![]() |
#961 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zadomowienie
|
Dot.: Aparat ortodontyczny Warszawa
Uffff na szczęście już dziś byłam na ostatniej wizycie i dentysty,już wszystko zrobione.następna wizyta jak będę zdejmować ten aparat a zakładać następny, żeby sprawdzić czy pod pierścieniami jest wszystko ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jedna mnie pociesza by zaraz druga dobiła ![]() Dam radę, dam radę ![]() To już jutro. Nie mam pojęcia co mnie czeka. Jak potem żyć? Ja na szczęście nie miałam tego kompleksu, że wstydziłam się uśmiechać. Tzn. jestem dość spontaniczna i robiłam to mimo tego, że jednak krzywych zębów się wstydziłam. Ale wyprostowanie na pewno jeszcze bardziej mnie podbuduje! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale masz racje. Jeśli pojawia się opcja operacji to warto wziąć ją pod uwagę i nie odrzucać jej od razu. Bo to tylko kilka tygodni niedogodności a efekt jest na całe życie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#966 |
Rozeznanie
|
A wiecie co, ja chociaż mam Hyrax, to i tak zaczęłam się uśmiechać od ucha do ucha. Muszę ćwiczyć, bo nigdy nie uśmiechałam się "z zębami" (a przynajmniej odkąd mam stałe
![]() ![]() W czwartek chyba załączę sobie maskę na twarz, ciekawa jestem jak się będzie z nią egzystować (zwłaszcza po usunięciu ósemek w przyszłym tygodniu) i czy da jakieś efekty. Od Hyraxa na razie nic nie widać ![]() Na dobranoc załączam zdjęcie moich zębuszków. A co tam, napatrzcie się, bo już niedługo będą piękne i zgrabniutkie ![]()
![]() |
#967 |
Zadomowienie
|
Mam wielką suchą ranę po wycięciu wedzidełka, to normalne, że jest sucha? Dla mnie to dziwne, no bo jednak znajduje się w buzi, pełno śliny itd. Nie powinnam jej nawilżać, żeby szybciej się zagoiła?
#968 |
Konto usunięte
|
To już dzisiaj. Dziwnie się czuję. Jakbym w tej chwili nie była sobą, jakbym była w czyimś ciele. Jakby to ktoś inny właśnie spełniał marzenie a nie ja.
Ciężko to opisać. Niby tyle na to czekałam, za kilka godzin to się stanie a jednak jakby to nie była prawda. Tak mi dziwnie, że nawet nie potrafię się tym teraz cieszyć. Może jutro się ocknę i dotrze do mnie co się stało. |
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A dlaczego miałaś przycinane wędzidełko? Coś związanego z aparatem? Mnie kiedyś szalona lekarka chciała wysłać na przycięcie, bo nie mówię 'r' ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jako dziecko też miałam problem z wymową r, z wiekiem niby zaczęłam mówić, ale do tej pory to nie brzmi tak jak powinno. Muszę podpytać orto, czy to może mieć coś wspólnego
![]() |
#971 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Nosiłam stały aparat w gimnazjum. Niestety od tego czasu minęło już 9 lat i moje zęby trochę się powykrzywiały (za szybko zdjęty aparat retencyjny no i ósemki). Od dawna bardzo mnie to denerwuje i w końcu! się zmotywowałam i umówiłam na wizytę. Wybieram się jutro i zobaczymy co ortodonta zaproponuje. Tak bardzo chciałabym mieć proste i ładne zęby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Konto usunięte
|
Jestem już szablozębna. Dziwnie się czułam dopiero na fotelu wyluzowałam i zrozumiałam co w końcu się dzieje. Z tych emocji zapomniałam spytać kiedy zakładamy drugi łuk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zadomowienie
|
No to u mnie mija tydzień odkąd mam aparat, więc pospamuję trochę zdjęciami :P
Pierwsze bez aparatu, dwa kolejne w dniu założenia, dwa ostatnie z dzisiaj - czyli tydzień po założeniu. Wydaje mi się czy coś się dzieje delikatnego z tymi zębami? Chociaż nie wiem czy to nie moja wyobraźnia, ale mam wrażenie, że przód się ciut przestawia i boki idą do góry... ![]() Górę zakładamy 16.06 ![]() PS. Zęby zrobiły się ciut wrażliwe, ale w ogóle mnie nie bolały, dziąsło z jednej strony poranione troszkę, kuleczki z wosku pomogły. Jestem na etapie jedzenia rogalika z czekoladą i pierogów, więc chyba nie jest źle ![]() ![]()
#974 |
Raczkowanie
|
Ile jesteś po zabiegu? Ja miałam w lutym wycinane (górna warga) i w sumie szybko przestało sączyć z rany. Za to ja nie jestem zadowolona z efektu... Miałam ogromne wędzidełko, a niestety uśmiecham się tak, że widać mi sporo dziąseł, więc chciałam je wyciąć ze względów estetycznych. Nadal mam ślad po wycięciu, takie wgłębienie i wygląda to tylko trochę lepiej niż przed.
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy po wycięciu przy uśmiechu widać Ci mniej dziąsła? Też mam uśmiech dziasłowy i chciałabym się tego pozbyć.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#978 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie aparatki
![]() jestem już trzeci dzień po założeniu aparatu i chciałbym zapytać czy zaobserwowałyście zmiany w kształcie twarzy zaraz po założeniu aparatu? Przed założeniem aparatu miałam dosyć szczupłą twarz, niestety odkąd mam aparat zauważyłam, że moja twarz zrobiła się pulchniejsza, policzki są jakby bardziej wypchane. Czy to jest normalne i moja twarz wróci do poprzedniego stanu czy zostanę z polikami jak chomik? |
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie jak się nie uśmiechnęłam to nikt nie zauważył, że mam założony aparat. Ale nic ci nie jest - to nie jest żadna opuchlizna? Bo może masz jakąś reakcję alergiczną?
![]() |
#980 |
Przyczajenie
|
Raczej żadnej reakcji alergicznej nie mam. Nic mnie nie swędzi ani nie piecze. Jedynie te policzki są jakby pełniejsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie z ciekawostek-po 8 miesiącach pożegnałam ekspander ![]() ![]() ![]()
![]() |
#982 |
Przyczajenie
|
A czy jest szansa, że moja twarz wróci do "normalności" po jakimś czasie czy raczej muszę się pogodzić z moim nowym obliczem? Dodam, że mam zgryz otwarty i aparat założony na góry łuk
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Byłam wczoraj na wizycie. Sporo się działo, trwało 45 min, miałam m.in. przeklejane trzy zamki. Jak ktoś ciekawy, to moje albumy, w tym ze zdjęciami zrobionymi dzisiaj, są tu: https://wizaz.pl/forum/album.php?u=1309961
21.08.2015 - Damon góra 30.11.2015 - Damon dół Edytowane przez Minai Czas edycji: 2016-04-22 o 18:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Przyczajenie
|
Oby to był efekt przejściowy, bo póki mój obecny wygląd niespecjalnie mi się podoba
![]() Minai masz bardzo ładne ząbki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Przyczajenie
|
Jestem kilka dni po zdjęciu aparatu. I tak, jak efekt "wyprostowania" bardzo mi się podoba - miałam bardzo krzywe - tak jestem załamana z efektów ubocznych. Konkretnie, po zdjęciu zamków i oczyszczeniu z kleju mam dziury w szkliwie na prawie każdym zębie. Tak, najnormalniej DZIURY w szkliwie, gołe kości niepokryte szkliwem, naprawdę! Podejrzewam, że jest to wina ortodontki, która za bardzo przeorała mi zęby podczas czyszczenia z kleju.
Z tego co wiem, szkliwa nie da się odbudować. Miała któraś z Was taki efekt? |
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, trochę mnie tu nie było
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Rozeznanie
|
Stanęłam przed wyborem aparatu
![]() ![]()
![]() |
#988 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#989 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak na razie miałam pobrane wyciski i rtg i inne potrzebne badania. Na początku maja idę na ustalenie procesu leczenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#990 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.