PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpień 2013 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku?
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! 2 10,00%
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie 1 5,00%
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! 0 0%
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje 0 0%
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie 2 10,00%
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój 2 10,00%
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki 0 0%
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! 0 0%
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to 0 0%
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki 0 0%
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy 4 20,00%
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę 0 0%
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami 0 0%
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam 4 20,00%
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! 5 25,00%
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-17, 12:43   #961
mera82
Rozeznanie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
A my dzisiaj kończymy 9 miechów
Zapraszamy do nas, hej! Do picia cosik się znajdzie, do przegryzienia także

a mały dał taki popis przed chwilą, że aż straciłam cierpliwość- cholera, zła me mnie matka
muszę w takich sytuacjach wyjść i wrócić jak sie uspokoję

Smaże właśnie naleśniki, trochę dziwne będą bo miałam mało mleka no ale trudno...

MERA jak Julek się czuje? katar zelżał? jakie dziewczyny na m? bo czuję się trochę wywołana

ROCKY ale przygody. Trochę za dużo jak na Ciebie jedyną i to ciężarną ale dajesz radę- to najważniejsze. Tż może być dumny!

ELAINE to wy już tak na serio macie tylko 1 drzemkę w ciągu dnia? O której i ile?

PIANKA Maksiul nie boi sie odkurzacza ale jak już za długo chodzi to jest poddenerwowany i zaczyna płakać. I tak jest ze wszystkim sprzętami. A z kolei płacze jak kichasz lub kaszlesz lub ostatnio nawet jak "pociągniesz"nosem:mu r: delikatny "egzemplarz" więc praktycznie przez cały dzień w kuchni gra radio, żeby nie było ciszy.

PERSE tż ma rację, grunt to nauka j.obcych od małego

i już znowu płacze...
Sto lat dla Maksiulka, będzie torcik to wpadnę . Ha ha , dokładnie "m" jak miszka i mamaszkrabka, extra się was czyta.
Julek z kolei jak kichamy i kaszlemy to od razu naśladuje i się śmieje na głos, każde dziecko inne.
Nie jesteś złą matką nawet tak nie myśl bo baty Cię czekają. U mnie ciężko z cierpliwością , wiele rzeczy wyprowadza mnie z równowagi, muszę nad sobą pracować !

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Julek nadal bez zmian katar cieknie ale gorączki brak.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
MAMASZKRABA to Tż sam jedzie. Oslo.

ELAINE nawet 10 lat.

Dziewczyny dzisiaj i jutro pewnie mnie nie będzie bo Komunia. Buziaki i miłego

weekendu. Nie spamujcie za dużo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
10 lat w Oslo !?? Dobrze zrozumiałam ? Chyba lepiej jakbyście tam byli razem !? Również miłego weekendu i udanej komuni.
mera82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 13:03   #962
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Cytat:

a mały dał taki popis przed chwilą, że aż straciłam cierpliwość- cholera, zła me mnie matka
muszę w takich sytuacjach wyjść i wrócić jak sie uspokoję

Smaże właśnie naleśniki, trochę dziwne będą bo miałam mało mleka no ale trudno...

MERA jak Julek się czuje? katar zelżał? jakie dziewczyny na m? bo czuję się trochę wywołana

ROCKY ale przygody. Trochę za dużo jak na Ciebie jedyną i to ciężarną ale dajesz radę- to najważniejsze. Tż może być dumny!

ELAINE to wy już tak na serio macie tylko 1 drzemkę w ciągu dnia? O której i ile?

PIANKA Maksiul nie boi sie odkurzacza ale jak już za długo chodzi to jest poddenerwowany i zaczyna płakać. I tak jest ze wszystkim sprzętami. A z kolei płacze jak kichasz lub kaszlesz lub ostatnio nawet jak "pociągniesz"nosem:mu r: delikatny "egzemplarz" więc praktycznie przez cały dzień w kuchni gra radio, żeby nie było ciszy.

PERSE tż ma rację, grunt to nauka j.obcych od małego

i już znowu płacze...
Najlepszego

Nie wiem co sie dzieje. Piotrek nie chce jeść z łyżeczki jak go karmie, a ponoc u mojej mamy wszystko zjada. Teraz tż karmi i też je. Jak ja go karmie to wisk jest. Nie wiem o co chodzi. Tż to teraz go zagaduje i ten wcina. Chyba moja mama w takim razie go zabawia do jedzenia

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 13:03   #963
miszkaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam pytania:
1. Po jakim czasie (czy w ogóle) planujecie wymienić materacyki z łóżeczka? Pytam, bo my kupiliśmy super hiper wychwalany kokosowy i to jakiś szit jest! Przynajmniej ten nasz. Maksiul śpi na nim od listopada i już ma pełno odkształceń-delikatnych, ale są (materac, oczywiście bo Maksiul to ciasteczko). Odwracam co chwilę na inną stronę ale mimo wszystko nie jest gładziutki. I nie wiem co o tym myśleć.

2. Moje dziecię od dwóch dni robi ciemne, prawie czarne kupy. Nie jakieś twarde ale czarne. czy to może być po buraczkach, ewentualnie jedzonych 2 dni temu borówkach?

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 13:08   #964
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Miszka wg mnie kupy mogą być. A nie suplementujesz mu żelaza?
Co do materaca - nie wiem.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 13:11   #965
miszkaaa
Zakorzenienie

3. Maksiul nie bardzo chce jeść śniadania. Tzn. zjada kaszkę ale mniej i muszę mu gadać wierszyki. Dodam, że wieczorem je kleik, w nocy- najpóźniej ok.4 nad ranem je mm i ok. 8 przypada śniadanie. Czy myślicie, że powinnam przesunąć poranną kaszę na późniejszą godzinę?

FIAZO u nas właśnie też są ostatnio cyrki przy jedzeniu. Przez te wszystkie skoki-sroki, gorączki, ząbki robiłam wszystko żeby tylko cos zjadł i teraz mam stały repertuar wierszyków i muszę je gadać bo inaczej nie bardzo chce jeść. Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina...

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46497053]Miszka wg mnie kupy mogą być. A nie suplementujesz mu żelaza?
Co do materaca - nie wiem.[/QUOTE]
nie, z dodatków to tylko wit.D ale to od urodzenia a kupy od paru dni

Żabinek
Stary 2014-05-17, 13:15   #966
fiazo
Zakorzenienie

Miszka za dużo na raz ;p
1. Co do materaca sie nie zastanawiałam
2. Od buraka raczej czerwone. Moze borówka
3. Pierwsze śniadanie o 8 to i tak późno moim zdaniem.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 13:16   #967
mela1234
Zakorzenienie

Miszkaaa ja mam materac kokos gryka jeszcze po Małgosi. Nic się wtedy nei odgniotło, ani teraz. Ale teraz to jest sporadycznie używany więc się nie dziwię. No ale Małgoś prawie 3 lata na nim spała.

Edit: dla tych co mnie jeszcze nie widzieli fotka w klubie.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2014-05-17 o 13:17
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 13:23   #968
Konto usunięte

Artur też je kaszkę koło 8, ale jak pije mleko później niż o 4 w nocy, to nie chce kaszki wcześniej.
Jak jadł mi mniejsze ilości, to ja po prostu podzieliłam kaszkę na dwie porcje, jedną je rano, drugą wieczorem. Ale Artek jest drobniejszy i też mniej je.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 13:25   #969
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Miszka za dużo na raz ;p
1. Co do materaca sie nie zastanawiałam
2. Od buraka raczej czerwone. Moze borówka
3. Pierwsze śniadanie o 8 to i tak późno moim zdaniem.

późno?? ale my wstajemy ok.7

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Miszkaaa ja mam materac kokos gryka jeszcze po Małgosi. Nic się wtedy nei odgniotło, ani teraz. Ale teraz to jest sporadycznie używany więc się nie dziwię. No ale Małgoś prawie 3 lata na nim spała.

Edit: dla tych co mnie jeszcze nie widzieli fotka w klubie.
no to nie wiem co sie z naszym dzieje też mnie to dziwi, ze w tak krótkim czasie pojawiają się odkształcenia

Żabinek
Stary 2014-05-17, 13:26   #970
mela1234
Zakorzenienie

Noszzzz Alicja zjadła prawie cały obiadek. Po czym się zadławiła i wyrzygała wszystko No nie będę jej już męczyć jedzeniem bo aż łzy w oczach jej się pojawiły. Bida moja kochana.
Stary 2014-05-17, 13:28   #971
miszkaaa
Zakorzenienie

PERSE może faktycznie to za wcześnie po tej nocnej butli.

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Noszzzz Alicja zjadła prawie cały obiadek. Po czym się zadławiła i wyrzygała wszystko No nie będę jej już męczyć jedzeniem bo aż łzy w oczach jej się pojawiły. Bida moja kochana.
bidulka

Żabinek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 13:57   #972
pianka2013
Zadomowienie

Mam dzis znowu marudera . ciagle wchodzi mi na rece zeby go nosic i poplakuje. Apetyt ma wiec to chyba nie zeby. zjadl 1,5sloiczka obiadu a pewnie by i druga polowe zjadl ale balam sie mu tyle podac. Normalnie jeden duzy sloiczek mu wystarcza i a dzis taki glodomor.

Miszka: nawet nie mysl ze jestes zla mama..
1. materac mamy gryka kokos i przy glowce troche sie odklsztalcil ale nie myslalam jeszcze o wymianie na nowy
2. kupka moze byc od borowki
3. jak pije butle o 4 to moze godz 8 to za szybko. przesun sniadanie na 9 albo podaj jogurt a na drugie sniadanie kaszke

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Jak podajecie maluchom twaróg? Tak sam twaróg, czy moze z czymś? Rano, popołudniu?

Moj maruder zasnął. Meza nie ma i nie chce mi sie robić obiadu.
pianka2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 14:35   #973
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam przy śniadanku.
Leje, leje i leje. Już mam dość. Kwiatki bezpiecznie schowane w garażu trochę odpoczną od tych deszczów. Ten deszcz jest ważny, ale mogłoby w nocy padać, żeby w dzień było słonecznie.

Alicja obudziła się bez temperatury i mam nadzieję, że tak już zostanie. W nocy musiała mieć coś koło 39 bo mnie aż parzyła jak ją dotykałam. Rozebrałam ją do samego body i tak spała. U nas w domu zimno dlatego jak śpi to na body ma pajaca choćby cienkiego, ale przy temp wolę rozebrać.

W planach dziś sprzątanie. Ja nie wiem jak to jest, że wieczorem kuchnia ogarnięta, a rano ze zlewu naczynia się wylewają.

Nie mogę za długo na necie siedzieć bo mi się odechce sprzątać. Choć i tak mi się nie chce. Tli mi się malutki zapał.

Aha jeszcze jedna sprawa odnośnie klubu. Bo weszłam i pod cudnym zdjęciem Artka Perserowej są obcych osób komentarze. Why?
I co udało się posprzątać? U mnie już błysk

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
no i będę na bieżąco teraz. Gałganke śpi razem z tatą. Jednak 7 rano to dla niego za wcześnie ostatnio na wstawanie, tym bardziej jak się śpi godzinkę w dzień tylko.

co to się dzieję, że znowu trzeba z kraju wyjeżdżać. my póki co nie bierzemy tego pod uwagę, ale kto wie...różowo nie jest. póki co walczymy
eutyroxu przed ciążą brałam 25, w ciąży doszłam do 75, a teraz 50.

dla tych, które wcześniej kiedy przegapiły wrzucam Bajki dla dzieci, których NIE kupujcie. http://rudymspojrzeniemnaswiat.blogs...ouczajace.html

będę o niej przypominać do śmierci chyba.
Igi tylko godzinkę dziennie śpi?
Nie przypuszczałam, że tyle kobiet ma problemy z tarczycą... ja też na 50 jestem.

Co do bajki... treść powalająca...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46496057]Pianka u nas leje :/
Wprawdzie ja nie mam zagrożenia powodziowego, ale współczuję innym, którzy mają

A jeszcze co do piosenek, śpiewam rano:
Hera, koka, hasz..
A TŻ do Arta: w razie czego mów, że Cię rodzice uczą mitologii greckiej [/QUOTE]

Cytat:
MAMASZKRABA to Tż sam jedzie. Oslo.

ELAINE nawet 10 lat.

Dziewczyny dzisiaj i jutro pewnie mnie nie będzie bo Komunia. Buziaki i miłego weekendu. Nie spamujcie za dużo

My też o tym kierunku myślimy...

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

Nie wiem co sie dzieje. Piotrek nie chce jeść z łyżeczki jak go karmie, a ponoc u mojej mamy wszystko zjada. Teraz tż karmi i też je. Jak ja go karmie to wisk jest. Nie wiem o co chodzi. Tż to teraz go zagaduje i ten wcina. Chyba moja mama w takim razie go zabawia do jedzenia

Czyli wszystko jasne...

Cytat:
Dziewczyny, mam pytania:
1. Po jakim czasie (czy w ogóle) planujecie wymienić materacyki z łóżeczka? Pytam, bo my kupiliśmy super hiper wychwalany kokosowy i to jakiś szit jest! Przynajmniej ten nasz. Maksiul śpi na nim od listopada i już ma pełno odkształceń-delikatnych, ale są (materac, oczywiście bo Maksiul to ciasteczko). Odwracam co chwilę na inną stronę ale mimo wszystko nie jest gładziutki. I nie wiem co o tym myśleć.

2. Moje dziecię od dwóch dni robi ciemne, prawie czarne kupy. Nie jakieś twarde ale czarne. czy to może być po buraczkach, ewentualnie jedzonych 2 dni temu borówkach?
Miszko dla Maksia 100 latek

My mamy jakiś materac kokos, gryka pianka czy jakoś tak i nie ma odkształceń bo jest dość twardy.

Kupki to pewnie od buraczka albo borówki, tak jak dziewczyny mówiły.

Cytat:
Biedulka... u nas też tak ostatnio było.. :/

Cytat:
Napisane przez pianka2013 Pokaż wiadomość
Mam dzis znowu marudera . ciagle wchodzi mi na rece zeby go nosic i poplakuje. Apetyt ma wiec to chyba nie zeby. zjadl 1,5sloiczka obiadu a pewnie by i druga polowe zjadl ale balam sie mu tyle podac. Normalnie jeden duzy sloiczek mu wystarcza i a dzis taki glodomor.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 --------
Jak podajecie maluchom twaróg? Tak sam twaróg, czy moze z czymś? Rano, popołudniu?

Moj maruder zasnął. Meza nie ma i nie chce mi sie robić obiadu.

U nas Igi miał większy apetyt jak zęby szły....
Twarogu jeszcze nie dawałam.. od kiedy można?

Jeszcze odnośnie pogody.. u nas już lepiej, pada ale stany rzek opadły więc kryzys najgorszy zażegnany

Edytowane przez mamaszkrabka
Czas edycji: 2014-05-17 o 14:46
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 14:55   #974
Rockyyy
Zakorzenienie

Straż wypompowuje nam wode ale idzie to jak krew z nosa.Mała piwnica i moja kotłownia zalane
Stary 2014-05-17, 14:59   #975
Rockyyy
Zakorzenienie

Nasz plac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (169,9 KB, 19 załadowań)
Stary 2014-05-17, 15:00   #976
Rockyyy
Zakorzenienie

Troche kiepsko bedzie mi jutro z wozkiem przejsc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (264,5 KB, 16 załadowań)
Stary 2014-05-17, 15:01   #977
Rockyyy
Zakorzenienie

Wyjście na ogródek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (218,7 KB, 14 załadowań)
Stary 2014-05-17, 15:04   #978
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Ehhh... zalalo nam piwnicę. Oj

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
łącze sie w bólu
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
ta jest super, szkoda, że nie mogę dać w podpis
Tak jakbym Laure w lozeczku widziała
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46492373]Znacie piosenkę "Hera koka hasz LSD"? Bo ja jej słucham już cały wieczór, tak mi się wkręciło :P Posłuchajcie sobie
* żeby nie było - jestem przeciwniczką narkotyków
** i bardzo dobrze znam oryginał tej piosenki

Usnął, ale się z nim musiałam siłować... Trzeci raz dzisiaj. Jak ta pogoda się nie poprawi, to skończę w kaftanie.[/QUOTE]

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46492658]Miszka, gdybyś Ty wiedziała, co ja mu śpiewam...

Niestety nie znam zbyt wielu dziecięcych piosenek, więc lecimy z:

"Ksiądz proboszcz już się zbliża, już puka do mych drzwi,
pobiegnę go przywitać, w mym ręku wino drży",

a także:

"Dzisiaj w niedzielę, spotkamy się z Ryśkiem w kościele,
ja trochę kasy mam, on brzuch jak Moby Dick
I on, i ja
pójdziemy piwo pić!"

albo nasz fejwrit w ogóle to jest:

"W Ciechocinku, tam gdzie dom zdrojowy,
Maxi Kaaaaaaaaaaz czeka na łowy
Na deptaku czai się na panie
każda szansę dziś dostanie"

lub:

"Ero ero disco
Oto dla zakochanych dens"

Mój TŻ nie jest lepszy, bo wiecznie mu puszcza Braci Figo Fagot (po tym wyznaniu to już się centralnie boję, że mi jutro opieka społeczna zaklupie rano do drzwi:P). A Młody jak słyszy pierwsze dźwięki tych geniuszy, to się aż trzęsie z radości i krzyczy.

No tak, że tego... Dobrzy rodzice z nas [/QUOTE]

Stary 2014-05-17, 15:06   #979
mela1234
Zakorzenienie

Posprzatalam. Glowa nadal boli ale to chyba ze zmeczenia

Moje dziecko spalo dzis tylko pol godz i nadal nie chce isc spac, a boje sie przegapic drzemki bo bedzie ryk.

Rockyy zdjec nie widze na tel ale tak czy siak wspolczuje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 15:09   #980
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem okropna matka..dzisiaj pierwszy raz nie posmarowalam synka kremem na dwór i twarzyczke ma teraz czerwona(( kurde no!! Mam nadzieje ze jutro będzie lepiej.
Eee tam zdarza sie
Cytat:

ojej, ale przeżycia, Jak sie dzisiaj czujesz?

Jestem zmęczona psychicznie i fizycznie.Zjadłysmy z Laurą rybke z ziemniakami i ja do tego mizerią i zasypiam a ona jak nakręcona
Cytat:
Rocky jak czytalam o twoich psiakach to az mnie wstrzasnelo. Ciagle masz jakies stresujace przeżycia. Czy ty nie masz jakos niedlugo usg? Kiedy poznamy kto w brzuszku u ciebie siedzi?
W piatek mam usg
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46496057]P
Hera, koka, hasz..
A TŻ do Arta: w razie czego mów, że Cię rodzice uczą mitologii greckiej [/QUOTE]

Cytat:

:
Sto lat
Stary 2014-05-17, 15:13   #981
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Ojej Rocky ile wody! Oby szybko to wypompowali....
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 15:18   #982
Konto usunięte

Masakra, współczuję Rocky Faktycznie tyle Ci się nałożyło
Stary 2014-05-17, 15:35   #983
iwona335
Zakorzenienie

Rockyy ogromnie współczuje, oby woda szybko zeszła! Co Cie niezabije to wzmocni!

Co do materaca, mamy zwykly piankowy za 28 zł, nei ma zadnych zniekształcen, plam ani nic, jestem super zadowolona. Dodam, ze Zuza kazde spanko ma w łóżeczku.
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 15:52   #984
pianka2013
Zadomowienie

Rocky bardzo wspolczuje taka ogromna ilosc wody . biedna jestes a do tego tz na wyjezdzie
Stary 2014-05-17, 17:03   #985
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mera82 Pokaż wiadomość
Czy możecie mi cos doradzić na zatkany nosek ? My stosujemy maść majerankową, nasivin , ringoarent i inhalacje, ale może jest coś o czym nie wiem !?
A aaa i herbatka z czerwonokrzewu narazie wchodzi .
Ja dodatkowo smaruję klatkę, plecy i spody stóp maścią depulol. Kroplami Olbas kropię swoje prześcieradło - śpimy w tym samym pokoju. Katar mamy już 6 dzień

Cytat:
jak byliśmy na kontroli po 7 m-cu to babeczka tak mówiła. Miałam ze sobą całą rozpiskę co mały jada w ciagu dnia i zaznaczyła, zeby absolutnie nie rezygnować z mleka co najmniej do roku, że w tych m-cach powinien spożywać właśnie 500-600ml ponieważ to właśnie mleko jest w tym momencie najbogatszym w żelazo posiłkiem.
Ja się tego trzymam. A wydaje mi się, ze w kaszkach nie ma jakiejś duzej porcji mleka. Bo tak właściwie to wiadomo ile jest?- pytam z czystej ciekawosci.
Ja używam kaszek bezmlecznych, więc wiem, ile mm moja dostaje Dodatkowo dostaje jogurt naturalny z owocami lub twarożek

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Omg! Pojechalam do tej kuzynki Tza Wracalam przed 19 to zaczęło padac.W autobusie lało. I wtedy sasiadka zadzwoniła gdzie jestem bo byla u mnie i sie martwi.I wysłała kolegę samochodem na przystanek po nas.Dziewczyny. . .nie doszlabym do domu choc to blisko -taka nawalnica była. ..burza z piorunami i gradem.Wykapalam Laure i jak zasypiala to się o szyby w oknach balam.Ani neta ani tv....

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Ale jakby malo tego bylo.....Po 23 sąsiedzi zapukali zebym sie ubierala bo trzeba psy ratować. Po 21 byla kolejna nawalnica i zalalo caly plac i ogrodek.Wody do połowy uda-nawet gumowce nie pomogly teraz kaukaz siedzi w jednym garazu a pieski sasiadki obok.Masakra ! Pomoc powodzianom pieskowym.Kaukaz jest duzy a wody mu sięgało do rowna z jego podwoziem.Mam pare fotek ale rano tez zrobie chyba ze woda opadnie.Jestem padnieta.Wykąpalam sie w cieplej wodzie i wzięłam wit.C.Moze mnie chorobsko nie dorwie

Oj to strasznie was tam pozalewało, oby już nie padało.

Nadrabiam dalej.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46496057]
Hera, koka, hasz..

Cytat:
100 lat

Cytat:
Dziewczyny, mam pytania:

1. Ja mam najtańszy materac z Ikei i nic mi się nie dzieje.
2. Niestety nie pomogę.

Cytat:
[/COLOR]Jak podajecie maluchom twaróg? Tak sam twaróg, czy moze z czymś? Rano, popołudniu?
Ja podaję na chlebie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Straż wypompowuje nam wode ale idzie to jak krew z nosa.Mała piwnica i moja kotłownia zalane
Oj faktycznie dużo macie wody
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 17:16   #986
pianka2013
Zadomowienie

Kuba wlasnie zaliczyl pierwszy upadek . stanal przy stoliku, i chcialam mu zrobic zdjecie. Glupia nie pomyslalam, ze Kubulek bedzie na pewno chcial wziac aparat ode mnie. Kuba sie puscil, szybko go zlapalam ale i tak lekko sie uderzyl. Tak mysle ze lekko, ale krew poleciala . Teraz juz jest dobrze, nawet jest mniej marudny niz przez caly dzien. Mam wyrzuty sumienia ze go lepiej nie przypilnowalam, biedne te moje dziecko

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

teraz Kubus bawii sie ryzowym krazkiem w krzeselku. a ja musze odetchnac, bo sie zdenerwowalam tym widokiem krwi
Stary 2014-05-17, 17:47   #987
Konto usunięte

Pianka nie dziwię Ci się, ja się stresuję nawet jak Artek się zadrapnie, albo ma trochę krwi w nosku :/ W każdym razie - zaczęło się...

Niech ta pogoda się już skończy, bo dostanę szału Nasze zasypianie od tych paru dni wygląda tak: Artek jest śpiący, biorę go na ręce, daję smoka, zaczyna się wiercić, wyrzuca smoka, podaję smoka na nowo, wyrzuca go, nie podaję, zaczyna płakać, podaję, wyrzuca, nie podaję, on już wrzeszczy i tak w kółko. Dobre 10 minut. Szarpie mnie, drapie. W końcu jest już na tyle zmęczony, że zasypia. No dramat jakiś. Ja nie krzyczę, nie denerwuję się, a on jest śpiący, bo oczy mu uciekają, ale dostaje szału normalnie na rękach.
Ja to jestem już wypluta normalnie, bo tak usypiam go dosłownie za każdym razem, czasami też na noc.
Właśnie usnął (dopiero teraz), ciekawe, o której pójdzie spać potem... Ja pierdzielę, niech już będzie normalnie, to będziemy wychodzić, to mu dużo daje, przewietrzy się, lepiej śpi, no i śpi na dworze raz, bez dzikiego zasypiania...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 18:05   #988
stokrotka24
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46500465]Pianka nie dziwię Ci się, ja się stresuję nawet jak Artek się zadrapnie, albo ma trochę krwi w nosku :/ W każdym razie - zaczęło się...

Niech ta pogoda się już skończy, bo dostanę szału Nasze zasypianie od tych paru dni wygląda tak: Artek jest śpiący, biorę go na ręce, daję smoka, zaczyna się wiercić, wyrzuca smoka, podaję smoka na nowo, wyrzuca go, nie podaję, zaczyna płakać, podaję, wyrzuca, nie podaję, on już wrzeszczy i tak w kółko. Dobre 10 minut. Szarpie mnie, drapie. W końcu jest już na tyle zmęczony, że zasypia. No dramat jakiś. Ja nie krzyczę, nie denerwuję się, a on jest śpiący, bo oczy mu uciekają, ale dostaje szału normalnie na rękach.
Ja to jestem już wypluta normalnie, bo tak usypiam go dosłownie za każdym razem, czasami też na noc.
Właśnie usnął (dopiero teraz), ciekawe, o której pójdzie spać potem... Ja pierdzielę, niech już będzie normalnie, to będziemy wychodzić, to mu dużo daje, przewietrzy się, lepiej śpi, no i śpi na dworze raz, bez dzikiego zasypiania...[/QUOTE]
powtórka z rozrywki z wczoraj, u nas to samo, też Łukasz nie mógł zasnąć i teraz dopiero padł. Przez to się rozjechały godziny posiłków. My byliśmy dwa razy na dworze ale krótko, tylko do sklepu i z powrotem i do mojej mamy i z powrotem.

Pianka współczuję, mój nie raz już spadł, szczególnie jak na początku stał niestabilnie i mimo pilnowania zawsze wywinął orła. Ale krwi u na snie było, nie dziwię się, ze się zestresowałaś

materaca nie wymieniamy jeszcze, jest dobre, podejrzewam, że wcale go nie wymienimy, potem całe łóżko się zmieni na "starsze"

ale mam dzisiaj lenia, no szok normalnie, pewnie przez tą pogodę. I na dodatek nie mam nic słodkiego a tak mi się strasznie chce

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 18:05   #989
Rockyyy
Zakorzenienie

Ja pier. ..jade do kuzynki na noc bo pompa ze studni nie dziala i wody nie ma

Stary 2014-05-17, 18:34   #990
Konto usunięte

No świetnie, domofon mi obudził Małego
Oczywiście: może mnie pani wpuścić, ja chciałam do sąsiadki.
Nosz kuuuuuuuuuuuuuurr..!!!!!! !!!!!!!!!!!
Jedyny plus jest taki, że może o normalnej porze pójdzie spać, a może i nie, kto wie, przez tę pogodę jest taki rozbity
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości