Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-03, 11:07   #961
monikmi
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VI :)

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość

my (a w zasadzie ja ) się chyba w końcu zdecydowałam jaki chcę, z mężem skonsultuję tylko kolor i fotelik, ale ten już tez chyba wybraliśmy jak mu ostatnio pokazałam
I na jaki się zdecydowałas ?

Ja dzisiaj męża wyślę samego na oględziny tego używanego Bebetto, bo umówiłam się na 18 a o 17 mam wizytę u gina więc nie mam szans się wyrobić ale zdam się na niego ewentualnie niech teściową weźmie dla towarzystwa

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 11:08   #962
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny!.
Dodatkowa amortyzacja i jego waga sprawiają, że wysuwa się na prowadzenie w moim małym rankingu. Strasznie podoba mi się szaro-czerwony.
no piękne są

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Dzięki od razu człowiek szczęśliwszy jak ktoś tak podbuduje
A jak tam Twój brzuszek dzisiaj?
dzisiaj z brzuszkiem lepiej gin trochę pocieszył to od razu nastawienie inne

co do maluchów, to mój też do dużych nie należy. Wczoraj nie był mierzony, ale na połówkowym był tak w dolnej granicy także misia i monikmi jesteśmy z jednej paczki. Nie ma co się przejmować, będzie łatwiej urodzić

Cytat:
Wcale się nie dziwię bo są śliczne ja testowałam w rampersie i były wystawione na taki podest jako "nowość" i od razu oczy mi się zaświeciły do nich
w tym lubelskim rampersie byliście? nas pan tutaj mocno przekonał do tego naszego graco i faktycznie, zapaliliśmy się, potem się trafił w smyku no i mamy z głowy jeszcze tylko fotelik dokupić zostało
Czy to jest takie ważne, żeby fotelik pasował do ramy wózka? Dziewczyny, które już mają starsze dzieci, korzystałyście z tego?
Stary 2015-12-03, 11:09   #963
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caro_83 Pokaż wiadomość
Ja już po usg młoda waży 766 gramów. I wygląda na to że wszystko w porządku😃 ułożona miednicowo.

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
to super wiadomości

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Dark bedzie dobrze dostana to uzasadnienie i sie zamkną bo nie będą mieli juz czym tego podważyć

Nie narzekam juz na ciążę.. Obudziłam sie w środku nocy zalana lzami z płaczem bo snilo mi sie ze nunek mi zmarł to byl najgorszy sen... :'(
oj co za sen....

polly wózki wizualnie śliczne no i waga też fajna ale tak jak piszesz najlepiej się karnąć
W sumie cieszę się że ten dylemat mam z głowy ale pamiętam, że jak wybieraliśmy wózek to aż w głowie się kręciło i nawet ja stwierdziłam, że łatwiej by mi było auto wybrać niż wózek a co dopiero mój mąż

Misia jak tam lidlowe łowy?

Ja się nie mogłam zdecydować na wzór pościeli i ostatecznie padło na tę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 114919_11.jpg (111,8 KB, 8 załadowań)
Stary 2015-12-03, 11:10   #964
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:

Hahaha niektórzy nie lubią grzebać tylko $ brać, nie wiem czy Twój też z tych chociaż wg mnie to lipny zawód, nie każda kobieta dba o higienę i weź tu grzeb
ja chodze na nfz takze o kase mu nie chodzi, lubi szybkie wizyty jak nic sie nie dzieje, ja zawsze ogarnieta na dole, wypachniona wykąpana a on nic postawie go przed faktem bedzie uzupełniał papiery a ja zasiąde na samolocie nie bedzie miał wyboru

Edytowane przez Bonku
Czas edycji: 2015-12-03 o 11:11
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 11:11   #965
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
W domku w górach, na sosnowym łóżku bym położyła. Od razu tak mi się skojarzyło Bardzo ładna
Stary 2015-12-03, 11:14   #966
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
ja chodze na nfz takze o kase mu nie chodzi, lubi szybkie wizyty jak nic sie nie dzieje, ja zawsze ogarnieta na dole, wypachniona wykąpana a on nic postawie go przed faktem bedzie uzupełniał papiery a ja zasiąde na samolocie nie bedzie miał wyboru
zrób może jakiś wzorek, to się chłop skusi albo powiedz wprost, że dość już masz tego czekania, już przecież tak długo się spotykacie, pora przejść do konkretów
Stary 2015-12-03, 11:15   #967
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe

mój też na nfz ale zawsze zaczynamy od samolotu, nie lubię tego i czasem sobie myślę, że mógłby mi darować a tu nic z tego, ale za to zawsze wiem czy nie ma żadnej infekcji i jak szyjka się czuje
teraz to jeszcze pikuś się wgramolić a co to będzie w 8 i 9 miesiącu, pamiętam że ledwie co się tam ładowałam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 11:15   #968
Bonku
Wtajemniczenie

sliczna ta posciel
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 11:16   #969
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:

polly wózki wizualnie śliczne no i waga też fajna ale tak jak piszesz najlepiej się karnąć
W sumie cieszę się że ten dylemat mam z głowy ale pamiętam, że jak wybieraliśmy wózek to aż w głowie się kręciło i nawet ja stwierdziłam, że łatwiej by mi było auto wybrać niż wózek a co dopiero mój mąż

Ciężki wybór.

Śliczna jest ta pościel, jak dla mnie najładniejsza ze wszystkich.

Przyszły moje herbatki. Dostałam też "próbkę" innej herbaty. Gratisy zawsze cieszą.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 11:17   #970
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
W domku w górach, na sosnowym łóżku bym położyła. Od razu tak mi się skojarzyło Bardzo ładna
meble mamy jasne a na suficie (poddasze) jest boazeria także pasuje idealnie
Stary 2015-12-03, 11:17   #971
fasolka1987
Zadomowienie

Mi też tak bardzo na wadze wózka nie zależy, mieszkam na parterze, żeby się tylko dobrze prowadził, był wygodny i ładny

Dziewczyny wklejam Wam co zjadłam dzisiaj :

I śniadanie 7.30-2 kromki chleb pełnoziarnisty, plaster szynki, plaster sera żółtego, sałata, rzodkiewka, pomidor, kawa z mlekiem
II śniadanie 9.00, banan +jogurt naturalny, 1 mandarynka, jogurt typu greckiego 0% z brzoskwinią i marakują 150g.
III śniadanie 11.00- 2 kromki chleb pełnoziarnisty, plaster sera żółtego, sałata, rzodkiewka, pomidor.

Dawniej do południa zjadłam jedną bułkę, zapiłam kefirem i tak do 16.00. Teraz mam wilczy apetyt. Czy to jest dużo jak na śniadanie?

Chlebek jest taki- jedna kromka to pół tej wielkości co widać
indeks.jpg

Nic już nie jem do obiadu do południa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 11:20   #972
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Strzałkę w dół zostaw sobie i wskocz na fotel, może odczyta aluzję bo jak nie, to mogłoby znaczyć że pomyliłaś gabinety, innego wytłumaczenia nie widzę a kiedy ostatnio Cię badał? masz jakieś dolegliwości ze strony szyjki albo brzuszka?

Ja dzisiaj zostawiam "kujaki", nie wyciągam nawet depilatora bo i tak za dużo mnie kosztuje to wszystko

fasolka jakbym miała taki fajny chlebek i rzodkiewkę to też bym jadła, więc bez stresu a tak to tylko dwie "biedne" kanapeczki i bułeczka z kruszonką i chyba ze 4 herbaty. Ja ciągle bym coś chrupała najchętniej ale trochę się hamuję bo będzie potem kiepsko ale Ty jesz same zdrowe rzeczy

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2015-12-03 o 11:25
Stary 2015-12-03, 11:21   #973
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
meble mamy jasne a na suficie (poddasze) jest boazeria także pasuje idealnie
Pięknie się będzie komponować

Przyszły moje koszule do szpitala troszkę za duże ale pewnie mnie jeszcze trochę przybędzie
Stary 2015-12-03, 11:21   #974
magda16262
Zadomowienie

Ja chodze prywatnie i tylko raz bylam badana na samolocie. Ostatnio tylko pytal czy nie mam uplawow, pieczenia,swedzenia. Bsdania tez mialam robione tylko 3 razy ostatn zarem tylko ogolne mocz,krew i ta glukoze. Teraz pewnie zrobie w styczniu
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 11:24   #975
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
hehe

mój też na nfz ale zawsze zaczynamy od samolotu, nie lubię tego i czasem sobie myślę, że mógłby mi darować a tu nic z tego, ale za to zawsze wiem czy nie ma żadnej infekcji i jak szyjka się czuje
teraz to jeszcze pikuś się wgramolić a co to będzie w 8 i 9 miesiącu, pamiętam że ledwie co się tam ładowałam
ja też zawsze zaczynam samolotem... na szczęście mój w prywatnym gabinecie ma taki mega wypasiony, że nogi same podjeżdżają do góry ale jak ostatnio musiałam się wdrapywać w szpitalu, to nie było za fajnie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Mi też tak bardzo na wadze wózka nie zależy, mieszkam na parterze, żeby się tylko dobrze prowadził, był wygodny i ładny

Dziewczyny wklejam Wam co zjadłam dzisiaj :

I śniadanie 7.30-2 kromki chleb pełnoziarnisty, plaster szynki, plaster sera żółtego, sałata, rzodkiewka, pomidor, kawa z mlekiem
II śniadanie 9.00, banan +jogurt naturalny, 1 mandarynka, jogurt typu greckiego 0% z brzoskwinią i marakują 150g.
III śniadanie 11.00- 2 kromki chleb pełnoziarnisty, plaster sera żółtego, sałata, rzodkiewka, pomidor.

Dawniej do południa zjadłam jedną bułkę, zapiłam kefirem i tak do 16.00. Teraz mam wilczy apetyt. Czy to jest dużo jak na śniadanie?

Chlebek jest taki- jedna kromka to pół tej wielkości co widać
Załącznik 6099130

Nic już nie jem do obiadu do południa
fasolka super wygląda ten chlebek jesz zdrowo, nie martw się, teraz już zapotrzebowanie na kalorie mocno wzrasta, więc jesteś usprawiedliwiona
Stary 2015-12-03, 11:27   #976
magda16262
Zadomowienie

Co drugi dzien obiecuje sobie jesc zdrowo ! A pozniej 2 zdrowego jedzonka a pozniej slodycze wygrywaja, wyjadlam juz wszystko i obiecuje sobie do swiat juz sie nie łasic.
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 11:29   #977
moonunit
Wtajemniczenie

32 no to masz luksusy w gabinecie moj za to ma super usg, jak na nfz oczywiście i fajne zdjęcia teraz mam, zaraz coś wam wrzucę

Fasolka to są same zdrowe rzeczy także wcinaj ja też ostatnio tak mam, mogłabym jeść i jeść ale najgorzej jest wieczorem bo wtedy tylko słodycze mi na myśl przychodzą albo jeszcze inne rzeczy, ostatnio wciągnęłam całą paczkę sunbites a potem wyrzuty sumienia, postanowiłam już więcej ich nie kupować i teraz na kolacje jem chleb razowy albo robię robie jogurt naturalny z płatkami owsianymi i żurawiną

Edytowane przez moonunit
Czas edycji: 2015-12-03 o 11:32
moonunit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 11:30   #978
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Przyszły moje koszule do szpitala troszkę za duże ale pewnie mnie jeszcze trochę przybędzie
Pokaż, pokaż!

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
na szczęście mój w prywatnym gabinecie ma taki mega wypasiony, że nogi same podjeżdżają do góry
Łaaaa, fotel marzenie mogłabm nawet dopłacić do wizyty za niego

Pamiętam jak raz byłam na nfz w przychodni przyszpitalnej u gina to fotel był z trzech białych desek a miejsca na nogi nie było, trzeba było podkulić do siebie dramat.

Stary 2015-12-03, 11:36   #979
sloneczko4477
Zadomowienie

Wzięłam te ale jeszcze ze dwie dokupię jakieś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1449142426941.jpg (44,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1449142438339.jpg (36,1 KB, 8 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 11:36   #980
misia880
Zakorzenienie

a pościel w lidlu oczywiście upolowałam były tez pizamy za 19,99 dla dzieci to tam był szał hahaha baby jak wściekłe brały tych piżam po 7-9 masakra

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 11:40   #981
Abii84
Rozeznanie

Malinka a powiesz mi ile oczek na taki kocyk? bo z moich obliczeń wynika że co najmniej 180 :P nie chciałabym żeby był za wąski, wiem , że dużo zależy od grubości włóczki, moja nie jest ani cienka ani gruba i pytam orientacyjnie
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 11:40   #982
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
32 no to masz luksusy w gabinecie moj za to ma super usg, jak na nfz oczywiście i fajne zdjęcia teraz mam, zaraz coś wam wrzucę
pokaż nam koniecznie

Cytat:
Łaaaa, fotel marzenie mogłabm nawet dopłacić do wizyty za niego

Pamiętam jak raz byłam na nfz w przychodni przyszpitalnej u gina to fotel był z trzech białych desek a miejsca na nogi nie było, trzeba było podkulić do siebie dramat.
no są luksusy, aparat usg też ma z górnej półki, ale w ogóle obrotny facet, bo tabliczka z unii stoi, także jakąś kasę zdobył, a widać że to wszystko kosztowało nie mało...
zresztą zwróci mu się, o ile już się nie zwróciło tyle ma pacjentek...

co do fotela, to masakra, nawet nie mogę sobie tych 3 desek wyobrazić!
Stary 2015-12-03, 11:41   #983
darolka
Rozeznanie

Cytowalam i wszystko przypadło :-\
W każdym razie wody pić położna nie pozwolila niestety. Tylko łyczka...dziewczyna co ze mną czekała po godzinie nie wytrzymała i wisiala nad muszla, ale ona mówi że wymiotuje co drugi c dzień. Położna Tak mnie posiniaczyla że szok. Żyła pękła i ręki nie mogę wyprostować :-[ tragedia
Zgaga dalej męczy i jestem strasznie zmęczona. Idę się przespac bo nie dam rady...
Jeśli chodzi o fotel u gina to co wizytę tam się wdrapuje aje zawsze jak zchodze to lekarz podaje mi rękę i pomaga tak samo po usg.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 11:41   #984
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
i który masz tydzien ??? ja 26 i powiedział mi ze moje 750 gram to mały okruszek a widze masz podobna wage
moja pod koniec 26 tygodnia ważyła 800g. lekarz powiedział że ok a ja się przestraszyłam że taka wielka..
Cytat:
zrób może jakiś wzorek, to się chłop skusi albo powiedz wprost, że dość już masz tego czekania, już przecież tak długo się spotykacie, pora przejść do konkretów

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ciężki wybór.

Śliczna jest ta pościel, jak dla mnie najładniejsza ze wszystkich.

Przyszły moje herbatki. Dostałam też "próbkę" innej herbaty. Gratisy zawsze cieszą.
moje herbatki przyszły wczoraj i też dostałam mała próbkę

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Pięknie się będzie komponować

pokaż
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 11:42   #985
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
Malinka a powiesz mi ile oczek na taki kocyk? bo z moich obliczeń wynika że co najmniej 180 :P nie chciałabym żeby był za wąski, wiem , że dużo zależy od grubości włóczki, moja nie jest ani cienka ani gruba i pytam orientacyjnie
Nie do mnie, ale jeśli wpiszesz sobie w google nazwę włóczki, to w większości sklepów jest podane ile rzędów i ile oczek potrzeba na kwadrat 10 x10cm. Wtedy przeliczasz sobie na taki wymiar, jaki chcesz.

Stary 2015-12-03, 11:42   #986
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
Abi napisz nazwę włóczki, albo na jaką grubość drutów (powinno być napisane na etykiecie) to powiem Ci mniej więcej ile oczek. A no i powiedz jaką chcesz szerokość kocyka
Stary 2015-12-03, 11:43   #987
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
moje herbatki przyszły wczoraj i też dostałam mała próbkę
Na jakie się skusiłaś? Ja sobie zaparzyłam rooibos "niebieskie migdały" .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 11:44   #988
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
W każdym razie wody pić położna nie pozwolila niestety. Tylko łyczka...dziewczyna co ze mną czekała po godzinie nie wytrzymała i wisiala nad muszla, ale ona mówi że wymiotuje co drugi c dzień. Położna Tak mnie posiniaczyla że szok. Żyła pękła i ręki nie mogę wyprostować :-[ tragedia
Zgaga dalej męczy i jestem strasznie zmęczona. Idę się przespac bo nie dam rady...
Jeśli chodzi o fotel u gina to co wizytę tam się wdrapuje aje zawsze jak zchodze to lekarz podaje mi rękę i pomaga tak samo po usg.
mnie też jest niedobrze ale ciesze się że ma to już za sobą bo wisiało i ciążyło.
mnie moja gin bada na każdej wizycie.
a fotel zwykły - a szpitalu był taki paskudny metalowy i zimny brr..
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 11:45   #989
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tak samo na nfz i badanie na samolocie mam na każdej wizycie do tego już ze 3 razy pobierał wymaz na czystość pochwy. Potem usg dopochwowe i na końcu usg przez brzuch. I też czasami sobie myślę, że choć czasami mógł by mi darować badanie na samolocie.

Cytat:
w tym lubelskim rampersie byliście? nas pan tutaj mocno przekonał do tego naszego graco i faktycznie, zapaliliśmy się, potem się trafił w smyku no i mamy z głowy jeszcze tylko fotelik dokupić zostało
Czy to jest takie ważne, żeby fotelik pasował do ramy wózka? Dziewczyny, które już mają starsze dzieci, korzystałyście z tego?
Korzystałam jak jechałam sama do lekarza to czasami trzeba było podejść kawałek z parkingu, dziecko coraz cięższe więc ciężko było nosić fotelik i jeszcze torbę z akcesoriami. A tak wpięłam w stelaż i na spokojnie. Jak jechałam samochodem na szybkie zakupy to też wpinałam.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 11:48   #990
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
o matko... co to się dzieje z tymi żyłami w ciąży?? strasznie Ci współczuję, mam traumę (i siniaka) do tej pory po pęknięciu w szpitalu

ja za tydzień w czwartek idę na krzywą, już mi gin zapowiedział wczoraj... chciał mnie dzisiaj wysłać, ale na szczęście zgodził się na za tydzień, żyłki jeszcze trochę odpoczną

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Korzystałam jak jechałam sama do lekarza to czasami trzeba było podejść kawałek z parkingu, dziecko coraz cięższe więc ciężko było nosić fotelik i jeszcze torbę z akcesoriami. A tak wpięłam w stelaż i na spokojnie. Jak jechałam samochodem na szybkie zakupy to też wpinałam.
a no widzisz, czyli warto żeby fotelik jednak pasował do stelaża, bo nie trzeba wozić ze sobą całego wózka... no to wybór mi się zacieśnia do dwóch fotelików graco na szczęście mają testy z całkiem dobrą oceną, także można iść w tą stronę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości