Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-08, 10:14   #961
asiak:)
Przyczajenie

Dot.: Jaki stały aparat?

to niezle ceny w Krakowie.....
ja w Przemyślu dałam 1.300zł, ale nie płacę wogóle za wizyty co miesięcznie....tylko dodatkowo zapłacę za wymianę łuku, a to chyba 3 razy w ciągu całego leczenia....więc wydaje mi się że cena przestępna....a co do kosmetycznego to jak zapytalam sie dentystki a ona powiedziała dwa razy więcej od metalowego zasmiałam się i powiedziałam to ja wolę metalowy bardziej widaćhehehe....wkoń cu dziewczyny dbamy o swój wizerunek by pięknie wyglądać, więc niech ludzie widzą nasze aparaciki dodatkowa biżuteria:P co miesiąc różne kolory gumeczek ....ja mam jasny niebieskifajnie to wygląda ale zastanwiam się czy na święta nie wziąść czerwono- białych na przemian? co myślicie?? czy lepiej nie??pozdrawiam...miłego dzionka
asiak:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 10:19   #962
pIWONIA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oleńka =) Pokaż wiadomość
A czy ktoras z Was zakladala aparat w krakowie? DOwiadywalam sie w ortopraxis i tam cena aparatu metalowego wynosi 1600 zl, a kosmetycznego z zamkami metalowymi z tylu---az do 2500 zl. Duuuzo
Ciagle mysle i się nie moge zdecydowac.
Cytat:
Napisane przez pIWONIA
kosmetyczny 2200
metalowy 1400
pół na pół (z przodu przezroczysty z tyłu metalowy) 1800
To w Krakowie
ps. ja mam pół na pół wizyta 50 zł, a przy wymianie łuku (3 razy) 80 zł
pIWONIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 11:08   #963
Cdz
Zakorzenienie

narzekacie na ceny??
ja płacę za wizytę (zywkłą!) 160zł.. jesli wymiana łuku to jeszcze +80zł... za załozenie aparatu zapłacilam 1500zł

http://madewithmarmelade.blogspo t.com/

06/05/2015 Nowe kolczyki : szalony bollywood!
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 12:11   #964
pIWONIA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cdz Pokaż wiadomość
narzekacie na ceny??
ja płacę za wizytę (zywkłą!) 160zł.. jesli wymiana łuku to jeszcze +80zł... za załozenie aparatu zapłacilam 1500zł
Ja nie narzekam
Decydując się na aparat wiedziałam, że jest to spory koszt i długooo będę musiała zaciskać pasa Zdaje sobie sprawę, że w mniejszych miejscowościach jest taniej, ale wybrałam mój gabinet, gdzie od dawna mam ulubioną dentystkę , blisko jest i jak na Kraków ceny nie takie złe
A jak często masz wizyty?
Stary 2006-11-08, 12:45   #965
Oleńka =)
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pIWONIA Pokaż wiadomość
Ja nie narzekam
Decydując się na aparat wiedziałam, że jest to spory koszt i długooo będę musiała zaciskać pasa Zdaje sobie sprawę, że w mniejszych miejscowościach jest taniej, ale wybrałam mój gabinet, gdzie od dawna mam ulubioną dentystkę , blisko jest i jak na Kraków ceny nie takie złe
A gdzie chodzisz do ortdonty?

Zadzwonilam do ortodonty, tam gdzie ceny aparatow byly przystepne. Powiedzial zebym skontaktowala sie z nim za 2 miesiace, bo dopiero wtedy beda wolne terminy;/ Czekac czy szukac dalej?
Oleńka =) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 16:10   #966
ania111
Przyczajenie

witam wszystkich juz za około 3 tyg. bede mogła sie poszczycic przewodnikiem w ustach poki co mam do was takie pytanie a mianowicie: wczoraj ortodontka zalozyla mi gumki separacyjne i chodzi o to, ze kumpela ktora juz ma aparat nosila je bodajze 3-4 dni i miala zalozenie stalego, a ja nastepna wizyte mam dopiero 30.11....czy wy tez musialyscie nosic te gumowe dranstwo tak dlugo??
ania111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 17:09   #967
eroretoryczna
Przyczajenie

Cytat:
To w Krakowie
ps. ja mam pół na pół wizyta 50 zł, a przy wymianie łuku (3 razy) 80 zł
A gdzie konkretnie się leczysz? Jakies namiary może podasz, numer telefonu czy coś
eroretoryczna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-08, 18:25   #968
Blue_star
Przyczajenie

Witam wszystkie Aparatki Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad stałym aparatem. Chyba założę sobie zwykły, metalowy... Mam ogólnie krzywy zgryz, najgorsze sa jedynki Lewa tak paskudnie zachodzi na prawą i naprawdę okropnie to wygląda. Miałam kiedyś, jak byłam młodsza ruchomy aparat na noc, nienawidziłam go ale ładnie mi wyprostował zęby, do czasu kiedy uległ małemu wypadkowi. Znów zęby się skrzywiły. Ale problem jest inny. Ta krzywa jedynka kiedys mi się ułamała i trzeba było doklejac połowę zęba I teraz się tak zastanawiam, czy założenie aparatu nie będzie problemem. Właśnie boję się najbradziej o ta doklejaną jedynkę. No i bólu oczywiście. Czy któraś miała taki problem? Czy założenie aparatu nie będzie problemem? Pozdrawiam

Edytowane przez Blue_star
Czas edycji: 2006-11-08 o 18:58
Blue_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 19:23   #969
morelowa
Zadomowienie

Wg. mnie najpierw trzeba będzie uzupełnić ząb i dopiero brać się za leczenie u ortodonty.

*
*
u're my afrodisiac

morelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 19:56   #970
Blue_star
Przyczajenie

Tzn ząb jest doklejony, tylko czy to nie będzie jakimś problemem przy zakładaniu aparatu
Blue_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 21:04   #971
pIWONIA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania111 Pokaż wiadomość
witam wszystkich juz za około 3 tyg. bede mogła sie poszczycic przewodnikiem w ustach poki co mam do was takie pytanie a mianowicie: wczoraj ortodontka zalozyla mi gumki separacyjne i chodzi o to, ze kumpela ktora juz ma aparat nosila je bodajze 3-4 dni i miala zalozenie stalego, a ja nastepna wizyte mam dopiero 30.11....czy wy tez musialyscie nosic te gumowe dranstwo tak dlugo??
Ja nosiłam gumki tydzień, ale nie jest to chyba regułą Napewno Twój ortodonta wie co robi

Blue_star
Najlepiej jakbyś skonsultowała to z jakimś ortodontą ewentualnie dentystą Ale teraz są takie możliwości, że nie sądze, żeby był to jakiś wielki problem

Dziewczyny z Krakowa
Nie chce być posądzona o reklamę mojego orto Zaraz się okaże, że to ja jestem ortodontką albo coś Jeśli chcecie koniecznie jakieś namiary to piszcie proszę na PW

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-09, 13:30   #972
Mallutka
Zadomowienie

Cytat:
Ile placilas za aparat kosmetyczny??
placilam naprawde duzo bo 2200 za luk + kazda wizyta po 100zl, a aparat zakladalam pod czestochowa, wiec nie w jakiejs metropolii
Zdecydowalam sie na tego ortodonte, bo moj brat i kolezanka u niego leczyli zeby i efekty byly
Mallutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-09, 14:20   #973
Caprice
Rozeznanie

od trzech miesięcy noszę aparat kosmetyczny za który zapłaciłam 2000 zł (jeden łuk), za wizyty płace 70 zł, czyli ogólnie mówiąc ceny mam takie średnio wysokie. ząbki już się trochę poprzesuwały i widać ogromną różnice mimo że przyzwyczaiłam się już do aparatu to chętnie już bym go zdjęła no ale cóż na to muszę jeszcze trochę poczekać. na początku trochę mnie bolały zęby ale szybko przestały ale niestety później poczułam jak aparat poobdzierał mi policzki i język na szczęście już ten najgorszy okres mam już za sobą uff ^^ zastanawiam się jednak jak to jest z aparatem retencyjny (dobrze napisałam?) jak on właściwie wygląda? tak samo jak ruchamy aparat? nosi się go tylko w nocy? i jak długo trzeba się będzie z nim męczyć?
Stary 2006-11-09, 14:25   #974
Oleńka =)
Rozeznanie

czy gumki separacyjne sa widoczne?
Stary 2006-11-09, 15:09   #975
Malinka_Malwinka
Zakorzenienie

Za łuk dałam 1200 albo 1400 nie pamiętam (metalowy) Za wizytę płace zawsze 60 zylka Za każdym razem coś mi wymieniają w tym aparacie, druciki, łuk gumki i takie tam (czasami trzeba zamek dokleić ) To chyba rozsądna cena Wizyty mam różnie, raz 4 tygodnie, raz 5,6
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
Malinka_Malwinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-09, 18:35   #976
ania111
Przyczajenie

Cytat:
wogole, chyba ze sie BARDZO szeroko usmiechasz przynajmniej na gornym łuku ich nie widac, na dole nie mam ale raczej tez nie
ania111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 12:02   #977
Mallutka
Zadomowienie

Cytat:
to zalezy ile i pomiedzy ktore zeby ci je wloza- ja mialam pomiedzy 4, a 3 i na dole byly widoczne jak sie szeroko usmiechnelam
Stary 2006-11-10, 12:41   #978
truskava
Zakorzenienie

hej, dawno mnie nie bylo.

ja wlasnie dzis bylam wyleczyc sobie zabki przed zalozeniem aparatu, na szczescei miaalm tylko dwie male dziurki. teraz czeka mnie wyrywanie. orto zdecydowala ze dentysta ma mi wyrwac dwie gorne czworki:/ bo aparat bede miala tylko jednak na gorny luk. normlanie sie boje, przeciez to zdrowe zeby.. no i bedzie to na pewno widac, aaaaa!!
truskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 14:22   #979
kaaziaa
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to kaaziaa

a moj orto bierze za wizte 100zl, a za aparat zaplacilam 850zl
LOVE IS A WAR,
LOVE
IS A GROWING UP....
LOVE IS CANVAS FURNISHED BY NATURE AND EMBROIDERED BY IMAGINATION.
kaaziaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-10, 16:27   #980
Oleńka =)
Rozeznanie

Aparat stały czy ruchomy?
Ja idę na pierwsza wizyte za tydzien w piatek. Zobaczymy jak bedzie
Stary 2006-11-10, 16:30   #981
Haylee
Zakorzenienie

Oleńka =) ==> W Czechowicach w takiej prywatniej klince
Stary 2006-11-10, 22:35   #982
Cdz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie narzekam
wizyty mam srednio co miesiąc lub miesiąc+tydzien... orto mam w Warszawie w Denta-luxie, gdzie mam swoją ulubioną dentystke widziałam juz 'zeby które moja orto wyprostowala' wiec mam gwarancje ze wszystko bedzie ok jesli chodzi o ceny to naszczescie rodzice za wszystko płacą... (uff)

http://madewithmarmelade.blogspo t.com/

06/05/2015 Nowe kolczyki : szalony bollywood!
Cdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 08:49   #983
gohna7
Przyczajenie

Dot.: Stały aparat na zęby.

Mam żółte zęby i chciałabym założyć kosmetyczny aparat. Czy bedzie widać kontrast między białymi zamkami a żółtymi zebami? Może jednak założyć metalowy?
gohna7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-11, 09:20   #984
paulagwiazda
Wtajemniczenie

Dot.: Stały aparat na zęby.

Załóż metalowy Ja doszłam do wniosku, że jeżeli mam nosić aparat to nie będę tego ukrywać, no i mam metalowy A co? Niech wszyscy go zobaczą
Stary 2006-11-11, 09:51   #985
Mallutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskava Pokaż wiadomość

ja wlasnie dzis bylam wyleczyc sobie zabki przed zalozeniem aparatu, na szczescei miaalm tylko dwie male dziurki. teraz czeka mnie wyrywanie. orto zdecydowala ze dentysta ma mi wyrwac dwie gorne czworki:/ bo aparat bede miala tylko jednak na gorny luk. normlanie sie boje, przeciez to zdrowe zeby.. no i bedzie to na pewno widac, aaaaa!!
Nie bój sie, moj zębolog powiedzial, ze latwiej jest wyrwac takiego zdrowego, nic nie spodziewajacego sie zeba niz takiego popsutego- chodzilo cos o bakterie i stany zapalne ale tego juz nie pamietam
Stary 2006-11-11, 13:48   #986
Haylee
Zakorzenienie

truskava, miałam to samo... wyrywanie obu górnych czwórek.. przez pewien czas widac, ale nie przejmuj się i na początku po prostu za bardzo nie szczerz ząbków nie ma tak źle, da się przeżyć...
Stary 2006-11-11, 16:11   #987
Malinka_Malwinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskava Pokaż wiadomość

Mi też rwali górne zdrowiusieńkie czwórki Tylko, że 3 a nie 2, bo ja jakaś dziwna jestem i mi 3 urosły
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
Malinka_Malwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-15, 09:15   #988
Julia-84
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

ja jestem na etapie decydowania sie na ortodonte...bylam na 2 wizytach konsultacyjnych u dr Dominika Piskorskiego (Zakopane) i u dr Wandy Kąty Gibińskiej (Kraków)... Pan dr powiedzial ze usunac trzeba tylko "piatki" na dole a Pani dr nie byla pewna i zabrala moj pantomogram zeby sie skonsultowac z chirurgiem...ale mozliwe ze bedzie chciala usunac moje "osemki" ktore sie nie wyrznęły... :-( i mam teraz dylemat ...
Julia-84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-15, 15:12   #989
eroretoryczna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Julia-84 Pokaż wiadomość
ja jestem na etapie decydowania sie na ortodonte...bylam na 2 wizytach konsultacyjnych u dr Dominika Piskorskiego (Zakopane) i u dr Wandy Kąty Gibińskiej (Kraków)... Pan dr powiedzial ze usunac trzeba tylko "piatki" na dole a Pani dr nie byla pewna i zabrala moj pantomogram zeby sie skonsultowac z chirurgiem...ale mozliwe ze bedzie chciala usunac moje "osemki" ktore sie nie wyrznęły... :-( i mam teraz dylemat ...
A jak tam jest z cenami? Bardzo drogo czy tak w miare do przyjęcia?
eroretoryczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-15, 17:47   #990
Julia-84
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

W Krakowie w ogole jakies chore sa te ceny (nie mowie o metalowym, bo ten kosztuje 1500zl, ale przezroczysty kosztuje 4500 zl!!!) A w Zakopanem: metalowy tyle samo, przezroczysty :3000zl (to jest jakis aparat "Inspire") A ja chcialam wlasnie na dolny luk zalozyc ten najzwyklejszy a na gore kosmetyczny...
Julia-84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości