Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-30, 12:24   #961
aagatrycze
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV

Hej
Była dyskusja cc i sn wiec i ja się wypowiem dla mnie cc to operacja i to poważna, dlatego o tym czy zostanie przeprowadzona powinien decydować lekarz a nie widzimisię ciężarnej. Oprócz zalet, które cc ma, ma (m.in. ratowanie życia matki bądź dziecka) ma też wiele wad. Nieraz zrobienie cc jest niezbędne i i chwała ze jest to w dzisiejszych czasach możliwe dla dziecka lepsze jest sn, i jeśli nie ma.wskazań do cesarski a matka mimo to do niej dąży, to dla mnie zwykly egoizm. To się wypowiedzialam możecie mnie teraz zjeść

Boleczko nie stresuj się przed Tobą najpiękniejszy czas i nie ma się czym zmartwiać

Sonia super ze udało ci się tyle rzeczy wygrać. Czasem tak jest ze jak człowiek pilnuje aukcji bo mu zależy na wygraniu, to jest lipa, a ty nawet nie pilnowalas i tyle wygralas i to nie za tak wielkie pieniądze
Stary 2014-10-30, 12:26   #962
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

No to nie wiem dziewczyny, jedzcie ile wlezie i na pocieszenie to Wam powiem, że ja mam może troszkę mniej kg na plus, ale ja teraz ważę więcej niż Wy, które niby tak dużo przytyłyście
No ja akurast teraz malo przytylam, ale w poprzedniej ciazy to na tym samym etapie mialam juz 9-10 kilo wiecej wlasnie przez taki glod jak pisze sylwia.
Sylwia a jakie mialam BMI przed ciaza? Czesto taki okrutny glod sie pojawia jak ma sier wczesniej niedowage.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:26   #963
gosiak0512
Zakorzenienie

Co do zodiakow to oba chlopaki to byki jak dobrze kojarze bo jeden 26 kwiecien a drugi 8 maja niunio wychodzi na barana bo ryba to raczej nie bedzie, zreszta jedna mi starczy a nawet dwie! Moj tato i maz obaj z 6 marca a ja to zimowa z grudnia i strzelec.

Rosario ja odplamiaczem leje rzeczy i najpierw w naszym proszku piore a potem dzieciakowym

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:26   #964
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
pierwszy stresik.. ajj pamietam to ni denerwuj sie, wszystko potoczy sie tak jak sobie planujecie

Dzieki za slowa otuchy

przydadza sie...

Cytat:
Moje drugie dziecko na pewno będzie rozpoznawać głos brata, bo On bardzo dużo i głośno śpiewa i to tak śpiewa, ze nasz pies zaczyna z nim wycio-śpiewanie, a wczoraj to nawet na leżąco przez sen psinka śpiewała

ojej jak slodko, chcialabym to usylszec

Cytat:
Napisane przez Patusia1711 Pokaż wiadomość
No to powodzenia z zaproszeniami fajnie czas spędzicie
Dziekuje

A ja dzisiaj robie barszcz czerwony z uszkami z grzubami i kapusta mniaaaaaaami

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:29   #965
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aagatrycze Pokaż wiadomość
Hej
Była dyskusja cc i sn wiec i ja się wypowiem dla mnie cc to operacja i to poważna, dlatego o tym czy zostanie przeprowadzona powinien decydować lekarz a nie widzimisię ciężarnej. Oprócz zalet, które cc ma, ma (m.in. ratowanie życia matki bądź dziecka) ma też wiele wad. Nieraz zrobienie cc jest niezbędne i i chwała ze jest to w dzisiejszych czasach możliwe dla dziecka lepsze jest sn, i jeśli nie ma.wskazań do cesarski a matka mimo to do niej dąży, to dla mnie zwykly egoizm. To się wypowiedzialam możecie mnie teraz zjeść
Zgadzam się z Tobą na 100 % .

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:30   #966
sunny_eyes
Zakorzenienie

Agolandia szybkiego powrotu do zdrowia

Rosario co do dziadka to już może wina wieku

Musiałam wziąć nospe tak mnie rzgalo bo tym brzuchu.
Zupa pieczarkowa zrobiona, krokiety gotowe do smażenia, wiec obiad z glowy

Wypadaloby jeszcze posprzątać trochę dziś, resztę jutro...
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:33   #967
_Madison_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agolandia Pokaż wiadomość
Hej, znów wylądowałam w szpitalu. Z dzieckiem w porządku, ze mną różnie. Nie mam za bardzo siły pisać.
Jak będę w domu (mam nadzieję, że już niebawem), to nadrobię zaległe posty.
Trzymajcie się!
Trzymam kciuki! I szybkiego powrotu do zdrówka
Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Medison a Ty z Gdanska nie? W jakim szpitalu mialas cc i jak wspominasz?
Pierwszy poród u mnie był SN. Teraz dopiero będę miała CC i będę rodziła w szpitalu z III stopniem referencyjności czyli jeszcze nie wiem gdzie taki mają, a i z lekarką nie rozmawiałam gdzie byłoby najlepiej
Cytat:
Czyli i mój będzie spod znaku ryb no chyba, że się przeterminuje...

Ja dzięki Tobie na sobotę i niedzielę zrobię rosołek

Ale fajne te ciuszki powygrywałaś Ja z psią jeszcze nie byłam bo i jej dziś zimno i ciągle z mną leży pod kołdrą

A to jakie są ryby? bo ja się nie znam...

My kupiliśmy w sobotę

Oj a to co się dzieję. Trzymaj się tam

Oooo to ja nawet nie wiedziałam... I nawet nie zapisałam sobie kiedy poczułam kopniaczka... Fakt to były może ze 2 wieczory do tej pory ale jednak coś tam było... Tylko nie wiem kiedy

Ale super ciuszki
A ja zjadłam płatki z mlekiem na śniadanie i dalej w łóżku leże. Tak mnie strasznie głowa boli i jeszcze te zawroty... No i u nas brzydka pogoda... Powiem Wam, że niebo wygląda jakby śnieg miał zacząć padać...
Ale zaraz muszę wstawać bo muszę pozmywać i obrać ziemniaczki bo jak Mężuś wróci to będą jajka sadzone z ziemniaczkami... Coś jeszcze miałam pisać ale nie pamiętam...
No mi przeterminowanie nie grozi bo rozpakuję się maks koło połowy marca
Cytat:
tak. nie sa szerokie. sa wystajace, dlugie, wiecznie sterczace :P

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

a jak znowu druga ciza bedzie bez objawowa?
ale zawsze to jakis sposob!
ja mam nadzieje, ze jak urodze dzidzie to sie nia bede zajmowala i na jedzenie bede miala zdecydowanie mniej czasu

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

super te ubranka! no to co? musi byc chlopak
do mnie wlasnie dotarl kurier z ciuszkami ahh..

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

moj brat tez byk. i jest identyczny

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

ta, to w ogole szkoda robic bo i tak cos innego musisz zjesc no ale czasem jak mam malo czasu, albo mi sie nie chce to wtedy mamy zupe

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Główne zalety

Ryby mają niezawodną intuicję i instynkt. Są ofiarne i gotowe do wielkiego poświęcenia, czasem wręcz zapominają o sobie. Są obdarzone ogromną twórczą wyobraźnią, którą mogą wykorzystać we wszelkich dziedzinach sztuki.
Główne wady

Problemem Ryb jest skłonność do cierpiętnictwa i stawiania się w roli ofiary. Ryby są dość chwiejne i łatwo zmieniają zdanie. Ich myślenie bywa bardzo subiektywne, mające niewiele wspólnego z rzeczywistym obrazem sytuacji. Nadwrażliwość i nieumiejętność radzenia sobie z emocjami własnymi i cudzymi może je popchnąc w kierunku alkoholu czy narkotyków.

ale ja nie strasze

a jesli chodzi o kopniaki to mniej wiecej ile temu to bylo nie pamietasz?

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

rampersy

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

krupnik.. bleee... mam uraz odkad w dziecinstwie mi ja mam wpychala

zurek jest sycacy? jak to lubi, ja ze swojego doswiadczenia wiem, ze dla mnie zupa jest chwilowym zapychaczek i chwile po zjedzeniu i tak jestm glodna. ale rozni ludzie maja rozne trawienie i jesli ty sie zupami najadasz to szczerze zazdroszcze bo zdecydowanie wolala bym je jesc czesciej
O mamo! Opis ryb mnie powalil
Ja jestem byczek więc jakoś te uparte i cierpiętnicze towarzystwo ogarnę. W końcu mam doświadczenie. Mąż i dziewczyny to bliźnięta, a syn koziorożec. Więc jest WESOŁO
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-30, 12:35   #968
gossip_girl21
Zakorzenienie

Przepis w klubie jakby która chciała robić służę pomocą ale skrobiecie nie sposób nadążyć

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:43   #969
soniuska
Zakorzenienie

WROCILAM Z PRACY!:d
A TU TYLE NADRABIANIA MIALAM;D
MASAKRA KOCHANE;*

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Witam z późnego rańca
ej dziewczyny jak sie nazywały te chipsy z niemiec ? Chio i coś na P ale nie pamietam nazwy tata dzwonił i mówił że mam mu nazwy podać hihi

ja to nie mam ani zniczy ani kwiatów... masakra... może dziś podejdę do kaplandu i kupię parę zniczy bo na cmentarzu to nie wybulę ;/

na śniadanko zjadłam chlebek z serem i musztarda
Czekam na nazwę tych chipsów bo musze tacie esa napisać
Pringlesy mniam mniam mniam i chio!
mozesz mi podeslac bo slinie sie na sama mysl...my chyba tez pod cmentarzem kupimy

Cytat:
Napisane przez agolandia Pokaż wiadomość
Hej, znów wylądowałam w szpitalu. Z dzieckiem w porządku, ze mną różnie. Nie mam za bardzo siły pisać.
Jak będę w domu (mam nadzieję, że już niebawem), to nadrobię zaległe posty.
Trzymajcie się!
kochani trzymajcie sie;*
Cytat:
nie smutaj!

Cytat:
kochana jak nieswiaodmie? pamietaj ze jak zaczynasz cos licytowac to sie trzeba z tym liczyc, ale rzeczy sa sliczne zobaczysz jaka bedziesz zadowlona z kompletu zeberki, jest boski! ale poszalalas 100 zl
haha no nieswiadomie,myslalam ze ktos mnie przelicytuje,ale chyba duzo i ladnych rzeczy za ta stowke?
Cytat:
Witam Drogie Panie
Byłam na zakupach (znowu ) i kupiłam sobie buty w CCC o takie dokładnie
Poza tym w H&M jeansy ciażowe i z kuponem wyszły za 112 zł i Młodemu rurki
W SuperPharm do jutra promocja -40% na kosmetyki do makijażu i kupiłam mój ukochany tusz za 27 zł zamiast 45 i podkład w sztyfcie.Są też kosmetyki do koloryzacji włosów 1+1 za grosz

Blizna jest tuż nad włoskami dowcipnymi Nawet w dosyć niskim stroju kąpielowym nic nie widać. Muszę przyznać, ze ładnie mnie zszyli Służę radą co do cc. Ja przed 1 ciażą duzo ćwiczyłam min.3 razy tyg. i to od kilku lat i moze dlatego wszystko tak dobrze sie zrosło. CC miałam we wtorek przed północą a już w czwartek byłam na chodzie, oczywiscie zgarbiona itp. ale w miarę się czułam. W domu jeszcze jakis czas miałam obawę przed wstawaniem z leżenia więc przyciągałam nogę do brzucha i wstawałam jak kołyska. Bliznę chyba ok.2 tyg.po cięciu smarowałam maścią contractubex i jest naprawdę niewielka.

Ja w sumie nie wiem jak miałam. U mnie wyszła bardzo stresująca syt. i ja cała sie trzęsłam i nagle film mi sie urwał, chyba dali mi coś na sen. Teraz pewnie będzie od pasa w dół i będę świadoma co mnie przeraża, ale mam nadz.że Tż będzie przy głowie i dadzą mi coś na uspokojenie

Bidulka Też mnie stresują takie sytuacje z autem. Nam ostatnio szfankował immobilizer, ale się okazało że wystarczyła zmiana baterii Zabierz auto mężowi i oddaj mu tego psuja

To lipa Może teraz kobietę w ciąży przepuszczą

Ale super rzeczy Ja planuję kupić ten komplecik w zeberkę z H&M rozm.62.
Aha - super miałaś dziś sen - zazdroszczę

Ja jeśli głowa nie będzie bolała to idę

Myślę, że trzeba po głównym posiłku zapychać sie owocami i jeść dużo surówek i zupy

Auto kombi to duze udogodnienie przy dziecku

My przed narodzinami pierwszego synka kupiliśmy kombi, a teraz namawiam Tż żebysmy zmienili na lepsze, bo skoro wtedy byłam w ciaży i była zmiana auta to i teraz (mam bardziej podejście jak Wasi Tż co

Zjadałam te tosty z jajkiem i serem i wędliną - bardzo dobre mniammmm
sliczne zakupy i butki!
tez poszalalas ostro
o i jadlas tosty;p
ja zaraz musze obiad robic a jutro zrobie budyn z kisielkiem i jablkiem bo dzis cmentarz

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Agolandia trzymaj sie!

Soniuszka szalejesz, fajne ubranka

ja w lozku jeszcze, zbieram sily do sprzatania mieszkania, bo wyglada jak po wojnie, a jutro gosci mamy

Tez mialam fajne sny jeden cos tam z tz'tem, a drugi o dzidzi, ktora pieknie umiala z cyca jesc tak szeroko buzie otwierala
no moge chyba nie miec wyrzutow o te zakupy co?;p
hehe ja tez musze posprzatac..sliczny sen
Cytat:
Kto chce skarpetki tego już nie muszę kupować ciuszki od kuzyna chyba musi być chłopak :P a wiec skarpetki pieluszki tetrowe czapeczki sliniaczki pajacyk rampersy bluzeczki spodenkiah... kaftaniki hehe
jakie slodziaki!
Cytat:
Czyli i mój będzie spod znaku ryb no chyba, że się przeterminuje...

Ja dzięki Tobie na sobotę i niedzielę zrobię rosołek

Ale fajne te ciuszki powygrywałaś Ja z psią jeszcze nie byłam bo i jej dziś zimno i ciągle z mną leży pod kołdrą

A to jakie są ryby? bo ja się nie znam...

My kupiliśmy w sobotę

Oj a to co się dzieję. Trzymaj się tam
Kochana smacznego obiadku

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Zrobilam drzemke i troche lepiej ale napisalam do M zeby mi leki kupil na przeziebienie.

A teraz zupa juz na gazie i ogarniam w domu troche przed swietami.

Co do kombi to kupilismy na 2 miesiace przed drugim porodem tyle ze my duzo jezdzimy jak jest cieplo i innej opcji by nie bylo. Teraz albo cmaxa kupimy albo bagaznik na dach bo juz w czerwcu chcemy nad morze jechac z dzieciakami a to juz spora torba wiecej bedzie, wozek i 2 rowery.

Co do CC to ja sie panicznie tego boje !

Kordelka w wiekszej temperaturze napis powinien zejsc mi tak ponad pol zeszlo a reszte po kazdym praniu skubie dalej

Sonia poszalalas ! cudne sa! Mi dzis te ogrodnice przyszly i sliczne sa

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Mala wiem ze to tylko auto ale szkoda mi dzieciakow bo zimno rano bylo a dalej z buta szli ja wrocilam zmarznieta do domuzaraz powtorka bo po nich ide dobrze ze slonko jest.
chyba nie wydalam duzo jak na takie rzeczy co? pocieszam sie;/
Cytat:
Hej
Była dyskusja cc i sn wiec i ja się wypowiem dla mnie cc to operacja i to poważna, dlatego o tym czy zostanie przeprowadzona powinien decydować lekarz a nie widzimisię ciężarnej. Oprócz zalet, które cc ma, ma (m.in. ratowanie życia matki bądź dziecka) ma też wiele wad. Nieraz zrobienie cc jest niezbędne i i chwała ze jest to w dzisiejszych czasach możliwedla dziecka lepsze jest sn, i jeśli nie ma.wskazań do cesarski a matka mimo to do niej dąży, to dla mnie zwykly egoizm. To się wypowiedzialam możecie mnie teraz zjeść

Boleczko nie stresuj się przed Tobą najpiękniejszy czas i nie ma się czym zmartwiać

Sonia super ze udało ci się tyle rzeczy wygrać. Czasem tak jest ze jak człowiek pilnuje aukcji bo mu zależy na wygraniu, to jest lipa, a ty nawet nie pilnowalas i tyle wygralas i to nie za tak wielkie pieniądze
no wlasnie..nie chcialam a wygralam..;/
;p
ale chyba nie wyszlam na tym zle?:P

kochane robie Mama Coffe - (Dziękuję Koperco )
i biore sie za sprzatanie i obiad;p
bo w lesie jestem przez ta wizyte w pracy ;/
i nic mi sie nie chce, humor byl dobry ale my z moim M to zawsze bedziemy miec problemy przez mojego ojca biologicznego i to ciagle sie na nas odbija i ja zwariuje niedlugo przez to bo oczywiscie ze wybieram M, ale nie umiem ojcu powiedziec zeby spadal

ciezkie tematy wywlloklam;/

dobra nie ma co trzeba obiad trzaskac, mama coffe robic i pic i odkurzyc
wieczorem cmentarz ii nie wiem czy dzis czy jutro deserek,ale chyba jutro zrobie budyniek z kisielkiem i jabluszkiem
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:44   #970
lekkaatletka
Zadomowienie

Madison a dlaczego w III stopniu referencyjnosci a nie II? Myslalam ze bliznieta mozna w II
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:44   #971
violka848
Zakorzenienie

Widzę że znaczna większość jest za Sn - ja jednak zdecydowanie bardziej boję się porodu naturalnego.
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-30, 12:51   #972
Majka232
Zakorzenienie

Zrobiłam pomidorową, zaraz zjem, mniammm

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość

ojej jak slodko, chcialabym to usylszec

A ja dzisiaj robie barszcz czerwony z uszkami z grzubami i kapusta mniaaaaaaami
Wiesz nie powiem, że słodko to brzmiało, raczej zabawnie
Barszcz - bardzo lubię, zwłaszcza ukraiński

Cytat:
Hej

Ja pierwszy poród chciałam sn, ale nie wyszło. Było dużo stresu. Teraz chciałam sn, ale jednak się boję po pierwszym porodzie i raczej będzie cc, na co namawia mnie i mąż i rodzice, więc wyobraź sobie co przeżyliśmy przy 1 porodzie

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
sliczne zakupy i butki!
tez poszalalas ostro
o i jadlas tosty;p
ja zaraz musze obiad robic a jutro zrobie budyn z kisielkiem i jablkiem bo dzis cmentarz

wieczorem cmentarz ii nie wiem czy dzis czy jutro deserek,ale chyba jutro zrobie budyniek z kisielkiem i jabluszkiem
No poszalałam. Butów nie planowałam kupować, ale stwierdziłam, że nie mam takich przechodnich na teraz i już mam Jak powiedziałam Tż, że mam kupony zniżkowe do sklepów to on tylko się zaśmiał i powiedział: to jutro wypłaty nie będzie?
Też zrobię ten deser z budyniem śmietankowym i kisielem morelowym
Stary 2014-10-30, 12:56   #973
soniuska
Zakorzenienie

Majka dzis czy jutro deserek? musi byc pycha kisiel morelkowy
dodaj jablko koniecznie

ja musze wyjsc jeszcze z psem i kupic piersi z kurczaka:/

wiec najpierw ugotuje ryz i lece na dwor znow ;/
nalatam sie dzis;/
Stary 2014-10-30, 12:58   #974
kar0ola
Rozeznanie

Witam sie laski pod dłuzszej nieobecnosci !!

Ostatni0o bylam w malych rozjazdach, odwiedzilam TŻ w miejscu naszego przyszlego zamieszkania, potem on przyjechal na chwile do mnie, potem wyjazd w jego rodzinne strony.. Troche sie dzialo, bylo super i teraz ciezko mi uwierzyc ze trzeba wrocic do szarej rzeczywistości.. Masakra, powiem Wam. Tyle dobrego ze juz miesiac meczarni za mna. Dostalam w prezencie urodzinowym od TŻ metamorfoze w salonie fryzjerskim hehe Tak sie ciesze, bo tyle czasu sie zbieralam, a tui ciagle albo nie bylo pieniedzy, albo odwagi a teraz to juz nie mam wyjscia haha ale bardzo sie ciesze i ciekawa jestem co z tego wyjdzie

Jestem przerazona, bo na nowym watku mam 33 strony do nadrobienia i na starym jeszcze pare.. my bedziemy mialy chyba 20 watkow do rozwiazania !!

Teraz przejde do sedna, bylismy wczroaj na wizycie i... Wszystko w jak najlepszym porzadku, Tp tylko zmienilo sie na 14 kwietnia, didzia wazy 150 gram i jest...... DZIEWCZYNKĄ ! <3 Niby nie powinnam sie za bardzo cieszyc, bo na 95 %, aczkolwiek zdjęcie pipki mam, i na zywo na usg faktycznie nie wygladalo to jak chłopak, do tego gin mi powiedzial ze na tym etapie (17 tydz) powinien byc zarys moszny a u mnie go nie ma takze narazie trzymam się wersji ze dziewczynka, zreszta czulam to. I moje przeczucia mnie nie mylily

Ja zaraz do pracy, takze pewnie dopiero wieczorkiem bede Was nadrabiac Milego dnia kochane
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:59   #975
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Majka dzis czy jutro deserek? musi byc pycha kisiel morelkowy
dodaj jablko koniecznie

ja musze wyjsc jeszcze z psem i kupic piersi z kurczaka:/

wiec najpierw ugotuje ryz i lece na dwor znow ;/
nalatam sie dzis;/
Raczej jutro. I dam jednak budyń waniliowy i jabłko oczywiście też
Stary 2014-10-30, 13:01   #976
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej jutro. I dam jednak budyń waniliowy i jabłko oczywiście też
ja najbardziej lubie waniliowy
i do tego jablko i kisiel truskawkowy <3
o mamo!
ale dobra ugotuje ryz i lece po pieczywo i piersi z kurczaka,dzis przez te wyjscie do pracy wszzystko zaniedbane;/
Stary 2014-10-30, 13:02   #977
gossip_girl21
Zakorzenienie

Zapiekanka zalana sosem śmietanowo serowym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00357.jpg (99,0 KB, 8 załadowań)

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-30, 13:02   #978
kar0ola
Rozeznanie

i pochwale Wam sie, ze dostalam od kolezanki z niemiec jeansy ciązowe z H&M wiec chociaz jeden wydatek mam z glowy hehe

Kurcze niech ktoś da mi siłe dziś do pracy (
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 13:06   #979
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Zapiekanka zalana sosem śmietanowo serowym
omnomnom
zjadlabym
moze w ndz zrobie jakas zapiekanke
Stary 2014-10-30, 13:06   #980
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Zgadzam się z Tobą, aczkolwiek jestem w stanie zrozumieć że ktoś ma traumę i nie chce drugi raz sn.

Cytat:
WROCILAM Z PRACY!:d
A TU TYLE NADRABIANIA MIALAM;D
MASAKRA KOCHANE;*

Pringlesy mniam mniam mniam i chio!
mozesz mi podeslac bo slinie sie na sama mysl...my chyba tez pod cmentarzem kupimy

kochani trzymajcie sie;*

haha no nieswiadomie,myslalam ze ktos mnie przelicytuje,ale chyba duzo i ladnych rzeczy za ta stowke?
sliczne zakupy i butki!
tez poszalalas ostro
o i jadlas tosty;p

no moge chyba nie miec wyrzutow o te zakupy co?;p
hehe ja tez musze posprzatac..sliczny sen

jakie slodziaki!
Kochana smacznego obiadku

chyba nie wydalam duzo jak na takie rzeczy co? pocieszam sie;/

no wlasnie..nie chcialam a wygralam..;/
;p
ale chyba nie wyszlam na tym zle?:P

kochane robie Mama Coffe - (Dziękuję Koperco )
i biore sie za sprzatanie i obiad;p
bo w lesie jestem przez ta wizyte w pracy ;/
i nic mi sie nie chce, humor byl dobry ale my z moim M to zawsze bedziemy miec problemy przez mojego ojca biologicznego i to ciagle sie na nas odbija i ja zwariuje niedlugo przez to bo oczywiscie ze wybieram M, ale nie umiem ojcu powiedziec zeby spadal

ciezkie tematy wywlloklam;/

dobra nie ma co trzeba obiad trzaskac, mama coffe robic i pic i odkurzyc
Moim zdaniem dobrze wyszłaś na tych zakupkach dzieciowych.
A co do rodziców to ja też mam problemy z nimi trochę i wczoraj też się wkurzyłam na mamę. Ale to nie jest temat na forum.

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Widzę że znaczna większość jest za Sn - ja jednak zdecydowanie bardziej boję się porodu naturalnego.
A boisz sie bo nasłuchałaś opowieści, czy z doświadczenia własnego ?

Bo ja dużo, naprawde dużo się nasłuchałam różnych historii. Ale patrze na nie też przez pryzmat osób które mi mówią o tych porodach. Niektórzy lubią nastraszyć
już kilka kobiet mi powiedziało że tak się bały bo im nagadały inne baby a okazało się że nie było tak źle. Wiadomo, poród to nie spa. Masować nas nie będą i maseczek kłaść, maciejką pachnieć nie będzie ale nie ma co się nastawiać że będziemy w tym nikłym procencie makabrycznych porodów
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 13:11   #981
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą, aczkolwiek jestem w stanie zrozumieć że ktoś ma traumę i nie chce drugi raz sn.

Moim zdaniem dobrze wyszłaś na tych zakupkach dzieciowych.
A co do rodziców to ja też mam problemy z nimi trochę i wczoraj też się wkurzyłam na mamę. Ale to nie jest temat na forum.

A boisz sie bo nasłuchałaś opowieści, czy z doświadczenia własnego ?

Bo ja dużo, naprawde dużo się nasłuchałam różnych historii. Ale patrze na nie też przez pryzmat osób które mi mówią o tych porodach. Niektórzy lubią nastraszyć
już kilka kobiet mi powiedziało że tak się bały bo im nagadały inne baby a okazało się że nie było tak źle. Wiadomo, poród to nie spa. Masować nas nie będą i maseczek kłaść, maciejką pachnieć nie będzie ale nie ma co się nastawiać że będziemy w tym nikłym procencie makabrycznych porodów
ja tez sie boje sn, chyba kazda..
to nie pierdniecie przeciez

no ja z biologicznym ojcem mam problemy i to duze;/
przez to tyle stresow mam.

mama coffe smakuje jak kawa zbozowa tofii ;P dobra

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

ej nie wyslalam Wam wszystkiego co kupilam

http://allegro.pl/dresy-5-10-15-rozm...712880772.html
http://allegro.pl/pajacyk-5-10-15-ro...716955598.html
http://allegro.pl/pajacyk-rozm-56-un...716983881.html
Stary 2014-10-30, 13:13   #982
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

No ja też się boję. I sn i cc. CC bardziej. Wiem co się może stać bo takiej operacji poważnej, zrosty, bóle, krwotok. No ale jak nie bedzie wyjścia to cóż...
Właśnie miałam kupić nową inkę gdzieś widziałam karmelową
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-10-30, 13:13   #983
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

ej nie wyslalam Wam wszystkiego co kupilam

http://allegro.pl/dresy-5-10-15-rozm...712880772.html
http://allegro.pl/pajacyk-5-10-15-ro...716955598.html
http://allegro.pl/pajacyk-rozm-56-un...716983881.html

No trochę wieksze pierdnięcie wiadomo boli ale nie takie ciapy sobie radzą zawsze są znieczulenia jakoś przebrniemy przez to
Zbożową mi mama robiła za dzieciaka jak się do szkoły chodziło

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-30, 13:18   #984
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
No ja też się boję. I sn i cc. CC bardziej. Wiem co się może stać bo takiej operacji poważnej, zrosty, bóle, krwotok. No ale jak nie bedzie wyjścia to cóż...
Właśnie miałam kupić nową inkę gdzieś widziałam karmelową
Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
No trochę wieksze pierdnięcie wiadomo boli ale nie takie ciapy sobie radzą zawsze są znieczulenia jakoś przebrniemy przez to
Zbożową mi mama robiła za dzieciaka jak się do szkoły chodziło
ja bardzo lubie inke <3
polecam kupujcie inke z magnezem
dobra jest
Stary 2014-10-30, 13:21   #985
rosarioV
Zakorzenienie

Cholera pisałam do was z miasta patrze teraz i żadna wiadomość nie doszła... jestem zła a teraz wam powiem że byłam w aptece i kupiłam pierwszy raz w życiu gumki jak mi głupio było ale i tak chyba dziś nici z przytulania bo właśnie zaczął niefajnie pobolewac mnie brzuch i dodatkowo uplawy mi sie zwiększyły jak byłam w wc nie wiem czy ten ból od uplawow czy uplawy od bólu. .. martwie sie

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 13:37   #986
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
ja bardzo lubie inke <3
polecam kupujcie inke z magnezem
dobra jest
Wlaśnie skonczyłam z wapniem. Dziś w nagrodę za to ze serduszko dzidzi bije wolniej, wypiłam kawkę normalną. Mniami

Cytat:
Cholera pisałam do was z miasta patrze teraz i żadna wiadomość nie doszła... jestem zła a teraz wam powiem że byłam w aptece i kupiłam pierwszy raz w życiu gumki jak mi głupio było ale i tak chyba dziś nici z przytulania bo właśnie zaczął niefajnie pobolewac mnie brzuch i dodatkowo uplawy mi sie zwiększyły jak byłam w wc nie wiem czy ten ból od uplawow czy uplawy od bólu. .. martwie sie
U nast tz zwykle kupuje, ja może ze 2 razy brałam. Czekam 6 dni i też może coś podziałamy, teraz mam globulki i sa okropne takie pomaranczowe i jak to wypływa to jest obleśne. Mam ochote sie myć co poł godziny

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Właśnie mój pies dostał tabletkę na robaki i mnie nienawidzi ...
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-10-30, 13:41   #987
andere
Zadomowienie

Witam wszystkie dziewczyny
Udzielałam się w pierwszej części, ale z powodu braku czasu przestałam - praca na wieczorną zmianę i w dzień odsypianie.
Od wczoraj na wolnym więc będę miała więcej czasu.
U mnie już 18 tydzień, 11 listopada mam usg połówkowe. Teraz jestem na etapie załatwiania papierkowej roboty, opiekunki poporodowej no i tego cholernego pakietu z ubezpieczalni do porodu w domu. Tak, ja zadecydowałam po konsultacji z położną, że chcę poród w domu

Maleńka
andere jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-30, 13:41   #988
_Madison_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Madison a dlaczego w III stopniu referencyjnosci a nie II? Myslalam ze bliznieta mozna w II
Można, ale bezpieczniej jest w III ciąża bliźniacza to ciąża wysokiego ryzyka. Obarczona dużym prawdopodobieństwem porodu przedwczesnego. Przynajmniej tak mi lekarka mówiła. I bezpieczniej jest rodzić w "trójce"
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF

Edytowane przez _Madison_
Czas edycji: 2014-10-30 o 13:44
Stary 2014-10-30, 13:45   #989
gosiak0512
Zakorzenienie

Pomylam wszystkie okna i kurze ogarnelam. Zostalo odkurzyc i podlogi pomyc ale najpierw pomidorowke zjemy. Dobrze ze w miare cieplo to spacerkiem milo wracamy wlasnie ze szkoly

Sonia pewnie ze sie oplacalo!

Ja 2 razy rodzilam a i tak sie porodu boje

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 13:47   #990
_Madison_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Witam sie laski pod dłuzszej nieobecnosci !!

Ostatni0o bylam w malych rozjazdach, odwiedzilam TŻ w miejscu naszego przyszlego zamieszkania, potem on przyjechal na chwile do mnie, potem wyjazd w jego rodzinne strony.. Troche sie dzialo, bylo super i teraz ciezko mi uwierzyc ze trzeba wrocic do szarej rzeczywistości.. Masakra, powiem Wam. Tyle dobrego ze juz miesiac meczarni za mna. Dostalam w prezencie urodzinowym od TŻ metamorfoze w salonie fryzjerskim hehe Tak sie ciesze, bo tyle czasu sie zbieralam, a tui ciagle albo nie bylo pieniedzy, albo odwagi a teraz to juz nie mam wyjscia haha ale bardzo sie ciesze i ciekawa jestem co z tego wyjdzie

Jestem przerazona, bo na nowym watku mam 33 strony do nadrobienia i na starym jeszcze pare.. my bedziemy mialy chyba 20 watkow do rozwiazania !!

Teraz przejde do sedna, bylismy wczroaj na wizycie i... Wszystko w jak najlepszym porzadku, Tp tylko zmienilo sie na 14 kwietnia, didzia wazy 150 gram i jest...... DZIEWCZYNKĄ ! <3 Niby nie powinnam sie za bardzo cieszyc, bo na 95 %, aczkolwiek zdjęcie pipki mam, i na zywo na usg faktycznie nie wygladalo to jak chłopak, do tego gin mi powiedzial ze na tym etapie (17 tydz) powinien byc zarys moszny a u mnie go nie ma takze narazie trzymam się wersji ze dziewczynka, zreszta czulam to. I moje przeczucia mnie nie mylily

Ja zaraz do pracy, takze pewnie dopiero wieczorkiem bede Was nadrabiac Milego dnia kochane
Kolejna mała księżniczka <3
Super, gratuluję!
Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
i pochwale Wam sie, ze dostalam od kolezanki z niemiec jeansy ciązowe z H&M wiec chociaz jeden wydatek mam z glowy hehe

Kurcze niech ktoś da mi siłe dziś do pracy (
Wysyłam skumulowane moce energetyczne, łap
Mqm nadzieję, że lepiej będzie się pracowało.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Wstawiłam wodę na makaron i poszłam se w piz..du

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

:roll eyes::banghead:
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości