|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3
Dziewczyny, ale Wy przez cały dzień poświęcacie dzieciom 100% uwagi? No bo ja jednak przy nim i oglądam tv, i pisze z Wami, i gotuje, i siedzę przy kompie, i sprzątam... więc jak mój Tz bierze go, ale po chwili zaczyna grzebać w telefonie, to nie mam pretensji, bo w miarę swojej podzielnosci uwagi jednak go zagaduje, zabawia a tym samym mnie odciaza.
Ja uważam, że dziecko zbliżyło nas do siebie. Ale to pewnie dlatego, że dzięki temu zamieszkalismy razem, a wcześniej raz spalismy u niego, a raz u mnie.
|
#962 |
|
Konto usunięte
|
Masija masz 100% racji
Dziś z nim pogadam. Dzięki za opinie dot. sukienki ![]() Kupiłam w Fashion House w Gdańsku w sklepie z sukienkami. Boże jakie piękne tam były sukienki ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Mały się wydziera, próbuje kupę widać i nie może
|
|
|
|
#963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że upewniaja się czy gaz zadziałał, a pewnie zasłaniają też twarze i widząc, że jednak jesteś przytomna, to szybko by uciekli. A w filmach to policja przewidzialaby ich następny cel i czekali by na nich. ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Albo w tej pozycji na ugietych kolanach.
|
|
#964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jednak jak tz ma pol godziny dziennie dla dziecka (a czasem mniej ) to mnie denerwuje ze sie gapi na bzdury w tv (zeby chociaz jakis jego ulubiony program czy serial czy cos ze sie nie umie oderwac) a olo do niego zagaduje Po swojemu a on to olewa. I dopiero jak sie rozplacze to "ooooo a czemu placzesz" ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- [QUOTE=kejtiCe;5281256 Jak mój Mały nie może kupy zrobić, to kładę go na przewijaku, otwieram pampersa i podciagam nogi do brzucha. Wtedy idzie bankowo, spróbuj. Albo w tej pozycji na ugietych kolanach.[/QUOTE] Ja robie wtedy ten masaz antykolkowy z jutuba potem zamykam pampka biore malego na rece w pionie i kupa zwykle idzie od razu. |
|
|
|
|
#965 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo, mi by nie pozwoliło dać takiej satysfakcji teściówce ![]() Jadłby chelb ze smalcem ale w domu. ![]() Cytat:
Może tż'ta to też wszystko przerasta? Też mieliście nie małe problemy.. ![]() Cytat:
Co do zajęć w domu-oj jest tego sporo. I fajnie, że tż taki jest ![]() Dobrze jest tak podzielić obowiązki ![]() Cytat:
:pal a:Cytat:
![]() Hehe powoiedz mu że coraz więcej będzie do roboty z takim maluchem ![]() Ej, wiecie co? Seksy przy małym dziecku prowadzą do powiększenia rodziny ![]() Mała się obudziła i zaczęła sobie gadać i śmiać się w TYM momencie...i tż mało co a by nie zdążył.. A po gumkę mu się nie chciało dylić do łazienki
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
szuuu- rozumiem Cie i trzymam kciuki za rozmowe, mam nadzieje, ze pomoze
jestesmy po szczepieniu.. 3 wklucia i druga dawka na rotawirusy.. mala troche plakala przy wkluciach ale nie bylo tragedii..od razu po przyjsciu do domu dalam malej paracetamol.. o 8 rano zjadla 120 ml, a o 9:30 kolejne 100 ml..wrocilymy do domu, myslalam ze bedzie plakac czy cos..wsadzilam ja do bujaczka, dalam kostke a ta zaczela gaworzyc aa dostalam ksiazke o rozrzerzaniu diety malucha, kaczuszka TY sie pytalas o ksiazke.. ktoras z dziewczyn podawala linka na pdf, ja mam angielska wersje, nie pamietam w jakim jezyku byla ta w pdf'ie ksiazka jest fajna, bo opisane jest co i kiedy podawac dziecku i jak dlugo mozna przechowywac, do tego jest napisane o wartosciach wrzyw owocow itp..tak przejrzalam, moze w weekend sobie poczytam.. mam jeszcze do przeczytania Greya.. nie wiem kiedy to zrobie heh.. ide nadrabiac
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie płakała, jak stanęłam nad łóżeczkiem to zobaczyłam że nie śpi i patrzy oczyskami zdziwiona Kliknęłam jej matę fisher price rainforest- używana ale stan jak nowa mam nadzieję, że jej się spodoba
|
|
|
|
|
#969 | |
|
Zadomowienie
|
Ja nie siedzę przy kompie tylko na aplikacji. Pisze gdy Laura jest na dworze w wózku i śpi. Bo wtedy musze z nią jeździć a nie mam co robić. Czasem też gdy jest na macie, tak jak teraz, a w międzyczasie zagaduje do niej. Obiad gotuje lub sprzątam jak Laura śpi. Tv nie oglądam raczej w dzień, chyba że polo tv i wtedy razem z Laurą tańczymy haha ;-) Ogólnie cały czas musze do niej mówić bo to nie jest dziecko które się samo zabawi.
A tż poświęca jej niewiele swojego czasu jednak bo do 16.30 praca a po 19 kapiemy wiec wymagam jednak od niego żeby zajmował się tylko i wyłącznie Laurą a nie telefonen, tv i czymś tam jeszcze. Na to ma czas po jej kąpieli. Zresztą on sam tak robi, nie musiałam mu podpowiadać. Tak samo jak rozmawia ze mną nawet o bzdetach to nie patrzy w telefon, bo mnie to do szału doprowadzało. Kiedyś tak robił ale sobie ustaliliśmy, że albo rozmawiamy albo patrzymy gadamy na fb np.;-) ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słyszałam o tej metodzie kradzieży. współczuję że to twoje okolice, też bym się bała Cytat:
ja też w życiu bym nie pozwoliła żeby jadł u teściowej, ale by miała gadania! z resztą tż nie odważyłby się tak zachować |
||
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czemu byście nie pozwoliły? Nie rozumiem tego.. jakiego gadania? Nie sądzę, aby to była dla niej jakakolwiek satysfakcja. Mój Tz ma warsztat na podwórku swojego rodzinnego domu. Ona robiąc obiad dla swojego męża robi też dla mojego Tza i dla mnie. Z tym, że ja nie przychodzę.
Ot, cała filozofia.
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
moja by zaraz wszystkim gadała co ze mnie za żona że mąż jada u mamusi
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Ahhhhhhh. To moja nie. Ale moja teściowa nie ma swojego zdania. Jak ona nie zrobi obiadu na 14, to mój teść (delikatnie mówiąc) krzyczy.
Ja robię obiady, ale czasami.. jak mam coś dobrego
|
#974 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u nas mala spi po 7-8 godzin w nocy wiec wysypiamy sie, z reguly jak mala sie budzi o 5 to ja robie mleko, bo TZ wstaje po 6 wiec nie bede go budzic mala wstala, pomarudzila, zjadla i znowu gada
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwusiach, no dobrze - nie czuli tego co my, ale też relacje matka dziecko i ojciec dziecko nie są takie same.
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas jest tak, ze mam caly czas oko na Lilly..ale tez potrafie wyjsc np do kuchni, zrobic obiad albo isc do toalety bez malej.. z reguly mam wlaczona jakas muzyke na lapku wiec mala nie siedzi w ciszy..pisze czasem z lapka, czasem z apki na tel
i tez staram sie sporo zrobic gdy mala spi![]() Kejti - kiedy idziesz na piwko do Tesciowej??? ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
|
#977 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle ja poznaję co to instagram i oglądam sobie tam różne profile, przy okazji zaczynam Was obserwować i znalazłam też sylwke. Boże jakaś Ty ładnaaaaa i zgrabnaaaaaa!!!! ;-)
|
|
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie mnie denerwuje. Co chwilę dzwoni do mnie tutaj i opowiada mi co Tz jadł na obiad i czy było mu za mało czy za dużo. mnie tak naprawdę nic nie obchodzą jej opowieści i nasza rozmowa wygląda tak, że ona gada, a ja tylko przytakuje lub udaje zdziwiona/rozsmieszona. Przecież lezymy w szpitalu w naszym mieście, to zawsze może nas odwiedzić, ale ona się tego nie domysli, bo ma wyprany mózg A ja jej podpowiadac nie będę.To fakt, że oni czasami nie zauważają, że skończyło się beztroskie życie, ale ja nie potrafię zrozumieć tego tłumaczenia, że przerosła ich sytuacja. A mnie nie przerosła? Też, tylko ja nie wyjdę i nie zostawię dziecka. Faceci to tchórze Kurde, widać że nudzi mi się w szpitalu
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no u ciebie to inna sytuacja Masija dlatego my trzymamy gumki w szafce nocnej przy łóżku ale i tu czasem się nie chce sięgnąć |
|
|
|
|
#980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo tak to bys padla z nudow
|
|
#981 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zresztą nie dałabym jej takiej satysfakcji. Ona już się gotuje na to, że tż przy mnie nauczył się jeść prawie wszystko gdzie u siebie w domu wybrzydzał. A jak jeszcze mnie chwali to łooo.. ![]() Cytat:
![]() Kurde, zamówiłam ciuchy dla siebie i znowu nie trafiłam z rozm. ![]() Przez ciążę zamawiam wszystko większe a wcale nie powinnam mehja nie mamy szafki przy łóżku:P Tylko stolik ale muszę gdzieś tam je upchać bo znowu będzie... mamusia czerwcowa:P
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-09-18 o 15:01 |
|||
|
|
|
#982 |
|
Konto usunięte
|
Krwa chyba tz cos wyczuł bo w ramach niespodzianki zabiera mnie do kosmetyczki... A jeszcze nic nie powiedziałam
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak mojemu zapowiadam rozmowe wieczorem to też tak się zachowuje, wie że wygarnę mu wszystko i w ten sposób chce złagodzić wyrok |
|
|
|
|
#985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do czasu, to moja Aga mówiła coś o 3 tygodniach Cytat:
![]() no i piękna ta kiecka twoja moi rodzice wzieli dziś małą na spacer a my pojechaliśmy załatwiać sprawy z becikowym (w końcu! ) i na wieksze zakupy. fajnie z ich strony, przynajmniej raz w tygodniu chcą mi ją tak brać na dłużej, zawsze moge sobie coś załatwić
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Masija- zgadzam się z tym co napisałaś odnośnie facetów.
Ja uważam że trzeba wyraźnie i szybko komunikować czego oczekujemy i co nas boli. Szuu- super kiecka😊 Nie daj się zbyć kosmetyczką bo sprawa jest poważna. Kaczuszko- trzymam kciuki za twój wielki dzień! Paznokietki śliczne 😊 My dziś idziemy do spowiedzi przed niedzielnym chrztem 😉
|
#987 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#988 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, pedzicie jak szalone, jeden dzień nieobecność i teraz tylko nadrabiam
![]() Napisze na szybko, ze byliśmy po receptę na szczepionkę i przy okazji zwazylisny Malego no i wyszlo 6740 i 61 cm. Pytalismy czy mamy mu suplementowac wit C, ale p.doktor powiedziała ze nie ma takiej potrzeby. Na szczepieniu dowiemy sie czy mozna juz mu wprowadzac stale pokarmy bo za tydz konczymy 4 m-ce. No, wiecej pocytuje jak Was w koncu dogonie |
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia ja też dziś idę do spowiedzi przed chrztem
tż ma drugą zmianę więc nie wiem kiedy pójdzie. Wróciłam od kosmetyczki, brwi zrobione. Jutro rano idę do fryzjera i ze 3h mi tam zejdzie, nuda. |
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Mycha wysłałam Ci priv wiadomość
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

bo tak to bys padla z nudow