Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-27, 21:40   #961
Suqub
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.mnie niestety dzis karetkz zabrala z przychodzni jak piszlam z ta bolaca glowa i dretwiejaca czescia ciala.mieli mnie wiesc na neutologie alr w karetce sobie zadecydowlali ze skoro w ciazy to wiaza mnie do szpitala blizej na ginekologie :@ polezala z 3godziny nic mi nie przeszlo az z bolu zwymuotowalam. Az lekarz ginekolog przyszedl i doradzil zeby wypusac sie na wladne rzadanie bo z malym ok i jechac 30km do drugiego dzpitala na nrurologie i najprowdopodobniej do piatku musze zostac.jutro maja mi rezonans robic czy w glowie wszystko ok bo orzestarszyli sie tego dretwienia :@ i mam najkovhanszego meza na swievie tak sie biedak przejal ze wraca z zagranicy i z 3tugodnie w domu bedzie siaedzial tzn ja w domu a on bedzie sklep otwieral.a zem sie rozpisala :p
Trzymajcie sie i koniecznie informuj nas o wszystkim.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:42   #962
katherine13
Raczkowanie

GG do katherine13

Madziaqqq zdrowiej szybciutko co do małych grzeszków to mi sie śniły lody więc koniecznie musiały być moja teściowa jest do rany przyłóż ( jeszcze) a Hanula będzie spać z początku w naszej sypialni w swoim łóżeczku przez jakieś 3 msc zależy jak będzie z nocnym wstawaniem i karmieniem moja kruszyna waży 1050 a wasze dzieciaczki ile?
katherine13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:48   #963
maczuma
Rozeznanie

Madziaqqq, trzymaj się
Stary 2014-08-27, 21:49   #964
19Inka90
Wtajemniczenie

Katherine mój gin na ostatniej wizycie powiedział tylko ze wszystko w normie i mała ładnie rośnie a Ja zapomnialam wypytac ile dokładnie a w którym ty jesteś tygodniu ??

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:50   #965
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine13 Pokaż wiadomość
Madziaqqq zdrowiej szybciutko co do małych grzeszków to mi sie śniły lody więc koniecznie musiały być moja teściowa jest do rany przyłóż ( jeszcze) a Hanula będzie spać z początku w naszej sypialni w swoim łóżeczku przez jakieś 3 msc zależy jak będzie z nocnym wstawaniem i karmieniem moja kruszyna waży 1050 a wasze dzieciaczki ile?
no moja z dzisaj 1400 prawie
Stary 2014-08-27, 21:53   #966
Roksape
Zadomowienie

o
Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Jakbym czytała o sobie. Ja przy pierwszym dziecku myślałam, że wszystko będzie takie proste. Odłożę dziecię do łóżeczka, będzie spało jak zabite, ja wstanę na karmienie, będę karmić na siedząco, odłożę i wszystko będzie tak jak zaplanowałam. Ale wiem z doświadczenia, ze nie ma co na siłę upierać się przy tym, bo to jak będzie okaże się "w praniu". Ja osobiście nie miałam siły na wstawanie kilka razy w nocy i siedzenie czasem pół godziny albo i dłużej podczas karmienia, a jak karmiłam na leżąco to najzwyczajniej w świecie juz sie nie wybudzałam. Dziecię też miało silną potrzebę bliskości i nie miałam sumienia zostawiac go w łóżeczku. A ileż się nasłuchałam, że przyzwyczaję, tak do wspólnego spania jak i do bujania, kołysania i jakoś każdy dobrze radzący nie pomyślał, że wszystko jest indywidualną sprawą, a dziecko nie jest maszynką, którą dowolnie można zaprogramować. Oczywiście są dzieciaczki, które bez problemu śpią w łóżeczkach i nie ma co na siłę tego zmieniać. Ale trzeba też pamiętać, że każde dziecko jest inne, stąd i dyskusje na temat wychowania dzieci wywołują wiele kontrowersji. Myśle, ze każdy rodzic sam wie co jest dla dziecka najlepsze (choc sami często postapilibysmy zupełnie inaczej), dlatego nauczyłam się (odkąd mam dziecię) nie oceniać w tej kwestii

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Madziqqq o matko ależ Cię zmogło. Zdrowia i trzymaj się cieplutko
klask i: moja córa po odłożeniu do łóżeczka od razu się budziła. Jak tylko lądowała przy mnie spała jak suseł. Nauczyłam ją spać w tym łóżeczku, bo przecież jak to dziecko może spać z rodzicami... Spała 9 miesięcy, bo tyle ssała pierś, którą odrzuciła. Zaczął się koszmar. Nie chciała spać w łóżeczku i nie chciała na łóżku, bo się oduczyła... Zrobiłam duży błąd i doczepiłam płozy do łóżeczka. Spała tak do czerwca tego roku, bo z tym kołysaniem też popadła w paranoję. Nauczyłam ją spać na łóżku. Śpię z nią, chociaż zasypia z Tż, babcią, bratem i sama. Śpię, bo ma wersalkę, z której może spaść, ale w nocy nawet nie sprawdza, czy aby na pewno śpię obok. Przy okazji teraz śpi całą noc, wyrzuciła smoczek i jest git. Mam w nosie, jak trzeba będzie to Basia będzie spała z tatą, a ja z małą jeśli będzie chciała przy mnie spać. Przestałam się tym przejmować. Przytulasy z mężem są każdego wieczora

Madziqqq nie fajnie z tą głową, oby wszystko było ok

Lolcia ja z pessarem jestem cały dzień w ruchu, mam nadzieję, że będzie ok. Biorę leki i nie odczuwam twardnień

Na teściów mówię mamo i tato. I tak mi moich rodziców nie zastąpią. Tż chyba tylko raz użył do moich rodziców ''mamo'' i ''tato'' tak to forma bezosobowa, ale sami się o to prosili niestety ;/
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:58   #967
katherine13
Raczkowanie

GG do katherine13

ja 25 tydzień i 5 dni i lekarz mi powiedział że mam taaaką dużą babe w brzuchu a tu któraś pisała że 14oo więc ta moja jednak nie taka ogromna
katherine13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 22:01   #968
19Inka90
Wtajemniczenie

Ale Alekaz jest dwa tygodnie przed Tobą wiec Twoja maleńka to rzeczywiście może być duża dziewczynka
Moja cały czas do tej pory była w dolnych granicach normy,ponoć straszny chudzielec po mamusi

Emilka
Stary 2014-08-27, 22:22   #969
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine13 Pokaż wiadomość
ja 25 tydzień i 5 dni i lekarz mi powiedział że mam taaaką dużą babe w brzuchu a tu któraś pisała że 14oo więc ta moja jednak nie taka ogromna
dokladnie ja dzis 29 tydzien zaczynam. I niby waga miesci sie pieknie w srodku jakiegos wykresu
Stary 2014-08-27, 22:22   #970
LoLcIa123
Zakorzenienie

Inka no ja nie wiem.. bo nasze dzieci idą łeb w łeb wagowo, a ginekolog mi powiedziała, że jak na moją budowę drobną to młody i tak jest duuży.. nawet coś o CC wspominała jak tak dalej będzie rósł..

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 22:24   #971
madziqqq
Rozeznanie

kompletnie nie moge zasnac ale zawsze tak mam w nowych miejscach jeszcze na dodatek leze ze starsza kobieta ktora przerazliwie chrapie na cale szczescie juz mi lepiej i glowa mnie przestala bolec.mam nadzieje ze to tylko jednorazowa przygoda.najchetniej juz bym do domu pojechala
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 22:27   #972
19Inka90
Wtajemniczenie

Lolcia a Twój maluch ile miał na ostatnim badaniu ?? Bo rzeczywiście moja była tylko minimalnie mniejsza
O mojej doktor mówi ze przy porodzie maksymalnie będzie miała 3,5kg jak dla mnie to i tak sporo

Madziaqqq wspolczuje.... Tez miałam chrapiaca wspollokatorke jak byłam w szpitalu ...

Emilka
Stary 2014-08-27, 22:45   #973
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
kompletnie nie moge zasnac ale zawsze tak mam w nowych miejscach jeszcze na dodatek leze ze starsza kobieta ktora przerazliwie chrapie na cale szczescie juz mi lepiej i glowa mnie przestala bolec.mam nadzieje ze to tylko jednorazowa przygoda.najchetniej juz bym do domu pojechala
będzie dobrze, może to stres? ja miałam podobnie od stresu kiedyś .
Rezonans jest bezpieczny dla Ciebie i dzidzi .
A na sąsiadkę pomogą zatyczki .

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Lolcia a Twój maluch ile miał na ostatnim badaniu ?? Bo rzeczywiście moja była tylko minimalnie mniejsza
O mojej doktor mówi ze przy porodzie maksymalnie będzie miała 3,5kg jak dla mnie to i tak sporo

Madziaqqq wspolczuje.... Tez miałam chrapiaca wspollokatorke jak byłam w szpitalu ...
Tymuś miał 05.08 435g a od tamtej pory nie wiem, bo ciągle tylko ginka robiła mi usg szyjki .
W środę za tydzień idę na kontrolę pessara, to może zerknie na młodego .
Co do ostatecznej wagi to usłyszałam od lekarki, że nie można jej przewidzieć, bo dziecko najwięcej nabiera na końcu

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-08-27, 22:47   #974
19Inka90
Wtajemniczenie

To ja tez 5.08 miałam wizytę i Ems ważyła identycznie

Emilka
Stary 2014-08-27, 22:48   #975
alekaz1
Zakorzenienie

Mi dzisaj mowil ginekolog ze teraz mala pewenie bedize przybierac +/- 200 gram na tydzien
Stary 2014-08-27, 23:40   #976
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
To ja tez 5.08 miałam wizytę i Ems ważyła identycznie
No pamiętam dlatego mówię, że idziemy łeb w łeb

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-08-27, 23:45   #977
19Inka90
Wtajemniczenie

Haha skleroza chyba mnie łapie
Ogladalas ten film ???

Nie ma to jak wieczór przed telewizorem z rodziną kotka mi się uwalila na TŻ tak ze nie ma szansy żeby się do nich jeszcze wkomponowac

Emilka
Stary 2014-08-27, 23:52   #978
Misia89p
Wtajemniczenie

A moj Maluch dzisiaj na wizycie wazyl 902 g znowu buzke ukrywal. U mnie pojawil sie jakis zator sluzu i grozi mi prxedwczesny porod. Narazie mam obserwowav wydzieline i zobaczymy co bedzie dalej.

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 23:53   #979
19Inka90
Wtajemniczenie

A co to za zator ?? Czym to się objawia ??
To juz Dawidek jest dużym chłopcem jak tyle wazy

Emilka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 00:43   #980
TheN4ti
Rozeznanie

Madziqqq trzymaj się, na pewno wszystko będzie dobrze :-* Dobrze, że pojechalas do szpitala, zrobią Ci wszystkie badania i będziesz spokojniejsza.
Stary 2014-08-28, 07:46   #981
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny.mnie niestety dzis karetkz zabrala z przychodzni jak piszlam z ta bolaca glowa i dretwiejaca czescia ciala.mieli mnie wiesc na neutologie alr w karetce sobie zadecydowlali ze skoro w ciazy to wiaza mnie do szpitala blizej na ginekologie :@ polezala z 3godziny nic mi nie przeszlo az z bolu zwymuotowalam. Az lekarz ginekolog przyszedl i doradzil zeby wypusac sie na wladne rzadanie bo z malym ok i jechac 30km do drugiego dzpitala na nrurologie i najprowdopodobniej do piatku musze zostac.jutro maja mi rezonans robic czy w glowie wszystko ok bo orzestarszyli sie tego dretwienia :@ i mam najkovhanszego meza na swievie tak sie biedak przejal ze wraca z zagranicy i z 3tugodnie w domu bedzie siaedzial tzn ja w domu a on bedzie sklep otwieral.a zem sie rozpisala :p
Biedna Zdrówka dla Ciebie, daj znać co ustalili lekarze

Hmmm tak się zastanawiam a może to jakaś mega silna migrena?

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 07:47   #982
Misia89p
Wtajemniczenie

Cytat:
A co to za zator ?? Czym to się objawia ??
To juz Dawidek jest dużym chłopcem jak tyle wazy
Objawia sie zwiekszona wydzielina a moze powodowac rozpulchnianie rozwarcia. Nie wiem dokladnie, bo pierwszt raz o czyms takim slysze, lekarka tlumaczyla, ale tak sie zdenerwowalam, ze nuc z tego nie wiem :/ w najgorsztm wypadku poloza mnie do szpitala.

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 08:00   #983
alekaz1
Zakorzenienie

Hej. Jestem nie przytomna pol nocy nie moglam spac. Eh. Jeszcze tz nie zamkna okna na noc i jest cholernie zimno w pokoju zabije go.
Stary 2014-08-28, 08:21   #984
Ollliwka
Zakorzenienie

witam

madziqqq oby wszystko do normy już wróciło u Ciebie i może jutro już wypuszczą Cie do domu

Jak ja czytam, że dzieciaczki już prawie 1,5kg ważą to wow. Nie tak dawno było to 300 gramów a teraz ponad kg u niektórych już

alekaz Ty to badanie 4d miałaś razem z tym zalecanym w 30tc?

inka złożyliście już komodę czy coś przeoczyłam?

basjenia już lepiej z kręgosłupem dzisiaj? boli Cię tam gdzie na początku ciąży- kość ogonowa?

Tak o pączkach pisałyście, że zaraz idę do leclerca z Zuzią i kupię, ale nie 5 sztuk tylko jednego

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2014-08-28 o 08:24
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 08:46   #985
alekaz1
Zakorzenienie

Oliwka nie mialam zlecenia tego w 30t bo na polowkowym lekarz mipowiedzal ze nie musze specjalnie na ro isc gdyz dwa pierwsze te usg byly w normie. Aze na tym 4d mierzyl dodatkowo wszystko to fajnie bylo.
Stary 2014-08-28, 09:03   #986
Basjenia
Zadomowienie

Madziaqqq nie dalej jak miesiąc temu też miałam podobny problem...we wrześniu mam wizytę u neurologa i ciekawa jestem co mi powie...
możesz mi na prv opisać dokładniej swoje objawy i postępowanie ze szpitala?

Ollliwka kręgosłup do d*&y... dzisiaj jeszcze nie wstałam z łóżka a już bolał:/ na całym odcinku jak mam brzuch z drugiej strony...mam chyba za słabe mięśnie. poza tym zawsze byłam krzywa. zapiszę się do ortopedy niech mi da masaże czy coś. podobno taping też fajnie działa na lędźwiówkę...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 09:04   #987
Ollliwka
Zakorzenienie

alekaz no tak co lekarz to opinia pewnie. U mnie też w normie wszystko, ale w 30tc zalecił usg tak czy siak. Ale ja to prywatnie do niego chodziłam więc wiadomo o co też chodzi.

basjenia a co to taping jest w skrócie?
no tak z kręgosłupem często w ciąży są problemy. Chociaż ja w I nie miałam w ogóle, za to teraz nadrabiam i to już przed ciążą miałam problemy :/

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2014-08-28 o 09:06
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 09:08   #988
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
Bimbunia ja od początku chce bobo tylko w łóżeczku. boję się że ja lub TŻ moglibyśmy się machnąć w nocy lub naciągnąć kołdrą.... poza tym may wąskie łóżko i już i tak nam mało miejsca.
ale wrzuciłaś przepisy....i jak zdrowo!amarantus jest super!tylko za kaszą manną nie przepadam...czuć ją w ciastku?czy ew. myślisz że można ją czymś zastąpić?chyba się jutro skusze na to ciastko...
ostatnio dostałam też śliwki i zastanawiałam się co z nimi zrobić to poszły do brzunia tradycyjnie na "sucho" a te ciastka wydają się też rewelacyjną alternatywą na obżarstwo....
chociaż raz jak zrobiłam dietetyczną szarlotkę to prawie połowa poszła do wywalenia...ciasto chyba jednak musi mieć jakąś domieszkę masła lub innego tłuszczu
Przepisy z tego bloga zwykle mi wychodzą ale ciastek jeszcze nie robiłam. Jestem niesprawiedliwym sędzią bo ja uwielbiam wszelkie kasze ale mój tż powiedzial że na zimno lepsze bo nie czuć kaszy.

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Teście wczoraj byli z wizytą po wakacjach i tak jak myslałam, ani słowa o nasze maleństwo ja coś tam zagadywałam..ale zero reakcji wiec olałam temat, szkoda.

basjenia-ciasteczka wypróbuje Ale ten amarantus to wiem ze rybi posmak ze wzgledu na duza zawartosc omega 3,6 ..to chyba jednak nie taki smaczny?
Ja nie wiem coś Ty wymyśliła z tym rybim posmakiem - pierwsze słysze a jadłam wiele razy Teściowie świnie, szkoda gadać.

Co do łóżka no to chyba jednak w takim razie wybiore opcje z kołyską/koszem przy łóżku, bo nie mam zamiaru odklejać w nocy pupy od łóżka ani wzywać pogotowia do przygniecionego dziecięcią znając moją słoniowatość a potem się będziemy martwić co dalej
http://allegro.pl/juramba-kosz-wikli...551592433.html
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 09:19   #989
19Inka90
Wtajemniczenie

Hej

Madziaqqq jak sie dzisiaj czujesz ??

Misia wspolczuje przezyc,trzymam zeby juz wszystko bylo dobrze

Olliwka co do komody,podczas skladania widac ze nie kosztowala krocie aczkolwiek po zlozeniu wyglada rewelacyjnie !! Z czystym sumieniem moge polecic,jak bedzie wrzesniowa wyplata to zamawiamy jeszcze jedna tylko ta z 5 szufladami zaraz dodam zdjecia z tel

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Emilka
Stary 2014-08-28, 09:19   #990
Justyssia87
Rozeznanie

madziqq- wracaj do zdrówka, objawy troche brzmią jak udar, mówili coś lekarze?? Będzie dobrze

inka,lolcia- ja tez ciagle gadam sama do siebie, mąż kiedyś o chorobe psychiczną mnie podejrzewał ale to chyba kobiety tak mają

linka- dzięki, to chyba skusze sie na zakup

A mój Mały natrętnie siedzi mi na tyłku, nie chce sie przesunac do przodu od paru dni i czuje jak kopie mnie w ...tyłek? dziwne to, juz wole jak kopie w brzusio Chociaż wtedy mam dziwne odczucia jakbym potworka miała w brzuchu takie to troche obrzydliwe Co do wagi, ja bym sie jakoś mnie sugerowała tym co lekarz mówi, tym bardziej, ze granica błędu to chyba 300g, u mnie lekarka tez mówila ze mały (pierwszy) tak szybko rośnie ze tyfzien ciagle do przodu ze duzy bedzie buhaha a dupa miał 3090 a niby miał miec 3,5 kg Zobaczymy
W ogóle to piękny dzien sie wczoraj po południu zrobił i teraz ciagle słoneczko świeci

dzieki z ainfo z lidlem, przejde sie dzis tam

bimbunia- z tym rybim posmakiem to 2dietetyków z tv sie wypowiadało ze ludzie moga ich nie lubiec ze wzgledu na ten posmak, ja ich nie jadłam ponoc takie same wlasciwosci maja nasz kasze jaglane .

a ja sobie wloski zafarbowalam, henną sie zrobiłam pije kawusie i ide sie malowac

Edytowane przez Justyssia87
Czas edycji: 2014-08-28 o 09:22
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości