Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-22, 12:17   #961
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Zaraz was trochę podczytam, ale najpierw o sobie, a co Roczek Oli się udał wczoraj wszyscy wieczorem się rozjechali, tylko teściowie zostali i chyba będą do czwartku. Jak będę miała chwilę i mi się uda, to wrzucę jakieś zdjęcia, choć za wiele ich nie mam. Poza tym Ola z okazji urodzin nauczyła się mówić tygrys typowe słowo dla rocznego dziecka Bo jest taki wierszyk o tygrysie, który jej często czytamy.

No i najważniejsze - mamy ząbek
za ząbek i wielki wow za tygrysa
Stary 2014-09-22, 12:20   #962
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Laryska, dam znać

Papalinko, gratki za zęba i tygryska

Inwersja, ale ja juz kupilam tego królika nie mam kasy na następną zabawkę bo potrzebuje spodenek i body do żłobka.
Ale póki co niech się z królikiem oswaja, może mu ta melodia nie bedzie taka potrzebna, narazie ma projektor.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 12:38   #963
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Laryska, dam znać

Papalinko, gratki za zęba i tygryska

Inwersja, ale ja juz kupilam tego królika nie mam kasy na następną zabawkę bo potrzebuje spodenek i body do żłobka.
Ale póki co niech się z królikiem oswaja, może mu ta melodia nie bedzie taka potrzebna, narazie ma projektor.
A konika juz Miłosz nie chce?
U nas on sie w ogole nie sprawdził. Teraz moze bede kombinowac z tym pieskiem skoro go dostal, mi się on podoba. Miłosz poki co spi bez zadnej przytulanki, ale moze sprobojemy z tym psem jak wrocimy od teściów,bo poki co pojechalismy do Bochni.
Stary 2014-09-22, 12:53   #964
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
krzyzyk (ksiadz); penndrive (informatyk); karta kredytowa (bankowiec); biżuteria (jubiler), kawa (barista), tasma klejaca (sekretarka) , aparat (fotograf); fiolka z lekami (farmaceuta);

gruszkowo-smietanowy odlot

tia... duzo policjantow
Bardzo fajny pomysł z tym losowaniem I prześliczny tort, tak samo jak Pszczouy
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
U nas ostatnio hitem jest szczotka do wc także ten

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Czytałam Wasze wypowiedzi o rzeczach dla dzieci. My mimo, że mieszkamy za granicą, to mamy ostatnio cięzko. Serio. Dlatego ja jeszcze pracuje. I smutno mi, że np. nie mogę dla Antka kupić tyle co kupowałam dla Korna, po pierwsze mamy mnóstwo rzeczy, po drugie nie mam kasy.

Kornowi też ostatnio kupuję uzywki np. na targu (prawie jak w PL lumpku). A jeszcze teraz zima idzie i musimy opał kupić. A żeby mu jakieś nowe zabawki kupić to czekam co dostanie na roczek.

.
My prawie w ogóle nie kupujemy Oli zabawek, ale zawsze coś tam od kogoś dostanie i wcale nie uważam, żeby miała mało. Zresztą też woli rzeczy, które nie są zabawkami. Ale rozumiem, że jak ktoś chciałby kupić, a go nie stać, to jest przykro.
Cytat:
Zapewne to znacie ale wam napisze bo może ktoś nie zna a jest u nas hitem zabawowym
1, bingo song piosenka na yt po angielsku przy której trzeba klaskac. Juz nie oglądamy bo TV u Macieja powoduje nieprzespane noce ale śpiewany sami.

2. Aplikacja talking tom- kot który naśladuje wszystkie dźwięki które usłyszy. Można go tez glaskac itp.
Ja nie znałam, ale wypróbuję
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Chyba żartujesz
Z łóżka nie mam siły wstać
Czekam na lekarza, napisałam tylko koleżance, żeby przekazała, że jestem chora, bo nawet nie mogę zadzwonić, bo DOSŁOWNIE nie mogę mówić. Szeptem cośtam się porozumiewam tylko i na migi
Zdrówka
Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
[/CENTER]

Inwersja MIłek wiąga nutra. Podpowiedz mi jak u Was z receptami. Bo kurcze u nas są problemy. Pediatra wymawia się limitami narzucanymi przez NFZ i finalnie nie dostałam recepty. Fakt Ewa sporo tego mleka zjada ale z tego co pisałaś MIłek też ma niezły apetyt. Wczoraj otworzyłam ostatnią puszkę i boję się,żę jak pójdę w środę to mi lekarka odmówi bo we wrześniu już wzięłam 6 puszek. Kurcze tak bym chciała żeby mała już była na normalnym mleku.

Ewka marudna,że szok. Kurcze wczoraj darła papę,że chciałam się schować na dłużej w łazience i zostawić Ją M. Wieczorek odkryłam winowajcę - lewą dolną czwóreczkę Mamy już 11 zębów- kłów
Pogoda dziś doopna - od rana leje i cały dzień przesiedzimy w domu

Nieźle się załatwiłaś Zdrówka
Diorisha zmień lekarza. My nieraz słuchaliśmy zrzędzenia, że czemu nam tyle mleka schodzi, że limity, itp, ale nigdy lekarz nie odmówił recepty. Przecież dziecko nie może zostać bez mleka. A co do zębów - WOW
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Moj leos dalej chory. I to chyba nie od zębów bo gorączka byla 38,5 ale na razie nie ma innych objawów.
Pogoda do d. Cos czuje ze bedzie to ciężki dzień.
Zdrówka dla Leosia
Cytat:
tak mam.

Maciej jedyna duza zabawke na roczek to dostał Odkrywczy Domek i jest szął jakich jeszcze nie było...
wczoraj ponad godzine sie bawił domkiem bez przerwy i beznaszej ingerencji
Zawsze jestem pod wrażeniem, ile Maciek potrafi się sam bawić, bo Ola wcale nie potrafi. max minutę

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

A jeszcze się pochwalę, że w piątek miałam 2h jazdy, żeby sobie przypomnieć i było całkiem spoko, mimo że stresa miałam na maksa. Całkiem dobrze mi poszło i może coś z tego będzie.

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 12:55   #965
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny Zaraz was trochę podczytam, ale najpierw o sobie, a co Roczek Oli się udał wczoraj wszyscy wieczorem się rozjechali, tylko teściowie zostali i chyba będą do czwartku. Jak będę miała chwilę i mi się uda, to wrzucę jakieś zdjęcia, choć za wiele ich nie mam. Poza tym Ola z okazji urodzin nauczyła się mówić tygrys typowe słowo dla rocznego dziecka Bo jest taki wierszyk o tygrysie, który jej często czytamy.

gratulacje
tygrys woooooow

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 12:55   #966
misia332
Zakorzenienie

u nas konik się też nie sprawdził, hitem do spania jest pieluch ia kocyk. Kocyka nie możemy mu pokazywać przed kąpaniem, bo jest płacz, ze on już chce spać.

a konik jest spakowany i czeka na Tośka.

Papalinko za ząbka i tygryska.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 12:57   #967
tassia
Zakorzenienie

a u nas wlasnie wymacałam 9 zeba - witaj pierwsza czwórko
reszta dziąseł opuchnieta wiec spodziewam sie reszty na dniach

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 13:09   #968
MsLullaby
Zakorzenienie

Ja dzisiaj probowalam w dzien zeby Bartek zsnal bez fotelika i nie wiem czy mam sie smiac czy plakac on rano po 3h juz jest mega spiacy, wiec wzielam go do sypialni, lezalam z nim a ten impreza, smieje sie, rzuca po lozku, rozbiera.. No to ja z nim go jego lozeczka a tam to samo, no to z powrotem az lezelismy prawie 2h, w koncu zglodnial, dalam mu jesc i znowu probuje, w koncu lezy, lezy i w smiech, wyglupy, zabawa a na oczy ledwo widzi. Poddalam sie bo to jakas komedia byla. Rece mi opadaja, chyba poczekam do tej osiemnastki

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 13:16   #969
dirtymagic85
Zadomowienie

joł.
Papalinko no i doczekałaś sie pierwszego ząbka u Oli! a za tygrysa szacun dla niej, coż za wyszukane słownictwo

Dorisha ile? 11?! dużo ,fajnie, Ewcia na prowadzeniu

Tassiu i Pszczouo świetne torty, wczoraj juz oglądałam, podziwiałam ,ale nie miałam siły nic napisać, a Tasiu super, że Maciek wybrał odznakę policyjną, ja osobiście uwielbiam policjantów

A my po lekarzu, to nie różyczka jednak, tylko cała ta trzydniówka, no ale jest mega zsypana, nawet pipcia, do tego marudzi Lila bardziej niż jak gorączkę miała, czekam na koniec tego choróbska, bo psycha mi siada, nie wiem jak momentami pomóc mojemu rozdrażnionemu dziecku

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
a u nas wlasnie wymacałam 9 zeba - witaj pierwsza czwórko
reszta dziąseł opuchnieta wiec spodziewam sie reszty na dniach
ja przedwczoraj też 9go dojrzałam a z resztą nie wiem jak, Lila bardzo niechętnie daje sobie do buzi zajrzeć, więc ogólnie stan jej uzębienia to trochę niewiadoma

Lulla to tobie Bartek w foteliku zasypia? takim samochodowym? czy jak? a z wariactwami po łóżku u nas podobnie najlepsze miejsce do wygłupów
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 13:18   #970
MsLullaby
Zakorzenienie

Tak dirty, w samochodowym choc juz ledwo sie w niego miesci a do jazdy juz napewno sie nie nadaje. Paranoja wiem

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-09-22, 13:25   #971
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
No i masz babo placek
Ostre zapalenie strun głosowych i zakaz mówienia. Bo podobno jak będę dużo mówić, to może mi tak zostać, że nie będę mogła mówić. No cudnie, polecam zakaz mówienia przy dwójce dzieci
Współczuję, przerabiałąm to kiedyś, odebrało mi mowę na prawie dwa tygodnie, nie ma żartów zdrówka Matal

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Tak dirty, w samochodowym choc juz ledwo sie w niego miesci a do jazdy juz napewno sie nie nadaje. Paranoja wiem
czyli usypia go generalnie bujanie? ja przerabiałąm to samo kilka mcy temu, udało się jakoś przejść na wyrko, ufff. A ty masz jakis pomysł jak się za to zabrać? jakoś stopniowo musisz małego oszukać
Stary 2014-09-22, 13:28   #972
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Współczuję, przerabiałąm to kiedyś, odebrało mi mowę na prawie dwa tygodnie, nie ma żartów zdrówka Matal

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

czyli usypia go generalnie bujanie? ja przerabiałąm to samo kilka mcy temu, udało się jakoś przejść na wyrko, ufff. A ty masz jakis pomysł jak się za to zabrać? jakoś stopniowo musisz małego oszukać
Tak bujanie na boki. Nie mam pomyslow, ogolnie poległam w tej kwestii bardzo

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-09-22, 13:47   #973
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak bujanie na boki. Nie mam pomyslow, ogolnie poległam w tej kwestii bardzo
Nasz konsekwentna,kładź go na łóżku,głaskaj po główce.Musisz przetrzymać płacze i spazmy.A fotelik schowaj głęboko,żeby go nie widział.Płakać będzie na pewno,ale góra tydzień i się odzwyczai

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-09-22, 14:09   #974
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Nasz konsekwentna,kładź go na łóżku,głaskaj po główce.Musisz przetrzymać płacze i spazmy.A fotelik schowaj głęboko,żeby go nie widział.Płakać będzie na pewno,ale góra tydzień i się odzwyczai

dokładnie. Chociaż ja bym z dzień-dwa jeszcze uspała w foteliku, ale absolutnie bez bujania, żeby się tego huśtania odzwyczaił, bo od razu nowe miejsce i brak bujania to może być za duża nowość i nie zakuma, że ma spać. No i jak już będzie w łózku i będzie chciał się wygłupiać, to nie podłapuj tematu, pochowaj zabawki, czy coś co go rozbawia, skup się na wywołaniu senności, głaskanie, uciszanie typi ćssiiii czy coś takiego. próbuj, powodzenia

Tassia dzięki za link do artykułu. A jak znajdziesz coś przy okazji jak zmniejszyć ryzyko lęku u dziecka, które niestety jest odseparowane czasowo od mamy, to zapodaj. swiadomość zagrożeń wiele mam pewnie ma, ale nie ma wyboru, jakby ci się gdzieś coś napatoczyło w tym temacie, to ja na przykład będę wdzięczna.

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

aa, no i
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA BARTOSZKA SAMBY Z OKAZJI ROCZKU!!
Stary 2014-09-22, 14:32   #975
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Lula ja tez chyba zaczekam do 18, ale kto nam da gwarancje ze po niej bedzie lepiej

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 14:37   #976
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Lula ja tez chyba zaczekam do 18, ale kto nam da gwarancje ze po niej bedzie lepiej
zależy dla kogo będzie lepiej, dla Waszych synów pewnie tak, bo być może już inna będzie ich usypiała
Stary 2014-09-22, 15:26   #977
passion80
Zakorzenienie

Jaika

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-09-22, 15:58   #978
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
A konika juz Miłosz nie chce?
U nas on sie w ogole nie sprawdził. Teraz moze bede kombinowac z tym pieskiem skoro go dostal, mi się on podoba. Miłosz poki co spi bez zadnej przytulanki, ale moze sprobojemy z tym psem jak wrocimy od teściów,bo poki co pojechalismy do Bochni.

Zuzia nie chce oddać. No chyba ze zamieni się i weźmie królika sobie.

Lula, jeśli Cie to pocieszy to ja w dzień usypiam Miłosza w nosidle. Ewentualnie w wózku na spacerze ale to rzadko bardzo. Wole żeby spał w lozeczku bo śpi dłużej i ja mogę cos zrobić wtedy.
Lula, a w wozku da się uspac i później przełożyć do lozeczka?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 16:21   #979
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam dołka, bo nie widzę się z mężem, bo boję się, że sobie nie poradzę z dwójką maluchów, bo w następnym tygodniu chodze po 8 h do pracy.
<przytul> głowa do góry jesteś dzielna i masz mega dużo siły i wierze w Ciebie na pewno dasz rade

oj pędzicie pędzicie że chyba nigdy nie będzie mi dane być na bieżąco
w niedziele byłam odebrać zdjęcia z empiku i mam niestety niektóre do zwrotu zła jestem jak nic bo jeszcze mi się nie zdarzyło żeby mi źle poprzycinali zdjęcia wiec niech teraz na swój koszt je wywołują
a z fajnych wieści moje słoneczko umie pić ze słomki jakieś dwa miesiące temu kupiłam bidon dałam jej ale nie czaiła o co chodzi i dałam dzisiaj i załapała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 16:26   #980
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:

Brawo zdolna Ola ) no i ząbek w końcu

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
<przytul> głowa do góry jesteś dzielna i masz mega dużo siły i wierze w Ciebie na pewno dasz rade

oj pędzicie pędzicie że chyba nigdy nie będzie mi dane być na bieżąco
w niedziele byłam odebrać zdjęcia z empiku i mam niestety niektóre do zwrotu zła jestem jak nic bo jeszcze mi się nie zdarzyło żeby mi źle poprzycinali zdjęcia wiec niech teraz na swój koszt je wywołują
a z fajnych wieści moje słoneczko umie pić ze słomki jakieś dwa miesiące temu kupiłam bidon dałam jej ale nie czaiła o co chodzi i dałam dzisiaj i załapała
Brawo za slomke

Ja tez zapomniałam się pochwalić Ola tez potrafi i ze slomki i z niekapka po 4mcu tommee tippiee w czas ogólnie to teraz już ze wszystkich butelek pije
Stary 2014-09-22, 16:45   #981
ja :)
Zakorzenienie

Brawo dla Oli za ząbka! i za tygryska
No i dla wszystkich dzieci za postępy
Nadrobiłam ale nie mam czasu nic pisać ...

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 17:08   #982
inwersja
dryfuję słowami

Jaki mozna kupić prezent dla 2latki, tak max do 70-80zł?
Stary 2014-09-22, 17:12   #983
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba żartujesz
Z łóżka nie mam siły wstać
Czekam na lekarza, napisałam tylko koleżance, żeby przekazała, że jestem chora, bo nawet nie mogę zadzwonić, bo DOSŁOWNIE nie mogę mówić. Szeptem cośtam się porozumiewam tylko i na migi
ojeja kobieto zdrówka!!

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Brawo zdolna Ola ) no i ząbek w końcu

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Brawo za slomke

Ja tez zapomniałam się pochwalić Ola tez potrafi i ze slomki i z niekapka po 4mcu tommee tippiee w czas ogólnie to teraz już ze wszystkich butelek pije
dziękuje

a i dziękuje wszystkim za odpowiedzi odnośnie chodzenia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 19:26   #984
mariiasia
Zadomowienie

hej,
poczytałam, ale już nie zdążę odpisać, bo właśnie zmierza do mnie uczeń na korki z matmy

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 19:32   #985
misia332
Zakorzenienie

wiecie, że dopiero teraz usiadłam ?

Korn po południu w żłonku też zadowolony Potem w
wróciliśmy do domu, pobawił się, a teraz śpi.

A ja ide powiesić pranie, zrobić mężowi kolacje i spać

Brawa za wszelkie postępy.

co do spania, ja wiem, że jak dziecko samo zasypia to o wiele lepiej śpi

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 20:12   #986
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie, że dopiero teraz usiadłam ?

Korn po południu w żłonku też zadowolony Potem w
wróciliśmy do domu, pobawił się, a teraz śpi.

A ja ide powiesić pranie, zrobić mężowi kolacje i spać

Brawa za wszelkie postępy.

co do spania, ja wiem, że jak dziecko samo zasypia to o wiele lepiej śpi
Misia zwolnij troszkę
Stary 2014-09-22, 20:34   #987
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Zuzia nie chce oddać. No chyba ze zamieni się i weźmie królika sobie.

Lula, jeśli Cie to pocieszy to ja w dzień usypiam Miłosza w nosidle. Ewentualnie w wózku na spacerze ale to rzadko bardzo. Wole żeby spał w lozeczku bo śpi dłużej i ja mogę cos zrobić wtedy.
Lula, a w wozku da się uspac i później przełożyć do lozeczka?
No więc tak. W dzień ma jedną drzemkę, wtedy śpi w foteliku. Jeśli się zdarzy że nie ma nas cały dzień w domu to śpi wtedy w nosidle (nie mylić z fotelikiem) lub ostatnio gdy byliśmy w Yorku to spał w wózku bo nie wzięliśmy nosidła bo myśleliśmy, że zaśnie po drodze a tak się nie stało. No ale wtedy to było tak że zaczął płakać w wózku, wzięłam go na ręce, przytuliłam a gdy się uspokoił dałam go do wózka, przy buzi pielucha i jeździłam metr w przód metr w tył i spokojnie zasnął i spał około godzinę w wózku. Ale np dzisiaj wieczorem było już bardzo ciemno gdy szedł spać i TŻ się położył z nim u nas na łóżku i znów zasnął tak jak mi ostatnio. Tyle że to jest właśnie to że jest już ciemno a w dzień mu tego nie zapewnie i myślę że dlatego on potrzebuje jednak tego bujania.. bo w nocy też najczęściej zasypia bez problemu jeśli się obudzi. Mi ogólnie nigdy do głowy nie przyszło żeby go wsadzać w ten fotelik w domu, ale siostra mi doradziła gdy miał kolki że mu wtedy będzie lepiej gazy oddawać no i faktycznie tak było no i mam teraz chociaż jak tak myślę to u mnie takiej tragedii nie ma, TŻta bratanice były usypiane na rękach przez jakieś 4 lata :P

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

No to napisałam wypracowanie, sorry

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-09-22, 20:45   #988
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
No więc tak. W dzień ma jedną drzemkę, wtedy śpi w foteliku. Jeśli się zdarzy że nie ma nas cały dzień w domu to śpi wtedy w nosidle (nie mylić z fotelikiem) lub ostatnio gdy byliśmy w Yorku to spał w wózku bo nie wzięliśmy nosidła bo myśleliśmy, że zaśnie po drodze a tak się nie stało. No ale wtedy to było tak że zaczął płakać w wózku, wzięłam go na ręce, przytuliłam a gdy się uspokoił dałam go do wózka, przy buzi pielucha i jeździłam metr w przód metr w tył i spokojnie zasnął i spał około godzinę w wózku. Ale np dzisiaj wieczorem było już bardzo ciemno gdy szedł spać i TŻ się położył z nim u nas na łóżku i znów zasnął tak jak mi ostatnio. Tyle że to jest właśnie to że jest już ciemno a w dzień mu tego nie zapewnie i myślę że dlatego on potrzebuje jednak tego bujania.. bo w nocy też najczęściej zasypia bez problemu jeśli się obudzi. Mi ogólnie nigdy do głowy nie przyszło żeby go wsadzać w ten fotelik w domu, ale siostra mi doradziła gdy miał kolki że mu wtedy będzie lepiej gazy oddawać no i faktycznie tak było no i mam teraz chociaż jak tak myślę to u mnie takiej tragedii nie ma, TŻta bratanice były usypiane na rękach przez jakieś 4 lata :P

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

No to napisałam wypracowanie, sorry
Lula, jest nadziej,a w końcu przestanie spac w dzien

ale, że 4 lata!! masakra,nie wybrazam sobie tego
Stary 2014-09-22, 20:58   #989
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Lula, jest nadziej,a w końcu przestanie spac w dzien

ale, że 4 lata!! masakra,nie wybrazam sobie tego
No i to na stojąco i kołysanka obowiązkowo cytuje fragment który śpiewała im moja szalona teściowa "uciekaj Marysiu, bo cie koń zabije, a jak cie zabije, to cie pochowają w zielonym lasku gdzie ptaszki śpiewają" może komuś dziś tym humor poprawie haha

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-09-22, 21:10   #990
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla solenizantów. U nas choróbsko opanowało dom.Teraz Helka zakatarzona,gorączkuje.Po niej pewnie ja:banghead:

Zdrówka dla Helenki

Cytat:
Czuję się tak tragicznie, że nawet nie chce mi się pisać, jak bardzo
Jak ja się tak załatwiłam, to nie wiem.
Doczytałam już że to poważna sprawa. Zdrowia, leż, wygrzewaj się i kuruj
Cytat:
Moj leos dalej chory. I to chyba nie od zębów bo gorączka byla 38,5 ale na razie nie ma innych objawów.
Pogoda do d. Cos czuje ze bedzie to ciężki dzień.
Zdrówka
Cytat:

Brawo !!!! Za ząbka, tygryska i udaną imprezę

No witam się po pracy. Ale jestem padnięta dzisiaj .

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
No i to na stojąco i kołysanka obowiązkowo cytuje fragment który śpiewała im moja szalona teściowa "uciekaj Marysiu, bo cie koń zabije, a jak cie zabije, to cie pochowają w zielonym lasku gdzie ptaszki śpiewają" może komuś dziś tym humor poprawie haha
Masakra. Chyba bym nie wyrobiła nerwowo . A kołysanka ekstra

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości