|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybory
Powracając do pozytywnej oceny urody D. Tuska, którą nam tu wmawiano - zrobił ją za nas ojciec Prawdziwek:
- Nie wiem, co jest mu winne Radio Maryja - mówił. - (Tusk - red.) patrzy na nas tak jak wilk. Ma ładną twarz i wilcze oczy. I ty masz być naszym prezydentem? I stało się jak ojciec Rydzyk chciał: - Tak się zastanawiam, czy PiS rzeczywiście musi (tworzyć rząd z PO - red.), czy jest zakładnikiem? - pytał o. Rydzyk. - Właściwie to tak wygląda, jakby prosił Platformę. Przecież są jeszcze inne ugrupowania, bliższe myślenia solidarnościowego. A może rząd autorski? - podsuwał. Jesteśmy ugrupowaniem, które nie wyrzeknie się swojej samodzielności - zapewnił o. Rydzyka Marek Jurek. - Jeżeli zawieramy koalicję to po to, żeby realizować swój program, a nie po to, żeby z niego rezygnować. Poseł Jurek stwierdził też, że jeżeli PO będzie krępować program PiS to partia braci Kaczyńskich pójdzie "własną, samodzielną drogą". I kto tak naprawdę rządzi w Polsce??? [to było pytanie retoryczne..]
|
|
#962 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: BUM! Mamy prezydenta...
Ja się tak łatwo nie obrażam, więc luz.
Mroofcia, Wikipedia może być dla Ciebie tak niewiarygodna, jak dla mnie "Nasz Dziennik", ale w tym przypadku podała prawdę, więc nie ma się co na nią obruszać. Z resztą nieprawdy tam póki co - podobnie jak Pralinka - nie znalazłam, jeśli znajdziesz Ty, przytocz proszę. Poza tym ustawa mówi wszystko i nie ma co rozdzierać szat. "Stanowisko pracy" do "stanowiska profesora" ma się mniej więcej tak jak "owoc" do "jabłka": każde "stanowisko profesora" jest "stanowiskiem pracy", natomiast nie każde "stanowisko pracy" jest "stanowiskiem profesora". Tak dyktuje czysta logika. ![]() Jeśli nie widzisz związku między nimi, to rozumiem, że w przyszłości poszukasz pracy na "stanowisku historyka", które w żadnym razie nie będzie "stanowiskiem pracy". I tak, kiedy już się doktoryzujesz możesz spokojnie "pracować jako profesor". Poważnie! ![]() Wybacz bezpośredniość, ale Twój upór przy nieomylności Twoich wykładowców i nadrzędności Twojego kierunku studiów wobec reszty świata, jako żywo przywodzi mi na myśl tzw. "syndrom studenta trzeciego roku", który autentycznie uważa, że w swojej dziedzinie jest już mistrzem. ![]() A ja życzę wytrwałości w tym entuzjaźmie dla nauki! |
|
|
|
|
#963 |
|
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez Mroofcia Czas edycji: 2009-01-30 o 14:03 |
|
|
|
|
#964 |
|
Wtajemniczenie
|
oj dziewczyny juz nie gadajcie o tych profesorach, tu trzeba myslec o naszej kaczej przyszlosci
a na marginesie...jest po prostu cos takiego ze profesure nadaje prezydent albo uczelnia...kaczynski jest takim prof. nadanym przez uczelnie koniec kropka ![]() i nie kieruje zadna katedra bo akurat studiuje na tym wydziale ktory skonczyl i na ktorym pracowal to gwoli wyjasnienia...a poza tym to ja nie rozumiem jednego...czy tym krajem rzadza fanatycy ojca rydzyka (nie obrazajac nikogo kto z nim jakos sympatyzuje, chociaz nie sadze ale ja mam czyste sumienie..glosowalam ![]() ale nic na to sie nie poradzi...trzeba zyc dalej..a moze wcale nie bedzie tak zle jak nam sie wydaje...oby..
|
|
#965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#966 |
|
Wtajemniczenie
|
ups chyba przeze mnie to male zamieszanie, sorry dziewczyny naprawde nie chcialam nikomu namieszac
|
|
#967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haha to ciekawe bo u mnie na roku rowniez wieksza czesc glosowala na pana Donalda i to sporo wieksza
|
|
|
#968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już oki, ell2 nic się nie stało-nie ma w tym Twojej winy , tak wyszło-po prostu nieporozumienie-zdarza się
|
|
|
|
|
|
#969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Kaczyński przedstawia swój program w sejmie, kolejno wymienia postulaty
"..chciałbym stworzyć 3 mln mieszkań, ograniczyć inflację, ale jednocześnie zwiększyć wydatki publiczne, wprowadzić nieodpłatne kształcenie dla wszystkich studentów, 2 krotnie zwiększyć emerytury i renty a jednocześnie ograniczyć dziurę budżetową ..(..)" Nagle wypowiedź przerywa głos z sali: - Panie Kaczyński, tak to tylko Panu w Erze dopasują... to tak apropos tego kto rzadzi hehehehhehehehehehehhe |
|
|
|
|
#971 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#972 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#973 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam na dzień dobry i przesyłam dalej
W Warszawie w ratusza krzaczkach Mieszkała Kaczka Bliźniaczka Co cały dzień na wyścigi Robiła z bratem intrygi Zamiast się miastem zajmować Kochała siebie promować I by pokazać jak działa Muzea wciąż otwierała Pomawiać innych lubiła Sprytnie to z bratem czyniła Wciąż ponoć gdzieś coś słyszała Tak w mediach się zaklinała Wściekli się ludzie okropnie Niech intrygantkę gęś kopnie Poszli w paradzie z plakatem Kaczko, gej jest Twoim bratem Nad Polską się chmury zbierają Już ludzie po katach gadają Premierem ma być jedna kaczka A prezydentem Bliźniaczka Broń Boże nas przed widmem kaczym Cokolwiek w tym kraju to znaczy Niech lepiej historia starannie Upiecze te kaczki w brytfannie Miłego dnia |
|
|
|
|
#974 |
|
Zadomowienie
|
I jeszcze jedno
|
|
|
|
|
#975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety w ten sposób się po prostu nie da.
|
|
|
|
#976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#977 |
|
Zadomowienie
|
Marek Jurek jako marszałek sejmu, marszałkiem senatu ma być Stefan Niesiołowski
Wszystkie urzędy bierze ZChN Nie wiem, jak to podobno wyważone i nie nawiedzone religijnie PO mogło popierać Niesiołowskiego...Swoją drogą ZChN jest wszędzie - w PiSie, PO, a nawet w Samoobronie (Rysio Czarnecki )
|
|
|
|
|
#978 |
|
Rozeznanie
|
..no ale czyż nie mają mądrości / serdeczności wypisanej na twarzach?
|
|
|
|
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
i jeszcze coś akurat na wizaż
|
|
|
|
|
#980 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co tak sobie myśle że nie największym błędem bylo wybór Kaczki na prezydenta ale wybór PiSu w wyborach paralamentarnych ! Jakby wygrał Tusk stanowisko prezydenckie to i tak PiS by robił przeszkody! Przecież cała afera jest teraz o to jak PiS obstawia stanowiska władcze a PO chce wcisnąć odpowiedzialnosć za poczyniania swoje w przyszłości proponujac mu stanowiska administracyjne.
Ehh ta polityka jest chora
|
|
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja uważam, że za rok kaczka nr. 1 będzie musiała ogłosić nowe wybory parlamentarne, które kaczka nr. 2 przegra z kretensem. A przez ten rok w Polsce będzie ostro śmierdziało. |
|
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Może będą nowe wybory za niedługo?
http://wiadomosci.onet.pl/1186142,11,item.html
|
|
|
#983 |
|
Rozeznanie
|
Myśle że hasło "IV Rzeczpospolita" było samo w sobie przepowiednią.
"Czterech miesięcy rzeczpospolita". Jak z fraszek: daj małpie koło to cię nim uderzy. Daj małpie rządzić to wszystko zrujnuje. |
|
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mysle ze PO powinno sie teraz calkowicie odseparowac, bo Pis i cala reszta (samoobrona, LPR itp) zwalą winę własnie na nich, jezeli cos pojdzie nie tak
a nie tak pojdzie na 99% |
|
|
|
|
#986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Litwa i Estonia, ktore wprowadzily podatek liniowy, w tej chwili rozwijaja sie najbardziej dynamicznie ze wszystkich krajow bylego bloku wschodniego. Zreszta, nie wiem, czy sledzisz rowniez historie Slowacji (chyba raczej nie). Jeszcze pare lat temu ten kraj mial powazne problemy z wejsciem do Unii Europejskiej, byl nazywany klopotliwym dzieckiem Europy. A teraz? Fakt, bezrobocie nadal jest tam wysokie, ale spada (i to szybciej, niz w Polsce), a przy tym kraj zyskuje coraz to nowszych inwestorow (o czym wspomniala Pixie). Te 3 kraje powinny byc dla nas WZOREM.
|
|
|
#987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomimo,że to PiS odstawia takie numery i może wielu ich wyborców przejrzało na oczy, (szkoda że po fakcie) to nawet gdyby teraz mieli głosować, to wątpię, że zwróciliby się w stronę PO.. (w końcu dopiero co głosując na PiS - głosowali głównie przeciwko PO) Przynajmniej narazie.. tak źle, tak niedobrze.. |
|
|
|
|
|
#988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#990 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja w tej chwili odcięłam się od polityki zupełnie. Nie oglądam wiadomości, nie czytam gazet, nie słucham radia. Brzydzi mnie, już dość mam tego, co się w polityce dzieje. Nie mam ochoty na to patrzeć...
Jedyny mój kontakt z polityką to ten wątek ![]() Wiem, że to nie dobrze, bo niedługo już nic nie będę wiedziała Ale na razie nie mogę się przemóc...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.

koniec kropka 
klik

Wszystkie urzędy bierze ZChN
Nie wiem, jak to podobno wyważone i nie nawiedzone religijnie PO mogło popierać Niesiołowskiego...