![]() |
#961 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Olejowanie paznokci i nie tylko cz. III
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Raczkowanie
|
gasolina84
Przykro mi, ale nie ;\\ Systematyczność i wytrwałość to podstawa, więc nie poddawać się dziewuszki ![]() A na efekty warto czekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]() Mieszanki, jakie obecnie stosuję: 1. Serum paznokciowe z biedronki ~ w ciągu dnia jak jestem poza domem, np. w przerwach między zajęciami. 2. Mieszanka olejów z kuchni ~ stosowana w domu, kiedy tylko mam możliwość. 3. Na noc ~ olej rycynowy na całe dłonie+babydream lub mango&papaja z alterry, i to w rękawiczki. ![]() 4. No i wiadomo, wcieranie kremu do rąk w skórki. ^^ Zamieszczam zdjęcia "przed" i "po". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupilam lidlowski dzięki za info ![]() [QUOTE=elunka88;53536989]Takie skórki to moje marzenie! Ale dziewczyny pisały chyba o oleju z dyni a nie pestek dyni? ![]() jesli chodz o pestki dyni ja kupuę 200 ml za ponad 30 zł, więc ten sę wydaje taniutki POlecam olej lniany - piję codziennie od 2 mcy łyżeczkę rano do śniadania i od 2 mcy nie miałam rozdwojonego ani złamanego paznokcia ![]() [ /QUOTE] Olej z dyni??? Z pestek. 250 ml kupilam za 12 zl Lniany następny w kolejce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Joasiunia
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#971 | |
Raczkowanie
|
[1=377b519153ace8f38426cdf 0b0980aad6bbc22c4_5d5886f 2b45de;53554890]wow!!!
![]() ![]() ![]() W pewnym momencie będę musiała je skrócić, ze względu na studia ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Joasiunia
![]() ![]() Cytat:
![]() Albo ten z Lidla z dynii ;P jaki ma smak ?
![]() |
![]() |
#973 |
Raczkowanie
|
Już nowa część powstała
![]() Ja zawaliłam olejowanie i teraz chyba widze tego efekty. Musze powrócić do systematycznego olejowania. I nasuwają mi się takie pytania, proszę powiedzcie; 1.Czy jeśli skórki nie są suche ani twarde tylko wystają od części palca to jest sens je wycinać albo chociaż odsuwać, by paznokieć wydawał się smuklejszy? ( jakoś nie wyobrażam sobie wycinać skórek brr ![]() 2. Może to nie ten wątek ,ale sądzę, że mi podpowiecie. Jeśli mam długie paznokcie ale kruche i łatwo o złamanie i rozdwajanie to jest sens zacząć robić hybrydy? Czy jednak wytrwale olejować i trzymać naturalki? Bo mam dosyć odgnieceń na paznokciach, niewyschniętego i odpryskującego lakieru! ![]() Na zdjęciu (przepraszam za ostrość, telefon )dłuższe, obecnie musiałam skrócić, gdyż u kciuka złamany boleśnie ![]()
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Smerfetka696969;535 63028]
Cytat:
![]() ![]() Z pestek dyni pachnie moooocno orzechowo ze chcialoby sie go zjesc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Joasiunia
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#976 |
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio smaruję całe paznokcie, skórki, dłonie, maścią linomag, zieloną, 30ml zdaje się 8 zł. Na Paznokciach widać różnicę, są ładne i wyglądają czysto, bez lakieru prawie jak z frenczem. Maść zawiera 20%oleju lnianego, lanoline to super bo jestem jej fanką w zimie i niestety wazeline białą.
To taka maść uniwersalna, wszędzie się można nią wysmarować, krzywdy żadnej nie zrobi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Rozeznanie
|
Minuta ciszy dla mojego kciuka zranionego w walce z nożem przy krojeniu papryki
![]() Na szczęście poratowałam go łatką z paczki od herbaty, oby wytrzymał, bo kciukowe pazury mam najdłuższe... ![]()
![]() |
#978 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Smerfetka696969;535 71558]
Cytat:
![]() Cytat:
Oooo to taka masc na wszystko ![]() ![]() Nie zazdroszczę :/ Ja ostatnio ciachnelam paznokcia przy goleniu... Maszynka :/ Tak to jest jak sie czlowiek spieszy :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=Joasiunia ![]() Cytat:
![]() ![]() Obcinalam paznokcie w połowie października i mam już takie długie, ze zaraz obcinam od nowa i hoduje na święta ![]()
![]() |
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=elunka88;53577080]Nie wiem do czego porównac tez z pestek dyni ale mnie smakowal
![]() Cytat:
![]() ![]() A i zazdraszczam dlugich pazurkow ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Raz na jakiś czas hybrydę można zrobić. Mam koleżankę, która nosi hybrydę non-stop i chwali, ponieważ dla niej to szansa na zapuszczenie jakichkolwiek paznokci. Więc jeśli się nad tym zastanawiasz-według mnie można zrobić hybrydę, raz na jakiś czas nie zaszkodzi, a może nawet pomoże-ze zwykłym lakierem jest tak, że zazwyczaj się go zmywa co 3-4 dni, a potem maluje na nowo, a zbyt częste traktowanie paznokci lakierami i zmywaczem też im nie wychodzi na dobre. Widzę to na własnym przykładzie-od początku października nie maluję paznokci i widzę, że zrobiły się znacznie twardsze(uwielbiam wkurzać ludzi stukając paznokciami o blat ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ktoś się mnie pytał o moje sposoby na zastrzały, a więc moje porady: -odwyk od malowania paznokci. Dla mnie było to trudne, ale zauważyłam, że po każdym manicure przynajmniej jeden zastrzał mi puchł na nowo i od nowa zaczynał ropieć. Odkąd przestałam malować paznokcie nie mam nawrotów, opuchlizna mi zeszła, teraz czekam na przyrośnięcie skórek do płytki przy macierzy. -żel antybakteryjny do rąk Świtu-od niechcenia zaczęłam smarować nim zastrzały, pomyślałam-odkazi. Rzeczywiście. -rywanol. We wszelkich postaciach. Moczenie palców w ciepłym rywanolu przynosi ulgę przy gorącym i pulsującym paluchu, ale barwi płytkę i palce(jednak łatwo schodzi podczas dłuższego prysznica). Rywanol w żelu jest dosyć wygodny, pomaga na stany zapalne, ale barwi lakier na amen. -jak zastrzał jest bardzo opuchnięty i pulsujący to po wyciśnięciu ropy(wiem, bardzo ble) ulgę przynosi...Altacet. Od razu chłodzi i uspokaja. Ja się dzisiaj nie mogłam nagapić na piękne paznokcie mojej koleżanki-długie, mocne i grube, o pięknie białych końcówkach. Pociągnięte warstwą mlecznej odżywki/lakieru wyglądają bosko. ![]() Lniany w biedrze jest chyba po 10-11 zł. ![]() Edytowane przez 201612060923 Czas edycji: 2015-11-24 o 15:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=elunka88;53577080]Nie wiem do czego porównac tez z pestek dyni ale mnie smakowal
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#983 |
Raczkowanie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;53577438]
Masz bardzo ładne paznokcie, a ten lakier mi się strasznie podoba-zdradzisz numerek i markę? ![]() Raz na jakiś czas hybrydę można zrobić. Mam koleżankę, która nosi hybrydę non-stop i chwali, ponieważ dla niej to szansa na zapuszczenie jakichkolwiek paznokci. Więc jeśli się nad tym zastanawiasz-według mnie można zrobić hybrydę, raz na jakiś czas nie zaszkodzi, a może nawet pomoże-ze zwykłym lakierem jest tak, że zazwyczaj się go zmywa co 3-4 dni, a potem maluje na nowo, a zbyt częste traktowanie paznokci lakierami i zmywaczem też im nie wychodzi na dobre. Widzę to na własnym przykładzie-od początku października nie maluję paznokci i widzę, że zrobiły się znacznie twardsze(uwielbiam wkurzać ludzi stukając paznokciami o blat ![]() ![]() [/QUOTE] Ten lakier to Golden Rose Rich Color, nr. 120 ![]() ![]() No właśnie, a ja mam takie kruche nawet jak nie maluję, ale może to wina odstawienia olejków ![]() Dlatego zastanawiałam się nad zaczęciem robienia sobie hybryd, gdyż podobno po tym stają się twardsze, a ich miękkość to moja zmoora. Ale nie chcę, by przez to straciły na długości czy na grubości, bo nie mam specjalnie cienkich paznokci.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Ktoś się mnie pytał o moje sposoby na zastrzały, a więc moje porady: -odwyk od malowania paznokci. Dla mnie było to trudne, ale zauważyłam, że po każdym manicure przynajmniej jeden zastrzał mi puchł na nowo i od nowa zaczynał ropieć. Odkąd przestałam malować paznokcie nie mam nawrotów, opuchlizna mi zeszła, teraz czekam na przyrośnięcie skórek do płytki przy macierzy. -żel antybakteryjny do rąk Świtu-od niechcenia zaczęłam smarować nim zastrzały, pomyślałam-odkazi. Rzeczywiście. -rywanol. We wszelkich postaciach. Moczenie palców w ciepłym rywanolu przynosi ulgę przy gorącym i pulsującym paluchu, ale barwi płytkę i palce(jednak łatwo schodzi podczas dłuższego prysznica). Rywanol w żelu jest dosyć wygodny, pomaga na stany zapalne, ale barwi lakier na amen. -jak zastrzał jest bardzo opuchnięty i pulsujący to po wyciśnięciu ropy(wiem, bardzo ble) ulgę przynosi...Altacet. Od razu chłodzi i uspokaja. Ja się dzisiaj nie mogłam nagapić na piękne paznokcie mojej koleżanki-długie, mocne i grube, o pięknie białych końcówkach. Pociągnięte warstwą mlecznej odżywki/lakieru wyglądają bosko. ![]() Lniany w biedrze jest chyba po 10-11 zł. ![]() ![]() Hmmm... to może moje zastrzały nie są takie tragiczne, bo ja ropy nigdy nie miałam. Zawsze tylko się ukrwawię ![]() Kupuj kupuj. Ja zaczęlam przez wątek dla kręconowlosych tak swoją drogą ![]()
![]() |
#985 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
Ja mam teraz zmywacz z olejkiem kokosowym be beauty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Raczkowanie
|
Mi bardzo pomogl manicute japonski, robie raz w miesiacu (sama). Przedtem łamały mi sie i rozdwajały, po hybrydzie...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Konto usunięte
|
Widzę to na własnym przykładzie-od początku października nie maluję paznokci i widzę, że zrobiły się znacznie twardsze(uwielbiam wkurzać ludzi stukając paznokciami o blat ![]() ![]() [/QUOTE] a nie cofnął ci się przez to przyrost? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
Pijecie lniany olej... Z pestek dyni chyba tez moge pic?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Generalnie większość olei ma zdrowe działanie i nie zaszkodzi pić, ale za pestki dyni nie odpowiem, co działaja. Za lniany ręczę paznokciami
![]()
Mikołajek ![]() 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2015-11-25 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.