Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-25, 05:51   #961
201710041131
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Dziewczyny strasznie Wam współczuję płaczu maluszkow.. Mam nadzieję ze Wam niedługo unormuje się sytuacja

Wieczorem wyszłam z Blanka na zakupy, zapowiadalo się fajnie, tz w domu z lena a ja w ciszy mogłam sobie kupić żarło.. Ale nie.. Blanka się wywalila, zdarła kolano i cały czas jeczala i chciała na ręce

My dalej 56 zakładam jej nieraz 62 ale są trochę za duże :p

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
O rany ale zazdroszcze, te 56 to najfajniejsze ciuszki sa ja jeszcze niektóre body 56 wciskam ale juz naciągnięte sa a nie chce by cisnęły małego w nabiał

To jeszcze stres miałaś zamiast przyjemnych zakupów

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Szuuu a przyszły już bodziaki?

My drugie karmienie. Na pierwszym tak szybko wciągnął butle, że nawet nie skończyłam Was nadrabiać, a dużo napisalyscie! Dlatego mój Tz wkurzal się na wibracje!

Jak przeczytałam o Waszych problemach brzuszkowych to łzy mi stanęły w oczach. Szkoda, że nikt nie ma pomysłu jak im pomóc..
Nie przyszły jeszcze, ale wczoraj napisał do mnie koleś z pretensjami czy wysłałam mu paczkę bo jeszcze nie przyszła po czym zaraz z tylu drugi mail ze jednak jest i ze przeprasza. A ja poszłam az zobaczyć kiedy wysłałam i okazało sie ze 19! Priorytetem! Poczta Polska w kulki leci...

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Boże moje dziecko od nie pamiętnych czasów obudziło sie na jedzenie i teraz wzięło ja na zabawy
spanie jest dla słabych

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Kejti- my też właśnie po drugim karmieniu Wojtek i Franek zsynchronizowali żołądki

I znów czkawka...

Moj tez ma codziennie a czasem dwa razy dziennie i kończy sie zawsze ulaniem

Irmusia a jak u Ciebie z karmieniem?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 05:56   #962
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
nie robiłam, nie wiedziałam ze mozna takim małym dzieciom cos takiego robić, zapytam dzisiaj pediatry o to

Oj biedulinka, moze juz dzisiaj bedzie lepiej

my tez nie mamy ale pierwsze co pomyslałam jak o tej ciotce przeczytałam to te kokardki

Nie wiem jak to jest, ale raz odmówisz jednemu pacjentowi i nagle wszyscy przestają sie odzywac- przypadek ale zawsze sie sprawdza , a jak tyrasz ponad normę to telefon sie urywa... Jedno szczęście ze ten akurat pacjent mieszka blisko... Teraz i tak jest troche lepiej, najgorzej było jak tz miał urlop- wtedy w ogole nie widziałam go a tak dzis chociaz rano bede sie z nim widziała (bo akurat jego pacjentka z rana ma przerwę )

ja powoli 62 zaczynam zakładać

Nie ma pracy to źle, ale jak jest jej za dużo to też niedobrze...

Gwiazda się przebudziła, myślałam że będzie amciu, witaminy naszykowałam, patrzę a ta śpi mogłaby się obudzić jednak bo cyc mnie boli :p
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 06:25   #963
siacha_ck
Zakorzenienie

U nas w nocy o 4 było karmienie i teraz drugie. Fajnie ze tak przespał, tylko nadal te zielone kupki
Możliwe, że dopiero teraz nie toleruje nabiału, który jem?

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 06:41   #964
kaczuszka1986
Zadomowienie

Witamy się i my, u nas pobudka o 4 i jeszcze mała śpi ale chyba coś zaczyna się wkręcić więc pewnie zaraz będzie cyc
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 07:07   #965
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Nie ma pracy to źle, ale jak jest jej za dużo to też niedobrze...

Gwiazda się przebudziła, myślałam że będzie amciu, witaminy naszykowałam, patrzę a ta śpi mogłaby się obudzić jednak bo cyc mnie boli :p
haha niech sie budzi bo wybuchniesz

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
U nas w nocy o 4 było karmienie i teraz drugie. Fajnie ze tak przespał, tylko nadal te zielone kupki

Kurczę nie wiem czy tak moze byc A spróbuj moze odstawić na kilka dni

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Witamy się i my, u nas pobudka o 4 i jeszcze mała śpi ale chyba coś zaczyna się wkręcić więc pewnie zaraz będzie cyc

Moj tez sie juz kręci, slysze to postękiwanie ale jesc juz jadł godzine temu wiec pewnie zacznie sie jazda I o, już jest ryk, nawet nie zdążyłam napisać, dobrze ze Tz ma na 10

Stary 2015-08-25, 07:08   #966
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Kejti- my też właśnie po drugim karmieniu 😉 Wojtek i Franek zsynchronizowali żołądki 😉

I znów czkawka...
Ja trochę przyciągnęłam Wojtka, bo obudził się pół godziny wcześniej ale takie nocki mogłyby być. Od 20 do 2:30 i po zjedzeniu do 5, znowu szama i do teraz

A propos wczorajszych rozmów, dostałam okresz 9 tygodni po porodzie.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 07:16   #967
201710041131
Konto usunięte

Moj jadł o 22 potem o 4 a potem o 6.30. O 8 zaczela sie jazda z brzuszkiem. Aaa jak go o 6.15 przewijalam to mega mu sie ulało z tej 4, paw był zacny.

To chyba nie ma różnicy czy bym odbijała go czy nie bo mi sie strasznie rozbudza przy odbijaniu a i tak ulewa hmm

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-25, 07:21   #968
kejtiCe
Zakorzenienie

Szuuu a może on ma refluks?? Sprawdzał to ktoś?

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

I pięknie spał!!!
22.06.2015
Stary 2015-08-25, 07:25   #969
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Szuuu - ja jakiś czas temu odstawilam espumisan bo dawałam coraz więcej i częściej i po odstawieniu było lepiej. Teraz znowu gorzej ale chyba to co dostaje nie pomaga.. Od nocy odstawilam delicol, do czwartku do wizyty mam nie dawać, zobaczymy. Został dicoflor i Wit D.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 07:30   #970
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

I pięknie spał!!!
O wlasnie. Synek mojej koleżanki mial. No ale on tak nie plakal

Szuuu przykro mi, ze sie tak męczycie. Jeszcze jakbys nie byla z tym sama... Szuuu a Tz tak musi pracować ciągle? Chce? Czy to Wasza wspolna decyzja?

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Moja jadla o 21, o 2, o 6. Ale od 6 nie spala. Gadala sobie oglądała sufit teraz ja nakarmilam znow.
Stary 2015-08-25, 07:34   #971
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Szuuu - testy na alergie pokarmowa są średnio wiarygodne do 3 roku życia.. Raczej się takim maluchom nie robi, chociaż któraś pediatra coś wspominała o tym niby..

________

W nocy pobudki co 2-3 godziny z płaczem.. Nie dość że prawie nic nie jem to jeszcze dziecko tyle płacze..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-25, 07:38   #972
Irmusia81
Zakorzenienie

Szuu- z karmieniem u nas byłoby super ale zawsze coś.. Teraz od dwóch dni bolą mnie sutki jak maly ssie. Takie mrowienie nieprzyjemne. I nie wiem dlaczego... Czytałam że to może być grzybica. Muszę kupić clotrimazolum i maltan znów bo nie wiem gdzie włożyłam. Może przejdzie.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Monika- przykro mi że tak się męczycie...

U nas były karmienia po północy, o 4:30 i teraz o 7. Lubię to 😊
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 07:42   #973
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Szuuu - ja jakiś czas temu odstawilam espumisan bo dawałam coraz więcej i częściej i po odstawieniu było lepiej. Teraz znowu gorzej ale chyba to co dostaje nie pomaga.. Od nocy odstawilam delicol, do czwartku do wizyty mam nie dawać, zobaczymy. Został dicoflor i Wit D.
A czy po espumisanie były bąki ? Ja daje zawsze na noc, na wszelki wypadek ale strasznie baczurzy. Moze tez odstawię.

Szuu tez pomyslałam o refleksie. Wszyscy kolka kolka a moze być refluks. Masz klin ?

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 07:58   #974
Cos_
Zakorzenienie

Szuu strasznie ci wspolczuje. Patryk tak sie darl wczoraj w koncu padl po kapieli i nawet go na jedzenie nie budzilam. Trzymaj sie kochana jestesmy z toba

Moja dieta poszla w pi... jem to co mi sie nawinie z Patrykiem na rekach :/
On ma mega problem z zasypianiem jest spiacy ale ni chu... nie zasnie tak twardo zeby mozna bylo go odlozyc.

Monika mam wrazenie wlasnie ze im wiecej i czesciej podaje sie tak jak np.u nas bobotic to jest gorzej tez musimy zrobic przerwe.

Fartuch niezly klocuszek myslalam ze to Patryk jest grubaskiem

Groszko szuu nie musi miec klina wystarczy podlozyc cos pod materac od strony glowy np.zrolowany duzy recznik.
Stary 2015-08-25, 08:02   #975
haniula1803
Rozeznanie

w końcu was nadrobilam Zosia śpi wiec zamiast tez kimac to was czytam jeszcze klub musze obczaić bo też dawno tam nie zagladalam

Postaram się odnieść do kilku ostatnio poruszanych tematów

Szuu przytulam oby ten lekarz coś pomógł

Co do tż - mój też bardzo dużo pracuje ale jak wraca to zawsze pyta jaki dzisiaj Zosia ma dzień i jak mam dość to ja zabiera a ja mogę się zająć sobą lub zrobić coś co nie dałam rady zrobić (wtedy nawet ugotowanie obiadu jest relaksem ) nie robi mi uwag co do mojego wyglądu a jak ja narzekam to twierdzi że przesadzam i takie tam choć ja wiem ze nie jest dobrze w czwartek mieliśmy 10 rocznicę ślubu dostałam piękny bukiet 30 czerwony roz i kolczyki aż się poryczyłam. No ale nie będę za dużo chwalić żeby nie było jak z naszymi maluchami pochwalone od razu się psują

Zosia nosi rozmiar 56 na szczepieniu ważyła 3880 wiec teraz pewnie coś koło 4 i też mam nadzieje ze zimę przesmigamy w gondoli.
Nocka u nas super cyc o 10 pobudka o 4 i o 7 także super ale wczoraj w dzień prawie nie spala

A i jeszcze jedno może coś doradźcie: mam problem ze starszą córa budzi się co noc ok 3-4 od 2 tygodni i nie może zasnoc przychodzi do nas placze jęczy czasami Zosia śpi a ta marudzi nie raz schodzi nam godzina zanim znowu zaśnie nie chce jej wpuszczać do naszego łóżka bo się przyzwyczai i będzie masakra ale nie mam już siły nie wiem co robić macie jakiś pomysł?
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 08:10   #976
industria
Zakorzenienie

cześć

u nas też nocka piękna- lulu o 21, flaszka o 4 i o 8 rano super, nawet sie troche wyspałam, mogłoby tak być częściej

Cytat:
Moj jadł o 22 potem o 4 a potem o 6.30.
noo, pięknie pospał

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Groszko szuu nie musi miec klina wystarczy podlozyc cos pod materac od strony glowy np.zrolowany duzy recznik.
tak, ja tak zrobiłam. główka jest troche wyżej i jest ok

strasznie sie stresuje tym dzisiejszym szczepieniem. tż w pracy. poprosiłam mame żeby ze mną pojechała.......
Stary 2015-08-25, 08:30   #977
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Haniula a ile ma córka lat ?

Stary 2015-08-25, 08:31   #978
industria
Zakorzenienie

dziewczynki, czy któraś używa podkładów mineralnych?

mam do sprzedania podkład annabelle minerals - tonacja natural- kolor fairest. tu wklejam linka http://www.annabelleminerals.pl/skle...cienie-natural
oczywiście jest jaśniejszy niż na tym zdjęciu.

źle dobrałam tonacje i ciut za jasny mi jest. użyty 2 razy może- czyli pełny.

sprzedam za 2 dychy, cena regularna to 34,90

ogólnie podkład jest genialny, dobrałam sobie inny kolor i używam cały czas. polecam
Stary 2015-08-25, 08:35   #979
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Moj jadł o 22 potem o 4 a potem o 6.30. O 8 zaczela sie jazda z brzuszkiem. Aaa jak go o 6.15 przewijalam to mega mu sie ulało z tej 4, paw był zacny.

To chyba nie ma różnicy czy bym odbijała go czy nie bo mi sie strasznie rozbudza przy odbijaniu a i tak ulewa hmm

U nas czy odbije czy nie to tak uleje. Też nie po każdym karmieniu.
Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Szuu strasznie ci wspolczuje. Patryk tak sie darl wczoraj w koncu padl po kapieli i nawet go na jedzenie nie budzilam. Trzymaj sie kochana jestesmy z toba

Moja dieta poszla w pi... jem to co mi sie nawinie z Patrykiem na rekach :/
On ma mega problem z zasypianiem jest spiacy ale ni chu... nie zasnie tak twardo zeby mozna bylo go odlozyc.

Monika mam wrazenie wlasnie ze im wiecej i czesciej podaje sie tak jak np.u nas bobotic to jest gorzej tez musimy zrobic przerwe.

Fartuch niezly klocuszek myslalam ze to Patryk jest grubaskiem

Ja właśnie Szymkowi podłożyłam zrolowany kocyk.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-25, 08:53   #980
Aika213
Wtajemniczenie

Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2

Hej u nas nocka tez ok. Wczoraj po tych krzykach padła koło 20:00 potem nakarmiłam ja koło 23:00 I budzila sie 2 razy. Mam nadzieje ze dziś będzie lepszy dzień. Zbieram sie i idę załatwiać umiejscowienie mojego aktu ślubu w polskich księgach i muszę powymieniać wszystkie dokumenty na nazwisko męża. Potem dentysta
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 08:58   #981
Princesika
Zakorzenienie

Moja teraz odsypia poranne ogladanie sufitu

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

A ja ogladam Na wspolnej na ipla obiad mam z wczoraj. Troche posprzatam i chyba nic wiecej nie musze dzis robic
Stary 2015-08-25, 08:59   #982
kika1989wroc
Rozeznanie

Dopiero Was nadrobiłam
od wczoraj próbuje Was dogonić ale zawsze coś wypadło.
Co do boli brzuszka dzieciaczkow zwłaszcza Szuuu, Monika i Marei bardzo Wam współczuje bo najgorzej jest patrzeć jak dziecko cierpi i nic nie móc zrobić Oby jak najszybciej te bóle się skończyły
U nas rozmiar 56 w bodziakach a 62 w pajacach. Nasz synek jest długi a chudy wiec również daje nam miesiąc i przesiadziemy się do spacerówki choć chciałabym jak najdłużej pojeździć gondolą w planach miałam do grudnia ale aż tak dobrze może nie być
Nasze noce są dobre ale nie najlepsze nie chce narzekac bo bez płaczu i po jedzeniu zasypia ale kładę go o 20 a budzi się 23.30 a później 2-3, później po 5 i na tym karmieniu już rozpoczynamy dzień po kąpieli czasem nie wypija 120 ml, później staram się żeby jednak zjadł całą porcje ale różnie wychodzi. Za to e dzień je wszystko plus woda.
Dzisiaj idziemy do pediatry bo po mleku z apteki kupy są zielone i zatwardzenie :/ do tego trzyma główkę tylko na jednym boku, kształt główki tez się nie polepsza zobaczymy co powie.

Do czegoś jeszcze miałam się odnieść i nie pamiętam
Aaa...u mnie nadal brak okresu i coraz bardziej kusi mnie zrobienie testu zwłaszcza ze Rybka i kaiti juz macie

No i jeszcze gratuluję imponujących wag dzieciaczkow
Stary 2015-08-25, 09:00   #983
kejtiCe
Zakorzenienie

A ja właśnie mam pełno sprzątania... Nie wiem skąd to wszystko się bierze, wiecznie śmieci pełno, pełno naczyń...
Na obiad mam barszcz czerwony od mamy, ale oczywiście mój Tz nie lubi zup
22.06.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-25, 09:08   #984
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Szu mogę Ci wysłać zdj z książki o refleksie jeśli chcesz

Stary 2015-08-25, 09:22   #985
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Fartuch trzeba było go do pawianów wsadzić i zostawić tam

O a to ciotka! Trzeba jej czerwona kokardkę do czoła przybić gwoździem

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
U mnie tez, ryk przez cały dzień. W podróży było ok a ledwo weszłam do domu rodziców to masakra. Rozglądała sie i ryk i tak do 19:00 z małymi przerwami. Jak rodzice chcieli ja uspokoić i wzięli na ręce to wyła jeszcze bardziej. Chyba potrzebuje kilka dni żeby sie przyzwyczaić do nowego otoczenia. To był najgorszy dzień jaki dotąd miała.

zmęczona podróżą i zmianą otoczenia, dziś będzie lepiej

Cytat:
Nie wiem jak to jest, ale raz odmówisz jednemu pacjentowi i nagle wszyscy przestają sie odzywac- przypadek ale zawsze sie sprawdza , a jak tyrasz ponad normę to telefon sie urywa...

zawsze tak jest

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość

nie wiem

Cytat:

mój synek miał zdiagnozowany i potwierdzony badaniami refluks i inaczej to się objawia

Cytat:
Szuu- z karmieniem u nas byłoby super ale zawsze coś.. Teraz od dwóch dni bolą mnie sutki jak maly ssie. Takie mrowienie nieprzyjemne. I nie wiem dlaczego... Czytałam że to może być grzybica. Muszę kupić clotrimazolum i maltan znów bo nie wiem gdzie włożyłam. Może przejdzie.

też pomyślałam o grzybicy oby nie...

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość

A i jeszcze jedno może coś doradźcie: mam problem ze starszą córa budzi się co noc ok 3-4 od 2 tygodni i nie może zasnoc przychodzi do nas placze jęczy czasami Zosia śpi a ta marudzi nie raz schodzi nam godzina zanim znowu zaśnie nie chce jej wpuszczać do naszego łóżka bo się przyzwyczai i będzie masakra ale nie mam już siły nie wiem co robić macie jakiś pomysł?

a może gdyby miała jakąś swoją przytulankę maskotkę? gdyby się obudziła to mogłaby się przytulić do niej i próbować usnąć dalej. mój synek mimo, że ma już 8 lat to nadal śpi ze swoim pluszowym pieskiem

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

strasznie sie stresuje tym dzisiejszym szczepieniem. tż w pracy. poprosiłam mame żeby ze mną pojechała.......

ja też zaraz jedziemy
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 09:22   #986
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
A ja właśnie mam pełno sprzątania... Nie wiem skąd to wszystko się bierze, wiecznie śmieci pełno, pełno naczyń...
Na obiad mam barszcz czerwony od mamy, ale oczywiście mój Tz nie lubi zup
Aaaa to u mnie tez wiecznie balagan. Z tylkow sie nam sypie.
Znaczy naczynia zawsze w zmywarce lub pochowane wiec nie leza, wszystko sprzatamy na bieżąco. Ale kurz na szafkach i podlodze to jakas zmora. Codziennie to sprzatam i nadal syf. Kupiliśmy nowy odkurzacz i moze bedzie lepiej
Stary 2015-08-25, 09:28   #987
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Aaaa to u mnie tez wiecznie balagan. Z tylkow sie nam sypie.
Znaczy naczynia zawsze w zmywarce lub pochowane wiec nie leza, wszystko sprzatamy na bieżąco. Ale kurz na szafkach i podlodze to jakas zmora. Codziennie to sprzatam i nadal syf. Kupiliśmy nowy odkurzacz i moze bedzie lepiej
Mmm zmywarka jaki luksus kiedyś też będę miała.....

Zawijam się do endokrynologa, tż zostaje z córcią
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 09:34   #988
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Mmm zmywarka jaki luksus kiedyś też będę miała.....

Zawijam się do endokrynologa, tż zostaje z córcią
Eee tam luksus. Zmywarka to standard
Stary 2015-08-25, 09:35   #989
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
A czy po espumisanie były bąki ? Ja daje zawsze na noc, na wszelki wypadek ale strasznie baczurzy. Moze tez odstawię.

Szuu tez pomyslałam o refleksie. Wszyscy kolka kolka a moze być refluks. Masz klin ?
Baki zawsze były, wzbudzają ja z płaczem.. Może bez espumisanu mniej, jakoś lepiej było..
Stary 2015-08-25, 09:40   #990
kejtiCe
Zakorzenienie

Ja tu na dole nie mam zmywarki. Ledwo dorobilismy się pralki nowej. Ale masz rację, Princesika, z kurzem... Boże, jak to będzie, gdy dziecko Zacznie raczkowac

Mehja, jak objawia się refluks?
22.06.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości