|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy
umnie plamienia oznaczalo ciaza obumarla ale nie wiem jak u ciebie najlepiej isc do lekarza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
witam dziewczynki. pewnie bede sie potwarzac bla bla bla itd, ale nie jestem w stanie przeczytac tylu stron w celu odnalezienia problemu podobnego do mojego.
otoz w styczniu odstawilam tabletki antykoncepcyjne, dostalam okres z odstawienia, nastepnie po 31 dniach dostalam, powiedzmy "swoj" okres. dzis mija 36 dzien a tu nie widac zeby okres mial sie pojawic. oczywiscie wiem ze burza hormonalna zapewne trwa i wszystko mam rozregulowane, jednak za tydzien mam wizyte u gina, i pewnie gdy mu o tym powiem, jego pierwsze pytanie bedzie dotyczylo tego czy moze nie jestem w ciazy. dlatego planuje wykonac test przed wizyta. jesli sama nie wiem, jaki mam teraz dzien cyklu, tj.czy byla owulacja itp, to czy test bedzie wiarygodny? stosunkow tez bylo kilka (oczywiscie zabezpieczonych gumką) wiec chyba nie mam co liczyc na ilosc dni od ostatniego stosunku. ktos moze mi podpowiedziec? test dopiero kupie, a jaka jest instrukcja to nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Rozeznanie
|
Test z moczu zrob 14 dni od ostatniego stosunku, wtedy bedzie wiarygodny. Test z krwi mozesz wykonac w laboratorium 10 dni po stosunku. Owulacja nie ma tu nic do rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Raczkowanie
|
aaaa kiedy wykonać test skoro stosunek jest codziennie. według zamieszczonych w internecie kalendarzy liczących dni płodne to z "premedytacją" to robiliśmy to właśnie wtedy. do okresu jeszcze troszkę a ja sama już nie wiem co myśleć. na test chyba za wcześnie, ale od kilku dni mam bardzo bardzo lekkie mdłości, a dziś się przyłapałam na tym, że cebulę mogłabym zjeść tak jak jabłko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Przyczajenie
|
Hej! JA robiłam test z moczu już sześć dni po stosunku i w południe( w instrukcji zalecają rano z pierwszego moczu) no i wyszło że jestem w ciąży i naprawde byłam> jak sie jest w ciąży to test nie oszuka chyba że jest uszkodzony
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
dziewczynki jak to jest???kupiłam test ciążowy na którym było napisane aby go wykonać w dniu spodziewanej miesiączki ale ja byłam tak niecierpliwa że wykonałam go o ponad tydzień wcześniej. czy jest możliwe że tak wczesne wykonanie go nie potwierdzi ciąży???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Zadomowienie
|
Zależy od testu ale generalnie chodzi o to że musi minąć parę dni od ewentualnego zapłodnienia czyli w przypadku testu który robiłaś będzie to ok dwa tygodnie.Jeżeli zrobiłaś go wcześniej to możesz go potwierdzić w dniu w którym masz dostać miesiączkę. Ja też zrobiłam test kilka dni przed miesiączką i to wieczorem, rano powtórzyłam i wyszły mi dwie kreski za każdym razem, po paru dniach poszłam do lekarza i powiedział mi że jestem w 5 tyg czyli tak właściwie to max w trzecim bo to się liczy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Jaki był wynik testu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Raczkowanie
|
wynik testu oczywiście był negatywny. ale może masz rację, spóbuję go wykonać w dniu okresu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
![]()
kasiagora23 jeśli mogę sobie pozwolić to-gratuluje!
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#971 |
Przyczajenie
|
hej;] a ja mialam dostac okres 28 marca- a tu ani widu ani slychu.... i dzis nie wytrzymalam tego napiecia-zrobilam test, byl negatywny czy juz zaczac wierzyc ze wszytsko jest ok?? byl to test strumieniowy....minelo 5-6 dni od zapowiedzianego okresu..... prosze niech mnie ktos odrobinke pocieszy ze mam duze szanse........
![]()
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
ja też tak mam, okres powinien być wczoraj a tu żadnych oznak aby się pojawił, test negatywny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Przyczajenie
|
miejmy nadzieje ze to tylko wina pogody.....musi byc dobrze;] ja trzymam kciuki za ciebie;]
![]() |
#974 |
Raczkowanie
|
tak bardzo chcielibyśmy mieć dzidzie, ale tak sobie myślę, że chyba za bardzo tego chcę i dlatego nie mam. zresztą ten co nie chce mieć to ma a ten co chce to musi czekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Przyczajenie
|
Witam.
Chciałabym zapytać z ciekawości ile powinna spózniać sie miesiączka abyśmy mogli podejrzewać ciąże i zrobić test?tydzień czy wiecej jeżeli jest regularna? ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Moją przyjaciółke bolały jajniki i spózniał sie okres zrobiła sobie test i wykazał że jest negatywny pózniej poszła do ginekologa i jej przepisal tabletki na wywołanie miesiączki po dwóch tygodniach okazało się że jest w 4tygodniu ciąży wiec z tymi testami nigdy nic nie wiadomo a chce podkreślić ze test nie był uszkodzony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Raczkowanie
|
Mój TŻ powiedział że po miesiącu czasu spóżniajacego się okresu można wykonać test ale po co wcześniej??takie zdanie ma mężczyzna. hihi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
- nadal nie mam okresu, dzis bolalo mnie podbrzusze....i nic...
![]() |
![]() |
#978 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytaj chociaz pare postów to bedziesz wiedziala kiedy mozesz zrobic test.
![]() |
![]() |
#980 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim
![]() i mam takie pytanko czy jest duza mozliwosc zajscia w ciaze, jesli chlopak we mnie nie skończyl? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#982 |
Przyczajenie
|
Duże szanse?? jesli nie skonczyl?? to jakie jesli by tak sie stalo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
poszukaj sobie wskazniku Pearla dla stosunku przerywanego to sie dowiesz.
![]() |
#984 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() ![]() czy to moze byc ciaza??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli minelo 14 dni od stosunku to mozesz zrobic test. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
Witam was dziewczyny!
Czytam tak te wasze wypowiedzi i czytam i stwierdzilam ze sie przylacze.. U mnie zdiagnozowano PCO. Nigdy nie mialam regularnych miesiaczek a ze udalo mi sie trafic na dobrego ginekologa, ktory szybko postawil diagnoze totez leczenie rozpoczeto dosc wczesnie. Najpierw bralam Diane 35 ale nie odpowiadalo to moim zyla wiec zmienilam tabletki na Jasmine. W sumie bralam je przez dosc dlugi okres czasu az do teraz kiedy zdecydowalismy sie z mezem na dziecko. Wiedzialam ze beda problemy z zajsciem w ciaze ale to co ja czytam na tych forach mnie poprostu przeraza! Az sie odechciewa probowac ![]() Jeszcze na dobre nie zaczelam probowac bo dopiero przepisano mi odpowiednie leki do stymulacji a juz teraz zaczely sie problemy! Mialam brac Luteine przez 16 dni a pozniej (oficjalnie) do 10 dni mial wystapic okres. Mija juz 17 dzien a okresu jak nie bylo tak nie ma.. Przyznam ze 2 dni po odstawieniu luteiny pojawilo sie male krwawienie, bardzo skape, doslownie jednodniowe no ale tego chyba nie powinno sie traktowac jako okres? Pomyslalam sobie wtedy ze to tylko krwawienie ktore sie czasem przeciez zdarza a teraz juz sama mam watpliwosci jak to traktowac. Problem polega na tym ze w 2 d.c mialam zaczac bac duphaston. Co robic? Faktem jest iz lekarz zaznaczyl ze ta cala stymulacja moze nie byc potrzebna bo nie koniecznie bede musiala borykac sie z problemami aby zajsc w ciaze.. Zrobilam 2 testy i jeden nie wykazal nic a drugi tylko taka poswiate rozowa! I juz nie wiem czy ja ta poswiate widzialam bo chcialam czy faktycznie cos tam jest! ![]() Nie moge pozbyc sie nadzieji ze jednak moge byc w ciazy.. objawy mam ale nic konkretnego wiec to pewnie tez urojone.. Co myslicie? Edytowane przez Martinad Czas edycji: 2009-04-15 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Rozeznanie
|
dziasiaj rano zaczal bolec mnie brzuch tak jak zwykle przed miesiaczka, ale 4 dni temu tez mialam taki bol i do tej pory okresu nie dostalam!!! spoznia sie juz 5 dzien!!! zaczynam sie coraz bardziej stresowac.
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- moj ostatni okres byl krotszy i duzo slabszy niz pozostale. slyszalam ze u niektorych kobiet wystepuje mesiaczka pomimo ciazy. juz sama nie iwem co mam o tym wszystkim myslec!!! ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- martinad, moim zdaniem poczekaj jeszcze kilka dni i powtorz test. jesli jestes w ciazy to poziom hcg wzrosnie i kreska bedzie bardziej widoczna. powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- martinad, moim zdaniem poczekaj jeszcze kilka dni i powtorz test. jesli jestes w ciazy to poziom hcg wzrosnie i kreska bedzie bardziej widoczna. powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Martinad, mnie się udało zajść w ciążę zaledwie po wdóch nieudanych próbach i... za miesiąc rodzę! Głowa do góry! Nie ma rzeczy niemożliwych! Pozdrawiam! ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Rozeznanie
|
w moim przypadku to juz po sprawie. dostalam okres!!! bylo goraco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Raczkowanie
|
Hey, dzieki wam kochane za wsparcie. Rozsadek mi podpowiada ze macie racje, nalezy poczekac, powtorzyc test itd.. Ale serducho juz by tak bardzo chcialo wiedziec ze jest ten bejbik!
![]() Minal tydzien odkad robilam ostatni test, myslicie ze juz moge powtorzyc? gocha20C Ja sie troche naczytalam o tym PCO i musze powiedziec ze niktore dziewczyny maja straszne objawy.. Ja w sumie nie zauwazylam nic szczegolnego oprocz tego ze mam pecherzyki na jajnikach (tak powiedzial ginekolog oczywiscie). Bralam Jasmin i pecherzyki poznikaly wiec mam nadzieje ze nie bede musiala sie dlugo starac o bejbika.. Wiecie jak to jest.. jak juz sie czlowiek zdecyduje na to zeby miec dziecko to by chcial juz!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.