|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
only smart shopping
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II
Cytat:
![]() masz o tyle niefajną sytuację, że z TŻ różnicie się bardzo w kwestii pieniędzy i ich wydawania ![]() I wiesz nie czekaj z taką rozmową do momentu aż on sobie prace zmieni tylko potrząśnij go teraz, im wcześniej tym lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam w takich sytuacjach w przyszłości pomyśleć o rozdzielności majatkowej
#964 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale pogadam z nim poważnie i nie mam zamiaru odpuszczać, trudno, najwyżej wyjdę na gderliwą babę, ale jeśli on nie zmieni postępowania, to nigdy niczego nie będziemy mieć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Dzieciate dziewczyny, kojarzycie ile niemowlę chodziło w niemowlęcych pieluchach ? Ponieważ przedwczoraj dowiedziałam się, że koleżanka jest w ciąży i jest trochę przestraszona kosztami pieluch, mówi że jej koleżanki płaciły 500 zł miesięcznie. Dlatego pomyślałam że mogłabym jej kupić zamiast śpioszków pudło pieluch tylko nie wiem czy lepiej wziąć niemowlęce czy jedynki bo może starczy jej jedno własne pudło niemowlęcych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli już macie awanture o kase to strach pomysleć co będzie potem. To sa straszne różnice, ja np nie mogłabym być z kimś kto ma tak lekkie podejście do kredytów czy rat, oczywiście nie jestem przeciwnikiem kredytów, ale uważam że kredyty bierze się kiedy to jest konieczne, a nie wtedy kiedy chce się mieć coś nowego i lepszego. No i dlatego ja z takim partnerem nie zgodziłabym się po prostu. Dla mnie to straszna przepaść. Cóż można radzić, jedynie to próbować się dogadać, ROZMAWIAĆ i coś ustalić poważnie. Dojść do jakiś kompromisów - musicie koniecznie, bo jak nie to będzie kiepsko w życiu. Edytowane przez I ona Czas edycji: 2015-01-18 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Pani Pech
|
Cytat:
![]() Po miesiacu juz 2 a kolo 2-3 mc juz 3 nosi ![]() ![]() I u mnie na pieluchy i to pampersa szlo mniej niz 100 zl/mc bo obkupilam sie w lidlu byly po 30 zl za paczke. Edytowane przez xxxescapismxxx Czas edycji: 2015-01-18 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
hej hej mogę dołączyć?
![]() ja z mężem oszczędzamy od jakiegoś czasu. chcemy odłożyć trochę kaski na zakup mieszkania, ale najpierw musimy się pozbyć kredytu męża zaciągniętego na auto.. nie jest łatwo, nie jest mimo, że nie wynajmujemy mieszkania a mieszkamy z moją mamą co do pieluch to ja jestem mamą 2 miesięcznej dziewczynki, kupuję pieluchy Dada (biedronkowe) i wcale nie wychodzi to 500zł miesięcznie. dajmy na to że takiemu maluszkowi zmienia się pieluchę 7-8 razy na dobę to miesięcznie wychodzi ok 240 pieluch. opakowanie jedno 2jek kosztuje 29,99 czyli na miesiąc 3 sztuki co się równa 92zł. chyba że dzidzia będzie ubierana w pampers premium care, wtedy te koszta oczywiście rosną 1nki są do 4kg więc lepiej zaopatrzyć koleżankę w 2jki, takie jest moje zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Te najmniejsze pieluchy to raczej zwykle zostają niewykorzystane, no chyba ,że ktoś urodzi wcześniaka albo malutkie dziecko. Lepiej kupić od razu dwójki. Ja jechałam na biedronkowych Dadach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
Nie mam jeszcze dzieci i jak zobaczyłam 500 zł za pieluchy to się przestraszyłam, dobrze, że dziewczyny to wyjaśniły i obaliły tę teorie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większe rozmiary wychodzą trochę drozej.
![]() |
#972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam małodupne stworzenie i te newborn pampki nosiła tak do 3 iesiąca, a jedynki (chyba do 4 kg) to nosiła aż miała 6kg chyba - ale ja mam długiego szczypiorka, jak próbowałam większego rozmiaru to nogawkami wylatywało, a rzepy musiałam jeden na drugi przyklejać ![]()
![]() |
#973 |
Konto usunięte
|
Co do rozbieżnego podejścia pary do oszczędzania, to znam małżeństwo gdzie jedna strona była bardziej rozrzutna z przyzwyczajeń z domu, druga z kolei ze swojego (może co istotne) mniej zamożnego domu wyniosła umiejętność oszczędzania. Jakoś żyją i koniec końców się dogadali
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz osoba która ma olewcze podejście do kasy i pracy w dzisiejszych czasach może sobie niezłe bagno zgotować, i w sumie nie tylko sobie jak żyje z parterem. Młody człowiek na starcie żyjący bez oszczędzania jakiegokolwiek i jeszcze z kredytami na głupoty no to wiesz.. życia w bajce nie wróże. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ..... Dodam, że zdarzają się promocje na te pieluchy. Można zaoszczędzić kupując dwie wielkie paki za 50 zł. Jak zdarzy się taka okazja to kupujemy od razu większą ilość. Edytowane przez 201608171256 Czas edycji: 2015-01-18 o 15:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
Dziś zrobiłam ogórkową pierwszy raz w życiu.
![]() Zainspirowana przepisami, kupiłam kulkę szynki i robię dziś wędlinę gotowaną 2x5 minut. Wieczorem jeszcze raz ją ugotuję, wystygnie i zobaczymy. ![]() 1 kg mięsa kupiłam za 18 zł, za tę cenę ciężko kupić jakąś przyzwoitą szynkę, więc będzie oszczędniej!
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A z dobrych wieści - mam wrażenie że Allegro jakoś "ruszyło" - jak parę miesięcy temu chciałam coś sprzedać to NIC nie szło, w tym tygodniu poszły 3 książki w pierwszym wystawieniu ![]()
minimalistka ![]() Edytowane przez ineska86 Czas edycji: 2015-01-18 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
only smart shopping
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
https://www.youtube.com/watch?v=FdMW6v-YDgk
Przyprawiamy, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy jeszcze 5 minut, zostawiamy w tej wodzie. Na drugi dzień znów doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 5 minut i zostawiamy w wodzie do ostygnięcia.
#981 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, mam do Was pytanie - macie konto na szafie? Niedawno założyłam tam konto. Zależało mi bo na wizażu można wymieniać niepotrzebne rzeczy ale nie można sprzedać, na Allegro można sprzedawać ale nie można wymieniać. A na szafie można sprzedawać lub wymieniać
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do 18 zł za 1 kg, musisz doliczyć jeszcze koszt przypraw, wody, gazu i wody do mycia garnka. Jednak to i tak dalej będzie mało jak za wędlinę ze 100% mięsa ![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
ja kiedyś wysyłąłam zdjęcie dowodu, ale... wszystko było zasłonięte, widać było tylko imiona, nazwisko i moje zdjęcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Zadomowienie
|
Sprzedaż i wymiana to jeszcze na vinted funkcjonuje z tego co wiem, ale jakie wymagania/warunki są to nie wiem
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny. Faktycznie, lepiej dmuchać na zimne. Tego typu portale nie powinny wymagać takich rzeczy. Przelew bankowy to już wystarczający dowód żeby uwiarygodnic użytkownika.
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Czy mogę dołączyć i ja? W mojej małej, 2-osobowej "rodzinie" szykują się ciężkie czasy ![]() Trochę opiszę swoją sytuację: wynajmuję z tż 2-pokojowe mieszkanie, w Warszawie, koszt to 1400/msc, do tego dochodzą opłaty za media ok. 200zł co 2msc. Ja pracuję w sklepie, więc wypłata marna. Tż jest informatykiem, zarabiał nieźle. Właśnie, zarabiał, bo miał projekt do końca zeszłego roku. Grudzień się skończył, pracy nie ma. Tż chodził na rozmowy i wychodził, tyle że nowy projekt zaczyna się od lutego, więc cały styczeń spędza w domu, nie zarabiając ani grosza.. A że zarabiał jakieś 4 razy więcej niż ja, to nie wiem jak przeżyjemy do następnej wypłaty, którą (o ile dobrze pójdzie) dostanie w połowie marca. Nie chodzi mi o wydawanie pieniędzy na jakieś rzeczy materialne, tylko o kredyty (tż, w tym mieszkaniowy, to dłuższa historia..), kredytówki i tego typu zobowiązania. Niedługo ma przyjść rozliczenie za ostatnie półrocze wody - jak trzeba będzie coś dopłacić to leżymy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Ojoanna, ale chyba Twój TŻ ma odłożoną poduszkę finansową żeby nie martwić się zaledwie dwoma miesiącami braku pracy kiedy wie że od lutego na pewno do tej pracy wraca ? Skoro zarabia więcej to pewnie odłożył coś na boku i dzięki temu nie musi zmieniać swojej diety i nawyków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.