![]() |
#961 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Jesienne odchudzanie :)
Cytat:
![]() ![]() Aa teraz wracam do nauki. Aha, na kolacje ostatecznie wjechał szpinak zapiekany z fetą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ooo też bym zjadła takie pyszności na kolację ![]()
![]() |
![]() |
#963 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#964 |
Raczkowanie
|
Taak, koniecznie wrzuć przepis na szpinak Farmakopea!
![]() ![]() Dziś plan jest taki: śniadanie: 2 jajka na miękko, kromka chleba, pół papryki, szczypiorek drugie śniadanie: winogrona, banan, gruszka, kiwi obiad: leczo (cukinia, cebula, pomidory, ew jakieś mięcho, przecier) kolacja: serek wiejski i jakieś warzywka + woda, herbatki (ostatnio za mało piję) Do tego jakieś ćwiczenia w domu, peeling kawowy i balsamowanie. oui_oui witamy ![]()
![]() |
#965 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Wiem, że to nie do mnie prośba, ale ja jak nie mam czasu na obiad to wrzucam na patelnia kilka kostek mrożonego szpinaku, trochę pieczarek i fety pokrojonej w kostkę. Gotuję do tego jakąś kaszkę i obiad mam jak znalazł ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- U mnie dzisiaj dzień raczej zalatany ![]() Sprzątanie, chcę upiec 2 ciasta i zrobić sałatkę, bo pewnie cała rodzina jutro u mnie zagości ![]() ![]() ![]() ![]() Ale o jedzeniu nie zapomnę ![]() ![]() śniadanie: owsianka z truskawkami (mam mrożone, a wyciągnęłam, bo będą potrzebne mi do obiadu ![]() II śniadanie: jogurt naturalny + otręby owsiane + wiórki kokosowe + jabłko obiad: ryż brązowy na mleku z truskawkami + pół kostki twarogu podwieczorek: kromka razowca z gotowanym jajkiem i warzywami kolacja: sałatka (ze świeżych warzyw - co tam mam w lodówce) z makrelą wędzoną Miłego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#966 |
Konto usunięte
|
Nie znam przepisu na ten konkretny szpinak, bo nie ja go robiłam
![]() ![]() ![]() Mój sposób na szpinak (jako farsz do naleśników najchętniej) jest natomiast taki: Na oleju rumienię czosnek, wrzucam jakies dodatki (duza dowolność - orzechy, pieczarki, suszone pomidory, co akurat mam) na tym duszę mrożony szpinak, dodaję fetę (dość fajna alternatywa dla typowej wersji ze śmietaną, można dać znacznie mniej, a i tak uzyskać fajną konsystencję), przyprawiam pieprzem i czasem ostrą musztardą. Aż sprawdzę czy taki też da radę zapiec ![]() P.S. Madziul, gdzie Ty truskawki o tej porze roku dorwałaś?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem zaradna kobita i sobie pomroziłam latem, jak były tanie
![]() ![]() Ale cisza dzisiaj... nie ma się co chyba dziwić ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
Kurcze, wiecie co?
Ten jogurt z ziarnami w kubeczku 180g ma 27g cukru! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Laktoza zawiera węglowodany ![]() Lepiej kup sobie jogurt naturalny i dosyp różne ziarna czy otręby i ewentualnie dodaj łyżeczkę miodu - samo zdrowie, a łyżeczka nikomu nie zaszkodziła ![]()
![]() |
![]() |
#970 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Potwierdzam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#973 |
Konto usunięte
|
Ej, dziolchy, mam gore roszponki i nie wiem co z nią zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Wtajemniczenie
|
Ja tam nie pomogę
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Muszę i ja się pochwalić, bo od rana chodzę cała w skowronkach ![]() Stanęłam dzisiaj na wadze - 59,5 kg ![]() ![]() ![]() Obiecałam i podałam! ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- No i moje dzisiejsze jedzenie (obym z tej radości nie popłynęła ![]() śniadanie: owsianka budyniowa wiśniowa II śniadanie: jogurt naturalny + orzechy włoskie + musli bez cukrowe + mandarynki obiad: gołąbek z ryżem brązowym i mięsem z indyka podwieczorek: zupa krem z brokuła + grzanki razowe kolacja: sałatka z wędzoną piersią z kurczaka
![]() |
#975 |
Raczkowanie
|
Moje gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Ci bardzo
![]() W naszym wątku ucichło... ![]() Buziaki i wracajmy szybko! ![]()
![]() |
#977 |
Raczkowanie
|
Madziulek, gratuluje spadku
![]() ![]() Ja w weekend troche poplynelam ze smakolykami, ale dzis kupie sobie chrom i mam nadzieje ze ochote na slodkie mi minie. Milego poniedzialku, oby praca wszystkim szybko zleciala! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#978 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A z resztą już non stop słyszę: "nie odchudzaj się już, wpadniesz w chorobę", "jedz tak jak wszyscy" itd.." Nawet przez te święta tylko tego się nasłuchałam, bo jak ktoś mnie widział w zeszłym roku w listopadzie no to może coś faktycznie zauważył ![]() Ja wczoraj też zjadłam trochę domowego sernika kokosowego, który wyszedł mi pyszny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#979 |
Rozeznanie
|
Ach, nawet nie miałam czasu się zważyć... Z dietką też nam nie po drodze- i wcale nie chodzi o to, ze wpierniczam słodkie ile wlezie, ale nie mam teraz głowy o tym myśleć. Moje szkraby chore, starszy ma zapalenie oskrzeli i jutro idę z Młodszym, bo też tak dziwnie oddycha. A tak ogólnie to wszyscy w domu mają katar- ja dodatkowo mój ukochany ból głowy, który zaczął się dziś i pewnie potrwa do czwartku.
Mam nadzieję, ze jutro uda mi się już jakoś pozbierać i przeczytać Wasze wypociny ![]()
![]() |
#980 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pozbieraj się i wracaj do nas! ![]() Nie przejmuj się dietą, bo zdrowie najważniejsze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#981 |
Rozeznanie
|
Dzieci jeszcze troche chore, ale już do Was powracam. Musze przeznać, że wcale sie nie pilnowalam
![]() Ale od dzis wracam na dobra droge ![]() Madziulek gratulacje, jestem z Ciebie dumna ![]() ![]() Farmakopea nowy avatar? Sympatyczny ![]() Mój dzisiejszy jadlospis: 1. Owsianka na mleku 2. Serek grani z pomidorkami koktajlowymi 3. Piers z kurczaka, salata z serem feta i oliwa z oliwek, ryz 4 koktajl z kefiru, truskawek i jagod z otrebami 5. Kabanosy z musztarda i mizeria z ogorka ale bez smietany.
![]() |
#982 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To było wczoraj ![]() ![]() Oby dzieciaki jak najszybciej wyzdrowiały, a mamusia do nas wróciła już na stałe ![]() Nie pisałam, bo sama do siebie to bez sensu - rozumiecie ![]() ![]() Spinamy pośladki na nowo, bo święta co raz bliżej i nasze ciała co raz piękniejsze! ![]() Co do menu - moje sugestie wyżej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#983 |
.
|
no to ja bym się doczepiła, że jednak kabanosy się nie nadają na dietę, bo mają dużo tłuszczu :P
jak ja uwielbiam te rogale świętomarcińskie ![]()
![]() |
#984 |
Rozeznanie
|
Skazana blagam powiedz, ze zartujesz
![]() ![]() ![]() Co do kabanosow to drobiowe w 100g 28g tluszczu- fakt sporo, ale dla porownania serek kremowy ze szczypiorkiem i cebulka ma 22g. Co prawda to zadne wytlumaczenie, ale na kabanosa mam ochote a ja chce znienic nawyki zywieniowe na stale, nie tylko na chwile i nie chce cale zycie kyslec ze nie moge kabanosa, bo za duzo tluszczu. Dziwleki za rade- doceniam dobre checi ![]() ![]()
![]() |
#985 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() To z czego one są, że tyle kcal mają? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#986 |
Rozeznanie
|
Kurka nie moge sie pogodzic z mysla ze zjadlam 2400kcal praktycznie w dwoch rogalach- na szczescie zawsze sciagam lukier, bo nie lubie. Ach bylo minelo, teraz przynajmniej wiem, ze dzis nie moge odpuscic i musze sie trzymac.
![]() |
#987 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rozpamiętywanie nic Ci nie da ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#988 |
Rozeznanie
|
Madziulek przepis tajny-zeby rogal mogl sie nazywac marcinski to musi miec certyfikat a i cena nie mala- u nas ponad 40zl za kg.
![]() |
#989 |
.
|
Mnie caly czas zastanawia, jak sportowcy moga zyc na tych jalowych dietach przez tyyyyyyle lat -_-
![]() |
#990 |
Rozeznanie
|
Skazana wydaje mi się, ze sport jest ich życiem i dlatego dają radę
![]() W sumie większość sportowców trenuje od wczesnych lat dzieciństwa i już wtedy rodzice pilnują tego co mogą zjeść a czego nie i takie nawyki im zostają ![]() ![]() ![]() Madziulek dorzuciłam do śniadania tost z razowca, ale to dlatego, że czułam niedosyt a ja głodna nie zamierzam chodzić ![]() ![]() Do owsianki zawsze coś dodaję- głównie owoce- dziś miałam suszone morele ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.