![]() |
#961 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Raczkowanie
|
Dzięki, właśnie wchodzilam na yt i już wiem jak jest prawidłowo, nawet bym nie zwróciła uwagi, że coś jest nie tak jakbyście nie napisały - także forum się przydaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
wkleisz linka?
![]() |
#965 |
Raczkowanie
|
Po prostu oglądałam jak rodzice wklejają obroty swoich dzieci i widzę, że u nich to najpierw nóżki się obracają potem reszta, a mój zaczyna od brzuszka i odpycha się nogami.
Wpisałam na yt: obroty z pleców na brzuszek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
U nas też impas ruchowy.na brzuszku nie lubi i zamiast prostować rączki w lokciach,co już wcześniej dużo robiła,to regres u właśnie na Malysza.Na pleckach przekrwca sie głównie na boki,na brzuch nie,bo po co,skoro nie lubi.Na plecach też zresztą już jej się Nie chcę leżeć więc okupuje leżaczek i często podnosi głowę do siadania.nie będę jej do niczego zmuszać,widać ma inne tempo.Za to gada,pieje tak,że sąsiadka bankowo nie ma spokoju,bo K wchodzi na mega wysokie tony,i dobrze jej tak.Czasem ja sp cjalnie taka rozgadana i rozwrzeszczana trzymam w korytarzu,co by mieć pewność że tamta słyszy...taka zła ja.
A teraz takie poważniejsze pytanie.zwazylam dziś K i waży 7kg,przy czym mi się zaczęła wydawać dość drobna,dlatego ja zwazylam,bo jakby wyszczuplala.wg etykiety mm powinna dostawać 210, ale dostaje 150 5 razy dziennie i te jeszcze często zostawia.oczywiscie absolutnie nie chce w nią wmuszac jedzenia,skoro nie da rady więcej niż 150 to spoko,tylko tak z ciekawości chciałam spytać jak wasze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Obejrzalam filmiki ,Tym robi podobnie, jednak on glownie z plecow na boczek okupuje mate..na brzuch sie jeszcze nie obkreca, a ja sie nie nakrecam. Jestem pod tym wzgledem chyba spokojna, nienakreconą matką
![]() Ale wiecej filmikow nie ogladam, bo nic tak nie dziala na psychike matki jak napisy 3msc 3 tyg- obroty na brzuszek, 4msc łapie zabawki i siada..itd itd ![]() Zielona moj jak juz dostanie mm to robie mu porcje ze 180ml wody i 6 miarek ![]() wypija calosc ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- uf i w ogole mlody w koncu zasnal, bo spanie nie po drodze mu bylo M wrocil z Lidla ,oczywiscie kaszki jaglanej Hipp nie bylo. Kupil mleko . To w kartonie. Jeny jakie to niewygodne. zaluje,ze nie zostawilam sobie duzej puszki ,to bym przesypala glupia ja ![]()
![]() |
#968 |
Zadomowienie
|
Zielona mojej daje 150 ml 5 miarek wypija wszystko i się wydziera jak jej zabieram wtedy do piersi jeszcze daje ale zazwyczaj pociągnie parę razy i dość ma
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
Agus ale to trzeba miec zdrowe podejscie do tego
jedne dzieci sie szybciej rozwijaja ruchowo,inne gadaja szybciej mi wszyscy wmawiaja ze mloda sie za szybko przekreca,a jak patrze na te filmiki to ona robi to samo,nozki na bok podkula i bach na brzuchu jest,a drugi obrot i na plecach juz ja kilka razy znalazlam poza mata,raz sie uderzyla w szafe przy obrocie chyba trzecim Alunia lacze sie w bolu,ja juz nie wiem co sie u nas dzieje czy ona glodna,czy cos ja boli,no nie wiem ![]() probowalam pol dnia dodzownic sie do przychodni czy sie zwolnil jakis termin do lekarza wczesniejszy nikt nie odebral,albo bylo zajete ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Zielona ta twoja sasiadka to serio wariatka jest tez jej zycze niech pozna co to znaczy jak ktos narawde robi syf |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
Tak BUU jestem tego samego zdania, dlatego z kolezankami tez nie wchodze w polemiki co ich dzieci juz potrafia,czego nie
![]() ![]() Aaaa wlasnie, wazylam dzis Tyma ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
moja się urodziła jedną x pierwszych a nie umie większości tego co wasze
![]() ale ja też uważam że dziecko ma swoje tempo i też nic nie należy przyspieszać. zielona- hah, ja nie będę mówiła ile J pije. ![]() ja jej zazwyczaj robie 90 wody i 3 miarki. i rzadko się zdarza że chce więcej.. częściej jeszcze zostawia i nie dojada..
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
Aga ale Tym rośnie wow! A pomyśleć, że startował z malutka waga
![]() ![]() Buu, Jeju może ona tak ten skok mocno przechodzi, nie wiem. Oby udało Ci się do lekarza ja umówić. Mojemu tam też nie w głowie turlanie się samemu ![]() Ale pogadać lubi. I pokrzyczec tez ![]() Dobranoc Mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Zadomowienie
|
![]() jestem, żyję ale nadrobić to chyba nie mam żadnych szans... ![]() od dzisiaj znowu jestem sama, TZ znowu wyjechał, był w domu 10 dni ale to zleciało nawet nie wiem kiedy! nie było czasu nigdzie jechać, bo było dużo rzeczy do załatwienia no i do pracy też musiał chodzić... Bywało róznie, czasem było mi źle, bo oczekiwania i nadzieje rozjeżdzały się z szarą rzeczywistością, ale było też kilka super dni ![]() ![]() Mały super, jest bardzo towarzyski, codzienni dostaje jakieś jedzonko. Wszystko mu smakuje, chętnie zajada i płacze jak się kończy ![]() ![]() nie przekręca się jeszcze na brzuszek, ale na bok tak, no i w pozycji półleżącej rwie się do siadania, tzn podciąga się ![]() nie wiem co jeszcze... zobaczę co doczytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
dobranoc
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
Olcia no rośnie skubany choć przyznam szczerze,że myślałam.ze przekroczył 7 kg
![]() Dobranoc :-* Migotka fajnie, że jesteś :-* mówisz nie masz już w domu małżonka.. Kiedy wraca teraz?? Dynia.młodemu też smakowała? ![]() ![]() Kurcze dziś cały dzień sama Tymem się zajmowałam biedna ja... Bo M robił przy aucie. Ale już filtry zmienione,klima wyczyszczona itd... I M chyba widział ze padnieta jestem...zrobił mi kolacje, Inke i zapowiedział ze jutro przejmie Tymka i mogę sobie jechać na sklepy. Ale stwierdziłam ze wole razem.wiec jutro pojedziemy..do rossmana ![]() ![]()
![]() |
#977 |
Zadomowienie
|
Aga - Znowu na miesiąc pojechał
![]() trzeba spiąć poślady i ogarniać wszystko znowu... tak na prawdę TZ na dobre w domu będzie dopiero we wrześniu... a co do słoiczków to nie znalazłam cukinii samej, ale robiłam tak (wszystko po2-3 dni):najpierw dni marchewka - było ok, potem marchewka z ziemniakiem (czyli i ziemniak i marchewka były ok), potem ziemniak z cukinią, ostatnio był brokuł - kiepsko, od na jutro mam ziemniaka z dynią. Generalnie staram się roić tak, żeby na raz tylko jedną rzecz wprowadzać nową. Pasternak też mam, i groszek zielony ale boję się, że też wzdymające będą i będzie klops jak z brokułem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór,
Igusia usnęła, a ja sobie jeszcze siedzę ![]() A u mnie była pielęgniarka rodzinna i zdziwko, że nie dałam małej jeszcze jabuszka ( no i kazała od jabuszka zacząć..taaa jasne). Ogólnie powiedziała, że mała za mało śpi w nocy ( ciągiem teraz 4-5 h)no ale co ja mam zrobić? ehh A ja mam ostatnio doła, zostałam sama, nie mam do kogo buźki otworzyć i doprowadza mnie to do szału...kocham Igę, ale chciałabym zrobić coś bez niej..tż mówi to idź gdzieś...a ja nie mam z kim ![]()
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
Migotka tule :-* miesisc szybko zleci :-*
Co do wprowadzania to właśnie miałam taki sam plan i w weekend Tymek dostanie ziemniaka z dynia bo dynia mu świetnie wchodzi ![]() Maciejka...ciebie tez tule :-* jak nie masz z kim.. To rusz gdzieś sama,tez jest fajnie...A forumowe towarzystwo cos?? A te pielęgniarki to niech se same jabłka jedzą i się turlaja :-D Ja do Pediatry nie chodzę i się ciesze z tego względu ze nikt nie będzie mi mówił co już moje dziecko może,a co nie..to ja jestem z nim 24h/ dobę i tak samo z umiejętnościami. Nikogo nie było w nocy?? ![]() To dobry znak, chyba że bylyscie tak zmęczone ze siły na forum nie było. Mam jednąk nadzieje,ze było spanie i tyle ![]() U mnie jeszcze Tym śpi ![]() Ja idę siusiu i wracam do wyrka ale nie zasne juz Nie potrafię tak po przebudzeniu drugi raz zasnąć...
![]() |
#980 |
Wtajemniczenie
|
Umieram!!
Nie wiem co się stało ale pobudka co 2 godziny! Padam! A przrsypiala cale noce! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może w dzień Misia będzie bardziej łaskawa... :-* i wtedy odpoczniesz..nic dziś nie rób tylko szukaj okazji do odpoczynku....
![]() |
![]() |
#982 |
Konto usunięte
|
nasza pediatra też mówiła o jabłku
ale ja wiem swoje tylko t przeżywa że nie robię tak jak lekarz kazał :p Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mlebi no niektórzy lekarzy mają za bogów..Ja niestety nie :-D twoja T tak :-D Młody śpi,mi burczy głód w brzuchu i nie wiem czy się lenic czy iść jeść. Ale chyba idę jeść bo potem i tak go Nakarmie na lezaco to poodpoczywam... ![]()
![]() |
![]() |
#985 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
Część mamusie
Umieram. Kamciasty wstał o 3.30 ![]() ![]() Kamcio cały do mycia i przebrania. Zasnął o 5 do 5.50... Ja juz nie zasnelam... Poza tym wkurzylam sie na smyka- sklep. Zamowilam w piątek i zapłaciła natychmiast. Napisali ze wyspa w środę a wysłali dziś... ![]() Zielona wspolczuje sąsiadki. Ja miałam podobna mende w bloku. Straszna baba. Skopala mi rower bo jej przeszkadzał ze stal przy naszych drzwiach- korytarz był szeroki a stal akurat w danym momencie bo rower zawsze miałam na balkonie. Tym podobne syt moglabym mnożyć. Hope Aga wspolczuje wczorajszych przejść z dziećmi. Migotka mega dzielna jestes ze tak dajesz z wszystkim rade. Melbi a jakie leki będziesz brać na zakończenie laktacji?
![]() |
#987 | |||
Zakorzenienie
|
cześć słońca. U nas pobudka już na amen o 5.37, ech. O 6.30 wyladowałyśmy w łóżku u tatusia. U nas to już raczej tak będzie, no chyba że zęby wszystko zmienią, więc chodzę spać po 21ej, żeby też zdążyć się zregenerować:/ No i skutek jest taki- 8 rano i moje dziecko padło, jest na drzemce. A ja co? No przecież nie dam rady w chacie zasuwać od świtu, bez jaj
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja dziś idę do Lidla na tydzień włoski. Zrobię zapasy ryżu do risotto i innych takich swoich najulubieńszych italiamów. Ech... może chociaż trochę chatę ogarnę... ale naprawdę mi się nie chce. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wybombilam czekoladowa inke... Ale karmelowa lepsiejsza
![]() Na szczęście karmelowa tez mam w chacie. I karmi tiramisu przez Was w lodowce ![]()
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
Kasiu wspolczuje nocy
co ten Kamcio tak wstaje wczesnie? ![]() mam nadzieje ze jeszcze mu sie odmieni a ja wlasnie tez pije inke czekoladowa,bardziej mi smakuje niz karmelowa ![]() Migotka tule mocno ![]() wiem ze fajnie kogos u boku miec,dasz rade mama,a potem tz-et bedzie w domu jakis dluzszy czas czy tez wyjezdza jeszcze? maciejka wiem jak to jest,ja tu na osiedlu mam kilka znajomych ale ile mozna gadac o kupach?sa tez inne tematy ale one poza dzieciecym swiatem nic nie widza,a wyjscie gdzies kurcze marzenie,a jak sie nadarzy,to nie ma z kim isc ![]() Paulinka udanych wakacji wam zycze u mnie jak jedna spi tak druga od samego rana buszuje,tez sie chyba musze przyzwyczaic chociaz ledwo na oczy widze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Buu właśnie. Oby Kamcio spał lepiej bo nie żyje. Właśnie mam kryzys i oczy m się zamykają
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.