ZŁY GINEKOLOG - kogo NIE polecamy - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 23:04   #961
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: ZŁY GINEKOLOG - kogo NIE polecamy

Lublin

dr Gajewska

Nie wiem gdzie teraz przyjmuje, kiedyś na Nałęczowskiej.

Kobieta bardzo wyniosła, nieuprzejma. Kazała się zawsze rozbierać na środku gabinetu, mimo, że był do tego specjalny pokoik. Na problemy z nieregularną miesiaczką przypisała mi wit. E , na innej wizycie nie wykryła bardzo bolącej gulki, która się okazała zatkanym kanalikiem wielkości ziarnka grochu. Ogólnie masakra!

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 18:20   #962
muminkowa_pani
Raczkowanie

Stargard Szczeciński
odradzam: dr. Misiak

Edytowane przez muminkowa_pani
Czas edycji: 2011-09-24 o 18:26
muminkowa_pani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 18:25   #963
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminkowa_pani Pokaż wiadomość
Stargard Szczeciński

polecam: dr. Ludwickiego
odradzam: dr. Misiak

1) od polecania jest inny wątek
2) jak odradzasz, to tłumacz dlaczego - bo taki post jest niestety bez wartości...

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 18:48   #964
muminkowa_pani
Raczkowanie

Exclamation Dot.: ZŁY GINEKOLOG - kogo NIE polecamy

wiem wiem, właśnie chciałam edytować, ale zaciął mi się internet.

odradzam dr. Misiak, sama tam nie byłam, ale z opinii znajomych i siostry:
ostatnio przy wizycie mojej siostry u innego lekarza "chwaliła się", że przy badaniach, dziewczynie pękła błona dziewicza, ponad to, moja przyjaciółka wychodząc z gabinetu cała zapłakana nie mogła nóg połączyć, tak jej podrażniła macicę, jak stwierdziła "jak by mnie ktoś zgwałcił". Podobno chętnie wypisuje tabletki na usunięcie ciąży. Jak mówię, ja u niej nie byłam i nie mam zamiaru u niej gościć.

Aha, koleżanka mająca problemy z jajnikiem została wyproszona. dr. Misiak powiedziała, że ta jest z NFZtu, a jej nie placom od dwóch miesięcy i ona jej nie przyjmie i ma się umówić prywatnie.
Stary 2011-09-26, 15:00   #965
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminkowa_pani Pokaż wiadomość
wiem wiem, właśnie chciałam edytować, ale zaciął mi się internet.

odradzam dr. Misiak, sama tam nie byłam, ale z opinii znajomych i siostry:
ostatnio przy wizycie mojej siostry u innego lekarza "chwaliła się", że przy badaniach, dziewczynie pękła błona dziewicza, ponad to, moja przyjaciółka wychodząc z gabinetu cała zapłakana nie mogła nóg połączyć, tak jej podrażniła macicę, jak stwierdziła "jak by mnie ktoś zgwałcił". Podobno chętnie wypisuje tabletki na usunięcie ciąży. Jak mówię, ja u niej nie byłam i nie mam zamiaru u niej gościć.

Aha, koleżanka mająca problemy z jajnikiem została wyproszona. dr. Misiak powiedziała, że ta jest z NFZtu, a jej nie placom od dwóch miesięcy i ona jej nie przyjmie i ma się umówić prywatnie.
bez komentarza

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-26, 18:31   #966
muminkowa_pani
Raczkowanie

oj, daruj sobie zwracanie uwagi na ortografię czy wgl błędy. nie każdy urodził się słownikiem.
Stary 2011-09-27, 17:36   #967
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
bez komentarza
Oto cytat z regulaminu:
Cytat:
9. W bardzo złym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, i robienie tego na forum publicznym. Jeśli zrobisz to w sposób prześmiewczy, licz się na punktem karnym. O stopniu kary - „upomnienie lub punkt karny”, decyduje moderator.
Więc wiesz...
Nais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 10:00   #968
kolankowa
Raczkowanie

A ja nie polecam z Bydgoszczy: Grabca (Marek Grabiec przyjmuje na wyżynach), doktora Lacha (przyjmuje prywatnie w Fordonie oraz pracuje w szpitalu miejskim nr 2)! Pierwszy niemal mnie doprowadził do zawału serca nieprawidłową diagnozą, a drugi miał dyżur w trakcie mojego porodu - masakra - brak szacunku do pacjentki i ogólnie ciemny typ.
kolankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-25, 14:53   #969
Malinki13
Rozeznanie

Kraków
Promed rozrywki 24a
Kazimierz Wąs

Miły, ale niekompetentny, niedelikatny, z tych "katolickich z sumieniem" więc po antykoncepcję nie ma po co do niego iść.

OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM
Stary 2011-10-27, 23:01   #970
201708160922
Konto usunięte

GDAŃSK

Przychodnia Kilińskiego - Wrzeszcz; dr Zbigniew Gaweł

Brak mu fachowej wiedzy na temat różnych rodzajów antykoncepcji (np. jednoskładnikowej). Miesza fakty dotyczące różnych leków (!!!).
Podważa autorytet innych lekarzy (rozmowa dotycząca zmiany leku ze względu na interakcję) Nie udziela wyjaśnień, pomimo pytań pacjentki. Skierowania na badanie hormonów nie wypisze, bo antykoncepcja nie jest refundowana. Uważa, że skoro inny lekarz daje mi wskazówki dotyczące doboru środków anty, powinien wypisać receptę. Na moją sugestię, że lepiej, żeby to zrobił fachowiec (niby on odpowiedział, że lekarz to lekarz, przecież może poczytać i mi wypisać...

Jestem zdegustowana, dobrze, że przyszłam przygotowana, bo nawciskałby mi niezłego kitu:/
Badanie szybkie, sprawne, odrobinę bolesne, wykonane z użyciem jednej rękawiczki (dr ma dwie ręce.
Jedyny plus, że kolejek nie ma, po receptę można wpaść

Uznał także, że grzybicy, która nie daje objawów nie trzeba leczyć. Partnera też nie.

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2011-12-17 o 22:59 Powód: Dopisałam, co zapomniałam :)
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-30, 13:39   #971
katerina_23
Raczkowanie

Rzeszów / Przeworsk

Z rzeszowa absolutnie dr Halina Wróbel - beztalencie totalne, gadki o radiu maryja, obraża pacjentki, gdybym zgodziła sie na jej leczenie miałabym problemy z zajściem w ciąze na 99procent- potwierdza to 3 kolejnych ginów u których byłam

Z przeworska dr Adam Cużytek ma tyle negatywnych opini na necie że aż nie chce mi się pisać, wpiszcie sobie jego nazwisko i same się przekonacie. Ma tyle spraw sądowych założonych ( wiem bo niektóre prowadzi moja ciotka-prokurator) że powinni mu dawno odebrać prawo do wykonywania zawodu.

Z Przeworska również sławiony przez niektórych dr Rudnicki, jedna moja koleżanka straciła przez niego dziecko bo nie wykrył powikłań w ciąży. Druga z tego samego powodu ostatni msc walczyła o życie dziecka. Miała łożysko przodujące co max do 4msc-a ciązy da się wykryc a potem trzeba pacjentke doprowadzić do porodu w miare możliwości szybko i za pomocą cesaerki a on jak zgłosiła się jakieś 2msce przed porodem z objawami towarzyszącymi komplikacjom przy łożysku przodującym kazał jej czekać i ,,wytrzymać'' jak najdłużej, bo to chłopak. Porażka.
katerina_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-01, 19:55   #972
ZaQ85
Przyczajenie

LUBLIN
NA ulicy Topolowej 7 Dr.Ireneusz Sawa.Prowadzi również prywatną praktykę,lecz niestety nie pamiętam gdzie.Idąc na godzinę powiedzmy 12 trzeba się liczyć z tym,że do gabinetu wejdzie się najwcześniej na godzinę 14.Nie szanuje czasu pacjentek,nie daje skierowania na podstawowe nawet badania,Cytologia wykonywana kiedy akurat mu się spodoba a nie terminowo,tabletki wypisywane na oko :jeśli będzie coś nie tak to zmienimy.Niekulturalny,wt rącający się w prywatne sprawy pacjentek nie mające nic wspólnego z badaniem.Opis może ciut chaotyczny,ale ciężko wytłumaczyć swoje wrażenia po wizycie u tego pana.Jeśli ktoś ma jakies pytania i wątpliwości proponuję sie samemu wybrać,żeby się przekonać
ZaQ85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-15, 12:28   #973
_Khloe
BAN stały

Exclamation Dot.: ZŁY GINEKOLOG - kogo NIE polecamy

Witajcie Dziewczyny, jestem nowa, wątek ciekawy i postanowiłam się podzielić .

Zdecydowanie nie polecam:

Gdańsk-
Dr Andrzej Laukienicki

Byłam dwa razy więcej nie pójdę. Bardzo bolesne badanie, nie delikatny, na pytania odpowiada- nie wiem.
Nie przeprowadza wywiadu, nie zleca badań, za to reklamuje i poleca środki antykoncepcyjne.
Zapytał się tylko czy byłam w ciąży.
Potwierdziłam, ciąże mam zagrożoną, wypisał zwolnienie, które poprawiał 3 razy, bo pomimo dyktowania, a także samodzielnego przepisywania, Pan Doktor ciągle źle wypisywał ...
Po zakończeniu zwolnienia, ciągle miałam bóle i pojechałam na wizytę stwierdził, że mogłam wcześniej być i , że jak chce zwolenienie to mam iść do lekarza internisty. Wcześniej dzwoniłam to Pan Doktor stwierdził, że telefon jest dla prywatnych pacjentek i nie ma czasu na rozmowy.

Szok!
Wszystko zrzucam na wiek 1956! nie powinnien już pracować, jak ma problem z wypisaniem kwitków to strach mu swoje zdrowie powierzać!
_Khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 11:36   #974
yessabell
Wtajemniczenie

KIELCE, dr Zofia Czarnocka-Kubara, przyjmuje w przychodni Crossmed na ul. Jagiellońskiej.

Nie wiem co przygnało mnie do tej przychodni i tego lekarza. Chyba to, że do swojej stałej pani ginekolog nie mogłam sie akurat dostać. Jestem miesiąc po laparoskopii, miałam torbiel jajnika. Jajnik ten boli. Czarnocka-Kubara nie ma w swoim gabinecie sprzetu do USG, powiedziala, ze w tej przychodni USG nie robią (na korytarzu słyszałam od jedenj z pacjentek, że robią ale tylkow czwratki, bo przyjezdza inny lekarz) i w/w doktor wysłała mnie na USG do "tego, a nie innegoo pana doktora, bo ma do niego wysokie zaufanie", napisała mu "list" rekomendacyjny i kazała sie do niego na USG udać. Jakoś nie wierzę w jej dobre intencje i zaufanie, a zapewne jest to ściema i dzielą sie zyskami, bo doktor ten przyjmuje tylko prywatnie. Co więcej, kobieta ma z 60 lat i nie zna sie niestety na nowoczesności, co za tym idzie miała słabe pojęcie o chorobie jaka jestem dotknięta, czyli endometriozie. Bez badań chciała mi przepisac hormony, które miałabym brac przez 8 miesiecy! Potrafi tylko wypisywac skierowania: wysłała mnie na badanie tarczycy, usg piersi i usg ginekologiczne. Doszukiwała sie Bóg wie czego. Siedziałam w gabinecie 40 minut, po 30 minutach dopiero łaskawie zaproponowała mi badanie, trwajace krótko. Guzdrała sie niemiłosiernie. Jako osoba miła, ale jako lekarz: NIEKOMPETENTNA! Nie polecam! Ani tej pani ani tej przychodni, ale to temat na osobny wątek, jesli ktos chce wiedzieć, czemu odradzam Crossmed, zapraszam na priv
Stary 2011-11-29, 21:09   #975
leemonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kaolit Pokaż wiadomość
Warszawa + Pruszków

MARCIN ZABROTOWICZ
- szczerze odradzam i nie polecam tego ginekologa.

Zetknęłam się z nim podczas wykonywania badań. Bardzo nieprzyjemny, wprowadza krępującą dla pacjentek atmosferę. Nie odpowiada na pytania, jest niekonkretny a wręcz irytująco olewczy podczas badania. W dodatku ma bardzo niedelikatny sposób bycia i zachowania - bliżej mu do ginekologa zwierzęcego lub weterynarza niż lekarza intymnej sfery kobiecej. Pozostawił mi dużo wątpliwości, wzbudził we mnie lęk wynikiem badań i pozostawił bez wyjaśnienia. NIE POLECAM
podzielam opinię, pan doktor był moim lekarzem w szpitalu na ul. Karowej w Warszawie, nie zbyt sympatyczny, sprawiający wrażenie znudzonego, podczas badania usg dopochwowego nie miał rękawiczek i w ten sposób wdały mi się bakterie nie wypowiem żadnego pozytywnego słowa pod jego adresem niestety....
leemonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-07, 20:06   #976
Black Dhalia
Przyczajenie

Wrocław

dr Kurczowy, przychodnia TRR, Podwale 74

Facet może i jest kompetentny (był pierwszym i jedynym jak do tej pory ginekologiem który zrobił mi dopochwowe USG, ale z drugiej strony nie chciał mi zrobić cytologii jak mu powiedziałam że miałam robioną półtora roku wcześniej - stwierdził że to wystarczy chociaż na każdym kroku czytam, że cytologię się powinno robić co roku) ale jest też niemiły i niedelikatny. Badanie wykonuje w sposób bolesny, a jak jęknęłam z bólu to usłyszałam komentarz "a co pani taka jęcząca? współżycie to jej nie boli a wziernika się boi". Ogólnie cała wizyta jest przeprowadzona z wielką łaską z jego strony i ma się wrażenie, że się jest intruzem.

Nie wypowiadam się na temat jego wiedzy medycznej, bo na szczęście do tej pory nie miałam problemów ginekologicznych więc nie wiem czy dobrze diagnozuje. Ale jeśli wam zależy na miłej atmosferze to radzę pójść raczej do dr Durys-Rabczyńskiej w tej samej przychodni. Jest miła, a przy tym podejrzewam że również dobra bo do niej jest największa kolejka
Black Dhalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 22:07   #977
Coquetry
Raczkowanie

Wrocław

dr. Zbigniew Adamiak
kiedyś przyjmował na pl. Dominikańskim.

Przede wszystkim bardzo niedelikatny i nieuprzejmy. Przy poronionej ciąży zapytał czy to przypadkiem nie była wpadka, a kiedy powiedziałam mu o nazwie badania jakie przeprowadzał pierwszy lekarz spytał mnie co to w ogóle jest. Jak można powierzyć los swój i swojego dziecka lekarzowi, który nie zna się na podstawowych badaniach w razie wu? Dla mnie kompletna porażka i szczerze odradzam.
Coquetry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-17, 15:31   #978
wera870225
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czoornoo Pokaż wiadomość
nie znam tego pana,ale moja mama zawsze powtarza,ze faceci ogolnie sa delikatniejsi..nie wiem...ale to chyba nie jest regula...
Witam,
Czy ta Pani dr u której byłaś przyjmuje w przychodni w Łodzi róg ulicy skłodowskiej-curie a łąkowej??
wera870225 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 16:40   #979
ola52555
Przyczajenie

Ktoś zna P.Ginekolog Ewe Krasnowską -kukiz w morągu która pracuje .. chciałabym znać opinie do tej Pani zamierzam sie do niej wybrać ale chciałabym wczesniej znać opinie
ola52555 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-19, 12:23   #980
_Khloe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ola52555 Pokaż wiadomość
Ktoś zna P.Ginekolog Ewe Krasnowską -kukiz w morągu która pracuje .. chciałabym znać opinie do tej Pani zamierzam sie do niej wybrać ale chciałabym wczesniej znać opinie
To jest wątek służący jak sama nazwa wskazuje ( chyba, że ciązko się domyślić ) dzieleniu się opiniami i doświadczeniami związanymi z ginekologami, którzy nie zasługują w NASZEJ opini na zaufanie.
Jak szukasz gina, to poszukaj w necie! a nie spamuj.
_Khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-22, 11:43   #981
Anusia3
Zadomowienie

ELBLĄG

1.Bukato:
Za pierwszym razem zauważyłam że kazałą mi się szybko rozebrać na samolot wypisała recepty w locie i ledwo co zdąrzyłam się ubrać zawołała kolejną pacjętkę-wizyta prywatna
Dałam jej drugą szansę jednak państwowo było jeszcze gorzej byłam max 5 min. nawet nie zdąrzyła mnie zbadać.
2.Owczarek
Chodziłam do niego z 1 rok myślę że leczy dobrze ale nie lubie jego chamskiego zachowania mówienia że ładna pupcia sliczna z ciebie dziewczynka. Zrezygnowałam z niego.
3.Radziszewska
Byłam raz i nigdy więcej do niej. Wydawało mi się że weszłam jak do obory brud smród a jej zachowanie ,,Siadaj na fotel,rozkracz te nogi'' tak nie zachowuje sie lekarz.. Przyszłam z problemem ale go nie otrzymałam.

Razem od 26.08.2010r.
Kierowca od 19.07.2012r.
Anusia3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 21:04   #982
drewniana
Raczkowanie

GG do drewniana

Częstochowa - dr Grażyna Adamkiewicz
Gabinet prywatny, ul. Starzyńskiego

Do tej pani chodziłam prawie 6 lat i naprawdę żałuję, że tak się zmieniła. U niej odbyłam pierwszą wizytę i niejednokrotnie mi pomogła. Uważam, że jest kompetentna i sympatyczna, po za tym potrafi stworzyć naprawdę miłą atmosferę w gabinecie. Niestety od około roku jest co raz gorzej. Mam wrażenie, że liczą się tylko pieniądze a nie pacjenci. Pani doktor jest co raz bardziej rozkojarzona, na jednej wizycie mówi, że potrzebny jest jakiś zabieg, a na następnej twierdzi, że to w ogóle nie wskazane. Najgorsze jest to, że marnuje czas pacjentów. Umawia kilka pacjentek na tę samą godzinę, wizyta kosztuje 100 zł i jedna trwa około 20 minut (co raz krócej).
Z tego co zauważyłam przez te lata najlepiej traktowane są tam kobiety w ciąży, pani doktor jest też położną, podobno świetnie prowadzi.
Ostatnio byłam 4 osobą umówioną na godz 19, a przede mną było jeszcze 8 innych kobiet. Niestety doszłam do wniosku, że pora zmienić lekarza.

drewniana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 00:37   #983
nocena
BAN stały

dziewczyny jeśli znacie jakiegoś ginekologa z Łodzi i okolic, który jest skory do łamania prawa to proszę o kontakt na mail przez forum. Pilnie potrzebuje wyrozumialego lekarza, który mi pomoże

Edytowane przez nocena
Czas edycji: 2011-12-30 o 00:40
nocena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-30, 13:39   #984
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-07, 19:00   #985
201703061232
Konto usunięte

Lublin
Ewa Siudak
- za podejście do pacjenta i chamstwo
201703061232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-17, 09:57   #986
mikonada
Zakorzenienie

Kielce

Magdalena Heltman-Ossowska
ul.Daleka 5, przychodnia

jest arogancka, niemiła i niedelikatna
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-21, 10:41   #987
betka78
BAN stały

ja np nie chodze do kobiet gin
raz byłam i ostatni

zawsze wybieram pana gin . uprzejmego ,delikatnego ,wyrozumiałego

polecam
betka78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-21, 19:37   #988
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Katowice, dr Słonicz.

Zaznaczam - lekarz b. miły, kulturalny, delikatny, przy porodzie super, nie czekał godzinami z cc a była konieczność. ALE to wszystko, bo było dobrze.

Zaszłam drugi raz w ciążę, od początku okazało się, że ciąża bardzo nietypowa, umył ręce. I nie miałabym pretensji, gdyby wprost powiedział: wie pani, ja nie zajmuję się trudnymi przypadkami, proszę znaleźć jakiegoś speca od trudności. Ale facet mnie trochę zbył, było podejrzenie ciąży pozamacicznej a on kazał się zjawić po 2 tygodniach (a w tym czasie to i umrzeć mogłam). Niefajnie.

Tak więc - jeśli chcemy iść na badania, prowadzić normalną ciążę - jak najbardziej polecam. Przy problemach odradzam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-28, 20:45   #989
rysiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewanka1989 Pokaż wiadomość
Kraków

Bomersbach Monika
Najgorszy ginekolog u jakiego byłam! nie polecam nikomu. W życiu żaden lekarz nie był tak nieuprzejmy, oschły i miał taki nieprzyjemne stosunek do pacjentki. Kazała mi samej wypełnić wywiad lekarski, spóźniała się ponad pół godziny tylko daltego że siedziała w pokoju pielęgniarek pół godziny i piła sobie kawe, jak weszłam do gabinetu spytała nieprzyjemnym tonem: "A po co pani tu w ogóle przyszła?". Badanie? Najgorsze jakie miałam. W dodatku nie powiedziała kompletnie nic na jego temat. Wyszłam z gabinetu w szoku. Nie polecam nikomu.
Zgadzam się w 100%. Niestety też miałam z nią do czynienia i nie polecam nikomu. Nie szanuję pacjętek, traktuje je...jakby to określic- jak zło konieczne. Zupełnie nie rozumiem dlaczego wykonuję zawód. Mnie w 36tygodniu ciąży odmówiła badania lekarskiego, a poszłam do niej tylko dlatego, że moj gin prowadzący był na urlopie, a w razie gdybym zaczęła rodzic potrzebowałam wyniki ostatnich badań. Ale ona nie..."prosze przyjsc za 10dni, przecież się pani dobrze czuję", byłam wściekła jak diabli. Zwłaszcza dlatego, że męczyłam się jadąc przez pół miasta w poworym upale- zważając na to, że w ciąży (szczególnie pod koniec) wygłądałam jak słoń, upały były dla mnie nie do zniesienia. Na szczęście w tej przychodni przyjmuje jeszcze kilku ginekologów, więc poszłam do innego i tam dowiedziałam się, że szyjka jest zgładzona, więc powinnam trochę przystopować, chociaż przez tydzień się trochę "pooszczędzac", żeby nie urodzić przed 38tygodniem. Ale Szanowna Pani Boomersbach "proszę przyjsc za 10 dni"- taa, ciekawe, czy jeszcze bym miała po co
Stary 2012-02-02, 17:20   #990
elfur
Przyczajenie

Warszawa - dr. Sadowski, ul. Pawińskiego, przyjmował również w przychodni studenckiej na ul. Mochnackiego.
Poszłam do niego w sumie dwa razy - byłam pacjentką innego ginekologa w przychodni studenckiej, ale jako że zabrakło dla mnie numerka a potrzebowałam tylko recepty poszłam do rzeczonego pana doktora. Błąd. "Zaprosił" mnie na fotel a następnie zaczął wymieniać wszystkie choroby które mogę mieć. Powód - brązowawa wydzielina (okazało się, że z powodu infekcji gardła i brania antybiotyku krwawienie zaczęło mi się nieco wcześniej - oczywiście stosowałam dodatkowe zabezpieczenia). Wtedy dostałam nr komórki i polecenie zapisania się na dopochwowe usg - koniecznie jeszcze w tym samym tygodniu bo to odpowiednia faza cyklu. Poszłam do tego doktora prywatnie i nie dość że policzył mi za usg to doliczył 70 zł za wizytę! Zawsze gdy chodziłam prywatnie na badania nie doliczano mi kosztu samej wizyty! Ale pomijając, okazało się, że nic mi nie jest ale dr Sadowski zaczął wymieniać inne badania, które jego zdaniem MUSZĘ mieć zrobione jako osoba biorąca tabletki anty. Poza usg piersi co pół roku było tam też BADANIE DROŻNOŚCI JAJNIKÓW raz w roku! I kilkumiesięczne przerwy co dwa lata!
Podziękowałam. Podsumowując - pan doktor najpierw straszy pacjentki a potem bez skrupułów wyciąga od nich pieniądze podczas zbędnych badań w swoim prywatnym gabinecie.
elfur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości