![]() |
#961 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Przyszlam do was z problemem ale widze ze nie potraficie czytac ze zrozumieniem!!!!!!!!!!!! wiec nic tu po mnie Boze ten swiat schodzi na psy!!! jezeli nie potraficie pomoc to nie piszcie niczego tak mam dwie coreczki !!! i co z tego nigdy nie liczylam dni plodnych i nie obserwowalam swojego organizmu!!! a teraz ma m problem czy to takie dziwne!!! hmmm... dla was chyba tak skoro twierdzicie ze wymyslam posty na poczekaniu... sorryy ale pisze prawde i nie bede sie tlumaczyc... prosilam tylko o pomoc a zostalam zmieszana z blotem nie tego sie spodziewalam!!!!!!!!
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety ale bardzo ciężko zrozumieć jest cokolwiek z tego co napisałaś do tej pory. Dziwi, że nie wiesz co to owulacja a jakoś masz już dwójkę dzieci. W końcu jak sama pisałaś staraliście się rok o dziecko, więc chyba musiałaś coś nie coś czytać o poczęciu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Raczkowanie
|
Nie nie czytałam jesli o to chodzi poprostu sie staralismy kiedy tylko była okazja i kiedy mielismy ochote wiedzac ze chcemy miec dzieci i nigdy nie obserwowalam swojego organizmu poprostu czy to tak ciezko zrozumieć i po roku czasu sie udalo ale zadnych kalendarzykow nie prowadzilam nie obserwowalam kiedy mam dni plodne ani nigdy nie bylam ciekawa co to jest owulacja i tak dalej...a teraz mam prolblem i pisze tutaj oczekujac od was pomocy jednak zostalam zmieszana z blotem i wysmiana.....przykro mi poprostu....
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tabaska ja Ci niestety nie pomogę ale odpowiadam na post. Choć mnie się wydaje, że zioła nie mogą mieć aż takiego działania...Tym bardziej, że dopiero zaczęłaś je pić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Rozeznanie
|
dziewczyny wczoraj doznałam szoku
byłam u lekarza i powiedziałam mu żeby wypisał mi menopur i tu pytanie " a czemu , przecież ma taki sam skład jak gonal i tak pewnie go nigdzie nie dostanę i po co mi inny lek , to że jedna osoba zaszła w ciążę po tym leku to nie znaczy ,że ja też " po prostu szok !!!! powiedziałam mu ,że w takim razie chce dwie recepty jak nie znajdę menopur to kupię gonal !!! znalazłam co prawda muszę go ściągnąć z hurtowni do apteki ale jest co lekarz się boi ,że nie dostanie nagrody za wypisywanie leku ? ale się zdenerwowałam wczoraj , mało tego mówię ,że chcę odpis z mojej kartoteki a on ,że tylko on może mi to przygotować ,zrobić xero a teraz nie ma czasu ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- czuję się tak naciągana na kasę ,widzę że tylko to się liczy jak można tak traktować kobietę wiedząc z jakim boryka się problemem
#967 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj byłam na becie i stwierdziłam że zapytam z ciekawości jak to z tą betą. Mówię jej że wynik wyszedł mi 1,5 a testy pozytywne no to ona mi mówi że beta wyjdzie już tydzień przed okresem. JA jej na to że byłam właśnie tydzień przed okresem a ona no to nie jest pani w ciąży.
Mówię jej że lekarz po zbadaniu uważa że to ciąża to ona mi a to no bo pani bete za wcześnie zrobiła. I zrozum tu ją raz wychodzi raz za wcześnie.
![]() |
#968 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Beta może wyjsc pozytywnie jak się ma jakieś markery nowotworowe gdzies tam czytałam, Nie to zebym strazyła tylko z ciekawosci pisze że gdzies tak wyczytałam...
![]() |
#969 |
Raczkowanie
|
O rany ale tu się dzieje... zajrzałam i doznałam szoku!
Powiem Wam że niektórzy co mają dzieci naprawdę nie mają pojęcia, kiedy to można zajść w ciążę i przy jakich sprzyjających warunkach. Nie to żebym broniła koleżanki ale może ona naprawdę tego nie wie... ja zanim zaczęłam starania miałam też marną wiedzę... ale z czasem wiedza przyszła, a teraz z dnia na dzień staję się specjalistą w temacie, dzięki Wam też ![]() U mnie na chwilę obecną stan zawieszenia mam umówione konsultacje i zobaczymy co z tego wyniknie. Koleżanka ma mi przygotować kopię mojej dokumentacji (całe szczęście że pracuje akurat w recepcji tam gdzie chodziłam do lekarza i na monitoring) i dzięki wsparciu jednej z Was nadzieja mi powoli powraca i chęć walki, bo przyznam, że było kiepsko ![]() Fajnie, że zebrało nam się takie miłe grono, szkoda tylko że problemy nas zbliżają a nie przyjemności... Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-03-06 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Rozeznanie
|
Mężczyźnie przy raku jądra zdaje mi się, może wyjść wysoka beta.
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ile sprzedają tyle zarobią na tym, jestem pewna że jakiś % sprzedaży im wpada do kieszeni..
![]() |
#972 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#975 |
Rozeznanie
|
To jest straszne ze tak nas doją
Żerują na naszym nieszczęściu Czuje się tak wykorzystana ,że z tym mi normalnie źle
![]() |
#976 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nanka a nie mogłaś porosić w rejstracji o zrobienie ksero? Dziewczyny nadal nie mam @ wczoraj brzydkie plamienia dziś tak tyci tyci, bola mnie plecy i nadal czekam na @ masakra :/
![]() |
#977 |
Rozeznanie
|
Pawnie w rejestracji powiedzialy ze musi być zgoda lekarza nie wiem o co chodzi
#978 |
Zakorzenienie
|
Chyba je pogieło!!
poproś o ksero. https://www.nfz-lodz.pl/index.php/dl...tacja-medyczna
![]() Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-03-06 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Rozeznanie
|
W takich wypadkach należy iść pewnym siebie i świadomym swoich praw. I nie odpuszczać. A jeśli coś im nie pasi to postraszyć. Łaskę robią? Szlag mnie trafia jak czytam takie rzeczy. Ja bym jeszcze przygotowała jakieś pismo, podanie aby tam była data i podpis osoby odbierającej. Ew. wysłała polecony z prośbą. Żeby nie było, że nie usłyszeli.
Ale sobie liczą za te strony ![]() Edytowane przez cicci Czas edycji: 2014-03-06 o 13:29 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#980 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nanka, jestem w szoku po tym co napisałaś! co za buraczysko z tego lekarza. zmieniaj go jak najszybciej! bo jak widać szkoda nerwów i pieniedzy na niego. Kasik, fajnie, ze wróciłaś. Działaj dalej! Skutecznie oczywiście! ![]() Edytowane przez malosympatyczna Czas edycji: 2014-03-06 o 13:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#981 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
brak dominujacego lub dominujących wiec raczej nie sa przestymulowane ale to tez zalezy w którym jesteś dc??
![]() |
#982 |
Raczkowanie
|
zrobilam progesteron, 6dpo i przy normie 1-15 wyszlo 11,2;dzwonilam do lekarza a ten kazal czekac do @, cholera myslicie. Ze to za Malo żeby bylo owu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nanka zmieniaj asap lekarza. A jak ten buc nie chce Ci dać kartoteki to powiedz mu, że doniesieniesz na niego do NFZ - powinno szybko podziałać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Raczkowanie
|
przeryczałam własnie pół godziny w toalecie. mimo braku bólu brzucha w ostatnim możliwym dniu pojawiło się plamienie
![]() mam pytanie do dziewczyn po hsg - wytłumaczcie mi proszę jak to jest z tym badaniem? dostaje się skierowanie od gina i co dalej? idzie się do szpitala? oni wyznaczają jakiś termin kiedy ma się zgłosić? czy jak to wygląda? normaw porządku. niestety ostatnio się naczytałam, że tzw progesteron owulacyjny (czyli taki w normie) niekoniecznie oznacza, że do owulacjo doszło. niestety co raz bardziej się przekonuję, jak posrane jest ciało ludzkie (a przynajmniej kobiece) Edytowane przez malosympatyczna Czas edycji: 2014-03-06 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-03-06 o 21:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- A wczoraj odebrałam wyniki na tarczycę. Wszystko książkowo ![]() Jutro lub w poniedziałek pozostałe i tych bardziej się obawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
dzisiaj pytanie trochę z innej beczki. nie szperałam jeszcze w internecie w tej kwestii, bo dopiero dziś z rana zrodziło się to w mojej głowie - czy koszty leków na szeroko pojętą niepłodność można sobie odliczyć od podatku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do odliczenia leków zadaj pytanie lub poszukaj odp na stronie nfz: https://www.nfz-lodz.pl/index.php/dl.../zadaj-pytanie ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Dziewczyny a ja dzis dostałam@ dwa dni temu plamiłam, bardzo bolały mnie plecy a dzis rano @ i tak bardzo bolał mnie brzuch że myślałam, że nie pójdę do pracy... Chciałam uniknąć przeciwbólowych w tym nowym cyklu ale nie udało się... ![]()
![]() |
#990 |
Raczkowanie
|
Odebrałam bete 545,8 jaka różnica w przeciągu 9 dni . Powoli się zaczynam cieszyć. Jeszcze tylko wizyta u gin o 16:00. Mam nadzieję że pęcherzyk się pojawi i przestanę się martwić wtedy
![]() ![]() Tsh wyszło mi 1,15 zastanawiam się czy zmniejszyć dawkę. Czy to nie za mało co myślicie?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.