|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X
Myślałam, że jestem ogarnięta kosmetycznie, bo zapasy mam schowane w jednym pudełku, raczej nie za wielkim.
Ale dzisiaj sprzątałam pokój, wykręciłam z komody szufladę, w której trzymam kosmetyki używane na bieżąco (muszę kupić do niej nowe prowadnice, bo się łożyska wysypały) i się lekko przeraziłam jak spojrzałam na jej całą okazałość z góry - mam całe mnóstwo próbek i mini produktów, których nigdy nie spisywałam i nie uwzględniałam w bilansach. ![]() Dzisiaj dokupię jeszcze jakieś koszyczki, żeby to w tej szufladzie uporządkować. To teraz zaczynam akcję zużywania próbek i mini produktów...
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam małe pudełko próbek, saszetek i miniatur. Muszę pozużywać, bo leżą...
Sporo tego mam. Mogłabym trochę porozdawać po rodzinie, ale jakoś tak...nie mogę ![]() Kocham je jak własne dzieci
|
|
#963 | |
|
Ekspert ds. fantastyki
|
Cytat:
Mam YR cytrynę z meksyku i nie śmierdzi, ale też średnio działa, więc szukam tańszej alternatywy właśnie ;p |
|
|
|
|
#964 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
zgadzam się z emmmm. Kupiłam zachęcona zachwytami na wizażu. Słabo chroni, niewydajny, głupia tubka, zostawia masakryczne ślady - mi na szczęście nic trwale nie odbarwił, ale jest biały i go widać po prostu. Jest mega gęsty i żeby posmarować całą pachę tym badziewnym dozownikiem trzeba 1) się namęczyć 2) dużo go użyć. Czy pachnie ładnie - kwestia względna, dla mnie neutralnie.
Mnie składy średnio interere, antyperspirant ma być skuteczny i niewidoczny. Wracam z pokorą do męskich kulek adidasa i rexony, które do tego ładniej pachną, haha Tiruriru, uwaga, będę się chwalić -> za 113 dni lecę na parę dni z kumpelą na Sardynię
|
#965 |
|
Zadomowienie
|
MOJA LISTA KOSMETYCZNA
PERFUMY - Moschino Funny 100ml -Puma I`m going 100ml - Calvin Klein Contradiction 100ml - Calvin Klein Obsession night 100ml - Coco Chanel Mademoiselle 100ml - Little black dress Avon 50ml - Puma nie znam nazwy okrągłe opakowanie z niebieską zakrętką 40ml - Gucci Rush2 - adidas zielony - Heidi Klum Schine - DKNY fioletowe KOLORÓWKA - puder bambusowy passe - róż NYX foreplay - paletka cieni NYX meet my Romeo - podkład w musie Avon - baza po cienie Avon - paletka korektorów kryolan - paletka sleek - róż passe - fixer spray hean - fioletowy tusz Avon - tusz maxfactor - tusz mega plush Maybelline - tusz der mena - rzęsy w butelce magiclash - kredka do brwi avon - paletka do brwi Avon - kredka do oczy sleek - cień passe - cień Avon - cień essence - błyszczyk eveline - podkład Revlon - kredka do ust Maria x2 - korektor do brwi eveline - podkład rimmel match perfection - błyszczyk maxfactor x2 - róż essence - róż catrice - pomadka catrice - pomadka sleek - kuleczki avon - cień Avon - elayner maybelline - kredki miss sporty 2 szt. - pomadka essie x2 WŁOSY - olej ze słodkich migdałów Bingo Spa - olej z winogron Bingo Spa - suchy szampon batiste - olej sesa - castor oil - woda brzozowa - szampon czarna rzepa - szampon babuszki agafii - olejek schauma - lakier do włosów - maska placenta - odzywka dove - olej musztardowy - spray ochronny montibello - odżywka bez spłukiwania Mrs. Potters - Loreal thermo cell rep air - Loreal mgiełka ochronna - session mgiełka unosząca włosy - pianka nivea - termo ochronny balsam do włosów - szampon mrs potters - balsam mrs potters PIELĘGNACJA - krem Garnier youth radiance 25+ - Vichy krem z filtrem - krem pod oczy Oeparol - krem dermo bon - bio oil - punktowy preparat na pryszcze Avon - krem punktowy himalaya - serum regenerujące do ust pat&rub - odżywka do rzęs magiclash - krem do rąk oriflame - krem do rąk nivea - tonik odświeżający olay - serum do rzęs L`biotica (właśnie wyrzucam - sudocrem - baza estee Lauder - mleczko olay skin Comfort - krem emolium - żel łagodzący po opalaniu Ziaja - odżywka do rzęs eveline - olejek do ciała - peeling do ust - serum do rzęs L`biotica - peeling do dłoni - antyperspirant Rexona - maska do twarzy Bingo Spa - peeling blotny do twarzy Bingo Spa - krem do depilacji twarzy Avon - balsam heidi schnie -żel do twarzy 3w1 PAZNOKCIE - zmywacz - odtłuszczacz - płyn do stóp - dezodorant do stóp - krem do pięt scholl - lakier szary Bell - lakier turkusowy Bell - lakier błękitny Bell - lakier błękitny maybelline - lakier cielisty maybelline - seche vite - lakier czarny Ingrid - lakier biały bell - sos eveline - 8w1 eveline - Sally Hansen maximum growth - lakier czerwony Maybelline - nail lacquer sos - odżywka wybielająca Maybelline - lakier fioletowy Maybelline - lakier biały texture ados - lakier koralowy Bell - lakier brązowy Bell - lakier różowy Bell - lakier granatory Bell - lakier srebrny brokat - lakier ciemny róż Bell - therapy nail - utwardzacz joko - lakier frencz Bell - lakier brązowo-złoty wibo - odżywka venita - odzywka regenerum
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się sprawują?
|
|
|
|
#967 |
|
Zadomowienie
|
Jestem z nich zadowolona ladnie sie trzymaja ale tylko mokrego tuszu
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super! Ja bym chciała w przyszłym roku znaleźć jakieś tanie bilety i polecieć na weekend do Paryżu czy Rzymu Jak na moje oko, to tylko lakierów do paznokci za dużo
|
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga
korektor pod oczy - Maybelline Instant anti age ereaser kredke do brwi Maybelline brow satin cien w kremi Maybelline color tattoo creamy beige 98 wszystko w promocji 3za2 postanowilam oddac 2 pomadki mamie wiec zostane z 6cioma mam tez 2 zele do brwi i sie zastanawiam ktory zostawic, ale na razie dalej nie moge sie zdecydowac wiec leza oba lada moment skoncze jedyna odzywke i szampon jaki mam, zaczynam sie rozgladac za czyms. Chcialabym wytrzymac z tym co mam do poswiatecznych wyprzedazy. Mam jeszcze jakies 2 miniatury: szampon i odzywke, wiec moze sie udac
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na pewno muszę kupić coś na celluit i jakiś preparat punktowy, bo nic nie mam z tych rzeczy i chodzi za mną żel piernikowy pod prysznic, ale widzę, że w serii jest tylko peeling i balsam do ciała.
Edytowane przez zywieczdroj Czas edycji: 2014-12-18 o 23:49 |
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam maskę do włosów. Tym samym zostały mi 3 maski w użyciu. Już się czaję na bananowego Kallosa
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam jeszcze:
Lierac, Prescription, Anti Blemish Dual, Koncentrat dwufazowy przeciw niedoskonałościom 15 ml Alterra, wieloskładnikowy krem do rąk Granat Bio i masło Shea 75 ml |
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jagodowy na topie
|
|
#974 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
|
|
#975 |
|
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
No dobra, kupiłam sobie w ramach prezentu urodzinowego ze zniżką - 20%. Nic ponad to, co widnieje na liście z 2015. Po prostu przyszłoroczne zakupy będą mniejsze. Ceny masek wyszły bardzo korzystne, terminy przydatności do końca 2016 r.
- Bielenda Profesjonalna Perłowa maska algowa, 190g - Bielenda Profesjonalna Maska algowa z koloidalnym złotem, 190g - Bielenda Profesjonalna Aktywny koncentrat do twarzy ze stabilną witaminą C, 30ml - Epistick, depilator sprężyna Gratis: Einstein, balsam do ust, próbka podkładów Revlon 110 cera sucha, cera mieszana, Holika, Aqua Petit Jelly CC |
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie słyszałam, ale trudno, będę zacofana
A tak serio, to jagodowa jest do włosów farbowanych, a ja takich nie mam Poza tym banan bardziej mnie kręci Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Zużyłam żel do golenia. |
|
|
|
|
#977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#978 |
|
Zadomowienie
|
Wykończyłam sesę :P o nie już nigdy więcej... ten zapach mi zbrzydł
|
|
#979 |
|
Konto usunięte
|
podliczyłam zakupy z całego roku (wliczając płatki, patyczki, mokre chusteczki, pastę do zębów) i wyszło 786,49zł. Aż się przeraziłam. W poprzednim roku, w którym się nie odwykowalam, ta suma była prawie o połowę mniejsza
139 zakupów 38 kosmetyków darmowych- z konkursów 179 zużyć- może jeszcze coś dojdzie w grudniu
|
|
|
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4940828 6]podliczyłam zakupy z całego roku (wliczając płatki, patyczki, mokre chusteczki, pastę do zębów) i wyszło 786,49zł. Aż się przeraziłam. W poprzednim roku, w którym się nie odwykowalam, ta suma była prawie o połowę mniejsza
139 zakupów 38 kosmetyków darmowych- z konkursów 179 zużyć- może jeszcze coś dojdzie w grudniu [/QUOTE]z roku? ja w ciągu miesiąca wydałam ponad 900 chce zużyć wszystkie i używać tylko moich pewniaków
|
|
#981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Haha!!! To jestem niemodna bo właśnie siedzę z bananem na głowie
Nawet nie wiedziałam, że jest jagodowy. Zrobiłam totalny odwyk od włosomaniactwa i najwyraźniej wypadłam z obiegu. Z czasu włosamaniaczego ciągu mam jeszcze kilka zachomikowanych masek z rosyjskich kosmetyków. Nawet jeszcze nie wiem jak działają bo nie zdążyłam ich jeszcze przetestować. Pewnie po Kallos jagodowy sięgnę dopiero jak już wyjdzie z mody. ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
![]() Właśnie przyszły mi 3 lakiery Cuccio z kolekcji Coffee, w której się po prostu zakochałam ![]() Na lakiery teraz wydałam chyba 70 zł. Bodajże 4 razy zamawiałam w tym roku w YR. No i wydałam chyba 400 zł na promocjach w Rossman/Natura/Hebe- musiałabym przejrzeć rachunki. Może w Święta przejrzę konto i zobaczę ile i na co w tym roku wydałam. Najwięcej chyba poszło na e-booki bo od tego roku jestem szczęśliwą posiadaczką czytnika. Najmniej to ja kupuję ciuchów- w tym roku nabyłam aż jedną parę butów i TŻ kupił mi na mikołaja 1 sweter. No i jeden zestaw 5 par skarpet kupiłam. Jak sobie pomyślę, że częściej kupuję kosmetyki niż cokolwiek do ubrania to ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
Dobry ten koncentrat z witaminą C? Bo szukam pilnie czegoś do nadreaktywnej cery naczynkowej
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w rossku i dayli i oto co kupiłam. Trza rok skończyć z przytupem...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#983 | |
|
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
Cytat:
Jeśli szukasz fajnego, codziennego serum z wit.C, to polecam Flavo C z Aurigi. Ja jestem nim oczarowana. Polecam też filmiki KasiD na youtubie. Dziewczyna imponuje wiedzą. Dodatkowo ma cerę naczynkową więc znajdziesz u niej porady na temat pielęgnacji takiej cery. |
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam od mamy emulsję micelarną do mycia twarzy.
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Przyniosłam z Rossmanna żel do golenia x 3, olejek pod prysznic i zimowy żel pod prysznic Isana z pingwinkiem
Przez 3 ostatnie miesiące roku trochę pojechałam po bandzie, zadowolona nie jestem, ale od Nowego Roku zaciskam pasa i kupuję tylko niezbędne kosmetyki |
|
|
|
#986 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Co to za zel do golenia? Jakis wybitnie dobry?
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Jak pachnie?
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Waniliowo, ale bardzo delikatnie. Dla mnie to w sumie dobrze, bo nie kusi
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

Ale dzisiaj sprzątałam pokój, wykręciłam z komody szufladę, w której trzymam kosmetyki używane na bieżąco (muszę kupić do niej nowe prowadnice, bo się łożyska wysypały) i się lekko przeraziłam jak spojrzałam na jej całą okazałość z góry - mam całe mnóstwo próbek i mini produktów, których nigdy nie spisywałam i nie uwzględniałam w bilansach. 
To teraz zaczynam akcję zużywania próbek i mini produktów...

-> za 113 dni lecę na parę dni z kumpelą na Sardynię