|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXX
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Konto usunięte
|
A u Melevis pierwszy film o makijażu
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | ||
Wtajemniczenie
|
Właśnie. I po co to wyciągać? Związku z wyglądem czy działalnością żadnego nie ma.
Cytat:
Cytat:
NIE PATRZĘ NIE PATRZĘ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
po drugiej stronie szafy
|
Porównałam skład na litrowej z Tesco i półlitrowej z Biedry. Ten sam.
![]() |
#968 | |
Life is a drink ...
|
Cytat:
W Polsce jest produkowana Pepsi ale nikt nie mówi, że to podróba tej z USA... W SuperPharmie są perfumy tańsze niż w Sephorze czy Douglasie a padło tutaj stwierdzenie, że to może podróby. Zanim zaczniesz kogoś pouczać co powinien pisać - czytaj dokładnie.
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Life is a drink ...
|
Cytat:
![]() Wiem co było pisane na szaro przez jedną osobę, że skład różni się dlatego, że w danym kraju można używać danych komponentów. (np w Polsce jest zakaz sprzedaży kosmetyków które są testowane na zwierzętach aaa i dodatkowo żaden komponent ze składu nie może być testowany na zwierzętach). Napisałam czego ogólnie dotyczył problem a ludzie się tutaj czepiają pojedynczych słów.
![]() |
#972 |
Rozeznanie
|
Wracając do tych perfum. Szczerze wątpię (co ciekawe takie samo zdanie jak się później okazało ma ta babka od "nosów" - choć nie wiem czy dla wszystkich będzie ona autorytetem) górno półkowe marki nie pozwoliłyby, żeby pod ich szyldem były sprzedawane produkty również nieco gorszej jakości, a już na pewno same by tego nie wypuściły. W końcu tu nie chodzi o podróby, ale wypuszczanie przez nich gorszych produktów. Jeżeli chcą zachować poziom i jakość na pewno nie zdecydowałyby się na taki numer i nie podpisałyby się pod nim. Ale to moje zdanie, które jak dla mnie wydaje się dość logiczne. To tak, jakby taki dior czy YSL wlał gorszy podkład w opakowanie po lepszym, obniżył cenę i puscił na rynek dla "biedniejszych". Wtedy robi się inne opakowanie i sprzedaje taniej jako inny produkt. marki z wypracowanym jakimś "statusem" moim zdaniem nie strzelałyby sobie tak w kolano.
Druga sprawa. Nie przemawia do mnie w ogóle teoria, że te gorszej jakosci perfumy są tańsze, bo są robione na inny rynek. Będąc ostatnio chociażby w Irlandii pokręciłam się przy półkach z perfumami i większość cen po przeliczeniu na nasze była bardzo zbliżona a czasami nawet niższa niż w Polsce w takiej superpharmie (i nie mówię tu o strefie bezcłowej tylko o normalnym sklepie). Wątpię, żeby tam też puszczali "z gorszej rozlewni". Nawet jakby poszukać za oceanem - w stanach wiele perfum również bardziej się opłaca kupować tam niż u nas. A tam nie trafiają chyba produkty z tureckim targetem. To sephora i douglas popłynęły z cenami, bo mianują się ekskluzywnymi. |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Konto usunięte
|
Alina #smuteczek ( ;P) hmmm ja sie dałam nabrać. Myślałam, ze to spoko babka, lubiłam jej filmiki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Konto usunięte
|
Orientujecie się, jakie ceny ma KIKO w Polsce?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Czekoladożerca
|
Nie wiem jak ceny w Polsce, ale ceny w Niemczech to od 1€ w górę. Lakiery do paznokci od 1,95€, cienie zwykłe ok. 2€, te metaliczne to ok. 8€. Myślę, że w Polsce to podobnie przeliczą. Jednak ręki nie dam sobie uciąć. Słyszałam, że pomadki kosztują ok. 20zł. Więc ceną bliżej do Inglota niż MACa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
po drugiej stronie szafy
|
Nie wiem, tego nie sprawdzę. Mowa była o porównaniu składów, to porównałam. Tabelka wartości odżywczych też jest taka sama.
Też mam takie zdanie. Ba, mój luby ma 3 flaszki tego samego zapachu, kupione w przeciągu 4 m-cy - jedną kupioną w Douglasie, jedną na promie Calais-Dover, jedną w necie - zapach się nie różni ani trwałością, ani konsystencją, ani intensywnością. Podała ![]()
#979 |
Konto usunięte
|
W podpisie nie ma, polskiego sklepu online nie ma, nie chce mi się oglądać jej hołlu. :P Przeleciałam komentarze, wystarczy mi: ![]() My City Of Beauty 44 zł za pędzel syntetyczny do oczu i to nie jakiejś firmy z górnej pułki to sporo- przesadzili z ceną, gdy mieszkałam w Mediolanie Kiko było strasznie tanie pamiętam, że kupowałam błyszczyki po 1-2 euro ... AniolNaResorach1 dzień temu ![]() ![]() ![]() ![]() Agnes Więckowska1 dzień temu Zgadzam się... We Francji Kiko jest najtańszą marką jaką znam. Tańszą od Rimmela, Maybelline itd. TheLamblioza1 dzień temu +Agnes Więckowska Fakt, we Francji za cień wypiekany zapłaciłam jakoś 1-2 euro, a mój najdroższy zakup nigdy nie wyniósł więcej niż 12 euro ![]() ![]() AniolNaResorach1 dzień temu To prawda... choć do Mac jeszcze spora droga ![]() ![]() M921102 1 dzień temu Fajnie, że jest Kiko dostępne, ale z cenami to przesadzili :/ 39 zł za cień to trochę dużo... Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2014-11-25 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
ciepłe kluchy
|
Kosmetyki na rynek amerykański różnią się zapachami nie tylko ze względu na możliwość/niemożliwość używania danych składników chemicznych, ale też ze względu na upodobania
![]() Pamiętam też historię jednej blogerki, która kupiła podrobione Meteoryty. Zgłosiła sprawę do Guerlaina i wysłali jej nowe za darmo. A przecież mogli wyprodukować gorsze na gorszy rynek i wypiąć się tyłkiem. Chanel i ich super obserwowane butiki do mnie nie przemawiają, bo Chanel jest na każdej bezcłówce, więc nie widzę tego (w Bułgarii na ulicach stoją takie podróbki, ale nawet nieźle [nie tylko Chanel] odwzorowane, nie raz stałam z otwartą japą wgapiona jak sroka w gnat, bo aż mi się wierzyć nie chciało). Zmiana proporcji składników w coca-colach i innych spowodowałaby automatyczną zmianę stężenia poszczególnych składników, więc innych skład na opakowaniu. A propos perfum, to zmieniają się przepisy unijne i być może niedługo do każdej nowej flachy dostaniemy ulotkę z powiększonym składem ![]() A gadki pań z S. i D. to se mogą, mówią, co każą im szefowie. Ja tak to widzę.
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Konto usunięte
|
a ja sobie w końcu klapnęłam z herbatą i nadrabiam YT zaległości. Odpaliłam ostatni filmik CMB i to, co mi się pierwsze rzuciło w oczy i bardzo rozprasza, to kreski - moim zdaniem w kompletnie nietrafionym kolorze ciepłej ... (dopowiedzcie sobie same, nie chcę wyjść na wulgarną
![]() Ten cień z Catrice, który pokazuje na samym początku z serii Metal Eyeshadow też ostatnio kupiłam (jedną jedyną sztukę jaka się ostała), chcę z nim zrobić kolejny makijaż. Boję się tylko, że będzie się rozcierał na buro, czego nie znoszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny proszę o konstruktywną krytykę
https://www.youtube.com/watch?v=pJK2...0pf2dg&index=1 p.s. zastanawiam się jak mam uciąć tą końcówkę, gdzie wyłączam kamerę. Poszukam jakiegoś lepszego programu do obróbki filmów bo narazie używam movie maker ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | ||
ciepłe kluchy
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, kojarzycie jakąś vlogerke, która maluje się w stylu lat 60? Edytowane przez bzebze Czas edycji: 2014-11-25 o 20:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Raczkowanie
|
Właśnie przeglądam kanał D. Sobieśniewskiego i w filmiku z makijażem glamour jest moja znajoma z liceum
![]() https://www.youtube.com/watch?v=6fhgb6RF3hU |
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o tym, że niezbyt "dogadujesz" się z kamerą nie trzenba wspominać, zresztą podejrzewam, że można się tego nauczyć. Edytowane przez anjia Czas edycji: 2014-11-25 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.