|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
0 | 0% |
| Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
|
0 | 0% |
| Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
|
6 | 15,00% |
| Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
|
3 | 7,50% |
| Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
|
8 | 20,00% |
| Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
|
19 | 47,50% |
| Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
|
2 | 5,00% |
| W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
|
2 | 5,00% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
czesc
prawie nic dziewczyny nie napisalyscie przez weekend i nie mam co czytac w wolnych chwilach u nas wczoraj chrzest. przybylo 24gosci. bylo naprawde milo Macius zebral super prezenty, pojedlismy pysznego zarcia.w trakcie mszy czekalismy od zakrystii z malym zeby dziecko " nie zaklocalo mszy" macius ani myslal o zaklocaniu tylko raz zaplakal jak dzwonki zadzwonily za to w trakcie chrztu bacznie przygladal sie ksiedzu. moze dlatego ze mial blyszczace wdzianko generalnie laniem.glowki byl zdziwiony "jak to? kapiel w poludnie?" rozbeczal sie dopiero jak cala rodzina na raz chciala sobie z nim zdjecia robic i blyskaly flesze ja dzis siedze sobie w pracy, rano mialam kosmiczne przygody zaspalam wiec uwijalam sie ile wlezie udalo siewsiadajac do tramwaju odpadlo mi kolko od wozka, jednoczesnie pies zaplatal mi sie miedzy nogi dolecialam do przychodni zostawilam psa przed wejsciem w trakcie jak bylam w przychodnu poes sie zerwal i probowal dostac sie do.przychodni skaczac po oknach ![]() miedyz czasie mama zadzwonila ze musi wychodzic z domu bo ja szef wezwal do pracy a ja do niej ze musi na mbie czekac bo kolko mi odpada w wozku i nie dam rady wejsc do niej do domu wiec z przychodni na zapalenie pluc bieglam do mamy za to Macius aniolek ![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#962 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
ja dzis pakuje torby, jutro z rana wyjazd na swieta jedziemy 100 km do rodziców jednch i drugich na 5 dni takze nic z jedzenia nie przygotowuje ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() ciekawe czy Michaś też tak bedzie ![]() tak, zazwyczaj wychodzimy ok 11.30-12,30 Cytat:
Cytat:
|
|
#963 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
eghhh te tesciowe ja mojej mam juz po kokardykocham.zakalce daj troche ![]() Cytat:
dzis w radio mowili ze pogoda istnie swiateczna bo temperatura dokladnie jak w betlejem ![]() ale u nas to podwojny zawod bo dzieci z wloch przyjechaly pierwszy raz prawdziwa zime zobaczyc Maharet co do zywnosci w de sie nie zgodze, mnie totalnoe zepsula zdrowie choc kupowalam.raczej.drozsza musialam miec parokrotnie plukane jelita po pobycie tam wiec duzo sie naczytalam i mnie zywnosc tam.przeraza tak samo jak w uk Madziuchna nasi synowie sa identyczni za kazdym.razem jak.cos piszesz to moge ci napisac u mnie to samo ![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#964 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamusie i dzidziusie
![]() Witam się po dłuuuugiej nieobecności, mało co siedzę przy kompie, Lilusia jest bardzo absorbująca i zawsze mam coś w domu do zrobienia, a jak już się lenię to nie przy kompie Na początku Wesołych ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Wesołych Świąt, urwało mi ![]() Po drugie dzisiaj mija roczek jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży ale zleciało.....było maciupkie nasionko z serduszkiem wielkości maku, a teraz ponad 5miesięczne dziecko co się recholi za każdym razem na mój widokPierwsze święta z dzieciakami....życzę wam magii w te dni i nie tylko
|
|
|
|
#965 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Dirty!!Super ze się odezwałas kochana!prosimy o częstsze zaglądanie do Nas
Równiez zycze Tobie i Liluni Wesołych Swiąt!Z Naszymi pociechami napewno będą magiczne![]() My dzis podalismy pierwszy raz kartofelka Bardzo posmakował Lilci Jutro dam łyzeczke więcej.Z innej beczki to przeglądałam neta w poszukiwaniu herbatek bez cukru i stwierdzam ze takowej granulowanej chyba jeszcze nie wymyslili..Ta z Hippa z niemiec co Maharet o niej pisała niby tez ma w sobie izomaltuloze a to w koncu tez cukier..wychodzi na to ze zostaje dopajanie koprem włoskim i wodą.mmmm uwielbiam zapach boczusia z piekarnika..w tym roku cały kawał dla Tzta szczęściarz
|
|
|
|
#967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę,ze już jedzonko wprowadzacie pomału, ja mam w styczniu zacząć, wogóle to u mnie nie wiadomo jak traktowac ten temat, bo jesteśmy na mleczku i moim i sztucznym, poza tym Lila wcześniak więc jeszcze ta kwestia dochodzi i zgłupieć mozna stanęło na tym, że jak skończy w styczniu pół roku czasu urodzeniowego( czyli 4mce po korekcie co powinna mieć) to zaczniemy wprowadzać nowe amu![]() A jak twoja Lila Policzanko?wogóle ciekawa jestem ile wasze dzieci ważą dziewczyny, pochwalcie się to będę miała zarys czy mi jeszcze do was dużo brakuje
|
|
|
|
|
#968 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Co ciekawe to on nie jest tłuścioszkiem (choć oczywiście pucki ma ), jest duży i ciężki, wygląda na starszego.Dziś brat tż chyba chciał być zabawny, widział po raz pierwszy Julka przez Skype i wypalił o nim per "spaślak". Nie ma to jak być debilem i prostakiem
|
|
#969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U Nas Dirty pomalutku do przodu Teraz jestesmy na etapie odkrywania mozliwosci swojego głosu.Jest bardzo wesoło Człowiek nawet się nie spodziewał jakie to dźwięki moze wydobywac dziecko Co do wazenia to my bedziemy wazeni dopiero 8 stycznia na szczepieniu.Ostatnim razem czyli jakies 2 tyg temu miała 7300 tyle ze babeczka wazyła ją na szybko w ciuszkach.
|
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo T. Jak mi z nerwów w święta laktacja nie padnie to będzie cud. Ma jakiegoś gula i prawie się do siebie nie odzywamy, a Tż wogóle. Przeraża mnie wspólna wigilia w takiej atmosferze :/
Zrobiłam pleśniaka ze śliwkami i wyszedł idealny jestem z siebie dumna bo to 1 raz Jutro zrobię jeszcze sałatkę i wsio ![]() Servus Dirty
|
|
|
|
#971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak raz dziennie to zazwyczaj 13-14. Jak dwa razy dziennie to koło 11 rano i później koło 14. Cytat:
Na szczęście takie akcje tylko w tych niebezpiecznych dzielnicach i do normalnych się zbóje nie przenoszą.Koszty ogromne to prawda - to chyba najdroższy stan do życia ;/ A zarabia się różnie w zależności od profesji. Ja razem z TZ jesteśmy programistami, więc narzekać nie możemy - z jednej pensji można żyć na w miarę wysokim poziomie (nie na bogato, ale bez biedowania i ciągłego liczenia kasy), a drugą można spokojnie odkładać (mówię tu o bezdzietnym modelu rodziny, kiedy nie wydaje się na niańki, szkoły, żłobki itd). Cytat:
![]() A iphony są już trochę droższe :P Acz fakt faktem, że nawet przy 700$ to tak jak dla polaka 700zł przy tutejszych zarobkach, więc nie jest strasznie. Ciuchy tutaj zdecydowanie droższe niż na wschodnim wybrzeżu, ale w dalszym ciągu przy zarobkach wychodzi tanio (ceny zbliżone lub troche mniejsze niż w PL). I ja lubię kohl's ![]() A nowy york mi się marzy zobaczyć, ale stąd lot 6h, więc nie wiele krócej niż z PL, więc bez sensu. I co do latania to ja też się boję, przed każdym lotem mam biegunkę ze strachu A od 3 lat latamy co 3-6 miesięcy regularnie i dalej mi nie przeszło
|
|||
|
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przezabawny ten Twój szwagier ![]() A co do spacerów to wychodzimy około 12. Po powrocie usypiam bo na spacerze nie potrafi zasnąć. Edytowane przez LaLoca Czas edycji: 2013-12-23 o 18:48 |
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dirty! Miło Cię tu widzieć
koniecznie zaglądaj do nas częściej! Wesołych Świat!Tassia fajnie ze chrzciny udane. I jaki Maciej grzeczny! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
ale ciszaaa
![]() Mój maluch właśnie spi na moich kolanach i strach go odkładać ![]() Testujemy dziś wcześniejszą kąpiel o 18 (zawsze w okolicach 20), bo później mały chodził spać około 24.00-1.00. mam nadzieję że dziś będzie lepiej ![]() Jej dociera do mnie powoli że jutro już wigilia i święta pierwsze nasze we trójkę ![]() tylko żeby jeszcze zdrowie mu dopisywało byłabym najszczęśliwszą osobą na świecie.bo pomimo mojej restrykcyjnej diety, znów (od jakiś 3 dni) jego buzia wysypana jest suchymi plackami-ranami, praktycznie cała twarz jest tym objęta ![]() mam nadzieję że po nowym roku szybko dostaniemy się do tej poradni alergologicznej ![]() tassia super że chrzciny się udały ![]() Cytat:
cześć fajnie że się odzywasz pochwal się jak Lila urosła
|
|
#975 |
|
Wtajemniczenie
|
joł
![]() My na spacer różnie chodzimy. Tak między 12.30 a 13.30. U nas choinka również ubrana. Wszystko spadło w tym roku na moją mamę. Odwiedził mnie dzisiaj mój szef... w sumie pierwsza osoba spoza rodziny. Gosia jak zwykle płakała i się nie popisała... Dziewczynki-
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dołączam się do życzeń - Wesołych Świąt mamuśki! http://www.youtube.com/watch?v=kifDjepmq1A |
|
|
|
|
#977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a drugie pytanko: ile jednorazowo zjadaja wam dzieci? |
|
|
|
|
#978 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a niedługo jakiś soczek będziesz mogła wprowadzić, np rozcieńczony wodą ![]() Cytat:
i mój mały szogun ważył 5 grudnia 5400 Cytat:
![]() ale tylko na Twoim mleku jest, nie? nie dopajasz gluzkozą czy czymś podobnym taki urok bobasów, że pulchniutkie
|
||||
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra, moje dziecko spało od `13 do 18,szkoda,że większość z tego czasu byłam u kosmetyczki
![]() nasza choinka.kolory nikogo nie dziwią?
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko gotowe
Jutro tylko na swiezo usmazyc krokiety, ugotowac uszka i zapiec pieczarki i mozna siadac do stolu. Rece i nogi mi odpadaja, poza tym nie wiem kto to zje Ide odpoczac bo padam
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
kochana ubranko jutro bedzie mialo.swoj dzien
jedziemu na olbrzymia 18 osobowa wigilie wiec chlopak bedzie sie prezentowac a jak! Cytat:
kochana moj szkrab wazy 6200 a urodzil sie 3800 wiec wiesz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super!I ile prezentów ![]() U nas malutko prezentów, bo tylko w 5 osób święta w tym roku. A dla rodziców kupiliśmy wycieczke helikopterem nad San Francisco więc za prezent będzie bilet wstępu - troche chudo będzie to wyglądać pod choinką Może dokupie jakieś kubki świąteczne i tam wrzuce, co by to wyglądało po ludzku![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia cieszę się,że chrzciny udane
Mam nadzieję,że masz jakieś focie![]() Ja a może do jakiejś koperty i powiesić na choince?Sprawdzicie jak są spostrzegawczy ![]() U nas to prezenty na dwie Wigilie,łącznie 15 prezentów A naszych dla siebie jeszcze tam nie ma
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Mój urodził się z wagą 2930 kg a na ostatnim szczepieniu ważył 5650 kg więc teraz pewnie coś pod 6 kg. Generalnie nie jest "papuśny" - taki w sam raz. Ani chudy ani gruby
|
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ja ja pisałam o tym i'phonie w abonamencie, że 200$ a u nas 3.000 ![]() Motyl o wow! ja dzisiaj u rodziców naliczyłam z tatą 11 (!) prezentów pod choinką dla samego Mikiego a to tylko od nas, rodziców i mojego brata, a jeszcze u teściowej i szwagierki są małż w pracy ale święta ma całe wolne
|
#987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zamowilismy krzeselko do karmienia http://www.caretero.pl/32_strona.html Wczesnie, ale mielismy troche nie swojej kasy do wydania.jeszcze na konika morskiego starczylo ![]() Chcialam tez zyczyc Wam radosnych i pogodnych Swiat Bozego Narodzenia pelnych usmiechu Waszych maluszkow!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
reszta to średnio tradycyjna, ale wszystko bez mięsa ![]() I wzajemnie kochana! Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez kitu kogo na to stać? Rozpieszczacie Mikiego jak sie patrzy ![]() My dla Poli skromnie bo nikt nie mógł wytrzymać i wszyscy daliśmy jej prezenty zaraz po kupieniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#990 |
|
Wtajemniczenie
|
wesołego alleluja......yyyyyyyyyyy yyyy to nie te święta
wiec krótko wesołych świąt wszystkim ![]() nie wiem jak to zrobiłam prrzy dwójce dzieci / a właściwe to nawet trójce/ale upiekłam dwa rodzaje ciastek plus pierniki /ale te sie nie liczą bo dwa tygodnie temu pieczone i trzy placki , zrobiłam miesko w galarecie/ tzw studzieline/ wczoraj z mama pierogi i jutro jeszcze że śliwkami pare nalepimy i barszcz ugotowałam a to wszystko jak w każdym domu przeplatane sprzataniem ....które i tak mało co widać choinka ubrana prezenty też więc mam luuuuuuuuuuuuuzik teraz bo w ciągu dnia to nawet kawe na stojąco piłam![]() jeszcze tylko musze znaleźć coś w szafie do ubrania ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

Macius zebral super prezenty, pojedlismy pysznego zarcia.

[/RIGHT]

ja mojej mam juz po kokardy

byłabym najszczęśliwszą osobą na świecie.

a to tylko od nas, rodziców i mojego brata, a jeszcze u teściowej i szwagierki są
ale święta ma całe wolne