![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
My w sumie wagowo nadal mogłybyśmy w pierwszym foteliku jezdzic, do 13 kg był, tylko chyba z nogami za uszami - Z wazy 12,6, ale je jak wróbel a zapiernicza jak f16.
Dzis chyba wreszcie wyjdziemy z domu na trochę, Z jeszcze nie całkiem zdrowa, ale juz duzo lepiej.
#962 |
Zakorzenienie
|
To do 105 cm u nas też daleka droga.. Za rok będziemy myśleć o tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaaa! Cisza w lazience
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Wtajemniczenie
|
![]() puder i szminka i tak Ci się już kończyła ![]() ![]() ![]()
![]() |
#966 |
Zadomowienie
|
Moderna
![]() ![]() Ja tez powoli zaczynam myśleć nad fotelikiem od 15kg, bo po pierwsze ok kwietnia-maja Zuzia będzie musiała się przesiąść do tego 9-18, po drugie do tej pory Karol pewnie z niego wyrosnie. Wzrostu pewnie ma już ze 100cm, waży ok16kg. Gdzieś czytałam, że dziecko może jeździć w drugim foteliku dopoki linia oczu nie wychodzi poza linie zaglowka. Poza kwestia wagi oczywiście
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Ja się muszę przyjrzeć ale wydaje mi się że J. ma jeszcze dużo miejsca w foteliku a zagłówek dość wysoko się podnosi.. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dostałam rozpiskę co mam przynieść do żłobka na prace plastyczne ![]() ![]() Wczoraj wisiały w gablotkach pierwsze prace - drzewka z listkami z mieszanki suszonych warzyw - fajne to ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym wolała zbiórkę niż gdybym miała latać po mieście i szukać wszystkich rzeczy.. u nas też wystawa, kolorowanki malowane kredkami, farbami, wyklejanki, dostałam już rysunek do domu. wisi na lodówce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 | ||
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() coraz gorzej ![]() co do wagi to Karol już osiągnął 15 kg ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- ![]()
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
Malpko, to rzeczywiście wynik kiepski. Ale w ciazy to czasem chyba tak jest? Ja nie wiem bo nie mialam nigdy tego problemu. Ale musze zrobic badania bo wychodzi na to ,ze wiekszosc mojej rodziny ma problemy z tarczyca. Od strony mamy nadczynność, od strony taty niedoczynność.siostra zrobiła dwa miesiące temu badania i jej wyszła choroba Haschimoto...
U nas niestety mama źle się czuje. Ma kołatania serca i tak ją jakby zaczyna dusić w gardle... Moderna, co Marcelek zmajstrowal? Sorce, no ruchome oczka to ciekawy wymóg.😉 U nas w przedszkolu była zrzutka 80 zl na potrzebne materiały. BYou, śliczne zdjęcie tego pokoiku wkleilas. Nawet mi się wyświetliło na aplikacji. Pokój Moderny i Scarlett muszę obejrzeć kiedyś na komputerze bo na telefonie nie widzę. Ogólnie baaardzo, baaardzo podobają mi się takie pastelowe pokoje ale jak przeprowadzam rozmowy ze znanymi mi dziećmi i pamietajac swoje dzieciństwo to dzieci pastele lubią średnio raczej. Wolą jakieś żywe kolory choć oczywiście nie musi to być cały pokój jarzący jak żarówa 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za info
![]() Ja mysle przyszłościowo, bo Z w następnym roku na bank będzie musiała sie z najmniejszego przesiąść. K jest wysoki, wagę tez pewnie już ma. Ale musze w takim razie poczytać jeszcze o tych fotelikach, ew. jak bede w galerii w styczniu np. w Smyku to popytam pracownika ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Moderna, bywa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
Sorce wlasnie zrobilam znowu buleczki cynamonowe i wyszly mi jeszcze lepsze - takie meiciutkie puszyste wyrosniete
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- lekki makijaz ![]() zdrowia dla mamy ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- kwiatuszku na Twoja prosbe wstawilam na chwile do klubu mojego wizazanka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zadomowienie
|
Moderna, bardzo mi się podoba pokój Marcelka!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zadomowienie
|
Moderna jaka wyprowadzka? Cos przegapilam?
Podać adres gdzie możesz wysłać kilka zbędnych bułeczek? ![]() ![]() Co do fotelika to Karolowi juz czubek glowy wystaje wiec dluzej jak kilka miesiecy raczej w nim nie pojezdzi
#977 |
Zakorzenienie
|
Też ostatnio zaczęłam przeglądać foteliki od 15kg ale skoro musi być 105cm wzrostu to jeszcze nie prędko się przesiadziemy. F. ma niewiele ponad 90cm. Mam nadzieję, że za szybko nie dobije do 18kg, żeby w obecnym mógł jeszcze trochę posiedzieć.
A jeszcze co do fotelików to powiem Wam jak mój kalafior ciążowy przeszedł sam siebie oczywiście nie mam się czym chwalić. Wsadziłam F. do fotelikami i zobaczyłam, że ma brudne buty nie miałam mokrych chusteczek w samochodzie więc wróciłam do domu, wytarłam buty i jedziemy. Na szczęście jeszcze boczną, mało ruchliwą drogą a F. do mnie mama nie zapiełaś, mogę wychodzić! Myslałam, że zawału dostanie. Dobrze, że powiedział bo jechaliśmy 25km. Wczoraj skusilam się na domową granole i spaliłam w piekarniku:-( |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez sie raz zdarzylo, ze zapomnialam zapiac, ale siedzialam z tylu, wiec szybko zauwazylam ![]() ohh nie ![]() ja trzeba piec na dosc niskiej temperaturze (160) i mieszac co chwile.. ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]() My sie juz wyprowadzamy odkad sie wprowadzilismy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Marcel teraz wchodzi w etap wykorzystywania limitu swoich umiejetnosci, a mojej granicy bezpieczenstwa - wspina sie coraz wyzej, skacze z wiekszych wysokosci, skacze na odleglosc, przeskakuje przeszkody ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Wtajemniczenie
|
Jakie słodkie
![]() http://www.pudelek.pl/artykul/83873/...ka_na_sciance/ |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() widzialyscie? ta garderoba, czy drzewko czy polka chmurka na ksiazki? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajno to to coś ![]() ------ Zakochałam się...(też takie kiedyś fotki zrobie ![]() http://ladygugu.pl/jak-dwie-krople-wody/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas jakaś klasyka ![]() ![]() ![]() Chciałam dziś się dowiedzieć od Michała jak się ciocie żłobkowe nazywają ![]() No i pytam: "Myszko, jest ciocia Ewa a inne jak mają na imię?" T.: Cisza. Panika: "Jak wołacie na ciocie?" T.: "Ciociu!!! Siiiiiikkuuuuu!"
![]() ![]() |
![]() |
#984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Przynajmniej wiadomo do czego ciocie są potrzebne ![]()
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś pytam Jakuba: byłeś z paniami na spacerze? Nie. Z wężem. (bo trzymają się takiego węża idąc)
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas nic nie trzeba takiego jak kredki czy coś. koszulki na zmiane ma w szufladzie, skarpety z tymi kropkami na wtorek bo jest sport na sali, pampersy i chusteczki w szafce w łazience bo jeszcze używa. no i kapcie. od listopada będą jeszcze myli zęby, ostarnio był dentysta w przedszkolu i uczyli się myć zęby na krokodylu jakimś. 15.10 będzie fotograf a 5.11 jakies święto z lampionami czy coś i w listopadzie też do kucyków na wycieczke jadą. Florek już dwa razy spał, ma ze soba swoją maskotkę, spią na materach na podłodze. a od 2017 wrzesnia chyba przechodzą do grupy vorschule. a jutro do obiadu budyń czekoladowy z malinowym sosem hehe :p aaaa i na szybach w sali farbami wymalowane są imiona dzieci z grupy i każde dziecko (jakoś, nie wiem jak bo to dość wysoko) coś namalowało na szybie pod swoim imieniem. ![]()
![]() |
#987 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
I kolejna pani Ewa!☺ Cytat:
Obejrzałam wczoraj film Her z 2013 r. I od rana chodzę i o nim myślę. Kurczę, wszedł mi do glowy. Od dawna tak nie miałam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam pytanko o filmy jak tak oglądacie - jak znaleźć w sieci filmy, które nie były jakoś specjalnie popularne, pokazywane w jakiś kinach studyjnych itp? Mam takie dwa, które bardzo chciałabym obejrzeć, bo czytałam różne recenzje i artykuły, w których było do nich nawiązanie, a zupełnie nie wiem jak szukać czegoś takiego.
#989 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Mojemu dziecku jedna łyżeczka do mleka nie wystarczyła
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-09-25 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w Tesco dużo zabawek -50% LEGO duplo supermarket 38zł policja 50zł. Do tego ciastolina kilka zestawów też -50%. Kupilam za 22zł zestaw z koszykiem, kilka foremek i innych przyrządów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.