|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
A wozek i caly zestaw kupilismy nowy
![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Dziewczyny, czy na was buty tez sa za male? Ostatnio mialam taka sytuacje, chce zalozyc swoje trampki bo brzydka pogoda i owszem noge w nie wcisnelam, ale po godz chodzenia w nich duze palce zaczely mnie bolec, a piety mialam obtarte!! Dodam, ze jeszcze mc temu byly o.k no nie wspominajac o tym ze rok temu tez Mam nadzieje, ze to po ciazy przejdzie bo wszystkie buty bede musiala wyrzucic ;( W pierwszej ciazy tak nie mialam, a rodzilam na koniec lipca, owszem nogi puchly mi bardzo ale moglam w adidasach chodzic, a teraz juz na poczatku 7 mc taka lipa ;( I tak wlasnie w dzisiejszy deszczowy dzien jestem skazana na sandalki ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Dziewczyny, jak wam sie podoba taka spodnica? Ja sie zastanawiam nad nia, szczegolnie ze cena jestbo.k i na dodatek wysylka za free http://allegro.pl/spodnica-ciazowa-w...305579030.html |
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z moimi butami jest normalnie na razie, ale ja mam problem z kupieniem butów, które nie są na mnie za duże więc trochę mogą się powiększyć i nie zauważę. A spódnica w porządku. Nie mój styl ale cena okej |
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Mi puchna stopy wiec często mi ciasno w butach.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spodnica nie w moim guscie, bo nie lubie motywu kwatowego, ale kroj moze byc, choc ja bym skracala przed kolano |
|
|
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne, spodenki mega!
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
ale słodkości
![]() wczoraj dotarła do mnie paczuszka ze spiochami i pajacami, wylicytowałam na all :d a jutro bede w miescie to zrobie napad na lumpka :d parę spiochow i pajacow jeszcze dokupię, i ze 2-3 czapeczki, a potem to tylko jakis kombinezon na jesien i zimę
|
#968 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam się przy ince
Ale u nas dzisiaj dziwna pogoda, pochmurno i jakby się zbierało na deszcz, mega duszno. Patrząc przez okno myślalam, że jest zimno, wybrałysmy się z Młodą w bluzach i kurtkach a potem trzeba to wszystko tachać w ręce ![]() Byłyśmy u pediatry, bo Młoda ostatnio narzeka na bóle brzucha. Miała robione badania kału pod kątem pasożytów, ale nic nie wyszło. A lekarka mi dziś mówi, że nasze laboratorium jest do dupy i że jeszcze jej się nie zdarzyło, żeby wynik wyszedł pozytywny, gdzie w innym, prywatnym labie od razu pierwsza próbka jest pozytywna No to czego mi tego od razu nie mówi, w ogóle bym się tu nie bujała z tymi badaniami, tylko od razu poszła tam, gdzie kał badają ręcznie i gdzie jest sprawdzone laboratorium. Wkurzyłam się, bo mogła od razu sprawę postawić jasno No, ale nic, znowu mnie będzie czekać na wątpliwa przyjemność jaką jest grzebanie w nocniku Byłyśmy potem na sali zabaw, Młoda się wybawiła, a ja wypiłam tam przepyszną mrożoną kawę z bitą śmietaną ![]() Cytat:
Akurat dziecko w samochodzie w ogóle rozprasza, to z tyłu też. Moja generalnie dobrze znosiła podróże, ale czasem miala takie akcje, że ryczała aż była purpurowa. Najczęściej wystarczyło dać smoczek, albo do łapki jakąs zabawkę i była chwila ciszy, a słuchanie ryku z tylniej kanapy i niemożność zaradzenia też wkurza i rozprasza. Juz nie mówiąc, że często ulewała i tez mnie stresowało, że kiedyś się zadławi, ale na szczęscie nic takiego się nie zdarzyło. Chociaż szybciej można dziecko wypiąć i mu pomóc bedąc obok, niż jeszcze wysiadać i lecieć na tył (nie zawsze od razu można wysiąść, czasem jedzie np sznur samochodów i nie da rady otworzyć drzwi na przystanku). A takie małe to jeszcze nawet nie rozróżnia gdzie jedzie, z tyłu czy z przodu, jemu to bez różnicy Niestety teraz prawdopodobnie Młody będzie jeździł tylko z tyłu, bo fotelik starszej przełożymy na przód. Z tyłu nie mamy za dużo miejsca i nie zmieszczę się tam między dwoma fotelikami, a jednak na dłuższe trasy, kiedy jedziemy we 4, wolę siedzieć obok Młodego foteliku. Jak to planujecie rozwiązać przy dwójce dzieci? Cytat:
Ale przy dziecku i tak wydatków jest zawsze sporo, więc szkoda kasy jednak na wymianę wszystkich par butów..
|
||
|
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy jak będzie odbierał podróż samochodem.U nas foteliki nawet 3 się zmieszczą obok siebie, specjalnie kupowaliśmy duży samochód bo planujemy wozić dzieci w fotelach RWF do 3-4 roku życia. |
|
|
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Badanie na pasozyty jest niewdzieczne: mozesz nosic probki kilkanascie razy i moga nie wykryc ich obecnosci. Starsza corka bedzie jezdzic z przodu a mlodsza zajmie jej dotychczasowe miejsce za fotelem kierowcy; w sumie nie zamierzam siedziec obok mlodszej, ale kanape z tylu po lewej chce miec wolna na wypadek przebierania czy karmienia. Po jakims czasie obie dziewczyny beda z tylu siedzialy |
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
kapusta biała to to samo co kapusta młoda ?
poprosiłam koleżankę by kupiła mi młodą kapustę, na co ona kupiła mi białą. to to samo ? hihi ?
|
|
#972 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, super ubranka
![]() Cytat:
Fajnie, że mogłaś pojeździć z dzieckiem, zawsze to inaczej z obciążeniem niż tylko po sklepie Cytat:
![]() Cytat:
Gdybyś nie miała zalecenia leżenia od lekarza to spokojnie byś dała rade, a tak to nie ma wyjścia. Cytat:
![]() Cytat:
Na najbliższej wizycie bierzesz zwolnienie? Cytat:
Ja na początku z Młodą się bałam jeździć nie mając jej na widoku, dopiero jak już była starsza, gdzieś miała z 6-7 mcy, sama pakowała smoczek do paszczy i ogarniała samodzielną zabawę maskotkami przyczepionymi do fotelika, przestała ulewać to miałam już ją zazwyczaj z tyłu. Mam nadzieję, że Młody od początku będzie dobrze znosił podroże, bo najprawdopodobniej będzie tylko z tyłu... My planujemy zmienić samochód, ale to jeszcze niestety daleka przyszłość. Wtedy już kupimy z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu, a nie kanapą, ale na razie jest ciasno z tyłu. Dobrze, że nie trafiły się nam bliźniaki, hehe
|
||||||
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Skąd wiesz jaką ci kupiła, skoro nie rozróżniasz?
![]() Kapusta biała to kapusta biała. Taka odmiana (tak jak włoska, pekińska, czerwona itp.). Taka: A młoda to młoda kapusta biała. Tak się zwyczajowo mówi. Tak jak młode ziemniaki (to te same ziemniaki, ale młode). Młoda wygląda tak: ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- A co do fotelików my chcemy kupić BeSafe iZi go. Jest solidny, ładny, kompatybilny z wózkami.
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Mam nadzieję że u nas się tak samo uda jak u brata i bratowej - mała od początku sama z tyłu jeździła i nie było żadnego problemu, spała sobie smacznie. |
|
|
|
|
#975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
Normalnie jak mnie wq w przychodni to Jezus Maria! !!
Dziecko starsze coś gorzej się czuło, było w szkole zadzwonili żeby zabrać pojechałam do pediatry mojej nie było rodzinnej wiec poszłam do innej na wstępie spojrzała się na mnie jak bym jej kanapkę ukradła! Później pyta czy dziecko podczas snu zgrzyta zębami mówię że nie wiem bo z nim nie śpię, a ona do mnie ze chyba w nocy chodzę do dziecka i powinnam wiedzieć mówię że nie nie chodzę i nie siedzę nad nim. Później gada do mnie i ja pytam czy może powtórzyć a ona czy pani mnie nie słucha, to jej mówię że jestem w ciąży i mam problemy z koncentracja i mogę czegoś niedosluchac. To tak sie na mnie popatrzyla jak bym miala zaraz urodzic. Nawet na to moje dziecko nie spojrzała !! Stwierdziła że ma robaki ! ( około 2 msc temu były badania 3 i wszystkie wyniki ujemne) wiec chyba powinna wziąć jeszcze jakieś inne ewentualności pod uwagę, zaraz jadę do innego lekarza. Nie nawidze tych starych zasiedzialych bab! Co mają pretensje juz o to ze przyszedłeś. . Lub na pogotowiu ze w nocy obudziles.. |
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
o matko to złą mi kupiła tą kapustę !!!!!!!!!!
4 zł poszłoooooo i co ja teraz z ta kapuata zrobie jak ja chciałam młodą ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- jest napisane na tej naklejce z warzywnego z kodem i cena ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- niesadziłam ze może mnie to az rak rozłoscic
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Zrób z niej surówkę
|
#979 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrób gołąbki salatke itp
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Tzn surowke
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie albo ugotuj. Albo jeszcze lepiej- pół na pół 😄Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Drugi dzień z rzędu mały zaczął kopać ok 16.30, kiedy powinnam być już w domu, a siedzę w pracy... Jakby chciał powiedzieć- "matka, idź do domu" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Kurna, jest tak zakręcona w tej ciąży. Zapomniałam skierowania do okulisty. Ciekawa jestem czy mnie lekarz przyjmie. Wrrrrr
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
młoda kapusta ugitowana smakuje inaczej niż ta biała ugotowana
![]() jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
|
#983 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Takie małe a już ma rację
|
||
|
|
|
#984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niech zadzwoni do siostry i powie, że chyba zglupiala, że mu żonę chce narażać i ze on nie pozwala, mimo że się zgadzasz
|
|
|
|
|
#985 |
|
Rozeznanie
|
popieram melawen, jeśli nie masz odwagi odmówić siostrze, wykorzystaj faceta, aby on to załatwił, to też jego dzicko i matrwi się o Ciebie i o dziecko, a lekarz kazał Ci leżeć i odpoczywać, więc się nie zgadza
|
|
|
|
#986 |
|
Konto usunięte
|
Myśmy dzisiaj spędzili dzień w ZOO i w końcu byliśmy w Afrykarium
Ciekawa atrakcja. Nie było jakiś dzikich tłumów, więc na spokojnie dało się pozwiedzać. Potem na pizzę na obiad i teraz leżę i odpoczywam.
|
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrawiam ze stacjonarnego rowerka
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero teraz wyszłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
Eh i po wizycie. Wyniki moczu kiepskie, jutro mam zrobić posiew, przez 7 dni brać Furaginę i witaminę C. Za tydzień kontrola.
Jeszcze mnie teściowa wkurzyła. Mówię jej, że wyniki moczu nie bardzo, ale też nie podobała się tej gin moja morfologia (mój prowadzący gin na razie powiedział, że jest ok i żeby się nie martwić, spadły ale nie jakoś tragicznie), a ta, że ona by mu nie zapłaciła za wizytę, że nic nie powiedział, że na pewno jest bardzo źle i w ogóle takie pierd%^&* bez sensu. Ehh, ona ma charakter takiej upierdliwej baby, żeby tylko za darmo, taniej, rabat, promocja. No porażka. Powiedziałam jej, że powinna mnie wspierać, a nie dobijać i jeszcze bardziej denerwować. To się Tż'ta doczepiła, a nie znała sytuacji.
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Misiskuku- teściową olej, po co masz się wkurzać skoro jak sama mówisz jej słowa nic nie wnoszą. Pogadała i dała spokój, a ty bądź zen.
Ja tez się trochę wkurzam bo co kogoś odwiedzam to mi ktoś wciska jakieś słodycze. Tym sposobem zjadłam juz 3 kawałki ciasta, których nie miałam ochoty jeść nawet ale jak ktoś mówi ze specjalnie dla mnie kupił albo co gorsza upiekł to nie mam serca odmówić. Jestem zaslodzona ale jednocześnie głodna na coś konkretnego, a kalorie karmią mój cellulit na udach i wagę u położnej... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

ze np w czasie wypadku silnik nie wpada do kabiny, a sie chowa na specjalnych szynach pod nia, wiec nie ma co cie zmiarzdzyc

No to czego mi tego od razu nie mówi, w ogóle bym się tu nie bujała z tymi badaniami, tylko od razu poszła tam, gdzie kał badają ręcznie i gdzie jest sprawdzone laboratorium.