|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
witam sie
![]() Mały zasnął po 20 a i tak zdążył sie juz 4 razy obudzic ![]() Myslicie, ze wczorajsza noc obyla sie bez tugezy? Tio sie mylicie ![]() ![]() W ogole, nie ogarniam tematu... Jakim cudem budzi sie praktycznie noc w noc o tej samej godzinie> jak zapisal 1,30... Dzis nawet telefona nastawiłam na 1,15, dopchałam go butla, zjadł, przewinał sie na drugi bok a za 10 minut gotowy do zabawy otworzył oczy ![]() Nie mam duzo nadrabiani to szybciutko Was przelece i lulanko, bo kij wie, co dzis mnie czeka. Mody chyba powinien miec na imie Marek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Sylwia, Marek ładne imię
![]() A za nami ładna noc, po ostatnich trzech z katarem - ta przedwczorajasza cała przespana, wczoraj miała tylko pół godzinną drzemkę do 14, o 19.40 padła, obudziła się po 5 na mleko, wzięłam do nas i spaliśmy jeszcze do 8. Dzisiaj jedna drzemka godzinna do 13.40, o 19 już taka śpiąca - zjadła i ożyła ![]() ![]() ![]() Teraz wieczorkiem mieliśmy gości, że tak powiem - najlepsza ekipa (bez 2 członków ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Konto usunięte
|
A propos książek to jeszcze to zamawiam obu dziewczynom
![]() http://aros.pl/ksiazka/galgankowy-skarb-2 |
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44804191]bardzo lubię takie połączenie
![]() co do urodzin to dokładnie, przecież ŻADNA chyba tu nie pamięta, trzeba sprawdzać, proste ![]() ![]() A, i Bokeh, bo pracuje z moim mężem. [/QUOTE]ja pamiętam Szajową Dorke bo 13, noi Igiego bo dzien wczesniej niz Bartulino, i Pole- bo dzien pozniej ![]() Cytat:
![]() ![]() mój dzisiaj przyuwazły otwarte dzrwi od łazienki, ktos nie zamknąl na klamke, nie zdązyłam, umyl łapki w kibelku ![]() o boziu, cudenka ![]() Cytat:
gratuluje egzaminów ![]() Cytat:
![]() ![]() LITTLE< tez bym sie wkurzyła.... ![]() SZAJA< fajny torcik ![]() NETI, po kieliszeczku pójdzie ci szybciej ![]() ELLLMI ależ Twój maż ma poczucie humoru, wyslij go najlepiej samego ![]() no to uciekam spac ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
SZAJA! Kochana, mam prośbę ogromną! Masz gdzieś linka do bloga dzieciowego mamy, która ma córkę Jadzię (Jadzisko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Raczkowanie
|
hej ja tylko tak na szybko i lece spać
tylko chciałam napisać, że dzieci które są na piersi a mama załapie grype jelitową to dziecko nie zachoruje. Wraz z mlekiem mamy dziecko dostaje przeciwciała. Potwierdzone na sobie, jak byliśmy w szpitalu z Filipem, Filip jako jedyny nie załapał jelitówki, pomimo tego że cały oddział dziecięcy był zarażony. Dzieci to nawet na korytarzu wymiotowały bo nie zdążały do kibelka. Ja załapałam, ale bardzo delikatnie przechodziłam, nie miałam żadnych rewolucji, a Filip nawet luźnej kupki nie miał. Wszyscy się dziwili, ze mały nie załapał. Dobranoc
#967 | |
Zakorzenienie
|
Czesc!!
Cytat:
Za zyczenia zdrowia rowniez dziekujemy! Dalysmy rade - jest rano. W najgorszym momencie Yae tugezowala ponad godzine, ale ze mnie lecialo i gora, i dolem a jak juz udalo mi sie wrocic do pokoju, to ruszyc reka ani noga nie moglam. Yae sama zasnela, budzila sie 2-3 razy na uu i pospala do 8. Teraz tz miedzy dyzurem a praca wraca na chwile do domu. Mam nadzieje, ze jednak zostanie z nami mi pomoc, bom slaba niczym mucha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Zadomowienie
|
Oglądałyście "Kwiat pustyni"? Czytałam kiedyś ale nie oglądałam wcześniej. Masakra z tym obrzezaniem rytualnym kobiet, kilkulatkom wycinają łechtaczkę i wargi sromowe mniejsze i większe a powstałą ranę zszywają zostawiając malutką dziurkę żeby miała jak sikać czy miesiączkować. A podczas nocy poślubnej małżonek bierze nóż albo brzytwę, rozcina co zostało zeszyte i bierze kobietę siłą. Brrr, chyba mi się przyśni
![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba nigdy nie pójdę wcześniej spać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zadomowienie
|
MA SA KRA!
zasypiałam z uczuciem,że chyba mi się jakiś katar zaczyna, a budzę się o 3 w nocy z zatkanym,bolącym uchem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() melduję się z pracy znad kawusi i cynamonowej drożdżówy ![]() Hanusia - buuuuuuuuziakiiiiiii ![]() czytałam ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#972 | ||
Zakorzenienie
|
Hejka!
Cytat:
jestem za, super pomysl. ale Antonio wydoroslal!!! byliscie u fryzjera pawdziwnego czy nozycami w domy go ciachalas? Cytat:
![]() Sto lat dla Hani i Marcinka!!!!! Duzo zdrowka!!! ![]() ![]() ![]() najlepszego dla Kubuska!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
zdrówka dla wszystkich Solenizantów
![]()
#974 |
Zakorzenienie
|
Ponieważ nowa trasa do pracy - dłuższa, to wyjechałam wcześniej ale o dziwo poszło sprawnie, bylam w pracy prawie godzinę przed czasem, to myśle ponadrabiam, a gdzie tam błąd na wizaż forum i du.a. Teraz będe powolutku nadrabiać ale nie wiem czy dam radę.
nocka nawet dobrze. Ogólnie jazde do mamy MAła zniosła bardzo dobrze, troszkę jojczyła to dałam jej pić, w końcu usnęła, kąpiel bez problemu i unęła też szybciej niż ostatnio "w domu Tż". Zobaczymy jak tam jej dzień zleci w innym otoczeniu. Ale spanie z nią ta dla mnie masakra, co chwile się przekręca, to dupką sie pcha to głową, za chwilę widze do góry nogami leży, ja się nie wyspałam totalnie.
#975 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Ale mam zakwasy! nie dosc ze nogi to i ręce;p ..wczoraj z tztem uczyliśmy sie jezdzic na desce snowboardowej i powiem tak, raczej na nartach juz nie bede jezdzic, aaaaaaaaaaaaale frajdy bylo ![]() ![]() Wróciliśmy po 22.. Amelka nie spała, tesciowa mówiła, ze co chwile patrzyła na drzwi i płakala, bidna moja. W dzien moge ja jakos zostawić, ale jak juz noc przyjdzie, to musze byc. ![]() ![]() Tzt kupił samochód, rakiete ![]() ![]()
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
Hej.....Pstryku, Ty juz,w pracy?
Antonia wczoraj we 2 osoby,zabawialismy a mama go ciachala :p dziś chtba kupie tiul i spróbuję ostatniego pompona zribuc i podejmę decyzje który... Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
musisz do innej strefy czasowej się wynieść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Młoda ma dzisiaj dzień CAŁKOWITEGO maruda, już padam... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Wtajemniczenie
|
![]() Nadrobiłam w pracy przy śniadanku (nie jem w domu śniadania tylko dopiero w pracy ![]() Buzaki roczkowe dla Hani i Marcinka, i miesiąc młodszemu Kubusiowi też buziaka przesyłam. ![]() ![]() ![]() neti - cudnie Antoś wygląda w nowej fryzurce, a pompon z serwetek fajny ![]() meneq, charlizz - zdrówka sarah - daj Natusię do przedszkola, ona będzie z dziećmi a Ty byś miała czas na naukę języka. Zobacz jak Blanka fewci super w żłobku sobie radzi i jest szczęśliwa. little - masakra jakaś...też bym się wk.wiła. Po co pytac jak i tak po swojemu robią...ja bym się wstydziła tak zrobić ![]() Ifwka - trzymaj się ![]()
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2014-01-27 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przez dłuuugi czas, bo półtora roku, Agu miała taki wózeczek: http://images.sklepy24.pl/89255933/1...spacerowka.jpg część różowa,a część brązowa z narysowanymi muffinkami ![]() ![]() ![]() W naszej biedrze ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Ill..za, Waszą namowa napewno żółty...i chyba zielony, choc ten.szary mnie korci.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a za życzenia w imieniu Kubusia dziękuję ![]() podczytywałam Was przez weekend na telefonie wczoraj chwilę na lapku ale nie miałam siły cytować. niewiele pamiętam :/ Illusion super łowy, Ty to jednak jesteś zwierz ciuchlandowy ![]() nawijko ![]() ![]() ![]() szaja super wpis, muszę teraz czaić na książeczki ![]() neti ale Antonio wydoroślał, normalnie duuuży chłopak z niego ![]() little no niefajnie z tym chrzestnymi, szkoda, że chcą kupować prezenty pod siebie, szczególnie, że kiepski gust mają :/ nie ogarniam, po co pytali, jeśli i tak robią po swojemu :/ ![]() sarah fajny pomysł, zawsze miałabyś tą chwilę dla siebie, a Mała oswajałaby się z innymi dziećmi, z językiem... charlizz, meneq zdrówka dziewczyny ![]() ellmi widzę, że Twój tż teraz boi się Ciebie ![]() a my byliśmy rano na badaniach, Kubusiowi z żyłki pobierały panie krew , cztery osoby i nie mogliśmy dać rady Kubuśkowi ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Cześć poniedzielne
![]() I od razu dla naszych solenizantów WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ![]() ![]() nadrobiłam Was ale nie mam weny coś napisać, taki dzień ospały że masakra! Nancy przeraża mnie to pobieranie krwi z żyłki.. A nie wiem czy żelaza nie będe robić Młodemu. Wczoraj byliśmy u t (niedzielny standard), tyle śniegu nagle to kazałam jechać po sanki dla Dawida (wiecie że ona nam robi teraz problem że z Dawidem nie zostanie sama? bo że babka leży to nic, bo ona jej jeść da i koniec (uwierzcie że przebiera jej pampersa tylko 2x dziennie...) ale że ona już NIE TE LATA! rozumiecie? Baba 47 lat i ona już za stara żeby chwilę z dzieckiem zostać... ) wracając do tematu: koniec końców pojechalismy po sanki do carrefoura Dawid urzeczony był! a: opatulony bo po pierwsze było już mroźno, słonko zachodziło, a po drugie t. nie miała cieńszego koca - tzn miała ale skindlony przez psa, wiec tak - dziecko opatulone ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Zadomowienie
|
hope, "będziesz miała te lata co ona to zobaczysz"
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
hope Dadolowi się widać podoba na sankach
![]() powiem Ci, że widok straszny, pokłute obie rączki ma i jeszcze z zgięciu łokciowym :/ wszyscy wyszliśmy z zabiegowego spoceni a z Kuby się po prostu lało :/ a co t. i tego, że "nie te lata" to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko wiesz, to na prawdę jest wkurzające i przykre ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- słuchajcie jaka jestem wyrodna matka... Dawid złośliwiec zakłada sobie pieluchę na łep i biega przed siebie. Ja mu ją ściagam tłumaczę, że tak nie wolno, zrobi bęc a ten się śmieje i dalej swoje i bezczelnie patrzy czy ja patrzę. To obczaiłam że idzie prosto na łóżko to nie ściągnęłam mu tej pieluchy. Wpadł na łóżko, klapną dupskiem na ziemię, ściągnąl pieluchę i patrzy na mnie co ja na to. Ja poważnie, że było bęc. Boli pupalo. Dawid... -"Nie". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | ||
Rozeznanie
|
Witam po weekendzie. Już jesteśmy w domku. w sobotę mieliśmy tak na szybko roczek Lenki, później postaram się wrzucić zdjęcie.
Cytat:
![]() ładna lala, Bokeh jakbyś widziała linka do Hani wózka to podrzuć , ciekawe czy mnie stać na niego ![]() Cytat:
Kija Mika pisała ze jak robiła badania Julkowi to też tak dziwnie wyszły, jak miał katar wyszły ok a jak zdrowy podwyższone OB ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze zyczonka dla Haneczki i Marcinka!!
Mam sie znacznie lepiej, chociaz temperatura nadal trzyma. Poprosilam rano tz, zeby zostal z nami i pomogl, zgodzil sie bez wahania, zalatwil w pracy, a pol godziny pozniej dostal takiego ataku furii, ze przez moje histerie on pracowac nie moze. No to go do pracy wyrzucilam (nieco lepiej sie poczulam a z niego i tak pozytku ne bylo). Jednak po chwili wrocil, ze przelozony kazal mu sie nie pokazywac, dopoki wiadome nie bedzie, czy to jelitowka czy tez nie. Koniec koncow wspaniale zajmuje sie Yae, a ona ma taki zaciesz, ze az milo patrzec. |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale fajnie śpiocha Cytat:
![]() śliczny Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#990 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dorce chyba zęby lezą, marudna bardzo, kupsko rzadkie poszło rano takie, że pod prysznic w ciuchach ją wsadziliśmy! i dopiero tam rozbieraliśmy polewając wodą już, dałam ibum i położyłam spać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.