|
|
#961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwcowe Panny Młode 2015 :) - cz. II
odkad pamietam mam slubny folder, zalozylam go jeszcze w liceum i tam mam wszelkie inspiracje jakie mi sie napatocza
to dobre i nie dobre, bo mam nie raz metlik w glowie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
pydka my mamy
W: Miłość cierpliwa O: Oto są Baranki Młode K: Kocham Cię Panie Dz: Każdego dnia W:Ave Maria na skrzypcach
|
|
#963 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój TŻ w połowie pierwszego tanca stwierdził,że on dalej nie umie kroków i że mam sama tańczyć to ja się popłakałam i poprosiłam o powtórzenie wesela od początku jeszcze raz Mam już buty slubne, o te niżej... domówię jeszcze klamry do końca nie zdecydowałam się jakie....wrzucam słoiczki do słodkiego stołu, łącznie jest ich 10, cztery kupiłam wczoraj a przed urlopem kupiłam jeszcze 6 (cztery takiej wielkości ale troszkę inne napisy, w kazdym razie i tak chodziło o słodycze ; ) i dwa ogromne na pianki czy cokolwiek ) po świętach jadę do Holandii ( mam 5km od domu) do takiego oooogromnego sklepu ze słodyczami i nakupuję cudów wianków do słoików, szukam jeszcze patery na babeczki.... Jeżeli podobają się wam a nie macie gdzie kupić( wiem że w Polsce to masakra nie ma kompletnie nic bo szukałam takich słoików, to mówcie, może jeszcze znajdę tu u siebie to wam poślę... Kupiłam jeden za 1,49 Euro czyli całkiem spoko, jak patrzyłam na kosztorysy zrobienia słodkiego stołu to masakra...1000 zł nie moje Moja dekoratorka zrobi mi pompony różowe nad tym stołem i bieżnik wrzuci resztę zrobię sama... muszę jeszcze jakieś napisy znaleźć , banery na słodki stół.... Powiedzcie mi jeszcze gdzie umieszczacie księgę gości? bo chcę mieć , ale na którym stole? słodkim? czy osobny stolik czy jak??? ![]() Mam już spinki dla mojego TŻ iiii poprawioną bransoletkę, która de facto nie jest jeszcze dokończona , do świąt ma wszystko dojść więc pokażę na sobie jak to realnie się prezentuje.... chwalę się....
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Dagunia my mamy pudełeczko na obrączki.
![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Dziewczyny nie chce mi nic cytować. Więc lipa :/ My kupiliśmy już część wina, w czwartek byliśmy na ostatniej poradni ufff.! Jutro jedziemy z zaproszeniami, już czuć że to coraz bliżej.
|
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chcę Carlo Rossi różowe, 20 butelek sądzę,że starczy nasze rodziny są drinkolubne... więc chyba będzie okej... A piwko 4-5 skrzynek na poprawiny powinno wystarczyć, hmmm???
|
|
|
#966 |
|
Czerwcowa PM
|
Podczytuję Was, ale nie mogę się ostatnio wbić w tematy.
Gratuluję wszystkich załatwionych spraw ślubnych! Juanna - gratuluję umowy ![]() U nas zaproszenia w trakcie rozdawania, szukamy jakichś fajnych muffinek na tort, ale na razie nic nam nie pasuje, kupiłam podwiązkę, zarezerwowałam noclegi dla rodziców i świadków i tyle. A, jeszcze będę przekonywała TŻ do pierwszej piosenki, którą wybrałam
|
|
|
|
|
#967 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak czytam ile już macie i stwierdziłam, że wypada się wybrać do USC po dokumenty i do proboszcza, żeby spisać protokół. Ale wcześniej musimy załatwić zaświadczenie i chrzcie i bierzmowaniu TŻta... :P
Dużo pracy nas jeszcze czeka, a zostały 2 miesiące i 8 dni
|
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Co tam u was dziewczyny ? U nas rozdajemy zaproszenia, mam nadzieje, że wyrobimy się do świąt Mamy już wszystkie papiery i do księdza idziemy w poniedziałek. Patrzę na terminarz i 11.04 mam pierwszą wizytę u krawcowej
|
|
#969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() piekne masz buciki niestety nie znalazlam i mam troche ciemniejsze gdzie kupowalas? sloiczk urocze, na pewno beda sie swietnie prezentowac ![]() co do ksiegi gosci, my bedziemy miec plakat i moja mama, jesli sie uda pozyczy z domu kultury stojak taki jak na obrazy jesli nie, to na osobnym stole jakos przy wejsciu go poloze
|
|
|
|
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buty kupiłam w CCC , kosztują 60 zł ale mam kartę tą pomarańczową i efekcie zapłaciłam za buty 47zł o ) na sztaludze będę miała plan stołów kurcze, słabo chyba,żebym dwie stawiała, myślałam na słodkim stole umieścić, no nie wiem, zobaczy się
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
PatiPee, wszystko piękne.
![]() Juana, chyba jeszcze Ci nie gratulowałam. ![]() Ja wczoraj odebrałam z konsulatu nasz polski akt ślubu, więc już możemy brać kościelny.
|
|
#972 |
|
Wtajemniczenie
|
Pati wszystko cudowne!
![]() Dziewczyny Dziękuję że gratulacje jesteście Kochane! ![]() Dziś odebrałam od księdza odpis chrztu i bierzmowania ważny jest 6 miesięcy ![]() Rozdaliśmy 8 zaproszeń dziś jutro kolejne 2
|
|
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chcę mieć "księgę" na osobnym stoliczku na sztaludze bo mamy w formie drzewka. Plan stołów też będzie na sztaludze, przy wejściu na salę |
|
|
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
My na razie kupiliśmy białe półsłodkie liebfraumilch, a reszta może w tym tygodniu bądź po świętach zaraz
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Naprodukowałam się wczoraj, a forum zrobiło psikusa i po kliknięciu "wyślij" pokazał się error.
Dziewczyny, na ile przed ślubem muszą być załatwione zapowiedzi ?
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w mojej parafii 2,5 miesiąca |
|
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
A mogę do mojej parafii pójść z nimi sama czy musi być ze mną TŻ ?
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
kochana moje odebrała babcia w mojej parafii, a w Tżtaparafii odebrała teściowa a moja mama je wszystkie zaniesie do księdza.
![]() takze mysle ,ze mozesz isc sama
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Pytam, bo mi się przeczytał gdzieś, że narzeczona musiała przynieść zapowiedzi razem z narzeczonym
|
|
|
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, nie widzę zdjęć na razie
wiec później skomentuje ![]() My wczoraj rozdawaliśmy zaproszenia.. Zamist 18 to rozdaliśmy 13, bo mieliśmy obsuwę i 6 domów odwiedziliśmy od 14:30 do 22, z przerwa na pizze maaasakra :P jeszcze prawie sie poklocilismy :P bo się zgubiłam i nie wiedziałam jak dojechać :Ppozniej poszlam do siostry wujka. Bo pomyliłam dom ale bylo juz ciemno ! :P takze z przygodami heh :P u mojej siostry wystaliśmy sie 10 min pod blokiem, dzwonilam na Tel, na domofon i nic, wkurzylam się i wróciłam do domu po czym zadzwonila z pretensjami zw czeka na mnie caly dzień a mnie nie ma.. No ręce mi opadły.. Dobrze ze moi siostrzency sa przekochani to tylko dla nich pojechalam jeszcze raz.. No i mój chrzesnik ma komunie 3.05 ah :P ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Mój Tz byl sam u siebie zanosic zapowiedzi powinniśmy wisieć ale mi niw po drodze do parafii, a Tz idk :P pewnie sie nie zainteresował hehe ..
|
|
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie na pamiątkę cyknęłam fotkę tej kartki z zapowiedziami za gablotką
|
|
|
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez bym chciała cyknąć fotkę hehe :P ale naprawde uh.. Za daleko ten kościół
|
|
|
|
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny cos nie mogę dodawać cytatów, fryzura próbna była jak najbardziej udana
makijaż też, niestety nie zrobiłam zdjęcia. Co myślicie o kwiatach we wlosach? Fryzjerka zaproponowała mi frezje i sama nie wiem...
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama chciałam kwiaty i bardzo,mi sie to podobalo.. Jednak ja fryzjera będę miała o godz 7/8 rano, wesele do 5/6 raczej kwiat we włosach tyle nie wytrzyma.. Rozmawialam z nią ze chciałam właśnie frezje albo piwonie to powiedziała mi ze frezje nie są takie wytrzymałe i lepiej paki piwonii.. Ostatecznie przemyślałam i będę miała grzebyk, przynajmniej mi nie padnie :P Szkoda ze nie masz zdjęć
|
|
|
|
|
|
#985 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dlatego jak masz z rana fryzjera to nie wiem czy wytrzyma tyle kwiat? albo dopiero wpiac go przed wyjsciem samym frezje ok Cytat:
ale z tym grzebykiem tez wybor nie maly, mam juz jeden a jeszcze 3 planuje kupic, bo nie moge sie zdecydowac
|
|||
|
|
|
|
#986 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam suknię, mniejszą o co najmniej 8cm. Mam zakaz chudnięcia.
|
|
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak u mnie, mam nadzieję że już nie schudnę bo będę miała problem z suknia.
Zostało 66 dni <3! I Będę żoną
|
|
#989 |
|
Rozeznanie
|
Heej
![]() Czy Wy też jesteście zmęczone po takim całym dniu rozdawania zaproszeń? My dziś jeździliśmy cały dzień i padam na twarz, głowa boli od tych wszystkich opowieści ciotek, wujków i kuzynek, masakra zostały nam jeszcze dwa ale to juz po świętach Odbylismy już jedno spotkanie w poradni i pan zakazał mi rozmawiać z mamą o moim związku bo to zdrada jest haha dobre Wysłane z telefonu.
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
nam zostało 5 zaproszeń ale tak to podzieliliśmy, że zapraszanie nam zajęło 3 miesiące. Max 3 domy na dzień bo bym się musiała toczyć wracając gdyby tego było więcej jak każdy z alkoholem i jakimś ciastem wyskakuje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.

05.06.2015 

dobre