|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
. Ha ha , dokładnie "m" jak miszka i mamaszkrabka, extra się was czyta.Julek z kolei jak kichamy i kaszlemy to od razu naśladuje i się śmieje na głos, każde dziecko inne. Nie jesteś złą matką nawet tak nie myśl bo baty Cię czekają. U mnie ciężko z cierpliwością , wiele rzeczy wyprowadza mnie z równowagi, muszę nad sobą pracować ! ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Julek nadal bez zmian katar cieknie ale gorączki brak. ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- 10 lat w Oslo !?? Dobrze zrozumiałam ? Chyba lepiej jakbyście tam byli razem !? Również miłego weekendu i udanej komuni. |
|
|
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
Nie wiem co sie dzieje. Piotrek nie chce jeść z łyżeczki jak go karmie, a ponoc u mojej mamy wszystko zjada. Teraz tż karmi i też je. Jak ja go karmie to wisk jest. Nie wiem o co chodzi. Tż to teraz go zagaduje i ten wcina. Chyba moja mama w takim razie go zabawia do jedzenia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytania:
1. Po jakim czasie (czy w ogóle) planujecie wymienić materacyki z łóżeczka? Pytam, bo my kupiliśmy super hiper wychwalany kokosowy i to jakiś szit jest! Przynajmniej ten nasz. Maksiul śpi na nim od listopada i już ma pełno odkształceń-delikatnych, ale są (materac, oczywiście bo Maksiul to ciasteczko). Odwracam co chwilę na inną stronę ale mimo wszystko nie jest gładziutki. I nie wiem co o tym myśleć. 2. Moje dziecię od dwóch dni robi ciemne, prawie czarne kupy. Nie jakieś twarde ale czarne. czy to może być po buraczkach, ewentualnie jedzonych 2 dni temu borówkach? |
|
|
|
#964 |
|
Konto usunięte
|
Miszka wg mnie kupy mogą być. A nie suplementujesz mu żelaza?
Co do materaca - nie wiem. |
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
3. Maksiul nie bardzo chce jeść śniadania. Tzn. zjada kaszkę ale mniej i muszę mu gadać wierszyki. Dodam, że wieczorem je kleik, w nocy- najpóźniej ok.4 nad ranem je mm i ok. 8 przypada śniadanie. Czy myślicie, że powinnam przesunąć poranną kaszę na późniejszą godzinę?
FIAZO u nas właśnie też są ostatnio cyrki przy jedzeniu. Przez te wszystkie skoki-sroki, gorączki, ząbki robiłam wszystko żeby tylko cos zjadł i teraz mam stały repertuar wierszyków i muszę je gadać bo inaczej nie bardzo chce jeść. Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina... ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46497053]Miszka wg mnie kupy mogą być. A nie suplementujesz mu żelaza? Co do materaca - nie wiem.[/QUOTE] nie, z dodatków to tylko wit.D ale to od urodzenia a kupy od paru dni |
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka za dużo na raz ;p
1. Co do materaca sie nie zastanawiałam 2. Od buraka raczej czerwone. Moze borówka 3. Pierwsze śniadanie o 8 to i tak późno moim zdaniem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Miszkaaa ja mam materac kokos gryka jeszcze po Małgosi. Nic się wtedy nei odgniotło, ani teraz. Ale teraz to jest sporadycznie używany więc się nie dziwię. No ale Małgoś prawie 3 lata na nim spała.
Edit: dla tych co mnie jeszcze nie widzieli fotka w klubie.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2014-05-17 o 13:17 |
|
|
|
#968 |
|
Konto usunięte
|
Artur też je kaszkę koło 8, ale jak pije mleko później niż o 4 w nocy, to nie chce kaszki wcześniej.
Jak jadł mi mniejsze ilości, to ja po prostu podzieliłam kaszkę na dwie porcje, jedną je rano, drugą wieczorem. Ale Artek jest drobniejszy i też mniej je. |
|
|
|
#969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
też mnie to dziwi, ze w tak krótkim czasie pojawiają się odkształcenia
|
||
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Noszzzz Alicja zjadła prawie cały obiadek. Po czym się zadławiła i wyrzygała wszystko
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
PERSE może faktycznie to za wcześnie po tej nocnej butli.
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- bidulka |
|
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
Mam dzis znowu marudera
. ciagle wchodzi mi na rece zeby go nosic i poplakuje. Apetyt ma wiec to chyba nie zeby. zjadl 1,5sloiczka obiadu a pewnie by i druga polowe zjadl ale balam sie mu tyle podac. Normalnie jeden duzy sloiczek mu wystarcza i a dzis taki glodomor.Miszka: nawet nie mysl ze jestes zla mama.. 1. materac mamy gryka kokos i przy glowce troche sie odklsztalcil ale nie myslalam jeszcze o wymianie na nowy 2. kupka moze byc od borowki 3. jak pije butle o 4 to moze godz 8 to za szybko. przesun sniadanie na 9 albo podaj jogurt a na drugie sniadanie kaszke ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Jak podajecie maluchom twaróg? Tak sam twaróg, czy moze z czymś? Rano, popołudniu? Moj maruder zasnął. Meza nie ma i nie chce mi sie robić obiadu. |
|
|
|
#973 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie przypuszczałam, że tyle kobiet ma problemy z tarczycą... ja też na 50 jestem. Co do bajki... treść powalająca...[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46496057]Pianka u nas leje :/ Wprawdzie ja nie mam zagrożenia powodziowego, ale współczuję innym, którzy mają ![]() A jeszcze co do piosenek, śpiewam rano: Hera, koka, hasz.. A TŻ do Arta: w razie czego mów, że Cię rodzice uczą mitologii greckiej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My mamy jakiś materac kokos, gryka pianka czy jakoś tak i nie ma odkształceń bo jest dość twardy. Kupki to pewnie od buraczka albo borówki, tak jak dziewczyny mówiły. Cytat:
Cytat:
U nas Igi miał większy apetyt jak zęby szły.... Twarogu jeszcze nie dawałam.. od kiedy można? Jeszcze odnośnie pogody.. u nas już lepiej, pada ale stany rzek opadły więc kryzys najgorszy zażegnany
Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-05-17 o 14:46 |
|||||||
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Straż wypompowuje nam wode ale idzie to jak krew z nosa.Mała piwnica i moja kotłownia zalane
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Nasz plac
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Troche kiepsko bedzie mi jutro z wozkiem przejsc
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Wyjście na ogródek
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jakbym Laure w lozeczku widziała [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46492373]Znacie piosenkę "Hera koka hasz LSD"? Bo ja jej słucham już cały wieczór, tak mi się wkręciło :P Posłuchajcie sobie ![]() * żeby nie było - jestem przeciwniczką narkotyków ** i bardzo dobrze znam oryginał tej piosenki ![]() Usnął, ale się z nim musiałam siłować... Trzeci raz dzisiaj. Jak ta pogoda się nie poprawi, to skończę w kaftanie.[/QUOTE] [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46492658]Miszka, gdybyś Ty wiedziała, co ja mu śpiewam... Niestety nie znam zbyt wielu dziecięcych piosenek, więc lecimy z: "Ksiądz proboszcz już się zbliża, już puka do mych drzwi, pobiegnę go przywitać, w mym ręku wino drży", a także: "Dzisiaj w niedzielę, spotkamy się z Ryśkiem w kościele, ja trochę kasy mam, on brzuch jak Moby Dick I on, i ja pójdziemy piwo pić!" albo nasz fejwrit w ogóle to jest: "W Ciechocinku, tam gdzie dom zdrojowy, Maxi Kaaaaaaaaaaz czeka na łowy Na deptaku czai się na panie każda szansę dziś dostanie" lub: "Ero ero disco Oto dla zakochanych dens" Mój TŻ nie jest lepszy, bo wiecznie mu puszcza Braci Figo Fagot (po tym wyznaniu to już się centralnie boję, że mi jutro opieka społeczna zaklupie rano do drzwi:P). A Młody jak słyszy pierwsze dźwięki tych geniuszy, to się aż trzęsie z radości i krzyczy. No tak, że tego... Dobrzy rodzice z nas [/QUOTE]
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Posprzatalam. Glowa nadal boli ale to chyba ze zmeczenia
Moje dziecko spalo dzis tylko pol godz i nadal nie chce isc spac, a boje sie przegapic drzemki bo bedzie ryk. Rockyy zdjec nie widze na tel ale tak czy siak wspolczuje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#980 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem zmęczona psychicznie i fizycznie.Zjadłysmy z Laurą rybke z ziemniakami i ja do tego mizerią i zasypiam a ona jak nakręcona Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46496057]P A jeszcze co do piosenek, śpiewam rano: Hera, koka, hasz.. A TŻ do Arta: w razie czego mów, że Cię rodzice uczą mitologii greckiej Cytat:
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej Rocky ile wody! Oby szybko to wypompowali....
|
|
|
|
#982 |
|
Konto usunięte
|
Masakra, współczuję Rocky
Faktycznie tyle Ci się nałożyło
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyy ogromnie współczuje, oby woda szybko zeszła! Co Cie niezabije to wzmocni!
Co do materaca, mamy zwykly piankowy za 28 zł, nei ma zadnych zniekształcen, plam ani nic, jestem super zadowolona. Dodam, ze Zuza kazde spanko ma w łóżeczku. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 |
|
Zadomowienie
|
Rocky bardzo wspolczuje taka ogromna ilosc wody
. biedna jestes a do tego tz na wyjezdzie
|
|
|
|
#985 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dodatkowo dostaje jogurt naturalny z owocami lub twarożek ![]() Cytat:
Nadrabiam dalej. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46496057] A jeszcze co do piosenek, śpiewam rano: Hera, koka, hasz.. A TŻ do Arta: w razie czego mów, że Cię rodzice uczą mitologii greckiej Cytat:
Cytat:
2. Niestety nie pomogę. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#986 |
|
Zadomowienie
|
Kuba wlasnie zaliczyl pierwszy upadek
. stanal przy stoliku, i chcialam mu zrobic zdjecie. Glupia nie pomyslalam, ze Kubulek bedzie na pewno chcial wziac aparat ode mnie. Kuba sie puscil, szybko go zlapalam ale i tak lekko sie uderzyl. Tak mysle ze lekko, ale krew poleciala . Teraz juz jest dobrze, nawet jest mniej marudny niz przez caly dzien. Mam wyrzuty sumienia ze go lepiej nie przypilnowalam, biedne te moje dziecko ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- teraz Kubus bawii sie ryzowym krazkiem w krzeselku. a ja musze odetchnac, bo sie zdenerwowalam tym widokiem krwi
|
|
|
|
#987 |
|
Konto usunięte
|
Pianka nie dziwię Ci się, ja się stresuję nawet jak Artek się zadrapnie, albo ma trochę krwi w nosku :/ W każdym razie - zaczęło się...
Niech ta pogoda się już skończy, bo dostanę szału Ja to jestem już wypluta normalnie, bo tak usypiam go dosłownie za każdym razem, czasami też na noc. Właśnie usnął (dopiero teraz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46500465]Pianka nie dziwię Ci się, ja się stresuję nawet jak Artek się zadrapnie, albo ma trochę krwi w nosku :/ W każdym razie - zaczęło się...
Niech ta pogoda się już skończy, bo dostanę szału Ja to jestem już wypluta normalnie, bo tak usypiam go dosłownie za każdym razem, czasami też na noc. Właśnie usnął (dopiero teraz powtórka z rozrywki z wczoraj, u nas to samo, też Łukasz nie mógł zasnąć i teraz dopiero padł. Przez to się rozjechały godziny posiłków. My byliśmy dwa razy na dworze ale krótko, tylko do sklepu i z powrotem i do mojej mamy i z powrotem. Pianka współczuję, mój nie raz już spadł, szczególnie jak na początku stał niestabilnie i mimo pilnowania zawsze wywinął orła. Ale krwi u na snie było, nie dziwię się, ze się zestresowałaś materaca nie wymieniamy jeszcze, jest dobre, podejrzewam, że wcale go nie wymienimy, potem całe łóżko się zmieni na "starsze" ale mam dzisiaj lenia, no szok normalnie, pewnie przez tą pogodę. I na dodatek nie mam nic słodkiego a tak mi się strasznie chce
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pier. ..jade do kuzynki na noc bo pompa ze studni nie dziala i wody nie ma
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#990 |
|
Konto usunięte
|
No świetnie, domofon mi obudził Małego
Oczywiście: może mnie pani wpuścić, ja chciałam do sąsiadki. Nosz kuuuuuuuuuuuuuurr..!!!!!! !!!!!!!!!!! Jedyny plus jest taki, że może o normalnej porze pójdzie spać, a może i nie, kto wie, przez tę pogodę jest taki rozbity
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.

, dokładnie "m" jak miszka i mamaszkrabka, extra się was czyta.

też mnie to dziwi, ze w tak krótkim czasie pojawiają się odkształcenia

treść powalająca...

ta jest super, szkoda, że nie mogę dać w podpis
[/QUOTE]