|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
![]() Ja mam obiad z wczoraj, pulpety w sosie koperkowym i kasza i kiszoną kapustą. I rosół chyba trzasne. Moze mnie uleczy ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Krakow jest jesdnym znajbrdziej zasmogowanych miast na swiecie niestety.. |
|
|
|
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj pisałyście o karmieniu piersią a ja dzisiaj w nocy miałam koszmar, że urodziłam dziecko i położna kazała mi je nakarmić, a ja miałam takie wielkie twarde cycki, że dziecko nawet złapać nie mogło i pojechałam do domu, a dziecko zostawiłam w szpitalu. I potem zadzwonili po mnie ze szpitala, żebym przyjechała nakarmić znowu i pojechałam, ale znowu nie mogło jeść i znowu sobie do domu wróciłam. MASAKRA !
|
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś mam pomidorowkę z wczoraj i zrobimy razem z tż musake ;-)
na jutro i pojutrze też mam plan ;-) ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#964 |
|
Rozeznanie
|
Ja obiad mam z wczoraj- pieczony kurczak z warzywami i ziemniaczki z mizerią
![]() A na jutro strzelę sobie sphagetti po bolońsku. Muszę zrobić dzisiaj bo jutro po badaniach wrócę tak głodna że na bank rzucę się na lodówkę i wole mieć coś w zanadrzu
|
|
|
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#966 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja robię barszczyk z uszkami
![]() Po bananach i sokach marchwiowych strasznie mnie pali ![]() o słodkim też ale mniej Na Małego działa jedzenie :P ogólnie co bym nie zjadła czy to obiad czy śniadanie to za kilkanaście minut bryka. Co do wód też będę spała na podkładach, może łóżka nie zaleję bo nowe is szkoda...
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A najlepsze jest to,że jak potem byłam w programie w tv o wiedzy nt. UE i była kuchnia europejska, to wylosowałam musakę haha
|
|
#968 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
O tak, o tak, jak mnie się chce dobrej pomidorowej. Te zupy to moja zmora, codziennie bym mogła je jeść . Czemu ciąża obfituje w dziwne sny, koszmary, czemu? Mnie się dzisiaj śniło, że mój były partner ma córkę i spłodził ją jeszcze kiedy był ze mną. Śniłam jak na jawie. Obudziłam się wręcz zdruzgotana, w ciężkim szoku. Aż złapałam za telefon . A że jesteśmy w dobrych stosunkach, to ciągnęłam go za język. Biedny miał ze mnie niezły ubaw.
|
#969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wpierniczam herbatniki z czekoladą, a mojej Ani to gra. Wierci się jak szalona . Jeszcze jeden, ostatni i zmieniam repertuar na jabłka, co by d...pa za szeroka nie była.
|
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
Esor gratuluje wyczekanych kopniakow !! Siasia twoja historia porodowa mnie zabiła
ale jak jade do krk to zawsze mnie głową boli teraz wiem dlaczego wspolczuje wam krakowianki . U nas dzisiaj zaczynamy malowanie U mnie na obiad barszcz z takimi ala uszkami jedne pikantne z salami a drugie łagodne z serem i szpinakiem pyszne tylko tak dopieprzylam barszcz ze ledwo jadalny
|
#972 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziendoberek
![]() Siasia ale historia z tym porodem w aucie.. Nigdy osobiście nie słyszałam o takich przypadkach, jedynie w telewizji oglądałam justynka ja miesiąc temu farbowałam syoss i też nic mi nie złapało, odrost został, reszta troche nabrała innego koloru i wyglądałam beznadziejnie. Dwa dni temu znowu sięgnęłam po syoss i wyszło idealnie, więc nie wiem od czego to zależy? Chyba od hormonów, które nam szaleją w ciąży ![]() marciar śliczny kocyk. Ja chyba też kupie sobie te podkłady i przed porodem będę już na nich spała, żeby nie zmoczyć łóżka. Ale znam też przypadek mojej znajomej, której odeszły wody, a ona zamiast do szpitala to jeszcze do sąsiadki na kawę poszła ![]() No i tamta dopiero jak usłyszała że jej wody odchodzą to zgarnęła męża i zawiozła ją spanikowana do porodu
|
#973 |
|
Zadomowienie
|
Co do snow to tez masakra u mnie
dzisiaj śnił mi się wypadek autobusu ze widzialam... Walka z pajakami i kolezanka z która mam lekko mowiac konflikt i śni mi się baaardzo często ale chyba przez to ze ta sytuacja mnie męczy ... Ona ma termin tydzień przede mną ciekawie mam nadzieje ze nie wyladujemy razem na porodowce
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niestety trafić na dobrego lekarza, to trzeba mieć szczęście. Ja trafiłam do takiego alergologa, który jak usłyszał, że mam 2 koty, to od razu stwierdził, że to uczulenie na sierść i mam się ich pozbyć. Dziwić się później, że ludzie faktycznie tak robią Żadne tłumaczenia z mojej strony, że psy i koty miałam od 2 roku życia - nie pomogły. Krótka wizyta i szybka diagnoza - pozbyć się kotów. Oczywiście nigdy już nie wróciłam do tego alergologa. Zaczęłam męczyć za to dermatologa i suma sumarum okazało się, że uczulił mnie żel pod prysznic dla dzieci o zapachu coca-coli z Ziaji. dlatego też nie miałam uczulenia na twarzy, bo tylko jej nie myłam tym żelem.A tak poza tym, to czadową masz córę bezstresowe zachowanie hahaha
|
|
|
|
|
#975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Witam ja mówiłam, że na 3 dzień bywa lepiej Esor bardzo dobry wybór imienia u mnie gorąco w pracy także dopiero zerkam co tam u Was Tż mnie zaskoczył tel z rana z pytaniem czy na pewno jem jak powinnam bo coś za chuda jestem....czemu wszyscy z tym jedzeniem mnie tak męczą czy każda kobieta w ciąży musi wyglądać już na tym etapie, że jest w zaawansowaniem ciąży ? męczące jak nie powiem co
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu hurtowe ilości to pomroziłam. Ale wlaśnie dzisiaj czuję niemoc...Ech my też dzisiaj zaczynamy. Póki ekipy nie ma to małż się bierze za docieplanie sam, bo na tym się zna. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() Nie przejmuj się, moim zdaniem to fajnie,że masz tak wyćwiczone mięśnie i trzymają brzuszek
|
|
#977 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaintrygowałyście mnie tą musaką ale po przepisach widzę, że to dosyć czasochłonne.
Ale wymyśliłam pieczoną cukinię z mięskiem mielonym
|
|
|
|
#978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo tego chciałam i nie chciałam zwlekać z dzieckiem, bo za 1,5 miesiąca stuknie mi 33, a mąż jeszcze starszy. Ale mieszkamy w kawalerce i dopiero za 2 może 3 latka będziemy mogli zmienić mieszkanie na większe. Gdybym chciała adoptować dziecko, to z miejsca by mnie skreślili ze względu na warunki mieszkaniowe. A to, że moglibyśmy dziecku zapewnić wiele miłości - jest bez znaczenia. Ale jakbyśmy sobie "narobili" własne dzieciaki powiedzmy 4kę, czy 5kę, to nikt by palcem nie kiwnął... że jak to w takim małym mieszkaniu? Poza tym odrzucono by nas z innego powodu - możemy mieć własne biologiczne dziecko. niestety znam taki przypadek, że małżeństwo od kilku lat starało się o dziecko bezskutecznie, w końcu zdecydowali się na adopcję... ale ale... skoro nie wykorzystali wszystkich metod (inseminacja, in vitro), to istniało "ryzyko", że jednak będą mieli biologiczne. Dlatego zostali skreśleni.Absurd totalny. Chociaż z drugiej strony wiem też, skąd się takie decyzje biorą, bo są też i takie przypadki, że małżeństwo starające się o adopcję, doczekało się biologicznego (bo kobieta się odblokowała psychicznie i zaszła niespodziewanie w ciążę) i odstępowało od adopcji... a dla dzieciaka, który ich poznał to ogromna trauma. Także każdy kij ma 2 końce jak to mówią. Ale przecież są możliwości, aby odpowiednio zweryfikować kandydatów - jakieś testy psychologiczne itp., czy też odpowiednio przeprowadzony wywiad. ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Na pewno jesteś świetną mamuśką |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
ale myślałam, że Tż rozumie bo do tej pory rozumiał chyba za dużo z mamusią swoją rozmawia
![]() no nic jutro robię badania przed wizytą i po raz kolejny pokażę, że ze mną wszystko dobrze innego wyjścia nie widzę
|
#981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
figa poważnie ?
ufff to mnie pocieszyłaś mój Tż 3600 ważył, ja 2700 więc do 3 kg jak dobiję to chyba będzie ok Mamusie czyli z zakupem leżaczka teoretycznie też można się wstrzymać do czasu jak się urodzi ? nie jest potrzebny od razu tak wnioskuję po tym co wcześniej pisałyście ciężko to wszystko naraz ogarnąć, a mieszkania nie chce zagracać póki co
|
#983 |
|
Rozeznanie
|
Kaaasi ja z leżaczka zaczęłam korzystać jak Młody zrobił się aktywniejszy. Na początku przez pierwsze 6 tygodni mimo wszystko sporo spał i normalnie w łóżeczku leżał. Więc możesz się spokojnie wstrzymać
|
|
|
|
#984 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no oszalał
|
|
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszyscy wiedzą, że u nas to drugie dziecko, więc część rzeczy będzie, to wiem że będą pytać co dać w prezencie. W rodzinie tż często na większe prezenty robimy składki, to akurat taki leżaczek by spasował. A i przy pierwszym dziecku niektórzy się pytali co nam sprawić, więc kilka rzeczy zostawiam.
|
|
|
|
|
#986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego już tam nie mieszkamy. ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
skąd się takie sny biorą
|
||
|
|
|
#987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki za radę ![]() Co do chudości Co do farbowanie :/ to staram się nie malować często... teraz to rugi raz malowałam w ciąży i raz wyszło raz nie może na Boże narodzenie się jeszcze raz przemaluję
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Je się da dwojga nie za dwoje . Ja dziś sprawdziłam ile powinnam przytyć, i mimo, że się martwiłam, ze za dużo mam kg, to wg. wykresu wychodzi, że jak na ten tydzień ciąży to mam niski przyrost wagi .
|
|
|
|
|
#990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyznaj, że miło jak ktoś się martwi i pyta, ale po raz kolejny to irytuje jak nie powiem co nie muszę mówić, że jak mój przyjeżdża to wpycha we mnie tyle tego, że ruszyć się nie mogę Cytat:
![]() Cytat:
bo zwykle wszyscy kupują ubranka a ja tych już mam sporo więc chyba zasugeruję to czego brak
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

też będę spała na podkładach, może łóżka nie zaleję bo nowe is szkoda...
Ślub 

wspolczuje wam krakowianki . U nas dzisiaj zaczynamy malowanie 

Żadne tłumaczenia z mojej strony, że psy i koty miałam od 2 roku życia - nie pomogły. Krótka wizyta i szybka diagnoza - pozbyć się kotów. Oczywiście nigdy już nie wróciłam do tego alergologa. Zaczęłam męczyć za to dermatologa
.