Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXX - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-25, 17:08   #961
bzebze
Raczkowanie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXX

Cytat:
Napisane przez Biala Azalia Pokaż wiadomość
Jaka aferka z Aliną ??

Ja znam ją od dawna, ale nie oglądam jej filmików bo to wszystkie sztuczne. Człowiek tak się nie zachowuje, nie wygląda. To takie jak reklama, retusz na maxa. Wiecie o co chodzi, nie o charakter a o samo hmmmm człowieczeństwo. Dla mnie to reklamy.
Nagie zdjecia Aliny na jakimś zagranicznym serwerze.
bzebze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 17:47   #962
201607250928
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez FancyDesire Pokaż wiadomość
Zdjęcie średniej jakości, bo z telefonu Tak jak mówiłam wszystko z avonu, seria ultra colour, jeśli któraś szminka jest z innej, to napisze. Od lewej: Matte Merlot, Matte Grape, Bold Bordeaux, Hollywood Siren, Matte Ruby, Berry Smooch (seria idealny pocałunek w srebrnym opakowaniu), Hi-def Plum, Hibiscus, Latte i Carnation
Dzięki, kilka wpadło mi w oko
201607250928 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 17:53   #963
FancyDesire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gabrielka92 Pokaż wiadomość
Dzięki, kilka wpadło mi w oko
Nie ma za co Te matowe są szczególnie trwałe Matte Grape ma fajny fioletowy podton, idealna na jesień. Czekam na Twoj najnowszy haul
FancyDesire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 18:02   #964
201607111040
Konto usunięte

A u Melevis pierwszy film o makijażu

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 18:34   #965
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
bardzo słaba
Właśnie. I po co to wyciągać? Związku z wyglądem czy działalnością żadnego nie ma.

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
ciasteczko i poranne motywacje dla dzieci do lat 4..
http://instagram.com/p/v0dqAztIMu/?modal=true

"Breakfast time ;-) ❤️�� Mały misiu dużo je chce być silny - to się wie. Mały lisek dużo je chce być sprytny - to się wie. Mała małpka dużo je chce być zwinna - to się wie. A ty - jeśli wszystko zjesz - będziesz tym, kim tylko chcesz! ����"
Ona mnie wkurza bardziej niż XSka...

Cytat:
Zdjęcie średniej jakości, bo z telefonu Tak jak mówiłam wszystko z avonu, seria ultra colour, jeśli któraś szminka jest z innej, to napisze. Od lewej: Matte Merlot, Matte Grape, Bold Bordeaux, Hollywood Siren, Matte Ruby, Berry Smooch (seria idealny pocałunek w srebrnym opakowaniu), Hi-def Plum, Hibiscus, Latte i Carnation

NIE PATRZĘ NIE PATRZĘ
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 18:35   #966
Yoooko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Nie dziękuje, nie pije tego gówna.
Pepsi nigdy nie kupuje w bardzo dużych butlach.
(*) warto też wspomnieć, że ja piszę o czymś innym a nie o smaku :P Mam na myśli to co sądzi moja znajoma, ze jest sobie market typu InterMarche i wczoraj np nie było promocji na pepsi a dzisiaj jest czyli schowali tamta parte a na promocje z magazynu na sklep wystawiali inną 'gorszą'...
Nikt Ci nie każe pić, ja też nie piję. Wystarczy przeczytać etykietę Wypowiadasz się na temat, tego, że żadna fabryka nie uruchamia różnych linii produkcyjnych, a jednak głupia coca cola chociażby takowe posiada. Jak już zdążyłam zauważyć jedna z osób w wątku jasno i klarownie wytłumaczyła, że i z perfumami jest podobnie. Może warto czasem się z kimś zgodzić niż kpić
Yoooko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 18:41   #967
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Yoooko Pokaż wiadomość
Proponuję porównać skład Coca Coli w Biedronce i tej z innego marketu.
Porównałam skład na litrowej z Tesco i półlitrowej z Biedry. Ten sam.
Stary 2014-11-25, 18:45   #968
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez Yoooko Pokaż wiadomość
Nikt Ci nie każe pić, ja też nie piję. Wystarczy przeczytać etykietę Wypowiadasz się na temat, tego, że żadna fabryka nie uruchamia różnych linii produkcyjnych, a jednak głupia coca cola chociażby takowe posiada. Jak już zdążyłam zauważyć jedna z osób w wątku jasno i klarownie wytłumaczyła, że i z perfumami jest podobnie. Może warto czasem się z kimś zgodzić niż kpić
Szkoda, że nie zauważyłaś, że rozmowa dotyczyła głównie działu perfumeryjnego a nie 'spożywczego' którego tak się teraz uczepiłaś :P
W Polsce jest produkowana Pepsi ale nikt nie mówi, że to podróba tej z USA... W SuperPharmie są perfumy tańsze niż w Sephorze czy Douglasie a padło tutaj stwierdzenie, że to może podróby. Zanim zaczniesz kogoś pouczać co powinien pisać - czytaj dokładnie.
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 18:54   #969
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie zauważyłaś, że rozmowa dotyczyła głównie działu perfumeryjnego a nie 'spożywczego' którego tak się teraz uczepiłaś :P
W Polsce jest produkowana Pepsi ale nikt nie mówi, że to podróba tej z USA... W SuperPharmie są perfumy tańsze niż w Sephorze czy Douglasie a padło tutaj stwierdzenie, że to może podróby. Zanim zaczniesz kogoś pouczać co powinien pisać - czytaj dokładnie.
Ty też czytaj ze zrozumieniem. Była mowa o tym, że perfumy są z tej samej rozlewni, ale mnie skoncentrowane, a nie o tym że to podróbki. Ktoś w przystępny sposób wyjaśnij jak to może funkcjonować, Twoja teoria została zachwiana ale na siłę chcesz wyśmiać drugą stronę.
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 19:00   #970
201607250928
Konto usunięte

Cytat:
Nie ma za co Te matowe są szczególnie trwałe Matte Grape ma fajny fioletowy podton, idealna na jesień. Czekam na Twoj najnowszy haul
Będzie w poniedziałek
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość

Porównałam skład na litrowej z Tesco i półlitrowej z Biedry. Ten sam.
Może proporcje inne?
Stary 2014-11-25, 19:01   #971
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Ty też czytaj ze zrozumieniem. Była mowa o tym, że perfumy są z tej samej rozlewni, ale mnie skoncentrowane, a nie o tym że to podróbki. Ktoś w przystępny sposób wyjaśnij jak to może funkcjonować, Twoja teoria została zachwiana ale na siłę chcesz wyśmiać drugą stronę.

Wiem co było pisane na szaro przez jedną osobę, że skład różni się dlatego, że w danym kraju można używać danych komponentów. (np w Polsce jest zakaz sprzedaży kosmetyków które są testowane na zwierzętach aaa i dodatkowo żaden komponent ze składu nie może być testowany na zwierzętach). Napisałam czego ogólnie dotyczył problem a ludzie się tutaj czepiają pojedynczych słów.
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-25, 19:22   #972
emmmm
Rozeznanie

Wracając do tych perfum. Szczerze wątpię (co ciekawe takie samo zdanie jak się później okazało ma ta babka od "nosów" - choć nie wiem czy dla wszystkich będzie ona autorytetem) górno półkowe marki nie pozwoliłyby, żeby pod ich szyldem były sprzedawane produkty również nieco gorszej jakości, a już na pewno same by tego nie wypuściły. W końcu tu nie chodzi o podróby, ale wypuszczanie przez nich gorszych produktów. Jeżeli chcą zachować poziom i jakość na pewno nie zdecydowałyby się na taki numer i nie podpisałyby się pod nim. Ale to moje zdanie, które jak dla mnie wydaje się dość logiczne. To tak, jakby taki dior czy YSL wlał gorszy podkład w opakowanie po lepszym, obniżył cenę i puscił na rynek dla "biedniejszych". Wtedy robi się inne opakowanie i sprzedaje taniej jako inny produkt. marki z wypracowanym jakimś "statusem" moim zdaniem nie strzelałyby sobie tak w kolano.
Druga sprawa. Nie przemawia do mnie w ogóle teoria, że te gorszej jakosci perfumy są tańsze, bo są robione na inny rynek. Będąc ostatnio chociażby w Irlandii pokręciłam się przy półkach z perfumami i większość cen po przeliczeniu na nasze była bardzo zbliżona a czasami nawet niższa niż w Polsce w takiej superpharmie (i nie mówię tu o strefie bezcłowej tylko o normalnym sklepie). Wątpię, żeby tam też puszczali "z gorszej rozlewni". Nawet jakby poszukać za oceanem - w stanach wiele perfum również bardziej się opłaca kupować tam niż u nas. A tam nie trafiają chyba produkty z tureckim targetem. To sephora i douglas popłynęły z cenami, bo mianują się ekskluzywnymi.
emmmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 19:42   #973
201607111054
Konto usunięte

Alina #smuteczek ( ;P) hmmm ja sie dałam nabrać. Myślałam, ze to spoko babka, lubiłam jej filmiki.
201607111054 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 19:43   #974
201607131106
Konto usunięte

Orientujecie się, jakie ceny ma KIKO w Polsce? Otworzyli ostatnio sklep w Arkadii. Widziałam, że Bogusia na insta napisała "Ceny są bardzo dobre". Ale tak dobre jak Inlot czy raczej tak dobre jak MAC?
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 19:45   #975
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Orientujecie się, jakie ceny ma KIKO w Polsce? Otworzyli ostatnio sklep w Arkadii. Widziałam, że Bogusia na insta napisała "Ceny są bardzo dobre". Ale tak dobre jak Inlot czy raczej tak dobre jak MAC?
Bogusia nagrała haul z KIKO, może podała ceny
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-25, 19:48   #976
201607250928
Konto usunięte

Cytat:
Pędzelek kosztuje 45 złotych z tego co pamiętam (ten, który Bogusia pokazywała w haulu). Ceny pomiędzy Inglotem a MAC. Jakieś super to KIKO?
Stary 2014-11-25, 19:49   #977
koainka_
Czekoladożerca

Cytat:
Nie wiem jak ceny w Polsce, ale ceny w Niemczech to od 1€ w górę. Lakiery do paznokci od 1,95€, cienie zwykłe ok. 2€, te metaliczne to ok. 8€. Myślę, że w Polsce to podobnie przeliczą. Jednak ręki nie dam sobie uciąć. Słyszałam, że pomadki kosztują ok. 20zł. Więc ceną bliżej do Inglota niż MACa.
koainka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 19:51   #978
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Może proporcje inne?
Nie wiem, tego nie sprawdzę. Mowa była o porównaniu składów, to porównałam. Tabelka wartości odżywczych też jest taka sama.

Cytat:
Napisane przez emmmm Pokaż wiadomość
Ale to moje zdanie, które jak dla mnie wydaje się dość logiczne.
Też mam takie zdanie. Ba, mój luby ma 3 flaszki tego samego zapachu, kupione w przeciągu 4 m-cy - jedną kupioną w Douglasie, jedną na promie Calais-Dover, jedną w necie - zapach się nie różni ani trwałością, ani konsystencją, ani intensywnością.

Cytat:
Podała
Stary 2014-11-25, 19:55   #979
201607131106
Konto usunięte

Cytat:

W podpisie nie ma, polskiego sklepu online nie ma, nie chce mi się oglądać jej hołlu. :P

Przeleciałam komentarze, wystarczy mi:

My City Of Beauty
44 zł za pędzel syntetyczny do oczu i to nie jakiejś firmy z górnej pułki to sporo- przesadzili z ceną, gdy mieszkałam w Mediolanie Kiko było strasznie tanie pamiętam, że kupowałam błyszczyki po 1-2 euro ...

AniolNaResorach1 dzień temu
to jest polska czyli wszystko musi być droższe he he he tak na poważnie to pędzel jest cudowny ... jeżeli będą jakieś przeceny to kupię napewno 1 lub dwa bo jest rewelacyjny 

Agnes Więckowska1 dzień temu
Zgadzam się... We Francji Kiko jest najtańszą marką jaką znam. Tańszą od Rimmela, Maybelline itd. 

TheLamblioza1 dzień temu
+Agnes Więckowska Fakt, we Francji za cień wypiekany zapłaciłam jakoś 1-2 euro, a mój najdroższy zakup nigdy nie wyniósł więcej niż 12 euro więc jeśli się ma dostęp do kiko za granicą to ceny Polskie są bardzo wygórowane :d co nie zmienia faktu, że kiko jest świetne! 

AniolNaResorach1 dzień temu
To prawda... choć do Mac jeszcze spora droga widziałam podkłady za 45-60 zł, korektory za 29 zł itp... w sumie takie ceny przystępne o ile nie chce się kupić kilku rzeczy na raz 

M921102
1 dzień temu
Fajnie, że jest Kiko dostępne, ale z cenami to przesadzili :/ 39 zł za cień to trochę dużo...

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2014-11-25 o 19:57
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-25, 19:56   #980
SouthEater
ciepłe kluchy

Kosmetyki na rynek amerykański różnią się zapachami nie tylko ze względu na możliwość/niemożliwość używania danych składników chemicznych, ale też ze względu na upodobania Kiedyś czytałam, że Amerykanki wolą zapachy mocniejsze i słodsze, więc np. kosmetyki (typu balsamy, kremy, podkłady) pachną mocniej i intensywniej niż te europejskie (podobno amerykańska wanilia powala).

Pamiętam też historię jednej blogerki, która kupiła podrobione Meteoryty. Zgłosiła sprawę do Guerlaina i wysłali jej nowe za darmo. A przecież mogli wyprodukować gorsze na gorszy rynek i wypiąć się tyłkiem.

Chanel i ich super obserwowane butiki do mnie nie przemawiają, bo Chanel jest na każdej bezcłówce, więc nie widzę tego (w Bułgarii na ulicach stoją takie podróbki, ale nawet nieźle [nie tylko Chanel] odwzorowane, nie raz stałam z otwartą japą wgapiona jak sroka w gnat, bo aż mi się wierzyć nie chciało).

Zmiana proporcji składników w coca-colach i innych spowodowałaby automatyczną zmianę stężenia poszczególnych składników, więc innych skład na opakowaniu.

A propos perfum, to zmieniają się przepisy unijne i być może niedługo do każdej nowej flachy dostaniemy ulotkę z powiększonym składem Takie buty.

A gadki pań z S. i D. to se mogą, mówią, co każą im szefowie.

Ja tak to widzę.
SouthEater jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 20:09   #981
201607250928
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SouthEater Pokaż wiadomość

Pamiętam też historię jednej blogerki, która kupiła podrobione Meteoryty. Zgłosiła sprawę do Guerlaina i wysłali jej nowe za darmo. A przecież mogli wyprodukować gorsze na gorszy rynek i wypiąć się tyłkiem.
Ciekawi mnie, gdzie je kupiła skoro Guerlain wysłało jej nowy produkt.... W sklepach podróby sprzedają? W sensie w Sephorach, Douglasach itd?Wierzyć mi się nie chce
Stary 2014-11-25, 20:15   #982
FancyDesire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość

NIE PATRZĘ NIE PATRZĘ
W lutym ma wejsc nowa seria (katalog2) tam będą takie piękne ciemne kolory
FancyDesire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 20:17   #983
201607110949
Konto usunięte

a ja sobie w końcu klapnęłam z herbatą i nadrabiam YT zaległości. Odpaliłam ostatni filmik CMB i to, co mi się pierwsze rzuciło w oczy i bardzo rozprasza, to kreski - moim zdaniem w kompletnie nietrafionym kolorze ciepłej ... (dopowiedzcie sobie same, nie chcę wyjść na wulgarną ).
Ten cień z Catrice, który pokazuje na samym początku z serii Metal Eyeshadow też ostatnio kupiłam (jedną jedyną sztukę jaka się ostała), chcę z nim zrobić kolejny makijaż. Boję się tylko, że będzie się rozcierał na buro, czego nie znoszę No ale nic, Maxineczka tę serię zachwalała, mam nadzieję, że będzie ok.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 20:23   #984
katrina1991
Zadomowienie

Dziewczyny proszę o konstruktywną krytykę
https://www.youtube.com/watch?v=pJK2...0pf2dg&index=1

p.s. zastanawiam się jak mam uciąć tą końcówkę, gdzie wyłączam kamerę.
Poszukam jakiegoś lepszego programu do obróbki filmów bo narazie używam movie maker
katrina1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 20:24   #985
SouthEater
ciepłe kluchy

Cytat:
Ciekawi mnie, gdzie je kupiła skoro Guerlain wysłało jej nowy produkt.... W sklepach podróby sprzedają? W sensie w Sephorach, Douglasach itd?Wierzyć mi się nie chce
Allegro
SouthEater jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 20:26   #986
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez katrina1991 Pokaż wiadomość

Poszukam jakiegoś lepszego programu do obróbki filmów bo narazie używam movie maker
ale jak to, debiut na YT i CCC zamiast Korsa?
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 20:28   #987
201607250928
Konto usunięte

Cytat:
aaa Sony Vegas Przytniesz sobie końcówkę Myślę, że w MM też można coś takiego zrobić
Stary 2014-11-25, 20:29   #988
bzebze
Raczkowanie

Cytat:

Hmm.. Pierwszy film i ''co jest w mojej torbie''. Nie wróżę sukcesu, nie masz na siebie pomysłu, nie podoba mi się Twój wygląd, makijaż, energia więc niekoniecznie chciałabym Cię oglądać i się Tobą inspirować.

Dziewczyny, kojarzycie jakąś vlogerke, która maluje się w stylu lat 60?

Edytowane przez bzebze
Czas edycji: 2014-11-25 o 20:31
bzebze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 20:35   #989
mgiedogo
Raczkowanie

Właśnie przeglądam kanał D. Sobieśniewskiego i w filmiku z makijażem glamour jest moja znajoma z liceum
https://www.youtube.com/watch?v=6fhgb6RF3hU
mgiedogo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 20:39   #990
anjia
Zadomowienie

Cytat:

no dobra. uważam, ze TAG jako pierwszy filmik to niekoniecznie dobry pomysł - w ogóle nie zapowiada Twojego kanału (no chyba, że główn tematyką mają być Tagi; w takim wypadku zastanów się jeszcze raz nad sensem takiego kanału). Nie za bardzo wiem co chcesz zaprezentować i co mnie miałoby zainteresować w Twoim kanale.

o tym, że niezbyt "dogadujesz" się z kamerą nie trzenba wspominać, zresztą podejrzewam, że można się tego nauczyć.

Edytowane przez anjia
Czas edycji: 2014-11-25 o 20:41
anjia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości