Aparaty ortodontyczne cz. XVI - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-19, 11:11   #961
201610281624
Konto usunięte

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVI

Cytat:
Napisane przez Kasik_30 Pokaż wiadomość
Witam Was Drogie dziewczęta!!!!
Czytam Wasz wątek od samego początku i jestem pod wrażeniem Waszej wiedzy i tego jak potraficie się wspierać i dodawać sobie otuchy to jest naprawdę super sprawa.Żałuję,że jak ja zakładałam aparat to nie szukałam takiego forum.Ja już jestem na ostatniej prostej tak naprawdę.Jestem z Wrocławia i jestem po operacji wysuniecia żuchwy jeśli ktoś potrzebuje informacji o ortodontach,chirurgach szczękowych lub operacji to służę informacjami.
Pozdrawiam(szczególnie Frutti gdyż popieram ją w wielu kwestiach)
Mi też taka operacja byłaby potrzebna. Jestem już po wizytach wstępnych u ortodonty, póki co leczę ubytki, została mi 3 ząbki do zrobienia w tym dwa kanałowo i jedna 8 do usunięcia i zdjęcie kamienia i zakładam aparacik
Cytat:
Napisane przez Minai Pokaż wiadomość
Witaj!
Może mogłabyś powiedzieć parę słów o operacji wysunięcia żuchwy? Mi takową zalecał ortodonta. Masz może zdjęcia przed i po?
Pozdrawiam
Dołączam się do prośby
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:53   #962
87marta78
Zadomowienie

Dot.: Aparat ortodontyczny Warszawa

Uffff na szczęście już dziś byłam na ostatniej wizycie i dentysty,już wszystko zrobione.następna wizyta jak będę zdejmować ten aparat a zakładać następny, żeby sprawdzić czy pod pierścieniami jest wszystko ok.
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 18:10   #963
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agatka36 Pokaż wiadomość
podpisuję się pod tym rękami i nogami, przykładając lód do spuchnietej buzi

Dziewczyny mialyscie moment załamania w drodze do pięknego uśmiechu? Bardzo chcę mieć ładne, proste zęby, ale patrząc na to ile bólu jeszcze przede mną zastanawiam się czy warto tak cierpieć dla urody. Dajcie siłę

Jedna mnie pociesza by zaraz druga dobiła
Dam radę, dam radę
To już jutro. Nie mam pojęcia co mnie czeka. Jak potem żyć?
Ja na szczęście nie miałam tego kompleksu, że wstydziłam się uśmiechać. Tzn. jestem dość spontaniczna i robiłam to mimo tego, że jednak krzywych zębów się wstydziłam. Ale wyprostowanie na pewno jeszcze bardziej mnie podbuduje!
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 18:33   #964
misz_masz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasik_30 Pokaż wiadomość
Hej!!!
Na pewno mam zdjęcia przed natomiast po jeszcze nie ale to się da załatwić,muszę po prostu zrobić.
Jeśli chodzi o samą operację to jestem mega zadowolona i naprawdę warto ją zrobić.Na pewno operacja daje trwały rezultat i zdecydowanie dużo lepszy niż kamuflaż.Jeśli o mnie chodzi nie bolało mnie wcale nic a nic.Pierwsze 3 dni są ciężkie a potem już z górki.Pierwszy tydzień dieta płynna.Wyciągi całą dobę ale da się przyzwyczaić nie przeszkadzają aż tak bardzo.Po 8 tygodniach które naprawdę szybko lecą można już w miarę normalnie jeść.A po dwóch tygodniach od operacji można wracać do pracy.Opuchlizna nawet znośna większą miałam po ósemkach.Jak zrobię fotki to wrzucę żeby można było zobaczyć efekt.Jeśli są jakieś pytania to zadawać śmiało a od siebie dodam ze jeśli pojawi się opcja operacji to naprawdę warto ją rozważyć.Pozdrawiam!!!!
Jeśli miałaś jednoszczękową i wysunięcie samej żuchwy to faktycznie rekonwalescencja jest dużo lżejsza i szybsza. Po dwuszczękowej już tak kolorowo nie jest
Ale masz racje. Jeśli pojawia się opcja operacji to warto wziąć ją pod uwagę i nie odrzucać jej od razu. Bo to tylko kilka tygodni niedogodności a efekt jest na całe życie
misz_masz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 20:56   #965
Minai
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ViLLeMkA Pokaż wiadomość
Hej! Czy ktoś z Was ma zamontowane podwyższenie? Mam od soboty i szczerze tego nienawidzę! 😐
Hej, ja mam podwyższenia od czasu dołożenia dołu, czyli od już prawie 5 miesięcy Miałam 2 razy dokładane, bo się ścierają. Pamiętam jak po założeniu weszłam tu i pisałam, że nie da się nic w tym pogryźć, ale da się, to kwestia przyzwyczajenia Chociaż wiadomo że jakieś to utrudnienie jest i przeżuwanie jest gorsze niż w 'normalnych' zębach
Stary 2016-04-19, 23:52   #966
xplasticlove
Rozeznanie

A wiecie co, ja chociaż mam Hyrax, to i tak zaczęłam się uśmiechać od ucha do ucha. Muszę ćwiczyć, bo nigdy nie uśmiechałam się "z zębami" (a przynajmniej odkąd mam stałe ). Jak orto zrobiła mi zdjęcia, to zaczęłam się śmiać, bo wyglądam jakbym poczuła wielki smród a nie uśmiechała się
W czwartek chyba załączę sobie maskę na twarz, ciekawa jestem jak się będzie z nią egzystować (zwłaszcza po usunięciu ósemek w przyszłym tygodniu) i czy da jakieś efekty. Od Hyraxa na razie nic nie widać

Na dobranoc załączam zdjęcie moich zębuszków. A co tam, napatrzcie się, bo już niedługo będą piękne i zgrabniutkie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160420_004341.jpg (112,5 KB, 72 załadowań)

Dukan od 23-09-2017
xplasticlove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 04:56   #967
agatka36
Zadomowienie

Mam wielką suchą ranę po wycięciu wedzidełka, to normalne, że jest sucha? Dla mnie to dziwne, no bo jednak znajduje się w buzi, pełno śliny itd. Nie powinnam jej nawilżać, żeby szybciej się zagoiła?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-20, 10:06   #968
201607111004
Konto usunięte

To już dzisiaj. Dziwnie się czuję. Jakbym w tej chwili nie była sobą, jakbym była w czyimś ciele. Jakby to ktoś inny właśnie spełniał marzenie a nie ja.
Ciężko to opisać. Niby tyle na to czekałam, za kilka godzin to się stanie a jednak jakby to nie była prawda. Tak mi dziwnie, że nawet nie potrafię się tym teraz cieszyć. Może jutro się ocknę i dotrze do mnie co się stało.
Stary 2016-04-20, 15:36   #969
xplasticlove
Rozeznanie

Cytat:
Mam wielką suchą ranę po wycięciu wedzidełka, to normalne, że jest sucha? Dla mnie to dziwne, no bo jednak znajduje się w buzi, pełno śliny itd. Nie powinnam jej nawilżać, żeby szybciej się zagoiła?
Raczej nie, odpowiednia higiena jamy ustnej powinna wystarczyć.
A dlaczego miałaś przycinane wędzidełko? Coś związanego z aparatem?
Mnie kiedyś szalona lekarka chciała wysłać na przycięcie, bo nie mówię 'r' Na szczęście dentysta stanowczo zabronił mi iść. Może aparat mi pomoże z tym problemem. Chociaż tak seksownie brzmię po francusku, że chyba bym nie chciała

Dukan od 23-09-2017
xplasticlove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 15:44   #970
agatka36
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xplasticlove Pokaż wiadomość
Mnie kiedyś szalona lekarka chciała wysłać na przycięcie, bo nie mówię 'r' Na szczęście dentysta stanowczo zabronił mi iść. Może aparat mi pomoże z tym problemem. Chociaż tak seksownie brzmię po francusku, że chyba bym nie chciała
Miałam wycinane z powodu diastemy (było bardzo przerośnięte). Będę zakładać aparat za 3 tygodnie i orto stwierdził, że trzeba wyciąć, żeby po zdjęciu zminimalizować szanse, że zęby mogą się rozejść
Jako dziecko też miałam problem z wymową r, z wiekiem niby zaczęłam mówić, ale do tej pory to nie brzmi tak jak powinno. Muszę podpytać orto, czy to może mieć coś wspólnego
Stary 2016-04-20, 17:27   #971
heureusement
Rozeznanie

Hej dziewczyny

Nosiłam stały aparat w gimnazjum. Niestety od tego czasu minęło już 9 lat i moje zęby trochę się powykrzywiały (za szybko zdjęty aparat retencyjny no i ósemki). Od dawna bardzo mnie to denerwuje i w końcu! się zmotywowałam i umówiłam na wizytę. Wybieram się jutro i zobaczymy co ortodonta zaproponuje.
Tak bardzo chciałabym mieć proste i ładne zęby
heureusement jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-20, 17:30   #972
201607111004
Konto usunięte

Jestem już szablozębna. Dziwnie się czułam dopiero na fotelu wyluzowałam i zrozumiałam co w końcu się dzieje. Z tych emocji zapomniałam spytać kiedy zakładamy drugi łuk
Stary 2016-04-21, 07:34   #973
Kicia131
Zadomowienie

No to u mnie mija tydzień odkąd mam aparat, więc pospamuję trochę zdjęciami :P

Pierwsze bez aparatu, dwa kolejne w dniu założenia, dwa ostatnie z dzisiaj - czyli tydzień po założeniu. Wydaje mi się czy coś się dzieje delikatnego z tymi zębami? Chociaż nie wiem czy to nie moja wyobraźnia, ale mam wrażenie, że przód się ciut przestawia i boki idą do góry... czekam z niecierpliwością, aż będę czuć całą szczękę, a nie tylko te nadbudówki na siódemkach :P

Górę zakładamy 16.06

PS. Zęby zrobiły się ciut wrażliwe, ale w ogóle mnie nie bolały, dziąsło z jednej strony poranione troszkę, kuleczki z wosku pomogły. Jestem na etapie jedzenia rogalika z czekoladą i pierogów, więc chyba nie jest źle na papkach bym nie dała rady
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20160414_13_46_42_Pro.jpg (103,3 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20160415_08_55_35_Pro.jpg (516,2 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20160416_08_39_55_Pro.jpg (497,5 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20160421_07_48_42_Pro.jpg (473,7 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20160421_08_23_47_Pro.jpg (421,7 KB, 55 załadowań)

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 10:15   #974
bijoux91
Raczkowanie

Cytat:
Ile jesteś po zabiegu? Ja miałam w lutym wycinane (górna warga) i w sumie szybko przestało sączyć z rany. Za to ja nie jestem zadowolona z efektu... Miałam ogromne wędzidełko, a niestety uśmiecham się tak, że widać mi sporo dziąseł, więc chciałam je wyciąć ze względów estetycznych. Nadal mam ślad po wycięciu, takie wgłębienie i wygląda to tylko trochę lepiej niż przed.
bijoux91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 10:25   #975
agatka36
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bijoux91 Pokaż wiadomość
Ile jesteś po zabiegu? Ja miałam w lutym wycinane (górna warga) i w sumie szybko przestało sączyć z rany. Za to ja nie jestem zadowolona z efektu... Miałam ogromne wędzidełko, a niestety uśmiecham się tak, że widać mi sporo dziąseł, więc chciałam je wyciąć ze względów estetycznych. Nadal mam ślad po wycięciu, takie wgłębienie i wygląda to tylko trochę lepiej niż przed.
W poniedziałek miałam zabieg. Jest trochę lepiej, stosuję płukankę z Dentoseptu, ale rana wygląda strasznie. To normalne? Dodatkowo strasznie ciągnie. Pamiętasz może ile czasu minęło, aż rana się zagoiła (zarosła nową tkanką ) z wierzchu?
Czy po wycięciu przy uśmiechu widać Ci mniej dziąsła? Też mam uśmiech dziasłowy i chciałabym się tego pozbyć.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-21, 12:38   #976
bijoux91
Raczkowanie

Cytat:
W poniedziałek miałam zabieg. Jest trochę lepiej, stosuję płukankę z Dentoseptu, ale rana wygląda strasznie. To normalne? Dodatkowo strasznie ciągnie. Pamiętasz może ile czasu minęło, aż rana się zagoiła (zarosła nową tkanką ) z wierzchu?
Czy po wycięciu przy uśmiechu widać Ci mniej dziąsła? Też mam uśmiech dziasłowy i chciałabym się tego pozbyć.
Nie pamiętam dokładnie, ale do tygodnia chyba wszystko się unormowało. Mnie chirurg zalecił płukanie eludrilem, ale rzadko to robiłam, bo mi strasznie nie smakował Uśmiech dziąsłowy był mniej widoczny przez jakiś czas, bo tak jak piszesz towarzyszyło temu uczucie ciągnięcia i przez to warga nie podnosiła się aż tak do góry. Niestety wszystko wróciło do normy. Mi zależało na tym, że jak już mi widać te dziąsła to niech chociaż będą ładne, gładkie, a nie że mi widać to obrzydliwe wędzidło. Chirurg zapewniał, że dziąsło się tak zrośnie, że będzie gładkie. Tylko nie powiedział po jakim czasie. Orto stwierdziła, że to może potrwać. A u mnie i tak nie da się zlikwidować uśmiechu dziąsłowego...
bijoux91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 12:41   #977
agatka36
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bijoux91 Pokaż wiadomość
Nie pamiętam dokładnie, ale do tygodnia chyba wszystko się unormowało. Mnie chirurg zalecił płukanie eludrilem, ale rzadko to robiłam, bo mi strasznie nie smakował Uśmiech dziąsłowy był mniej widoczny przez jakiś czas, bo tak jak piszesz towarzyszyło temu uczucie ciągnięcia i przez to warga nie podnosiła się aż tak do góry. Niestety wszystko wróciło do normy. Mi zależało na tym, że jak już mi widać te dziąsła to niech chociaż będą ładne, gładkie, a nie że mi widać to obrzydliwe wędzidło. Chirurg zapewniał, że dziąsło się tak zrośnie, że będzie gładkie. Tylko nie powiedział po jakim czasie. Orto stwierdziła, że to może potrwać. A u mnie i tak nie da się zlikwidować uśmiechu dziąsłowego...
Jak zęby są ładne, to nikt nie zwraca uwagi na dziąsło - tym się pocieszmy
Stary 2016-04-22, 11:20   #978
Selenka14
Przyczajenie

Witam wszystkie aparatki
jestem już trzeci dzień po założeniu aparatu i chciałbym zapytać czy zaobserwowałyście zmiany w kształcie twarzy zaraz po założeniu aparatu? Przed założeniem aparatu miałam dosyć szczupłą twarz, niestety odkąd mam aparat zauważyłam, że moja twarz zrobiła się pulchniejsza, policzki są jakby bardziej wypchane. Czy to jest normalne i moja twarz wróci do poprzedniego stanu czy zostanę z polikami jak chomik?
Selenka14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 11:44   #979
I_g_1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Selenka14 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie aparatki
jestem już trzeci dzień po założeniu aparatu i chciałbym zapytać czy zaobserwowałyście zmiany w kształcie twarzy zaraz po założeniu aparatu? Przed założeniem aparatu miałam dosyć szczupłą twarz, niestety odkąd mam aparat zauważyłam, że moja twarz zrobiła się pulchniejsza, policzki są jakby bardziej wypchane. Czy to jest normalne i moja twarz wróci do poprzedniego stanu czy zostanę z polikami jak chomik?

U mnie jak się nie uśmiechnęłam to nikt nie zauważył, że mam założony aparat.
Ale nic ci nie jest - to nie jest żadna opuchlizna? Bo może masz jakąś reakcję alergiczną?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-22, 12:01   #980
Selenka14
Przyczajenie

Raczej żadnej reakcji alergicznej nie mam. Nic mnie nie swędzi ani nie piecze. Jedynie te policzki są jakby pełniejsze
Stary 2016-04-22, 12:46   #981
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie aparatki
To chyba jasne Masz złomstwo w ustach, więc od środka buzia się wypełnia, usta też stają się pełniejsze

U mnie z ciekawostek-po 8 miesiącach pożegnałam ekspander Genialne uczucie odzyskać podniebienie i dobrą dykcję Orto jednak mnie trochę ostudziła i powiedziała, że jak będzie trzeba to jeszcze mi go założy. Dół też już coraz piękniej, jedynka z położenia pionowego już jest niemalże idealnie w poziomie z resztą ząbków
Stary 2016-04-22, 13:18   #982
Selenka14
Przyczajenie

A czy jest szansa, że moja twarz wróci do "normalności" po jakimś czasie czy raczej muszę się pogodzić z moim nowym obliczem? Dodam, że mam zgryz otwarty i aparat założony na góry łuk
Stary 2016-04-22, 18:02   #983
Minai
Rozeznanie

Cytat:
A czy jest szansa, że moja twarz wróci do "normalności" po jakimś czasie czy raczej muszę się pogodzić z moim nowym obliczem? Dodam, że mam zgryz otwarty i aparat założony na góry łuk
Aparat jakieś miejsce zajmuje, wypycha trochę usta, ale żeby wypchał policzki tak by było to widoczne to dziwne Może Ci się tylko wydaje?

Byłam wczoraj na wizycie. Sporo się działo, trwało 45 min, miałam m.in. przeklejane trzy zamki. Jak ktoś ciekawy, to moje albumy, w tym ze zdjęciami zrobionymi dzisiaj, są tu:
https://wizaz.pl/forum/album.php?u=1309961

Edytowane przez Minai
Czas edycji: 2016-04-22 o 18:05
Minai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-22, 20:17   #984
Selenka14
Przyczajenie

Oby to był efekt przejściowy, bo póki mój obecny wygląd niespecjalnie mi się podoba

Minai masz bardzo ładne ząbki
Stary 2016-04-23, 14:32   #985
segfault
Przyczajenie

Jestem kilka dni po zdjęciu aparatu. I tak, jak efekt "wyprostowania" bardzo mi się podoba - miałam bardzo krzywe - tak jestem załamana z efektów ubocznych. Konkretnie, po zdjęciu zamków i oczyszczeniu z kleju mam dziury w szkliwie na prawie każdym zębie. Tak, najnormalniej DZIURY w szkliwie, gołe kości niepokryte szkliwem, naprawdę! Podejrzewam, że jest to wina ortodontki, która za bardzo przeorała mi zęby podczas czyszczenia z kleju.

Z tego co wiem, szkliwa nie da się odbudować. Miała któraś z Was taki efekt?
segfault jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 16:57   #986
owocelki
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, trochę mnie tu nie było za tydzień zakladam dolny łuk, to wstawię zdjęcia jak to u mnie wygląda. Mam teraz jasnoróżowe gumki i na drugi dzień po założeniu zjadłam koktajl z borówek, chyba nie muszę mówić jak nieatrakcyjnie wyglądają :P

Cytat:
Napisane przez xplasticlove Pokaż wiadomość
Ja też mam problem z R, ale nawet nie łudzę się że aparat coś mi w tym pomoze :P

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
To chyba jasne Masz złomstwo w ustach, więc od środka buzia się wypełnia, usta też stają się pełniejsze

U mnie z ciekawostek-po 8 miesiącach pożegnałam ekspander Genialne uczucie odzyskać podniebienie i dobrą dykcję Orto jednak mnie trochę ostudziła i powiedziała, że jak będzie trzeba to jeszcze mi go założy. Dół też już coraz piękniej, jedynka z położenia pionowego już jest niemalże idealnie w poziomie z resztą ząbków
Frutti, ja też już pozbyłam się bihelixa po 2,5 miesiąca. Pojawiły się szparki między zębami co bardzo mnie ucieszyło

Cytat:
Napisane przez segfault Pokaż wiadomość
Jestem kilka dni po zdjęciu aparatu. I tak, jak efekt "wyprostowania" bardzo mi się podoba - miałam bardzo krzywe - tak jestem załamana z efektów ubocznych. Konkretnie, po zdjęciu zamków i oczyszczeniu z kleju mam dziury w szkliwie na prawie każdym zębie. Tak, najnormalniej DZIURY w szkliwie, gołe kości niepokryte szkliwem, naprawdę! Podejrzewam, że jest to wina ortodontki, która za bardzo przeorała mi zęby podczas czyszczenia z kleju.

Z tego co wiem, szkliwa nie da się odbudować. Miała któraś z Was taki efekt?
czy mogłabyś pokazać zdjęcie jak to wygląda? Rozmawiałaś o tym z ortodontką, co ona na to?
owocelki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 18:41   #987
mart89
Rozeznanie

GG do mart89

Stanęłam przed wyborem aparatu na pewno chce estetyczny na górę. Teraz kwestia czy z gumkami czy samoligaturujący. Który polecacie? Czytam na necie i chwalą ten bez gumek (damon?), że krócej się nosi, że rzadsze wizyty, a po rozmowie z orto usłyszałam zupełnie co innego. Dla niej nie ma różnicy - tak samo się przychodzi na wizyty średnio co miesiąc, nosi się tyle samo... co tu wybrać, żeby mniej cierpieć ?

mart89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 19:45   #988
Minai
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mart89 Pokaż wiadomość
Stanęłam przed wyborem aparatu na pewno chce estetyczny na górę. Teraz kwestia czy z gumkami czy samoligaturujący. Który polecacie? Czytam na necie i chwalą ten bez gumek (damon?), że krócej się nosi, że rzadsze wizyty, a po rozmowie z orto usłyszałam zupełnie co innego. Dla niej nie ma różnicy - tak samo się przychodzi na wizyty średnio co miesiąc, nosi się tyle samo... co tu wybrać, żeby mniej cierpieć ?
U mnie z Damonem są wizyty co 7 tygodni. Z Damonami i rzekomym krótszym leczeniem i mniejszym dyskomfortem to jest bardzo kontrowersyjna teoria Czas leczenia też w dużej mierze zależy od ortodonty, tego jakie druty i inne ustrojstwa będzie montował na kolejnych wizytach. Mi orto zalecił od razu Damon, powiedział że lepiej sprawdzi się samoligaturujący i z tego co wiem, w większości przypadków takie stosuje. Ciężko odpowiedzieć na Twoje pytanie. A co Tobie zaproponowała ostatecznieortodontka?
Stary 2016-04-23, 19:49   #989
mart89
Rozeznanie

GG do mart89

Cytat:
Napisane przez Minai Pokaż wiadomość
U mnie z Damonem są wizyty co 7 tygodni. Z Damonami i rzekomym krótszym leczeniem i mniejszym dyskomfortem to jest bardzo kontrowersyjna teoria Czas leczenia też w dużej mierze zależy od ortodonty, tego jakie druty i inne ustrojstwa będzie montował na kolejnych wizytach. Mi orto zalecił od razu Damon, powiedział że lepiej sprawdzi się samoligaturujący i z tego co wiem, w większości przypadków takie stosuje. Ciężko odpowiedzieć na Twoje pytanie. A co Tobie zaproponowała ostatecznieortodontka?

Jak na razie miałam pobrane wyciski i rtg i inne potrzebne badania. Na początku maja idę na ustalenie procesu leczenia kazała mi się zastanowić który aparat wybieram... no i wstępnie powiedziała, że trzeba będzie wyrwać jednego zęba co mnie za bardzo nie zachęca :/ ponoć jak go zostawimy to leczenie będzie bardziej skomplikowane dłuższe no i oczywiście droższe... no ale dokładnie wszystkiego dowiem się na konsultacji. Teraz musze wybrać który ...

mart89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-23, 20:21   #990
Minai
Rozeznanie

Cytat:
Oby to był efekt przejściowy, bo póki mój obecny wygląd niespecjalnie mi się podoba

Minai masz bardzo ładne ząbki
Dzięki

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez mart89 Pokaż wiadomość
Jak na razie miałam pobrane wyciski i rtg i inne potrzebne badania. Na początku maja idę na ustalenie procesu leczenia kazała mi się zastanowić który aparat wybieram... no i wstępnie powiedziała, że trzeba będzie wyrwać jednego zęba co mnie za bardzo nie zachęca :/ ponoć jak go zostawimy to leczenie będzie bardziej skomplikowane dłuższe no i oczywiście droższe... no ale dokładnie wszystkiego dowiem się na konsultacji. Teraz musze wybrać który ...
Czyli powiedziała że masz sobie wybrać, po prostu ten który wizualnie Ci się bardziej podoba?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości