![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII
Kasjula mój nick nie jest od Kasi a od moich dwóch imion: Ula i Kasia. Wiem że nie można zmienić nicka, trzeba założyć nowe konto. Ja w takim razie będę pisać do Ciebie Jula
Jula, Szczurku też zawsze mam problem z piciem wody. Zawsze o niej zapominam. Teraz przy karmieniu powinnam pić nawet 3l wody dziennie a z ledwością wypijam połowę z tego. Szczurku bierzmy się porządnie i rozprawmy się raz na zawsze z tymi kg! Ile masz teraz na liczniku? Eliza też nie mogę się ogarnąć z dietą. Weekendy w tym nie pomagają. W sobotę zaczęłam liczyć kcal i ładnie mi szło dopóki nie pojechaliśmy do teściów na imprezę. Tam zgrzeszyłam a w niedzielę była powtórka u nas. Po zawalonym weekendzie cały tydzień nie mogę się ogarnąć. W tym tygodniu nawet już nie próbuję bo w piątek mąż ma urodziny i w sobotę znowu muszę szykować imprezę tzn znowu będzie mnóstwo żarcia. I wiem że znowu polegnę. Na szczęście waga nie rośnie ale to i tak mnie nie zadowala bo muszę zacząć chudnąć! Mam nadzieję że od poniedziałku coś się zmieni. Wkurza mnie to już ![]() Jak się dzisiaj trzymasz? Kotorio mnie też zawsze dupsko boli jak zaczynam jeździć na rowerku. Dopiero jak systematycznie jeżdżę to przestaje boleć. Parowar miałam ale innej firmy. Niestety nie byłam z niego zadowolona. Za dużo było mycia i był bardzo niewygodny do mycia. Poza tym bardzo dużo żarł prądu. Później kupiłam sobie szybkowar z tefala (taki garnek) i to był znacznie lepszy wybór. Jmz, Kotorio ja zrobiłam 20 słoików ogórków i 1 wielki na teraz. Tylko szkoda że nie mogę ich jeść ![]() U mnie brak czasu na wszystko. Jak nie zajmuję się młodszą córcią bo śpi, to muszę zająć się starszą bo teraz potrzebuje większej uwagi i cały czas zwraca na siebie uwagę. U międzyczasie codzienna robota w domu: pranie, gotowanie, sprzątanie itd. Ciężko się wyrobić ze wszystkim. Dodatkowo mam fachowców którzy robią mi centralne na górze. Nie wiem w co ręce włożyć. Nie wyrabiam się i przez to nie mam kiedy ćwiczyć, czasami nie mam kiedy ugotować obiadu. |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Nowe mnie pewnie nie znaja, bo troche mnie nie bylo tutaj. Mam nadzieje, ze szybko sie poznamy ![]() Chcialabym wrocic, jesli mozna, bo u mnie jest totalna masakra z waga. Mianowicie - dobilam do 79kg. Nie chce zobaczyc 8! Musialam kupic wieksze ubrania ![]() Najgorsze jest to ze zdrowe jedzenie w Niemczech jest bardzo drogie i najlepiej tu zyc na pizzy, bratwurstach, wszelkich gotowcach. Takze na idealna diete nie mam szans, ale zawsze mozna cos pokombinowac + pocwiczyc. Mam rowniez nadzieje, ze nie przeszkadza Wam brak polskich liter, ale mam niemiecka klawiature. To jak, przyjmiecie zgube? ![]()
#963 |
Zakorzenienie
|
Martuszka nie musisz pytać tylko wbijaj z powrotem
![]() ![]() Kasiula dzisiaj już u mnie dobrze ![]() ![]()
#964 |
Zakorzenienie
|
Martuszka, heeeej! ;jupi:
Jak tam Wam w Niemczech się żyje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Wtajemniczenie
|
Dotka, Eliza
![]() No zyje nam sie bardzo dobrze. Wszystko na spokojnie, oprocz jezyka to bez stresu. Podoba nam sie ich podejscie do pracy, bez polskiej spiny. Jak tylko zaczne ich rozumiec bez przeszkod to bedzie git majonez. Na ta chwile jest to ciezkie, maja specyficzny dialekt. Ostatnio mnie poprosili, czy moge przyjsc do pracy w sobote, a nastepnie wysmiali ze chcialam na 8h ![]() ![]() Wkurza mnie tu tylko ze sklepy sa w niedziele zamkniete i ze czesto deszcz pada. No i ogolnie byl szal, bo Niemcy wygrali Mistrzostwa ![]() No, calkiem tu inaczej.
#966 |
Zakorzenienie
|
Martuszka jezyk na pewno szybko ogarniesz.
Fajnie,ze wam się układa.
#967 |
Zakorzenienie
|
Martuszka, no to super, że Wam się układa tak fajnie
![]() Język to kwestia osłuchania, będzie dobrze! |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Zadomowienie
|
Martuszka
![]() ![]() Super że jesteś zadowolona z nowego życia w Niemczech. Jeżeli chodzi o jedzenie to musisz się do niego przyzwyczaić. Nauczysz się gotować z ich produktów i kg zaczną spadać. Musisz przestać też przeliczać wszystko na zł bo warzywa i jedzenie kosztują chyba podobnie jak w Polsce tylko że w euro. Eliza to teraz powinno być dobrze jak ruszyłaś z dietą. Sobotę jakoś przeżyjesz. Ja mam niestety gorzej bo to ja szykuję imprezę i na pewno zostanie sporo jedzenia które będzie szkoda wyrzucić więc będę jeść |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Wtajemniczenie
|
Kasiula: jak ostatnio byłam na wadze to było 97
![]() Martuszka: ![]() ![]() ![]()
![]() |
#970 |
Wtajemniczenie
|
Kasiula
![]() ![]() Ale sa tu dute przeceny na kosmetyki, sprzet domowy. Ostatnio kupilam za 30 Euro Bosch Tassimo i te 30 Euro oddaja mi w bonie. Czyli wychodzi za free ![]() A z ich produktow to jak bardzo lubie gotowac ![]() ![]() ![]() Jutro jeszcze bedzie slabo bo mam hot-dogi do pracy, ale nie wywale tego. Wezme bez sera, bedzie lepiej. Szczureeeek ![]()
Waga obecnie : 65,0 kg Cel : 65 kg Zostalo: 0,0 kg Zdrowa dieta + spora dawka ruchu Edytowane przez Martuszka85 Czas edycji: 2014-07-24 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Wtajemniczenie
|
Martuszka: na to wyglada
![]()
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() praktyka czyni mistrza ![]() polecam Eveline 8w1 to jedyna odzywka która cokolwiek dobrego zrobiła z moimi pazurami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zadomowienie
|
Martuszka teraz twoją walutą jest euro. W niej zarabiasz i w niej wydajesz. Przestań przeliczać na złotówki bo inaczej umrzesz z głodu albo będziesz jeść same śmieci. Może przelicz ile na takiego brokuła pracowałaś w PL a ile w Niemczech. Albo ile takich brokułów mogłaś kupić za wypłatę u nas a ile tam. Na pewno wyjdzie że w Niemczech bardziej Cię na niego stać niż w Pl.
Takie pączki to nie gotowanie tylko pójście na łatwiznę ![]() ![]() Szczurku bo zaraz mnie dogonisz ![]() ![]() Edytowane przez K_A_S_I_U_L_A Czas edycji: 2014-07-24 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Więc myslę ze i u nas mozesz się powyzywać ![]() A kiedy ślub? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zadomowienie
|
Martuszka dołączasz do tabelki od sierpnia? Ja tak. Mam nadzieję że bardziej mnie to zmotywuje.
Szczurku mam nadzieję że ty też w końcu się przełamiesz i się w niej znajdziesz. |
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak będę miala wolną chwilę to się pobawię ![]() Pazurki sama sobie zrobiłas? ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Rozeznanie
|
Martuszka Hej! Nie znamy się, ale miło cię poznać ja nazywam się Martyna
![]() Dotka ja chętnie poczytała bym o twoich przygotowaniach, sama prawdopodobnie w 2016r. będę miała swój ślub;p bo tak z TŻ planujemy Czekoladka Tak, sama robiłam, w tamtym roku kupiłam sobie lampę UV kilka lakierów i inne potrzebne rzeczy ![]() ![]() Martuszka i Kasiula dołączcie do tabelki razem ze mną od sierpnia też planuje ![]() Edytowane przez kotori0212 Czas edycji: 2014-07-24 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Melduję dzisiaj ładny dzien dietowy
![]() Fakt faktem ze poleciałam dzisiaj z kaloriami ale to był kontrolowany lot ![]() Zresztą kaloria kalorii nie równa, wszytskie były wartosciowe także bez wyrzutów ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() Własnie widzę ze w awatku ładna buzia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Rozeznanie
|
Czekoladko niestety się nie zajmuję, a szkoda.. bardzo bym chciała, ale tak to studiuje zaocznie Ekonomię, a wolałabym pójść na jakiś kurs makijażowy czy coś takiego. Na co dzień jestem w domu i pomagam rodzicom przy gospodarstwie, chowamy krówki. Mój TŻ jest ma swoje gospodarstwo i w przyszłości będę u niego pomagać przy gospodarstwie, więc moja pasja to tylko malowanie siebie i moich sióstr. :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Wtajemniczenie
|
Kasiula: tak chciałam zrobić
![]()
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
wracajcie do tabelki
![]()
#982 |
Wtajemniczenie
|
Kotori milo poznac
![]() ![]() Kasiula to nie do konca chodzi o przeliczanie na PLN, ale o to ile innych rzeczy mozna za 2 euro kupic. Ale spoko, pokombinuje cos, bede jesc to co u nich bardziej popularne. Np pomidory i papryka sa w bardzo przystepnych cenach. No i ogorki. Szczurku moge wystartowac w tabelce w sierpniu? Troche by ozyla, jakby kilka osob doszlo. Eliza heh ja tez mam bcza nadwyzke, wiec glowa do gory. Czekoladka super, ze dzien sie udal dietkowo. Czasami wiecej kalorii (ale dobrych) pomaga ruszyc z waga w dol, wiec masz racje - warto czasem wiecej zjesc.
Waga obecnie : 65,0 kg Cel : 65 kg Zostalo: 0,0 kg Zdrowa dieta + spora dawka ruchu Edytowane przez Martuszka85 Czas edycji: 2014-07-24 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Raczkowanie
|
Martuszka85: Witaj
![]() Kotori: Chętnie dołączę, jeśli mnie już od sierpnia przyjmą ![]() ![]() ![]() Kasiula: Przy karmieniu to nie wolno Ci zapominać o wodzie. Stresujesz sobie cały organizm i nici z odchudzania a i na pokarmie dla maluszka może się to źle odbić. Ja mam dwa sposoby na pamiętanie o wodzie : 1. nastawiam sobie przypominajkę w telefonie, albo 2. taszczę wszędzie ze sobą butelkę i stawiam sobie przed nosem. mnie jest to łatwe na początku, przynajmniej w moim przypadku, bo w moim domu nie było nawyku picia wody, dlatego sama się muszę z tym oswajać ![]() A ja wczoraj odpaliłam youtube'a i poćwiczyłam trochę. znalazłam dwie ciekawe propozycje do ćwiczeń http://www.youtube.com/watch?v=LRqMnMdMv3s tu taka fajny beacik , kobitka się rusza fajnie i ma , jak dla mnie , zaraźliwą pozytywną energię oraz http://www.youtube.com/watch?v=9ZFJpaOD3Cc ciekawa propozycja jak zacząć rozciąganie dla początkujących. I jaka dumna jestem że przećwiczyłam oba programy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Elizka, ja też walnę nadwyżką, bo czekam na @ teraz..
Czekoladka - 6.09 ślub ![]() Kotorio - polecam wątki ślubne Twojego rocznika, ja się mega zżyłam z dziewczynami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Wtajemniczenie
|
Martuszka: pewnie, że możesz! nawet powinnaś
![]() Jula: klucz to regularne udzielanie i też wpadasz ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Jula: fajne programy, dodam sobie do zakładek ![]()
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
CZEŚĆ MIŚKI Właśnię piję kawkę i jem śniadanko ( sałatka z sałaty lodowej , pomidora , ogórka , cebuli , sos sałatkowy + 2 małe kromki chleba niestety białego {wszystko dla ludzi} z wędlinką drobiową). Za 2 godzinki zabiorę się za mel b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() eliza tak jestem w agencjach zapisana i to nie w jednej ![]() ![]() Dotka no tak ty ślub będziesz brała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasjula już wybrałam ![]() ![]() KASIULA ja jak bym miała dużo ogórków to też bym narobiła słoików hehehe ,ale miałam tylko na 2 słoiki ![]() ![]() ![]() Współczuję braku czasu .... może jakaś pomoc by ci się przydała ?? moim siostrom jak sie dzieci porodziły to przychodziłam i zabierałam ,żeby miały troszke lżej albo ogólnie siedziałam z nimio w domu ja np z siostrzenicą a siostra gotowała i sprzątała . Druga siorka ma 2 dzieci i jak się mały urodził to codziennie rano chodziłam do siostry (chwile na stancji mieszkała) i zostawałam z małym a siostra ,żeby starsza córa nie była poszkodowana odprowadzała ją do przedszkola a później ją przyprowadzała ![]() Martuszka hejka . !!!! jak miło że jesteś ![]() ![]() ![]() ![]() bialaczekoladka oj wiem , wiem ....ale jakoś tak i naczej i zdania nie zmienie ;p jak narazie a i tak dużo piszę hehehe . Na mnie ta odzywka 8w1 nie bardzo działa . Używałam ją w polsce i no może troche się poprawiły ale mi trzeba cos co podziała na 100 % . Dobra lecę coś zrobić pożytecznego
![]() ![]() ![]() ![]()
#987 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeśli chodzi o przygotowania to już praktycznie większość mamy gotową
![]() Mam sukienkę, makijażystkę, fryzjerkę. Robiłam już próbną fryzurę i paznokcie. 4 lub 5.08 mam podejść do salonu na zdjęcie miary. Po 10.08 sukienka przyjdzie do salonu i będzie przymiarka. Przed ślubem ew. jakieś drobne poprawki, ale raczej nie będzie to potrzebne: mam sznurowany gorset, więc wystarczy mocniej zawiązać. Największy spadek wagi, już za mną. Do ślubu spadnie 2, max. 3kg, więc nie będzie to już taka duża różnica. Zamówiliśmy sobie tablice na auto, paski do wybielania zębów, księgę gości, ja kupiłam bieliznę, biżuterię. We wtorek byliśmy na pierwszej lekcji tańca, jest świetnie ![]() ![]() Zostaje nam: - kupić cały strój dla TŻta - ja: kupić pończochy, iść na próbny makijaż (we wtorek), jechać z dziadkiem po garnitur - kupić wino i napoje gazowane - spotkać się z usługodawcami - ustalić przebieg tego dnia, menu, ciasta itd. - zrobić pudło na koperty - wieczór panieński/kawalerski Także już niedużo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
Dotka: Masz może foto sukienki albo link?
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zadomowienie
|
Jejjjjj, widzę Martuszkę!!! Dzisiaj się odezwę Ladies
![]()
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Jula, tak, wrzucałam tu już sukienkę:
![]() Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2014-07-25 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.