Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-18, 13:16   #961
kejtiCe
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 3

Dziewczyny, ale Wy przez cały dzień poświęcacie dzieciom 100% uwagi? No bo ja jednak przy nim i oglądam tv, i pisze z Wami, i gotuje, i siedzę przy kompie, i sprzątam... więc jak mój Tz bierze go, ale po chwili zaczyna grzebać w telefonie, to nie mam pretensji, bo w miarę swojej podzielnosci uwagi jednak go zagaduje, zabawia a tym samym mnie odciaza.

Ja uważam, że dziecko zbliżyło nas do siebie. Ale to pewnie dlatego, że dzięki temu zamieszkalismy razem, a wcześniej raz spalismy u niego, a raz u mnie.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:17   #962
201710041131
Konto usunięte

Masija masz 100% racji

Dziś z nim pogadam.

Dzięki za opinie dot. sukienki

Kupiłam w Fashion House w Gdańsku w sklepie z sukienkami. Boże jakie piękne tam były sukienki Ale większośc krótkich

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Mały się wydziera, próbuje kupę widać i nie może
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:20   #963
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Mamy owczarka. Ale podobno psy im nie straszne :-( Najgorze jest to ze to gdzie tetaz mieszkam to tylko dwa domy i las o pole... Nerwicy idzie dostać w nocy...
Najbardziej boję się że na mnie ten gaz nie zadziała i będę wszystko widzieć... A oni wtedy będą musieli mnie zlikwidować... Masakra, chyba za dużo filmów się naoglądałam ;-)
Przepraszam, ale rozsmieszylas mnie tym
Myślę, że upewniaja się czy gaz zadziałał, a pewnie zasłaniają też twarze i widząc, że jednak jesteś przytomna, to szybko by uciekli.

A w filmach to policja przewidzialaby ich następny cel i czekali by na nich.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Masija masz 100% racji

Dziś z nim pogadam.

Dzięki za opinie dot. sukienki

Kupiłam w Fashion House w Gdańsku w sklepie z sukienkami. Boże jakie piękne tam były sukienki Ale większośc krótkich

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Mały się wydziera, próbuje kupę widać i nie może
Jak mój Mały nie może kupy zrobić, to kładę go na przewijaku, otwieram pampersa i podciagam nogi do brzucha. Wtedy idzie bankowo, spróbuj.
Albo w tej pozycji na ugietych kolanach.
22.06.2015
Stary 2015-09-18, 13:30   #964
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale Wy przez cały dzień poświęcacie dzieciom 100% uwagi? No bo ja jednak przy nim i oglądam tv, i pisze z Wami, i gotuje, i siedzę przy kompie, i sprzątam... więc jak mój Tz bierze go, ale po chwili zaczyna grzebać w telefonie, to nie mam pretensji, bo w miarę swojej podzielnosci uwagi jednak go zagaduje, zabawia a tym samym mnie odciaza.
No nie no, ja tez.
Ale jednak jak tz ma pol godziny dziennie dla dziecka (a czasem mniej ) to mnie denerwuje ze sie gapi na bzdury w tv (zeby chociaz jakis jego ulubiony program czy serial czy cos ze sie nie umie oderwac) a olo do niego zagaduje Po swojemu a on to olewa. I dopiero jak sie rozplacze to "ooooo a czemu placzesz"

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

[QUOTE=kejtiCe;5281256
Jak mój Mały nie może kupy zrobić, to kładę go na przewijaku, otwieram pampersa i podciagam nogi do brzucha. Wtedy idzie bankowo, spróbuj.
Albo w tej pozycji na ugietych kolanach.[/QUOTE]

Ja robie wtedy ten masaz antykolkowy z jutuba potem zamykam pampka biore malego na rece w pionie i kupa zwykle idzie od razu.
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:39   #965
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Noooooo, mój też nauczony, że wszystko pod nos dostaje i odchodzi jak od koryta. Dlatego właśnie znowu je obiady u swojej mamy

oo, mi by nie pozwoliło dać takiej satysfakcji teściówce
Jadłby chelb ze smalcem ale w domu.
Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
O albo wiem sa takie chusteczki Blephaclean one nie szczypia Blance przemywalam po przetykaniu kanalika lzowego. Tylko ze i tak się do apteki musisz wybrać

Eh

Ja mam wrażenie ze pomimo tego ze spędzamy czas razem itp i tak się od siebie oddalilismy trochę niewiem dlaczego ;( czasami mam wrażenie ze tz wolałby być w pracy niż z nami w domu.
Popytam w aptece. Wieczorem pojadę. Dziękuję

Może tż'ta to też wszystko przerasta? Też mieliście nie małe problemy.. A jak gadacie to co mówi?
Cytat:
Umarłabym chyba ze strachu. Tym bardziej, że ostatnio trzy noce nie spałam przez to co dzieje się w miejscowościach w moim okręgu. Co noc okradają ok. 7 domów z danej wioski czy miasteczka. Najpierw usypiają psy, potem przez otwarte okno czy jakiś lufcik czy cokolwiek innego wypuszczają gaz, gdy mieszkańcy zasną na dobre, przykładają jakąś folie do okna która tłumi dźwięk tłuczenia szyby i wchodzą i biorą co chcą. U moich znajomych to tylko kasa i złoto, ale w mieście u brata dziewczyny to telewizory i sprzęt agd. Masakra! Mają drabiny bo policja mówi, że na elewacjach są ślady, ale nie mogą ich złapać... Tylko apelują żeby nie zostawiać otwartych okien na noc...
Uwierzcie ze teraz każdy dźwięk lodówki czy pstryknięcie tv powoduje u mnie palpitacje serca ;-)

Przepiękna

U mnie w domu tak właśnie postępujemy. Oczywiste jest, że w domu zawsze jest praca, zwłaszcza latem. Trzeba posprzątać, podlać ogródek, wypielić go, zebrać zbiory, porąbać drewno i poukładać w szopce na zimę, posprzątać psu itd do tego układaliśmy akurat w tym roku polbruk... Zawsze była praca i zawsze będzie. Ale zawsze po powrocie z pracy zawodowej tż zajmował się małą, a potem szedł robić co do niego należało. A my z wózkiem mu potowarzyszyć. Teraz odwrotnie, po obiedzie od razu na dwór, bo szybciej robi się ciemno, a po wykonaniu pracy wspólnie spędzamy czas. Gdy pijemy po południu kawę a Laura nie śpi, to tz się nią zajmuje, bo mówi ze ja robiłam to cały dzień. Gdy trzeba wstać w nocy, to nie protestuje że on pracuje i musi się wyspać. Tez wstaje. W ogóle to mamy taki układ, że on wstaje na początku, a ja śpię, a nad ranem od ok. 3-4 gdy on jest już nieprzytomny, to ja przejmuję Laurę ;-) Dzięki temu każde z nas prześpi ciągiem te parę godzin i jesteśmy wyspani
o matko ! Mycha! Uważaj na siebie!

Co do zajęć w domu-oj jest tego sporo. I fajnie, że tż taki jest
Dobrze jest tak podzielić obowiązki

Cytat:
Mycha masakra!!!

Aaa szu świetna ta sukienka sama chciałabym chodzić w maxi ale wydaje mi się ze wyglądam jak jakiś karzeł kikut
weeź idź do dzieci islamskie dziecko, a nie herezje głosisz:pal a:
Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
No wlasnie masz racje. Rozmawialismy o tym a on ze z tak malym dzieckiem to on nie wie co robic. Jak ma "zajac sie synkiem" to go gdzies kladzie i zajmuje sie czyms (tv, komp, prasowanie) patrzac na niego czy mu sie krzywda nie dzieje. I wielce zdziwiony ze maly tak zostawiony Po paru minutach placze.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Ale on w Domu jak juz jest to poprasuje, naczynia pozmywa, na to nie moge narzekac.
To fajnie, że tak pomaga w domu
Hehe powoiedz mu że coraz więcej będzie do roboty z takim maluchem

Ej, wiecie co? Seksy przy małym dziecku prowadzą do powiększenia rodziny
Mała się obudziła i zaczęła sobie gadać i śmiać się w TYM momencie...i tż mało co a by nie zdążył.. A po gumkę mu się nie chciało dylić do łazienki

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:40   #966
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:

Ja uważam, że dziecko zbliżyło nas do siebie. Ale to pewnie dlatego, że dzięki temu zamieszkalismy razem, a wcześniej raz spalismy u niego, a raz u mnie.
Przy kompie nie siedzę,a z wami staram się pisać jak śpią albo zajmują się zabawka. Chociaż czasami jak nie śpią to cały czas muszę do nich gadać bo wszystkie zabawki są be oni muszą mieć żywą osobę.
Stary 2015-09-18, 13:47   #967
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

szuuu- rozumiem Cie i trzymam kciuki za rozmowe, mam nadzieje, ze pomoze

jestesmy po szczepieniu.. 3 wklucia i druga dawka na rotawirusy.. mala troche plakala przy wkluciach ale nie bylo tragedii..od razu po przyjsciu do domu dalam malej paracetamol..

o 8 rano zjadla 120 ml, a o 9:30 kolejne 100 ml..wrocilymy do domu, myslalam ze bedzie plakac czy cos..wsadzilam ja do bujaczka, dalam kostke a ta zaczela gaworzyc pozniej wzielam ja na spacer, wrocilysmy do domu i spi

aa dostalam ksiazke o rozrzerzaniu diety malucha, kaczuszka TY sie pytalas o ksiazke.. ktoras z dziewczyn podawala linka na pdf, ja mam angielska wersje, nie pamietam w jakim jezyku byla ta w pdf'ie

ksiazka jest fajna, bo opisane jest co i kiedy podawac dziecku i jak dlugo mozna przechowywac, do tego jest napisane o wartosciach wrzyw owocow itp..tak przejrzalam, moze w weekend sobie poczytam.. mam jeszcze do przeczytania Greya.. nie wiem kiedy to zrobie heh..

ide nadrabiac
Stary 2015-09-18, 13:52   #968
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym sie bała, zrobiłabym sobie bazę z kołdry i nie wyszła
Mała płakała?

nie płakała, jak stanęłam nad łóżeczkiem to zobaczyłam że nie śpi i patrzy oczyskami zdziwiona

Kliknęłam jej matę fisher price rainforest- używana ale stan jak nowa mam nadzieję, że jej się spodoba
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 14:06   #969
mycha_818
Zadomowienie

Ja nie siedzę przy kompie tylko na aplikacji. Pisze gdy Laura jest na dworze w wózku i śpi. Bo wtedy musze z nią jeździć a nie mam co robić. Czasem też gdy jest na macie, tak jak teraz, a w międzyczasie zagaduje do niej. Obiad gotuje lub sprzątam jak Laura śpi. Tv nie oglądam raczej w dzień, chyba że polo tv i wtedy razem z Laurą tańczymy haha ;-) Ogólnie cały czas musze do niej mówić bo to nie jest dziecko które się samo zabawi.

A tż poświęca jej niewiele swojego czasu jednak bo do 16.30 praca a po 19 kapiemy wiec wymagam jednak od niego żeby zajmował się tylko i wyłącznie Laurą a nie telefonen, tv i czymś tam jeszcze. Na to ma czas po jej kąpieli. Zresztą on sam tak robi, nie musiałam mu podpowiadać. Tak samo jak rozmawia ze mną nawet o bzdetach to nie patrzy w telefon, bo mnie to do szału doprowadzało. Kiedyś tak robił ale sobie ustaliliśmy, że albo rozmawiamy albo patrzymy gadamy na fb np.;-)

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Przepraszam, ale rozsmieszylas mnie tym
Myślę, że upewniaja się czy gaz zadziałał, a pewnie zasłaniają też twarze i widząc, że jednak jesteś przytomna, to szybko by uciekli.

A w filmach to policja przewidzialaby ich następny cel i czekali by na nich.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Albo w tej pozycji na ugietych kolanach.
Wiem, że to śmiesznie brzmi. Zdaje sobie z tego sprawę. Teraz też nie to bawi, ale w nocy wszystko jest takie realne ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 14:29   #970
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Umarłabym chyba ze strachu. Tym bardziej, że ostatnio trzy noce nie spałam przez to co dzieje się w miejscowościach w moim okręgu. Co noc okradają ok. 7 domów z danej wioski czy miasteczka. Najpierw usypiają psy, potem przez otwarte okno czy jakiś lufcik czy cokolwiek innego wypuszczają gaz, gdy mieszkańcy zasną na dobre, przykładają jakąś folie do okna która tłumi dźwięk tłuczenia szyby i wchodzą i biorą co chcą. U moich znajomych to tylko kasa i złoto, ale w mieście u brata dziewczyny to telewizory i sprzęt agd. Masakra! Mają drabiny bo policja mówi, że na elewacjach są ślady, ale nie mogą ich złapać... Tylko apelują żeby nie zostawiać otwartych okien na noc...
Uwierzcie ze teraz każdy dźwięk lodówki czy pstryknięcie tv powoduje u mnie palpitacje serca ;-)

słyszałam o tej metodzie kradzieży. współczuję że to twoje okolice, też bym się bała

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

oo, mi by nie pozwoliło dać takiej satysfakcji teściówce
Jadłby chelb ze smalcem ale w domu.

Ej, wiecie co? Seksy przy małym dziecku prowadzą do powiększenia rodziny
Mała się obudziła i zaczęła sobie gadać i śmiać się w TYM momencie...i tż mało co a by nie zdążył.. A po gumkę mu się nie chciało dylić do łazienki

ja też w życiu bym nie pozwoliła żeby jadł u teściowej, ale by miała gadania! z resztą tż nie odważyłby się tak zachować
Stary 2015-09-18, 14:31   #971
kejtiCe
Zakorzenienie

Ale czemu byście nie pozwoliły? Nie rozumiem tego.. jakiego gadania? Nie sądzę, aby to była dla niej jakakolwiek satysfakcja. Mój Tz ma warsztat na podwórku swojego rodzinnego domu. Ona robiąc obiad dla swojego męża robi też dla mojego Tza i dla mnie. Z tym, że ja nie przychodzę.
Ot, cała filozofia.
22.06.2015
Stary 2015-09-18, 14:34   #972
mehja
Zakorzenienie

moja by zaraz wszystkim gadała co ze mnie za żona że mąż jada u mamusi
Stary 2015-09-18, 14:38   #973
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
moja by zaraz wszystkim gadała co ze mnie za żona że mąż jada u mamusi
Ahhhhhhh. To moja nie. Ale moja teściowa nie ma swojego zdania. Jak ona nie zrobi obiadu na 14, to mój teść (delikatnie mówiąc) krzyczy.

Ja robię obiady, ale czasami.. jak mam coś dobrego
22.06.2015
Stary 2015-09-18, 14:39   #974
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
szuuu nie, tak ogólnie. Chodzi mi o to, że czemu my tak tych facetów bronimy? Kurde, nam się świat nie zmienił? Przecież chyba nam najbardziej.. Dobra-kobieta może jest bardziej przygotowana na to ale bez jaj. Facet jest jakimś ułomnym osobnikiem który ma pakiet ochronny? Że jego trzeba chronić przed dzieckiem i konsekwencjami ? To też faceta dziecko.
Ja sobie nie wyobrażam sytuacji gdzie tż wraca do domu, je obiad i spada gdzie chce.. Kurde.. Co to za życie? Już nawret nie mówię o tym, że chciałabym żeby mi pomógł, odciążył, pobył z dzieckiem czy nawet cokolwiek zrobił w domu ale mnie by brakowało jego. Jego obecności. Nas. Razem. I nas w trójkę.
Ja tak mam-tż ma czas dla siebie, ja też ale ogólnie non stopk jesteśmy razem. Tzn. razem czyli z małą. Ale chociaż jesteśmy razem to tak mi go cholernie brakuje..
Po prostu-związku.

My zawsze sobie mówiliśmy, że dziecko nigdy nie będzie ważnijesze. Że nie zatracimy się w rodzicielstwie. I chociaż jest trudno to jakoś tam wysupłujemy trochę czasu dla siebie.

Nie chcę nikogo osądzać, krytykować. Nie bierzcie tego do siebie i nie linczujcie mnie. Bo wiem, że są różne sytuacje, różni ludzie. Jednym zajmuje to krócej, innym dłużej, a inni w ogóle nie zmieniają nic. Wiem o tym.Każdy związek jest inny.

W ogóle to dzisiaj jestem cała na nie i zła jak osa..więc wybaczcie

i szuuu sukienka piękna gdzie kupiłaś?

ej i Lena ma dalej takie czerwone oczko tzn. ten wewn. kącik.
Do lekarza już nie ma miejsc.. nie wiem kurde co robić
doobrze mowisz!!!

Cytat:
No masz rację przecież facet ma tyle samo czasu na przygotowanie się do narodzin co my.
To jest wszystko nasza wina, a nie ich. Mój mi potrafi powiedzieć, że przecież ja wiem wszystko najlepiej, to po co on ma próbować? To teraz jak coś robi, to w ogóle nie zwracam mu uwagi.
tylko, ze faceci nie czuli tego co my przez cala ciaze..nie czuli kopania, mdlosci itp.. moze gdyby chociaz przez tydzien czuli to co my, to moze bardziej wczuli by sie w sytuacje...

Cytat:
O albo wiem sa takie chusteczki Blephaclean one nie szczypia Blance przemywalam po przetykaniu kanalika lzowego. Tylko ze i tak się do apteki musisz wybrać

Eh

Ja mam wrażenie ze pomimo tego ze spędzamy czas razem itp i tak się od siebie oddalilismy trochę niewiem dlaczego ;( czasami mam wrażenie ze tz wolałby być w pracy niż z nami w domu.
mam podobnie..u nas do tego doszlo duzo klotni .. po porodzie jak wrocilismy do domu to czulam jakbym usnosila sie nad ziemia..taka n=bylam szczesliwa a teraz..szkoda gadac.. niby miedzy nami jest ok ale..

Cytat:

Przepiękna

U mnie w domu tak właśnie postępujemy. Oczywiste jest, że w domu zawsze jest praca, zwłaszcza latem. Trzeba posprzątać, podlać ogródek, wypielić go, zebrać zbiory, porąbać drewno i poukładać w szopce na zimę, posprzątać psu itd do tego układaliśmy akurat w tym roku polbruk... Zawsze była praca i zawsze będzie. Ale zawsze po powrocie z pracy zawodowej tż zajmował się małą, a potem szedł robić co do niego należało. A my z wózkiem mu potowarzyszyć. Teraz odwrotnie, po obiedzie od razu na dwór, bo szybciej robi się ciemno, a po wykonaniu pracy wspólnie spędzamy czas. Gdy pijemy po południu kawę a Laura nie śpi, to tz się nią zajmuje, bo mówi ze ja robiłam to cały dzień. Gdy trzeba wstać w nocy, to nie protestuje że on pracuje i musi się wyspać. Tez wstaje. W ogóle to mamy taki układ, że on wstaje na początku, a ja śpię, a nad ranem od ok. 3-4 gdy on jest już nieprzytomny, to ja przejmuję Laurę ;-) Dzięki temu każde z nas prześpi ciągiem te parę godzin i jesteśmy wyspani
dobrze, ze spedzacie czas ze soba i ze TZ zajmuje se mala.. wczoraj razem wykapalismy mala a TZ ja ubieral ..ja poszlam zobic malej mleko..dziwne uczucie bo pierwszy raz tak wyszlo.. ale spoko, TZ tez chcial wiecj sie zajmowac mala wiec ja mu nie bede zabraniac

u nas mala spi po 7-8 godzin w nocy wiec wysypiamy sie, z reguly jak mala sie budzi o 5 to ja robie mleko, bo TZ wstaje po 6 wiec nie bede go budzic

mala wstala, pomarudzila, zjadla i znowu gada
Stary 2015-09-18, 14:41   #975
kejtiCe
Zakorzenienie

Sylwusiach, no dobrze - nie czuli tego co my, ale też relacje matka dziecko i ojciec dziecko nie są takie same.
22.06.2015
Stary 2015-09-18, 14:44   #976
sylwusiach
Zakorzenienie

u nas jest tak, ze mam caly czas oko na Lilly..ale tez potrafie wyjsc np do kuchni, zrobic obiad albo isc do toalety bez malej.. z reguly mam wlaczona jakas muzyke na lapku wiec mala nie siedzi w ciszy..pisze czasem z lapka, czasem z apki na tel i tez staram sie sporo zrobic gdy mala spi

Kejti - kiedy idziesz na piwko do Tesciowej???

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Sylwusiach, no dobrze - nie czuli tego co my, ale też relacje matka dziecko i ojciec dziecko nie są takie same.
nie sa, ale trzeba im tlumaczyc, ze skonczyla sie kawalerka
Stary 2015-09-18, 14:49   #977
mycha_818
Zadomowienie

W ogóle ja poznaję co to instagram i oglądam sobie tam różne profile, przy okazji zaczynam Was obserwować i znalazłam też sylwke. Boże jakaś Ty ładnaaaaa i zgrabnaaaaaa!!!! ;-)
Stary 2015-09-18, 14:51   #978
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
u nas jest tak, ze mam caly czas oko na Lilly..ale tez potrafie wyjsc np do kuchni, zrobic obiad albo isc do toalety bez malej.. z reguly mam wlaczona jakas muzyke na lapku wiec mala nie siedzi w ciszy..pisze czasem z lapka, czasem z apki na tel i tez staram sie sporo zrobic gdy mala spi

Kejti - kiedy idziesz na piwko do Tesciowej???

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

nie sa, ale trzeba im tlumaczyc, ze skonczyla sie kawalerka
Nie idę do niej strasznie mnie denerwuje. Co chwilę dzwoni do mnie tutaj i opowiada mi co Tz jadł na obiad i czy było mu za mało czy za dużo. mnie tak naprawdę nic nie obchodzą jej opowieści i nasza rozmowa wygląda tak, że ona gada, a ja tylko przytakuje lub udaje zdziwiona/rozsmieszona.
Przecież lezymy w szpitalu w naszym mieście, to zawsze może nas odwiedzić, ale ona się tego nie domysli, bo ma wyprany mózg A ja jej podpowiadac nie będę.

To fakt, że oni czasami nie zauważają, że skończyło się beztroskie życie, ale ja nie potrafię zrozumieć tego tłumaczenia, że przerosła ich sytuacja. A mnie nie przerosła? Też, tylko ja nie wyjdę i nie zostawię dziecka. Faceci to tchórze

Kurde, widać że nudzi mi się w szpitalu
22.06.2015
Stary 2015-09-18, 14:56   #979
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Ahhhhhhh. To moja nie. Ale moja teściowa nie ma swojego zdania. Jak ona nie zrobi obiadu na 14, to mój teść (delikatnie mówiąc) krzyczy.

Ja robię obiady, ale czasami.. jak mam coś dobrego

no u ciebie to inna sytuacja

Masija dlatego my trzymamy gumki w szafce nocnej przy łóżku ale i tu czasem się nie chce sięgnąć
Stary 2015-09-18, 14:56   #980
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle ja poznaję co to instagram i oglądam sobie tam różne profile, przy okazji zaczynam Was obserwować i znalazłam też sylwke. Boże jakaś Ty ładnaaaaa i zgrabnaaaaaa!!!! ;-)

Cytat:
Nie idę do niej strasznie mnie denerwuje. Co chwilę dzwoni do mnie tutaj i opowiada mi co Tz jadł na obiad i czy było mu za mało czy za dużo. mnie tak naprawdę nic nie obchodzą jej opowieści i nasza rozmowa wygląda tak, że ona gada, a ja tylko przytakuje lub udaje zdziwiona/rozsmieszona.
Przecież lezymy w szpitalu w naszym mieście, to zawsze może nas odwiedzić, ale ona się tego nie domysli, bo ma wyprany mózg A ja jej podpowiadac nie będę.

To fakt, że oni czasami nie zauważają, że skończyło się beztroskie życie, ale ja nie potrafię zrozumieć tego tłumaczenia, że przerosła ich sytuacja. A mnie nie przerosła? Też, tylko ja nie wyjdę i nie zostawię dziecka. Faceci to tchórze

Kurde, widać że nudzi mi się w szpitalu
ciesz sie, ze masz internet w ogole bo tak to bys padla z nudow
Stary 2015-09-18, 15:00   #981
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

ja też w życiu bym nie pozwoliła żeby jadł u teściowej, ale by miała gadania! z resztą tż nie odważyłby się tak zachować
U mnie na szczęście t. jest daaaleko
Cytat:
Ale czemu byście nie pozwoliły? Nie rozumiem tego.. jakiego gadania? Nie sądzę, aby to była dla niej jakakolwiek satysfakcja. Mój Tz ma warsztat na podwórku swojego rodzinnego domu. Ona robiąc obiad dla swojego męża robi też dla mojego Tza i dla mnie. Z tym, że ja nie przychodzę.
Ot, cała filozofia.
Tj. u mehji-maiałaby gadanie
Zresztą nie dałabym jej takiej satysfakcji. Ona już się gotuje na to, że tż przy mnie nauczył się jeść prawie wszystko gdzie u siebie w domu wybrzydzał. A jak jeszcze mnie chwali to łooo..
Cytat:
A ja dalej nie wiem jak tam się zalogować, co zrobić w ogóle żebym mieć ten cały ig

Kurde, zamówiłam ciuchy dla siebie i znowu nie trafiłam z rozm.
Przez ciążę zamawiam wszystko większe a wcale nie powinnam

mehja nie mamy szafki przy łóżku:P Tylko stolik
ale muszę gdzieś tam je upchać bo znowu będzie... mamusia czerwcowa:P

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-09-18 o 15:01
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 15:03   #982
201710041131
Konto usunięte

Krwa chyba tz cos wyczuł bo w ramach niespodzianki zabiera mnie do kosmetyczki... A jeszcze nic nie powiedziałam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 15:05   #983
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Krwa chyba tz cos wyczuł bo w ramach niespodzianki zabiera mnie do kosmetyczki... A jeszcze nic nie powiedziałam

Może czyta?
22.06.2015
Stary 2015-09-18, 15:21   #984
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

ja jak mojemu zapowiadam rozmowe wieczorem to też tak się zachowuje, wie że wygarnę mu wszystko i w ten sposób chce złagodzić wyrok
Stary 2015-09-18, 15:21   #985
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Ringi są fajne
Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość

Ringa tego na miesiąc? Ja go kiedyś brałam, spoko jest. Zwłaszcza że ja zawsze miałam problem z systematycznością z braniem tablet
no właśnie chciałam was zapytać o te ringi jak to jest czy miałyście doświadczenia jak z ceną czy warto....wygodne to? ja sie boje ze bede to czuć albo że mi wyleci

a co do czasu, to moja Aga mówiła coś o 3 tygodniach

Cytat:

fajnie z jego strony, tylko niech nie myśli że sie tym wykupi i bedzie miał spokój
no i piękna ta kiecka twoja

moi rodzice wzieli dziś małą na spacer a my pojechaliśmy załatwiać sprawy z becikowym (w końcu! ) i na wieksze zakupy. fajnie z ich strony, przynajmniej raz w tygodniu chcą mi ją tak brać na dłużej, zawsze moge sobie coś załatwić
Stary 2015-09-18, 15:47   #986
Irmusia81
Zakorzenienie

Masija- zgadzam się z tym co napisałaś odnośnie facetów.
Ja uważam że trzeba wyraźnie i szybko komunikować czego oczekujemy i co nas boli.

Szuu- super kiecka😊
Nie daj się zbyć kosmetyczką bo sprawa jest poważna.

Kaczuszko- trzymam kciuki za twój wielki dzień! Paznokietki śliczne 😊

My dziś idziemy do spowiedzi przed niedzielnym chrztem 😉
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 15:52   #987
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
A ja dalej nie wiem jak tam się zalogować, co zrobić w ogóle żebym mieć ten cały ig
Ja ściągnęłam sobie aplikacje fb na telefon i tam był ten cały instagram połączony z fb. Pokazało mi którzy z moich znajomych z fb mają ig i tak to się zaczęło... ;-)
Stary 2015-09-18, 15:55   #988
Selis
Zadomowienie

Dziewczyny, pedzicie jak szalone, jeden dzień nieobecność i teraz tylko nadrabiam
Napisze na szybko, ze byliśmy po receptę na szczepionkę i przy okazji zwazylisny Malego no i wyszlo 6740 i 61 cm. Pytalismy czy mamy mu suplementowac wit C, ale p.doktor powiedziała ze nie ma takiej potrzeby. Na szczepieniu dowiemy sie czy mozna juz mu wprowadzac stale pokarmy bo za tydz konczymy 4 m-ce.
No, wiecej pocytuje jak Was w koncu dogonie
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 15:57   #989
mehja
Zakorzenienie

Irmusia ja też dziś idę do spowiedzi przed chrztem tż ma drugą zmianę więc nie wiem kiedy pójdzie.

Wróciłam od kosmetyczki, brwi zrobione.
Jutro rano idę do fryzjera i ze 3h mi tam zejdzie, nuda.
Stary 2015-09-18, 15:58   #990
fartuch
Zakorzenienie

Mycha wysłałam Ci priv wiadomość
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości