|
|
#961 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Cytat:
nie będziesz miała za dobrz,e o nie! Świetnego masz TŻ, który widzi, że potrzebujesz czasu tylko dla siebie. Mój zauważa to dopiero od niedawna. Cytat:
bidulek. A co mu jest?Dużo zdrówka! Cytat:
oznacz, że 5 to tak późno, bo normalnie wstaje o 4? ![]() Cudne zdjęcia n FB! Mnie to niezmiennie zadziwia, że rodzeństwo może być aż tak podobne!
|
|
|
#962 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moja Z własnie dziś wstała z kaszlem i temp. 37,7 ![]() Niestety Z łapie wszystko ![]() Cytat:
Kaszel mokry od weekendu, stan podgorączkowy. Podobno za długo to trwa na infekcję i dostał antybiotyk. |
||
|
|
|
|
#963 |
|
MBZ♥
|
Pani, foch!!!! Nie mam fb:/
O 5? Toż to szybciej niż Kwiatuszek ![]() Demeter ojej ![]() CR dzięki fakt, że On nie ma problemu żeby ogarnąć Zoś, zabrać Ją gdzieś. Jednak po rozmowach dopiero zrozumiał czy dotarło do Niego, że praca w domu plus opieka też męczy tym bardziej, że dziecko chce uwagi, zabaw itp. Ideałem nie jest ale pracuję nad tym Boszzzz złożyłam podanie do przedszkola ![]() Monicca dobrze,że masz pomoc
|
|
|
|
|
#964 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zwykle wstaje ok. 7ej.Cytat:
my, oczywiście, nie widzimy tego podobieństwa ![]() zaraz Ci emalią puszczę ![]() dlatego chciałam insta. żeby tam spamować ile sił. ale mój tel nie robi dobrych fot ![]() grzeszysz! cytując naszego przyjaciela: "szanuj, bo nie jedna by chciała "
|
|
|
|
#965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdanie zmienił, jak 3 mies temu został z Wo trzy dni pod rząd, a ja wracałam później z pracy. Był wypompowany. Potrzebował CHWILI DLA SIEBIE (wcześniej uważał, że coś takiego to tylko mój wymysł). Od tamtej pory przełom. Powoli rozumie, że każdy musi od czasu doładować baterie w samotności. Idealnie nadal nie jest, ale idzie ku lepszemu ![]() (u nas oczywiście wszystko jest w trochę innym kontekście, teraz oboje pracujemy, ale rok temu ja przez kilka mies byłam w domu i TŻ nie pomagał mi praktycznie wcale, a ja chodziłam zmęczona i wściekła-on nie rozumiał dlaczego)
|
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie oczekiwalam, by posprzatal - w sumie to moim zamierzeniem bylo tylko zwrocenie uwagi na to, ze ja nie siedze caly dzien na tylku, i nie chodze tylko na spacery z dzieckiem, a pracuje ![]() ale wydaje mi sie, ze on nadal tego nie ogarnia tak w calosci - jemu potrzeba kopa w dupe, ale moze mu wzorcow brakuje ![]() to wczesnie czy pozno? ![]() my wstajemy srednio 7:30
|
|
|
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
korona by z głowy spadła? eeejjjjjjj Ty też musisz zmienić swoje myślenie, bo inaczej się nie da....Napadłam Mothercere. Pierd.łki + dwie pary butów dla Olci (awansem na zaś).Już nie było: dwie pary- druga za grosz (tylko dodatkowe - 20%) kiedyś tu pisałam: przegapione okazje się mszczą ![]()
|
|
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buntuje sie, mocno, walcze - ale jak lbem o sciane ![]() piekne butki dla Olci! A jaki to rozmiar? beda chociaz na ten rok, czy dopiero za iles tam? ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- ehh musze zrobic znowu domowej granoli (przez zime nie robilam, nie lubie jogurtu zimowa pora ), bo Irmina kusi serniczkami ![]() http://gotujekomus.blogspot.de/2015/...linowym-w.html |
|
|
|
|
|
#969 |
|
MBZ♥
|
CR w sytuacji gdy oboje rodzice pracują to nie ma opcji bez podziału obowiązków.
Też słyszałam: ja nie wiem o co kaman, że mną bawiła się, zero spadku formy tylko, że nie brał poprawki na to: zabawa z tatą, który pojawia się popołudniem czy w weekend , ma świeże pomysły itp jest atrakcyjniejszy niż mama na wyciągnięcie ręki 24 h więc szkoda czasu na fochy. Mi doskwieral tzw dzień świstaka. Ale wyłuszczyłam swoje argumenty i jest ok. Tak z innej beczki to zawsze zadziwia mnie w Nim chęć stawiania oporu jak zapodam jakiś pomysł, który Jemu niekoniecznie przypada do gustu. Nie wiem po co marnuje energię jak i tak koniec końców przyznaje mi rację Pani, urósłby od tych konplementów dziś dla odmiany po pracy i obiedzie poszli czytać do sypialni. Wiedziałam czym to pachnie. Nie czekałam długo jak Zoś przeleciała, że Tato śpi także pomocy dziś mniej niż zero bilans wyrównany.Moderna nie wiem jaki sposób byłby dobry na Twojego Męża:/
|
|
|
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() chociaz tyle, ze i maz zajmuje sie Marcelem, jak jest w domu, i to dosc dobrze - to troche moje walki sie na cos zdaly
|
|
|
|
|
|
#971 |
|
MBZ♥
|
Jakaś wyjątkowo nudna była ta książka
To widzisz, że Twoje mówienie przynosi efekt. Z ogarnięciem domu też bym nie popuściła. Zamowilaś fotelik drugi raz? |
|
|
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marcel juz pewnie dobry miesiac smiga w nowym foteliku |
|
|
|
|
|
#974 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też rozglądam się powoli za fotelikiem dla K ----- TŻ własnie robi sobie kolację: biała kiełbasa w piwie, cebuli i musztardzie No nie powiem, kolacja light Ale doceniam bo to chyba pierwsza rzecz jaką robi sam, z przepisu! ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- No poszalałyscie z fotami w k. Super ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Moderna, macie już taki 15-36 kg? Ja planuje jak tylko bede miała jakiś przypływ gotówki, zwrot podatku to zamawiam nowy dla K bo moja Z już powoli się nie mieści w tym pierwszym... |
||
|
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
o właśnie, foteliki, jeszcze nic nie czytałam na ten temat... a musimy mieć 2 jeśli będzie trzeba wozić J. do przedszkola
|
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Panika Ty nie narzekaj na tz, bo Twój tez chyba skrzydła ma
![]() Co do czytania u nas zawsze jest na dobranoc i zawsze zasypiam...;/ Jak K. wolała kiedyś od czasu do czasu kołysanki czy bajki opowiadane było lepiej....A może jak K. chodził spac o 19.30-20.00 a nie 20.30- 21.00 było lepiej;p;p Przytulę się do jego ciepłego ciałka i nie ba bata- prawie zawsze usnę z ni,...czasem się wcześniej wykapie z myślą, ze juz nie wstanę do rana;p |
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z Polskiej ziemi hehe.
Dla chorowitkow posylam buziaki - luzik i tak sie nie zaraze bo mnie sieklo dzis popoludniu :-/ leci z nosa lekka goraczka - tak mnie pieknie Polska powitala hehe. Pytanie do was mam - czy do podania do przedszkola potrzebne sa jakies zaswiadczenia z urzedow? Jutro ide do Um i Mopsu po swistki - haha ale nie wiem czy mi dasza bo dowod mialam wazny do 8go marca (zdjecie dzis zrobilam i jutro wlasnie bd skalala wniosek o nowy) i nie wiem czy an stary mi wydadza jesli pojde z bieltem i powiem zem dopiero przyleciala. No i dzis mialam rozmowe w domu. Decyzja zapadla Milus w 99.9% zostaje juz u dziadkow. |
|
|
|
|
#978 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Kasia super, ze Milus zostaje na pewno będzie mu dobrze u dziadków i będziesz o niego spokojnaByou brawa za podanie do przedszkola ![]() Jak dla mnie, z tego co piszesz, to masz idealnego tz. To samo Pani Monika świetny jest Jakub z tymi samochodzikami ![]() Monicca współczuję sytuacji z Filipkiem. Pewnie tak odreagowuje nową sytuację. Plus jest taki, że nie kieruje złych emocji w stronę malucha Achna jak tam? Cos juz wiadomo któż tam siedzi w brzuchu? ![]() Pani serio? Jak możecie nie widzieć tego podobieństwa? jakbyś pokazała same twarze, tak żeby nie było widać włosów to bym miała ogromny problem, żeby ich rozróżnić. No tacy sami są ![]() Piękne te zdjęcia na fb Mój telefon też robi zdjęcia do dupy :/ musze zrzucić z aparatu, to też coś wstawię do k. Aha i muszę powiedzieć, że Demeter na instagramie wpedza mnie w kompleksy dwojka dzieci, zero zmęczenia na twarzy, ładnie umalowana, uczesana, ubrana, promienna a ja jak sie zobaczyłam na zdjęciach z urodzin, to się zalamalam. Nic tylko torbę na łeb wsadzić ![]() Zdrówka dla Kuby Ale mnie we wtorek sieklo. Cały poranek w ścisłej zażyłości z kiblem. Karol wymiotowal 3 razy jednego dnia i to wszystko. Chyba jakiś wirus, bo i u mnie po jednym dniu przeszło ale masakra. Ja ledwo żywa, niewyspana, telepalo mnie z zimna a Zuzka wstaje przy wszystkim, trzeba jej pilnowac, bo albo nogi sie rozjezdzaja albo trzyma się koca i sie przewraca. No dzień koszmarny Przyszedł plecak ala skip hop z Ali polecam, bardzo fajny. Karol wybrał sobie pingwina
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2016-03-17 o 05:22 |
|
|
|
|
#979 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha Kwiatku dziekuje aczkolwiek to tylko rzeczywistosc wirtualna
foty robie czasem jak sie wyszykuje I gdzies ide Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupilam Römer Britax Advansafix II Sict. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
sa jak lustrzane odbicia
|
||
|
|
|
|
#981 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak gdzies wychodze i mam w miare czasu to lubie się pomalować, włosy wyprostować Aczkolwiek często lece np. do złobka rano nieumalowana, blada, oczy czerwone i z tłustymi włosami zaczesanymi w koka Wspolczuje takiego dnia. Najgorzej, jak wszyscy naraz chorują ![]() Kurcze K już ma 2 plecaki od mojej mamy. Kasiu to super, że podjęliscie taką decyzję. Dzis znowu lekarz - tym razem Z. Na szczescie K odżył od razu. ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Prosze dziś o kciuki - jade z Z do lekarza, zawieźć CV do Rossmanna, a potem biegać po raz pierwszy. Słonce mnie motywuje http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=69118 A tu taka ciekawostka ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#982 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ej, nie poddawaj się
![]() hehe, różny 23 i 24.nie chciałam na teraz. po pierwsze: póki co wszystko zrywa ze stóp, po drugie: jak zacznie chodzić mam już wybrane Emelki ![]() uffffff Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdróweczka !jasnnnneeeeee ![]() Cytat:
|
|
|
|
#983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
J. od jakiegoś czasu waży już 15kg, to wystarczy do tego fotelika czy musi mieć jakiś wzrost jeszcze konkretny? Jemu axkid jeszcze długo by służył, ale najpóźniej we wrześniu będzie musiał oddać go D. i przesiąść się przodem bo 2 fotelików tyłem za nic nie wsadzimy do samochodu. nawet jestem ciekawa jak zareaguje na jazdę przodem ![]() D. od rana płacze, spać nie może, co chwilę lulam, nawet smoka jej wcisnęłam, nie wypluła, więc musiało być bardzo źle.. |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dacie radę i Wy! Kto jak nie Wy? Cytat:
Cytat:
![]() zdrówka!
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
sto razy miałam zapytać o to. i jak z 'brakiem zaufania'? choć to jednak inny wiek...
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Wzielam się za prasowanie i poddałam się po kilku ciuchach, D. jeczala i płakała mi na nodze, pod deska, na kablu wisiała... Nigdy się tej sterty nie pozbęde
Rano przypadkiem odkryłam kawałek przebitego zęba w paszczy, a ostatnio zagladalam i nic tam nie było.. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#987 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
pierwszy krok wykonany
![]() Cytat:
Cytat:
Co do papierów - w Krakowie musiałam dać oprócz tych formularzy zaświadczenie ze złoba, zaświadczenia z prac obu o zatrudnieniu i pierwszą stronę z PIT37, że rozliczamy się w US krakowskim. Cytat:
Zdrówka! [QUOTE=Demeter;57482621Pro sze dziś o kciuki - jade z Z do lekarza, zawieźć CV do Rossmanna, a potem biegać po raz pierwszy. Słonce mnie motywuje ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Jedyna sytaucja kiedy czuwam to jak Filip prowadzi wózek. Boję się o samochody (a z drugiej strony kto im każe parkować na chodniku???)
|
|
|
|
#988 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój ostatnio (o dziwo!) wyjątkowo ugodowy ![]() Nie odpuściłabym, czekałabym, dopóki sam nie posprząta (no ale ja to zawzięty złośliwec) Witaj! Z dokumantami nie pomoge, ja złożyłam UPO (Urzędowe poświadczenie Odbioru pit-a) i zaświadczenia od pracodawcy i tyle. Cytat:
![]() Przeglądałam przedszkolne menu - nie najgorsze, ale w kółko na drugie mają ziemniaki, ziemniaki, makaron, czasem jakiś ryż. No i mięsa w sosie. Praktycznie wcale kasz, a my głównie kasze jemy. Wo sosów nie je, za to kasz wciąga ogromne ilości. Jeśli pójdzie to przedszkola, to chyba będziemy mieli problem z jedzeniem :/
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2016-03-17 o 12:39 |
||
|
|
|
|
#989 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#990 |
|
Wtajemniczenie
|
Leżałam na patologii z przeterminowaną laseczką, która w dzień wywoływania porodu od rana się malowała. Makijaż full profeska, wszystkoskładnikowy
Ciekawi mnie jak wyglądała po porodzie. Tuż po, bo potem to pewnie się od razu poprawiła Chociaż... tak myślę, że ona taka dziwna (ale sympatyczna) była, że może skupiła się nie na rodzeniu, a na utrzymaniu tuszu na rzęsach i poród sam wspomina np. bezboleśnie :P
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

tego nie wie nawet najstarszy goral 
pierwszy raz 

zwykle wstaje ok. 7ej.

korona by z głowy spadła? eeejjjjjjj Ty też musisz zmienić swoje myślenie, bo inaczej się nie da....

beda chociaz na ten rok, czy dopiero za iles tam?

czasami brakuję mi sił na zachowanie Filipa...