|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
aga__tka eh te przedszkola... Z jednej strony się cieszyłam, że ten pierwszy rok młodego w przedszkolu będę w domu na macierzyńskim, ale teraz widzę, że nie będzie różowo. Kilka dni, a już katar... Mam nadzieję, że szybko przejdzie i nic nowego się nie przypląta, bo 25 mamy drugie szczepienie i drugą dawkę na rota...
Z robótkami u mnie słabo, bo w dzień czasu nie ma, a jak menażerię uśpimy, to na nic sił już nie starcza W kącie zaczęta serwetka frywolitkowa, a ja patrze na to wszystko i nie wiem w co najpierw ręce wsadzić. No i pranie, prasowanie ipt. wygrywa. Mam nadzieję, że w końcu uda mi się za coś powolutku zabrać, bo robótki są mi potrzebne do zdrowia psychicznego
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wróciliśmy właśnie z IKEI i Świata Dziecka I pewnie dotrzymam obietnicy - do następnego "muszę to mieć" albo "muszę to kupić Jeremiemu" Popołudniu wybieramy się na koncert znajomych pod Pałac Kultury Jimmek zostanie ze swoją babcią. Chciałam Go zabrać, ale jednak nie dość, że w Śródmieściu ciężko o miejsce do zaparkowania i często gęsto trzeba i tak duży kawał iść to jeszcze pod sceną z Nim nie staniemy.
|
|
#963 |
|
Rozeznanie
|
Czołem dziewczyny!
![]() Pobalowalismy na weselu do 2:00, na jedno karmienie wracaliśmy. Najadlam sie dziwnych rzeczy i aż sie boje co to bedzie Powiem wam, ze fajnie wyskoczyć ale ja nie mogłam sie do końca wyluzować...jednak cały czas zerkałam na tel, sprawdzalam godzinę i chyba poprostu tęskniłam za synalkiem... W sumie czemu sie dziwić jak od 2 m-cy spędzam z nim każda minutę Mega zmęczona dzisiaj jestem :/ Mam nadzieje, ze u was tez weekendy udane A i jeszcze taka myśl mnie naszła po tym jak dziewczyny pytały o macierzyństwo, ze tego nie da sie kurczę opowiedzieć..a nawet jak sie uda, to przecież u kogoś moze to wyglądać zupełnie inaczej....ehhh ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- integra, Agatka co to znaczy frywolitkowa??
|
|
|
|
#964 |
|
Zadomowienie
|
to nie to o czym myślisz
![]() koronki frywolitkowe = czółenkowe i są to najpiękniejsze, a zarazem najtrudniejsze do wykonania koronki ) nie są zbyt frywolne super że wesele udane szczerze mówiąc też się nie mogę wyluzować jak zostawiam maleństwo ... chociaż zdarza sie to rzadko i na krótko![]() Integra - Jagódka śliczna ![]() przeleciałam Was na szybko i na szczęście nie zdążę odnieść się do wszystkich poruszanych tematów, bo zmykamy na urodziny kumpeli ... super pogoda więc impreza outdoorowa, dzidzia się dotleni i pobawi z rówieśnikami miłej reszty weekendu
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Frywolitka to taka delikatna koronka wyplatana najczęściej za pomocą specjalnych czółenek (jest też odmiana na igłę i szydełko).
Wygląda to np. tak: |
|
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#967 |
|
Zadomowienie
|
co do zdjęcia porównuje warunki w Polsce i w Niemczech
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-09-07 o 16:37 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kocham ręczne robótki frywolitki mi jakoś nie podeszły, ale szydelko uwielbiam!! Ostatnio polubiłam się też z maszyną do szycia. Niektóre z rzeczy możecie oglądnąć tutaj www.przytoolnie.blogspot.com
|
|
|
|
|
#969 |
|
Wtajemniczenie
|
Magnolia super
a tego minionka to czym wypchałaś? Boziu kiedy ja na dzierganie bede mieć czas??? Pewnie jak rzucę wizaz
|
|
|
|
#970 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę, dziewczyny to wy macie super fach w ręku i talent w palcach
Kiedys próbowałam sie na drutach nauczyć robic. Niestety braknie mi cierpliwości. I jak byłam jeszcze gnojkiem to plotlam takie bransoletki z moliny Moja mama za to śmigala jakies serwetki w kształcie motylkow i inne cuda. Próbowała mnie nauczyć używać szydełka. Nie udało sie. A np. Taki obrusik 60x60 to ile czasu by sie ta frywolną (na cześć eydrith) metoda robiło? |
|
|
|
#971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja nic nie widzę....
Cytat:
Sama nie wiem, która maskotka bardziej mi się podoba Ja znam podstawy szydełka, ale brak mi wprawy, no i nie zrobię nic bez schematu graficznego. Opisy do mnie nie trafiają Cytat:
|
||
|
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, nawet w innej przeglądarce nic nie widzę
|
|
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Magnolia: super maskotki dziergasz, ja też lubię szydełko, ale z maszyną się chyba jednak nie dogadam
z maskotek to za dużo nie robiłam, choć mi się baaardzo podobają... w sumie jakieś drobiazki i dla dziecki myszki Miki i Minnie - zrobiłabym im więcej, ale mamy tyle różnych maskotek, że zupełnie nie ma ich gdzie trzymać Cytat:
z reguły jedną odpowiedź od początku do końca konstruuję kilka godzin
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
MAGNOLIA zazdroszcze talentu, maskotjki przecudne.
Wczoraj u nas byla mega burza a moj dziec zjadl o 21 a na druga kolacje obydzil sie dopiero o 3 a teraz o 7 - obym sie nie rozmarzyla Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#976 |
|
Rozeznanie
|
Oszaleje!!!!!!!!!!!!!!!! Mala strasznie strasznie sxkarpie się przy cycu pręży się i strasznie szarpie nogi prostuje jak struny jest glodna bo chwyta pierś I tak lapczywie je ze nalyka się powietrza potem daje ją do odbijanie ze 30 razy podczas 1 karmienia odbija słabo i nie zawsze zmiana pozycji na tą do karmienie=płacz i szarpanie+ próba uchwycenia cycka w locie i znowu błędne koło już mam dość mleka z butli nie toleruję
---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Karmieniem piersią to meczarnia!!! Tak jest od kilku dni już nie wiem co robić staram się ją dobrze przystawiać matka moja mówi że robię to dobrze i czegoś takiego co ta mała wyprawia to ona nigdy nie widziała w życiu
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! |
|
|
|
#977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A no i mleko musi być porządnie ciepłe wtedy, nie wiem o co cho... Ale na razie działa. Edytowane przez Celebrinfea Czas edycji: 2014-09-08 o 08:26 |
|
|
|
|
#978 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja też tak czasem robi po 10min jedzenia, więc ją biorę do odbicia... daje na chwile smoka aby się uspokoiła i odpoczeła a następnie znowu dostawiam, jeśli possie chwile i znowu się złości to daje smoka i jeśli jest spokój to kończe karmienie a ona smacznie zasypia - zauważyłam że nawet przy pełnym cycku jak moje dziecko się naje - nawet jak to trwa tylko 10 minut to gdy poczuje że nadal jej leci mleko to potrafi w taką złość w paść że nic jej nie uspokoi oprócz smoka ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- mam jeszcze pytanie - mój tż w 2012 rozliczał się w innym US i teraz nie wiem czy w moim też mu oświadczenie wydadzą czy musi jechać tam gdzie się rozliczał jak zaczełam czytać co tam trzeba przygotować do tego becikowego to się za głowe złapałam - dobrze że nie mamy innych dochodów a nasza płaca jest stała itp Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2014-09-08 o 08:37 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się z malwiską zapalenie ucha objawia się tak samo jak kolki i jest często z tym mylone mój mały teraz już jest lepiej bo dostaje antybiotyk zobacz czy mała nie ma gorączki...
Co do US no musi zaświadczenie wyciągnąć w tym urzędzie gdzie się rozliczał.... a do becikowego nie potrzebujesz czasem z 2013 roku |
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#982 |
|
Rozeznanie
|
malwiska
Do becikowego (z zusu ) wystarcza oświadczenia podpisane przez was, o dochodach, składkach i podatku. Wszystkie kwoty macie Pit składanym do US. Przynajmniej w lubelskim moprze tak jest. Jeżeli chodzi o to z jakiego roku to u nas z tym jaja były bo moja siostra złożyła za 2013 rok i nikt nic nie mówił no to i ja tak zrobiłam. A kobieta w urzędzie nas odesłała i kazała przynieść za 2012. Powiedziała ze jak zostawimy dane z 2013 to wniosek rozpatrzy dopiero w listopadzie....:/ Także moze najlepiej zadzwon i zapytaj w urzędzie ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- A wniosek składaliśmy na koniec sierpnia a dokumenty za 2012 uzupelnilismy na początku września. |
|
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
Tak na chwile obecna jest za rok 2012 a od kiedy nowy rok ma wejść to nie wiem czy od listopada czy później.
Mam prosbe bierzemy udział w konkursie i jeśli możecie proszę Was o jedną rzecz, abyście oddały głos na zdjęcie , które zamieszczam w linku: http://konkurs.kindii.pl/photo/464/Laura.html Po oddaniu głosu trzeba potwierdzić mail. z Góry dzięki! |
|
|
|
#984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ustaw sobie linka w podpisie bo tam codziennie jeden głos mozna oddawać to ci trochę pomożemy
|
|
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#987 |
|
Raczkowanie
|
Iza88 Laura dziekuje za glosy
mi na gmaila link do potwierdzenia w ogole nie przyszedł..
|
|
|
|
#988 |
|
Raczkowanie
|
Gmail mógł go wrzucić do spamu - tam sprawdzcie ☺
|
|
|
|
#989 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
Jak masz napisane tak musisz zrobić bo ja nie jestem w tym temacie mi w Polsce przekracza teraz już o 3zł więc cieszę się że tyle formalności mnie omija
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

W kącie zaczęta serwetka frywolitkowa, a ja patrze na to wszystko i nie wiem w co najpierw ręce wsadzić. No i pranie, prasowanie ipt. wygrywa. Mam nadzieję, że w końcu uda mi się za coś powolutku zabrać, bo robótki są mi potrzebne do zdrowia psychicznego

)
kocham ręczne robótki
frywolitki mi jakoś nie podeszły, ale szydelko uwielbiam!! Ostatnio polubiłam się też z maszyną do szycia. Niektóre z rzeczy możecie oglądnąć tutaj
Sama nie wiem, która maskotka bardziej mi się podoba