Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-26, 21:46   #961
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

a ja jak siedziałam na komputerze i śpiewałam sobie na glos to moja corcia fikołki robiła kopala mnie jak przestawalam spiewac szalona moja
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 21:51   #962
Misstic
Wtajemniczenie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Ja wlasnie na razie dla dzidzi cos kupuje a dla siebie jeszcze nic nie mam.. i szczerze to nie mam pojecia za bardzo co kupic no wiem ze jakies koszule, gatki, stanik i te duuuze podpaski. Ale nie orientuje sie za bardzo w tych podkladach na lozko czy cos..

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 21:51   #963
Metamfetaminax
Zakorzenienie

To mój dzieciak już był aktywny w 21 tygodniu ale potem ta aktywność spadła i znowu szaleje

Zastanawiam się ile mam pieluch kupić... Moja mama mnie dzisiaj zaskoczyła mówiąc,że 50 I mówię,że ja będę pampersy używać a ona mówi,że tak i dlatego 50 powinnam kupić,bo nim się obejrzę a wszystkie będą w praniu... Za to siostra mówi,że z 20 powinnam kupić i już nie wiem komu wierzyć,bo postanowiłam,że kupię z 10 żeby były a tu każdy mówi co innego... A wy ile kupujecie?

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 21:54   #964
małaPaulina
Wtajemniczenie

a nam przywieźli szafę z mega wielkim lustrem... no i ja głupia oczywiscie rozebralam sie i postanowilam się przejrzec nago z kazdej strony...
reszty możecie sie domyślec

A i postanowilam ogolic cipe...ale nie dalam rady nic nie widze juz bylo mi tak niewygodnie,pocięłam się i tyle z tego wyszło,TZ jak zobaczyl jak się męczę to wziął i mnie ogolił nie sądziłam że takie problemy nastąpią już tak szybko...

No i puszczam takie bąki że az wstyd a ze zjadlam na kolacje jajka to robi się jeszcze ciekawiej

Meta 50?? no lekka przesada haha to moja mama kupowala chyba 40 ale kiedy to bylo
ja 3 tetry i 1 flanele
Misstic tez nie ogarniam zakupow dla siebie oprocz pizam,stanika i wielkich majtek fuuj

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-05-26 o 21:56
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:00   #965
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
To mój dzieciak już był aktywny w 21 tygodniu ale potem ta aktywność spadła i znowu szaleje

Zastanawiam się ile mam pieluch kupić... Moja mama mnie dzisiaj zaskoczyła mówiąc,że 50 I mówię,że ja będę pampersy używać a ona mówi,że tak i dlatego 50 powinnam kupić,bo nim się obejrzę a wszystkie będą w praniu... Za to siostra mówi,że z 20 powinnam kupić i już nie wiem komu wierzyć,bo postanowiłam,że kupię z 10 żeby były a tu każdy mówi co innego... A wy ile kupujecie?
Ja tak jak moja sis 25-30 chyba styknie.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
a nam przywieźli szafę z mega wielkim lustrem... no i ja głupia oczywiscie rozebralam sie i postanowilam się przejrzec nago z kazdej strony...

A i postanowilam ogolic cipe...ale nie dalam rady nic nie widze juz bylo mi tak niewygodnie,pocięłam się i tyle z tego wyszło,TZ jak zobaczyl jak się męczę to wziął i mnie ogolił nie sądziłam że takie problemy nastąpią już tak szybko...

No i puszczam takie bąki że az wstyd a ze zjadlam na kolacje jajka to robi się jeszcze ciekawiej

Meta 50?? no lekka przesada haha to moja mama kupowala chyba 40 ale kiedy to bylo
ja 3 tetry i 1 flanele
Misstic tez nie ogarniam zakupow dla siebie oprocz pizam,stanika i wielkich majtek fuuj
Hehe trzeba sie przyzwyczajac ze pod koniec w spadochronach bedziemy biegac.

Edytowane przez Niestabilna
Czas edycji: 2014-05-26 o 21:55
Niestabilna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:01   #966
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Kurcze, a mnie jeszcze nie dopadł szał zakupów większość rzeczy mamy, chociaż ciuszki różowe i trzeba nieco wymienić, ale jeszcze nie mam weny. Jedyne co to dzisiaj oglądałam dostawki do wózków
no własnei mnei tez nei i zastanawiałam sie czy to nei dziwne hehehe

Cytat:

duzo zalezy od dziecka czy np ni ebedzie ulewac itd
ja miałam ponad 10 ale spokojnie z 4 by mi wystarczyło , pranie i tak ciagle puszczam wiec w sumei nawet jakby szybko zabrudził to dałoby rade
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-26, 22:04   #967
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

ja 3 tetry i 1 flanele
Heheh to nie przeżywaj tak,bo jeszcze Tż Ci lustro wymontuje i nie będzie przyglądania się Ja też już nic nie widzę,dlatego nienawidzę golić się tam jeszcze bardziej niż wcześniej... Pewnego dnia wkurzę się ,zostawię to wszystko i nie będę się golić,a co
U mnie niestety panują takie zwyczaje,że kobiety w rodzinie lubią przesadzać...Moja ciotka dla dzieciaka swojego całkiem niedawno kupiła 100 pieluch i mówi,że to na styk No a oczywiście używa pampersów
Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Ja tak jak moja sis 25-30 chyba styknie.
Moja też mówi,że 20-25 jej starczyło spokojnie,ale mi się to i tak za dużo wydaje Ale może to lepiej kupić więcej niż potem biegać i szukać,bo zabrakło..

Asia,no w sumie i tak mając dziecko pierze się jeszcze częściej Już nie te czasy,że się gotuje. A nawet się nie spodziewałam,że te pieluchy takie drogie.O ile 2.50 za sztukę to nie dużo tak kupując kilkanaście sztuk to trochę wychodzi...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-05-26 o 22:05
Stary 2014-05-26, 22:08   #968
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Heheh to nie przeżywaj tak,bo jeszcze Tż Ci lustro wymontuje i nie będzie przyglądania się Ja też już nic nie widzę,dlatego nienawidzę golić się tam jeszcze bardziej niż wcześniej... Pewnego dnia wkurzę się ,zostawię to wszystko i nie będę się golić,a co
U mnie niestety panują takie zwyczaje,że kobiety w rodzinie lubią przesadzać...Moja ciotka dla dzieciaka swojego całkiem niedawno kupiła 100 pieluch i mówi,że to na styk No a oczywiście używa pampersów

Moja też mówi,że 20-25 jej starczyło spokojnie,ale mi się to i tak za dużo wydaje Ale może to lepiej kupić więcej niż potem biegać i szukać,bo zabrakło..

Asia,no w sumie i tak mając dziecko pierze się jeszcze częściej Już nie te czasy,że się gotuje. A nawet się nie spodziewałam,że te pieluchy takie drogie.O ile 2.50 za sztukę to nie dużo tak kupując kilkanaście sztuk to trochę wychodzi...
Dokladnie... Zawsze mozna do czegos innego wykorzystac. Ja to mam kilka i wykorzystuje w kuchni. Fajna sprawa.
Stary 2014-05-26, 22:10   #969
małaPaulina
Wtajemniczenie

Meta ja bym więcej niz 10 nie kupowala myśle że dokupić zdązysz,czy nawet ktos by ci dokupił potem
a co do lustra, ja w ogole nie chcialam lustra!!mowilam zadnych luster bo sie tylko wkur.... no i szafa jest z mega wielkim lustrem zeby mnie dobić

Ale jestem śpiąca... a czekam az TZ mi lozko rozlozy bo ja nie będę się przemęczać

Stary 2014-05-26, 22:15   #970
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Meta ja bym więcej niz 10 nie kupowala myśle że dokupić zdązysz,czy nawet ktos by ci dokupił potem
a co do lustra, ja w ogole nie chcialam lustra!!mowilam zadnych luster bo sie tylko wkur.... no i szafa jest z mega wielkim lustrem zeby mnie dobić

Ale jestem śpiąca... a czekam az TZ mi lozko rozlozy bo ja nie będę się przemęczać
Ale będąc w ubraniach docenisz to lustro,bo od razu lepiej się przy takim szykuje

A mi nie ma kto łóżka rozścielić I się boję je rozłożyć,bo jedną część trzeba podnieść i potem rozsuwać a wczoraj jak to robiłam to mi pierdykło w okolicach pośladka dosyć mocno,że aż krzyknęłam i plecy mnie tak piekielnie bolą,że aż się boję

Stary 2014-05-26, 22:16   #971
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:

A moze to lustro po to bys w koncu docenila to jaka piekna kobieta z ciebie ktora nosi nowe zycie w sobie... ;-)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-26, 22:24   #972
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale będąc w ubraniach docenisz to lustro,bo od razu lepiej się przy takim szykuje

A mi nie ma kto łóżka rozścielić I się boję je rozłożyć,bo jedną część trzeba podnieść i potem rozsuwać a wczoraj jak to robiłam to mi pierdykło w okolicach pośladka dosyć mocno,że aż krzyknęłam i plecy mnie tak piekielnie bolą,że aż się boję
ja tam sama nie rozkladam bo jest ciężkie,ale juz Tz rozlozyl
mi w ciąży juz 2 razy cos w plecach przeskoczylo i to nie przy wysiłku tylko od tak sobie
Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
A moze to lustro po to bys w koncu docenila to jaka piekna kobieta z ciebie ktora nosi nowe zycie w sobie... ;-)
taa z ryja jest ok ale to wystarczy male lusterko w łazience
hormony ciążowe nie dają mi spokoju ani psychicznie ani wizualnie
ale dziękuje

Tz dalej walczy z tą szafą więc chyba nici z seksu

Stary 2014-05-26, 22:34   #973
Misstic
Wtajemniczenie

Meta ja zamowilam 6 pieluch tetrowych i 4 pieluchy flanelowe i mysle ze te 10 wystarczy jak nie to dokupie

Paulina ja wlasnie wrocilam od prywatnego fryzjera bozenki hehe
Potem chcialam zobaczyc czy fryzura taka jak trzeba ale dupa nic nie widze i zdalam sie calkowicie na meza hehe

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 01:48   #974
bezaczek7
Zakorzenienie

ominęłam ostatnie 5 stron. wy chyba nie macie co robić w domu, że tyle postów... a ty się człowieku męcz i nadrabiaj
Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wy też odczuwacie taki dyskomfort przy przewracaniu się z boku na bok w nocy/wieczorem? Mnie to nawet czasem ukłuje lekko, jakby coś mi się rozciągało, chciało rozerwać ? Brzuszek rośnie, może stąd?

Mała zasadziła mi takiego kopa, że aż zawołałam "Ała", skubaniec niedobry, matkę od samego rana atakuje
ja też. czasem też muszę wstać/podnieść się do siadu, obrócić i położyć. boję się o swój kręgosłup. niby mam lekkie skrzywienie, ale boli mnie już od daaawna w krzyżu, a co to będzie za parę tygodni...
Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Chcialabym zeby Maja juz byla ze mna jakos mi tak czegos w domu brakuje. Moj maz tez stwierdzil ze moglaby sie byc chodzilby na spacery i
wogole.
Jakos lato zleci ;p ok musze dzwonic do mojego gina zeby sie umowic i zeby wypisal zwolnienie lekarskie bo jeszcze ten tydzien i bede w domciu siedziec ach
podziwiam, że nadal pracujesz. ja w sumie bym teoretycznie mogła, ale paru rzeczy bym już nie dała rady i na pół dnia z inną dziewczyną, a to męczące było dla tych, co musiały robić drugie pół dnia-przyzwyczajone, że robią po całym dniu i dzień-dwa przerwy.
Cytat:
Napisane przez martek Pokaż wiadomość
Dziewuszki, czy któraś jeszcze jest tak daeko w polu i nie ma dla malucha nic? jakoś nie mogę się zebrać do zakupów, ale to chyba dlatego,że planujemy remont sypialni,żeby przystosować ją też dla Franka no i będzie taka duuuża szafa na całą długość pokoju i komoda na jego rzeczy, a póki co musiałabym to upychać po naszych półkach i jakoś mi się nie uśmiecha
ja. a to dlatego, że jakoś w czerwcu jedziemy do moich kuzynek i one nam mają dać ciuszki, poza tym remont kuchni teraz pochłania i kasę i myśli. jak się skończy, to na spokojnie obejrzymy i wózki i łóżeczka itp. mam jedne body, jedno wdzianko z kapturkiem i teraz próbek różnych nazbierałam, smoczek, skarpetusie i śliniaczek po tych warsztatach i zajęciach szkoły rodzenia-w pudełku schowane. nic więcej nie mam
Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
A ja muszę się pochwalić, właśnie listonosz przyniósł mi paczkę z moją poduchą do spaniaJako gratis dziwczyna dołożyła laktator ręczny z Aventa Isis, mam nadzieję że nie będę go potrzebowaćMam nadzieję że w końcu zacznę się wysypiać.
ja na swojej śpię już z tydzień i przymierzałam się też dokładnie do tej aukcji, ale uznałam, że kupię nową. też od razu w kształcie litery C. ja mam beżową w owieczki
Cytat:
Jaką poduszkę? Pochwal się

Ja śpię z Cebuszką. Najlepiej wydane 100zł w moim życiu
ja jeszcze nie wiem czy najlepiej wydana stówka+wysyłka, bo pierwsza noc była straszna, w drugą zrezygnowałam z niej w ogóle, a teraz 3 albo 4 z rzędu śpię i się uczę jak się na tym ułożyć tż tylko niezadowolony, że się nie może do mnie przytulić, tylko do poduszki

Paulinki wszystkiego dobrego!

idę spać. małe kopało dziś pięknie, tylko teraz zeszło tak mocno w dół, pod kością niejako, na brzuchu ruchów zbytnio nie widać, a tam nisko są nieprzyjemne i momentami bolesne. też tak macie, że te niziutko was bolą?
czekałam aż tż wróci z pracy z czymś słodkim z biedry żeby teściowej wręczyć, to dał jej to, złożył życzenia, a ja nie zdążyłam nawet z pokoju wyjść. w rezultacie ja życzeń nawet nie złożyłam głupio wyszło no...

powiedzcie, myślicie że te skurcze macicy mogą być w jakiś tam sposób spowodowane witaminami, które biorę? parę dni temu wzięłam tabletkę dosyć wcześnie, a kolejną dopiero na drugi dzień w nocy i przez ten drugi dzień praktycznie nie miałam skurczów, może 3-4, w porównaniu do 10-15 dziennie to spora różnica. czy akurat miałam "lepszy dzień"? biorę pregna plus. co o tym myślicie?

na kolację zjadłam koktajlu truskawkowego i rożka czekoladowego. może temu tak małe kopie mnie co chwilę
papa
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35

Edytowane przez bezaczek7
Czas edycji: 2014-05-27 o 01:54
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 06:43   #975
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
truskawki po 4zł czereśnie po 18zł
Za kg? U mnie po 9 zł
Kupiłam w sobotę i sama pół kilo zżarłam, kwaśne trochę były, ale i tak pyszne.

Kurcze, nie nadrobiłam Was, tyle tego

Witam się i zaraz zmykam z powrotem, czeka mnie dzis ważny egzamin, a po południu do doktora Nie mogę się już doczekać

Chłodno dziś

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość

ja jeszcze nie wiem czy najlepiej wydana stówka+wysyłka, bo pierwsza noc była straszna, w drugą zrezygnowałam z niej w ogóle, a teraz 3 albo 4 z rzędu śpię i się uczę jak się na tym ułożyć tż tylko niezadowolony, że się nie może do mnie przytulić, tylko do poduszki
Oj, ja dwie pierwsze noce w ogóle nie spałam, nie wiedziałam jak się na niej układać, jak spać, plecy mnie obrzydliwie bolały, bo krzywo zasypiałam
Teraz już jest super, naprawdę tak ją uwielbiam, Tż mi ją podkrada nawet
Do maluszka też się przyda pewnie.

Kurde, jak moja mała wczoraj dawała cały dzień, nie spałam do 24, raz, że Tż coś robił a ja się wkurzałam, to malutka tak się wierciła i tak mocno ją czułam,z okazji Dnia Mamy pewnie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Też zauważyłam że rusza się całymi dniami jak by jechala na rowerze , dziś to już w ogole wierci sie jak szalona aż sie wystraszyłam że to przez to cisnienie mi tak biega tam w brzuszku ale może tak juz teraz bedzie

Ja też już się bałam, bo wczoraj trochę się zestresowałam, ale z każdym dniem te ruchy będą mocniejsze, poczekaj jak za parę tygodni będziemy płakać, bo tak będą dzieciaczki Nas kopac

Mam okropną jazdę na pomidory, jem je jak jabłka, już z dwa tygodnie
Mogę jeść chleb razowy z samym masłem, byle by tylko dużo pomidora było na niej

Ekaterina piękny wózek
Przerażają mnie te wydatki dla małej, czas szybko leci, a ja mam niewiele rzeczy W weekend jadę z mamą po materacyk, bo obiecała mi kupić i rodzice powiedzieli, że kupią nam wózek, głupio mi, bo nie śpią na pieniądzach, a wózek kosztuje, ale tato mówi, że to jego obowiązek

Któraś podawała link do Allegro, gdzie zamawiała pieluszki, super rzeczy ma ten użytkownik i butelki Avent jakie tanie Dodałam do ulubionych i będę obserwować, na pewno zamówię u niego te butelki

Poradźcie mi proszę - taki zestaw to dużo? W sensie czy te butelki są takie jak powinny dla maluszka? Myslałam, by kupić dwie po 125ml czy trzeba większe? Opłaca się za tę cenę
http://allegro.pl/avent-zestaw-start...243680076.html

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-05-27 o 06:50
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 06:48   #976
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
Za kg? U mnie po 9 zł
Kupiłam w sobotę i sama pół kilo zżarłam, kwaśne trochę były, ale i tak pyszne.

Kurcze, nie nadrobiłam Was, tyle tego

Witam się i zaraz zmykam z powrotem, czeka mnie dzis ważny egzamin, a po południu do doktora Nie mogę się już doczekać
Chłodno dziś

Witam się z rańca

Przy wstawaniu trochę lędźwie mnie bolały, to wstaję tzw. wężowym ruchem, dupka-plecki, dupka-plecki
Wieczorem się ogarnęłam z lekka do dzisiejszej wizyty. Z nerwówki dziś już na kibelku byłam, teraz na świeżo prysznic i włoski umyję, a o 10-45 wizyta: USG połówkowe z tzw. przepływami Po wszystkim dam znać co i jak, może lokator się ujawni ale doktorka nie mam na miejscu, tylko jakieś 30-40 km od siebie, więc jakiekolwiek info pewnie będzie popołudniu, bo po wizycie tradycyjnie jakieś większe zakupki będą. Kazał mi lekarz się dobrze nawodnić, bo przed tym pierwszym dłuższym USG, mało piłam i dziecinek jakby tych płynów miał za mało i omalże by się nie ułożył do badania jak trzeba, nie mógł se dobrze fikać. Lekarz już myślał, że tych swoich pomiarów nie porobi, a u ciach, dosłownie w ostatniej chwili, jak miałam już schodzić z samolocika, bąbel leży jak należy Mówię, widzi Pan jakie grzeczne dziecko, wystarczy powiedzieć co ma zrobić i już Zatem od 3 dni nie smaruję brzuszka i od kilku dni piję i sikam na zmianę. Mam nadzieję, że tym razem dostarczyłam wystarczająco sporo płynów, bo ja ogólnie z tych małolitrażowych, że kubek herbaty na dzień by mi spokojnie wystarczył. Nooo może przy większych upałach coś jeszcze, ale naprawdę niewiele. Tak wiem.. to nie dobre już mama mnie kiedyś postraszyła, że mi nerki przestaną pracować.
Idę zjeść jakąś kanapeczkę, by cokolwiek na żołądku leżało. W sumie chyba nic więcej nie wcisnę, bo mam jakiegoś dziwnego stresa. Zresztą nie ma co się obżerać, bo tam im na wadze wyjdzie za dużo deko na plusie

Asiulka, ja też tak mam z tymi pomidorami, z tym, że nawet z chlebem to te kanpki są takie puste, bo człowiek wiecznie głodny, ale jakie są pyszne
Co do wózka, to ponoć mamy dostać po męża bratanku, w którym wcześniej jeździł męża siostrzeniec i jeszcze dobrze się trzyma. To jest ten X-lander. W sumie potem mogę sobie jakąś ładną spacerówkę kupić. Trochę miałam mieszane uczucie, bo fakt, zawsze to już jeden z większych wydatków by nam odszedł, ale śmiałam się do męża: a jak będzie dziewczynka, to będzie w takim zielonym jeździła... Oczywiście nie kupiłabym jakiegoś różowego, ale chyba od zawsze myślałam o brązie, beżu, bo raczej taki uniwersalny. Moja mama też tak powiedziała, że tata nie pozwoli by jedyna córka(na tle 3 synów, trafiona po 8 latach) miała "stary" wózek. Jednak zobaczymy jak ten zielony będzie w dobrym stanie to już ja tacie przetłumaczę, umiem go podejść. Poza tym kasa przyda się na inne rzeczy, w razie coś może poczekać na przyszłe wydatki.
A no i u mnie też bejbuś wczoraj nieźle fikał, praktycznie cały dzień

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki i do usłyszenia potem

Edytowane przez ircha06
Czas edycji: 2014-05-27 o 06:58
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 07:02   #977
małaPaulina
Wtajemniczenie

a właśnie,dziękuje za zyczenia tym mamuskom ktorym wczoraj nie podziekowalam

Asia19x tak 4zl za kg

Witam się,napiszę tylko ze TZ chrapał całą noc i jestem nieprzytomna no nie dalo sie wytrzymac...

Stary 2014-05-27, 07:07   #978
Asia19x
Zakorzenienie

Ale tanioooo Nieźle
Jak dziś wszystko pójdzie dobrze kupię sobie w nagrodę kilo, choć się zastanawiam, czy to nie po tych truskawkach dostałam takiej drobnej wysypki na brzuchu? Nie na całym, raczej pod piersiami, nie dużo, ale trochę takich mini kropeczek czerwonych. No bo nic innego takiego nie jadłam

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-27, 07:14   #979
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dzień dobry dziewczynki
Ekaterina Śliczny ten wózek
Ircha czekam na relacje z USG

Kule w nocy była burza i się nie wyspałam. Miałam wrażanie, że dachu w tym domu praktycznie nie ma, tak waliło
Mężulek zrobił śniadanko i zabieram się za wcinanie.

Co do diety to potwierdzam, że bez pieczywa, ziemniaków, waga sama leci w dół Miałam tak przed ślubem, choć się zależało mi na diecie jakoś specjalnie, tylko wyrwali mi piątkę i przez 2 tygodnie była na jogurtach a potem już jakoś nie miałam ochoty na więcej jedzenia żołądek się skurczył chyba No i kieckę trzeba było zwężać
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 07:30   #980
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

ja kupiłam 15 tetrowych i 3 flanelowe i wiecej nie kupuje.

Dziś w nocy malo co spalam bo bolaly mnie plecy i nadal watroba a teraz zmykam przygotowac jakis obiad bo dzis musi byc wczesniej bo malzonek idzie do pracy na 12
a i na szczescie u mnie dzis chlodniej

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 07:32   #981
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

Mi mama kupiła 10 białych i 5 kolorowych tetrowych. Myślę że starczy

Cytat:

ja 3 tetry i 1 flanele
Takie lustra w szafach pogrubiaja
Sama mam wielka szafę z lustrem na przeciw łóżka i widzę się z rana codziennie masakra jaki paczek zemnie na buzi ale już w drugim lustrze wszystko jest w normie

Cytat:

[/COLOR]Ekaterina piękny wózek
Przerażają mnie te wydatki dla małej, czas szybko leci, a ja mam niewiele rzeczy W weekend jadę z mamą po materacyk, bo obiecała mi kupić i rodzice powiedzieli, że kupią nam wózek, głupio mi, bo nie śpią na pieniądzach, a wózek kosztuje, ale tato mówi, że to jego obowiązek
Asia, tu mi znajomi ciągle mówią ze wozek dziadkowie powinni kupić albo dac kase bo to taka hm tradycja. Mi mama zaś kupuje wszystko do lozeczka i inne pieluchy, rozki, kocuki itd. Wolę żeby to w pl kupiła bo dla nas lepiej, w de takie rzeczy kosztują więcej. Ale teściowa znowu dużo gada a jeszcze jednego ciuszka nawet nie dała i prosić się nie zamierzam, chociaż teść co telefon pyta die cży już wozek kupiony
Myślą ze jak mieszkamy w de to miliony zarabiamy
Także wolę sama kupić, a nie czekać ...

Witam z rana

Dziś na obiad fasolka szparagowa zielona z bułka tarta

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 07:39   #982
Konto usunięte

Dziewczyny padłam
Mój mąż miał ubiegłym roku operację. O szczegółach tu pisać nie będę Ostatnio dostał odszkodowanie z tyt uszczerbku na zdrowiu, ale napisałam mu odwołanie do tej decyzji bo wyczytałam, że jeszcze powinni mu przyznać świadczenie z tyt niezdolności do pracy powyżej 30 dni.
I dostaliśmy decyzję, że przyznają nam dodatkowo ponad 3tys z tego tytułu
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 07:42   #983
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość

Asia, tu mi znajomi ciągle mówią ze wozek dziadkowie powinni kupić albo dac kase bo to taka hm tradycja. Mi mama zaś kupuje wszystko do lozeczka i inne pieluchy, rozki, kocuki itd. Wolę żeby to w pl kupiła bo am dla nas lepiej, w de takie rzeczy kosztują więcej. Ale teściowa znowu dużo gada a jeszcze jednego ciuszka nawet nie dała i prosić się nie zamierzam, chociaż teść co telefon pyta die cży już wozek kupiony
Myślą ze jak mieszkamy w de to miliony zarabiamy
Także wolę sama kupić, a nie czekać ...

.
Mi mama też kupuje różne rzeczy dla małej, to ubranko, to rożek
Wiesz jak to z teściami jest, najlepeij liczyć na siebie, choć moi są naprawdę super i myślę, ze będą małą bardzo rozpieszczać

Tak, przecież zawsze tak jest, że jak się mieszka za granicą, to człowiek torby dolarów przywozi No bo niby dlaczego tam siedzi

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46623206]Dziewczyny padłam
Mój mąż miał ubiegłym roku operację. O szczegółach tu pisać nie będę Ostatnio dostał odszkodowanie z tyt uszczerbku na zdrowiu, ale napisałam mu odwołanie do tej decyzji bo wyczytałam, że jeszcze powinni mu przyznać świadczenie z tyt niezdolności do pracy powyżej 30 dni.
I dostaliśmy decyzję, że przyznają nam dodatkowo ponad 3tys z tego tytułu [/QUOTE]

E no, to chyba fajnie, że dadzą dodatkowe 3tysiące?

Przyszła Pani Magister

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 07:45   #984
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej a ja się wyspalam mimo burzy w nocy. Teraz przynajmniej się ochlodzilo i będzie można isc na długi spacer

Ircha trzymam kciuki za badanie i poznanie lokatora

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 07:48   #985
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Mi mama też kupuje różne rzeczy dla małej, to ubranko, to rożek
Wiesz jak to z teściami jest, najlepeij liczyć na siebie, choć moi są naprawdę super i myślę, ze będą małą bardzo rozpieszczać

Tak, przecież zawsze tak jest, że jak się mieszka za granicą, to człowiek torby dolarów przywozi No bo niby dlaczego tam siedzi

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Mój teść już powiedział : ee chłopak ? Nie mogłeś dziewczynki zrobić ? A sam ma 2 synów i mam nadzieję ze chłopak pozostanie chłopakiem
Wiesz ja nie mówię ze nam jest źle itd. Ale kase składamy, nie rozwalam na ☠☠☠☠☠☠☠y jak oni czasami i dzięki temu coś mamy i stać nas ma meble i wozek, musi, bo nikt mi nie da nic za free i nie mam wogule od kogo

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-27, 07:50   #986
Simran86
Raczkowanie

Witamy się z rana
Milenka cudownie skacze, a ja nie mogę się napatrzeć na falujący brzuszek:-D u mnie od rana leje i chyba dzisiaj zrobię dzień prasowania;-) wstaje z łoża i idę zrobić śniadanie bo już głodne jesteśmy u mnie kg truskawek 6 zł, a kg czeresni 25:-(

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-27, 07:50   #987
88Ekaterina88
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46623206]Dziewczyny padłam
I dostaliśmy decyzję, że przyznają nam dodatkowo ponad 3tys z tego tytułu [/QUOTE]

No no gratki

Ja nie wiem na co czekasz, szybko imprezkę tutaj wyprawiaj ! Stawiaj mleko

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-27, 07:56   #988
Konto usunięte

Cytat:

No suuuuppppeeeerrrr !
Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
No no gratki

Ja nie wiem na co czekasz, szybko imprezkę tutaj wyprawiaj ! Stawiaj mleko

A myśleliśmy nad kupnem łóżka w końcu, bo ciągle śpimy na moim tapczaniku Będzie prezent na rocznicę ślubu
Stary 2014-05-27, 08:01   #989
małaPaulina
Wtajemniczenie

rób impreze,ja juz jestem ubrana,kończe sniadanie i wpadam
ale bym sobie potanczyla

Stary 2014-05-27, 08:05   #990
201610121609
Konto usunięte

Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Dzień Dobry
Tak deszcz leje, ze masakra a dzisiaj ostatnie zakupy dla mamusi bo jutro do Pl mama wpadła w szał zakupowy i zamówiła mi na Allegro zestaw tych buteleczek Avent Natural + laktator ręczny Avent i dwa pojemniki na mleko w tym zestawie gratis a cała ta przyjemność 180zl gdybym kupiła wszystko osobno to bym na pewno zapłaciła więcej jak nie wykorzystam laktatora to mam młodsza o dwa lata siostrę jeszcze bezdzietna to odziedziczy w przyszłości
Od tego samego sprzedawcy zamówiła mi to cudo

http://m.allegro.pl/fisher-price-lez...238560872.html

Nie wiem czy Wam sie wyświetli bo to wersja mobilna... Ale odszukanie sobie jakos tego sprzedawcę bo chyba jest ok

Poza tym dziewczyny...macie karty rossnę? Ściągnijcie sobie aplikacje rossman na telefon ja to zrobiłam jakiś czas temu i jest tam taka zakładka ekupony i do 29 maja jest do wykorzystania kupon 20% na zakupy dla maluszka
Moze na stronie internetowej po zalogowaniu tez taki jest...nie wiem...ale sprawdźcie sobie bo 20% przy zakupie kosmetyków kilku to naprawdę dużo kupon nie obejmuje tylko rzeczy do karmienia jutro jadę do Pl to skorzystam z promocji na pewno

Edytowane przez 201610121609
Czas edycji: 2014-05-27 o 08:07
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości