Razem schudniemy 20kg! - część VIII - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-24, 17:53   #961
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII

Kasjula mój nick nie jest od Kasi a od moich dwóch imion: Ula i Kasia. Wiem że nie można zmienić nicka, trzeba założyć nowe konto. Ja w takim razie będę pisać do Ciebie Jula
Jula, Szczurku też zawsze mam problem z piciem wody. Zawsze o niej zapominam. Teraz przy karmieniu powinnam pić nawet 3l wody dziennie a z ledwością wypijam połowę z tego.
Szczurku bierzmy się porządnie i rozprawmy się raz na zawsze z tymi kg! Ile masz teraz na liczniku?
Eliza też nie mogę się ogarnąć z dietą. Weekendy w tym nie pomagają. W sobotę zaczęłam liczyć kcal i ładnie mi szło dopóki nie pojechaliśmy do teściów na imprezę. Tam zgrzeszyłam a w niedzielę była powtórka u nas. Po zawalonym weekendzie cały tydzień nie mogę się ogarnąć. W tym tygodniu nawet już nie próbuję bo w piątek mąż ma urodziny i w sobotę znowu muszę szykować imprezę tzn znowu będzie mnóstwo żarcia. I wiem że znowu polegnę. Na szczęście waga nie rośnie ale to i tak mnie nie zadowala bo muszę zacząć chudnąć! Mam nadzieję że od poniedziałku coś się zmieni. Wkurza mnie to już
Jak się dzisiaj trzymasz?
Kotorio mnie też zawsze dupsko boli jak zaczynam jeździć na rowerku. Dopiero jak systematycznie jeżdżę to przestaje boleć.
Parowar miałam ale innej firmy. Niestety nie byłam z niego zadowolona. Za dużo było mycia i był bardzo niewygodny do mycia. Poza tym bardzo dużo żarł prądu. Później kupiłam sobie szybkowar z tefala (taki garnek) i to był znacznie lepszy wybór.
Jmz, Kotorio ja zrobiłam 20 słoików ogórków i 1 wielki na teraz. Tylko szkoda że nie mogę ich jeść

U mnie brak czasu na wszystko. Jak nie zajmuję się młodszą córcią bo śpi, to muszę zająć się starszą bo teraz potrzebuje większej uwagi i cały czas zwraca na siebie uwagę. U międzyczasie codzienna robota w domu: pranie, gotowanie, sprzątanie itd. Ciężko się wyrobić ze wszystkim. Dodatkowo mam fachowców którzy robią mi centralne na górze. Nie wiem w co ręce włożyć. Nie wyrabiam się i przez to nie mam kiedy ćwiczyć, czasami nie mam kiedy ugotować obiadu.
K_A_S_I_U_L_A jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 18:09   #962
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Hej dziewczyny .
Nowe mnie pewnie nie znaja, bo troche mnie nie bylo tutaj. Mam nadzieje, ze szybko sie poznamy

Chcialabym wrocic, jesli mozna, bo u mnie jest totalna masakra z waga. Mianowicie - dobilam do 79kg. Nie chce zobaczyc 8!
Musialam kupic wieksze ubrania
Najgorsze jest to ze zdrowe jedzenie w Niemczech jest bardzo drogie i najlepiej tu zyc na pizzy, bratwurstach, wszelkich gotowcach. Takze na idealna diete nie mam szans, ale zawsze mozna cos pokombinowac + pocwiczyc.

Mam rowniez nadzieje, ze nie przeszkadza Wam brak polskich liter, ale mam niemiecka klawiature.

To jak, przyjmiecie zgube?

Zdrowa dieta + spora dawka ruchu
Martuszka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 18:22   #963
eliza40
Zakorzenienie

Martuszka nie musisz pytać tylko wbijaj z powrotem Jak Ci sie tam mieszka ? opowiadaj

Kasiula dzisiaj już u mnie dobrze ale najgorsze,że w sobotę impreza.Myślałam,że się wymigam bo mąż już wyjechał,ale gdzie tam sama muszę iść.
Stary 2014-07-24, 18:22   #964
Dotka90
Zakorzenienie

Martuszka, heeeej! ;jupi:
Jak tam Wam w Niemczech się żyje?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 18:32   #965
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Dotka, Eliza
No zyje nam sie bardzo dobrze. Wszystko na spokojnie, oprocz jezyka to bez stresu. Podoba nam sie ich podejscie do pracy, bez polskiej spiny.
Jak tylko zaczne ich rozumiec bez przeszkod to bedzie git majonez. Na ta chwile jest to ciezkie, maja specyficzny dialekt.
Ostatnio mnie poprosili, czy moge przyjsc do pracy w sobote, a nastepnie wysmiali ze chcialam na 8h . No w sobote to 4, max 5h .
Wkurza mnie tu tylko ze sklepy sa w niedziele zamkniete i ze czesto deszcz pada.
No i ogolnie byl szal, bo Niemcy wygrali Mistrzostwa . No i jazda po 1-2 piwkach to tu normalka.
No, calkiem tu inaczej.

Stary 2014-07-24, 18:36   #966
eliza40
Zakorzenienie

Martuszka jezyk na pewno szybko ogarniesz.
Fajnie,ze wam się układa.
Stary 2014-07-24, 18:45   #967
Dotka90
Zakorzenienie

Martuszka, no to super, że Wam się układa tak fajnie
Język to kwestia osłuchania, będzie dobrze!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 19:08   #968
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Martuszka super że wróciłaś na wątek! Tęskniliśmy za Tobą!
Super że jesteś zadowolona z nowego życia w Niemczech. Jeżeli chodzi o jedzenie to musisz się do niego przyzwyczaić. Nauczysz się gotować z ich produktów i kg zaczną spadać. Musisz przestać też przeliczać wszystko na zł bo warzywa i jedzenie kosztują chyba podobnie jak w Polsce tylko że w euro.
Eliza to teraz powinno być dobrze jak ruszyłaś z dietą. Sobotę jakoś przeżyjesz. Ja mam niestety gorzej bo to ja szykuję imprezę i na pewno zostanie sporo jedzenia które będzie szkoda wyrzucić więc będę jeść
Stary 2014-07-24, 19:19   #969
thenerdqueen
Wtajemniczenie

Kasiula: jak ostatnio byłam na wadze to było 97
Martuszka: hej zgubo miło widzieć twoje literki
Stary 2014-07-24, 19:20   #970
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Kasiula . Nie, jedznie nie jest takie drogie. Tylko pieczywo, warzywa i owoce oraz kurczak. Wiem, ze musze przestac przeliczac, ale jak mam dac 2 Euro za malego brokula to masakra. Jest za to przeogromny wybor jogurtow i nie sa drogie. Raj jogurtowy .
Ale sa tu dute przeceny na kosmetyki, sprzet domowy. Ostatnio kupilam za 30 Euro Bosch Tassimo i te 30 Euro oddaja mi w bonie. Czyli wychodzi za free
A z ich produktow to jak bardzo lubie gotowac Np mrozone paczki z nadzieniem malinowym . 10 minut w piekarniku i gotowe .
Jutro jeszcze bedzie slabo bo mam hot-dogi do pracy, ale nie wywale tego.
Wezme bez sera, bedzie lepiej.

Szczureeeek eee to my razem zrzucamy haniebne kilogramy?

Edytowane przez Martuszka85
Czas edycji: 2014-07-24 o 19:23
Stary 2014-07-24, 19:34   #971
thenerdqueen
Wtajemniczenie

Martuszka: na to wyglada

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 20:54   #972
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jmz Pokaż wiadomość
bialaczekoladka oj wiem , że głupotki mi chodzę po głowie z tym ,że się wtrącam ....po prostu jakoś trudno mi się wdrożyć znowu w wątek .

poszukuje jakieś dobrej odżywki do paznokci ,która napewno podziała . Możecie mi coś polecić ?? Bo paznokcie mi się bardzo rozdwajają i łamią i normalnie coś mnie trafi . ! Próbowałam domowymi sposobami i odżywką jakąś z drogerii ( skonczyla mi sie i wyrzuciłam buteleczke więc nazwy nie pamiętam ) i nic .
dobra dobra

praktyka czyni mistrza

polecam Eveline 8w1 to jedyna odzywka która cokolwiek dobrego zrobiła z moimi pazurami Nail tek i wszytskie inne cuda drogie jak cholera nie zdziałały tyle co odzywka za 10zł
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 20:55   #973
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Martuszka teraz twoją walutą jest euro. W niej zarabiasz i w niej wydajesz. Przestań przeliczać na złotówki bo inaczej umrzesz z głodu albo będziesz jeść same śmieci. Może przelicz ile na takiego brokuła pracowałaś w PL a ile w Niemczech. Albo ile takich brokułów mogłaś kupić za wypłatę u nas a ile tam. Na pewno wyjdzie że w Niemczech bardziej Cię na niego stać niż w Pl.
Takie pączki to nie gotowanie tylko pójście na łatwiznę A ile w nich chemii i konserwantów
Szczurku bo zaraz mnie dogonisz Bierzemy się porządnie za dietę kobietki

Edytowane przez K_A_S_I_U_L_A
Czas edycji: 2014-07-24 o 20:56
Stary 2014-07-24, 20:56   #974
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja się mało udzielam, bo 90% moich spraw ostatnio to sprawy ślubne i nie chcę tu Wam zaśmiecać postami o tym, więc wyżywam się na ślubnym
Nie wiem jak reszta dziewczyn ale ja to bym chętnie poczytała o ślubnych przygotowaniach
Więc myslę ze i u nas mozesz się powyzywać

A kiedy ślub?
Stary 2014-07-24, 20:59   #975
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Martuszka dołączasz do tabelki od sierpnia? Ja tak. Mam nadzieję że bardziej mnie to zmotywuje.
Szczurku mam nadzieję że ty też w końcu się przełamiesz i się w niej znajdziesz.
Stary 2014-07-24, 21:02   #976
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotori0212 Pokaż wiadomość
Czekoladko jednak sie pomylilam myslalam ze robila je z maki a to pewnie chodziło o chleb ale wstawiam przepis Załącznik 5744978
Jula, Dotka ja właśnie dłuższy czas myślałam nad kupnem, i się przekonałam u siostry ciotecznej która ma, że warto kupić bo to na prawdę zdrowe i smaczne.
Już nie mogę się doczekać jak jutro go dostanę

A dziś zrobiłam sobie paznokcie hybrydowe czerwone
oo masz ale te tez ciekawie wygladają, ciekawe czy by wyszły jakbym zamieniła otreby na mąkę razową

jak będę miala wolną chwilę to się pobawię

Pazurki sama sobie zrobiłas?

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Martuszka85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny .
Stary 2014-07-24, 21:03   #977
kotori0212
Rozeznanie

Martuszka Hej! Nie znamy się, ale miło cię poznać ja nazywam się Martyna ale nick mój jak widać heh:P

Dotka ja chętnie poczytała bym o twoich przygotowaniach, sama prawdopodobnie w 2016r. będę miała swój ślub;p bo tak z TŻ planujemy

Czekoladka Tak, sama robiłam, w tamtym roku kupiłam sobie lampę UV kilka lakierów i inne potrzebne rzeczy Wiesz ja jestem taką mała kosmetyczką lubię takie rzeczy jak i makijaże robić i podobne rzeczy W avatarze to część mojej twarzy z makijażem który robiłam sobie;p

Martuszka i Kasiula dołączcie do tabelki razem ze mną od sierpnia też planuje

Edytowane przez kotori0212
Czas edycji: 2014-07-24 o 21:07
kotori0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-24, 21:07   #978
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Melduję dzisiaj ładny dzien dietowy
Fakt faktem ze poleciałam dzisiaj z kaloriami ale to był kontrolowany lot
Zresztą kaloria kalorii nie równa, wszytskie były wartosciowe także bez wyrzutów

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kotori0212 Pokaż wiadomość

Czekoladka Tak, sama robiłam, w tamtym roku kupiłam sobie lampę UV kilka lakierów i inne potrzebne rzeczy Wiesz ja jestem taką mała kosmetyczką lubię takie rzeczy jak i makijaże robić i podobne rzeczy W avatarze to część mojej twarzy z makijażem który robiłam sobie;p
Takie hobby rozumiem Bo na codzien nie zajmujesz się kosmetyką?
Własnie widzę ze w awatku ładna buzia
Stary 2014-07-24, 21:14   #979
kotori0212
Rozeznanie

Czekoladko niestety się nie zajmuję, a szkoda.. bardzo bym chciała, ale tak to studiuje zaocznie Ekonomię, a wolałabym pójść na jakiś kurs makijażowy czy coś takiego. Na co dzień jestem w domu i pomagam rodzicom przy gospodarstwie, chowamy krówki. Mój TŻ jest ma swoje gospodarstwo i w przyszłości będę u niego pomagać przy gospodarstwie, więc moja pasja to tylko malowanie siebie i moich sióstr. :P
kotori0212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-24, 21:21   #980
thenerdqueen
Wtajemniczenie

Kasiula: tak chciałam zrobić
Stary 2014-07-24, 21:24   #981
eliza40
Zakorzenienie

wracajcie do tabelki .Ja walnę nadwyżką,ale potem już musi być tylko lepiej
Stary 2014-07-24, 21:44   #982
Martuszka85
Wtajemniczenie

GG do Martuszka85

Kotori milo poznac . Z checia dolacze do tabelki

Kasiula to nie do konca chodzi o przeliczanie na PLN, ale o to ile innych rzeczy mozna za 2 euro kupic. Ale spoko, pokombinuje cos, bede jesc to co u nich bardziej popularne. Np pomidory i papryka sa w bardzo przystepnych cenach. No i ogorki.

Szczurku moge wystartowac w tabelce w sierpniu? Troche by ozyla, jakby kilka osob doszlo.

Eliza
heh ja tez mam bcza nadwyzke, wiec glowa do gory.

Czekoladka super, ze dzien sie udal dietkowo. Czasami wiecej kalorii (ale dobrych) pomaga ruszyc z waga w dol, wiec masz racje - warto czasem wiecej zjesc.

Edytowane przez Martuszka85
Czas edycji: 2014-07-24 o 21:48
Stary 2014-07-25, 06:50   #983
Kasjula85
Raczkowanie

Martuszka85: Witaj

Kotori: Chętnie dołączę, jeśli mnie już od sierpnia przyjmą . Jak nie to i tak będę umieszczać bieżące wyniki, dla własnej kontroli. Hybrydy uwielbiam . Jak mam możliwość finansową to robię. Pieknie błyszczą i zawsze dłoń jest "wyjściowa". ja idę w sobotę. Z kolorem przynajmniej nie mam problemu bo zawszę mi znajoma kosmetyczka robi Flirty Flamenco ibd just gel polish. Na zdjęciach w necie wygląda na róż, ale to taki ciekawy kolor malinowo-czerwonawy. jak będziesz robić next time to polecam właśnie ten odcień

Kasiula: Przy karmieniu to nie wolno Ci zapominać o wodzie. Stresujesz sobie cały organizm i nici z odchudzania a i na pokarmie dla maluszka może się to źle odbić. Ja mam dwa sposoby na pamiętanie o wodzie : 1. nastawiam sobie przypominajkę w telefonie, albo 2. taszczę wszędzie ze sobą butelkę i stawiam sobie przed nosem. mnie jest to łatwe na początku, przynajmniej w moim przypadku, bo w moim domu nie było nawyku picia wody, dlatego sama się muszę z tym oswajać . Jednak jedno mogę powiedzieć, pijąc więcej wody czuję i wyglądam lepiej. Mniej niedoskonałości na skórze, mniej wypadania włosów, mniej puchnę - znacznie mniej-.

A ja wczoraj odpaliłam youtube'a i poćwiczyłam trochę. znalazłam dwie ciekawe propozycje do ćwiczeń
http://www.youtube.com/watch?v=LRqMnMdMv3s
tu taka fajny beacik , kobitka się rusza fajnie i ma , jak dla mnie , zaraźliwą pozytywną energię
oraz
http://www.youtube.com/watch?v=9ZFJpaOD3Cc
ciekawa propozycja jak zacząć rozciąganie dla początkujących.
I jaka dumna jestem że przećwiczyłam oba programy . Od razu czuję się chudsza
Kasjula85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-25, 07:35   #984
Dotka90
Zakorzenienie

Elizka, ja też walnę nadwyżką, bo czekam na @ teraz..
Czekoladka - 6.09 ślub
Kotorio - polecam wątki ślubne Twojego rocznika, ja się mega zżyłam z dziewczynami
Stary 2014-07-25, 08:43   #985
thenerdqueen
Wtajemniczenie

Martuszka: pewnie, że możesz! nawet powinnaś
Jula: klucz to regularne udzielanie i też wpadasz

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Jula: fajne programy, dodam sobie do zakładek
Stary 2014-07-25, 09:37   #986
jmz
Raczkowanie

CZEŚĆ MIŚKI

Właśnię piję kawkę i jem śniadanko ( sałatka z sałaty lodowej , pomidora , ogórka , cebuli , sos sałatkowy + 2 małe kromki chleba niestety białego {wszystko dla ludzi} z wędlinką drobiową).
Za 2 godzinki zabiorę się za mel b a później dzień zleci jak z procy jak zwykle ,aby do 15.30 bo wtedy TŻ wraca z pracy . Nie mam zielonego pojęcia kochane co zrobić na obiad bo w lodówce zapasy mi się skonczyły . Jedyne co mam to piers z kutczaka i kasze gryczaną .... trzeba coś wymyśleć bo sam obiad się nie zrobi hehehe . Dziękuję za porady w sprawie odzywki powiem mamie zeby mi kupiła ten utwardzacz co polecasz kotorio bo i tak paczkę z Polski będzie mi wysyłać .

eliza tak jestem w agencjach zapisana i to nie w jednej tylko studenci teraz zrobili "oblężenie" i nie ma chwilowo szans ,żeby załapać stałą robotę . Chodzę po agencjach się dowiadywać nie jestem już bierna . Byłam kilka dni temu sie dowiadywać a teraz pójdę w poniedziałek . Wiesz isc do roboty na jeden dzien przypuśćmy na mięso zarobić troche ponad 50 funtów dniówką z tego zabiorą mi podatek i to spory no i opłacic transport .... Już liczyliśmy z tżem że jak mam chodzić na 1 dzien w tygodniu na 8-12 godzin to my tych pieniedzy nawet nie odczujemy .

Dotka no tak ty ślub będziesz brała a ja właśnię chcę coś się dowiedzieć kochana od ciebie hehehe jak tam przygotowania ?? no proszę zdrać coś mi

Kasjula już wybrałam ale dziękuję za propozycje

KASIULA ja jak bym miała dużo ogórków to też bym narobiła słoików hehehe ,ale miałam tylko na 2 słoiki w sumie dobre i to . Jak to moja mama mówi darowanemu koniowi w zeby się nie zagląda trzeba brać jak dają hehehe .
Współczuję braku czasu .... może jakaś pomoc by ci się przydała ?? moim siostrom jak sie dzieci porodziły to przychodziłam i zabierałam ,żeby miały troszke lżej albo ogólnie siedziałam z nimio w domu ja np z siostrzenicą a siostra gotowała i sprzątała . Druga siorka ma 2 dzieci i jak się mały urodził to codziennie rano chodziłam do siostry (chwile na stancji mieszkała) i zostawałam z małym a siostra ,żeby starsza córa nie była poszkodowana odprowadzała ją do przedszkola a później ją przyprowadzała .

Martuszka hejka . !!!! jak miło że jesteś ... Jak możesz się tak głupio pytać czy przyjmiemy ?? oczywiście ,że tak . Widze ,że i ty masz problem z jedzeniem :/ Powiem ci że i w UK dobre i zdrowe jedzenie jest droższe .... ale ja już obcykałam sklepy i promocje hehehehe . Widzę z dalszych wpisów ,że ci sie podoba no to super ,że ci się dobrze tam żyje ... ja też mam dalej problem z językiem . Codziennie poświęcam czas na naukę i po woli widzę postępy a ty się uczysz słówek ?? czy tak z rozmów ?

bialaczekoladka oj wiem , wiem ....ale jakoś tak i naczej i zdania nie zmienie ;p jak narazie a i tak dużo piszę hehehe . Na mnie ta odzywka 8w1 nie bardzo działa . Używałam ją w polsce i no może troche się poprawiły ale mi trzeba cos co podziała na 100 % .

Dobra lecę coś zrobić pożytecznego Miłego kochane

"Jesteś w pełni odpowiedzialny za swój los"

1cel: 99 kg
2cel:89 kg
3cel:79 kg
4cel:69 kg

cel ostateczny: 65 kg
jmz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 11:05   #987
Dotka90
Zakorzenienie

Dziewczyny, jeśli chodzi o przygotowania to już praktycznie większość mamy gotową

Mam sukienkę, makijażystkę, fryzjerkę. Robiłam już próbną fryzurę i paznokcie.
4 lub 5.08 mam podejść do salonu na zdjęcie miary. Po 10.08 sukienka przyjdzie do salonu i będzie przymiarka. Przed ślubem ew. jakieś drobne poprawki, ale raczej nie będzie to potrzebne: mam sznurowany gorset, więc wystarczy mocniej zawiązać.

Największy spadek wagi, już za mną. Do ślubu spadnie 2, max. 3kg, więc nie będzie to już taka duża różnica.

Zamówiliśmy sobie tablice na auto, paski do wybielania zębów, księgę gości, ja kupiłam bieliznę, biżuterię.

We wtorek byliśmy na pierwszej lekcji tańca, jest świetnie Tańczymy sobie codziennie wieczorem, żeby utrwalić to, czego się nauczyliśmy

Zostaje nam:

- kupić cały strój dla TŻta
- ja: kupić pończochy, iść na próbny makijaż (we wtorek), jechać z dziadkiem po garnitur
- kupić wino i napoje gazowane
- spotkać się z usługodawcami - ustalić przebieg tego dnia, menu, ciasta itd.
- zrobić pudło na koperty
- wieczór panieński/kawalerski

Także już niedużo
Stary 2014-07-25, 11:17   #988
Kasjula85
Raczkowanie

Dotka: Masz może foto sukienki albo link?
Kasjula85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 11:18   #989
missmanhattan
Zadomowienie

Jejjjjj, widzę Martuszkę!!! Dzisiaj się odezwę Ladies
cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12)
kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg

"Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!"
missmanhattan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-25, 11:27   #990
Dotka90
Zakorzenienie

Jula, tak, wrzucałam tu już sukienkę:

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2014-07-25 o 11:28
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości