|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
![]() a moja Iga normalnie się dziś tak pcha po całym brzuchu, czuja ją jednoczesnie pod żebrem i w pachwinie ![]() ![]() cały czas myślę sobie, że jeszcze mam wysoko brzuch skoro ja czuję koło żeber...zrobię sobie fotkę dla porównania (ostatnio robiłam w 35 tyg chyba) wrzucę to pomożecie mi ocenic czy cos sie obniżył ten brzuchol czy nic.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Rozeznanie
|
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-07-31 o 17:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiadomo, ze pokoik dla dziecka a kacik to jest różnica, dlatego nie ma co porównywać....One maja piekne pokoiki! A ty masz śliczny kącik ![]() Mam nadzieje, że mała jednak sie skusi ![]() Tak mnie dzis naszło na poród,że nie mogę... A w końcu pewnie bedzie tak że urodze po terminie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny
ale mam takiego dola dzisiaj ze siedze i rycze i jakos mnie nawet ubieranie luzeczka mnie nie cieszy a jak patrze na te wszystkie wizazowe slodziaki to dopiero mi lzy leca ze moja mala jeszcze nie chce wyjść, a jeszcze jutro ten pierunski masaz tak się boje ze będzie bolało a jeszcze musze tam sama jechać, mój chłopak powiedział ze jak się boje to mam go nie robic ale cos musze prubowac żeby wywolac tan porod, masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Moni spoko ja też mam przeczucie, że się przeterminuję a termin mamy ten sam
![]() Jutro o 14:15 mam wizytę u gina, może coś tam się ruszyło ![]() Pati piękny masz kącik ![]() ![]() ![]() Zaczarowana promieniejesz kochana ![]() ![]() ![]() A tż jak tam w roli taty? Do kiedy ma urlop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Rozeznanie
|
Zaczarowana super wygladacie! Szybko wracasz do formy!!!
![]() Ja dzisiaj umylam plytki w lazience i toalecie, wyszorowalam sanitariaty, lustra etc. i padam na nos... jutro chce poodkurzac i umyc podlogi, a w sobote przetrzec okna, bo chce wrocic z malym ze szpitala do czystego domu.. U mnie synek bedzie z nami w pokoju... maz zlozyl lozeczko i poklocilam sie z nim, bo ustawil przy naszym lozku i zrobila sie ciasnota... no nic za rok przeniesiemy go do najmniejszego pokoju, ktory teraz zajmuje ze sprzetem komputerowym maz... tzw jego kwatera glowna... |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Zaczarowana jaka maleńka Twoja Olivka!
![]() Pati super to urządziłaś!! -------------------- Wracam od gina. Rozwarcie na palec. Przybrałam w tydzień 3 kg, mam obrzęki, podwyższone ciśnienie 139/94 i lekarz dał mi skierowanie na patologię ciąży. Jutro jadę na 9:00. Możliwe, że mam zatrucie tak jak Kroopka i będą mi wywoływac poród. Myślicie, że obejdzie się bez cc? Generalnie to się cieszę, bo odejdzie stres z wyczekiwaniem na odejście wód w domu ![]() ![]() Na szczęście spadł deszcz, zaczyna się burza. OIby jutro taka pogoda się jeszcze utrzymała ![]() ![]() ![]() Jakby któraś rodziła, to proszę pisać teraz do Malutkiej ![]()
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Damy radę dziewczyny ![]() ![]() ![]() Musimy myśleć pozytywnie i z takim nastawieniem rodzić ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Lilka no to trzymamy kciuki ![]() ![]() Dobrze, że miałaś tą wizytę jeszcze i Twój gin ma wszystko pod kontrolą ![]() Co do pogody to nie pocieszę Cię, przed chwilą oglądałam, cały weekend ma być ponad 30 stopni a następny tydzień jeszcze większy skwar ![]() Edytowane przez zuken Czas edycji: 2014-07-31 o 18:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Rozeznanie
|
Od niedzieli znowu maja wrocic upaly, a ja w niedziele bede miec cc.... matko na tych salach mozna ducha wyzionac.... nie wiem jak ja tam wytrzymam 5-6 dni...
Dziewczyny, ktore mialy zzo, czy wy po tym mialyscie skutek uboczny w postaci silego odczucia zimna??? Ja tak mialam przy corce... dzwonilam zebami i myslalam ze sie wychlodze na smierc... |
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sciskam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lilka no to powodzenia w szpitalu, mam nadzieję, że Cię pięknie rozpakują. ![]() U mnie jak się nie ruszy akcja do 8.08 (mój TP), to mam 11.08 zgłosić się do szpitala i nie wiem czy na wywołanie czy tak o po prostu. Gin to określił jako "najpóźniej do 11.08 ma się Pani zgłosić na oddział ze skierowaniem" i tyle. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz rację! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz jest zakochany i by tylko chuchal i dmuchal na małą wiec musze go pilnować bo czasami przesądza ![]() Urlop ma do końca następnego tygodnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Po cc najwcześniej w 5 dobie się powinno wypuszczać (nie chcę wymyślać, ale chyba takie są zalecenia ministerstwa zdrowia).
Cytat:
Robię z tżtem mega porządki w mojej szafie. Mam tyle ciuchów, że to się w głowie nie mieści, a chodzę może w 1/4 z tego. I stwierdziłam, że koniec. Mam dość zapchanych szaf, więc wielkie czystki u mnie. Mam duużo ubrań do oddania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
Kasia u mnie po cc jest się 3 doby więc to chyba nie wszędzie tak jest
![]() Co do ciuchów to mam tak samo ![]() ![]() Może wystaw na allegro jako mega paka albo załóż sobie wątek wymiankowy na wizażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() U mnie dzisiaj deszczowo, ale powiem wam, że jak nigdy nie lubiłam takiej pogody, bo wpływała na mnie jakoś dołująco, tak dzisiaj była dla mnie prawdziwym wybawieniem... Trochę już mam dość upałów ( od jakiś dwóch tygodni jak nie dłużej u nas nieustannie żar lał się z nieba), więc taki dzień bardzo się przydał. Zwłaszcza, że od jutra ponoć znów duchota i skwar ![]() Zabrałam się dzisiaj za pakowanie torby ![]() Brakuje mi jednak podkładów na łóżko, muszę jeszcze kupić i dopakować do torby. Kasia_ruda i Anius- a Wy dziewczyny macie już spakowane torby? ![]() ![]() Zaczarowana- super wyglądasz ![]() Lilka_vanilka- trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ![]() ![]() Sara- urocze masz dzieciaczki, a Franio jaki zapatrzony w starszą siostrę ![]()
![]() |
#985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A nasi faceci niby tacy twardziele, jednak gdy chodzi o sytuacje na ktore nie maja wplywu i kontroli to panikuja bardziej niz my ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za cc Cytat:
Lilka trzymam kciuki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny. Czytam Was na biezaco, ale nie mam weny do odzywania sie.
Hania walczy z zoltaczka, znowu skoczyla bilirubina, nie jest juz ze mna, tylko na noworodkach, na fototerapii i pod kroplowka. Widok wenflonu w tej malej lapce lamie serce, naprawde! Na wadze dalej nie przybiera. Wec siedzimy w szpitalu i czekamy na poprawe. Ja odciagam mleko i nosze jej, zeby jadla moje. Caly dZien dzis przeplakalam, wyslalam meza, zeby pogadal z lekarka, bo ja nie bylam w stanie. Powiedziala,ze ogolnie jest ok, wyniki ma dobre, tylko ta zoltaczka i masa ciala. Usg, crp i uklad oddechowy, krazenia itp ma super, zadnych nieprawidlowosci, wiec super. Zostaje kwestia bilirubiny i jedzenia. Oby było tylko lepiej! Mamuska, wiadomosc od Ciebie bardzo mnie wzruszyla. Az nie wiem, co powiedziec. Wspaniale, gratuluje! Mala jest silna i waleczna po swojej dzielnej mamie! CUDOWNIE!!!!!! ![]() ![]() ![]() Sara, wspaniale rodzenstwo. Twoja cora to wykapana mama ![]() Zaczarowana, jak Ty wspaniale wygladasz... Wiek robi swoje! Na pewno. Ja wygladam jakbym byla w 6 mcu ciazy i dodatkowo jakby po mnie przebieglo stado nosorozcow... Wszystkie maluszki sa przesliczne! Za dziewczyny szykujace sie do porodow mocno trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Daj spokój, nie mieszczę się w połowę rzeczy, które zostawiłam w szafie robiąc przegląd jakieś półtora miesiąca temu ;-)
![]() |
#990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
3maj sie kochana! Musisz być silna dla swojej ksieżniczki! Na pewno sytuacja sie unormuje ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-31 o 19:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.