Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-25, 15:57   #961
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Co do pomysłów naszych dzieci to Bartek otwiera sobie pralkę i próbuje wejść do bębna i zawsze jest zły gdy coś piore bo wtedy nie da się otworzyć

Cytat:
Mamy już dwie dolne jednki i dwójki, jedną górną dwójkę i zaraz też drugą, idą górne jedynki i chyba dolne i górne trójki. Maruda z niego straszna
ale ma juz uzębiebnie
u nas dolne i gorne jedynki
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
dziekujemy

misia moj tez robi ciagle cos tzn broi, zrywa naklejki ze sciany wali w klawiature jak kompa zostawie nizej
noi jak stanie a boi sie puscic i nei ma sily to sie drze
ale rozumiem ze Ty mozesz byc bardziej zmeczona tym bieganiem z aKornem
wszystkiego najlepszego dla Aleksandra!!
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Trochę racja, ale dziś akurat dopadło mnie zmęczenie materiału i jutro zostaję cały dzień w domu, żeby się zregenerować

A daj spokój... Tylko jednego w sumie
Dowiedziałam się od pani dr, że WSZYSTKO robię źle, Eda ma znów wysiękowe zapalenie ucha, przewlekłe i musimy sprawdzić, czy on w ogóle na to ucho słyszy Mieliśmy iść jutro, ale zwyczajnie NIE DAM RADY

Szkoda taką litanię pisać, generalnie wszystko pod górkę (tu serio nie ma co się rozpisywać, pewnie i tak by wyszło, że sama jestem sobie winna), ja wykończona brakiem snu (5 kaw nie dało rady), dzieci masakrycznie niegrzeczne, tż poirytowany, a ja sobie płaczę, a i tak nie pomaga do tego mam problem z mam już +3 kg i zero motywacji Od wczoraj na II fazie, a dziś nie miałam co jeść na mieście, więc zjadłam 2 kawałki pizzy i ruszyła lawina i mam wyrzuty sumienia. Najpierw jem jak głupia, a potem się dołuję, że przytyłam i już nie wiem, czy jem ze zmęczenia, doła, czy po prostu mam jakiś problem z kompulsywnym jedzeniem

Dobra, idę spać, bo prawie 20 h na nogach po 3 h snu to ZA MAŁO
u Ciebie zle samopoczucie, zly humor i brak motywacji bo za malo spisz i nie masz juz sily. Odpocznij kobieto bo sie wykonczysz. Jak tz w domu to jakos spijcie na zmiane zebys mogla normalnie funkcjonowac

Mam nadzieje ze z Edzikiem bedzie wszystko ok

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
z tego wzgledu ja ostatnio kubki i talerze na górną szafkę, a wszystkie sypkie rzeczy mam w plastkiach na dole

Kornel śpi już prawie 3 h i nie wiem czy go budzić.
niech budz! niech spi

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 16:27   #962
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

proszę o kciuki bo o 19 ide zebola wyrwać az się boje

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

następnym razem przy nudnym obiedzie, zrobię tak.

http://demotywatory.pl/4356571/Kiedy...ole-jest-nudno

Nudzi mi sie, bo Korn śpi już 2,5 h.
moja wstala po 2 h snu i już szaleje

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Miki wyciąga sobie talerze i kubki z szafki, którą otwiera ale nie mam jak zamontować blokad bo są na wkręty
a jak pralka pierze to siedzi i wpatruje się

o wow!
moja tez i dzisiaj jak szlam losy myc to wsadziłam do krzesełka obniżyłam i posadziłam przed pralką tz się smial ze fajne jej zajecie znalazłam a ona zahipnotyzowana !

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

moje dziecko probuje podnieść się na kolankach bo na raczkach jest podniesiona le nie ogarnia nóżek to tak smiesznie wygląda :P

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

ale że co ? u was ciepło czy jak ? :P ze tu taka cisza :P
Stary 2014-06-25, 16:40   #963
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
proszę o kciuki bo o 19 ide zebola wyrwać az się boje

Stary 2014-06-25, 16:41   #964
angelikada
Wtajemniczenie

ehh poziomka dzięki za kontakt do tego Sarbinowa ale niestety facet marudzi że my chcemy akurat 3 noclegi itd. i ze nie zapełni początku tygodnia boże beznadzieja nigdzie nic nie znajdziemy aczej :/ tzn teraz już mąż musi gadać jak będzie konkretnie nad morzem, no w tym Sarbinowie widziałam po zdjęciach że ekstra warunki itd. wiem ze facet chce zarobić ale kurde no nie każdego stać i może wybrać się na tydzień nad morze:/ ehh

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
Stary 2014-06-25, 16:45   #965
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
ehh poziomka dzięki za kontakt do tego Sarbinowa ale niestety facet marudzi że my chcemy akurat 3 noclegi itd. i ze nie zapełni początku tygodnia boże beznadzieja nigdzie nic nie znajdziemy aczej :/ tzn teraz już mąż musi gadać jak będzie konkretnie nad morzem, no w tym Sarbinowie widziałam po zdjęciach że ekstra warunki itd. wiem ze facet chce zarobić ale kurde no nie każdego stać i może wybrać się na tydzień nad morze:/ ehh

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

My byliśmy na dwie noce i nie bylo problemu. Ale to z taka mila kobieta gadałam. Juz tam 3razy spalismy u nich i zawsze tak krótko to co im nagle odwalilo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 17:11   #966
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
My byliśmy na dwie noce i nie bylo problemu. Ale to z taka mila kobieta gadałam. Juz tam 3razy spalismy u nich i zawsze tak krótko to co im nagle odwalilo

no widzisz jeszcze może raz sprobuje zapytać o lipiec bo w sumi epytałam o sierpień.... ale dzięki za kontakt
Stary 2014-06-25, 17:13   #967
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
no widzisz jeszcze może raz sprobuje zapytać o lipiec bo w sumi epytałam o sierpień.... ale dzięki za kontakt
Moze trafisz na tą babke i więcej zalatwisz

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 17:50   #968
badzia987
Wtajemniczenie

Cześć

nie kumam innej przeglądarki więc cytaty mi znikły.

Od końca:
wózki ostatnio moja koleżanka patrzyła na Marywilskiej.

Super albumiki pamiątkowe wrzuciłyście- ja miałam kupić ale się zeszło....

matall- ja będę

Ja jestem z tych nadgorliwych mam, które asekurują dziecko. Mała ma już takie pomysły, że się puszcza. Raczej nie przewraca się ale jest w mieszkaniu kilka mniej bezpiecznych miejsc.

misia- główka poci się tylko kiedy Mała mocno zasysa oraz w podróży w samochodzie jak śpi.

Mała się dobrze czuje

My mamy dziś 3 rocznicę ślubu. Ale ani mnie to grzeje ani ziębii... Raczej świętowania nie będzie.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 18:06   #969
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy już dwie dolne jednki i dwójki, jedną górną dwójkę i zaraz też drugą, idą górne jedynki i chyba dolne i górne trójki. Maruda z niego straszna
Brawo, nieźle idą
I łączę się w bólu... u nas też kiepsko, bo już 7 na wierzchu, a jeszcze jeden widać, że zaraz będzie.
A 14.06 były 2 na dole Także błyskawicą lecą.

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
u Ciebie zle samopoczucie, zly humor i brak motywacji bo za malo spisz i nie masz juz sily. Odpocznij kobieto bo sie wykonczysz. Jak tz w domu to jakos spijcie na zmiane zebys mogla normalnie funkcjonowac
No to prawda. Dziś odespałam 7h + 1,5h, do tego cały dzień w pidżamie i tylko coś sobie sprzątam, także odpoczywam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 18:09   #970
teacherka
Zakorzenienie

Dzięki Matal za odpowiedź w sprawie jogurtu. Zuzka wczoraj na dwie raty dostała cały

Misiu, ale to zleciało!!!

Badzia, przykro mi, że tak wygląda Wasza rocznica. Na pewno nie chcesz spróbować jakoś w ten dzień coś zmienić?

Ja już przestałam Zuzkę asekurować na każdym kroku. Jest bardzo ostrożna, nie rzuca się do tyłu jak to robiła na początku, teraz jak nie chce stać to pomału kuca do siadu a często po prostu łapie się coraz niżej.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 18:12   #971
matallewar
Zakorzenienie

No dobra, to jak coś, to mnie poprawcie - lista na zlot:
  1. matallewar+2-3 (tż będzie, ale nie cały czas)
  2. karolson+1
  3. ja+1
  4. logoasia+?
  5. misia+2
  6. kasiuni_a+?
  7. tassia
  8. katarzyna2811+1
  9. badzia+1

Co z??
  1. madziuchna
  2. Aaamelkaaa
  3. xViolet
  4. agravka

Ktoś jeszcze??
Piszę tu, bo zapraszamy również osoby spoza klubu

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

A! Misia, lubisz biscotti? Bo myślę, co dobrego nam na piątek zrobić Oczywiście wersja light

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 18:17   #972
tassia
Zakorzenienie

pytania natury kulinarnej

1. jak sie robi jajecznice na parze??? ja zniszczylam dzis sitko/ oparzylam sie wrzatkiem a i tak w efekcie zrobilam na patelni

2. ugotowalam mieszanke: batat+2 marchewki+ 200g dyni+ 120 g cieleciny
zmiksowalam , dodalam maslo
i moje dziecko ma odruch wymiotny
nawet tz powiedzial ze gerber lepszy
jestem uposledzona bo nie umiem gotowac dla wlasnego dziecka
nie zamrozilam tego jeszcze wiec moge to jakos stuningowac, tylko jak???

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 18:33   #973
Larysa88
Zakorzenienie

tassia ja nie pomogę bo moje dziecko też ma odruch wymiotny na moje gotowanie
a może jakieś przyprawy które są już dozwolone zmieniłyby smak?

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
My mamy dziś 3 rocznicę ślubu. Ale ani mnie to grzeje ani ziębii... Raczej świętowania nie będzie.
szkoda
a może jakbyś Ty pokazała mężowi że Ci zależy itd może jego by to ruszyło?

Cytat:
Brawo, nieźle idą
I łączę się w bólu... u nas też kiepsko, bo już 7 na wierzchu, a jeszcze jeden widać, że zaraz będzie.
no właśnie !
od razu jak przeczytałam że 7 (WOW) to sobie myślę jak 5 zębów w takim czasie?! a jednak no super
Stary 2014-06-25, 18:39   #974
butterfly20
Zakorzenienie

Heeej.

Ale jestem w tyle wąciem, zaraz ponadrabiam.

Dzisiaj lało więc spotkałam się na kawce z koleżanką. kupiłam też Tusi kurtałkę w Smyku,tylko właśnie widzę,że na stronce jest 15 zł tańsza, ech...
i strój kąpielowy z filterm 50

o!
http://www.smyk.com/cool-club-plaszc...a-dla-dzieci-p rozm.86, dobra będzie na jesień?

i strój http://www.smyk.com/cool-club-kostiu...a-dla-dzieci-p ale wyobraźcie sobie,że 86 ma na teraz,muszę wymienić.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 18:51   #975
angelikada
Wtajemniczenie

i po kłopocie...zeba brak nie bolało mam hiper super znieczulenie tylko wciaz mi krew leci:/ale tata akurat jest u dentystki to przywiezie mi gaziki to wymienie chociaz tak mnie wkurza ten gazik ze hej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 18:52   #976
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
  2. karolson+1
  3. ja+1
  4. logoasia+?
  5. misia+2
  6. kasiuni_a+?
  7. tassia
  8. katarzyna2811+1
  9. badzia+1

Co z??
  1. madziuchna
  2. Aaamelkaaa
  3. xViolet
  4. agravka

Ktoś jeszcze??

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

A! Misia, lubisz biscotti? Bo myślę, co dobrego nam na piątek zrobić Oczywiście wersja light
zjem wszystko a biscotti uwielbiam
ale po drodze z lotniska będziesz musiała sie w sklepie zatrzymać, chyba, że będziesz w rossku itp, bo potrzebuję parę rzeczy dla Korna.

http://onaiich3.blogspot.com.es/

Edytowane przez misia332
Czas edycji: 2014-06-25 o 18:54
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 18:52   #977
butterfly20
Zakorzenienie

co do imienin to Tusia pierwsze po urodzinach ma grudnia, ale uznaliśmy,że będzie obchodziła 27.07. my z T. mmy 26.07 Chociaż w sumie ewangelicy i tak nie obchodzą imienin.

Tassia 11.11 są też Marcina imieniny

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

Dziś rano szykowałam Dawida do żłoba, Miłek był w łóżeczku, zaczął coś stękać, wchodzę do pokoju a ten stoi pierwszy raz mu się zdarzyło ale była zestrachana bo łóżeczko na środkowym poziomie

gratulacje

a ja wczoraj znalazłam filmik z czasu jak Dawid zaczynał chodzić był taki malutki, a teraz to już taki duży chłopczyk
brawo Miłek!

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja nie ganiam za Miłoszem chodzi tyam gdzie chce ja mam tak dom przystosowany, że wszystko co zabronione to schowane, blaty mam wysoko, nie mam kwiatów na podłodze czy innych niepotrzebnych gadżetów. I kiedyś gadałam na połączenie kuchni z salonem a przy dziecku to super wygodne. Mam go zawsze na oku i widzę co robi

Zajadam płatki jęczmienne z truskawkami, bananem, serkiem wiejskim, cynamonem, kardamonem i prażonymi pestkami słonecznika
Dziś pobudka o 5 była ale jakoś dospałam do 6.40 bo Małż się trochę Milkiem zajął

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Misia zapowiadają lepsza pogodę od weekendu weź może cos lżejszego też
u mnie też z każdego pokoju właściwie widzę salon i lepiej mi się jej pilnuje.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
padłam

Laryska śliczny wózio

Witam z rana

Standardowo życzenia dla jednego dziś solenizanta

z okazji 9 miesięcy wszystkiego dobrego dla Aleksandra

Emilka mi dziś usiadła w łóżeczku ależ było moje zdziwienie, jak weszłam do pokoju myśląc, że śpi oczywiście zrobiłam od razu fotkę rozbawionej Emi
brawo Emi!

i sto lat dla Alka!!!

Cytat:
Ech wzruszyłam się dziś. Mam taka książkę pamiątkową dla Bartka (zobaczy ją na swoje osiemnaste urodziny) i tam jest miejsce gdzie wkleja się 4 zdjęcia jak ma 3,6,9 i 12 miesięcy i dziś wklejałam jak ma 9 miesięcy i zorientowałam się że następne będzie już na roczek
czas strasznie zapierdziela

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja pilnuje, bo np wspina się po wszystkim, gdzie się da i probuje przy tym chodzic- szafki kuchenne, stolki, półki, szyby, lustra...nie da sie go nie gonić, jest non stop w ruchu i ma dziwne pomysły wiec za duzo czasu juz na forum nie mam

u nas to samo i pilnuję, chociaż teraz mam porównanie,że Matal ma gorzej z Encią

no i w ogóle ostatnio się taka fajna zrobiła,że chcę z nią ciągle być i szkoda mi czasu na forum.

Oprócz nowych słów nauczyła się też przybijać mi piątkę tk od góry, pokazywać jaka będzie duża, jak mówię jej,żeby zrobiła akuku to zawsze idzie się gdzieś schować i opuszcza się i podnosi do góry straszny mamy zaciesz wtedy

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Gdzie się podziała piękna pogoda? Dawno już jej nie było u nas. W niedzielę chrzciny, a ja nie mam się w co ubrać, przedwczoraj spędziłam cały dzień w CH i nic nie kupiłam i już sama nie wiem... Dzisiaj idę popołudniu do gina to może gdzieś wejdę po drodze i oby coś mi wpadło w oko. A choróbsko mnie dalej trzyma i w desperacji wczoraj zrobiłam syrop z cebuli, bo się boję drugiego antybiotyku

Ja uwielbiam nabiał i serki wiejskie też jem, ale nie połączyłabym ich z niczym
koniecznie się pochwal jak coś kupisz

Cytat:
tylko wieczorem
moja też wieczorem.

na drugie śniadanie ma jajecznicę, jakiś owocek, deserek albo kanapki.

i teraz chcę wprowadzić twarożek. Bieluch się nada?jak myślicie?

Stary 2014-06-25, 18:59   #978
kasiuni_a
Wtajemniczenie

U nas już się pogoda popsuła, po południu zaczęło padać, wracałam autobusem ze spaceru, bo daleko się wybraliśmy, a ja bez parasola.
Dziś dopiero pierwszy raz dałam Miłkowi poziomki ale jest szaleństwo, zajada tak łapczywie i z takim smakiem, że aż miło patrzeć. W ogóle bardzo mu się ostatnio poprawił apetyt

Sto lat dla Alka

Cytat:

[/COLOR][/COLOR][/B]
Emilka mi dziś usiadła w łóżeczku ależ było moje zdziwienie, jak weszłam do pokoju myśląc, że śpi oczywiście zrobiłam od razu fotkę rozbawionej Emi
[/CENTER]
gratulacje

Cytat:
Ja dostałam dwie takie "album twojego maluszka" i sczczerze to nie chce mi się tego uzupełniać. Nie bawi mnie to, tak samo jak pisanie pamiętnika itp.

Robie dla Korna album, z najwazniejszymi wydarzeniami z pierwszego roku życia ale w formie zdjęć.
mnie też to nie bawi, jeszcze Dawidowi na początku uzupełniałam ale bez jakiegoś entuzjazmu, a Miłoszowi to nawet nie kupiłam

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Gdzie się podziała piękna pogoda? Dawno już jej nie było u nas. W niedzielę chrzciny, a ja nie mam się w co ubrać, przedwczoraj spędziłam cały dzień w CH i nic nie kupiłam i już sama nie wiem... Dzisiaj idę popołudniu do gina to może gdzieś wejdę po drodze i oby coś mi wpadło w oko. A choróbsko mnie dalej trzyma i w desperacji wczoraj zrobiłam syrop z cebuli, bo się boję drugiego antybiotyku

Ja uwielbiam nabiał i serki wiejskie też jem, ale nie połączyłabym ich z niczym
udało się coś kupić?
zdrówka, obyś się wykurowała do niedzieli

ja nie lubiłam serków wiejskich, ale od kiedy jestem na diecie i matal mi napisała o owsiance z owocem i serkiem wiejskim, to nic innego nie jadam na śniadanie od 1,5 miesiąca uwielbiam, już wieczorem po kolacji sobie myślę o śniadanku

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
A moj leos ma w sobotę imieninki w zeszłym roku juz widziałam ze tak mu dam na imię wiec kupiłam mu prezencik. Śpiochy z napisem sweet little lion czy cos takiego w ogole leony to maja parę razy w każdym miesiącu imieniny. A wy juz wybrałyście kiedy dzieci maja je miec?

25 stycznia

Cytat:
Dziewczyny, kto wybiera się na zlot w Warszawie w sobotę??
Muszę mieć mniej więcej pojęcie, bo mamy rezerwację za darmo, pod warunkiem zamówienia jedzonka na miejscu i właśnie będę zamawiać ciasto i sałatki, ale nie wiem, na ile osób
my będziemy w komplecie, czyli cała czwórka

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Boże, muszę ruszyć trochę z tymi owocami, bo my nadal na słoiczkach O jogurtach w ogóle nie myślałam... Boże, ja się wszystkiego boję - uczulenia, bólu brzuszka
Zaraz wracam do pracy i kto się będzie bawił w miksowanie Julkowi deserków? Najgorzej, że nie bardzo mam dostęp do owoców z działki
Madzia z miksowaniem deserków schodzi chwila, a w sumie nawet nie z miksowaniem, bo ja już teraz chyba nic nie miksuję, widelcem lekko rozgniatam albo daję w całości i to jest moment na przygotowanie, a wybór teraz jest ogromny i warto teraz jak najwięcej próbować, bo tyle owoców dostępnych

Cytat:
Czy waszym dzieciom też tak mocno pocą się główki ?

Korn śpi w samych bodach, w pokoju 25 stopni, jest przykryty pieluszką. A cały mokry jest.
w ogóle śpi w pajacu i pod kołderką

Cytat:

wszystkiego dobrego przykro, że tak bez świętowania, ale coś o tym wiem

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

1. jak sie robi jajecznice na parze??? ja zniszczylam dzis sitko/ oparzylam sie wrzatkiem a i tak w efekcie zrobilam na patelni

1. a po co sitko do jajecznicy na parze? ja kiedyś robiłam tak, że w rondelku gotowałam wodę, na to stawiałam talerzyk, na talerzyk wybijałam jajko i mieszałam, a teraz robię na patelni, bo od razu dla dwóch i Miłosz więcej zje niż Dawid
2. nie mam pojęcia, mnie czasem coś wyjdzie takiego, że młody się zajda, a czasem po pierwszej łyżeczce aż go otrzepie i buzi więcej nie otworzy
mężowi jak każę skosztować to zawsze mówi, że ohydne

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-06-25 o 19:02
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 19:02   #979
tassia
Zakorzenienie

zaszalalm

polowe jedzenia zrobilam z tymiankiem i quinoa

a druga polowe z ryzem, bazylia i parmezanem

jak ksieciowi nie bedzie smakowac to wypisuje sie z gotowania dziecku
przestane miec wyrzuty
i bedzie jadlo te smierdzace gerbery

[/RIGHT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 19:07   #980
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja daję całe truskawki, tzn ja trzymam a Miłosz gryzie, bo inaczej by wsadził całą do buzi uwielbia. Zresztą teraz jak je wszystko nierozdrobnione to zjada z apetytem i westchnięciami
u nas tak samo. Ewentualnie jej rozdrabniam na mniejsze kawałki truskawki i poziomki i sama je/bwi się
A wczoraj dostałam pierwsze 4 maliny z ogródka od moich rodziców i zjadła po raz pierwszy. Poziomki, truskawki, malinki, jeżyny i agrest mają moi rodzice, potem będą wiśnie, jabłka, brzoskiwnie-wszystko au naturelle i nie pryskane
Mrożę sobie też na zimę

Cytat:
tak samo jest u nas.

Ale mam ochotę na tatar

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Wyobrażacie sobie, że za półtorej tygodnia wejdę w 2 TRYMESTR ??

to już????

Cytat:

my mamy "aż" dolne jedynki
nie narzekaj, my nic nie mamy

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:

Robię tak:

Jajko umyj, wbij do talerzyka, roztrzep widelcem, dodaj mleko modyfikowane (około 10 ml). Łyżeczkę masła włóż do filiżanki, a ją wstaw do gotującej się wody. Gdy masło się rozpuści wlej jajko. Kiedy masa jajeczna będzie się ścinać, mieszaj łyżeczką, szczególnie przy ściankach naczynia.

Stary 2014-06-25, 19:08   #981
tassia
Zakorzenienie

Motyl zazdroszcze ze Tusia tyle potrafi
moje dziecko totalnie nie kuamte w tej materii
bez przerwy zapomina jak cos naucze
papa robilo juz nie robi...a co pare dni sobie przypomni
piatke przybija jako tako
a reszta pomarzyc mozna....

[/RIGHT]
Stary 2014-06-25, 19:20   #982
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
ale mialam dzis przygode

caly dzien nie widzialam macka
najpierw bylam w pracy
wrocilam o 15, ale pojechalm do t bo tam byly moje chlopaki
jak weszlam to maciej akurat co zasnal
zjadlam obiad i poszlam sie zdrzemnac
budze sie a tu cisza w mieszkaniu
t poszla z malym.na spacer
to wlaczylismy sobie z tz telewizor i nagle zachcialo mi sie baaardzo siusiu
ide do drzwi a tam zamkniete

dzwonimy do tesciowej
wrocila po pol godziny
i od tego momentu godzine zajelo nam wywazanie drzwi
tesciowa z mackiem w mieszkaniu
a my z tz uwiezieni w salonie
w efekcie uwolnilismy sie o 19
o ja.... ja bym się chyba posikała... masz dobre zwieracze

Cytat:
Trochę racja, ale dziś akurat dopadło mnie zmęczenie materiału i jutro zostaję cały dzień w domu, żeby się zregenerować

A daj spokój... Tylko jednego w sumie
Dowiedziałam się od pani dr, że WSZYSTKO robię źle, Eda ma znów wysiękowe zapalenie ucha, przewlekłe i musimy sprawdzić, czy on w ogóle na to ucho słyszy Mieliśmy iść jutro, ale zwyczajnie NIE DAM RADY

Szkoda taką litanię pisać, generalnie wszystko pod górkę (tu serio nie ma co się rozpisywać, pewnie i tak by wyszło, że sama jestem sobie winna), ja wykończona brakiem snu (5 kaw nie dało rady), dzieci masakrycznie niegrzeczne, tż poirytowany, a ja sobie płaczę, a i tak nie pomaga do tego mam problem z mam już +3 kg i zero motywacji Od wczoraj na II fazie, a dziś nie miałam co jeść na mieście, więc zjadłam 2 kawałki pizzy i ruszyła lawina i mam wyrzuty sumienia. Najpierw jem jak głupia, a potem się dołuję, że przytyłam i już nie wiem, czy jem ze zmęczenia, doła, czy po prostu mam jakiś problem z kompulsywnym jedzeniem

Dobra, idę spać, bo prawie 20 h na nogach po 3 h snu to ZA MAŁO
tulę mocno

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
czy tylko ja nie gonie mojego dziecka? wypuszczam na wolnosc i chodzi. jak slysze jakis dziwny odglos to de zobaczyc co zmalowala. kuchnie mam na oku bo tam ma dostep do sypkich rzeczy (cukier, mąka) czy talerzy, a tak to co sobie zrobi? ew starsze dadza jej jakas kartke ktora zje...

nie chwalilam - od dwoch dni na serio sie przemieszcza, bez ryku że tak wolno i nie w tym kierunku co trzeba. najwiekszy cel - nocnik
u nas tez mega wolność, młody przemieszcza się wszędzie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się!

U nas czwarta koszmarna noc, ale nie z rzędu, bo przedwczoraj było ok Julek obudził się o 23, popierdywał strasznie, a wzięty na ręce wykręcał się na wszystkie strony, płacząc niemiłosiernie Nie wiem sama co mu jest wieczorami.... Chyba boli go brzuszek, tylko po czym? Po kleiku kukurydzianym? Czy to możliwe?
Dlatego chyba zacznę jednak tą kaszę podawać przed kąpielą, a po kąpieli mm do popicia Na ile czasu przed kąpielą dziecko może zjeść?? Tylko Julek je kaszkę z rana, więc wieczorem już wypadałoby nie dawać, ale w sumie niedługo skończy 10 miesięcy, a wtedy już można dwie porcje
Skończyło się, że dostał butlę i usnął ze mną w łóżku

Kasia, a Miki rano też je kaszkę, czy tylko wieczorem?
Madzia a jaką kaszkę dajesz na noc?? może po tej kaszce Julian ma bóle brzuszka...
słyszałam że kleik kukurydziany, a co za tym idzie chrupki kukurydziane też moga uczulać... mówiła mi mama chłopczyka, którego wysypywało po chrupkach i brzuszek go bolał

Cytat:
7-8 mm
10-11 mm
13-14 obiadek
17 owoce
19-19:30 mm+kaszka

czasem między pierwszym a drugim śniadankiem ma kanapkę do pociamkania
a jaka ta kanapkę robisz? bo ja pomyślałam że można by było bułeczkę i np. jabłuszka samodzielnie przesmażone jako dżemik (oczywiście bez dodatku cukru)

Cytat:
To ja wyjdę na wyrodną teraz
Na początku też latałam za Miłoszem jak tylko gdzieś upadł/pacnął/stuknął się. Teraz jak widzę, że upadek niegroźny to czekam na jego reakcję. Zaczyna popłakiwać a jak widzi, że nie biegnę to przestaje i biegnie dalej
o widzę że i u mnie ta sama znieczulica

Cytat:
tak samo jest u nas.

Ale mam ochotę na tatar

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Wyobrażacie sobie, że za półtorej tygodnia wejdę w 2 TRYMESTR ??

Cytat:
Co do pomysłów naszych dzieci to Bartek otwiera sobie pralkę i próbuje wejść do bębna i zawsze jest zły gdy coś piore bo wtedy nie da się otworzyć
hahaha

ale numer, Hubi wyje z moją mamą, jak jest tylko z nią to obserwuje i zachowuje dobrą minę i nic się do niej nie odzywa, a jak pojawia sie ktoś inny np. moja siostra lub brat to jest ok i wyciąga rączki... nie wiem może moja mama za bardzo jest zestresowana i On to odczuwa
Stary 2014-06-25, 19:22   #983
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Heeej.

Ale jestem w tyle wąciem, zaraz ponadrabiam.

Dzisiaj lało więc spotkałam się na kawce z koleżanką. kupiłam też Tusi kurtałkę w Smyku,tylko właśnie widzę,że na stronce jest 15 zł tańsza, ech...
i strój kąpielowy z filterm 50

o!
http://www.smyk.com/cool-club-plaszc...a-dla-dzieci-p rozm.86, dobra będzie na jesień?

i strój http://www.smyk.com/cool-club-kostiu...a-dla-dzieci-p ale wyobraźcie sobie,że 86 ma na teraz,muszę wymienić.
ta kurteczka/plaszczyk sliczna i stroj tez super
Cytat:

Robię tak:

Jajko umyj, wbij do talerzyka, roztrzep widelcem, dodaj mleko modyfikowane (około 10 ml). Łyżeczkę masła włóż do filiżanki, a ją wstaw do gotującej się wody. Gdy masło się rozpuści wlej jajko. Kiedy masa jajeczna będzie się ścinać, mieszaj łyżeczką, szczególnie przy ściankach naczynia.
super...dzieki za wskazowki, przyda mi się
Cytat:
szkoda ze nie swietujecie
mam nadzieje ze jakos to sobie pozniej odbijecie
Cytat:
Brawo, nieźle idą

No to prawda. Dziś odespałam 7h + 1,5h, do tego cały dzień w pidżamie i tylko coś sobie sprzątam, także odpoczywam
i prawidłowo!

rzeczywiscie Enci wychodzą blyskawicznie

Stary 2014-06-25, 19:24   #984
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Oprócz nowych słów nauczyła się też przybijać mi piątkę tk od góry, pokazywać jaka będzie duża, jak mówię jej,żeby zrobiła akuku to zawsze idzie się gdzieś schować i opuszcza się i podnosi do góry straszny mamy zaciesz wtedy
Hubi robi papa, bije brawo, czasami pokazuje jaki jest duży i robi akuku- przechyla śmiesznie głowkę w jedną lub druga stronę i robi nie nie
Stary 2014-06-25, 19:26   #985
czaszka_
Zakorzenienie

wiem ze kazde dziecko do tego samo dojdzie predzej czy pozniej ale musze pomeczyc bułe troche
gibie sie i gibie na czworaka juz tyle czasu a dalej nie raczkuje.Dzis to juz tyle z nia robilam cwiczen i jej podsuwalam raz nogi raz raczki do przodu i dalej nie zaczaila o co chodzi a ile na czworaka sie nachodzilam
o tym ze nie usiadzie sama juz nie wspomne

Stary 2014-06-25, 19:27   #986
kaska87
Zakorzenienie

Asiek robię z wędliną/serkiem białym/avokado

Motyl ten płaszczyk dla Tusi śliczny

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 19:28   #987
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Hubi robi papa, bije brawo, czasami pokazuje jaki jest duży i robi akuku- przechyla śmiesznie głowkę w jedną lub druga stronę i robi nie nie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 19:29   #988
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
  2. karolson+1
  3. ja+1
  4. logoasia+?
  5. misia+2
  6. kasiuni_a+?
  7. tassia
  8. katarzyna2811+1
  9. badzia+1

Co z??
  1. madziuchna
  2. Aaamelkaaa
  3. xViolet
  4. agravka

Ktoś jeszcze??

Robiłam listę w klubie a tu o mnie zapomnieli

Cytat:

Jak zobaczyłam jak kończy po Maciusiu obiadek to niedobrze mi było
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 19:36   #989
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Robiłam listę w klubie a tu o mnie zapomnieli

Jak zobaczyłam jak kończy po Maciusiu obiadek to niedobrze mi było
serio ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
Stary 2014-06-25, 19:36   #990
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

motyl sliczne rzeczy
ale skoro stroj roz 86 jest na teraz to kurteczka chyba na jesien 86 tez juz bedzie za mala?

dziekujemy za życzenia czaszka i motyl

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości