam ma nie mogła
Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Witam

Dziś idę do dentysty, ale tylko zrobić przegląd, bo bez znieczulenia nie dam się tknąć
Potem na miasto na zakupy. Wkrzyłam się, bo myślałam, że prezenty kupujemy tylko dziecku- mojegu siostrzeńcowi, tak było mówione, ale moja mama i mój szwagier już nakupowali dla reszty i głupio mi teraz na Wigilię iść z tż z pustymi rękami. Nie wiem co kupić i na siłę będę wybierać jakieś pierdoły.
U mnie w domu porządne prezenty daje się tylko dzieciom, a starszym to zawsze tak symbolicznie. Np, balsam do ciała, kremik, żel do mycia, koszulka, szalik, albo wogle po mikołaju i jest ok. Też jeszcze nic nie mam, a nie wiem, czy brat w końcu przyjedzie do rodziców, czy nie...

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
Jak Wam noc minela. Moja byla fatalna. Przyszla kolej na infekcje gardla i oprocz piekacego bolu pojawil sie duszacy kaszel. Jak nic czeka mnie jednak wizyta, a juz mialam nadzieje, ze przejdzie bokiem. W poniedzialek jak dzwonilam sie zapisac to nie bylo miejsc, ciekawe jak bedzie dzisiaj.

Nikii biedny ten twoj maluszek, ale dobrze ze juz chodzi do siebie

za wizyty jesli jakies dzis sa.
To zdrówka życzę! Obyś tym razem się dostała do lekarza
Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Gosiaczku mój na połówkowych był obrócony dupcią ale siusiaka było i tak widać fest,także...

Konik FP zapłaconyoby doszedł do Świąt to Mały też dostanie prezent Na Mikołaja kupiliśmy Mu przzzzepięeekny album dziecka. W empiku był za 55 zł czy jakoś tak.W środku piękne pastelowe kolory,pięknie wykończony,miejsca na zdjęcia i inne wspominki. Na prawdę jestem bardzo zadowolona z niego
O taki dokładnie:

Piękny ten album. Moja dzidzia też taki będzie miała. JA jak byłam mała to też miałam. Mam tam odrysowane swoje rączki, stópki, pukiel włosów, pierwsze słowo, pierwszy wierszyk, ulubioną bajkę, piosenkę itd... fajna rzecz... mamie tak się podobała, że w końcu mi nie dała mogę to sobie tylko w domu pooglądać.

No i kciuki dla:
Asiulka_22
Agaaga89
Monijaaa

Gratuluję również rozpoczętych tygodni

Wczoraj TŻ zamówił mi prezent pod choinkę: http://allegro.pl/rogal-poduszka-do-...790233957.html
sama wybrałam... tylko czy mi to zdąży dojść do gwiazdki, bo musi całą PL przejechać do mnie (z nad morza do prawie gór)

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:07   #971
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

do zobaczenia później
dzidzi

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Wczoraj TŻ zamówił mi prezent pod choinkę: http://allegro.pl/rogal-poduszka-do-...790233957.html
sama wybrałam... tylko czy mi to zdąży dojść do gwiazdki, bo musi całą PL przejechać do mnie (z nad morza do prawie gór)

nie strasz, bo ja dopiero prezenty zamawiam i niektóre też całą Polskę muszą przejechać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-18, 10:12   #972
martuszka0
Rozeznanie

Nikii no to super, że już nocka spokojniejsze, dziś już na pewno będzie lepiej i Ty może troszke odsapniesz

za nowe tygodnie

Ramona_85 słodki dzidziol

A z tym chlebem to masakra, jak można sprzedawać chleb i wmawiać, że to dzisiejszy porażka

ale dziś zimno
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:15   #973
Nikii89
Zakorzenienie

Gosius za 21tc

Aldrin dzięki

Lolitka fajny ten albumik My do Oskara mamy „Moje pierwsze 5 lat” i teraz też zamierzam taki kupić dla drugiej dzidzi

Ramona śliczna dzidzia
Stary 2013-12-18, 10:18   #974
agaaga89
Zakorzenienie

Cześć Mamusie

Ramona
ale dzidziuś, ślicznie się przytula

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:27   #975
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:

do zobaczenia później
Jakie słodkie zdjęcie! zakochalam sięęe

Cytat:
Ale maja dzidzia była obrócona dupcią, ale do dołu i w takim rozkraku, że lepiej pokazać co tam ma nie mogła

Piękny ten album. Moja dzidzia też taki będzie miała. JA jak byłam mała to też miałam. Mam tam odrysowane swoje rączki, stópki, pukiel włosów, pierwsze słowo, pierwszy wierszyk, ulubioną bajkę, piosenkę itd... fajna rzecz... mamie tak się podobała, że w końcu mi nie dała mogę to sobie tylko w domu pooglądać.
Mój właśnie też pupcią i do dołuMyślę,że siusiaka by było widać bardzo wyraźnie
Zazdroszczę,że masz taki album swój Super sprawa!

Nikusia
Pooglądałam go sobie w necie i też pięknie wydanyze zdjęciami dzieci,super! Dla mnie tylko 5 lat to za dużo bo ja nigdy nie byłam systematyczna a ten jest na rok
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:34   #976
/Mycha/
Raczkowanie

Nikii ja robiłam lukier na te moje pierniczki ze szklanki cukru pudru i dwóch łyżek wody, jesli chcesz gęsty do wzorków to mniej wody, a jeśli taki jak polewa do całej powierzchni to więcej. W zeszłym roku robiłam z cukru pudru i białka jajka, jest twardszy i mocniejszy na wzorki, ale w tym roku się boję surowego jaja. Można też kupić te różne cukrowe śliczne ozdóbki i rzucać je na lukier. Powodzenia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 10:54   #977
ilkas
BAN stały

Witam się z pracy

Nikii cieszę się, że Oskarowi lepiej Mam nadzieję, że najgorsze już za Wami

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty I oczywiście czekamy potem na relacje

Milce już całkowicie zeszła wysypka (trwała w sumie 3 dni) także oficjalnie pożegnaliśmy trzydniówkę Ale teraz wychodzi kolejny ząb... Ja z tymi jej zębami jestem w szoku!! Tak długo nie miała żadnego. Pierwszy wyszedł jej dopiero w 9 miesiącu...i przez miesiąc ma już 6 zębów...
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:02   #978
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witam

Hania dopiero zasnęła, dzisiaj ciężko było, musiałam szybko lecieć coś zjeść zaraz, bo już z głodu umierałam u nas noc dzisiaj taka sobie, pobudka o 4.40 i potem problem, ale do 5.50 jakoś poleżeliśmy

Dziewczyny dzwonił do mnie ten facet, od którego zamawiałam sukienkę i mówi do mnie, że mi wierzy, że sukienki nie mam odsyłać, a oni mi dzisiaj wyślą nową i że mam sobie spróbować sprać, może zejdzie a jak nie to nie mam się przejmować, bo do piątku powinna przyjść nowa, bo zaraz wysyła. No jestem trochę w szoku, bardzo miło z jego strony, ale myślę sobie, że chyba jednak odeślę mu tą sukienkę, bo po co mi ona. Gorzej jak wyślą komuś innemu potem

Poza tym próbuję się dobić do męża od 9, a on nic – nie odbiera ani nie odpisuje na smsy, no już trochę mnie to stresuje

Light powodzenia u dentysty!

Nikii to gratuluję 19 tygodnia i 20 miesiąca ale ten czas ucieka
I cieszę się strasznie, że już widać poprawę!

Ramona ale jaja z tym chlebem dobrze, ze my mamy sklep zaraz obok naszego domu ma to swoje minusy, jak np. dostawy o 4 rano, ale ogólnie jak coś jest potrzebne to w kapciach można iść a chlebek świeży od 6 codziennie no poza niedzielą
Świetne zdjęcie

Lolitka, śliczny ten album w ogóle piękne są takie pamiątki, ale właśnie ja jestem za mało systematyczna chyba na takie coś…

Magdi to nie ja pytałam ale z tego co piszesz to naprawdę anioł Ci się trafił

Ilkas, super, cieszę się, ze Mili już zeszła wysypka

Dziewczyny gratuluję skończonych i jednocześnie rozpoczętych tygodni ja też dziś zaczynam 17

I trzymam mocno kciuki za wizyty
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:04   #979
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
do zobaczenia później
cudowne Maleństwo

Cytat:
Witam

Dziś rano mocno mnie bolało gardło... ale wypiłam ciepłą herbatę z cytryną i przeszło. Ale w sumie to ja zawsze miałam problemy z gardłem, nawet przed ciążą...
Super, że już lepiej z gardłem.

Ale Ci się będzie teraz dobrze spało Myślę, że zdąży dojść. Zależy też kiedy poducha będzie wysłana.

Ja też jeszcze zamawiam prezenty, ale dzisiaj ostatni już dzień i modlę się, żeby zdążyły dojść

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Milce już całkowicie zeszła wysypka (trwała w sumie 3 dni) także oficjalnie pożegnaliśmy trzydniówkę Ale teraz wychodzi kolejny ząb... Ja z tymi jej zębami jestem w szoku!! Tak długo nie miała żadnego. Pierwszy wyszedł jej dopiero w 9 miesiącu...i przez miesiąc ma już 6 zębów...
Super, że z Milcią już dobrze. Męczy się z tymi ząbkami, czy w miarę to idzie?
U Nas ząbki szły stopniowo. Pierwsze wyszły jak Misia miała 5,5 miesiąca, a następne co miesiąc. Ostatnie wyszły jak skończyła 2 latka. W miarę bezboleśnie to przeszła Jak wychodziły kły to przez kilka dni popłakiwała, a ostatnie to nawet nie wiem dokładnie kiedy wyszły, bo Misia nie dawała sobie zajrzeć
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-18, 11:05   #980
kasiab91
Zakorzenienie

Hej

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i Wampirko Tobie prawdopodobnej córeczki

3 mam kciuki za dzisiejsze

My dziś zakupilismy choinkę, ale czeka jeszcze do weekendu na ubranie. Musze najpierw w domu ogarnąć, bo jestem w proszku...
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:06   #981
Myska0
Zakorzenienie

Heeej!
Wczoraj padłam, nawet nie zdążyłam powiedzieć "Dobranoc"

Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj i gratuluję udanych wczorajszych wizyt i określeń płci
No i gratuluję zaczętych nowych tygodni

Ja dziś mam w pracy wigilię i włożyłam sukienkę.. Nawet się zmieściłam , a przytyłam 4 kg od początku ciąży (jestem pod koniec 19 tc). Jak piszecie ile Wy przytyłyście to aż mi się smutno robi.. Chyba będę wielorybem!!!
A tak poza tym to przygotowałam sobie wczoraj ciucha do pracy (miały to być spodnie i sweterek), a dziś z rana od razu sukienkę włożyłam.. Heh.. Czyli moje wczorajsze strojenie poszło na marne

Spałam dziś z torebką rumianku na oku. Opuchlizna trochę zeszła, ale wcale nie jest za dobrze.. Mam nadzieję, że ten jęczmień zniknie mi do świąt, zwłaszcza, że jeszcze go nie widać, a tylko opuchliznę mam.. Ogólnie źle mi się spało i jestem mega nie wyspana.. Jakoś ostatnio nie mogę się z rana pozbierać. Nie mogę się doczekać kiedy będę miała już wolne

Poproszę o wpisanie wizyty w sobotę (21.12.2014) na godz. 9:00. Obyśmy poznali już płeć

Muszę chyba na kibelek skoczyć.. Dziwne, bo jakoś mnie zapchało od dwóch dni...

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2013-12-18 o 11:09
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:15   #982
janeczka7891
Zadomowienie

Dzień dobry Mamuśki

Mycha superowe te pierniczki Twoje. Ja jeszcze nigdy nie robiłam sama, może w przyszłym roku nadrobię straty
LightLimara trochę bez sens, skoro się umawialiście, ze sobie nie kupujecie… Och ja też nie cierpię tak na ostatnią chwilę kupować i w pośpiechu a i tak mi zostało jeszcze kilka prezentów i przede wszystkim nie mam pojęcia co mojemu TZtowi kupić…
Nikii to wszystkiego naj naj naj naj
Agus7ia co do obsługi na poczcie to pisz skargę bez zastanowienia. Ja też miałam sporo przykrych sytuacji z listonoszem, zrobiłam haje na poczcie to się wszystko pozmieniało. Ja wiem, ze to też ludzie. Sama pracowałam w biurze i naprawdę czasem przy tych papierach nie wiadomo było w co ręce włożyć a ludzie jak przychodzili to pretensje, ze szybciej trzeba itp. No ale bez przesady, karteczki do wypisania powinny leżeć od samego otwarcia. Takie rzeczy to się robi jak automat.
Vampirka gratuluję córuchny.
Ramona dobrze, ze ja nie musze chodzić do sklepu. Póki co u nas tutaj TZ robi zakupy hehehe. Wstydliwe te Twoje dziecię, ze tak się zasłania rączką hehe
Lucynka odpoczywaj i myśl pozytywnie to bardzo pomaga
Kasian fajnie z tą sukienką, widzisz są jednak w porządku sprzedawcy. Ja miałam kiedyś sytuację jak zamawiałam treski do włosów tez było kilka zepsutych i zrobiłam zdjęcie, posłałam na meila i potem mi oddzwonili, ze wyslą nowe a stare (tzn.te zepsute) mam nie odsyłać

GRATULUJĘ NOWYCH TYGODNI
za dzisiejsze wizyty

Och a mnie czeka reszta pakowania. Poza tym wczoraj musiałam jeszcze kompa naprawiać ach co się nadenerwowałam, mały przy tym wszystkim korzysta bo caly czas na bajki patrzy albo układa puzzle i tak na zmianę heh.
Napiłabym się kawy a nie chce mi się robić... toż to mam problem, że hohoh
Stary 2013-12-18, 11:17   #983
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Hej

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i Wampirko Tobie prawdopodobnej córeczki

3 mam kciuki za dzisiejsze

My dziś zakupilismy choinkę, ale czeka jeszcze do weekendu na ubranie. Musze najpierw w domu ogarnąć, bo jestem w proszku...
My też dziś kupiliśmy choinkę, tzn tata mój kupił, bo się okazało wczoraj jak byłam na spacerze, że nasz "sąsiad" z ulicy sobie otworzył choinkowy biznes, więc wzięliśmy od niego ale w ogóle jestem w szoku, że te choinki takie drogie, mój tata dał 120zł

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Heeej!

Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj i gratuluję udanych wczorajszych wizyt i określeń płci

Ja dziś mam w pracy wigilię i włożyłam sukienkę.. Nawet się zmieściłam , a przytyłam 4 kg od początku ciąży (jestem pod koniec 19 tc). Jak piszecie ile Wy przytyłyście to aż mi się smutno robi.. Chyba będę wielorybem!!!
A tak poza tym to przygotowałam sobie wczoraj ciucha do pracy (miały to być spodnie i sweterek), a dziś z rana od razu sukienkę włożyłam.. Heh.. Czyli moje wczorajsze strojenie poszło na marne

Spałam dziś z torebką rumianku na oku. Opuchlizna trochę zeszła, ale wcale nie jest za dobrze.. Mam nadzieję, że ten jęczmień zniknie mi do świąt, zwłaszcza, że jeszcze go nie widać, a tylko opuchliznę mam.. Ogólnie źle mi się spało i jestem mega nie wyspana.. Jakoś ostatnio nie mogę się z rana pozbierać. Nie mogę się doczekać kiedy będę miała już wolne

Poproszę o wpisanie wizyty w sobotę (21.12.2014) na godz. 9:00. Obyśmy poznali już płeć

Myska ja się nie znam na ludziach, ze tak powiem wiem jak jest u zwierząt i jak są problemy z oczami to podobno nie można okładać rumiankiem wtedy najlepszy jest świetlik, ale to musisz doczytać, bo ja mogę się mylić
Stary 2013-12-18, 11:18   #984
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Heeej!

wiesz co z tą wagą nie przesadzaj, ja zaczynałam z 70 a mam teraz 79 :P tylko, ze ja to nie wierze za bardzo bo w butach zimowych byłam teraz ważona a one troche wagi mają
Stary 2013-12-18, 11:19   #985
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

do zobaczenia później

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Witam
Dziewczyny dzwonił do mnie ten facet, od którego zamawiałam sukienkę i mówi do mnie, że mi wierzy, że sukienki nie mam odsyłać, a oni mi dzisiaj wyślą nową i że mam sobie spróbować sprać, może zejdzie a jak nie to nie mam się przejmować, bo do piątku powinna przyjść nowa, bo zaraz wysyła. No jestem trochę w szoku, bardzo miło z jego strony, ale myślę sobie, że chyba jednak odeślę mu tą sukienkę, bo po co mi ona. Gorzej jak wyślą komuś innemu potem

Dziewczyny gratuluję skończonych i jednocześnie rozpoczętych tygodni ja też dziś zaczynam 17

I trzymam mocno kciuki za wizyty
Wow, oby więcej takich allegrowiczów
Gratuluję 17 tygodnia, ja jutro zaczynam

Pytałam wczoraj, ale chyba nie zauważyłyście
Na ostatniej wizycie położna powiedziała że będziemy badać tętno dzidziusiów, tzn. że będę miała KTG??

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:23   #986
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Kasian fajnie z tą sukienką, widzisz są jednak w porządku sprzedawcy. Ja miałam kiedyś sytuację jak zamawiałam treski do włosów tez było kilka zepsutych i zrobiłam zdjęcie, posłałam na meila i potem mi oddzwonili, ze wyslą nowe a stare (tzn.te zepsute) mam nie odsyłać

GRATULUJĘ NOWYCH TYGODNI
za dzisiejsze wizyty

Och a mnie czeka reszta pakowania. Poza tym wczoraj musiałam jeszcze kompa naprawiać ach co się nadenerwowałam, mały przy tym wszystkim korzysta bo caly czas na bajki patrzy albo układa puzzle i tak na zmianę heh.
Napiłabym się kawy a nie chce mi się robić... toż to mam problem, że hohoh

No widzisz to tak jak u mnie z tym sprzedawcą też mu chciałam zrobić zdjęcia plam i wysłać, ale mówi do mnie, że nie trzeba.
Szczerze mówiąc skoro nie chce, żebym odsyłała to chyba jednak lenistwo weźmie górę i nie odeślę

Chyba, że dziewczyny któraś z Was by chciała się pobawić z tymi plamami, to mogę sukienkę wysłać do którejś? Rozmiar L, ale powiem Wam, że ona jest dosyć mała więc sądzę, że na M też by była dobra

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Na ostatniej wizycie położna powiedziała że będziemy badać tętno dzidziusiów, tzn. że będę miała KTG??
No właśnie Paulka, ja chciałam Ci pisać i zapomniałam.

Nie wiem czy będziesz miała ktg tak by wynikało z tego co położna mówiła, ale ja w ciąży z Hanią miałam 1 raz KTG robione w 20 tygodniu i wtedy ledwo co znalazła to tętno, ja oczywiście zestresowana całkowicie jak ona szukała a nie było i jednak bardzo słabo było słychać potem normalnie po 30 tygodniu już waliło to serduszko niemiłosiernie głośno, więc miałam porównanie

Dlatego ja bym się zdziwiła jakby robili Ci już KTG, ale może przy bliźniakach jest inaczej po prostu
Stary 2013-12-18, 11:28   #987
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

No właśnie Paulka, ja chciałam Ci pisać i zapomniałam.

Nie wiem czy będziesz miała ktg tak by wynikało z tego co położna mówiła, ale ja w ciąży z Hanią miałam 1 raz KTG robione w 20 tygodniu i wtedy ledwo co znalazła to tętno, ja oczywiście zestresowana całkowicie jak ona szukała a nie było i jednak bardzo słabo było słychać potem normalnie po 30 tygodniu już waliło to serduszko niemiłosiernie głośno, więc miałam porównanie

Dlatego ja bym się zdziwiła jakby robili Ci już KTG, ale może przy bliźniakach jest inaczej po prostu
No to już się nie mogę doczekać kolejnej wizyty
W piątek zapisy, muszę pamiętać.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:37   #988
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
My też dziś kupiliśmy choinkę, tzn tata mój kupił, bo się okazało wczoraj jak byłam na spacerze, że nasz "sąsiad" z ulicy sobie otworzył choinkowy biznes, więc wzięliśmy od niego ale w ogóle jestem w szoku, że te choinki takie drogie, mój tata dał 120zł
A jaka wielkość tej choinki? My też szykujemy się do zakupu, ale zupełnie nie wiemy jakie ceny są w tym roku.

Cytat:
Myska ja się nie znam na ludziach, ze tak powiem wiem jak jest u zwierząt i jak są problemy z oczami to podobno nie można okładać rumiankiem wtedy najlepszy jest świetlik, ale to musisz doczytać, bo ja mogę się mylić
Wyczytałam, że domowym sposobem może być okład z rumianku i tak zrobiłam.. Chyba kupię ten świetlik..

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
wiesz co z tą wagą nie przesadzaj, ja zaczynałam z 70 a mam teraz 79 :P tylko, ze ja to nie wierze za bardzo bo w butach zimowych byłam teraz ważona a one troche wagi mają
Ja się ważę w domu, bo jakoś to ważenie w przychodni do mnie nie przemawia.. W ciuchach to jakoś tak głupio. Ja zawsze ściągam buty, więc u mnie ciuchy mogą grać główną rolę obciążającą.

A propo wagi.. Już się nie mogę doczekać tej firmowej wigilii

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:

A to KTG to mogą robić przy USG? Bo ja serduszko trzy razy już słyszałam to to było KTG?

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-18, 11:40   #989
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
No to już się nie mogę doczekać kolejnej wizyty
W piątek zapisy, muszę pamiętać.
No to sobie przypominacz ustaw

Cytat:
A jaka wielkość tej choinki? My też szykujemy się do zakupu, ale zupełnie nie wiemy jakie ceny są w tym roku.

Wyczytałam, że domowym sposobem może być okład z rumianku i tak zrobiłam.. Chyba kupię ten świetlik..

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Ja się ważę w domu, bo jakoś to ważenie w przychodni do mnie nie przemawia.. W ciuchach to jakoś tak głupio. Ja zawsze ściągam buty, więc u mnie ciuchy mogą grać główną rolę obciążającą.

A propo wagi.. Już się nie mogę doczekać tej firmowej wigilii

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

A to KTG to mogą robić przy USG? Bo ja serduszko trzy razy już słyszałam to to było KTG?

Choinka średniej wielkosci, nie wiem ile ma cm bo jest obecnie w pozycji pol lezacej i trudno mi ocenic

Co do wazenia to chodzi o przyrost wagi a nie wage sama w sobie to chyba zawsze w ciuchach sie wazymy w przychodni wiec porownanie jest do poprzedniej wagi.

Nie no USG to USG, a na Ktg zaklada sie takie pasy na brzuch, jeden mierzy sile skurczow a drugi tetno dziecka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-18, 11:44   #990
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:

Hehe ginek z kiosku
Ja idę na łatwiznę bo to ciasteczka rozpuszczoną czekoladą i jakimiś pierdułkami kolorowymi ozdobię

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Co prawda to nie dla mnie pytanie ale ja robie lukier cytryna z cukrem pudrem lub białko z cukrem pudrem, lubie też polewę czekoladową na pierniczki
a zdobienie to kiedyś widziałam ładną stronę jak to można prosto wykonać jak ją znajdę to podrzucę tutaj

http://namiotle.pl/4567/foto-kurs-lu...iernik%C3%B3w/
O to ja też dziekuję, bo mi sie do makowca przyda :p

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Już ciasta na Święta ? Ja zaczynam jutro od piernika staropolskiego
źle się wyraziłam - kruche ciasteczka

Cytat:
Jakie ładne

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
nie strasz, bo ja dopiero prezenty zamawiam i niektóre też całą Polskę muszą przejechać
To ja wam powiem co wyczytałam na poczcie - jest kartka z info, że by listy doszły do świąt to priorytetem do 18 trzeba wysłać, czyli dziś Jak się ma do paczek to nie wiem W sumie ja w nd coś zamawiałam ale to gadżecik do prezentu dla mnie jak nie dojdzie to nic tam :p

Cytat:
A to miło z jego strony Ja bym spróbowała sprac, tylko wtedy mógłby ci tą druga w innym kolorze wysłać, miałabyś dwie

Cytat:
Ja bez kaloszy mam plus 7 albo 7,5 kg

Cytat:
Zauważyłam, tylko nie wiedziałam jak Ci napisać :p Bo ja mam na każdej wizycie badane serduszko ale to w sumie położna przykłada ten sprzęcior i słucha z minutę, bez wydruku. Ktg to miałam po 15 minut przy aparacie i z wydrukiem wieć nie wiem czy to tez ktg Od 28 tygodnia gdzieś No i nie wiem co ty będziesz miała :p

My po spacerze, znów kilku rzeczy zapomniałam kupić

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości