![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 1
Witam się i ja. Noc słaba. Niby mała spala ale na śnie znowu ciągle płacz, stekanie i prezenie :-( więc ja tylko przysypialam obok i słuchałam. Odstawiam dziś cały nabiał. Jeśli pomoże to wrócę choć do warzyw. Nawet dziś pomyślałam że chyba już wolałabym tradycyjną kolke. A nie cały dzień widzę że dziecku coś dolega. . . . A kolka mija po kilku godzinach.
Ogólnie kocham strasznie to moje maleństwo i jak każdego dnia widzę jak się zmienia i mam świadomość że nigdy już nie będzie taka maleńka jak dziś bo każdego dnia rośnie - to staram się doceniać każdą chwilę. Jak mi ciężko to myślę że jej jest jeszcze ciężej bo to ją boli a do tego ten straszny przerażający świąt i że ona ma przede wszystkim mnie jako punkt który zna i który daje spokój. Więc sprzątan i gotuje jak śpi a tak poświęcam jej tyle czasu ile potrzebuje nawet jak to cała doba niemal. I kolekcjonuje te piękne chwile; jak śpi mi na klatce , jak przytula się do cycka jak karmię, jak słodko się z nią chodzi na spacery bo śpi rozwalona w wózku i widzę że jest jej dobrze, jak tata ją przytula i opowiada jej głupoty :-P albo kładzie sobie na klacie i grają "razem" w psa. Nie chce się skupiać na tym co trudne bo to odbiera część radości z tego co piękne :-D
#962 |
Zadomowienie
|
Ola ja mam dalej kreche i ciemny pępek, a rozstępy mam na piersiach - głębokie, czerwone i do tego siatka drobnych, w sumie ok 30 rozstępów na każdej piersi. Do tego skóra mi już wiotczeje, po karmieniu jest jak taki pusty balonik, jak skóra na brzuchu zaraz po porodzie - niby dotykam, a jakbym nie czuła
![]() Mam wstydliwe pytanie ![]() ![]()
#963 |
Zakorzenienie
|
Myko nie mam tego problemu pomimo dwóch ciąż, uff uff
Ale to dość częsta przypadłość ![]() ![]()
#964 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#965 |
Zadomowienie
|
A macierzyństwo choć bywa trudne to jest piękne ! I takie dziecko to cud. Codziennie jak na nią patrzę to nie mogę wyjść z podziwu że ten idealny człowiek powstał z dwóch małych komórek. Jak pierwszy raz ją widziałam to była tylko kropką na usg.
A z miłych rzeczy to wczoraj wieczór był fajny. Spala od 19 do 22 z hakiem u mnie na klacie. Byli u nas koledzy tz uczcić córkę i zachwycali się że jest cudowna. Przy okazji ja też zebrałam mnóstwo komplementów. Fajnie było posiedzieć i pogadać. A moja rybka tylko się we mnie wtuliła i smacznie spala'u
#966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#967 |
Konto usunięte
|
Kurde, waze mniej jak przed ciążą
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#968 |
Zadomowienie
|
Myko ćwicz mięśnie dalej a jeśli nie minie to koleżanka jakiś zabieg laserem miała i pomogło.
Ja mam inny problem. Nie krwawie już nacięcie ponoć ładnie się goi ale jak idę siku to czuje jakby w pochwie takie ciągniecie , napięcie ? Ciężko to nazwać. Mam nadzieję że to minie :-( ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Chce tylko napomknąć że balas się że nie zrzucisz :-P
#969 |
Zakorzenienie
|
Myko wycwiczysz to, na pewno.
Ola no przy takim jadlospisie to się nie dziwię....
#970 |
Zakorzenienie
|
Truskawka podpisuje siepod tym co napisalas. Pieknie ujete. I Hanka tez pieknie. Do mnie czesto mowia "odloz ja do wozka" jak jyz mu usnie na rekach badz na klacie a ja nie chce u trzynam ja bo tak to lubie. Jak sie we mnie wtula albo lepek uklada na klacie zeby bylo jej wygodnie. To cudne jest
![]() Izunia ja tez mialam brazowe slady. Ostatnio nawet czysta wkladke. Ake wczoraj nioslam caly kosz z brudami i od tego mam obfite krwawienie non stop. Troche sie boje. Myko, Ola tez mam wielka kreche, brazowy pepek i okropne rozstepy na cyckach. Malej ewidentnie nie pasuja jajka. Wczoraj brzuch, dzis od 5 marudzenie i problem z kupka. Ida wodniste kleksy ale sie bidula meczy. No bo chyba nie od pangi gotowanej na parze?? Wczoraj skonczyla miesiac ![]()
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() Ola, ja rozstepy mam wszedzie ![]() ![]() ![]() A jak przeszkadza Ci, że ważysz mniej niż przed ciążą, to mogę Ci oddać kilka swoich kilogramów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kubus, Ninka, Kacperek ![]() Liwia tez miala takie krostki i pediatra zalecil sudocrem sudocrem, ale po kilku dniach miała bardzo wysuszone policzki. Krostki sie zasuszaly ale pojawialy sie nowe wiec odsrawilam. Przemywalam sama woda, zasypywalam maka ziemniaczana - troche pomoglo ale najlepszy efekt byl po tym co polecila polozna. Przemywalam woda z emolium, doslownie 2-3 kropelki do miseczki i po kilku dniach był spokoj. Ja ogolnie nie jestem z emolientami emolientami, nawet w domu nie mialam. Wykorzystalam probke z prezentu szpitalnego, ale podzialalo super. Niczym wiecej juz nie smarowalam ![]() A tak w ogole to skaza lojotokowa to bardziej mi sie kojarzy z takimi luskami jak ciemieniucha a nie krostkami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Konto usunięte
|
Tien ja bym z checia jadła inne rzeczy ale co ja poradzę że mały wielu rzeczy nie toleruje
---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Teraz modlić się żeby tzowi nie zachciało się przypadkiem mnie zważyć bo bd dym |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Strzalka musze sprobowac z tym emolium. Tosia miala tradzik w sxpitalu i troche inaczej wygladal. Tez place czerwone i kropki ale teraz jest tegp bardzo bardzo duzo i dtobniutkie. I we wlosach dzis wiecej, jak sie spoci to wylaza. Jeden polik jiz ladny a drugi na ktprym spi okropny
![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Chyba mi sie post nie dodal ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- O jednak dodal ![]()
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Mój sam sobie zawsze zmienia stronę spania. Zwykle jak się przeciąga to przekłada sobie główkę na druga strone |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Wtajemniczenie
|
Moja jak usypia to zawsze robi minki i sie smieje tak od ucha do ucha,az jej cale dziasla widac
![]()
![]() |
#978 |
Zadomowienie
|
Pięknie Hanka napisałaś
![]() Ja rozstępy mam na cyckach ![]() ![]() ![]() A uśmiechy do cycka, po karmieniu też w sumie od początku tylko teraz dodatkowo zdarzają te takie świadome ![]()
Tymek ![]() Edytowane przez jagodowa07 Czas edycji: 2015-06-13 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Konto usunięte
|
Kiedy dzieci zaczynają gaworzyc?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Gluzenie jest na początku, gdzieś drugi miesiąc pewnie
![]()
#981 |
Konto usunięte
|
Bo Kubi jak leży to nieraz tak jakby chciał głos z siebie wydobyć, najczęściej przy uśmiechu
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I tak jak Tien pisze. Najlepiej Babydream mycr włosy. Ruska współczuję z tą rana ![]() ![]() Ja bym nie budziła do picia. Jak będzie mu się chciało to na pewno Cię o tym poinformuje ![]() Hanka udanego wyjazdu ![]() ![]() Ola Ja mam kreskę, ale bardzo jasną. Nie wiem ile to może być widoczne, ale kiedyś czytalam, że nawet kilka miesięcy. Myko ale Zosienka się ślicznie uśmiecha! ![]() co do Twojego pytania, to mi się zdarzało w 9 miesiacu ciazyr kilka razy popuscic..i teraz też dwa razy. Staaram się chodzić regularnie, żeby się nie powtórzyło. . Dorka śliczna Ninka ![]() Witam się po długiej nieobecności ![]() My w domku od czwartku. Generalnie jest w porządku. Z teściowa umowilam się, że gotuje dla nas też do końca przyszłego tygodnia. Mały ogólnie grzeczny ![]() ![]() Kubuś jeszcze trzyma dystans ale interesuje się Franiem ![]() Jak będę miała chwilę to usiade do kompa i opiszę poród i kilka innych rzeczy bo muszę się wyzalic ![]() Po cc średnio. .niby dobrze się czuję, ale jednak ciągle są kłopoty ze wstawaniem i chodzeniem. Chodzę jak stara skrzywiona babcia :/ ale na szczęście jakiegoś wielkiego bólu nie odczuwam. W poniedziałek mam mieć zdejmowane szwy. Lecę się wykąpać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj w nocy spala na lewym i na nim ma gorsze krostki.... ja nawet jak ja przekladam na prawy to i tak zawsze przekreca glowkr na lewa strone...
![]() |
#984 |
Konto usunięte
|
Może wezmę małego potem na dwór. Jak tz wróci.
Jutro jedziemy do teściow na obiad i ta glupia szwagierka bd: / coś czuje że mi skoczy ciśnienie. Muszę zadzwonić do przychodni i im powiedzieć że jednak zwykłymi szczepimy. Ciekawe czy się będą rzucać. Lekarka prędzej bo babka w rejestracji jest fajna da się pogadac |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
Mam znajomą, która kilkukrotnie była operowana w związku z nietrzymaniem moczu po porodzie...
#986 |
Konto usunięte
|
Kurde, myślałam że przeszło z ta piersią. Ale jednak nadal boli tkliwa i goraca tylko no już mniej boli jak ostatnio. No i już normalnie leci z niej pokarm. Do rodzinnego lekarza z tym iść jakby co?
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tż byłby posłany na księżyc gdyby chciał mnie zważyć ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Kacper juz coś tam próbuje do Zochy ... Czasem aż piszczy ![]() ![]()
![]() |
#988 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Heh mój ma takiego grającego królika w lozeczku i wcześniej miał go w du..a teraz jak gra to się przygląda na niego i slucha |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zadzwoń do położnej, powinna przyjść i Ci pomóc bo do 6 tyg ona się Tobą opiekuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Wtajemniczenie
|
Podczytuje was ze spacerku ale nie odniosę się bo w ruchu trudno sie pisze a na lawce malej die nie podoba
![]() Moja coraz częściej i ladniej guga a jak zawsze wie kiedy się zaśmiać ![]() ![]() ![]() Aa i uwielbia jak jej śpiewam kołysanki ![]() ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 ![]() Lenka przyszła na świat 10.05.2015 ![]() ![]() Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 Edytowane przez moniisia90 Czas edycji: 2015-06-13 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.